Workshops

Vad är..?

En workshop är ett träff där tre eller fler medlemmar, eller besökandes, deltar. En workshop kan vara allt från en brädspelssession, målandet av figurer, administrativ planering, eller valfri annan aktivitet. I korthet kan man säga att all gruppaktivitet som inte är en studiecirkel eller ett kulturarrangemang i föreningens regi är en workshop.

Varför?

Armagedon söker och får bidrag för workshop-aktivitet som sker på föreningen. Detta i sin tur bidrar till föreningens ekonomi och går direkt tillbaka till betalning av till exempelvis hyra.

Hur gör jag?

För att skapa eller registrera en workshop på Armagedon så måste en deltagare i gruppen ta på sig rollen som workshopledare. Vi rekommenderar att samtliga medlemmar i föreningen blir workshopledare, även om det inte i slutändan visar sig att denna inte leder en grupp under året.  För att bli workshopledare, följ länken för cirkelledare. Märk, även om en workshop och en cirkel skiljer sig åt, så omnämns workshopledare som cirkelledare.

En workshopledare skapar en workshop via Ipaden i entrén. Denne hjälper sedan till att påminna deltagare som ingår i samma arrangemang att också skriva in sig på Ipaden till den skapade gruppen. Om en workshop är återkommande så rekommenderar vi att du kontaktar styrelsen. I det fallet så kan workshopen läggas till bland redan förvalda alternativ, för att förenkla rapportering för framtiden.

Workshopledaren får efter att de gått ledarutbildningen ett användarnamn och lösenord mailat till sig. Detta används på Folkuniversitets portal för rapportering. Ipaden vi entrén används endast för att skapa din workshop – rapporteringen är det andra steget. Efter att du skapat din workshop tar det ungefär en vecka innan den finns på din digitala användare för slutrapportering. Vi rekommenderar att workshopledare följer länken nedan, och går in en gång i veckan och rapporterar arrangemangen som skapats digitalt.

Logga in på Folkuniversitetets Hemsida

Comments are closed.