Armagedon.se

Borås Spelkonvent => Arkiv => BSK 26 => Ämnet startat av: Xyzar skrivet november 03, 2008, 12.09

Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Xyzar skrivet november 03, 2008, 12.09
Skriv allt ni har tyckt om årets bsk, vad ska göras till nästa år, vad ska vi förbättra osv. Bäst att skriva nu medan vi kommer ihåg det. Så vi kan ta med det första mötet för BSK 27.

Ifrån min sida tyckte jag kiosken funkade skitbra i år. Det enda jag nog ska göra är att sänka antalet personer som jobbar i kiosken samtidigt. För det var sällan 4 personer behövdes. Kanske ha en minikiosk, med lite godis och läsk hos krigshammrarna som har öppet vissa tider.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Usually_Insane skrivet november 03, 2008, 12.53
Något som jag reflekterade över var artikeln i Borås tidning, som mest handlade om Warhammer och figurspel, med tanke på att det kanske hade varit bättre att lyfta fram just prova-på-spelet som ju hade varit av mera intresse för just icke-spelare. Är lite nyfiken hur många det lockade till Spelkonventet.

annars så var det trevligt :) Jag var glad att vi kunde ha en separat ingång till krigspelsrummet än igenom Magic-rummet.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Fluff skrivet november 03, 2008, 13.07
inte så mycket reflektion just men en rolig sak. Jonas var nämligen mycket nöjd med städningen av kårhuset. så bra jobbat Stefan N, Pierre och jag + lite Daniel  :)

en sak som kan underlätta till nästa år är att sätta en tidsgräns på när folk ska ha tagit med sina saker från sovsalarna så de är tomma.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Ivar skrivet november 03, 2008, 13.56
Kändes som ett bra konvent! Det verkar även som om det var väldigt många som trivdes och tyckte det var kul.
Jag efterlyser fler arrangemang. Brädspelsbarer i all ära men man kan inte basera ett konvent på brädspelsbarer, Warhammer och magic. Så mycket mer var det liksom inte. Jag skulle vilja ha 5 rollspelsarrangemang(inte turneringar) o kanske nån turnering i nåt brädspel (vad hände med dippy?)samt ett eller 2 dioramor(det är ju min uppgift förvisso). Sen är det liksom komplett :D
Heja oss allihopa! o tack för ett superkonvent!

Hmm kanske ska anordna sm i skitgubbe igen? street rules eller möjligtvis reverse typ2.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Fluff skrivet november 03, 2008, 14.25
Citat från: "Ivar"

Hmm kanske ska anordna sm i skitgubbe igen? street rules eller möjligtvis reverse typ2.


absolut! fler sm till bsk!
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Clifford skrivet november 03, 2008, 15.48
Citat från: "Ivar"

Jag efterlyser fler arrangemang. Brädspelsbarer i all ära men man kan inte basera ett konvent på brädspelsbarer, Warhammer och magic. Så mycket mer var det liksom inte.


Kul att det verkar gått bra!

Det som Ivar nämner, bristen på arrangemang, speciellt då bredden på arrangemangen, är vad som fick mig att stanna hemma i år. Jag kände inte att det fanns något som lockade mig alls.

Det är knappast en nyhet att mängden nytänkande bland spelarrangörerna har minskat, och det går inte heller att klandra BSK för. Frågan är om man kan få igång intresset för att skriva rollspels-scenarion och spelleda om man vågar ge dem fler belöningar. Scenarioförfattare (och i viss mån SL) är ju historiskt sett det mest otacksamma man kan göra på konvent. Nu tänker många säkert att kiosk och städ har det värre, men jag har provat det mesta, och att läsa 60 sidor scenario för att spelleda för ett okänt gäng är sjukt krävande, för att inte tala om att skriva ett sådant scenario. Att sen göra det löpande i tre dagar kräver mental kapacitet bortom det som en normal konventsbesökare uppvisar.

Mitt, och andras, förslag är att återanvända scenarion från förr. Kontakta gamla skribenter, geddongubbar, som har scenarion liggandes. Ett scenario från -94 funkar lika bra idag, speciellt om det är friform. Detta ger oss mängder med material utan att behöva anlita scenarioförfattare.

Likaså vore dioramor och knasiga/annorlunda arrangemang a'la Car Wars med radiostyrda bilar, Space Hulk live, Maffia, Clay-o-rama m.m. sånt som skulle vara kul att se igen. Ett enda är bättre än inget.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Greger skrivet november 03, 2008, 19.53
Bra jobbat, alla som jobbade! :D

Har någon räknat på resultatet ännu? Antal besökare? Vinst? Kiosk? :)
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Ewers skrivet november 03, 2008, 20.15
Tackar för ett trevligt konvent!

