Hej! :)
Vi hade en mycket lyckad spelkväll på Mariedals fritidsgård idag, vilket födde lite idéer.
Jag pratade lite med Christian som är anställd där, och bad honom kolla upp vad Mariedal skulle tycka om att eventuellt låta oss ta del av deras lokal för att driva vår verksamhet där. Jag tänkte att det skadar ju inte att fråga. Christian var mycket positiv till idén eftersom de också har problem med för få medlemmar och deras lokaler är under-uttnyttjade.
Som jag ser det så är stressen/pressen med att sitta i Armagedons styrelse framförallt en fråga om att jaga medlemmar, så att vi kommer upp i de 105 bidragsberättigade, som krävs för att få det lokalbidrag vi behöver för den nuvarande lokalen. Utan den nuvarande lokalkostnaden skulle vi och kommande styrelser slippa det problemet.
Jag tycker att det finns tre tänkbara vägar som föreningen kan utvecklas i:
1. Fortsätta med nuvarande kostnadskostym, men satsa mycket hårdare på ungdomsrekrytering, i form av trevliga spelkvällar, som den idag. Frågan är, vill vi det och orkar vi hålla på med det i längden? Enstaka tillfällen räcker knappast för en hållbar långsiktig utveckling, snarare måste det ske oftare och regelbundet.
2. Ombilda Geddon till klubb och ta hyresavgifter av medlemmarna, ungefär som Ylva som tar typ 120 kr per medlem och månad. Problem att få in månadsavgifterna kanske? Vem orkar hålla på och driva in?
3. Gå samman med någon annan förening och dela lokaler, för att dela på bördan, t ex Mariedals fritidsgård, som drivs som en förening kopplad till Mariedals IF. Man kan också tänka sig att fråga Medborgarskolan om de vill låta oss vara i deras lokaler och ingå i deras verksamhet. Kanske räcker det med våra aktivitetsredovisningar, istället för hyra?
Några tankar, att föreningen bara fortsätter som förut känns inte som något bra alternativ. Jag tycker att något borde göras så att antingen föreningen ombildas för att bättre matcha nuvarande engagemangsnivå och arbetsvilja, eller så måste nya tag i form av ungdomsrekrytering till för att åter igen föryngra föreningen.
Dagens spelarrangemang var som sagt mycket positivt, det var toppen att vi var så många arrangörer och alla hade kul. Frågan är bara om vi vill och orkar i längden? Och om vi tror att vi gör det, hur går vi isåfall vidare bäst för att få det att fungera långsiktigt och inte bara ett litet tag, vilket kan vara en risk.
Kom gärna med reaktioner, tankar och idéer. Jag tycker att vi inom föreningen borde försöka få igång en debatt om hur framtiden ska se ut. Med ett minimum av intresserade att sitta i styrelsen (sant, falskt?) så borde föreningen försöka ompröva sin verksamhet på något sätt, anser jag.
Tack för uppmärksamheten! :)
häls,
Greger
som svar på fundering 2, Balitc Incasso. tyvärr har ju dem lagt ner sin Sverigeverksamhet men det borde väl finnas liknande aktörer på marknaden? :wink:
nej, skämt åt sido.
jättebra tankar greger! tål att tänkas och grubblas och funderas på för att sedan kunna uttala sig lite mer vettigt.
angående den lyckade kvällen. blev 4 medlemmar till på slutet så jag skulle tippa vi hamnar på runt 20 nya medlemmar efter dagens spelkavalkad.
Citat från: "Fluff"angående den lyckade kvällen. blev 4 medlemmar till på slutet så jag skulle tippa vi hamnar på runt 20 nya medlemmar efter dagens spelkavalkad.
gött! :D
Ett par tankar:
Kul att mariedal gick bra. Jag tycker att det låter jätteintressant att kolla upp möjligheten att dela lokal med dem, då gemensam lokal innebär gemensamma belastningar (t ex vad gäller kiosk, sopor, städveckor etc).
Jag har dock ingen koll på vad resten av deras lokaler nyttjas till; om det finns ett biljardbord så är jag än mer för idén, om det finns en skateboardramp eller hålls trettonårsdiskon en gång i månaden så känns det kanske lite sådärkul att spela i samma lokal. Men idén att dela lokal låter ju spontant som en ekonomisk lösning och dessutom en dörr för gemensamma aktiviteter över gränserna för vad vi är vana vid.
Citat från: "Greger"1. Fortsätta med nuvarande kostnadskostym, men satsa mycket hårdare på ungdomsrekrytering, i form av trevliga spelkvällar, som den idag. Frågan är, vill vi det och orkar vi hålla på med det i längden? Enstaka tillfällen räcker knappast för en hållbar långsiktig utveckling, snarare måste det ske oftare och regelbundet.
Allvarligt talat så tror jag inte att ungdomsrekrytering genom spelkvällar är the way to go i längden. Jag vet inte i vilken ålder kidsen ni träffade var, men jag misstänker att de kommer att vara relativt ensamma om de skulle dyka in på föreningen om ingen här ansträngde sig för att ta hand om dem och aktivt arbeta för att få in dem i spelandet. Det känns som att vi drar in folk utan att "fånga upp" dem.
Idén på ett eller flera lite större LAN har ju funnits och jag tror att det är mer givande om det är bidragsberättigade medlemmar vi vill ha. Mer jobb, mer ekonomisk risk måhända, men det skulle krävas färre events och (troligtvis) vara enklare att organisera (förbetalningar a la konventet t ex). Hellre LAN än synthfest!!
Citat från: "Greger"2. Ombilda Geddon till klubb och ta hyresavgifter av medlemmarna, ungefär som Ylva som tar typ 120 kr per medlem och månad. Problem att få in månadsavgifterna kanske? Vem orkar hålla på och driva in?
Jag gillar inte det här alternativet, men kanske när föreningen som vi känner den idag slutligen sjunker.
Citat från: "Greger"3. Gå samman med någon annan förening och dela lokaler, för att dela på bördan, t ex Mariedals fritidsgård, som drivs som en förening kopplad till Mariedals IF. Man kan också tänka sig att fråga Medborgarskolan om de vill låta oss vara i deras lokaler och ingå i deras verksamhet. Kanske räcker det med våra aktivitetsredovisningar, istället för hyra?
Som jag skrev ovan så är jag öppen för idén, men vi borde se över vilka krav på lokaler vi egentligen har. Medborgarskolan har lokaler, men de är väl bara till låns? Osäker på om vi kan ha grejer ståendes där t ex.
Citat från: "Greger"Några tankar, att föreningen bara fortsätter som förut känns inte som något bra alternativ. Jag tycker att något borde göras så att antingen föreningen ombildas för att bättre matcha nuvarande engagemangsnivå och arbetsvilja, eller så måste nya tag i form av ungdomsrekrytering till för att åter igen föryngra föreningen.
Alla håller nog med om att det här i längden inte funkar. Det fanns väl en idé om att söka i nejden efter yngre spelgrupper och försöka rekrytera dem mot viss ersättning/sponsring i form av spel? Min egen engagemangsnivå och arbetsvilja är att jag hellre gör saker i lokalen än ger mig ut och representerar eller är aktiv under events.
Det verkar ju inte vara någon rusning till den här tråden, men frågorna kanske är av sorten man hellre diskuterar mano a mano.. men jag utökar frågan lite grann; vilka i nuvarande styrelsen kan tänka sig att ställa upp även till nästa års styrelse? Som jag känner i dagsläget kommer jag nog att ställa upp och göra ungefär vad jag gjort i år, fast bättre. ^_^
Jag tycker den här tråden bör läggas ut för alla medlemmar att beskåda.
Citat från: "Gobbos Spider"Jag tycker den här tråden bör läggas ut för alla medlemmar att beskåda.
Gärna för mig, vet dock inte hur man flyttar trådar :oops:
Lade den i styrelseforumet för att föra diskussionen här först, tänkte sedan att man kan ta upp det med medlemmarna. Men förr kanske är bättre än senare?
Anders skulle kolla med Christian mer exakt vilka villkor vi skulle kunna få hos Mariedals fritidsgård. Kanske bör avvakta tills vi vet mer?
:)
PS. Återkommer med mer tankar och repliker på det som sagts när jag inte är aptrött...
Tråd flyttad.
Datorer har räddat oss innan men problemet är ju att det drar till sig klientel som vi kanske inte vill ha där samt att stöldrisken är så stor.
Jag tycker det är viktigt att medlemmarna har ett korrekt underlag för den diskussion som förs på denna tråden. Viktiga frågor som behöver svar innan man kan skapa sig en väl underbyggd uppfattning är tex:
-Vilka likvida medel beräknas föreningen ha vid årets slut?
-Hur mycket bidrag kan föreningen räkna med inför nästa verksamhetsår?
-Vad genererar de bidrag som vi beräknar att få in nästa år?
-Vad betalar föreningen i hyra?
-Vilka juridiska åtaganden har föreningen när det gäller "undanstoppad hyra"?
-Vilka löpande och fasta kostnader har föreningen som måste betalas av en förhöjd medlemsavgift om man skulle omvandla föreningen till en icke bidragsberättigad förening (som YLVA)?
Detta är bara några av en massa frågor som jag tycker är viktiga att medlemmarna har någorlunda svar på för att kunna föra en konstruktiv debatt/diskussion i frågan om föreningens framtid. I annat fall blir det väldigt lätt en massa missförstånd och åsikter baserade på felaktiga antaganden.
Mvh /Ewers 8)
Diskussionen var ämnad att föras i stora svepande drag och inte i detaljer såsom bankkontoutdrag och detaljerade beskrivningar för hela internet.
I korthet kan Ewers frågor sammanfattas i:
För lite bidragsberättigade medlemmar ger mindre intäkter och i slutändan en ohållbart stor föreningslokal med för höga kostnader.
"Vilka likvida medel beräknas föreningen ha vid årets slut? "
- Tillräckligt för att vi skall klara oss max ett halvår.
"-Hur mycket bidrag kan föreningen räkna med inför nästa verksamhetsår?"
Det kan du svara bättre på än jag. Utgå från 60 bidrags berättigade medlemmar som har lika mycket aktivitet som de haft hittills på föreningen.
"-Vad betalar föreningen i hyra?"
Exakt samma hyra som alltid.
"Vilka juridiska åtaganden har föreningen när det gäller "undanstoppad hyra"? "
Fullständiga, dvs de pengarna existerar de facto icke för annat än hyran.
"-Vilka löpande och fasta kostnader har föreningen som måste betalas av en förhöjd medlemsavgift om man skulle omvandla föreningen till en icke bidragsberättigad förening (som YLVA)?"
El, tele, hyra, bredband, försäkringar samt löpande kostnader i form av städ och hygienartiklar.
