Vår historia

historia1

Armagedon bildades 1982 av, som så många andra föreningar, en grupp vänner som brukade träffas och spela spel tillsammans. Detta gör oss till en av Sveriges absolut äldsta spelföreningar. Från början hette vi Spelföreningen Armagedon men 2018 byte vi namn till det kortare Armagedon. Föreningens bas har alltid varit Borås men redan 1983 hade man en filial på högstadiet i Fristad. I början var det rollspel och brädspel som spelades mest men idag finns nästan allt inom spelhobbyn representerat bland föreningens medlemmar. Vi är idag ca 200 sådana om man inte räknar med våra hundratals besökare till Borås spelkonvent.

Många av föreningens grundare är dessutom fortfarande aktiva medlemmar vilket kanske inte hör till vanligheterna.

Borås Spelkonvent är föreningens största event under året. Det arrangerades för första gången redan 1983 och är därmed ett av Sveriges äldsta spelkonvent. Såvitt vi vet är det endast GothCon som arrangerats längre? Bäckängsgymnasiet är nog den plats konventet mest förknippas med men vi har också varit något enstaka år på Högskolan i Borås. Som mest har det varit ca 1000 personer på Borås spelkonvent.

Föreningens första lokal var dock på vinden och sedan källarvåningen i Villa Arla i Borås. Detta då många av föreningsmedlemmarna även var scoutledare för KFUM som också huserade där. Utrymmena var dock inte mycket att hurra över. 35kvm blev snabbt för litet.

Trivia: Villa Arla revs 2008 men då var föreningen sedan länge utflyttad.

Det var dock i Villa Arla föreningens första diorama byggdes! Det var ett futuristiskt stadsdiorama uppbyggt av bland annat ett halvt pingisbord & ett otal frigolitförpackningar som spelades med platoon 20-figurer.

Medlemsantalet växte stadigt under det första decenniet och flera andra spelföreningar i Borås införlivades i gemenskapen. Claymore, Ostento Vigilium & Curia Nobilium är några föreningsnamn värda att nämna.

Större lokaler blev snart ett måste och föreningen flyttade till nytt hem på Katrinedal -88/89. Sedan dess är det här vi har hållit till även om vi faktiskt flyttat ytterligare 2 gånger. Först var vi högst upp, sedan längst ned på källarvåningen och från och med 2011 befinner vi oss nu ungefär i mitten av byggnaden.

Lokalen vi har idag är på ca 320kvm med 2 rollspelsrum, ett figurspelsområde, byggplats för våra dioraman, stort allrum, kiosk och kök.

Åren 2016-2018 renoverades det grundligt med ny el och nya ytskickt. Vi har investerat i ny inredning för bättre spelupplevelser och allmän trivsel i föreningslokalerna.

Föreningen står stadigt förankrad med nya & gamla eldsjälar som arbetar för att säkra föreningens framtid och existens. Vill du vara del i en av Sveriges äldsta och samtidigt mest levande spelföreningar? Kom och hälsa på oss, vi har aktiviteter nästan varje dag på året!

Comments are closed.