Armagedon.se

Spel! => Warhammer Tabletop => Ämnet startat av: Heavy skrivet januari 11, 2005, 21.49

Omröstning
Fråga: NÃ¥, vad tycker ni pöblingar ?
Alternativ 1: Trädkampanj utan krav.. röster: 1
Alternativ 2: Kartkampanj med mycket engagemang... röster: 8
Alternativ 3: Annat (säg till i forumet).. röster: 0
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 11, 2005, 21.49
Undertecknad har lagt mycken möda och besvär på att plöja igenom div. litteratur om kampanj-varianter och tänkt till lite själv..

Nu är det dags att börja anser jag !

Frågan är då..
Vill vi ha en enkel trädkampanj a´la inget-commitment-utan-kom-när-du-vill, en maffig kartkampanj där det krävs att spelarna lägger ner tid på kampanjandet för att det inte ska dö, eller något mitt emellan..

För egen del är kartkampanjande med moderator/sl det ultimata, och jag tar gärna på mig rollen som icke-spelande moderator som kan sköta själva kampanjen och hoppa in som extraspelare vid speciella kampanjhändelser eller om en spelare blir långtidssjuk osv.

Det känns lite som att en trädkampanj är vettigast i nuläget kanske, men samtidigt är det bara en transportsträcka tills man startar en "riktig" karta el. dylikt..

Koncepten jag tror på är enl följande:

* Trädkampanj..
4-6 rundor, onda mot goda..
Varje speltillfälle (onsdagar?) så slåss man ett slag med valfri motståndare från den "andra" sidan (onda armeér spelar alltså mot goda), alla poäng enl. gängse vp-system läggs samman för att se om den onda eller goda sidan vann och vilken gren man tar sig vidare på i träden.
Fördelarna är att det spelar ingen stor roll vilka spelare som dyker upp på speltillfällena egentlgien, och man behöver inte stenhårt hålla sig fast vid en ras utan kan byta sida om man har ett par armeér att välja på.. Settingen är tänkt att likna Albion-kampanjen och slagen eskalerar i storlek och har olika förutsättningar varje gång.. Ex. runda 1 är en skirmish mellan ett tiotal figg ur varje armé som avgör vem som är attacker i runda 2 osv..

*Kartkampanj
20-30 rundor med ett par victoryconditions som kan få kampanjen att sluta tidigare,4-6 spelar + moderator.. Kräver engagerade spelare som inte tappar sugen bara för att det går lite dåligt.. Tror mig ha hittat ett system som gör att det blir jämna matcher och att alla ska kunna känna att det är kul att spela utan att man äger halva kartan typ. Finns tankar på att lägga till en skirmish-del i kampanjen så de spelare som inte har stora slag att utkämpa given runda kan få spela lite ändå och grottjaga efter magiska föremål eller kunskaper om landet..  Finns det ett WHQ, Hero Quest eller liknande på Gedon?

Well, speak up !


Ps. förresten, det finns egentligen inget krav från min sida om jag ska vara moderator att kapanjandet ska ske på just onsdagar, utan jag är öppen för förslag..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 11, 2005, 21.50
Jag håller som sagt på att lira kartkampanj om intresset finns..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet januari 11, 2005, 22.37
Jag tror en kartkampanj vore toppen. Jag ska börja plugga nu och får förhoppningsvis mer fritid.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 12, 2005, 10.19
Kartkampanj vore stenkul!

Heavy, vill du vara med och spela så får du göra det. Litar på att du inte missbrukar din ställning som moderator.

Börjar spela den 19e eller?

Eller ska vi samlas nu på lördag (15e)?

För min del spelar det ingen roll då jag kan dyka upp båda dagarna :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 12, 2005, 12.28
Jag behöver nog lite mer än en vecka på mig att få till alla regler och karta osv.. Jag tänkte att kampanjen ska byggas ganska mycket utefter vilka raser och spelare det är med..

Så, in short... Om ni vill vara med så säg till vad ni ska spela..

Cliff antar jag Råttisar.

Patrik, DL eller VC?

Efter ni bestämt det, så bygg gärna lite historia runt er armé/general.. Om inte annat bara ett namn.. Jag vill att kampanjen ska bli levande, och det blir den inte med att Empirearmen från Altdorf krigar mot nurgles demoner från skogen.. ;)


När det gäller själva WFB-delen av kampanjen så tror jag att vi kommer att lägga oss på 2000pts slag med vissa modifikationer upp och ner i poäng.. Man kommer att få bygga om sin armé inför varje slag (alltså, ett baner är inte en given sammanställning av trupper) baserat på hur mycket poäng man har. Inget proxande av figurer i nån större utsträckning, och alla blir såklart gladast om figurerna som används har lite färg på sig..  
Sieges kommer att spela en ganska stor roll för kamanjen eftersom man kan bunkra in sig i städer och t.om. bygga sina egna försvarverk ute på kartan, så se till att konsultera eran regelbok och lär er lite vad det går ut på.. Visionen är att många av delarna på kartan kommer att ha scenarios istället för pitched battles, så räkna med det med.


För själv kartan behövs lite plats på Gedon, ultimat vore såklart att kunna ha kartan utlagd på ett bord och använda Mighty Empires och Warhamster figurer som blippar på kartan, men mer realistiskt är nog att hogga en ganska stor bit vägg att hänga upp den på och köra med nålsystem. Vart tar vi den väggen ?? Jag gör nog gärna en karta på 1*1 meter eller liknande och plats runt om för book-keeping och regeluppsättande osv.. Tror väl inte det finns så mycket väggyta inne i blå rummet va ?

En viktig grej med kartan såväl som wfb-delen är att det finns ett ganska fastställt system för vad man kan och inte kan göra, men att ni som spelare uppmanas till att hitta på knäppa saker så jag kan utveckla regler under kampanjens gång, lite freeform-rpg´ande med andra ord :) Hitta på egna trupptyper och bygg modellerna så får vi se liksom :)


Jag tackar för förtroendet Patrik, men jag tror ändå att jag vill vara ickespelande.. Jag tror jag kommer att ha mycket roligare då  :twisted: ..
Det behövs ganska mycket jobb runt ikring kampanjen i form av bygga terräng, styra monster/allierade delar i armeer, se till så at alla har roligt osv så jag kommer inte att ha tid tror jag..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 13, 2005, 00.35
Enligt dagens överläggningar på gedon så ser kampanjfolket ut som följer hittills:


Clifford: Råttor
Patrik: VC eller Demoner
Emil: DoW
Dale: Kossor eller HE

Plats finnes för 2 till sugna, säg till asap om du vill vara med, jag börjar att skissa på de första delarna av kampanjen i helgen..