Jag var ju bara receptionsmupp i år och det var befriande att inte ha en massa måsten hängande över sig. Gjorde att man blev sugen på att arrangera lite olika saker. Man skulle ju kunna arrangera flera olika saker färre gånger istället för samma sak flera gånger...

En eloge till er som faktiskt roddade ihop konventet, puss i ljumsken på er allihopa!

Matsalspersonalen var för övrigt nöjda med oss också, bara något litet bord som stod fel så det gjorde inget.

/F 8)  :D
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Brain skrivet november 03, 2008, 20.24
Citat från: "Greger"
Har någon räknat på resultatet ännu? Antal besökare? Vinst? Kiosk? :)


Lars-Robert kommer över till mig strax och kan vi passa på att göra en nogrannare beräkning. Vet inte hur kiosken gått men vi torde landa på 60K

 :shock:
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Xyzar skrivet november 03, 2008, 20.34
Jag ska nog kunna skapa något arrangemang, sedan får man se om jag kan arrangera det eller om lämnar det till någon annan. Beroende på hur kiosken funkar.

Men som jag fattat det så har vi Ivars arrangemang nästa år. Sedan har vi Starmax som alltid är populärt som vi kan arrangera om någon vill. Sedan snackade ni om ett worms tabletop som har varit tidigare. Kanske damma av det. Då har vi arrangemang som är BSK only som kommer locka massa folk som är riktiga konventsrävar, och inte bara magicspelare
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: carlsson skrivet november 03, 2008, 20.47
Bra jobbat allihopa! Speciellt tack till Tomas som tog och knöt ihop alla ändar.

 :cheers:
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Apanpapan skrivet november 03, 2008, 21.57
Jävligt fint jobbat allihop. Speciellt du Brain.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet november 04, 2008, 11.02
Ett par givna reflektioner.

Klara direktiv för arrangörer. Dvs hur många pass och hur många arrangörer. Samt en ide över rimligheten i detta.

Matbiljetter? Hur många  förtjänar man egentligen?

Mer arrangemang a la Ivars funderingar.

Bättre och mer städprylar.

Mer personal på slutstädet.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Beast skrivet november 04, 2008, 11.58
Citat från: "Ivar"
o kanske nån turnering i nåt brädspel (vad hände med dippy?)


Tage Bengtsson funderade på att arra ett impromptu dippy, men jag akan tänka mig att han kan tänka sig att köra dippy nästa år. Problemet är bara att han kan tänkas behöva vara i Estland under konventet.

Och om det inte är något Dippy i schemat så kommer inte så många dippyspelare. Och kommer inga dippyspelare så blir det ingen Dippy.
Ond cirkel.

Men visst vore det väl häftigt att få ordentliga turneringar i spel som Civ, Dip och kanske andra klassiker som Kremlin. Inget ont om tyska brädspel men de har inte samma klassikerstatus än.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Ölme skrivet november 04, 2008, 17.23
Citat från: "Beast"
Inget ont om tyska brädspel men de har inte samma klassikerstatus än.

Vi jobbar på det.  :shock:
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Brain skrivet november 04, 2008, 17.26
Utvärdering från Juntan

Citera
Hejsan Tomas
 
Tänkte dela med mig lite av min upplevelse av konventet.
för det första vad konventet i stora drag bra, mat, lokaler, personal, reklam, muggar, städ osv
 
Men...Som butik kanske man ser annorlunda på konventen...
 
Med facit i handen hade jag nog, om jag vetat hur det ser ut, velat haft butiken i A delen.
Jag rekommenderar stark att ni nästa år placerar alla butiker där receptionen var (eller lokalen brevid)
När butikerna vill stänga kan dom ex. spärra av med band, sedan kan receptionen hålla uppsikt över den.
Byggnad H var oerhört dålig placering, alla demospel som Juntan hade att erbjuda konventet gich då miste då kund antalet var extremt dålig.
Jag personligen blir besviken av att som aktiv butik som av tradition har öppet längst & öppnar tidigast, med bredast sortiment + att demospelandet har en central plats i butiken hamnar Off konvent.
 
Mycket av detta beror på att mail kontakten med den första personen avbröts abrubt & denne plötsligt slutade svara. Problem uppstår men igen kontaktar mig & informerar mig om detta, detta var det absolut största missen.
 
