Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Cugel

#1
Köp/Sälj / Senaste 40K-boken till salu
december 22, 2013, 15.38
Hardback + oöppnade psyker cards + oöppnade templates

Sänkt från 250 till 150

finns naturligtvis till påsyn innan man bestämmer sig för köp
#2
Har varit där ett par gånger och gjort mindre inköp (färger). Vete tusan om de kan klara sig utan att diversifiera sortimentet med samlarkortspel m.m.   
#3
Och jag är ett gammalt troll (42 - men när blir man för gammal för snygga figurer och levandegörandet av dem ?) som vill börja igen.

Personligen, och eftersom jag alltid målat långsamt, skulle jag tycka det var kul om vi kunde få igång en petit estetisk skirmish-klubb där flera spelare kör på varje sida med mindre styrkor. Istället för att essa med hårda attityder och dogmatiskt slänga regelböcker i huvudet på varandra så har vi en låt gå attityd för det som inte är "för bra".

Som det är nu samlar jag på nya penslar och färger. Jag vet inte om mina händer och ögon är tillräckligt skarpa och stabila för att komma igång med målning igen men jag hoppas verkligen det.
Det jag har målat just nu är litet Space Marines (mitt eget bakgrundsmässigt smått suspekta chapter samt litet eldar).
#4
Kortspel / SV: Legacy
september 14, 2012, 14.46
Jodå, jag tråkar mig litet med legacy och vintage även om jag föredrar mer rollspelsbetonade samlarkortspel. Kan på helger främst.
#5
Warhammer Tabletop / SV: 4/8 Gamesday 4 2012!
augusti 02, 2012, 14.59
Funderar på att börja med 40K igen (har litet space marines och eldar och är sugen på att börja måla litet igen, vet inte om ögon och händer fortfarande håller för precisionsabete dock) så jag kommer förmodligen ner och tittar. Bli inte rädda om ni ser ett tjockt gammalt troll i california-keps ni inte sett förut. 1750 points når jag tidigast nästa år dock - och då med allies.
#6
Kan ju spelas med mig exempelvis.

Jag har även ett par kraftfulla men ej genuint kompetitiva Mtg-lekar i eternalformaten vintage & legacy.
#7
Kortspel / Magic Draft
maj 18, 2009, 08.54
Kan preliminärt vara med på draft även om jag inte kommer ihåg hur det spelas.
#8
Lova runt och hålla tunt är en oönskad specialitet jag är begåvad med.
Har inte varit på Armageddon på över två månader...
Så när jag dyker upp igen kan jag bara hoppas att de som mot förmodan har dykt på spelkvällarna jag utannonserat inte stryper mig med mina egna skosnören :D
#9
Herregud vilka patetiska rollspelsbråk ni har i Borås !  :D

När min vän Bengt SL. vid ett tillfälle dristade sig att kritisera en spelares karaktärsblad med orden "Var det något särskilt som hindrade dig att fylla i max på alla förmågor ?" blev karaktärsbladets ägare mörk i synen. Han lämnade rummet med orden "Jag börjar bli riktigt trött på dig nu Bengt, jag kanske borde ringa en person jag känner och be honom fixa dig !" Och i ett svart moln av obehag gick det spelet under.

Senare fick vi veta att vederbörande hade diagnostiserad ADHD och maktmytomani (exempelvis gick han runt och påstod att han ägde 10 procent av aktierna i Microsoft). Fick han då inte vara med mera i Bengts kampanjer, jo, det fick han. Med de flesta rollspelare vet man liksom intuitivt att de är harmlösa toffelhjältar innerst inne vilka grodor som än hoppar ur munnen på dem.

Anywho, var glada att ni HAR ngn att rollspela med.  :)
#10
12/5 är jag inte närvarande på klubben p.g.a. resa men annars tänker jag hålla multiplayerlågan levande ett tag framöver.

