Några frågor

Startat av Zot, juli 29, 2016, 11.02

Föregående ämne - Nästa ämne

Zot

Hej!

Jag är en gammal (40!) spelare som har hållit på med figurspel från och till och tycker att det skulle vara kul att komma igång med det igen. Det är väl främst Warhammer fantasy som har varit aktuellt för mig, men jag är öppen för andra liknande system också. Har några frågor:

1. Har ni någon grupp eller regelbunden aktivitet kring Warhammer eller liknande, så att man kan komma och ta en titt och säga hej? Ser på hemsidan att ni t ex spelar Mordheim, är det aktuellt fortfarande?

2. Finns det andra föräldrar i föreningen som spelar med sina ungar? Har själv en 8-åring och vi har kört lite Song of Blades and Heroes, men även olika brädspel och rollspelet Äventyr. Det skulle vara kul att träffa andra i samma situation och kanske vara med i nån aktivitet.

Tack på förhand för svar!

mlkr

Hej Zot!

Välkommen till föreningen :) Marcus heter jag och är 34 år med en 5-årig dotter som jag spelar brädspel med på föreningen ibland. Personligen får jag dock in väldigt lite speltimmar då jag för tillfället är väldigt engagerad i styrelsen, vårt spelkonvent samt att vi i år renoverar våra lokaler med nytt undertak, ny el och mycket annat. Vi är mitt inne i en nytändning av föreningen kan man väl säga och det är en bra tid att joina oss :)

Vi har ett par medlemmar som är engagerade i Warhammer Fantasy, jag tror dock inte att de är jätteaktiva med regelbundna spelaktiviteter. Det är istället andra spel som har mer regelbundna spelare.
Mordheim är fortfarande aktuellt även om det just nu under sommaren har varit segare att få ihop spelträffarna. Några av de figurspel som har en aktiv spelarbas på föreningen är:

- Warmachine/Hordes - 28mm skirmish med en hängiven spelarbas som träffas så gott som varje onsdag. De mest kompetativa på föreningen vågar jag nog säga :) (fortfarande trevliga och kul att spela med förstås!)
- Warhammer - Vi har vad jag vet 1 spelare som arrangerar och åker på turneringar och några enstaka som spelar en match då och då för att det är kul.
- Bolt Action - 28mm WW2 med trupper och tanks. Aktiva spelare även där men vet ej hur ofta de spelar. Kompetativt men även lite mer "for fun"?
- Mordheim - Vi försöker spela 1 gång i månaden och det är lite sporadiskt vilka som deltar varje gång. För skojs skull!
- Age of Sigmar - Nya Warhammer från GW. Vi har några yngre förmågor mellan 11-14 som målar figurer och spelar tillsammans :)
- Warmaster - 10mm figurspel i Warhammervärlden. Vi är ett litet gäng på 3 spelare med arméer men har flera som börjat lära sig spelet med oss.

Några av oss är föräldrar och våra barn är förbi ibland och deltar i aktiviteter. Vi planerar för mer sådant i framtiden med inköp av passande spel samt skapandet av en barnhörna (tvspel, rithörna, soffhäng eler vad det nu blir) om de inte känner för att spela, men fortfarande är i lokalerna. Föreningen ser gärna att fler unga kommer och besöker oss! Enklast är att komma på brädspelskvällarna varje torsdag med start 18:00. Det är enkelt att hoppa in och samtidigt få en rundtur av lokalerna då :) När det gäller rollspel är det tyvärr lite svårare för nya medlemmar att hitta befintliga grupper att joina. De jag vet spelar har varit medlemmar sedan 10-20 år tillbaka och har redan befintliga grupper som är mitt i pågågende kampanjer osv. Men det hindrar ju inte nya medlemmar från att starta egna grupper och börja spela tillsammans. Plats och tidstillfällen finns det gott om.

Jag tycker defintivt både du och din 8-åriga  son/dotter skall komma och besöka oss och se hur vi har det. Forumet är bra att kika runt på men det är tyvärr inte lika aktivt längre iomed intåget av andra sociala media. Vi har en FB-grupp där de flesta medlemmar är och enklare nås. Du hittar oss här: https://www.facebook.com/groups/662801197064673/

Hoppas detta hjälper och fråga vidare om det är något ni undrar över :) Jag kan förhoppningsvis hjälpa till!
Hörs och ses!
/Marcus Mellqvist
Sekreterare i styrelsen.
/Veni Vidi Vicious

Zot

Tack så mycket för snabbt och utförligt svar! Har inte Facebook men det du skriver verkar intressant för oss. Då siktar vi väl på att titta förbi någon torsdag i första hand, så återkommer jag med fler frågor om det blir aktuellt. Tack igen!

emil

#3
Hej!
Är själv en gammal Warhammer-nörd och har alldeles för många gamla arméprojekt på gång. Dom som spelar Warhammer(Sverige) hänger mest på SWFBRs forum: http://swfbr.ipbhost.com/ Den är iofs mest till för turneringsspelare i Sverige m.m, mindre hobby m.a.o. Men jag hänger mest där ändå.

Men det kanske blir mer aktivitet på Armagedon & BSK för min del i framtiden.

*edit* Kan tillägga det att Total War: Warhammer har släppts som datorspel, mycket kul, och många har fastnat i det inklusive jag själv. :P

Zot

Hej emil!

Själv har jag alltid varit inne på "vänskapligt" spel eller vad man ska säga, dvs inte turneringar och tävlingsinriktat. Nu har det dock varit väääldigt sporadiskt ett tag så det skulle vara kul att lufta figurerna lite.

