Workshops

Vad är..?

En workshop är en träff där tre eller fler medlemmar, eller besökande, deltar. En workshop måste precis som studiecirkeln ha ett moment av lärande i sig. Det kan vara allt från att diskutera strategier, figurmålning, militärhistoria, planering av ett konvent kan med mera.

Varför?

Som studieförbund kan Medborgarskolan bidra med sitt kontaktnät, verktyg och struktur för att förbättra lärandet. Dessutom ersätter de kostnader som uppstår i samband med lärandet eller som krävs för att lärandet ska äga rum, exempelvis lokalhyra, böcker, material med mera.

Hur gör jag?

För att skapa eller registrera en workshop på Armagedon så måste en deltagare i gruppen ta på sig rollen som workshopledare. Vi rekommenderar att samtliga medlemmar i föreningen blir workshopledare, även om det inte i slutändan visar sig att denna inte leder en grupp under året.  För att bli workshopledare, följ länken för cirkelledare. Märk, även om en workshop och en cirkel skiljer sig åt, så omnämns workshopledare som cirkelledare.

En workshopledare skapar en workshop via iPaden i entrén. Denne hjälper sedan till att påminna deltagare som ingår i samma arrangemang att också skriva in sig på iPaden till den skapade gruppen. Om en workshop är återkommande så rekommenderar vi att du kontaktar styrelsen. I det fallet så kan workshopen läggas till bland redan förvalda alternativ, för att förenkla rapportering för framtiden.

Comments are closed.