Om ingen kommer kan jag ju försöka hoppa in på ett brädspel eller dividera rollspelsminnen med någon som inte hinner hoppa ur vägen.  :)
#11
Habla MP-5 / Musikförslag
maj 02, 2007, 13.58
Gillar man glamrock a la Bryan Ferry, klassisk depeche-synth samt en cineastisk ljudbild kan man hitta en synergi av nämnda hos det kanadensiska 80-tals bandet Strange advance. Till deras höjdpunkter räknas bl.a. "We run", "Alien time" och "Home of the brave".
Jag har dem ofta surrandes på min mp3.
#12
Habla MP-5 / Tips om bra udda filmer :)
maj 02, 2007, 13.45
Den här tråden pockar den skrivträngde filmfantasten att ge tips om filmer som få känner till men många nog skulle ha glädje av att se.

Comprende ? :)

Jag inleder med följande sci fi rullar:

1. "Robinson Crusoe on Mars", USA
Detta är en gammal sci fi film som är så välspelad att man lever med i den tekniska och kulturella generationsskiften till trots. Tempot är ganska långsamt men just det gör filmens ensliga äventyrstema trovärdigt. Trots att filmen är amerikansk innehåller den påfallande litet flaggviftning. Precis som böckerna hos den tidens viktigaste amerikanska science fiction författare !

2. "Sexmission" / "Sexmisja"
Polsk sci fi från 80-talet som har gått på svensk TV. Ni som är litet äldre minns den säkert. Två manliga krononauter skickas iväg i en experimentell tidsmaskin/kapsel. De hamnar i en framtid där kvinnorna genom något slags katastrof blivit det enda könet. Mycket humor och en hel del ögongodis för manliga tittare XD Ni som gillar THX1138 och rollspelet Paranoia kommer helt säkert att gilla denna film !
#13
Formaten vi spelar kommer bl.a. vara: emperor, mini-emperor, evil, pentacle, multi chaos, multi go west.
Det vill säga...om tillräckligt många kommer. :roll:

"Turneringsformatet" som lekarna skall vara byggda i är antingen legacy eller vintage med högst fyra kort av dem man får ha fyra av, basic lands undantagna. Leken måste innehålla minst 60 kort. Är du osäker på vad som är tillåtet i vintage och legacy så googla: svenska magic + kortpärmen.
#14
Warhammer Tabletop / Bra tips
mars 20, 2007, 13.44
Jag använde en liknande metod med tjockflytande inks när jag började måla. Den här smeten verkar dock mycket bättre än Tamaiyagrejerna jag använde.

Om man vill ha ett substitut till vätskan som rekommenderas borde det nog gå att tillverka genom att spä en lämplig skuggande färg med vatten för att göra en ink; därefter tillsätta trälim för att göra den trögflytande.

Nackdelar med metoden: den skapar en "deep dark"-finish som disharmonierar med andra målningstekniker. Som vanligt är det vettigt att göra en testserie med billiga figurer för att göra sig en uppfattning.
#15
Gammalt troll från Svealand. Lystrar till namnet Peter och har pysslat med det mesta inom spel.

Är intresserad av inhopp i rollspel. Främst varianten där G.M´s
omdöme och beskrivningar väger tyngre än tabeller.

Spelar följande kortspel:
Magic, helst multi.
Lord of the rings, den nya versionen med foton från filmerna.

Kan vara intresserad av minilajv.
Har en dräkt som passar rollen som exotisk köpman och liknande.
Skrev ambitiösa och konstiga magiregler för ett av Sveriges största återkommande lajv i början av 90-talet.

Figurer (kan hämtas i början av maj först)
Har litet 40K, snyggt målat med egen hand. Spelar dock helst rollspelsbetonat multi med små styrkor.
Har ett Blood bowl lag och en snygg Kaoseskader (1000P) till Battlefleet gothic.

Tja, mejla mig här, på finisterle@hotmail.com eller svara på posten den som har lust.