Den som vill (läs måste) kan redan nu börja skissa på lite bakgrundsmaterial till sin armé, eller fluff om ni nu så vill det..
Kampanjen kommer att utspelas i en hyfsat outforskad del av världen (en ö, del av Border Princes el. liknande. Bestäms när det börjar komma in fluff från er), dit ledarfigurer från varje ras har dragit för att karva till sig ett stycke land för att leva länge och prospera i.. Typ...
Fluffet skrivs lämpligast hur din ledare ser på världen och händelserna som lett fram till att han/hon/den har bestämt sig för att slå sig ner här..

Varje spelare/ras kommer att ha en etablerad stad/fästning/grotta/by i området, och det är nu det är dags att börja hogga åt sig resten av området.

Lämpligt fluff till en del raser kan t.ex. vara den yngste sonen i ett grevskap i Imperiet som ger sig av med en del a sina förljeslagare för att grunda en ny koloni, en demonprins som har letat sig ut ur en portal och kallar sina legioner med sig, en ork boss som vägrat att sluta sig till en större waaagh! och försöker hitta lämpligare fiender osv..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet januari 13, 2005, 08.59
Hej!

Jag och Nisse har en Bretonianarmé som är under målning (och har varit så under lång tid...). Om det är ok at den är just under målning samtidigt som man är med i kampanjen skulle det vara väldigt roligt att vara med i kampanjen. Jag komer ju bli arbetslös om tre veckor och kommer ha mycket tid över framgent. Kommer bli ett utmärkt tillfälle för Nisse och mig att lära oss spelet av er "Maistros".  :lol:

/F   8)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 13, 2005, 10.00
Och så var vi 5 spelare..

Välkommen ombord :D
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 13, 2005, 11.07
Jag kör med mina demoner.

"etablerad stad/fästning/grotta/by" vad är det för diskriminering? Ingen mäktig demonportal? :lol:

Flüff / bakgrund kommer

Varje banner kommer ha en storlek på 2000 poäng alltså. Vore bra om du kunde fixa alla detaljerna nu under helgen så man vet antalet kavallerienheter, war machines osv som man får ha och eventuella bonusar till detta (så man kan förbereda en standardarmé typ.)

PS angående att styra allierade, monster osv så kan du faktiskt ta hjälp av någon inhoppare som vill vara med och spela någon gång (t ex en vampyrarmé som poppar upp och anfaller den mäktigaste spelaren)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet januari 13, 2005, 15.02
Jag är gärna med. Jag kan lira ödlor eller råttor. Jag kan inte komma till gedon före halv 9 några onsdagar men alla slag behöver väll inte spelas på samma dag.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 13, 2005, 16.06
Citat från: "Patrik"Jag kör med mina demoner.

"etablerad stad/fästning/grotta/by" vad är det för diskriminering? Ingen mäktig demonportal? :lol:

Varje banner kommer ha en storlek på 2000 poäng alltså. Vore bra om du kunde fixa alla detaljerna nu under helgen så man vet antalet kavallerienheter, war machines osv som man får ha och eventuella bonusar till detta (så man kan förbereda en standardarmé typ.)

PS angående att styra allierade, monster osv så kan du faktiskt ta hjälp av någon inhoppare som vill vara med och spela någon gång (t ex en vampyrarmé som poppar upp och anfaller den mäktigaste spelaren)

Ok, demoner it is..

Du ska få en fin portal ;)

2K pts, byggd efter gällande regler.. Dvs. 1 lord, 3 heros, min 3 core, max 4 spec och max 2 rare..
Man kommer som sagt få avdrag och bonusar på dessa 2K pts. Däremot så gäller samma antal trupp-val som vid 2 k poäng.. Detta för att man ska kunna ha en Lord karaktär i sin arme om man vill, det kan vara tufft nog att spela med 300 poäng mindre än motståndaren utan att behöva avvara en lord med.. Däremot blir det en liten nackdel för en del armeér att man måste fortfarande ha sina 3 core.. Men, men..

Jepps, detta är lite av tanken med, att kunna plocka in andra spelare ibland..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 13, 2005, 16.15
Dyne är såklart välkommen :)

Spela det du vill mest, och det du tycker är roligast.. Men, tänk också på att det vore bra om ni spelade varsin variant av rått-listorna du och Cliff om du väljer dom..

Mest för att man skulle kunna köra jäkligt häftiga grottstrider era klaner emellan :)

Att du inte kan vara på klubben före halv 9 ska inte vara något problem..

Order för ens banér/scoutenheter/kartblippar kan lämnas in i veckan till mig via e-mail eller på plats på onsdagarna.. Matcherna kan sen spelas under veckan om man så vill...
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 13, 2005, 16.36
Uppdatering...

Cliff: Råttor..
Patrik: Odividerad demån legion..
Emil: Krigshundarna..
Dale: Kossor eller gayalverna..
Ewers: Kniggets
Dyne: Ödlor eller råttor..

Om jag skulle få ge ett förslag till herrarna Dale och Dyne är att ni pratar med varandra och väljer varsin "god" resp. "ond" ras.. Eller så väljer ni helt enkelt det ni tycker är roligast.. Det finns egentligen inget krav att det ska vara lika många goda som onda eftersom de flesta ändå med lite god vilja kan alliera sig med varandra. Men undantag för Ewers sk. ädla riddare :D


Jag tror dock att jag bestämt att vi kör 3-7 rundor vid första spelmötet för att få igång kartan ordentligt.. Ingen idé att bara köra en förflyttning, erövra ett område på kartan och vänta till nästa vecka innan man får göra desamma :)
Dock, om det skulle hända sig att det under dessa "torr-rundor" att två banér möts på kartan så avgörs striden med ett tärningskast istället för en wfb omgång..

Kartan kommer att funka/se ut som följer:

Uppritad landsända indelad i massa mindre områden. Vissa av dessa områden kommer att ha speciella förutsättningar för de olika arméernas baner/scouter/blippar förflyttning.. (Dvärgar är bra i berg, kossor i skog osv..) Andra kommer att vara speciellt namngivna områden där inte bara terrängen spelar en roll, utan även under vilka förutsättningar man krigar WFB på dem.. Varje spelare kommer att kunna sätta ut sin startplats/by/stad/etc på kartan vid kampanjens början, enligt givna regler som presenteras då ;)

Varje spelare förfogar över ett visst antal banér/scoutenheter/blippar som representerar en wfb armé, som man kan erövra områden med, slåss med osv.. Varje omgång ger man sitt/sina baner en förflyttningsorder via mail/papper till mig och alla förflyttningar sker simultant..