Med en samhällsbild där ungdomar kräver allt serverat på tallrik tror jag tyvärr det blir svårt att värva och entusiasmera tillräckligt med medlemmar för att rättfärdiga en så stor lokal som vi har nu.
Tre vägar ser jag.
1 ) Ett steg tillbaka med minskad lokal och lägre utgifter. Detta kan kombineras med 2.
2) Medlemsfinansierad lokal. Medlemmarna själva betalar en kraftigt förhöjd årsavgift för att behålla en högre standard av lokal samt yta.
3) Ökad värvning och aktiviteter för att på så sätt värva medlemmar.
Dvs samma sak som ältats år ut och år in men när frågan ställs vem som vill ta tag i det så ser man tydligt hur saker och ting faktiskt ligger till. Vi är lika bekväma som ungdomarna jag pekade på ovan.
Vi kan elda upp huset och få massa fördelar i samma smäll:
- Vi blir av med polackerna.
- Ingen kan bevisa hur lite medlemmar vi haft.
- Vi tvingas att byta lokaler.
Fast det är klart, det är ju synd att sabba min fina RB-kampanj... :wink:
Skämt åsido (alldeles för lätt att skämta om såna här allvarliga grejer, förlåt); Vi har flera personer som har massa bra idéer på hur vi ska värva medlemmar och vad vi ska ha för aktiviteter. Men vi har ingen som har tid att iscensätta dom.
Vi skulle behöva FLER samarbeten med friluftsgårdar, men vem orkar engagera sig? Ingen, som jag ser det, och det innebär att föreningen kommer att dö.
Tyvärr är det så krasst. Vi lyckas inte ens att ordna två personer som tar emot kioskprylar trots att jag vet att det finns personer som inte jobbar/går i skola på dagarna.
Det säger väl en del om hur bra ställt det är med föreningen?
Datasal igen, fast med hårdare regler kanske?
Tackar Stefan för väldigt bra svar på mina frågor. Håller med om att övergripande svar var bättre än detaljer.
Viktigt är att påpeka att hyran just nu är ca 5000kr till hyresvärden, men också ca 5000kr som sätts undan för det fallet att hyresvärden skulle gå till domstol.
/F
Föreningar är till för ungdomar!
Alla idrottsföreningar som uppbär bidrag har ungdomsverksamhet där vuxna håller i träningar som i vårat fall skulle översättas till aktiviteter. Om vi inte har ungdomsverksamhet har vi varken moralisk eller laglig rätt att uppbära bidrag.
Feta medelåldersmän får faktiskt betala själva för sina fritidsintressen!
Med det spår som nuvarande styrelse tagit så ser jag personligen inte möjlighet till en lokal i vår egen regi alls. Bidragen borde vara nere från 120k till under 10k. För all del, med ytterligare några tusen från Sverok och det som kiosken genererar, hittar någon en lokal för det priset, så all möjlig respekt till er. Likadant antar jag att det kommer att bli problem med att slå sig ihop med något annat förbund, om vi inte kan generera tillräcklig vinst.
Möjligheterna, under förutsättning att vi fortsätter på denna linje ser jag som trefalldiga.
Ett, att vi permanent får ner hyran på nuvarande lokaler. Om hyran, i kontrakt, halveras, så blir backen som måste klättras för att hålla föreningen vid liv i mitt tycke åtmistonne överkomlig, även om det kommer att kräva arbete. Vi har deponerat hälften av hyran till länsstyrelsen sedan årsskiftet då lokalerna ansågs vara i ett skick som var långt under standard. Listan på saker som behövde korrigeras av hyresvärden var väldigt lång. Om en överrenskommelse kan göras med hyresvärden om permanent halverad hyra i utbyte mot att vi nu och i framtiden korrigerar fel med lokalen själva så skulle det lösa en del.
Två, att vi övergår till att bli en allmännyttig lokal. Detta innebär att vi inte längre är beroende av medlemsantal eller närvaro för att få delar av hyran betald av kommunen. Detta skulle lösa i princip alla problem vi har i nuläget. Under min egen tid som styrelseledamot så diskuterades detta kort med kommunens ansvariga för föreningsverksamheten, och han var negativt inställd till ideen. Men, om vi uppfyller alla kriterier så kanske han kan övertalas. Kriterierna är som följer, lokalen måste främst göras tillgänglig för allmänheten. Det vill säga, vi skall kunna och vara *villiga* att hyra och låna ut den till andra personer/föreningar/klubbar. Detta innebär också att lokalen behöver snyggas upp. Så som att måla skåpen vilket gör att det ser ut som ett skrotupplag. Lokalen måste också kunna göras praktiskt för de som hyr den, dvs, de skall kunna flytta om saker för att öppna upp ytor om så behövs. Detta tycker jag personligen att vi uppfyller, då vi har världens jäkla jätteyta med alla bord ståendes. I slutändan så skall ju lokalen i sig godkännas av kommunens representant, och detta blir om möjligt det tuffaste hindret, men friskt vågat..
Tre, att vi flyttar till ett studieförbunds lokaler. Medborgarskolan har redan erbjudit oss sina lokaler på Hestra i det gamla Hestra sjukhem. Det är mycket möjligt att något annat studieförbund har lokaler lokaliserade i ett mer fördelaktigt läge och att våra aktiviteter är fullt tillräckliga för att täcka hyran. Medborgarskolan föreslog också att vår kiosk skulle göras tillgänglig för andra personer som vistades där vilket i sin tur borde öka vinsten. Nackdelen är förståss, i vilka lokaler vi än väljer, att de kan läggas ner, flyttas, och så vidare. Samma trygghet som när vi själva hyr en lokal kan inte fås. Men samtidigt blir ansvaret ungefär lika med noll, och i ärlighetens namn, är det inte det alla skytt från, att faktiskt behöva stå till svars?
I vilket fall, om jag inte missuppfattat något av de siffror som slängs ut (och det vore *mycket* trevligt att få kassörens version av det hela) så går föreningen i graven mot slutet av 2009. Så under medlemsmötet i november så borde verkligen ett beslut fattas, och inte ältas i oändlighet, om vilken rikting föreningen skall ta.
Om jag fattat det rätt har föreningen idag ca 60 bidragsberättigade medlemmar. Ska det verkligen vara omöjligt att fiska fram 40 till under konventet?
Citat från: "carlsson"Om jag fattat det rätt har föreningen idag ca 60 bidragsberättigade medlemmar. Ska det verkligen vara omöjligt att fiska fram 40 till under konventet?
Inte omöjligt, men tveksamt.
För att uppnå skälig bidragsnivå behövs betalande medlemmar och ett visst antal rapporterade aktivitestillfällen (vi snackar om ett par hundra).
Idéerna om ett ev samarbete med Medborgarskolan låter spännande och värda att kolla upp -- någon som har kontakter där och kan tänka sig att inleda en diskussion? Marcus? Ros? Någon annan? :)
Förhandlingar med Mariedals fritidsgård pågår. Jag och Anders ska dit och prata mer och kolla på lokalerna där. Villkoren verkar väldigt positiva så här långt, mer detaljer kommer...
Den nuvarande hyresvärden har, vad jag har förstått, gjort sig oanträffbar, så hur förhandlar man med en sån? Dessutom låter han ju fastigheten förfalla... vi kan ju inte gärna ta på oss att laga sprickor i betongfasaden... ;)
-----
Att vi år ut och år in ska hålla på med hjärt-/lung-räddning på föreningen känns inte så kul och uppbyggligt, tycker jag.
De flesta har någon gång suttit i styrelsen redan och vet att det kan vara tungt att jaga de där 105 bidragsberättigade medlemmarna. Nästan ingen vill sitta i styrelsen, verkar det som. 3-5 personer sköter förberedelserna till konventet, vad jag märkt. Få vill hålla ordning i lokalen.
Vill vi verkligen, handen på hjärtat, hålla på och rekrytera ungdomar? Och då menar jag att verkligen göra det, kanske en gång i månaden, år ut och år in? Om vi hade varit intresserade av ungdomssatsningar så skulle vi väl inte vara i den situationen som vi är idag?
Min uppfattning är, och rätta mig gärna om jag har fel, att de allra flesta vill hänga med sina polare och spela spel, inte hålla på att jobba för att hålla föreningen vid liv. Jag förstår det, jag känner likadant.
Det är lätt att bli nostalgisk och att försöka behålla det vi har (vilket var anledningen att jag ställde upp i styrelsen igen), men jag tror att vi gör oss själva en björntjänst om vi bara fortsätter som förut. Vi fortsätter bara att lägga en tung uppgift på nästa styrelse - och får som följd av det svårt att överhuvudtaget skrapa ihop en styrelse...
Om vi inte vill jobba med föreningsarbete, så bör vi ju logiskt sätt minimera allt sånt jobb och försöka skapa en förutsättning för att ha kul istället.
Jag är övertygad om att ett samarbete med Mariedals fritidsgård eller Medborgarskolan (eller någon annan organisation) kan minimera jobbet som krävs för att hålla föreningen vid liv och ändå ge oss lokaler att hålla till i. Jag tycker definitivt att det ska undersökas och vi kommer att lägga upp detaljerade förslag på villkoren inför nästa medlemsmöte.
Tack för ordet,
Er allra ödmjukaste ordförande,
Greger
:)
Herr odförande,
Citat
Idéerna om ett ev samarbete med Medborgarskolan låter spännande och värda att kolla upp -- någon som har kontakter där och kan tänka sig att inleda en diskussion? Marcus? Ros? Någon annan? Smile
Förhandlingar med Mariedals fritidsgård pågår. Jag och Anders ska dit och prata mer och kolla på lokalerna där. Villkoren verkar väldigt positiva så här långt, mer detaljer kommer...
Den nuvarande hyresvärden har, vad jag har förstått, gjort sig oanträffbar, så hur förhandlar man med en sån? Dessutom låter han ju fastigheten förfalla... vi kan ju inte gärna ta på oss att laga sprickor i betongfasaden... Wink
-----
Att vi år ut och år in ska hålla på med hjärt-/lung-räddning på föreningen känns inte så kul och uppbyggligt, tycker jag.
De flesta har någon gång suttit i styrelsen redan och vet att det kan vara tungt att jaga de där 105 bidragsberättigade medlemmarna. Nästan ingen vill sitta i styrelsen, verkar det som. 3-5 personer sköter förberedelserna till konventet, vad jag märkt. Få vill hålla ordning i lokalen.
Vill vi verkligen, handen på hjärtat, hålla på och rekrytera ungdomar? Och då menar jag att verkligen göra det, kanske en gång i månaden, år ut och år in? Om vi hade varit intresserade av ungdomssatsningar så skulle vi väl inte vara i den situationen som vi är idag?
