Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Clifford

#46
Jag har sett ett klipp från vad jag tror var discovery channel på en långbåge som fullständigt genomborrar en hauberk eller plåtharnesk. Tror rustningen sitter på en mannekin av hö som blir helt genomborrad på runt 40 meters avstånd. Nån som vet vilket klipp jag menar? När jag googlar så hittar jag bara klipp som "bevisar" motsatsen, nämligen att helrustning av plåt är rätt effektivt mot alla typer av bågar på avstånd över 20 meter. Typ det här:
http://www.youtube.com/watch?v=D3997HZuWjk

#47
Lätta armborst vs långbågar, laddningstid:
http://www.youtube.com/watch?v=HagCuGXJgUs&feature=related

Finns ett par jämförelser med både getfotsladdade och hand-laddade armborst, de är rätt snabba, ungefär hälften av en båge.
#48
Hittade en video som fick tyst på vissa kritiker angåpende helrustningens nackdelar. Insåg att det faktiskt finns fler videos som kan användas för att avgöra om krossvapen verkligen är bättre än stickvapen mot helrustning, osv.

Helrustning verkar inte nödvändigtvis hindra ens rörelseförmåga:
http://www.youtube.com/watch?v=WMuNXWFPewg&feature=related

Den killen är rätt skön.
#49
Ja, jag ändrade tillbaka till omedelbar reg (hade admins godkännande på gamla för att få slut på bottar) och captcha samt frågor verkar funka 100% so far. Bra grejer.
#50
Ja, det kanske räcker med att folk kan justera kalendern på sin egna profil:

Armagedon.se » Profilen för (ditt namn) » Utseende- och layoutinställningar, välj "första veckodag i kalendern"
#51
Jag har förgäves försökt fixa kalendern så att veckan börjar med måndag. Jag vet vad som behöver ändras (en nolla behöver bli en etta) men jag är inte så säker exakt var den där nollan är.
#52
Habla MP-5 / BSK 29
oktober 31, 2011, 04.38
Testar den nya kalenderfunktionen med att utannonsera BSK. Det går nu bra att lägga utannoserade spelningar i kalendern med en länk till tråden för spelgruppen.
#53
Habla MP-5 / SV: Skitsnack
oktober 31, 2011, 01.40
testar den nya funktionen att bifoga bilder och samtidigt ge lite inredningstips till ASL:arna och de nya lokalerna. (War-room i Duxford, väl värt resan)
#54
Bohlin räddar dagen, detta är nya forumet. Det kommer gradvis uppdateras. Vänligen posta eventuella fel och brister här.
#55
Så länge användardatan är backupad så kan vi väl köra rakt av. Jag har ju tyvärr inte login/pw till webbservern ens, men nån i styrelsen borde ha det. *edit*

Det hade jag visst, skickar pm med lite mer info
#56
consider it done,  Bohlin. Så SMF 2? Vill du ha fria händer eller att jag fixar? Oavsett måste vi backupa det som ligger på one.com.
#57
SMF 2 verkar ju rimligt att köra på, konverteringen tycks ju få med det mesta enligt folks utsago.
#58
Bohlin, sammanfatta gärna för och nackdelar med simple machines. Förlorar vi nån funktionalitet?
#59
I ett anfall av äckel över hur kass forumet är så funderar jag på att för en gångs skull göra en insats och försöka byta till PhpBB 3, vilket är cirka 6 år nyare än skiten vi har. Det verkar dock involvera rätt mycket meck och att jag stänger forumet över ett par timmar nån dag. Det finns också alltid en minimal risk att jag fuckar upp hela forumet. (kommer givetvis backupa det)

Min förhoppning är givetvis att väl installerat så ska allt bli guld och gröna skogar och jag slipper få requests om blockade accounts och annat stup i kvarten.

Dessutom kräver det att jag får all info om vårt konto på one.com och att åtminstone EN till kunnig person (var är du, Laszlo....) kollar igenom den här lilla instruktionen och funderar på om vi har stöd för allt (jag är rätt säker på att vi har det).

Här är den lilla uppdaterings-instruktionen:
http://www.phpbb.com/support/documents.php?mode=install&version=3#convert

Nå? Uppdatera eller inte? Rösta om ni vill, eller bidrag med nån insikt.

EDIT: På Bohlins förslag blev det SMF 2 istället, vilket visat sig vara ett mycket bra val. Vissa problem har uppstått med enskilda medlemmars rättigheter men det ska nu vara fixat.
#60
/fixat. Carlos, du sitter som gruppadmin i alla tre grupper och får själv plocka in spelare i respektive grupp. Grupperna är satta till "private(hidden)" och kommer alltså endast kunna ses när man är medlem i gruppen.