Nåja, jag blir långrandig och det är bättre jag koncentrerar mig på annat nu.. Det jag vill ha sagt är att det kommer att krävas en del blippar/gluters i olika färger och former..

Jag vill att ni bestämmer en eller två färger ni vill ha på era markörer och ev nån liten symbol jag ska kladda dit med.. ASAP, annars bestämmer jag åt er ;)  


Preleminär start onsdag den 26:e Jan..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 13, 2005, 19.29
Chaos black och Red gore så klart
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet januari 13, 2005, 20.18
Som Skavenspelare vill man ju ha en egen karta med tunnlar....mwohahaha...

Får jag ha mitt Doomwheel? Eller Vermin Lord rentav? Kanske i något scenario?
Vilken ursäkt som helst går bra :)

Doomwheel är ju dessutom rätt medioker...

*edit*
Jag kan göra egna markers på nålar om det går för sig?
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 13, 2005, 20.49
Bara om du gör dem ostformade ;)

Heavy,  så det är med andra ord helt vanliga armélistor som gäller? (undrar eftersom det finns bra med exempel på kampanjer där antalet trupper, magiker, andra hjältar osv är restrictade.)

PS jag klagar inte, frågar bara så jag fattat allt rätt :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 13, 2005, 21.34
Citat från: "Clifford"Som Skavenspelare vill man ju ha en egen karta med tunnlar....mwohahaha...

Får jag ha mitt Doomwheel? Eller Vermin Lord rentav? Kanske i något scenario?
Vilken ursäkt som helst går bra :)

Doomwheel är ju dessutom rätt medioker...

*edit*
Jag kan göra egna markers på nålar om det går för sig?

Gör egna markers på nålar för baner/scouter/gluters-som-är-trupper (fan, ska komma på ett bra namn på dom snart ;)) och gärna nån fräck stad...

*edit*
Ni behöver kasnke 5-6 nålbaner var typ, och en stad från början
*/edit*


Vad gäller Doomwheel och kåtråttan så fins det helt klart en chans att du får använda dom.. Tema din arme stenhårt på lämplig klan och ge mig br uppslag på varför du ska få ha med den ena eller andra.. Ex. att dina råttor som nu ägt warpstone-gruvan i mitten av brädet i 5 rundor borde ha chansen att frammana en stor och arg råtta..

Detta gäller er andra med.. Bygg/kom på kul grejor, ge mig en bra anledning att få använda dom och vi kör på :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 13, 2005, 21.49
Citat från: "Patrik"

Heavy,  så det är med andra ord helt vanliga armélistor som gäller? (undrar eftersom det finns bra med exempel på kampanjer där antalet trupper, magiker, andra hjältar osv är restrictade.)

PS jag klagar inte, frågar bara så jag fattat allt rätt :)

Du har fattat allt rätt..
Problemet när man restrictar vissa grejor är att man måste ge spelarna en chans att få tillgång till dom efter ett tag in i kampanjen.. Det brukar ofta se ut så här.. Spelare a hoggar åt sig 2 "mage-towers" och är således den enda som har magiker i sin armé, vilket slutar med att han bankar alla andra.. Typ..

Däremot, som jag sagt tidigare.. I vissa scenarios kommer vissa trupptyper och poäng vara restrictade för den ena eller andra parten..
Dock.. När man tar en del special-områden på kartan i besittning kan det ge vissa fördelar till ens armé.. Man kan t.ex. få 50 pts ökad magiska-pryttlar-allowance på en karaktär i ens armé för att man hittat en grotta med just sånt i.. D.v.s. Du har fortfarande 2K pts att bygga dina armé för, men din lord kan ha 150 pts föremål.. Kanske.. Om jag tar med det specialområdet ;)


Låt oss säga så här..

Vanligast: Pitched battle, sker när 2 baner möts på kartan och inte står på något special-område. 2K pts, om man inte har något allierat eller eget baner i området brevid sig så man kan låna trupper från det baneret..

Ganska vanligt: Scenarios, sker i special-områden på kartan. Oftast 2K pts, men med ganska skilda set-ups och objektiv än en pitched.

Mindre vanligt: Sieges, sker när man vill banka en motståndares hem.. 1250 pts defender mot 2500 pts attacker. Kan ha special regler beroende på vilken hemstad du anfaller..

Ovanligt: Sånt jag slänger in under kampanjens gång. Kan vara vad som helst egentligen ;)


Precis som jag sa till Clifford ovan så uppmanar jag er å det grövsta att hitta på kul och fluffiga saker till er armé.. Det behöver inte vara nya modeller (eller nya regler till oop modeller) utan kanske tweaks på redan existerande trupptyper.. Ett par bra exempel från Generalens kompendium (som för övrigt lånat massor av inspiration till denna kampanjen) är t.ex. Dwarven Miner Engineerers som kan bygga väggar under pågående slag, eller svampbryggande nightgoblins som boostar upp ens fanatics..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 14, 2005, 21.36
Vart vill du ha bakgrundsinfon?

Postad här = alla kan se den

eller vill du ha den mailad = top secret  :shock:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 14, 2005, 22.47
Maila den till mig så kan jag plocka ihop lite till regelhäftet jag planerar att göra :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 15, 2005, 12.54
Mailad
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 16, 2005, 13.49
Kom på en sak. Vi fick välja arméerna som vi ville innan slagen, men vad sägs om att låta åtminstone generalen vara någorlunda den samma (=inga större förändringar.)  Det är t o m logiskt ju :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 16, 2005, 20.58
Nja, både bra och dåligt...

Varje banér är en armé, och har således en egen general..
Däremot, "supreme-commander" för hela riket är en och samma hela tiden, och egentligen ska det inte vara något större problem för denne att kunna vara med och kriga lite då och då i vissa viktigare slag..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 17, 2005, 08.34
"Varje banér är en armé, och har således en egen general.. "

Var så jag menade, även om jag ser att man behöver ha kunskaper i tankeläsning för att kunna förstå det från min föregående post.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet januari 17, 2005, 09.52
Har Pm:at dig Heavy med göromål och förehavanden för Clan Shriek.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 17, 2005, 13.42
Citat från: "Patrik""Varje banér är en armé, och har således en egen general.. "

Var så jag menade, även om jag ser att man behöver ha kunskaper i tankeläsning för att kunna förstå det från min föregående post.