Min uppfattning är, och rätta mig gärna om jag har fel, att de allra flesta vill hänga med sina polare och spela spel, inte hålla på att jobba för att hålla föreningen vid liv. Jag förstår det, jag känner likadant.
Det är lätt att bli nostalgisk och att försöka behålla det vi har (vilket var anledningen att jag ställde upp i styrelsen igen), men jag tror att vi gör oss själva en björntjänst om vi bara fortsätter som förut. Vi fortsätter bara att lägga en tung uppgift på nästa styrelse - och får som följd av det svårt att överhuvudtaget skrapa ihop en styrelse...
Om vi inte vill jobba med föreningsarbete, så bör vi ju logiskt sätt minimera allt sånt jobb och försöka skapa en förutsättning för att ha kul istället.
Jag är övertygad om att ett samarbete med Mariedals fritidsgård eller Medborgarskolan (eller någon annan organisation) kan minimera jobbet som krävs för att hålla föreningen vid liv och ändå ge oss lokaler att hålla till i. Jag tycker definitivt att det ska undersökas och vi kommer att lägga upp detaljerade förslag på villkoren inför nästa medlemsmöte.
Tack för ordet,
Er allra ödmjukaste ordförande,
Greger
jag håller med eder.
Grovkornig lägesuppdatering i frågan om vi ska flytta vår verksamhet till Mariedals fritidsgård
-------------------------------------------------------------------------------------
Som de flesta vet vid det här laget föll det samarrangemang som vi arrangerade med Mariedals fritidsgård (härefter kallad MF) mycket väl ut. Såväl arrangörer som deltagare var nöjda. MF var *mycket* nöjda.
För oss blev utfallet att vi rekryterade 24 bidragsberättigade medlemmar, vi delade ut flyers om föreningen och konventet, och torsdagen efter arrangemanget kom tre ungdomar (6 klassare) till föreningen för att vara med på brädspelskvällen (som för övrigt är föreningens mest aktiva dag med mellan 10-15 personer varje torsdag).
Undertecknad har sedan i lördags då Greger tog upp frågan med frititdsledare fört diskussioner med MF i syfte att utreda förutsättningarna för ett nära samarbete med dem.
Jag ställde upp följande hyfsat tuffa villkor på MF för att se vad de kunde tänka sig gå med på för att se oss flytta in vår verksamhet i deras lokaler. Utfallet blev positivt. Nedan punkter infriades till vår fördel:
1) Det ska vara gratis
2) Vi får minst 2 egna låsbara rum.
3) Vi får tillgång till 3-4 andra rum där vi har företräde.
4) Vi får vara delaktiga i kiosken och dra del av vinsten där.
5) Vårt samarbete är långsiktigt.
Jag och Greger kommer nu träffa dem för att besiktiga lokalerna. Vi kommer dokumentera och filma lokalerna så att vi får underlag vi kan presentera för medlemmarna här på tråden och inför årsmötet.
Det är mitt mål att vi ska flytta vår verksamhet till MF snarast möjligt. Jag har sett och fått svar på tillräckligt många frågor för att vara övertygad. Ett antal specifika detaljfrågor avseende ansvarsfrågor, försäkringar, etc, kvarstår. Dessa kommer jag, och Greger, ta in svar på för att ha ett så fullständigt presentations- och beslutsunderlag som möjligt.
Sammanfattningsvis kan man säga att MF seglat upp som varandes inte bara en realistisk och konkret väg att gå, utan också en för oss fördelaktig lösning.
Bakgrunden till att de går med på att ge oss lokaler gratis är att MF och annan liknande verksamhet fått hårda resultskrav ställda på sig för sin egen fortsatta framtids skull.
I detta möts våra behov.
Jag har hört ett rykte om att MF's nuvarande faciliteter ska rivas och att det ska byggas lägenheter där. Vart kommer de att ha sina nya lokaler om detta är sant?
Hej Nisse,
OM detta är sant förändrar det sakläget helt och fullt. Antingen är ryktet falskt, eller så är det sant. Är det sant betyder det att MF antingen inte vet om det, eller att de medvetet avhåller sig från att berätta.
Jag ska ta upp detta med MF för att få svar på vad som döljer sig bakom Nisses uppsnappde rykte. Vi bör också få det undersökt utanför MF. Vart fiskade du upp detta rykte Nisse? Och kan du månne få det verifierat i trakten runt platsen där du snappade upp det?
OM lägenheter är planerade till MF - vart kan man se detta? Stadsbyggnadskontoret? Kan någon som arbetar på kommunen göra en koll? Nisse?
OM ryktet har substans kan jag se det som varandes troligt att lägenhetshotet infrias om inte MF uppvisar större aktivitet och mer verksamhet, vilket i sig förklarar varför de är så motiverade att gå med på våra villkor.
Bottomline: I will sherlock.
Det var min sambo som snappat upp detta rykte. Vad hon hört så ska MF flytta sina aktiviteter till Kransmossen och att den gamla lokalen ska försvinna för att det ska bli lägenheter där. Tyvärr kommer hon inte ihåg var hon hört det. Jag har för dålig koll på hur man undersöker detta. Lämnar gärna det till någon mer insatt.
Vad mer konkret kan vi etablera för relation med medborgarskolan och vad kan de erbjuda i dessa förhandlingar?
Är det avtal som skall tecknas med samarbetsorganisation eller hur tänker sig styrelsen?
Finns det relationer med fler fritidsgårdar än Mariedal?
Är det kontakter tagna med de stora bostadsbolagen? Vanligtvis är små lokaler i bostadsområden svåruthyrda?
Jag personligen tycker inte ett samarbete med kommunal fritidsgård skall vara det enda alternativet medlemmarna skall ta ställning till på ett medlemsmöte. Medlemmarna bör kunna ha fler genomtänkta alternativ att ta ställning till än bara ett eller avveckling? Det är oroväckande att läsa att en förtroendevald skriver att det är målet att flytta till en fritidsgård. Min reflektion är att jag själv som aktiv behöver ta ställning kring kring både var och hur jag skall hålla på mina fritidsintressen. Därmed förutsätter jag som medlem att styrelsen tar fram fler alternativ än bara ett och att det verkligen blir ett beslut som jag som medlem kan förhålla mig till alternativt att jag har en möjlighet att rösta på ett möte. Jag har själv väldigt svårt att tänka mig att spelleda på en fritidsgård utan får då flytta hem spelandet igen.
Föreningen bör definitivt vidta mer strukurella åtgärder för att på lång sikt hitta till den nivå som är lämplig. I dag bedriver föreningen verksamhet i på tok för stora lokaler i förhållande till dels medlemsantalet, dels den ekonomi föreningen har. Dessvärre är detta ingen ny företeelse och diskussionen är den samma som tidigare? Föreningen har tidigare haft avsevärt mindre ytor att disponera, men trots det var det en aktiv förening. Det är ju fullt möjligt att föreningen kan ha en 3:a eller 4:a och fortfarande bedriva verksamhet i?
Dessutom vore det tacknämligt att styrelsen tillser att ekonomisk fakta presenteras löpande. Ett exempel är när nuvarande hyresavtal löper ut (ååmmdd), hur många bidragsber.medlemmar har föreningen vid ett specifikt datum(antal).
Ett tips är att ringa SBK för att se om det finns någon ansökan inne för att riva huset - säg bara gatuadressen och prata med dem...
Är det en rivning på en kommunal fastighet kan det mycket väl vara kommunens lokalförsörjningskontor (LFK) som vet vad man har för planer eller funderingar. Många av kommunens lokaler som ägs/hyrs av LFK och hyrs sedan ut internt (till skyhöga internpriser) är i relativt dåligt skick och flera planeras att rivas kring årsskiftet...
L
PS. Visste ni att LFK internt går under smeknamnet "lokal-fördröjnings-kontoret" :lol:
Lindbergh,
Bra tips, tack.
Dock är det du efterfrågar (flera genomtänkta och noga utredda förslag) inte möjligt att ta fram med mindre än att någon tar på sig arbetet med att ta fram underlaget.
Inget sker dock av sig själv, och som vanligt är det lättare att säga vad som ska göras än att ha tid att faktiskt göra det. Det du efterfrågar är rimligt och om någon annan i styrelsen, eller medlem, har lust och tid att ta fram konkreta alternativ så står det medlem fritt att göra det.
Jag kommer fullfölja MF-tråden och ta fram allt underlag där. Också Medborgarskolan som ev möjlig samarbetspartner ligger nära, och dem ska vi naturligtvis tala med, men utöver det kommer jag personligen inte ta fram fler förslag OM MF spåret visar sig vara bra, fördelaktigt och fullt genomförbart för oss.
FYI: Medborgarskolan har delvis redan utretts och fått avslag avseende möjliga lokaler. Det föll på att deras lokaler i gamla Hestra sjukhem var så ansatta av mögel- och fuktskador att de förvisso gick att använda men utan möjlighet att renoveras/ta bort möglet (för dyrt). Detta kanske är förändrat nu - det får ett telefonsamtal med dem berätta.
//
Jo det finns planer på att bygga bostäder där.
http://www.bt.se/nyheter/boras/mariedal-flyttar-nar-bostader-ska-byggas(396249).gm
Givetvis finns ju även möjligheten att fortsätta ett tag i nuvarande lokaler, det som i så fall krävs är en MASSIV ansträngning av ALLA i föreningen för att värva 45 bidragsberättigade medlemmar före årets slut.
Det kanske skulle gå, men är i min mening bara konstgjord andning... man skjuter upp problemet och lägger det på nästa styrelse... som i sin tur gör samma sak... (inte för att rikta kritik mot någon, jag försöker bara ha en realistisk syn på läget). Vore trevligt med en hållbar lösning som vi kan trivas med, utan att styrelsearbete behöver kännas som en stor börda som ingen vill ha...
Bra idéer har vi gott om, det vi har brist på är eldsjälar som vill och orkar genomföra dem. Om alla aktiva medlemmar kan tänka sig att bidra med någon tid skulle det inte bli så jobbigt att genomföra värvningsarbetet... sålde vi alla ETT (1) medlemskort var till en bidragsberättigad medlem så skulle vi troligtvis lösa problemen... för i år...
_________________________________________
Citat från: "GrandPA"Jo det finns planer på att bygga bostäder där. http://www.bt.se/nyheter/boras/mariedal-flyttar-nar-bostader-ska-byggas(396249).gm
Länken verkar vara död???
Hej PA,
Tack för denna länk. Artikeln reser ett antal frågor, och jag ska ta reda på mera.
