Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - rAWTAZ

#16
Habla MP-5 / IPRED-debatten
januari 11, 2009, 18.47
Citat från: "biggabush"
Citat från: "Jimp"Som sagt så är Spotify tjänsten som alla väntat på enligt min mening, det är lätt, man har tillgång till "all musik" och man slipper elaka griniga gamla bolag som tycker man är dum. Så varför har inte detta hänt tidigare? Tekniken har ju funnits länge, men först i år så var det några som tog tag i och fixade det. Hur kommer det sig att bolagen inte gått den här vägen i ett försök att möta marknaden (hade haft en bra slagverkan som ett svar på när TPB och liknande tog fart) istället för att försöka hålla sin mark och försöka tvinga marknaden att möta sig själv?

Spotify har tagit ett team bestående av 20 personer nästan två år att ta fram. Att erbjuda en legal tjänst där upphovsmän och bolag får pröjs för att vi som använder Spotify lyssnar är helt enkelt ett mycket stort projekt eftersom det finns lika många rättighetsinnehavare som det finns myror i en myrstack. Sånt tar tid helt enkelt.

Vad är poängen? Att två år är för lång tid för att musikbranshen skulle ha kunnat göra något liknande, alltså möta marknaden såsom Jimp säger? Tidsaspekten borde knappast vara något problem, då musikbranshen har hållt på o gnällt om det här betydligt många mer år än så.
De har ju haft hur mycket tids som helst på sig, men istället för att försöka hänga med i utvecklingen så väljer de att lägga skyhöga summor pengar och tid på att utveckla kopieringsskydd och jaga pirater, vilket ju varenda kotte vet knäcks på ingen tid alls typ. Hur de tänkt ut den strategin är för mig ett stort frågetecken :?

Nä, den där quoten "suing your fans is not the right way to go" känns ganska träffande :)

Biggabush, jag kan förstå (om detta var din poäng) att mindre bolag, exempelvis sådana som säljer musikskivor och som även är för IPRED, inte har samma möjligheter att starta en tjänst som Spotify. Men samtidigt är det ju inte de som primärt behöver driva en sådan utveckling, ty om jättarna skulle se till att bana väg för det så skulle de små nog kunna haka på.

Jag tycker att det Carlsson skrev var väldigt välformulerat också.

Biggabush; En sak som jag inte kunnat låta bli att undra över då jag ser hur starkt du känner för den här frågan, är vad du tycker om exempelvis rassian mot TPB för några år sedan. Var det skäligt och gick det rätt till, eller håller du med många andra som är kritiska till hur fördj**ligt det där sköttes? Lite off-topic, men jag måste fråga, av ren nyfikenhet.
#17
Habla MP-5 / Spotify
januari 09, 2009, 20.10
Citat från: "Beorn"Det är inte "Radio"-funktionen du är ute efter? Jag antar att den väljer slumpmässigt bland allt (alt. enligt urval) material.
Nä, tyvärr inte. Även om man kanske får tillgång till musik baserad på alla låtar i Spotify genom att välja alla genrer och tidsperioder i radion, så kan man ju inte bläddra mellan låtarna där (varken bara byta låt eller ha en lista med låtarna i fråga). Så nepp :<

Jag börjar tycka det är lite patetiskt.. Att i en musikspelare kunna välja (hela) biblioteket och sprätta Play är ju det mest grundläggande som finns, kan tyckas.
#18
Habla MP-5 / Spotify
januari 08, 2009, 19.54
Citat från: "rAWTAZ"Kan någon som kan det här med data och IT upplysa mig om huruvida det är möjligt att starta Spotify, och sedan utan att söka efter viss musik, välja någon topplista, eller på något sätt göra ett urval i det utbud av musik som finns i Spotify, börja spela igenom alla låtar, helst i slumpmässig ordning.

Alltså samma sak som att starta iTunes, välja musikbiblioteket, aktivera slumpmässig ordning, och klicka på Play.

:shock:
Kom på att det iaf går att få fram ett sökresultat med alla låtar i utbudet, genom att söka på "year:0-9999", men i resultatlistan visas inte alla låtar i resultatet, så det funkar inte heller (när sista låten i listan spelats hoppar pekaren till början av listan igen).

The quest continues..
#19
Habla MP-5 / Spotify
januari 08, 2009, 16.18
Kan någon som kan det här med data och IT upplysa mig om huruvida det är möjligt att starta Spotify, och sedan utan att söka efter viss musik, välja någon topplista, eller på något sätt göra ett urval i det utbud av musik som finns i Spotify, börja spela igenom alla låtar, helst i slumpmässig ordning.

Alltså samma sak som att starta iTunes, välja musikbiblioteket, aktivera slumpmässig ordning, och klicka på Play.