Hehe, ok..

Ni får göra som ni vill med era generaler.. Självklart ger det lite mer fluffig känsla om man behäller exakt samma general hela tiden, men jag kommer inte att tvinga er till det..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 17, 2005, 13.44
Citat från: "Clifford"Har Pm:at dig Heavy med göromål och förehavanden för Clan Shriek.

Jepps, och du har svar...


Då är det bara 4 spelare som ska skicka in sitt fluff kvar.. Prognosen ser bra ut.. :)


Tänkte vi kunde träffas så många som möjligt på onsdag och snacka igenom lite av materialet som jag har sammanställt än så länge, så ni kan ge er kritik på det..

Mina orker alt. Imperialistiska horder är nog sugna på att dö på spelbordet med..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet januari 17, 2005, 13.57
Jag åker till stockholm på onsdag em och kommer inte kunna vara med då men hoppas att det blir bra ändå. Jag är ju rookien i sällskapet så ni klarar er garanterat utan mig.

/F   8)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 17, 2005, 14.23
Citat från: "Ewers"Jag åker till stockholm på onsdag em och kommer inte kunna vara med då men hoppas att det blir bra ändå. Jag är ju rookien i sällskapet så ni klarar er garanterat utan mig.

/F   8)

Jag ska förmodligen in imorgon, är du på klubben då så kan vi snacka lite isåfall..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 17, 2005, 18.04
Jag dyker definitivt upp på onsdag. Har kanske något litet förslag själv också :)

Heavy skrev:
Citat
Mina orker alt. Imperialistiska horder är nog sugna på att dö på spelbordet med..

Du kanske vill få den ofantliga äran att få spö av mig? ;)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet januari 17, 2005, 23.11
Jag börjar min kurs på onsdag och uteblir därmed... :cry:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 17, 2005, 23.21
Ålrajt.. Ska inte vara några problem..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 18, 2005, 23.28
Update:

Karta är på g som bäst och lär bli klar imorgon.. :)


Patrik, kan du ta med din Generals Compendium imorgon ?? Vore bra att ha 2 här tror jag..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 19, 2005, 09.23
Visst
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Lobotommie skrivet januari 21, 2005, 13.11
Är det kört för att va med  redan???
Annars är Dvärgarna sugna med .
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 21, 2005, 14.00
Tyvärr är det "kört" redan Tommie... ;(

Men, om tillräckligt intresse finns har jag sug efter att spela kampanj med, och man kan ju köra en paralellt med denna stora..

Bubba vet jag är sugen, du är sugen och jag är sugen.. Så ett par tomtar till vore bra...
Den idén jag har till en kampanj jag skulle vilja köra i själv är en underjords-grej, med dvärgar, skavens, O&G mfl grottkrypare.. Skulle vara fett som fan att bara slåss i underjorden, och tänk vad mycket kul terräng man skulle kunna bygga :D
Armeérna ska vara 500 pts Warband, vilket betyder att man får xp, figurer dör, nya rekryteras osv.. Reglerna för warbands ligger på gw´s hemsida och i en bunt av de nyare WD´na..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 22, 2005, 18.22
Ok pojkar...

På Onsdag den 26:e är det tänkt att vi ska börja.. Men om det överhuvudtaget ska kunna ske så krävs följande:

Herrarna Dale, Dyne, Emil och Ewers behöver skicka in lite grundläggande fluff för varför deras armé vill hogga åt sig en stor bit av The Border Princes för att bo i;

Ovanstående herrar får gärna säga hur de vill deras banér/HQ/osv. ska se ut färgmässigt, och;

Dyne behöver bestämma vilken ras han ska spela...


Om jag inte hört något på måndag så antar jag att ni inte är intresserade av att vara med trots allt och tar nästa person i kön med i kampanjen istället..

Så sluta jiddra och börja skriva mail !


:lol:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet januari 22, 2005, 21.04
Ja jag har inget emot att spöa lite dvärgar istället ;)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet januari 23, 2005, 16.28
Jag kommer att komma på onsdag. Jag har inte pratat med dale så jag vet inte vad jag ska spela. Men allt kommer att vara klart senast på onsdag.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 23, 2005, 20.38
Citat från: "dilba"Jag kommer att komma på onsdag. Jag har inte pratat med dale så jag vet inte vad jag ska spela. Men allt kommer att vara klart senast på onsdag.

Han kör alverna, så välj på som du vill, spelar inte så stor roll..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: emil skrivet januari 23, 2005, 23.03
Men du har ju redan fått min bakgrund muntligt ju. Duger inte den? :) Du kan få en skriftlig måndag/tisdag om det duger...
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 24, 2005, 00.19
Citat från: "emil"Men du har ju redan fått min bakgrund muntligt ju. Duger inte den? :) Du kan få en skriftlig måndag/tisdag om det duger...


Hihihi...

Nja, jag tar den gärna via e-mail :D
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet januari 24, 2005, 11.34
Jag kommer att spela med ödlor. Ska se om jag hinner maila innan onsdag.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 24, 2005, 13.27
Citat från: "dilba"Jag kommer att spela med ödlor. Ska se om jag hinner maila innan onsdag.

Kanon !
Finns t.om. ett träsk på kartan du kan plaska runt i med dom :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet januari 24, 2005, 16.53
Jag har haft mycket för mig och kommer inte maila en fräck berättelse om våran arme idag. Mest för att jag faktiskt inte kan så mycket om världen eller armen än. Det jag vet är att vår general är tredje sonen till en hertig och skitsur över att de andra oduglingarna får ärva och inte han. Vår general är dessutom inte så rik såhär i början av sin karriär men har tänkt att ändra på det...
Ledsen men vill istället samtala fram lull-lullet tillsammans med Ivarsson och Pasi under en målarkväll eller två. Skall måla med ivar idag så vi får se.

/Ewers
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet januari 24, 2005, 18.48
Citat från: "Ewers"Jag har haft mycket för mig och kommer inte maila en fräck berättelse om våran arme idag. Mest för att jag faktiskt inte kan så mycket om världen eller armen än. Det jag vet är att vår general är tredje sonen till en hertig och skitsur över att de andra oduglingarna får ärva och inte han. Vår general är dessutom inte så rik såhär i början av sin karriär men har tänkt att ändra på det...
Ledsen men vill istället samtala fram lull-lullet tillsammans med Ivarsson och Pasi under en målarkväll eller två. Skall måla med ivar idag så vi får se.