Jag återkommer i ämnet.
http://www.bt.se/nyheter/boras/mariedal-flyttar-nar-bostader-ska-byggas(396249).gm
Länken är inte död. Du får kopiera hela texten och klistra in i adressraden.
Tror fortfarande inte på idén att vara kvar i nuvarande lokaler och tror personligen att föreningen måste ta beslut om mer omfattande strukturella åtgärder för att överleva. På kort sikt kan det säkert göra ont i själen, men på lång sikt trygga föreningens överlevnad på endera sättet.
Jag skulle tycka det var bra om styrelsen eller presidie eller motsvarande kunde ta fram en enkel uppdragsbeskrivning. Med det menar jag att om det måste bytas lokaler måste det ju rimligen finnas en kravspecifikation? I annat fall blir det svårt för enskilda medlemmar att dra sitt strå till stacken om man nu skulle vilja göra det?
Den kan innehålla exempelvis max hyra, max yta eller antalet rum och så vidare. Denna kravprofil ligger sedan till grund för att kunna prata med cernera, hsb, newsec eller AB bostäder om vad de har att erbjuda föreningen.
L
Citat från: "Nisse"http://www.bt.se/nyheter/boras/mariedal-flyttar-nar-bostader-ska-byggas(396249).gm
Länken är inte död. Du får kopiera hela texten och klistra in i adressraden.
aha, ok tackar! :)
Den stora frågan är väl egentligen denna:
Finns det några som kan tänka sig vara styrelse 2009?
Som jag ser på föreningen just nu så kommer den självdö efter nästa årsmöte. Då spelar det ingen roll vilka lokaler vi är intresserade av.
Eller har jag fel?
Citat från: "Greger"Citat från: "Nisse"http://www.bt.se/nyheter/boras/mariedal-flyttar-nar-bostader-ska-byggas(396249).gm
Länken är inte död. Du får kopiera hela texten och klistra in i adressraden.
aha, ok tackar! :)
De nada... :)
Citat från: "carlsson"Den stora frågan är väl egentligen denna:
Finns det några som kan tänka sig vara styrelse 2009?
Som jag ser på föreningen just nu så kommer den självdö efter nästa årsmöte. Då spelar det ingen roll vilka lokaler vi är intresserade av.
Eller har jag fel?
Du menar att vi lägger ner föreningen redan nu?
Har just dragit i lite trådar om lokal då en bekant till mig är delägare i en.
Hoppas få svar inom några dagar.
Har inte sett just den lokalen men väl en annan våning och ytmässigt skulle den kunna fungera för oss
Men är inte den egentliga frågan ändå om vi är intresserade av ungdomsverksamhet? Kommer vi gamla gubbar att trivas och passa in på en fritidsgård? Jag är rädd för att det blir samma gamla konstgjorda andning i en ny form.
Jag håller med du Erik!
Ungdomar är jobbiga därför vill man inte ha ungdomsverksamhet.
Men det kanske är annorlunda när det faktiskt finns personal närvarande.
Finns det möjlighet att bygga dioramor o sitta o måla?
Hur är det de tider som fritidsgården inte har öppet typ sena kvällar?
Har vi möjlighet att ha nycklar och vad i så fall skulle skilja oss från resten av ungdomarna på gården? och varför?
Min åsikt är nog att det skall ombildas till en klubb som ibland gör vissa arrangemang som t.ex. konventet eller annat som vi tycker är kul att anordna.
Jag delar carlssons fråga, är det någon som vill vara förtroendevald nästa år?
Har själv ytterst svårt att tro att fritidsgården är ett alternativ, tror snarare på ett samarbete med medborgarskolan skulle vara mer gynnsamt. Utan en mötesplats riskerar dessutom andra arrangemang att stupa, detta då föreningslokalen mångt och mycket har fungerat som en mötesplats genom åren. Dilemmat med att vara en ungdomsförening är att det kräver ungdomsverksamhet för att få bidrag av exempelvis kommunen. Utan ungdomsaktiviteter, inga kommunala bidrag. Inga bidrag ger högre medlemsavgift för att ens finansiera exempelvis hyra, el och annat. Även en klubb för inbördes beundran kräver sin tribut...
Även frågan om föreningen vill leva med kommunala bidrag är väl i sammanhanget relevant?
Är benägen att hålla med Ivar om att det kanske är dags att inse att vi alla är vuxna nu och därmed kanske har råd att betala för oss själva. Med rätt lokal och rätt inställning kan det bli den nytändning som gör att flera kanske vill engagera sig, i en egen klubbstyrelse.
Mvh /F
Det Mariedals fritidsgård verkar erbjuda (har inte varit där på möte än, men efter vad Anders och Christian har sagt) är typ ett självspelande piano på många sätt. Personal som tar hand om städning och kiosken till stor del (eller helt?), gratis lokaler, biljardbord, låsbara rum för oss, etc, etc.
Ett minimum av jobb för oss... troligtvis vill de att vi spelar spel och låter ungdomar vara med och redovisar aktiviteter. De behöver mer aktiviteter i lokalerna. "Föreningsjobbet" innebär alltså, om jag förstått det rätt, att ordna och spela spel som ungdomarna kan vara med på. Låter ju roligare än att desperat-värva, städa och hålla på...
Vet inte ännu hur det är med plats för dioramabygge och måleri, eller egna nycklar och sena kvällar - de är bra frågor som vi måste ställa när vi åker dit. :)
Kanske kan Medborgarskolan erbjuda något liknande?
Hursomhelst så är det ett upplägg där vår eventuella framtida styrelse knappt behöver anstränga sig alls, vilket kanske kan få några att ställa upp!?
Egen lokal, oavsett bidrag eller högre klubbmedlemsavgifter, innebär städjobb, att någon måste antingen fixa medlemmar i rätt ålder, eller att driva in månadsavgifterna för lokalen, el, telefon, etc. Sysslor som av förståeliga skäl inte är så kul...
----
Vad gäller styrelsearbetet så tycker jag att problemen med nyvärvning överskuggar allt och minskar lusten att engagera sig.
Jag tror fortfarande att det går att värva och föryngra, uppenbarligen gillar ju kidsen spel när de får prova på dem. Men den ekonomiska kniven mot strupen är inte speciellt kul och jag vill ju, liksom de flesta andra, helst spela spel med jämnåriga polare.
Har inte tänkt ställa upp i styrelsen nästa år, men kan tänka mig att ordna arrangemang, antingen i värvningssyfte (om den vägen väljs igen) eller bara för skojs skull. Jag hinner inte med styrelsearbetet, eller rättare sagt, jag skulle kanske ta mig tid om det kändes kul och positivt, men det jämla värvandet sabbar ju grejen. Inget negativt om mina styrelse-kompisar, de är alla fina människor :)
Jag har precis mejlat medborgarskolan och frågat vilken sorts lokaler de kan erbjuda samt höftat lite önskemål från vår sida (helst inte dela med någon, tillgång 24-7, minst fem rum). Det ger dem iaf ett hum om vad vi vill ha, detaljer kan bankas ut vid en senare tidpunkt. Postar info här när jag har någon, troligtvis i veckan.
Och som jag tidigare sagt så kan jag tänka mig att ställa upp till nästa års styrelse, dock beror det lite på vad förändringar med lokal och inriktning kommer att innebära för styrelsearbetet. Jag tar gärna på mig kontorsjobb a la närvarokort igen. Att spela spel med kids är nog inget jag kommer att vara drivande inom.
Personligen ser jag "YLVA-modellen" som det minst onda alternativet, iaf fram tills dess då det redovisas vad Mariedal/Medborgarskolan erbjuder. Och är inte erbjudandena sockrade med extra socker så tror jag att jag kommer tycka det även efter att de redovisas 8)
YLVA-modellen kostar lite mer cash men utraderar även behovet av att rekrytera 100talet ungdommar av blandad mognad, för att desperat skrapa ihop nödvändig mängd bidragsberättigade medlemmar per år...
Den enkla vägen tenderar alltid att vara att betala mer för sig, och ärligt talat(no offence ment to the sittande styrelse), med det bristande intresse som verkar råda över att driva föreningen som den drivs just nu så känns det som "the way to go"
Att vara kvar i befintlig lokal tror jag samtliga vet vad jag har för inställning till :roll:
Min gamla fulebostad kanske står tom? Sett öde ut på sistone. Centralt och bra är det ju också.Har för mig att den inte var så dyr... Hake kommer du ihåg om vi betalade hela månadskostnaden?
Det gula huset jämte gamla biljardhallen med staket runt.
Ett gäng frågor.
1. Hur många nya bidragsberättigade fick vi in under BSK2007?
2. Hur exakt definieras den bidragsberättigades "aktivitet" för att det skall gälla som ett "tillfälle"? 10 rollspelare i 8 timmar ELLLER 2 pers som spelar fia-med-knuff i 30min.
3. Hur många "aktivitetstillfällen" krävs under ett år för att få behövligt bidrag?
4. Var hittar man Resultat 2007 och Budget 2008?
5. Det pratades om LAN på senaste årsmötet, blev det av? Isåfall, hur blev utfallet? Antal nya bidragsberättigade? Ekonomi +/-?
6. Vill minnas en kväll på Trägårn där Armagedonmedlemskap gick att lösa. Minns inte detaljerna om hur och varför. Gav detta engagemang tillfredställande antal nya medlemmar i förhållande till nedlagd tid? Antal nya bidragsberättigade?
Bakgrund 1.
Om jag inte fattat helt fel så är snitt-geddoniten en lat jäkel. Här sitter en. (ni som engagerar er och gör ett jäkelens bra jobb, ni håller uppe snittet, ni övriga kan väl bara hålla med mig...)
Därför vill vi få så mycket som möjligt av kakan, men med minsta möjliga insats.
Alltså, vad är mini-insatsen för att ge oss behövligt bidrag?
Om denna mininivå är för hög för oss, så ska vi givetvis titta på andra lösningar, men först då.
Bakgrund 2.
Brukar inte denna diskussion komma upp varje år före konventet? Men efteråt så har det oftast löst sig? Eller? Mao problematiken är väl inte ny och unik för i år?
Rätta mig gärna om jag har fel i sak eller om du har andra belysande infallsvinklar.
Jag kan svara på några av Olas frågor:
1. Förra årets konvent gav föreningen 14 nya bidragsberättigande medlemmar. Konventet ligger sent på året och de flesta bidragsberätigade personerna som kom på konventet OCH som var från Borås kommun var redan medlemmar.
2. Inte helt säker på att jag svarar rätt men jag har för mig att bestämmelserna för en aktivitet är: 1 ledare + 5 (alt 6) bidragsberättigade medlemmar i minst en timma.
