You are Here:
Proposition: Namnbyte

Författare (läst 458 gånger)

Proposition: Namnbyte
« skrivet: januari 31, 2018, 20.51 »
 

mlkr

  • Champion Kobold
  • *****
  • 703
    Antal inlägg
  • Karma: +10/-0
    • Visa profil
    • hemsida
Från styrelsen kommer följande proposition inför årsmötet 13:00 11/2 2018
------------------------------------------

De senaste årens arbete med att förnya och förändra föreningen har inte bara handlat om en uppfräschning av våra lokaler. Flera styrelser har även berört frågor gällande föreningskultur och image, och på den vägen kommit in på frågan om föreningens namn. Idéer på namn som tidigare presenterats för föreningens medlemmar var tänkt skulle förtydliga vad föreningen gör, vart vi har vår huvudsakliga verksamhet, samt framställa oss i mer fördelaktig dager än vad några då ansåg ett felstavat domedagsnamn gjorde. Vi tänkte också att ett namnbyte tydligt skulle markera den förändring i föreningskultur vi arbetar för. Vi lade även stor vikt på hur kommunala/statliga organisationer eventuellt såg på oss. Vi ansåg då att den positiva värdeladdning och starka nostalgiska samt historiska koppling egennamnet "Armagedon" hade inte övervägde de fördelar som skulle komma av att ta bort det.

Efter flera informella och formella samtal med föreningens medlemmar har vi insett just hur viktigt namnet är för föreningen och dess medlemmar. Det har stark nostalgisk samt historisk koppling. Den förändring i föreningskultur vi vill se kommer heller inte ske på grund av något så enkelt som ett namnbyte. Det arbetet sker på annat sätt.

Med detta sagt föreslås det att föreningen byter namn från "Spelföreningen Armagedon" till enbart "Armagedon".

Med Armagedon som föreningsnamn behåller vi det positiva som våra medlemmar värnar om. Föreningshistoria, tradition & nostalgiska känslor är fortfarande enkelt och tydligt kopplade till föreningsnamnet. Samtidigt kan vi enkelt nå de ursprungliga mål styrelsen ville uppnå med vårt ursprungliga förslag. Genom att frigöra oss från ”spel” i namnet, så når vi också lättare ut till institutioner där ordet har visat sig ha en negativ laddning.
Andra mindre men inte obetydliga fördelar som framkommit under samtal med våra medlemmar är möjligheten till en tydligare logotyp, att namnet har en "nördig ton" som lockar andra spelintresserade, vi behåller en identitet och blir inte så slätstrukna, med mera.

------------------------------------------

Det var allt :)
/Marcus Mellqvist
/Veni Vidi Vicious