/Ewers

Det är lugnt.. Ge mig ett namn med så duger det så länge :D
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 25, 2005, 00.46
Ett scysst bretonnia generalsnamn borde ju tex va: Grandé Le Baugette :lol:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet januari 25, 2005, 00.49
Vår ädla ledare heter Rhiedric Derlune. Känd för sin stora passion för vapen i alla former.
"Svärd, hammare, yxor... Jag vill ha fleeeeer!"

Mvh /F
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Apanpapan skrivet februari 01, 2005, 09.03
Le baugette är bra...

Men klassiker som Captain Cantadou och Grevé Ost är inte tråkiga heller:)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 01, 2005, 12.35
Helt kalrt, men det fina med en kampanj e ju att man kan ha med dem oxå, ja menar chefen behöver ju kompetent ledarskap till sina andra arméer eller hur :wink:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 01, 2005, 23.06
hehehe
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 02, 2005, 11.10
Ni är bara avundsjuka för att jag är på väg att vinna kampanjen...
:D

/F

PS Jag är på geddon hela dagen idag och har gjort färdigt min arme så mr Heavy kan bli smiskad i WFB närhelst han behagar dimpa ner i lokalen.
DS
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 02, 2005, 19.44
Smiskade du till honom ordentligt??
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 06, 2005, 12.26
De nobla riddarna från det stora grod-ätande landet i norr misslyckades att inta Armwald i runda 7. Scouter rapporterar om en ökad aktivitet i Armwald och områdena omkring, Burgomeister Von Snirp verkar rusta för krig! Befästningen kring staden byggs upp och utrustas med belägringsmaskiner. Vapenföra män från området blir inkallade till militärtjänst, oljan kokas, spjuten slipas osv. ad finitum.
(2 rundor in i wfb-slaget avgjorde vi striden med ett tärningskast pga tidsbrist)

Runda 8 gick hett till, med vår första permanent dödade spelare. alverna fick tokspö av ödlorna och hade ingenstans att ta vägen med restena av sin stolta armé, vilket betyder att högalvernas inträde i denna avkrok av världen misslyckats kapitalt.
(Högalverna blev massakerade, 2400 pts till trots och 3 defended obstacles. Inte Dales dag direkt)



In other news...

Ser lite halvmörkt ut för mig att kunna dyka upp på onsdag, inget bestämt men möjligheten finns att ni får klara er utan mig. Om så skulle ska får Patrik sköta förflyttingar i mitt ställe, han har ju trots allt läst Generals Compendium ;)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 06, 2005, 12.41
Mer nyheter....


Jag och Gunilla funderar på att hitta på något med dessa regler http://us.games-workshop.com/download/download.htm?/games/warhammer/gaming/warbands/scenarios/assets/WarbandsVolume1.pdf ...

Ni som är med i kampanjen uppmanas att, när ni inte har slag på kartan att utkämpa, köra 500 pts slag med armeér byggda utefter dessa och ge oss lite utvärdering på hur systemet funkar.. Gunilla och jag körde ett slag förra onsdagen och blev positivt överraskade hur kul det var, och framför allt, hur annorlunda spelet blev med detta sätt att bygga armén..

Det vi funderar på i förlägningen är såklart att ta med det på BSK nästa år :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 06, 2005, 17.41
Vi borde snacka med Ivar så kanske gedon kan bidra med lite priser. En sprayburk eller något liknade för den som vinner kampanjen vi har nu borde inte vara allt för mycket.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 06, 2005, 17.58
Ja, det vora kanske vettigt.. Jag behöver ha tag på Ivar ang. en del annat också, men han behagar inte vara där på onsdagar alls vad det verkar ;/
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 06, 2005, 18.36
De e cooolt Heavy

Kan fixa förflyttningar om så krävs.  

Jag kan till och med agera domare om så behövs. Loooover att vara helt opartisk om någon speciell situation skulle uppstå (MUAHAHAHAHA) ;)

Vid närmare eftertanke kanske det inte var en särskilt bra idé.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ivar skrivet februari 06, 2005, 23.31
Ivar kan bidra med mycket men att vara på föreningen en onsdag... det kan bli lite knivigt... Jobbar varannan vecka sent dvs när ni spelar den andra veckan är jag som en urlakad sill. Jag är där på helgerna men jag kanske kan komma ner nån onsdag. maila mig annnars. alla kan adressen kan man den inte är man ingen...
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 11, 2005, 08.04
Ge mig resultat så jag kan skriva turnrapport !
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 11, 2005, 10.10
Du får våra resultat så fort vi har spelat slag nr 2 (äger rum imorrn)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 11, 2005, 10.44
I träsket försvarade sig Bretonias riddare på ett gallant sätt och lyckades driva ödlehorden på flykten. Nisse och jag besegrade Dyne med ca 600p.
Till Dales fördel skall sägas att han tog det varligt eftersom vi är nybörjare men det betyder också att jag inte riktigt vet om jag vill vara med om när han drar på sig latexdräckten, gummihuvan och plockar fram den röda bollen...

/F
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 11, 2005, 13.44
Nästa gång är det garanterat gimp-time då :)
Kul att du smiskade honom nu iaf :D
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 11, 2005, 13.44
Låter bra Patrik..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 12, 2005, 20.40
Allright, nu glömde jag skriva ner exakt var men som alla vet stred demonerna mot dvärgarna på två intilliggande platser.

Till vänster spöade demonerna dvärgarna, som försökte retirera. Då ingen dvärg någonsin flyr, släppte de intilliggande dvärgarméerna inte igenom sina fränder, som därmed grillades och åts upp av demonerna. En ny armé lär dock ha utrustats i dvärgarnas högkvarter.

Till höger visade dvärgarna de andra raserna hur riktiga gevär och armborst ska vara gjorda, och efter tunga förluster bestämde sig demonerna för att retirera ut i skogen de kom från.

Nu är bara frågan vad f-n som händer med varbölden som växer i träsket? Kom igen, ge oss en fingervisning åtminstone.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 13, 2005, 11.49
Måste korrigera SL på en sak. Det var jag och Nisse som piskade upp Dyne i en tämligen sensuell brygga. Rätt skall vara rätt.

/F   8)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 13, 2005, 12.57
Eftersom jag är så snäll så lätt jag med skjälv bli krossad av de löliga människorna innan jag kommer att krossa de totalt. Man måste bygga upp Evers moral så han inte tar de kommande 10 förlusterna lika hårt.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet februari 13, 2005, 14.48
Som vi säger vid floden....På västfronten intet nytt...
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 14, 2005, 01.46
Tror faktiskt att du har svårare att ta EN förlust än vad Ewers har att ta tio...  ;-)

Du är välkommen att försöka igen på onsdag... dessvärre så kan jag inte vara med men jag litar på att  min lagkamrat spöar dig med minst lika många poäng  som förra gången.