3. Denna fråga kan Carlos svara på bättre. Har för mig att föreningen minst behöver 1000-1500 aktivitetstimmar/halvår.
4. All administrativ dokumentation finns i styrelserummet.
5. Det blev inget LAN eftersom det inte fanns tillräckligt med intresserade arrangörer.
6. Var ett engångstillfälle.
Bakgrund 2
I år är det tre eldsjälar (mer eller mindre) som gör konventet (jag är inte en av dem) medan vi andra hoppas att alla problem skall lösa sig efter konventet. Jag tror faktiskt att vi börjar få slut på eldsjälar som orkar...
Jag tror att städning, diskning (kanske diskmaskin?) mm inte är det stora problemet. Inte heller att sitta i en styrelse där man får göra roliga saker så som att arrangera och administrera en förening som mår bra, dvs har nöjda medlemmar och en positiv stämning/atmosfär i lokalen.
Problem blir det när man samtidigt som man har en massa krav på att fixa bidragsberättigande medlemmar samt aktivitetstimmar samtidigt som allt färre medlemmar orkar engagera sig. Många medlemmar har ju liksom "dragit sitt strå till stacken" och har annat i sitt liv som behöver prioriteras, vilket är helt naturligt.
Mariedalsalternativet låter trevligt på pappret men hur kommer det bli med stölder/bortslarvande av medlemmarnas saker? Jag mins med fasa hur man var tvungen att noga låsa in sina saker och alltid hålla ett vakande öga på sina medhavda tillhörigheter under den perioden som vi hade "datamedlemmar". I Mariedalsfalternativet kommer ungdomarna vara än mindre knutna till föreningen och därmed också mindre "en del av oss".
Dessutom tillhör jag den skaran som tycker om att ha lite "lugn och ro" på min fritid när jag utövar min hobby, jag vill inte ha en massa barn som springer omkring och leker när jag tex spelar ett parti 40k eller ASL. För mig slutar barn vara barn i detta sammanhang ungefär i samma ålder som tennfigurerna slutar vara leksaker och börjar vara spelpjäser, dvs ungefär vid 16-års ålder/i ettan på gymnasiet.
Vi som var styrelseaktiva under "dataåren" märkte tydligt att närvaron av våra vuxna medlemmar i lokalen mer eller mindre upphörde, då det var för stökigt och gapigt.
Mvh /F
När jag läser alla inlägg känns det som om många är lite osäkra på vad de innerst ska tycka, även om jag tror att Erik N. och Fredrik E. sammanfattar allas innersta tankar - vi är medelålderns män (i karriären) som tycker om spel men hellre umgås med andra medelålders män än med ungdomar.
Jag snackade lite med Stefan N. igår om hur man kan se på föreningen. Som det är nu är det ju egentligen två föreningar i en. Den ena är klubben för medelålders spelare som känt varande sedan hedenhös, den andra är gemenskapen och "kärleken" till spel där vi försöker rekrytera nya spelare.
Jämför det med en idrottsförening där de medelålders dels är verksamma som tränare för ungdomar, dels har sina egna korplag och bastukvällar där de minns sin egen aktiva karriär.
Skulle inte Geddon kunna tänka likadant och dela upp sig i två avdelningar där den ena är ungdomsinriktad och den andra (i samma lokal men vid andra tider) har en vuxeninriktning. Då blir ju samarbetet med Mariedal eller någon annan institution mer logisk och effektiv. Och man behöver inte lotsa över all verksamhet till Mariedal utan bara den som man anser tillhör ungdomsverksamheten.
Sedan finns det ytterligare två vägar att fundera på.
Det ena är det kommande "Ungdomens hus" som med all sannolikhet kommer att hamna i Gustav Adolfs församlingshem när kyrkan flyttar ut om några få år. Där kan Armagedon flytta in och om man redan nu tar direktkontakt med kommunalrådet Morgan Hjalmarsson så får man säkert veta mer. Det är hans skötebarn.
Kommunen vill flytta ner Tåget och även Rockborgen, även om många nog insett att Rockborgen och Tåget är rätt så olika organisationer och att den senare kanske inte är så intresserad.
Hur som helst så är det en verksamhet som kommer att drivas mer av fritidsledare än av ideella eldsjälar.
Det andra är att göra en fusion med de andra spelföreningarna som väl ändå finns i kommunen och lägga korten på bordet. Och med det menar jag att di gamle helt enkelt säger att "vi går gärna ihop med er. Vi delar våra tillgångar, ni får alla viktiga poster men vi vill att namnet Armagedon ska leva kvar" (huh, det riktigt skär sig i hjärtat att skriva det där, och än värre är det att läsa orden *ler*)
För övrigt tycker jag inte att man kan avfärda dataspel med hänvisningen att det drar till sig konstiga typer. Jag minns när rollspelandet drog till sig ännu konstigare typer alldeles oavsett vad man lägger för aspekt på ordet "konstig".
Däremot är det väl en jädra stor investering att hålla föreningen med ett gäng datorer av konkurrenskraftigt snitt.
Citat från: "Jesper Wasling"För övrigt tycker jag inte att man kan avfärda dataspel med hänvisningen att det drar till sig konstiga typer. Jag minns när rollspelandet drog till sig ännu konstigare typer alldeles oavsett vad man lägger för aspekt på ordet "konstig".
Däremot är det väl en jädra stor investering att hålla föreningen med ett gäng datorer av konkurrenskraftigt snitt.
Med risk för att bli kölhalad och stoppad i en tunna med asbest så tror jag faktiskt att datasal är en framtidssäker väg att gå.
Vi har haft det tidigare och vi har gått på nitarna. Gör vi det igen kan vi göra det på rätt sätt, med rätt metodik och bättre lösningar.
Men så var det det här med att någon ska vara intresserad av att arrangera och ta ansvar för det också...
:sad5:
Fram med en tunna asbest! Fram med repen, här ska kölhalas!
Yarr! Datasal is for wuzzies.
Du har en poäng Carlsson. Datorer har alltid funkat, men risken för att vi blir av med dem är rätt så överhängande. Datasal är en lätt lösning men är det den vägen vi vill gå?
Ola,
Angående aktivitetstillfällena så krävs minst 245 stycken på minst en timme vardera. Man räknar de inte i sammanlagda timmar utan tillfällena. Detta för att komma upp till en rimlig bidragsnivå.
Citat från: "carlsson"
Med risk för att bli kölhalad och stoppad i en tunna med asbest så tror jag faktiskt att datasal är en framtidssäker väg att gå.
Vi har haft det tidigare och vi har gått på nitarna. Gör vi det igen kan vi göra det på rätt sätt, med rätt metodik och bättre lösningar.
Men så var det det här med att någon ska vara intresserad av att arrangera och ta ansvar för det också...
:sad5:
Jag hade ju tänkt hålla mig utanför den här diskussionen, men det gick icke.
Andreas, i all välmening: Nej, är det första jag tänker. Arbetet med datorsalen var ett helvete många gånger, och vi fick faktiskt mer problem än pengar av det. Många av de som "bränt ut sig" ideellt gjorde det under den period datorsalen fanns. För mig presonligen var det definitivt spiken i kistan. Jag gissar på att hälften av alla punkter som behandlades på möten under den perioden var relaterade till problem med datorerna eller de som spelade på dem.
Om Armagedon ser datorspelandet som en tänkbar framtidslösning så bör det under alla omständigheter skötas med privata datorer i LAN och inget annat.
För övrigt tyckte jag Nisses förslag om huset bakom biljardcafeet varit bäst hittills.
Tycker också Nisses förslag verkar mycket bra.
/F
Jag fick svar från medborgarskolan, och han blev superglad. Posta gärna en åsikt eller två och framför allt om någon är intresserad av att titta på lokalerna (jag jobbar ungefär 9-19 varje dag utom fredagar så jag har ont om tid på vardagarna).
">Det är en annan sak jag undrar lite över; Armagedon funderar på att
>byta lokaler inom en överskådlig framtid och jag undrar om det är
>möjligt att få tillgång till lokaler genom medborgarskolan på något
>sätt? "Problemet" med oss är att vi har relativt mycket saker och det
>kommer att förekomma verksamhet som inte är bidragsberättigad genom er
>(samlarkortspel, brädspel, figurslagsspel, hockeyspel osv) vid sidan av
>de rollspel och filmdiskusioner vi redovisar. Vad vi är intresserade av
>är en permanent lokal som vi kan ha tillgång till dygnet runt och som
>helst inte ska delas med någon annan verksamhet alternativt att vi kan
>låsa om oss, då vi har både dyr och ömtålig utrustning för bl a
>terrängbyggande. Vi behöver som minst fem. Vet du om ni har något som
>skulle passa vår verksamhet?
Medborgarskolan hyr en tredjedel av fd Hestra Sjukhem (byggnaden är 9000
kvm) där vi har replokaler för ca 50-60 band och danssalar mm. Resten av
huset står tomt. Det är verkligen kanonlokaler och jag vet att vi kan
hyra fler avdelningar om vi vill. Det är iofs inte lika centralt som era
nuvarande lokaler, men det ligger en busshållplats precis utanför och
kommunikationerna är goda. Vi skulle åka upp och titta någon dag. Jag
tror garanterat att ni skulle älska stället. Det är inga problem om ni
skulle använda lokalerna till ej rapporterbar verksamhet, så länge
aktiviteterna rymms inom föreningens ordinarie verksamhet. Dvs fester,
ravepartyn osv är inte aktuellt...
I så fall skulle ni ha en egen avdelning, där endast föreningens
medlemmar har tillträde. Jag hade gärna sett att ni flyttade in där
borta av flera olika skäl. Dels så stärker det vår position som
hyrestagare om vi hyr en större del av huset. Sedan så skulle vi även
kunna nyttja varandras resurser i fråga om larm, städning,
caféverksamhet, låssystem etc.
Det här låter som en ypperlig idé ju mer jag tänker på det! Prata med
övriga i styrelsen och undersök vilka dagar och tider som är lämpliga
för er del. Så åker vi upp till Hestra Musikhus och tittar på
lokalerna.
Bästa hälsningar
Robert Larsson
Kurs- & säljansvarig"
Det låter ju kanon bra :D
Jag följer gärna med och tittar på lokalen också om det går bra.
Citat från: "Getsen"Jag fick svar från medborgarskolan, och han blev superglad. synpunkter blabla<snip>
Vi var där och spelade in en låt på brorsans svensexa. Lokalerna är helt ok, tänk äldreboende/vårdcentral. De replokaler som finns där har riktigt dyra grejer med så det är hyfsat larmat m.m.
Vad jag såg så var det vissa delar av lokalerna som var väldigt slitna, takplattor som fallit ner osv, men merparten är öde sjukvårdslokaler i hyfsat skick.