Men jag hoppas givetvis på revansch nästa år, nu när man vet bättre :)
 
En sak till konventet kändes väldigt splittrat när warhammer spelarna & alla andra var så långt ifrån varandra, jag gillar personligen lite trångare känsla & man skall nog inte vara så rädd för att sätta warhammerspelare & magic spelare i samma byggnad (vilket det nästan inom konvent svergie verkar råda fobi på)
 
Mvh Benny Elpresidente af Juntan


Och mitt svar

Citera
Hejsan!
Just detta diskuterades på vår middag efter städningen. Vi bollar flertalet olika idéer just nu. Vad jag vet är Warhammerspelarna nöjda med sin position och det finns ingen annan lokal där plats finns för så många bord. Vi funderar på att expandera på höjden och se ifall vi kan få klassrum där för en eventuell omflyttning av arrangemang.

Vi är ännu inte helt inkörda i lokalerna och detta har lett till en hel del problem.

Vi tar till oss detta och inriktar oss på att göra BSK 27 till det bästa konventet i BSK:s historia

Tomas
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Fluff skrivet november 04, 2008, 18.04
växa på höjden låter intressant. nackdelen är väl att det inte finns några stora salar i stil med röda och gröna i sandgärdet.
fördelen är väl att om vi får växa uppåt för skolan så får vi tillgång till massa småsalar som kan lämpa sig bra för småarrangemang. men blir nog svårt att hitta någon stor samlingssal som vi har nu, om vi nu fortfarande vill ha en stor samlingssal.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Greger skrivet november 04, 2008, 19.10
Citat från: "Brain"
Citat från: "Greger"
Har någon räknat på resultatet ännu? Antal besökare? Vinst? Kiosk? :)


Lars-Robert kommer över till mig strax och kan vi passa på att göra en nogrannare beräkning. Vet inte hur kiosken gått men vi torde landa på 60K

 :shock:


Det låter as-nice! :D
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: soulreaper skrivet november 04, 2008, 19.19
Ett stort TACK till alla som gjorde konventet till vad det var! Ett speciellt tack till Stefan och Stefan, ni gjorde slutstädet mycket roligare för min del! En ännu större eloge till Tomas the Brain Davidsson som alltid kunde svara på mina många frågor och som såg till att allt flöt på!

Lite funderingar:
Ett bagage inlämningssystem skulle underlätta för slutstädet.
Hyra ut lokaler till Magic så att vi kan flytta dem? Då slipper vi dessutom snåla magic-muppar!
Ha butikerna där magic håller till nu?
Hur ska vi få folk som mig som eg. inte är så lata som jag varit i år att arrangera kul saker?!?
En liten kiosk vid WH?!?
Mer och bättre städsaker!
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Brain skrivet november 04, 2008, 19.57
Citat från: "soulreaper"

Hyra ut lokaler till Magic så att vi kan flytta dem? Då slipper vi dessutom snåla magic-muppar!


Håll det sakligt, vi har ett öppet forum.

Idén om att ha gröna till butiker är inte dålig men det förutsätter att vi kan få en bra lokal för Magic på annan plats.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Brain skrivet november 04, 2008, 19.58
Citat från: "Fluff"
växa på höjden låter intressant. nackdelen är väl att det inte finns några stora salar i stil med röda och gröna i sandgärdet.


Vet inte hur det ligger till men en större föreläsningssal torde väl finnas på plan 3/4
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Martin Larsson skrivet november 04, 2008, 21.52
Citat från: "Brain"
Citat från: "Fluff"
växa på höjden låter intressant. nackdelen är väl att det inte finns några stora salar i stil med röda och gröna i sandgärdet.


Vet inte hur det ligger till men en större föreläsningssal torde väl finnas på plan 3/4


Mitt minne av sandgärdet är att det sorgligt nog inte finns det Brain. De 2 överlägset största lokalerna är de 2 på 1a våning mitt emot medialab. Resten ovanför är "vanliga klassrumsstorlekar" alltihopa :?

Vill också tacka alla för årets konvent! Hoppas dock på ett mer personligt plan att jag är frisk nästa....
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Brain skrivet november 04, 2008, 22.22
Citat från: "Martin Larsson"

Mitt minne av sandgärdet är att det sorgligt nog inte finns det Brain. De 2 överlägset största lokalerna är de 2 på 1a våning mitt emot medialab. Resten ovanför är "vanliga klassrumsstorlekar" alltihopa :?


Menar i själva huvudbyggnaden, citerade dumt.