:shock:
#20
Jag tycker att istället för att lägga $multum med pengar på kopieringsskydd som ändå knäcks, processer mot folk som inte piratkopierar för att tjäna pengar utan för att de vill se/lyssna på verken i fråga, och ansätta parter som inte skall ha med saken att göra (Internetleverantörer), så borde de som du håller med se till att anpassa sig till nutiden. Det finns ju massor av tjänster där man betalar måttligt med pengar för musik och som kund är nöjd, och massor av tjänster där reklam och andra tjänster/mervärden kan finansiera tillräckligt för att det skall gå ihop med föregående.

Vad jag menar är att om skivindustrin istället för att jaga folk skulle lägga sina pengar på att se möjligheter så skulle det nog gå att leva i symbios. Som det är nu är det bara en katt- och råtta-lek som ingen vinner på i slutändan, eftersom piraterna/entusiasterna för alltid kommer att vinna över bolagen på den tekniska fronten (detta är fakta snarare än en åsikt), och allt som nu håller på att ske bara kostar pengar och skapar irritation. Det finns ALLTID medelvägar/bättre sätt att hantera det på.

Men låt inte detta bli någon diskussionstråd.

I allmänhet tycker jag det är en så himla omfattande debatt att det är svårt att hålla sig för skratt när man fattar hur länge det skulle behöva diskuteras för att alla skulle få fram sina åsikter och argument besvarade.
#21
Ett gott skratt, om än förenat med viss irritation över åsikter som hör hemma i ett gammaldags tänkande, kan inte skada. Det vore väl småintressant att höra det muntligt också.

Den 7/1 vore bäst tycker jag.
#22
Datorspel / Lusse-LAN!
december 13, 2008, 14.37
Problemet är att i dagsläget är ungarna smått bortskämda och /orkar/ inte dra till LAN. Förmodligen mestadels för att de redan har allt vad Internet, spelkompisar och annat heter hemma redan, men de är helt enkelt just lata också. Orkar inte ta med sig datorn osv. Det skall dock sägas att när man först pratar om det och pejlar deras intresse så låter det som att de är lite sugna och kommer, men när det väl kommer till kritan så blir de soffpotatisar istället! Det brukar vara det som gör att man tror ett LAN skall gå ihop sig, men sen inser man att nej..

En annan detalj är att, ev i samband med ovanstående, typ ingen nu för tiden är öppna på "traditionella" LAN, alltså LAN där det inte finns ordentliga tävlingar i kombination med prispengar. Den sanna andan finns inte längre såsom den fanns för tio år sedan. Soft-/slö-LAN funkar typ bara inom kompisgrupper eller mellan folk som känner varandra en del och inte sitter och tokdatar hela tiden ändå hemma, det är min uppfattning iaf.

Det är ett jäkla svårlöst problem. De flesta som arrar LAN har antingen ett antal arrangemang i bakfickan och får således ihop folk utan att fokusera på priser (exempelvis Badalan.nu i Herrljunga som fortfarande är ett sjysst LAN vad det verkar som). De som inte har det och inser motståndet ger antingen upp eller så fixar de sponsorer och får ihop priser o allt det där, och lyckas komma igång även om det går knaggligt.
Ett tredje sätt att försöka är att verkligen satsa på att skapa ett häftligt LAN, med hjälp av coola och roliga tävlingar i olika former (alltså inte bara CS o andra standardtävlingar utan mer Guitar Hero, nåt superretro bilspel, gärna en oseriös, bara-kul grafiktävling, o andra saker). Små-små tävlingar som är enkla men där man kan vinna ett par hundralappar kan också vara intressant, både kul och folk orkar sprätta ihop ett bidrag pga pengarna - lite av en kompromiss typ. Man kan släpa dit en eller två spelkonsoller också och ha en slapphörna så att det inte enbart handlar om datorer. Sen är det väl de tekniska prylarna som kan dra folk också, typ om du har fet lina så kommer en del folk av bara det skälet (många sitter fortfarande på inte supersnabba linor, men då krävs det 100Mbit och uppåt för att det skall dra folk, och de flesta kommer givetvis att tanka som galningar).

Fixar man något unikt/något som verkar lite nyskapande och inte bara som ett vanligt LAN, och sedan fixar ihop en bra affish i A4 och några A3, och sätter upp här och där, så KAN det bli något.

Gratis inträde för tjejer är en sak som är bra för övrigt. Dels kan man få in någon enstaka tjej som inte skulle kommit annars, och det är nog inte omöjligt att något romantikerpucko från killfronten väger över och kommer pga det också.

