Styrelsen kallar till medlemsmöte den 31/10 KL. 11:00

Startat av Remux, oktober 10, 2021, 21.02

Föregående ämne - Nästa ämne

Remux

Styrelsen kallar till medlemsmöte den 31/10 KL. 11:00

Eventuella motioner skall inkomma senast en vecka innan mötet.

mlkr

Hej föreningen,

Mycket viktig information inför kommande medlemsmöte som är redan nu på söndag 11:00

Som ni vet så rapporterar vi in ett stort antal workshops och studiecirklar till Studieförbundet Medborgarskolan. För detta får vi ett väsentligt ekonomiskt stöd som under många år hjälpt oss att hålla medlemsavgifterna så låga som de faktiskt är idag.

Den som är nyfiken på Sveriges studieförbund och folkbildning i stort kan läsa på mer här:
https://studieforbunden.se/om-folkbildning/

Studieförbunden får sin finansiering via Folkbildningsrådet som under förra året gjorde en djupgående granskning av studieförbundens verksamhet. Det har då uppdagats flera fall av slarv, fusk och rent bedrägeri. Den nyfikne kan läsa mer om detta här:
https://www.folkbildningsradet.se/om-studieforbund/hur-vi-sakerstaller-att-pengarna-anvands-korrekt/granskning-av-studieforbundens-verksamhet/

Folkbildningsrådet har nu stramat upp hur och för vad man kan få ersättning. Mycket av vår verksamhet kommer inte längre gå att rapportera in som studiecirkel eller workshop. Kort och gott försvinner en stor del av våra inkomster. Med våra ekonomiska reserver klarar vi eventuellt av att betala hyran för 2022 och sedan står vi utan lokal. Utan lokal ingen förening som vi känner den idag.

Den här informationen nådde oss idag 29/10! Om två dagar har vi medlemsmöte där vi tillsammans röstar om medlemsavgifter med mera. Styrelsen kommer därför behöva föreslå större ökningar av medlemsavgiften än vanligt för att få budgeten att gå ihop. Detta har historiskt sett inte alltid fallit i god gjord bland våra medlemmar, men det kommer vara nödvändigt för att behålla vår fina lokal och mötesplats.

Idag kostar medlemsskapet 17:- i månaden. Vi tror alla tycker Armagedon är värt mer än så.
Vi syns på söndag 11:00
/Veni Vidi Vicious