Med det skulle man kunna göra lite rockader som gör att WH får fiket på sandgärdet, butikerna gröna och Magic en föreläsningsal modell större (bara idéer än så länge)
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: carlsson skrivet november 04, 2008, 23.23
Efter allas positiva vibbar från årets konvent ska jag se till att var med och göra nåt nästa år! :)
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Fluff skrivet november 05, 2008, 00.38
jaha, du tänkte växa i höjden i högskolans huvudbyggnad och inte sandgärdet?
hmmm... ingen aning hur lokalerna ser ut på våning 3 och 4 där. jag som ida- och bhsstudent hängde aldrig där. det är ju pedagogvåningar om jag inte minns helt fel.
sen så är ju de allra flesta stora föreläsningssalar sådana med lutning och fast bänkrad, typ aula. de flesta med flyttbara bord och stolar är ju aningen mindre.

hmm.. en personlig reflektion. känns konstigt att man har så mycket energi efter årets bsk att man redan nu vill börja planera nästa.
funderar redan på ett arrangemang av BattleLore t.ex.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: carlsson skrivet november 05, 2008, 08.38
Citat från: "Fluff"
hmm.. en personlig reflektion. känns konstigt att man har så mycket energi efter årets bsk att man redan nu vill börja planera nästa.
funderar redan på ett arrangemang av BattleLore t.ex.


Så har det ju traditionellt sett varit (åtminstone de åren jag var med). Man var alltid som mest taggad veckorna efter konventet (för att inte snacka om städmiddagen) men tyvärr rann musten ur de flesta när verkligheten så småningom kom ikapp.

Mitt tips är att så snart som möjligt tillsätta en BSK27-kommitté, som har ett möte i månaden typ!
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Beorn skrivet november 05, 2008, 08.41
Efter förra årets BSK gjorde jag en "Game over"-sida på bsk.sverok.net
Finns det ett intresse av att jag gör en ny sådan sida med nya bilder? Jag har fått lite bilder av C-G och jag själv har en del bilder som jag skulle kunna använda.

Om någon tyckte att "Game over"-temat var fjantigt men ändå vill ha något på sidan så kan ni ju komma med kreative (men enkla) förslag. Kanske bara ett bildspel?
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Robin skrivet november 05, 2008, 09.46
Så här ser vinnarna i WHFB ut:

(http://robin.migit.se/img_0531ss.jpg)

Sigmars ljus lyser uppenbarligen på vår vandringspokal, och jag misstänker att vi kanske skulle kunna utöka till nästa år, men då kommer vi, likt Borg, att assimilera butikslokalen i Sandgärdet och peta in fler bord där. Problemet med att utöka turneringarna ännu mer är dock att det blir svårt att ordna fler bord utan att bygga själv. I teorin är det rätt så simpelt att bygga bord, men det kräver mycket tid av gamla människor som ändå lever ett rätt upptaget liv.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Judas skrivet november 05, 2008, 22.11
Citat från: "carlsson"

Mitt tips är att så snart som möjligt tillsätta en BSK27-kommitté, som har ett möte i månaden typ!


Ja och du kan vara sammankallande :wink:
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Martin Larsson skrivet november 05, 2008, 22.13
Typiskt Kryddan att sno stjärnglansen :lol:
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Daniel skrivet november 06, 2008, 08.29
Även jag vill passa på att tacka för ett trevligt och väl genomfört BSK26. Speciellt tack till Tomas, Anders, Stefan och Johan utan er hade det aldrig gått!!!

Ytterligare ett speciellt tack till C-G och hans crew för ert fina demo-arrangemang, det var helt klart det mest uppskattade brädspelsarrangemanget på konventet.

Jag tycker att det är tråkigt att höra vissa säga att det är för lite brädspelsturneringar, snabbt räknat så är det ca. 10 st varav jag och Björn stod för 6 av dessa. Det är totalt ca. 24-25 brädspelsarrangemang (Man kanske inte kan räkna S.A.R.Z som flera, vilket minskar det hela lite) vilket är en betydande del av det totala antalet arrangemang. I år fanns det helt enkelt inte tillräckligt med besökare som spelade brädspel, det var otroligt svårt att få ihop några spelare till de flesta brädspelsarrangemang.

Annars så hörde jag bara positiva saker om konventet från de arrangörer som tog kontakt med mig. Butikerna var som  redan nämnts ovan inte speciellt förtjusta i den lokal de har och det med all rätt tycker jag.