HA det så trevligt på onsdag!
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 15, 2005, 16.36
Utan dig kommer inte Evers att lyckas att stå emot mn magi. Han kommer bli krossad som en liten fransk bög som han är.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 15, 2005, 22.23
Jaha, någon kommer ta med sina specialtärningar förstår jag.

Du tror inte vi blir misstänksamma när du enbart använder 2 tärningar på alla spells och alltid får irresisteble force?
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 16, 2005, 00.08
Turn nio så flyttade grodätarna in ett baner i träsket och såg till sin förvåning att det stog ett tornet i dess mitt, långt in i fjärran..

Turn 10 så höll  ovan sagda grodätare träsket mot de som egentligen skulle behöva det bättre, nämligen ödlemännen från den nya världen. Med hjälp av massiv support från kringliggande armeér så var saken biff.

Dvärgarna började röra sig så sakteliga söderut, fast beslutade att rensa ut en del av demånhordens tillgångar.. Ena flanken av anfallet krossade motståndet medans västra dito fick på tafsen.. Nåja, bättre lycka till knattarna nästa gång..


Bretonnia, fast beslutade att ta sig in till tornet i träskets mitt har delat upp sin armé i mindre bitar för att försöka hitta en farbar led igenom gungflyet. Detta misslyckades kapitalt med drunknade pöblingar och sjunkna hästar.. Det som tydligt framkommigt av utforskningen av träsket är att tornet sjuder av magisk aktivitet, något som tillskrivs det snabbt skiftande vädret runt det (hagel, solsken, stormar och blixtar) samt de regnbågsfärgade kaskader som omger tornet..



Som sagt i nån annan tråd, jag har kräksjuka och kommer inte in imorgon, därtill har jag inte så stor koll på¨vad jag skriver heller så om något verkar konstigt så bortse från det :).. Patrik har yttersta ansvaret för förflyttningen, och vid regelfrågor så kan ni väl försöka komma överens om något bra..
Bretinnoas banér i träsket kan agera som normalt, trots den lilla berättelsen ovan.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 16, 2005, 21.06
Vinner vi?????  :?
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 17, 2005, 13.59
Jag vet inte ?? ;)


Hur gick det igår ??
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet februari 17, 2005, 15.14
Clan Shriek avancerade rakt in i Armwald, där Snirp(?) snart ska dö, så fort Heavy mår bra nog att spela. Dessutom lyckades Warlock-ingenjörerna hitta rätt när ett baner tog sig genom tunnlar tvärs över landet. Ohotade står de vid Carnum. Mwohahaha. Två banér misslyckades dock ta sig framåt, detta torde dock inte påverka den lömska planen i någon större utsträckning.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 17, 2005, 16.38
och vad jag fattade det som så slog vi inte Dyne men han slog inte oss heller... =)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 17, 2005, 16.58
Jag har inte spelat mot er än. Om inte du eller Evers är på gedon vid 4 taiden på lördag och spelar mot mig ränkas det som ni förlorar autmatisk ( jag skojar inte )
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 17, 2005, 18.06
Says who???
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 17, 2005, 18.07
Vi kan säga så här...  om du ger dig redan nu så slipper du bli förnedrad? Låter ganska bra tycker jag. Vill ju inte massakrera din armé.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 17, 2005, 18.17
Citat från: "Clifford"Clan Shriek avancerade rakt in i Armwald, där Snirp(?) snart ska dö, så fort Heavy mår bra nog att spela. Dessutom lyckades Warlock-ingenjörerna hitta rätt när ett baner tog sig genom tunnlar tvärs över landet. Ohotade står de vid Carnum. Mwohahaha. Två banér misslyckades dock ta sig framåt, detta torde dock inte påverka den lömska planen i någon större utsträckning.

Von Snirp ja...

Jao, jag har en vass 1500 pts armé med handgunners, helvetesblästrare, kanoner och mortars att döda dig med :)

Jag kanske, kanske kommer in en sväng imorgon eller i helgen, om du kan med kort varsel (dv.s när jag stegar i i porten) så kan vi köra då..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 17, 2005, 22.13
Hej!
Var tokbakfull i onsdags och hade ingen möjlighet att komma ner (besökte toaletten var trettionde minut mellan 17.00-23.00).
Vet inte hur Dyne menade men låg det någon sanning i det om att vi förlorar automatiskt om vi inte spelar på lördag?
Lägg märke till att jag är fullständigt ointresserad av alla svar som inte kommer från Heavy.
Jag kommer inte kunna spela med Dyne innan Söndag och vet inte hur Nisse kan.

/F
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 17, 2005, 22.20
Vet inte hur och om jag kan till helgen heller. Huvudsaken är väl egentligen att vi spelat innan onsdag. eller?
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 18, 2005, 08.26
Ja, huvudsaken är att ni är klara innan 17.00 på onsdag..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 18, 2005, 17.20
Jag jobbar söndag till onsdag. Och eftersom du inte kom så borde vi spela när jag kan. Jag kanske kan spela på söndag men då måste det vara tidigt.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 18, 2005, 22.00
Kan ni inte lira så slår vi tärning typ..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 18, 2005, 22.39
Citat från: "Heavy"Kan ni inte lira så slår vi tärning typ..

De e rätt :idea: Utöva mer makt i form av den übermäktige GM:en :twisted:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 18, 2005, 22.39
Citat från: "Heavy"Kan ni inte lira så slår vi tärning typ..

De e rätt :idea: Utöva mer makt i form av den übermäktige GM:en :twisted: .
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 19, 2005, 08.51
Vill dvärgarna få spö nån gång eller?

Tisdag vid 5?
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 19, 2005, 11.11
Citat från: "dilba"Jag jobbar söndag till onsdag. Och eftersom du inte kom så borde vi spela när jag kan. Jag kanske kan spela på söndag men då måste det vara tidigt.

Eftersom någon av OSS inte kom menar du eller?

Förtydligande till spelarna i kampanjen: Jag (Nisse) spelar tillsammans med Fredrik...

Vet inte om du har varit med om det här någon gång men ibland kan man bli tvungen att lämna återbud. Sedan kan man faktiskt ha ett hektiskt schema som gör att det inte bara går att klämma in en 3-4 timmars spelning hur som helst.