På den tekniska fronten kan man göra lite smågrejjer också.
Givet är att se till att lägga ut och märka upp eluttag så att varje deltagare får ett eller två angivna uttag, och att man då har räknat så att elen håller (annars kan det bli FAIL pga överbelastning även om lokalen totalt sett klarar mängden datorer utan problem).
Man kan även sätta upp en server som cachar DNS-trafik och framförallt webbtrafik, något faktiskt brukar bli märkbart, särskilt på små linor. Vill man vara riktigt seriös kan man prioritera viss trafik så att alla lolspelare får lite bättre susning i snöret, som man säger.
Man också kan fixa ihop en liten internsida där folk kan lägga beställningar på snabbmat, o med jämna mellanrum ropar man ut att de har 30 min på sig att beställa, sen hämtas det mat till lokalen (ohälsosamt men ändå "uppskattat").

Nå, det var mina tankar bara. Att arrangera LAN är inte lätt, och det svåraste i sammanhanget är att göra något som inte är som vilken kompisträff som helst, ty sådana fixar folk själva vilken helg som helst.

Den här tanken/kommentaren om att kanske arrangera grejjerna ute på en fritidsgård istället tycker jag låter förbaskat bra faktiskt. Ta arrangemanget till ungarna istället så lär det nog vara två-tre gånger enklare att få ihop det!
Edit: Det var nog inte det som avsågs, men det var en tanke jag fick iaf. I annat fall kan nog även en inriktning på att dra folk från fritidsgårdarna ge mer också, ungar som hänger där är nog mer aktiva/villiga att hitta på något än vad ungar på portalen är, känns det som :P
#23
Föreningsfrågor / Lejonet & Björnen
mars 28, 2008, 18.13
Kan hålla med om att det var väldigt god glass där, jepp.
#24
Övriga arrangemang / Förslag till LANet
mars 15, 2008, 22.01
Fundera på om ni vill göra så att de som betalar in sig på LANet automatiskt blir medlemmar i Armagedon, självklart med möjlighet att kryssa i att de EJ vill bli det dock (så det inte blir något tvång/snack om det). För jag antar att även om ni går miste om medlemsavgift för dem för ett år så kanske ni får bidrag från Sverok för dem så att det kanske tom täcker förtjänsten av en aktiv värvning istället för detta tillvägagångssätt?

Vad gäller turneringar och grejjer; Om möjligt, försök att få in en fot bland målgruppen antingen genom att ni har några kontakter med dem eller helt enkelt genom att göra en liten poll/undersökning i vilken ni frågar vilka turneringar de skulle vilja ha samt lite andra saker som kan vara bra att veta (även sådant som "hur intresserad är du av att komma" osv).

Vad gäller insläpp när det väl kommer till den punkten; Ha ett bra system för det. Antingen ett helt automatiserat system där folk kan checka in sig själva (typ streckkod de kunnat skriva ut hemma, eller en dator där man matar in en bokningskod man fått), eller ett manuellt sådant där allt verkligen är optimerat (typ inte fem meter långa bokningsnummer utan så korta som möjligt, inga papper exempelvis ordningsregler att läsa igenom och skriva under när de väl är vid incheckningen, sådant måste vara fixat innan). En av de saker som verkligen kan göra folk upprörda vid ett LAN, särskilt ett förstagångsLAN eftersom de då skapar sig ett första intryck, är krångliga/tidskrävande insläpp/köande.

Glöm inte att ha en turnering i MS-röj :P
#25
Bordshockey /  
januari 25, 2008, 23.36
Kom igen nu, tänk på stor begynnelsebokstav i forumets namn! :evil3:
#26
OK, det här kanske låter dumt, men.. NTF + verksamhet inom föreningen i form av studiecirklar (vilket går att sätta snuffar runt för att klargöra meningens betydelse). Longshot, men kan vara värt att undersöka iaf.
#27
Musikspel / Tränings logg (ITG)
juni 04, 2007, 15.18
Citat från: "Xyzar"Fixxade äntligen July expert(i snitt 6.7 steg i sekunden på den lilla låten...) och fick min första stjärna på en låt *lycklig*
Grymt. Snabba ryck.
#28
Musikspel / Tränings logg (ITG)
juni 03, 2007, 19.51
Lö-Sö 2-3/6

Back on track. Fixat en del galoppsteg, gjort hands, o klarat en hel del sjuor, varav några utan bar. Snart träna på sjuor :3

:duckie:
#29
Musikspel / Tränings logg (ITG)
juni 01, 2007, 21.38
Onsdag 30/5
Fixade Zodiac 7, andra eller tredje sjuan jag gjort även om alla varit med bar =P Den förra var Monolith för någon vecka sedan, den första vette sjutton vad det var, om det faktiskt är tre stycken.

Citat från: "Sparvel"2. Träna Rawtaz på Crossovers
De, och galoppsteg, sätter käppar i hjulen! :bounce:

Kolla, jag hittade Soddan här på forumet: :rr:
#30
Föreningsfrågor / Datorerna
maj 31, 2007, 16.48
Citat från: "carlsson"
Citat från: "rAWTAZ"Har det trådlösa nätet WPA2?

Ja. Lösen fås vid behov och trevligt bemötande.
Sikka krav man har då =P