Det är dock för jävla avsides tyvärr. Visst är busshållplatsen rakt utanför, men man traskar inte gärna ner till stan därifrån.
Bra initativ med medborgarskolan! Det låter som ett bra alternativ som dessutom är mer konkret? Dessutom är det bra organisation som vi kan samarbeta med!
Min reflektion är väl att rotorsaken mångt och mycket är bristen på engagemang där några få har gjort en diger och berömvärd insats och där många medlemmar väljer att luta sig tillbaka av flera olika anledningar.
Därmed tror jag att medlemsmötet måste ta i beaktning att alla vilda idéer måste till syvende och sist utföras av någon - oftast en förtroendevald i styrelsen på ideell grund. Det är ju inte ovanligt att det kommer bjärta och färgstarka visioner som i realiteten är "ogörbara" - sedan besvikelsen över att man inte lyckats arrangera/fixa dessa visioner. Framgångsrika ideella organisationer har i regel enkla mål och en tydlig struktur som visar på de förutsättningar som finns...
Det innebär att medlemsmötet bör skala av en hel del förslag och därmed fastslå en konkret handlingsplan som faktiskt - rent konkret - är möjlig att genomföra.
Som lite kuriosa, jag vet att föreningen inte bryr sig så mycket om lokalernas beskaffenhet, så kan det vara värt att kolla upp lokaler lite extra i synnerhet om det är kommunala då det inte är ovanligt att de är i dåligt skick med fukt, mögel och brister i ventilationen.
Kommer vi få låna lokalerna gratis? Om de är gratis så är ju mycket vunnet. Risken finns dock att det blir en gubbaförening för de med bil och inga andra. För det ligger ju käpprätt åt skogen och då lär inte ungdomar flockas där, om det nu inte finns spelsugna kids i det området som inte har hittat till gedon då det ligger på fel sida av stan.
Men gratis är gott och förening för prostatabesvärade medelålders män är väl något vi alla drömmer om :wink:
men om du slipper spelsugna kids är väl du bara glad Pasi? :geek:
Citat från: "Apanpapan"Kommer vi få låna lokalerna gratis? Om de är gratis så är ju mycket vunnet. Risken finns dock att det blir en gubbaförening för de med bil och inga andra. För det ligger ju käpprätt åt skogen och då lär inte ungdomar flockas där, om det nu inte finns spelsugna kids i det området som inte har hittat till gedon då det ligger på fel sida av stan.
Men gratis är gott och förening för prostatabesvärade medelålders män är väl något vi alla drömmer om :wink:
Pratade med en på jobbet som repar där uppe.
90 timmars aktivitet per månad ger gratis hyra. Angående kids så lär det finnas en hel del headbangande kids som e mer än redo att köra lite Kult.
Det låter som om folk är intresserade att kolla upp medborgarskolans alternativ, så frågan upprepas; finns det några som känner sig manade att hänga med Robert Larsson och titta på lokalerna, och kan ni organisera er och bestämma en dag och en tid som passar er?
Några tankar: vad vi är intresserade av i lokalväg är väl i första hand samma antal rum för samma ändamål som vi har idag?
2 rollspelsrum
1 brädspelsrum
1 bygga saker/lager-rum
1 tabletop-rum
1 Styrelse/viktiga papper-rum
2 Toaletter
1/2 Rum eller hörnor avsedda för kortspel eller chillande
TV/Film-hörna(?)
Kök(?)
Behövs det fler eller färre av något? det är väl ytterst sällan tre grupper är aktiva i lokalen samtidigt i dagsläget?
Citat från: "Getsen"Det låter som om folk är intresserade att kolla upp medborgarskolans alternativ, så frågan upprepas; finns det några som känner sig manade att hänga med Robert Larsson och titta på lokalerna, och kan ni organisera er och bestämma en dag och en tid som passar er?
Som jag skrev tidigare,så kan jag tänka mig att följa med och titta på lokalen. Dock först nästa vecka och gärna efter 17.00
Jag är också intresserad av att kolla på lokalerna.
Nästa vecka kan jag på dagtid onsdag och torsdag, em/kväll mån och tisdag.
/F
jag hakar gärna på och kollar lokaler. nästa vecka kan jag när som helst typ.
dock inte måndag fm, tisdag kväll och torsdag fm så som det ser ut nu.
Jag mejlar honom och säger att vi gärna kollar lokaler på måndag kväll efter klockan 17 och ser vad han säger. Återkommer när jag fått svar. So tills dess, återgå till thinktanken med andra alternativ :)
Öhm... Jag vill inte egentligen skriva ngt ang. föreningsfrågor m.m. Men under den tiden jag var mer aktiv, eller satt i styrelsen, arrangerade m.m. så inbillade jag mig, elller ville tro, att alla skulle vara välkomna till Spelföreningen Armagedon för att spela spel eller bara umgås oavsett ålder, religion, etnisk bakgrund m.m. Och jag tyckte att det funkade bra, tja, förutom då att vissa tråkiga saker inträffade. (Men det var/är tydligen bara en del i vissa personers dunklare agendor, som jag fortfarande inte begriper mig riktigt på, och det är väl därför medlemmar inte orkar bidra till föreningslivet till slut)
Jag misstänker att dagens situation dels kan bero på illvilja till förenings och organisationssammanhållning och samarbete överlag till stora delar. Dels att vi borde bytt lokal redan under den tiden då jag var aktiv, men, men, man kunde ju inte annat än att försöka iaf.
Jag hoppas ni får till något bra, med rätt man eller kvinna på rätt plats osv.
Några snabba one-liners:
1) Jag kan tänka mig att arbeta i 2009 års styrelse.
2a) Jag kan tänka mig leda ungdomsverksamhet.
2b) Jag kan även tänka mig att leda 1-2 kampanjer för medelålders honor och hanar.
3) Mariedals fritidsgård upplåter rum till oss GRATIS.
De har minst lovat följande:
- Verkstad som blir vår egen exklusiva och låsbara där man bygger och målar.
- Klubbrum där vi har våra spel och styrelsegrejer.
- 2-4 rum där vi har förtur.
4) YLVA-modellen är dålig i min bok. Vi har svårigheter att sköta befintlig lokal. Att ta på sig ansvaret över en hyreslägenhet innebär en risk och att vi sätter våra vänskaper på spel. Vi har tillräckligt med underlag för att på förhand räkna ut hur dåligt det kommer att gå.
5) Jag och Greger har möte med MF på söndag. Full rapport kommer.
Jag vill följa med och titta på Hestralokalerna.
Den av er som ansvarar för kontakten med Robert på MS kan väl höra av sig till mig. Om ingen tagit kontakt eller anser sig ansvarig kan jag ta på mig att ta kontakt med honom och arra ett möte. Fredrik, du kan väl maila mig Roberts kontaktuppgifter.
Mer mejl från medborgarskolan;
>Hestra Musikhus låter väldigt intressant, och vi är intresserade av
>att veta mer. Några frågor som uppkommit redan är dock;
>1) Skulle föreningen betala någon hyra och i så fall hur mycket?
Det vet jag först efter att ha pratat med fastighetsägaren. I nuläget
vet vi ju inte ens hur stor del ni ev ska hyra. Ni måste titta på
lokalerna först och därefer kan vi gå vidare och förhandla med
fastighetsägaren om priset.
Sedan är det egentligen upp till Armagedon och Medborgarskolan att komma
överens. Antingen betalar ni hyra till oss och får ersättning som
tidigare eller så kvittar vi hyran mot de timmar som ni rapporterar. Vi
får helt enkelt sitta ner och diskutera vad som bli bäst för båda
parter. Jag antar att ni har någon sorts lokalbidrag från kommunen i
nuläget, eller?
>
>2) Vad ingår i "hyran"? (vatten, el, internet?)
Värme, el och vatten ingår i hyran. Ni skulle själva få stå för
telefon & internet eftersom vi inte har det i våra lokaler.
>
>3) Jag har tre personer som gärna kommer och kollar på lokalerna, och
>en lämplig tid för dem verkar vara nu på måndag (27/10) efter klockan
>17 någon gång. Funkar det för dig?
Måndag nästa vecka är det dessvärre kört. Men det skulle gå på
onsdag 29/10 om ni har möjlighet. Jag behöver lite framförhållning
för jag måste hämta upp nycklar från hyresvärden eftersom vi inte har
tillträde till de avdelningarna som vi inte hyr. Om de inte kan på
onsdag så vore det bra om de kunde presentera några olika alternativ
när vi kan ses.
>
>Vi ska hålla ett medlemsmöte den 8/11 och då kommer bl a lokal-frågan
>att diskuteras. Just nu letar vi efter olika alternativ att presentera
>för våra medlemmar, så det kommer ta ett par veckor innan vi kan ge
>ett klar besked i frågan.
Det förstår jag och vi ska ju givetvis göra ett besök innan ert
medlemsmöte. Så att ni kan visa bilder, ritningar och presentera den
ekonomiska biten.
>
Bästa hälsningar
Robert Larsson
Kurs- & säljansvarig
MEDBORGARSKOLAN BORÅS | Stora Brogatan 39 | 503 35 Borås
Tel dir 033-20 77 44 | Tel vxl 033-20 77 40 | Fax 033-20 77 49
robert.larsson@medborgarskolan.se | www.medborgarskolan.se
Slänger också in några snabba kommentar:
Mariedal är för mig uteslutet, då sitter jag hellre hemma eller hyr en egen lokal nån annanstans.
Hestra Sjukhem kan bli riktigt bra, men problemet är att vi hamnar ocentralt och fokuserar ÄNNU mer på personer som har bil, dvs äldre medlemmar. Hamnar vi på Hestra blir vi helt enkelt ännu mindre ungdomsfokuserade. Tror jag iallafall.
Den nuvarande lokalen är inte omöjlig som jag ser det, men eftersom ingen orkar engagera sig i medlemssökande och -aktiviteter så kommer den falla bort så småningom, och då kan en flytt till Hestra vara det enda som räddar föreningen.
Slänger in några snabba puckar:
1. Hur skulle det vara om man ställde krav på att man som icke bidragsberättigad medlem förband sig att ordan två bidragsberättigade medlemmar under året?
Vi är ca 50 aktiva medlemmar och detta skulle lösa problemet för föreningen. Att ordna fram två medlemmar (alla känner vi någon som kan tänka sig låta sig bli stödmedlem om det inte kostar något) och det är ingen stor kostnad att eventuellt punga ut med 200 kronor extra om det "räddar" föreningen.
Med detta alternativ skulle vi kanske kunna vara kvar i våra nuvarande lokaler om vi så vill.