Ska se vad jag kan göra så gör säkert ewers vad han kan göra också.

Om det nu blir så att vi slår tärning så borde vi ha större chans på slaget då vi har en större armé och antagligen hög moral sen det förra slaget.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 20, 2005, 17.18
Vi "spelade" i söndags (idag) trotts att jag kände noll för det. Jag gav upp efter Dynes första runda efter det att en av tre KOTR-enheter flytt av plan tillsammans med pegasryttarna. Kan också deklarera till min allierade att knightsen kommer att dra sig tillbaka från all kontakt med ödlorna i framtiden.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet februari 20, 2005, 17.23
Ok, tråkigt att höra. Eftersom jag inte kan messa dig Heavy så undrar jag om du ska ner snart? Idag, söndag kväll funkar väldigt bra.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 21, 2005, 00.06
Jag har fått en släng magsjuka igen *gaaaaaaah!!*

Ring mig, eller smsá över ett nummer jag kan nå dig på så kanske vi kan ta det när jag klarnat till i buken..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 21, 2005, 14.37
Jag slutar kvart i fem på onsdag så jag kommer nog 10 - 15 över fem.
Jag vill iallafall alliera mig med de goda och döda de onda.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 21, 2005, 16.18
Haha, och det beslutet har ingenting att göra med att du då har absolut bäst chans att roffa åt dig mest land? :)

Till er små godingar, kom ihåg vem det var som whipade alverna av brädet. Mer säger jag inte  :shock:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 21, 2005, 17.04
Som de skulle lyssna på vad en ond demon säger. Alla vet att jag var tvungen att döda alverna för annars skulle de införa sitt hårda bögstyre och det vill ju ingen ( förutom demonerna kanske ).
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 22, 2005, 08.59
Lite frågor till SL:
-Jag missade ju onsdagens förflyttning. Får jag göra en förflyttning i efterhand? (Hörde av en liten fågel att Cliff fick det...)
- Kan man överlämna ett område till en allierad om denne traskar in i ett av ens områden?
- Har någon faktiskt funderat på hur bra kampanjreglerna är för ödlisarna? Att alltid ha några hundra extra poäng plus att få ha extra många "ostenheter" lät inte för bra innan men nu när jag mött ostbrickan (11 spelldice i grund, 15 effektivt) så kan jag se problemet.  :shock:

/F    8)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet februari 22, 2005, 10.24
Om Cliff flyttat i efterhand så kan väl du göra det en gång med.. Men annars är tanken att ens ev. allierade eller GM sköter det om nån finns på plats.. Om inget av dessa krav uppfylls är tanken att alla ens banér gör en Hold. Tror dock inte Cliff gjort det, iaf inte med mitt goda minne.

Rent principeiellt tycker jag att man borde kunna lämna ifrån sif områden till sina alllierade, gärna igenom nån sorts avtal a ´la "Du får bron över floden om du håller den 3 rundor" dvs. fortify´ar den 3 rundor, osv..

Hmm.. Kanske att de är lite obalanserade, kanske inte. Jag tror det mer hänger på utnyttjandet av de poäng som står till hands. Ostar man inte så blir det inte så farligt, men med nått hundra poäng extra blir vilken armé som helst tokfarlig om man ostar.. Alltså, armékompositionen är nog det stora problemet, inte de extra poängen.. 11PD är inte så stora problem att få till iallafall liksom..
Ska dock kolla lite på det hela..

Kommer FÖRHOPPNINGSVIS in imorgon, bara magen håller..

Finns det nån möjlighet för Cliff att vara där imorgon på dagen ??
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 22, 2005, 11.42
Ewers. Du behöver inte oroa dig för min magi för nu ska vi döda de onda. Och jag sks lära dig osta så du vinner stort. Det är bara att anfalal och om vi allierar oss så kan vi suporta och får massor med poäng.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 22, 2005, 11.54
Tanken dök upp att man kanske inte vill osta. Man kanske bara vill försöka ha kul som jag har hört att det står i regelboken. Men iofs så blir det säkert kul om alla ostar.

Mvh En Nisse som inte är direkt irriterad över ostning egentligen utan mest irriterad på sin arbetssituation.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 22, 2005, 12.25
Jag är faktisgt också emot ostning men man vet ju aldrig om den man möter kommer att osta så man måste osta för att vara säker. Den armen jag spelades i söndags var inte mer ostig än Ewers arme.

Du för byta jobb Nisse så du kan vara med och spela
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Niklas skrivet februari 22, 2005, 13.37
Tror nog att den var lite mer ostig men skit samma. Ska vara med och leka imorgon men håller på att leta andra jobb endast för att kunna vara med varje onsdag...
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Clifford skrivet februari 22, 2005, 17.26
Heavy: Ja, vi kan spela imorgon onsdag. Säg en tid.

För att klargöra: Jag var 10 minuter sen till förra spelningen, ringde och bad alla att vänta. Dock hade redan några drag flyttats på kartan, men då mina drag inte påverkade dessa ALLS (andra änden av kartan) så gjorde jag mina.

Alla utom Tommie var fortfarande kvar så det var liksom inte ens nåt att tjafsa om, speciellt eftersom jag ringt och sa att jag skulle bli LITE sen (ingen som hört om akademisk kvart, aka Armagedontimme?  )  :roll:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 22, 2005, 18.16
Jag har ett litet problem. Kan inte dyka upp imorrn  :(

Heavy, jag mailar mina förflyttningar till dig.

Om det blir mer förflyttningar / heavy inte kan dyka upp så kan clifford flytta mina demonhorder som han anser passa.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 23, 2005, 22.39
Tar för givet att det blir lite strider som jag ska delta i?

Nu till helgen vore optimalt.

Tider någon? (och mot vilka ska jag slåss   :roll:  )

Börjar helst inte för sent dock :)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 23, 2005, 22.49
Yo!
Jag flyttade dina trupper Tommie. Ansåg det bättre än att dom stod stilla. Jag har också tagit några områden som är "dina"i vår uppdelning men de blir dina så fort du går in i dem, har checkat detta med SL så det är inga problem. Bättre att någon av oss nyttjar dem än ingen  :)

Det blev lite baat med Chaos igen då Clifford avancerade med en av armeerna. Det slaget ni inte spelat slog vi tärning om och de stolta dvärgarna vann.

Så blev det ungefär idag.

/F
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 24, 2005, 13.37
Patrik, vi ska spela men jag jobbar hela helgen men vi kan nog spela vid runt 8 tiden på morgon. Ska kolla exact när.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 24, 2005, 15.51
Hehe du kan inte förtydliga det där lite? :)

Ska kunna spela i a f.

