MMMT-02

Startat av KOBOLDKUNGEN, maj 01, 2006, 12.28

Föregående ämne - Nästa ämne

KOBOLDKUNGEN

I juli kommer följande regler http://www.specialist-games.com/assets/PBBLVersion1_11.pdf bli officiella, dvs living rulebook 5.
Om vi ska köra med de reglerna i nästa liga, vilket jag anser, så måste alla starta med nya lag, eftersom reglerna om hur man gör lag mm är totalförändrade. Reglerna känns bra mycket bättre, mer solida och utförliga, dessutom ger regelförändringar lite nytändning.
Så vad tycker folk?
Ett förslag jag lade fram för Emil för ett tag sedan, innan jag vann CC, är att cuppokalerna och dess fördelar följer coachen även om man gör nytt lag, vilket alla måste göra om vi ska byta regler, detta för att få lite kontinuitet mellan ligorna och alltid ha regerande cupmästare samt att det ska vara någon som helst mening med att vinna BB-finalen.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


Eriksson

Tycker att vi kan köra med dom nya reglerna.
Sen vad gäller att byta lag så tror jag att dom flesta skulle göra det även utan regeländringar.

emil

Har hört Juni, men Juli é la mögligt. Sedan så får man se vad LRB  5 blir för ngt i slutändan. Men kan du verifiera via en länk vad som faktiskt kommer och när? (Och nä, det är LAGEN som tar titlar, inte headcoaches) :wink:

KOBOLDKUNGEN

http://www.specialist-games.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45

Ingen idé å spela mer då, om resultaten ändå inte förs vidare på något vis till nästa säsong?

Headcoachen är en, STOR, del av laget, särskilt i ett spel, som BB.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


emil

Det är bara OM vi ska spela med LRB 5, sedan så finns det alltid ngn form av möjlighet att spela med det gamla laget. När LRB 5 é ute, så får vi köra en poll helt enkelt om vilket regelsystem som ska användas LRB 4 eller 5, eller alt. ett mellanting. Inget är skrivet i sten än.

En annan sak som jag lurar på inför MMMT-2, jag tycker det vore bra om ngn annan tar över huvudansvaret för den säsongen. Så kan vi turas om att hålla igång ligan. Larsson var intresserad(?), Renis é säkert också det? På så sätt är det mer sannolikt att en liga hålls igång en längre tid, än om ngn enskild hela tiden har hand om det.

KOBOLDKUNGEN

Jovisst, men oavsett vilket regelsystem vi använder så tycker jag att pokalerna ska följa coachen, så vi får någon användning för dem och det blir nån mening med att ta hem BB. Det var ju tal om att det skulle vara något pris för att vinna ligan också. Sådant måste vi bestämma nu. Om cup- å ligapriser följer med coachen så spelar det ingen roll hur vi gör med nya lag, regler mm.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


emil

Och då tycker jag, näe! Ta vilken klubb som helst i världen, inte faan är det tränaren som tar hem pokalen, det är klubben och det lag dom har som stoltserar med pokalerna. Headcoachen får högst en medalj om dom é snälla.  :roll:
Men det é enkelt, fortsätt spela det laget som innehar pokalen så é ju problemet löst.

KOBOLDKUNGEN

Äh, sluta vara barnslig, allt behöver inte vara som i Hammarby, det är en fantasiliga i ett fantasispel. Vi skapar våran egen verklighet.

Det är inget försök från min sida att få en fördel i nästa liga, jag tänker starta nytt lag oavsett, utan ett mycket enkelt, roligt och fullt genomförbart sätt att få pokalerna och cupsegrarna att spela nån roll i framtiden. Pokalerna, och dess fördelar kommer ju byta ägare vid nästa cup, så det är ju inget du kan samla på hög.

Tycker det är en kul idé, särskilt om vi ska köra LRB 5, då alla MÅSTE göra nya lag.

Är det någon annan, än surEmil  :wink: , som har en åsikt?