2. Håller med Andreas om Mariedal. Jag ser inte det som ett alternativ men gör majoriteten av föreningen det så önskar jag dem lycka till. Jag kommer i så fall att hålla mig hemma eller vara med i startandet av någonting nytt.
3. Var på Hestra sjukhem i förra veckan på en utbildningsdag och måste säga att det inte ligger så långt bort som folk verkar tycka. Anser dock att det är viktigt att vi, om det blir ett samarbete med Medborgarskolan, skriver någon form av kontrakt så att vi kan planera långsiktigt och kan känna trygghet.
4. Jag kommer inte kunna komma på medlemsmötet och vill därför ventilera mina ideer innan mötet.
/F
Jag har tidigare i dag informerat mina kvarvarande 7 spelare om nuläget och mitt ställningstagande. Att spelleda rollspel på en kommunal fritidsgård är uteslutet för min del och jag kommer i så fall att att hitta andra lösningar för denna och min kommande sista kampanj under 2009.
Är vidare övertygad om att föreningen på kort sikt (1-2 år) behöver ta mer strukturella beslut i form av att byta lokal och skära ned befintliga fasta konstnader till ett absolut minimum. Att ställa mer krav på enskilda medlemmar än bara vädja att föreningen behöver deras hjälp är även det orimligt i mina ögon, dock kan man kanske önska att medlemmar ställer upp i en större utsträckning i dag. Vill man bedriva ungdomsverksamhet finansierar kommunen detta med våra skattemedel, men bedriver man ingen sådan verksamhet blir det inte heller några kommunala bidragsmedel.
Tror mer på att föreningen skall närma sig Medborgarskolan och skriva minst en avsiktsförklaring och/eller ett avtal. Det förefaller dessutom som vi kan anpassa lokalerna efter vårt behov och därmed skära ned till ett minimum av lokalyta och därmed anpassa kostnaderna. Det räcker med ett rollspelsrum om föreningen inte har så mycket intäkter som exempel. Att ha en workshop i dag kanske inte kan finansieras i morgon, liksom privata skåp och annat. Att ha mer än 8 rum och 300 kvm med TV-hörna är oacceptabelt med nuvarande intäkter. Jag vill också påminna om tråden om föreningens historia, som visar en del av hur det har sett ut. Med det menar jag att vi mycket väl kan anpassa oss efter nuvarande omständigheter.
Det innebär sammanfattningsvis att föreningen är och har alltid varit beroende av ungdomsverksamheten. I och med att väldigt få engagerade vill driva ungdomsverksamhet så måste styrelsen och medlemsmötet vidta åtgärder för att föreningen skall överleva på lång sikt.
"Tempora mutantur nos et mutantur in illis"
L
PS.
För i h-e, måste Curian återskapas för att det skall bli nått vettigt?
Citat från: "Getsen"
Måndag nästa vecka är det dessvärre kört. Men det skulle gå på
onsdag 29/10 om ni har möjlighet.[/i]
Onsdag är helt kört för mig men resten av veckan funkar bra dock efter 17.00
onsdag skulle funka för mig
Onsdag skulle kunna funka för mig.
/F
Jag överlåter kontakten med Medborgarskolan i den här frågan till Bersten och er andra att komma överens om vad som passar er. Robert ville ju ha lite framförhållning och sådär, men han har nog enklare att anpassa sig efter vad ni fyra (och andra som vill hänga med) kommer överens om, alternativt så ber ni honom om ett datum och så får de som kan dyka upp dyka upp.
Bernsten har som sagt kontakten med Robert så jag antar att det kommer att postas datum i den här tråden as soon as he knows.
Ska vi se till vad som generar bidrag så borde vi se mer på film, spela mer rollspel, bygga mer terräng och dansa mer dansmatta. Att ha en stor lokal tycker jag personligen är ganska viktigt, men den bör ju vara ändamålsanpassad. Rollspel kräver ett rum som egentligen kan ligga vart som helst, men ingen vill väl hålla i egon cup hemma i vardagsrummet över en helg, eller ha World in flames ståendes i ett halvår? Att förfoga över en stor yta är som att ha mycket pengar; det öppnar möjligheter att göra saker. Sen ska man ju bara hitta lusten till att göra dem också. ^_^
Viktigast just nu är imho att få fram så många alternativ som möjligt, oavsett vad de innebär och sen får föreningen fatta ett beslut. Inget kommer att passa alla, men å andra sidan så måste det inte vara sista gången vi byter lokal heller.
Bra citat Lars, man kan väl hoppas att det tillslut också är sant :roll:
Gällande Mariedal(och andra fritidsgårdar) så kommer jag inte följa med till en sådan. Att ha en manipel klåfingriga ynglingar med flötiga fingrar petandes på allt man plockar fram är inte intressant :idea:
Jag och Anders Bersten tyckte inte att Mariedals lokaler fungerade tillräckligt bra för föreningens behov, när vi var där och tittade. Synd, för gratis är ju gott och kiosk + städ hade blivit lösta. För små och för få rum, plus Mariedals önskemål om maximal flexibilitet i användandet av rummen gjorde att vi kände att det nog är bra att leta efter bättre alternativ. Vi kan ju fortsätta att samarbeta med Mariedals fritidsgård ändå, för att få fler medlemmar.
Vad gäller Hestra Sjukhem så berättade Christian på Mariedals (fritidsledaren) att han repar med ett band där. Tydligen kan man bara vara i replokalen i ca en timma, sedan måste man ut, eftersom luften är så dålig. Vi har ju tidigare hört om mögelskador och vad Christian berättade verkar ju stämma med det. Dessutom är det tydligen ett stort antal band som repar där, vilket troligtvis ger hög nivå av oväsen... Inget bra alternativ heller, tycker jag.
Så, frågan om lokalen är fortfarande i luften. Om vi lyckas värva de ca 45 bidragsberättigade medlemmar som behövs före årets slut, samt lyckas vara duktiga med aktivitetsredovisningen, då har vi en chans att fortsätta i de befintliga lokalerna ett tag till. Dem är ju dessvärre i behov av renovering/reparationer.
Ett lokalbyte skulle kunna bli ett lyft för föreningen, om förutsättningarna är dem rätta.
/Greger
Missförstå mig rätt nu, men det känns som att styrelsen har snöat in helt på Mariedals Fritidsgård. Det finns ett gäng fritidsgårdar till i bygden och vad jag har hört, och märkte på intresset från förra gången Armagedon arrangerade på MF, så var det STORT intresse från oss (dvs, det borde inte vara svårt att arrangera fler gånger). Till och med jag hade ju hjälpt till om jag inte varit uppbokad den lördagen.
Mitt tips är alltså att fortsätta korståget, istället för att belägra en och samma ställning!
Här är en bra början! (http://hitta.se/SearchPink.aspx?vad=fritidsg%E5rd&var=bor%E5s)
:)
Två ggr på samma fritidsgård borde vara optimalt. Första gången kommer de nyfikna och andra gångne de som hörde från det första gänget hur roligt de hade.
Mina 5 cent.
Självklart borde vi ju ta steget ut till fler fritidsgårdar.
Kanske aktiviteter i mellandagarna då alla kidsen har jullov o inte vet vad de ska göra! Mariedal kanske kan fixa 10 till men vi behöver mer!
Problemet är väl lite att armagedon brukade vara en sådant ställe dit ungdomar kom till självmant eftersom det var ett roligt ställe att vara på. Idagsläget har vi tuvär inte ett sådant ryckte och det krävs en hel del jobb för att ens få ungdomar att komma till föreningen. Detta jobb utförs ofta av en liten skara av människor som är villiga att lägga ner tid på detta (av förklarliga skäl, har man jobb och familj så är kanske inte mer jobb det som ligger högst på listan av saker man vill göra på sin fritid.)
En linje som länge drivits i armagedon har ju varit att skaffa medlemmar som inte är aktiva så att vi får dem på papper och sedan aldrig ser dem mer eftersom detta är enkelt och kräver en liten punktinsatts för att göra, dock så har denna punktinsatts blivit fler och fler under åren och i dagsläget så krävs för föreningens överlevnad arrangemang som bsk för att vi skall gå runt (men tycker att bsk är roligt också). Så det jag har börjat fråga mig är om inte dessa punktinsatser har i det långa loppet faktiskt blivit jobbigare än att faktiskt skaffa aktiva medlemmar i rätt målgrupp som aktivt kan hjälpa föreningen. Ju fler vi är desto lättare är det ju att skaffa de där 100 medlemmarna, städa lokalen med mera.
Man kan säga vad man vill om de ungdomarna som kom när vi hade datorerna (tycker kanske inte datorer är rätt väg att gå, iaf inte i dagsläget) men det skapade iaf 2 saker.
1. Ungdomar rekryterade sina kompisar utan att man sa att de skulle göra det eftersom att de tyckte att armagedon hade något att erbjuda dem som inte fanns någon annan stans.
2. Det fanns folk på föreningen och den var mer levande. Detta syns tidligt då det alltid fanns folk på lördag/fredag. Idag om du bara tittar ner på dessa dagar kan du mötas av en stängd dörr. Dessutom så fanns det alltid folk till städdagarna, nu så är det antingen få människor som får städa mycket eller så väntar man på en dag där det är mycket människor och istället skapar en irritation eftersom avbryter i inplanerat spel.
Det stora problemet med det hela var det blev ett vi/dem situation där de olika parterna inte gillade varandra, en situation som vi all vet och som vi inte vill tillbaka till. Men det känns som att armagedon får det jobbigare för varje år och att det förr eller senare kommer att bli ohållbart, inte bara ekonomiskt att fortsätta föreningen i dess nuvarande anda. Antingen så kommer det att bli en förening gamla gubbar med roterande arbetsfördelning och där folk betalar för sig eller så får vi byta strategi.
Tror att ungdomsgårdar är en bra ide, mycket bättre än fester och anser att hela iden med att få ungdomar som bara är här på pappret är en dålig ide.
Fördelarna med hela ungdomsgårdsarrangemangen som det vi gjorde på Mariedal tycker jag är flera!
1.Det är punktinsatser som ger mycket medlemmar
2.Det är, enligt utsago, kul att anordna
3.Det kommer i långa loppet bygga upp armagedons rykte till vad armagedon är! En förening där man spelar spel. D.v.s. Vi får dit folk som tycker samma saker är kul som vi tycker. Dessutom kommer de dra till sig sina kompisar och tillväxten är säkrad.
Nu måste vi vara på alerten också o fånga upp de få medlemmar som tycker spel är kul som var på konventet o kikade. Så vi får folk att känna sig välkomna så vi inte skrämmer bort dem för det har hänt förr.
Citat från: "Ivar"
Nu måste vi vara på alerten också o fånga upp de få medlemmar som tycker spel är kul som var på konventet o kikade. Så vi får folk att känna sig välkomna så vi inte skrämmer bort dem för det har hänt förr.