Hur många poäng har jag, och hur många möter jag? Gissar att det var ödlor som ryckte ut ur träsket eller?
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet februari 24, 2005, 16.49
Du är fortifaiad och kan nog supporta med ett eller 2 banner. Jag kan nog supporta med ett.
Kan spela imorgon fredag. Jag kan börja spela vid 2. Om du inte kan då kan du smsa mig 0739371498
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet februari 24, 2005, 17.13
Att spela vid 2 funkar alldeles utmärkt för min del.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet februari 28, 2005, 09.37
Tommie!!!
Har du varit här och läst vad som hänt i kampanjen?
Har du gjort någonting annat än jobbat, sovit, ätit och spelat World of warcraft?  :lol:

Kommer du på onsdag? Om inte, skall jag flytta åt dig igen?

Mvh /F   8)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet mars 01, 2005, 22.16
Dags imorgon igen !

Klockan 5 kör vi, om DU inte hört av DIG att du blir sen så sker förflyttning utan DIG. Och nej, det är inte riktat till nån speciell spelare, utan till alla..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet mars 02, 2005, 08.04
Jag kan inte komma idag. Mailar förflytning till Hevay senare under dagen.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet mars 02, 2005, 08.25
Citat från: "dilba"Jag kan inte komma idag. Mailar förflytning till Hevay senare under dagen.

Precis så här är det man ska göra :D
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet mars 02, 2005, 13.00
Jag kan nog komma in och flytta lite men jag hinner inte spela några slag idag. kan slå tärning om vem som vinner funkar alltid om ej viktiga slag.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Ewers skrivet mars 02, 2005, 19.32
Rapport till Tommie:
-Vi allierade oss med ödlorna för att ha en chans mot råttor och chaos (ffa chaos).
-Jag anföll friskt med dvärgarna och fick 50% vinst.
-Bretonians är på väg för att ge support till dvärgarna.
-Bretonians har gått över floden och anfaller Råttorna i närheten av hans HQ.
-Ödlorna slår på porten till Chaos HQ.

Hoppas det går bra i world of Warcraft.

/F
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet mars 08, 2005, 10.03
Jag har gått och dragit på mig en riktigt ordentlig förkylning så tror inte jag orkar dyka upp på onsdag.

Det är rätt uppenbart vad som behöver göras så clifford eller heavy kan ta hand om det.

Om jag sumpar spelets gång för de andra så får ni slå tärning om mina slag. Har verkligen *hela* veckan full så får nog bli så ändå (ska bli bättre sen, jag lovar... förutsatt att det blir nåt sen LOL).
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet mars 08, 2005, 11.46
Bli frisk så spelar vi åt dig så länge :D
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Martin Larsson skrivet mars 10, 2005, 17.24
Om inte jag fattade helt fel så e kampanjandet över nu, så då kanske vi skulle försöka att få igång det ostrukturerade WHFB spelandet på onsdagar igen, eller vad säger folk :?:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet mars 10, 2005, 21.19
Över?

Redan?

Blev *host* *host* ostande nog för att utplåna allt? ;)
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet mars 10, 2005, 23.17
mooohaaaa...


Om jag ska vara helt ärlig så var jag alldeles för ostrukturerad (byggde ju terräng så svetten sprutade) för att veta om det är över.. Hörde nån kommentar av Dyne i förbifarten att "En runda till så hade jag vunnit".. Så man kan väl mer eller midre säga att det är slut :D
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet mars 11, 2005, 11.58
Det hade varit slut om inte en viss person sa att jag kan vinna nästa runda. Nu lär det ta 2 månader till.
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet mars 11, 2005, 12.01
Citat från: "dilba"Det hade varit slut om inte en viss person sa att jag kan vinna nästa runda. Nu lär det ta 2 månader till.


Oooops...  :oops:



*insert evul laughter*


Hur mycket CVP´s har du resp. Ewers/Nisse ?
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet mars 11, 2005, 15.31
Jag tror jag har 45 eller 46. Men cliff  är säkert elak så jag kan nog inte vinna så snabbt. Ewers har  nog ca 40 men han har så många banner så han kanske kommer upp i 50 innan mig
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: deadbolt skrivet mars 11, 2005, 20.10
Citat från: "Martin Larsson"Om inte jag fattade helt fel så e kampanjandet över nu, så då kanske vi skulle försöka att få igång det ostrukturerade WHFB spelandet på onsdagar igen, eller vad säger folk :?:

utmärkt ide, jag kan ställa upp på ostrukturerat whfb spelande även om de andra ska fortsätta map-muppa sig :wink:
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet mars 15, 2005, 09.07
Jag tycker att alla i kampanjen ger upp så tmooy vinner för det är han värt. Random spelande är bra nu innan gothcon så man kan testa sina armer
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet mars 15, 2005, 09.07
Jag tycker att alla i kampanjen ger upp så tmooy vinner för det är han värt. Random spelande är bra nu innan gothcon så man kan testa sina armer
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet mars 15, 2005, 10.59
Hehe...

Jag tycker att du och Ewers/Nisse kan göra upp om kartan med ett lämpligt stort slag. Ni ligger väl inom gränsen för vad kampanjreglerna säger om att göra upp...

Annars kan jag hålla med om att det vore bra med lite randomspelande, och att kamapnjen mer eller mindre har spelatr ut sin roll med endast två spelare kvar mer eller mindre..
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: dilba skrivet mars 15, 2005, 11.16
Det verkar bra. Jag tror de andra inser att de inte kan vinna. Jag kan spela mellan 2000 - 4000 poäng. Om du läser detta Eweres så kan du säga hur många poäng vi ska ha så kan vi splea imorgon
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Patrik skrivet mars 15, 2005, 21.13
Coo

Jag lär inte dyka upp imorrn då. Nästa vecka kanske det ska spelas lite? :)

Sen har jag lite kommentarer till vår kära gm angående saker som var bra och sådana som kanske var mindre bra (ta't coolt heavy, tänker inte äta upp dig ;))
Titel: WFB Kampanjande ???
Skrivet av: Heavy skrivet mars 15, 2005, 22.28
Det låter väldigt bra :D

Jag har massor av saker jag själv tyckte fungerade dåligt, och förbättringar krävs på många punkter.

Men, men, det blir inte nån WFB kampanj till från mitt håll på ett tag dock, kanske att man kan köra en GM-lös variant, och då är jag förmodligen med och lirar iaf :D