Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - globetrotter

#781
En lördag eller söndag i januari/februari skulle passa mig, om jag kan få hänga på.
Innan dess är det ganska kört som läget ser ut nu.
/Carl
#782
BSK 24 / Bra jobbat!
november 06, 2006, 09.05
Jag kan bara instämma med föregående talare.
Även om det är bättre med ett större konvent för föreningen, så var lokalerna väldigt bra och ett mindre konvent blir helt enkelt mysigare.

Jag lärde mig en sak: Att lägga en Puerto Ricoturnering kl 10:00 är på tok för tidigt. Kl 11 alterativt kanske fredag kväll hade varit bättre. Men vi fick i alla fall ett fullt bord och två nya Puerto Rico-fans(?), som aldrig spelar det tidigare.

För de som inte vet det: Puerto Rico kommer ut i svensk upplaga snart. Troligen inför julhandeln!

Keep on!
/Carl
#783
BSK 24 / har en lite fråga
oktober 25, 2006, 08.46
Tiderna står på den officiella konventssidan (under information):
http://bsk.sverok.net/

De är fredag 3 nov kl 12:00 till söndag 5 nov kl 15:00
/Carl
#784
Brädspel / Nytt brädspelsforum
oktober 13, 2006, 09.29
Tack! Jag tycker det är kul att sprida brädspelshobbyn i den mån det går. I synnerhet är det viktigt när PC-spelen får en allt fastare roll i tillvaron. Inte för att jag har något emot att spela PC-spel själv, men det går inte upp emot att vara i glada vänners lag med en (mer eller mindre) intellektuell utmaning.  :)
/Carl
#785
Brädspel / Nytt brädspelsforum
oktober 12, 2006, 14.36
Det gamla svenska forumet för "tyska brädspelare" som kallades för Pantang har i praktiken gått i graven efter en hackning i somras.

Dock börjar ett nytt forum få styrfart nu:
http://www.kraftnod.com/forums/

Välkomna!
/Carl
#786
En annan fråga:
Hur länge sträcker sig konventet? I fjol, så startade det torsdag kväll och varade hela fredag+lördag och i praktiken var det inget på söndagen(?).
Tidigare år har det snarare varit fredag em till söndag em.
/Carl
#787
Glöm inte att det finns ett vandrarhemsliknande ställe mitt i centruM:
http://www.vila.nu/
160 kr per natt om man har sängkläder och städar efter sig är ju väldigt rimligt. Lilla Brogatan är ju inte långt att gå heller.
/Carl
#788
BSK 24 / Brädspel på BSK06
september 12, 2006, 09.54
Hej!
Jag har flera år varit med på BSK, men mest för att sitta i kafeterian och ENDAST spela TYSKA BRÄDSPEL. Vi har varit ett gäng på dryga 10 st i åldrarna från 28-48 år, vilka tagit med egna spel. Vi har dock alltid varit pigga på att ta in andra som velat hänga på något, då vi alla tror på att frälsa resten av världen med dessa spel gynnar oss själva  :lol:

Flertalet är från Göteborg och Stockholm plus att jag själv är Boråsare, med inkvartering för mina kamrater, så det har blivit en trevlig tradition. Vi har väldigt lite utnyttjat programmet, men tycker det är värt priset för att utnyttja "infrastrukturen" i form av lättillgänglig mat och lokaler.
Dessutom ligger BSK bra i tiden, då det brukar vara 1-2 veckor efter den stora brädspelsmässan i Essen, varifrån åtminstone någon av oss har med sig helt pinfärska nyheter.

På BSK05, så hittade vi en mindre utnyttjad lokal, där vi mest höll till och det fick mig att fundera på att jag skulle arrangera ett "tyska rummet", som skulle vara en form av drop-in med egna spel. Men det som Sebbe uttryckte låter som en bra ide som även funkar för oss. Ifjol frågade vi först om vi fick vara i ett annat rum (tror det var SARZ), men där fick man endast spela de spel de hade med, så jag är endast intresserad av en sal för allmänt öppet spelande.

Min fråga är ifall det över huvud taget finns plats för oss, då ni pratar om ett konvent för endast drygt 100 personer i år?
/Carl
#789
Hej!
NU vaknade jag till liv efter att mest lyssnat här sedan förra BSK....

Även om jag inte är medlem, så skulle jag jättegärna vilja vara med att arrangera detta bara för att sprida glädjen att spela "Eurospel", som jag alltmer börjat kalla dem.... inte minst för att både fransmän, italienare och engelsmän har börjat publicera denna typen av spel. Dock är tyskarna störst.

Jag skulle tro att jag skulle kunna få med mig spelkamrater från Göteborg för att hjälpa till med regelgenomgångar också, då vi är flera som gärna skulle göra detta bara för att "missionera". En del av dem var bl a med och arrangerade "Tyska Hörnan" på GothCon.