Försöker däremot undvika att fastna i datorspel för närvarande!  :)

emil

Nu vet ju inte jag vilken version av Warhammer Fantasy du är van vid Zot. Det har skett en mindre "revolution" inom Warhammer bland spelare. En del har gått över till Age of Sigmar, en del spelar Kings of War, en del tröttnade på GW och slutade spela, och en del gick över till spelprojektet 9th Age gjord av spelare för spelare vad jag förstått det som.

Bakgrunden är den att GW tydligen sprängde Old World i bitar under någon kampanj och många ledsnade på GW då. Du kan ju läsa på lite här vad andra Warhammer-spelare tycker här: http://swfbr.ipbhost.com/index.php?showtopic=9513

Personligen slutade jag att spela Warhammer när 7th edition kom tror jag, och nu försöker jag haka på lite lätt på 9th Age igen.

Zot

Lite sent svar kanske, men jo, jag har sett att det är ganska stora förändringar på gång. Jag har egentligen inga jättestarka åsikter om olika regelsystem, men gillar mest den klassiska looken och känslan. Har mest spelat versionen från 2010 de senaste åren, men har nog kvar lite äldre grejer också!

emil

2010? Noob. Nä´rå. ;) Det låter som 7th-8th edition isf. En del "gamlingar", som jag, har nog spelat av & till från 80-90-talet tror jag. Personligen är jag fortfarande mest fast i 6th edition. David D är nog den stora Warhammer-räven(turneringar) på föreningen f.n. och han kör 9th Age, inofficiella 9th edition. Han har nog knappt målat en figur i sitt liv iofs. Men det viktiga eg. är ju att man har någorlunda kul när man spelar, inte vilken edition man spelar.

Det är ganska många som bojkottar det "nya" Age of Sigmar av en eller annan anledning.

Zot

Jag var nog lite otydlig. Allt som allt har jag pysslat med WH i 25 år nånting (med långa pauser), men de senaste åren har jag utgått från den senaste utgåvan, som väl kom 2010. Som jag minns det var det dock ganska sällan som vi faktiskt fick till något spelande i tonåren. Ofta rann det ut i sanden p g a brist på pengar eller koncentration. Sen har det blivit lite annat mellan varven också. 40k t ex, men kanske särskilt Svarta Korpen som var min ingång till figurspel överhuvudtaget (från rollspel, kan man säga).

6th ed har jag nog också, men tror inte att jag nånsin faktiskt spelade den versionen.

Men, som sagt är det nog snarare en viss look eller "känsla" som tilltalar mig, än en specifik regeluppsättning (även om det delvis hänger ihop förstås). Tycker också att det verkar finnas bra grejer vid sidan av hela WH-klustret, skulle t ex gärna testa Dragon Rampant.

emil

Jag är personligen inte superpåläst på några regler f.n. Jag tar det som det kommer. Men vad spelar du för ngn armé/arméer helst? David D kanske kan lära upp oss gamlingar på 9th Age om han är sugen.

Zot

Det låter kul!

Jag kör alltid och uteslutande Empire!  ;D

Själv?

emil

#11
Det började med Blood Bowl, Dark Elves... Warhammer blev jag ngt senare introducerad till, Dark Elves. Sedan tyckte några att jag skulle börja spela 40K, fick köpa en begagnad Harlequin-armé, sedan Eldar. Åter till Warhammer blev det Dogs of War, som jag nog är mest "känd" för. -"Han den där som spelar Dogs of War..." http://swfbr.ipbhost.com/index.php?showtopic=9608

Sedan blev det bara mer & mer. Old style Empire, Chaos & Beastmen, Old Style Dwarfs, O&Gs, Vampire Counts + en hel del lösa figurer. Men det mesta har jag fått tag på begagnat eller halva priset-rea. Jag är lite av en samlare när det kom till gamla GW-figurer.

Jag har en (idiot)vision om att en dag kunna ställa ca 20 000 poäng totalt(10 000/sida), fullt målad allians av Empire, Dogs of War och Dwarfs VS en ohelig allians Vampire Counts, Chaos & Beastmen och O&Gs. Slaget ska utspela sig i Stirland i Empire. Men vi får se om jag hinner innan jag blir 65... :)

Jag ska försöka fråga David D om han vill lära upp oss gamlingar någon dag. Regler & arméböcker hittar du här: http://www.the-ninth-age.com/?simple-page/ Någon armébok finns inte för Dogs of War än tyvärr. Det är den armén jag har bäst uppmålad f.n. Empirelistan går under namnet "Empire of Sonnstahl".

Zot

Fantastiskt fint att se den typen av klassisk armé som du har där, helt målad!

Låter jättekul att testa lite 9th ed nån dag. Om du vill köra dina fina DoW-grejer som just DoW regelmässigt, så skulle jag även gärna spela 6th ed (som jag tror är DoW-kompatibel?).

Skickar ett PM med lite uppgifter.

mlkr

Ni får passa på att prova Warmaster med oss som spelar det också ^_^ Finns arméer att låna och glada spelledare som kan gå igenom alla regler :)


/Mlkr
/Veni Vidi Vicious

emil

Hade gärna spelat gamla Warhammer i Warmasterskalan faktiskt, hade det som en idé en gång. Byta tum mot cm helt enkelt. Vissa regler hade man fått anpassa helt enkelt. Warmasterreglerna är lite väl ehr... enheternas värden är väldigt förenklade vilket är ngt trist m.m.