Jag antar att vi har deras mailadresser?
Vill bara klargöra att jag inte anser att satsning på ungdomsgårdar är en dålig ide utan tvärt om. Det ända som jag försökte få fram var att det är en bättre satsning att få aktiva medlemmar ifrån ungdomsgårdar än att få inaktiva imo. På ungdomsgårdar har vi ju också troligtvis mycket större chans att hitta ungdomar som vill aktiva än på fester.
Jag hoppas att många av er kommer på medlemsmötet på lördag. Då kommer styrelsen meddela den konsensus vi har nått vad gäller lokalfrågan och hur vi går vidare.
Kort sammanformulerat kom vi på sista styrelsemötet fram till (brutalförkortat):
1) Vi fortsätter i befintlig lokal för att alternativen är för dåliga.
(MF och Hestra Sjukhem (HS) går bort. MF pga att dessa lokaler var beskaffade på ett dåligt sätt (små, få, fula). HS går bort pga att alla lokaler som Medborgarskolan förfogar över är fukt- och mögelansatta i olika hög grad.)
2) Undertecknad kommer förhandla ner vår hyra till minst hälften av dagens hyra. Detta är nödvändigt eftersom vi inte har aktiviteter nog för att erhålla den nivå av bidrag som krävs för befintlig hyra.
(om jag inte lyckas förhandla ner hyran anser jag att vi ad hoc in realitetis gör så i alla fall och fortsätter letande efter nya lokaler.).
3) Vi kör 6-8 MF liknande one-off/punktarrangemang per verksamhetsår och får på så vis tillräckligt många bidragsberrättigade medlemmar (105 minst - jag tror vi kommer få fler än så, har beräknat det till 150-200).
4) Genom 1-3 uppnår vi att vi kan vara kvar i befintlig lokal, utan att fula (ni vet vad jag menar) och med schysst värvade bidragsberättigade medlemmar*utan* att vi för den sakens skull behöver ha regelbunden ungdomsverksamhet i våra lokaler.
More to it.
På lördag.
Jag hoppas att många av er kommer på medlemsmötet på lördag. Då kommer styrelsen meddela den konsensus vi har nått vad gäller lokalfrågan och hur vi går vidare.
Kort sammanformulerat kom vi på sista styrelsemötet fram till (brutalförkortat):
1) Vi fortsätter i befintlig lokal för att alternativen är för dåliga.
(MF och Hestra Sjukhem (HS) går bort. MF pga att dessa lokaler var beskaffade på ett dåligt sätt (små, få, fula). HS går bort pga att alla lokaler som Medborgarskolan förfogar över är fukt- och mögelansatta i olika hög grad.)
2) Undertecknad kommer förhandla ner vår hyra till minst hälften av dagens hyra. Detta är nödvändigt eftersom vi inte har aktiviteter nog för att erhålla den nivå av bidrag som krävs för befintlig hyra.
(om jag inte lyckas förhandla ner hyran anser jag att vi ad hoc in realitetis gör så i alla fall och fortsätter letandet efter nya lokaler.).
3) Vi kör 6-8 MF liknande one-off/punktarrangemang per verksamhetsår och får på så vis tillräckligt många bidragsberrättigade medlemmar (105 minst - jag tror vi kommer få fler än så, har beräknat det till 150-200).
4) Genom 1-3 uppnår vi att vi kan vara kvar i befintlig lokal, utan att fula (ni vet vad jag menar) och med schysst värvade bidragsberättigade medlemmar*utan* att vi för den sakens skull behöver ha regelbunden ungdomsverksamhet i våra lokaler.
More to it.
På lördag.
Jag hoppas att många av er kommer på medlemsmötet på lördag. Då kommer styrelsen meddela den konsensus vi har nått vad gäller lokalfrågan och hur vi går vidare.
Kort sammanformulerat kom vi på sista styrelsemötet fram till (brutalförkortat):
1) Vi fortsätter i befintlig lokal för att alternativen är för dåliga.
(MF och Hestra Sjukhem (HS) går bort. MF pga att dessa lokaler var beskaffade på ett dåligt sätt (små, få, fula). HS går bort pga att alla lokaler som Medborgarskolan förfogar över är fukt- och mögelansatta i olika hög grad.)
2) Undertecknad kommer förhandla ner vår hyra till minst hälften av dagens hyra. Detta är nödvändigt eftersom vi inte har aktiviteter nog för att erhålla den nivå av bidrag som krävs för befintlig hyra.
(om jag inte lyckas förhandla ner hyran anser jag att vi ad hoc in realitetis gör så i alla fall och fortsätter letandet efter nya lokaler.).
3) Vi kör 6-8 MF liknande one-off/punktarrangemang per verksamhetsår och får på så vis tillräckligt många bidragsberrättigade medlemmar (105 minst - jag tror vi kommer få fler än så, har beräknat det till 150-200).
4) Genom 1-3 uppnår vi att vi kan vara kvar i befintlig lokal, utan att fula (ni vet vad jag menar) och med schysst värvade bidragsberättigade medlemmar*utan* att vi för den sakens skull behöver ha regelbunden ungdomsverksamhet i våra lokaler.
More to it.
På lördag.
Jo en sak till.
Vi saknar bara cirka 40-talet medlemmar i år för att nå 105.
Detta kommer fixa sig tack vare Andreas & hans grabbs suveräna initiativ till LAN på Geddon lördagen den 20/12.
Vi fyller lätt lokalen med bidragsberättigade undgomar som blir medlemmar - om inte Andreas och hans son fixar 40 personer har jag i samtal med MF fått veta att ett LAN hos dem eller oss i vår regi lätt drar 50-75 ungdomar. MF var angelägna om att vara med på vårt LAN och om vi vill det tyckte MF att de "lätt fyller vårt LAN med 40 ungdomar" och att de hjälper oss affischera.
Vi tar detta på lördag too.
Bottomline: 6-8 punktarr på MF och liknande kommer tillsammans med ett eller ett par feta LAN per år med lätthet garantera våra 100 medlemmar - antagligen blir vi än fler än så).
Citat från: "biggabush"Jag hoppas att många av er kommer på medlemsmötet på lördag. Då kommer styrelsen meddela den konsensus vi har nått vad gäller lokalfrågan och hur vi går vidare.
Kort sammanformulerat kom vi på sista styrelsemötet fram till (brutalförkortat):
1) Vi fortsätter i befintlig lokal för att alternativen är för dåliga.
(MF och Hestra Sjukhem (HS) går bort. MF pga att dessa lokaler var beskaffade på ett dåligt sätt (små, få, fula). HS går bort pga att alla lokaler som Medborgarskolan förfogar över är fukt- och mögelansatta i olika hög grad.)
2) Undertecknad kommer förhandla ner vår hyra till minst hälften av dagens hyra. Detta är nödvändigt eftersom vi inte har aktiviteter nog för att erhålla den nivå av bidrag som krävs för befintlig hyra.
(om jag inte lyckas förhandla ner hyran anser jag att vi ad hoc in realitetis gör så i alla fall och fortsätter letandet efter nya lokaler.).
3) Vi kör 6-8 MF liknande one-off/punktarrangemang per verksamhetsår och får på så vis tillräckligt många bidragsberrättigade medlemmar (105 minst - jag tror vi kommer få fler än så, har beräknat det till 150-200).
4) Genom 1-3 uppnår vi att vi kan vara kvar i befintlig lokal, utan att fula (ni vet vad jag menar) och med schysst värvade bidragsberättigade medlemmar*utan* att vi för den sakens skull behöver ha regelbunden ungdomsverksamhet i våra lokaler.
More to it.
På lördag.
=D>
Jag har inte nån koll nu för tiden men det här låter som det bästa valet, av trådens diskussioner att döma. Dessutom låter de här arrangemangen med MF som en bra idé värd att köra ett par gånger till innan man vet hur mycket de ger. Kanske räcker ett sådant samarbete för att säkra föreningen i nuvarande lokal. Kanske kan samma samarbete göras andra helger med andra fritidsgårdar i stan.
Citat från: "biggabush"Jag hoppas att många av er kommer på medlemsmötet på lördag.
Vilken tid är det?
Citat från: "Judas"Citat från: "biggabush"Jag hoppas att många av er kommer på medlemsmötet på lördag.
Vilken tid är det?
Kl 13.00 såvitt jag minns.
13.00 it is.
All shall be well! she said, she said.
Allt verkar bli bra men nu är det ju dessutom så att vi faktiskt dessutom har börjat få aktivitet i lokalen av sagda ungdomar. Det var 6-7(vet inte om Felicia är bidragsberättigad) bidragsberättigade medlemmar i lokalen igår på brädspelstorsdagen!
gött. är det nu man ska börja skandera "all makt åt c-g, vår brädspelsmästare!"?
Citat från: "Ivar"All shall be well! she said, she said.
Allt verkar bli bra men nu är det ju dessutom så att vi faktiskt dessutom har börjat få aktivitet i lokalen av sagda ungdomar. Det var 6-7(vet inte om Felicia är bidragsberättigad) bidragsberättigade medlemmar i lokalen igår på brädspelstorsdagen!
Felicia borde vara bidragsberättigad så vitt jag vet finns det ingen undre gräns..
Citat från: "soulreaper"Citat från: "Ivar"All shall be well! she said, she said.
Allt verkar bli bra men nu är det ju dessutom så att vi faktiskt dessutom har börjat få aktivitet i lokalen av sagda ungdomar. Det var 6-7(vet inte om Felicia är bidragsberättigad) bidragsberättigade medlemmar i lokalen igår på brädspelstorsdagen!
Felicia borde vara bidragsberättigad så vitt jag vet finns det ingen undre gräns..
Då skriver vi upp 20h Spöktrappan på henne då! :)
Jo det finns en undre gräns tror det är sju år förut var det fyra men det ändrades i samband med att de sänkte den övre gränsen. för övrigt viktigare o viktigare att vi faktiskt fyller i närvarokort vid varje aktivitet. även om inte brädspel ger bidrag från medborgarskolan så får man bidrag från kommunen.
Citat från: "Ivar"Jo det finns en undre gräns tror det är sju år förut var det fyra men det ändrades i samband med att de sänkte den övre gränsen. för övrigt viktigare o viktigare att vi faktiskt fyller i närvarokort vid varje aktivitet. även om inte brädspel ger bidrag från medborgarskolan så får man bidrag från kommunen.
Enligt Mariedals så ska den undre gränsen vara 4 år i Borås, någon förening lyckades göra en specialdeal tydligen, eftersom de hade medlemmar i 4 års-åldern. 7 år gäller i övriga landet, om detta stämmer...