Edit
Tycker dessutom att vi ska ha ett pris för ligaseger som vi sa när säsongen startade, men intresset för det har väl kanske svalnat för vissa.
Finns det ingen gammal konventmeanmountainpokal som ligger och skräpar som man kan spacea till och ge nån ball funktion.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


Niklas

Ska läsa igenom LRB 5 och kanske lämna en åsikt sen...  :wink:

emil

Citat från: "KOBOLDKUNGEN"
Finns det ingen gammal konventmeanmountainpokal som ligger och skräpar som man kan spacea till och ge nån ball funktion.
Det ligger nog nåra och skräpar ngnstans, om inte annat gjutform för att göra ny. O det är avsikten att det skulle vara en för ligaseger.
Sedan så vill jag bara tillägga det att "verkligheten överträffar dikten", m.a.o, bara för att det är ett fantasyspel så är det roligare om det faktiskt simulerar verkligheten någorlunda. Annars kanske vi skulle kört att det laget med inga poäng vinner MMMT?
Och vadå "måste" göra nya lag? Det vet vi inte än till hundra. Problemet i grunden é ju den att det kommer ett nytt(?) regelsystem som kanske(?) tvingar folk att göra nya lag. Inte det att pokalerna stannar hos lagen, och inte hos Headcoaches som du föreslår. Din retorik é FEL i grunden! Jag rätt, du FEL!!! Du slut-i-huvvet-Gnagare, jag stolt Bajjare! BASTA! :lol: *Prutt!*

Fluff

då jag skumläste de nya reglerna lite fattade jag det som att man kan ha kvar gamla lag men konvertera dem till de nya reglerna. men rekommendationen är nog ändå att starta nya om jag fattade dem rätt.
ät en makaron till!

Apanpapan

Jag tycker att alla ska starta om på ny kula. Visst kan jag fortsätta med mitt lag men det är kuligare med nya lag.
¡Oook ook ooook oooook!  (¡Hasta la Victoria Siempre!)

KOBOLDKUNGEN

Citat från: "emil"
Sedan så vill jag bara tillägga det att "verkligheten överträffar dikten", m.a.o, bara för att det är ett fantasyspel så är det roligare om det faktiskt simulerar verkligheten någorlunda. Annars kanske vi skulle kört att det laget med inga poäng vinner MMMT? Och vadå "måste" göra nya lag? Det vet vi inte än till hundra. Problemet i grunden é ju den att det kommer ett nytt(?) regelsystem som kanske(?) tvingar folk att göra nya lag. Inte det att pokalerna stannar hos lagen, och inte hos Headcoaches som du föreslår. Din retorik é FEL i grunden! Jag rätt, du FEL!!! Du slut-i-huvvet-Gnagare, jag stolt Bajjare! BASTA! :lol: *Prutt!*

Nu får du dra ner på brajet din gamla bajenpundare, förstår att du har det svårt å se klart i hashdimmorna  8)
Pokalerna ska gå till coacherna, i BB är coachen laget, om vi ska titta på verklighten så kan vi då jämföra med de BB-turneringar som hålls runt om i världen, priserna går till coachen som spelar laget, det ör coacherna som rankas, http://www.bloodbowl.net/naf.php?page=rankings , inte lagen. Laget är bara lite text på ett papper, såvida man inte har knarkhallicar då  :roll:
Och jo, nya regler = nya lag, det kommer inte att, på ett korrekt och rättvist sätt, gå att konvertera ett lrb4-lag till ett lrb5-lag.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


Clifford

Fan vad meningslöst det kändes att starta ett nytt lag nu då...det får jag ju bara behålla i typ 4 matcher, max 8 till då.  :-k

emil

Hörrö solnatattare...  :lol: Jag vet att det kan vara svårt att läsa, men försök igen, jag ska försöka förtydliga för dig primat:
"Och vadå "måste" göra nya lag? Det vet vi inte än till hundra. Problemet i grunden é ju den att det kommer ett nytt(?) regelsystem som kanske(?) tvingar folk att göra nya lag."
Så diskussionen är helt onödig, när vi inte vet varken ut eller in f.n. Du antar bara en massa... Capiche?
Å pokaler é till klubbarna och lagen, inte till Headcroach.