// Daniel
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Ivar skrivet november 06, 2008, 09.46
Missförstå mig rätt Daniel. Det är jättemycket brädspelsarrangemang, men det är det där lillaextrasvårtattsättafingretpå arrangemanget som saknas. Lite gamla klassiker osv. Men de kanske inte är så kul längre. Jag vet inte.
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Daniel skrivet november 06, 2008, 10.42
Citat från: "Ivar"
Missförstå mig rätt Daniel. Det är jättemycket brädspelsarrangemang, men det är det där lillaextrasvårtattsättafingretpå arrangemanget som saknas. Lite gamla klassiker osv. Men de kanske inte är så kul längre. Jag vet inte.


Det var inte riktat direkt till dig Ivar utan till alla inblandade i tråden.

Jag håller med dig, det behövs arrangemang som är originella och som endast finns på BSK eller som endast arrangeras av Armagedon. Dessa arrangemang måste visas upp och marknadsföras så att folk tycker att det är värt att komma för det är som ni säger att brädspelsbarer i all ära (de behövs) men det är inte dom som drar besökare till konventet.

Tyvärr så tror jag inte ett en Dippy eller civ. turnering kommer dra stora massor till konventet men de bör ändå finnas där för utbudets skull.

Jag tror också att man ska gör mer som C-G gör, köra demo:s av framför allt nya spel så besökarna har en chas att komma och prova något nytt för det är just det som styr brädspelarna just nu. Det kommer otroliga mängder av spel varje år i samband med Essen, vi borde kanske ha ett Demo-arrnagemang där vi demar några av dessa nya spel för intresserade personer som inte kunde åka till Essen...

// daniel
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Anders skrivet november 06, 2008, 10.52
Något som MÅSTE åtgärdas är entrédörrarna till receptionen. Det är inte hållbart att sätta folk där vars enda uppgift är att klicka på dörrknappen. Jag är evigt tacksam att jag har personal som ställer upp och gör sådana saker, men till nästa år kan jag inte garantera att det är en tjänst dom är villiga att ställa upp med.

Securitas kan temporärt låsa upp dessa dörrar, enl. rondväktaren som jag hade 20 minuter samtal med inne i Sandgärdet fredag natt.

Att dörrarna till Sandgärdet låser sig gör inte så mycket, eftersom spelen ändå slutar där senast 23 och det är tömt 00.

I övrigt kommer det en sammanställning på alla åtgärder från SECURITY senare ikväll här.

Annars så ROCKADE pärlplatte-workshoppen stenhårt. Mitt kontor är nu pimpat med NES SuperMario-figurer.

Bild finns på http://ShadowCrow.bilddagboken.se/p/show.html?id=289694975&directlink=1
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: asgard af hellum skrivet november 08, 2008, 00.34
Hej!

Vill passa på att tacka för ett mkt lyckat konvent. Och för att ni tar er tid och arbete på att ordna det hela.

Vi i Hellums Spelbar hade vårat arrangemang med Dark Future och andra 80-90 tals brädspel på lördagen i Röda. Detta märktes att vi var många om spelarna, då det var lite tunnsått med folk ibland.

Dock, vi hade det jättekul ändå, och läget var perfekt för våran del. Men vi i våran grupp får fundera om vi inte ska lägga upp det lite annorlunda, för det kändes som det var många som ordnade mkt på lördagen, men mindre på fredagen.

Sen får man inte glömma att många gärna spontanspelar oxå på konvent, och gärna lånar nåt spel och spelar i sitt spelgäng...

Blev förresten helt såld på Wings of War på söndagen, troligen kommer vi att ordna nånting med detta nästa år!
Finns det nåt coolare än att flyga runt i dubbeldäckare och jaga varandra i luftdueller ala´ von Richthofen?

Tack för oss!

MVH Anders (och Björn) i Slättens Förkämpar/Hellums Spelbar
Titel: Reflektioner BSK26
Skrivet av: Anders skrivet november 20, 2008, 20.27
De intressanta delarna av Security-loggen, BSK 2008.

2104   FREDAG   2 icke besökare utskickade pga alkoholintag på konventets område.
0129   FREDAG   2 icke besökare utskickade pga alkoholintag på konventets område, ( En vän till personal )
0913   LÖRDAG   1 icke besöksare utskickad pga alkoholintag på konventets område.
905   LÖRDAG   Ett larm går igång på våning 5, Sandgärdet. Ingen kontakt m. väktare. Upphörde senare
913   LÖRDAG   Dörr i kaffeterian larmar. Öppen för länge. Städpersonal.
1004   SÖNDAG   Radio utlånad till ensam personal i kaféterian.
1049   SÖNDAG   SÄK informeras om att sovsalarna ska vara tomma 12-12.30

Samtal m. väktare lördag natt i Sandgärdet etc inte nedtecknat.