Själv bor jag i Borås och har en hyfsad samling (närmare 250 st) inom genren. Min hemsida presenterar de flesta, men den kompletta listan finns "alltid" på BoardGameGeek (se nedan).
/Carl
#790
BSK 23 / "Tyska" brädspel
november 10, 2005, 22.44
CitatOch du kan ju ändra på det, låter det som... 8)
Vi spelar mycket Settlers, Spank the Monkey, och spel som Axis & Allies.
Formula Dé är också en storfavorit med egen "formulasäsong" och hemmaknåpade erfarenhetsregler för förare.  Populärast just nu bland äldre gamers och brädspelare är nog Advanced Squad Leader och World in Flames som är något i särklass.

Vill du upplysa oss om andra spel vi borde spela så tipsa på, eller föreslå en dag för lite speltestande!

Settlers och Formula De är båda spel som jag gillar. Spank the Monkey har jag inte ens brytt om att testa och de andra är lite för mycket krigsspel för min smak (de kunde väl åtminstone vara medeltida eller fantasy :-) )

Mina absoluta favoriter är nog Puerto Rico (som jag vet att åtminstone Björn W spelar en del) och Das Zepter von Zavandor (som chansen är liten att ni hört talas om, men inom en månad kommer en engelsk utgåva ut!)

Spelet som just både blivit översatt till svenska och på kuppen blivit årets spel, fastän de knappt nått ut i handlen heter Ticket to Ride (vet inte vad svenska titeln är - kanske samma!??) Trots enkla regler, så är det ett av de bättre spelen under senaste åren... även för en "gamer".

Jag ar två huvudinriktningar på spelsmak:
- Strategiska spel med bra teman (abstrakta spel släng er i väggen). Däribland finns Goa (kryddhandel i Orienten), Power Grid (bygg elnät), Amun-Re (egyptiskt tema), Louis XIV (inflytande i franska hovet), Caylus (senaste favoriten som just kommit ut, resurshantering där man bygger en stad och kan använda varandras byggnader) och Age of Steam (vad är 18xx i jämförelse?).
- Äventyrsspel (som kan vara väldigt kaotiska, men kan ge en del rollspelskänsla: Arkham Horror (skräcktema), Shadows over Camelot (samarbete, men en kanske är förädare), Sagan om Ringen (samarbete).

Kan nog säga att spelen generellt är mer strategiska än konfliktbetonade.

Ovanstående är bara ett urval av de som jag har i min egen samling. Jag ställer mig inte främmande till en speltestdag med ett urval av spelen, fast det får nog bli efter nyår.

Vill ni hänga med i diskussioner av dessa spel, så kolla in det aktiva svenska forumet http://www.pantang.com/
Information om i stort sett "alla" brädspel hittar man på http://www.boardgamegeek.com/

/Carl[/quote]
#791
BSK 23 / "Tyska" brädspel
november 08, 2005, 20.08
Jag har flera kamrater som spelar brädspel. Mest gör vi det hemma hos mig då vi är i Borås. Dock är mina Boråskompisar mer typen som hänger på, medan några av mina Göteborgskamrater har stora eller t o m större brädspelssamlingar än jag har (min är på ca 230 spel).

Jag har faktiskt varit en gång på Armagedon och spelat 1826 tillsammans med Björn Westling och några andra glada grabbar. Dock får jag säga att när man kommit lite till åren såsom jag, så är det mycket bekvämare att vara hemmavid, även om man tränger in 3-4 spelbord i lägenheten.

Vad jag kan se på er hemsida och i forumet så verkar brädspelen, bortsett från krigsspelen, ha en ganska liten del av verksamheten. Men du får gärna upplysa mig om jag har fel...
/Carl
#792
BSK 23 / "Tyska" brädspel
november 07, 2005, 20.57
Först vill jag säga: Tack för ännu ett bra arrangemang! Ur min utomstående synpunkt, så verkar allt ha fungerat väl.

Själv ägnade jag helgen åt s k tyska brädspel under hela helgen, då jag inte är intresserad av rollspel i friform och absolut inte miniatyrspel. Dock sitter jag gärna en hel helg och spelar brädspel. Alla brädspelen var medtagna av personer som var där och helt utanför er organisation.

Detta har skett under de senaste 3 konventen helt och hållet i kafeterian, även om jag dock varit med på något enstaka fast arrangemang tidigare. I år hade vi dock turen att kunna tillbringa nästan hela tiden i sal 210, vilken vi delade med Olof Lundqvist. Vi hade ständigt från torsdag kväll till sen lördag natt igång åtminstone 2 bord med medtagna brädspel. Det var ca 10 personer som enbart var på konventet för detta och dessutom fick vi chansen att missionera för nyfikna som tittade in. Några hoppade dessutom in på något enstaka spel. Det var allt från kortare 20-minutersspel till långa som tog 3-4 timmar.

Jag undrar om möjligheten att ha en sal även nästa år för detta ändamål och speciellt omnämnt i programmet? Jag skulle säkert tillsammans med kamrater vara där och "missionera". Det viktigaste är dock att det bygger på den spontanitet som vi brukar ha i val av spel (då varje spelare tar med sig från sin egen samling). Att ha ett speciellt utrymme, skulle säkert dra flera deltagare. T ex har vi haft ett minikonvent varje halvår (3 gånger nu) och det har dragit runt 20 personer bara i västsverige.

Boråskonventet är speciellt intressant för oss, då det brukar vara 1-2 veckor efter den stora brädsspelsmässan i Essen varje år.
/Carl