MORDHEIMKAMPANJ 2nd Edition, anmälan

Startat av KOBOLDKUNGEN, december 18, 2005, 14.15

Föregående ämne - Nästa ämne

KOBOLDKUNGEN

Efter att ha värmt upp oss med en liten lightkampanj tänkte jag att det är dags att dra igång på riktigt. Detta kommer ske någon gång i mitten av januari skulle jag tro. Så folk får lite tid på sig att fixa ett ordentligt gäng och jag får lite tid att klura på kampanjreglerna.

Så långt som jag har tänkt nu så kommer det finnas en karta med ett antal territorier beroende på antal spelare, kanske 3 per spelare. Varje territorie kommer inbringa 1 wyrdstone/scenario. Med en maxgräns på 4 wyrdtonesinbringande scenarion per vecka. Dvs har du 3 terriorier och spelar 5 scenarion en vecka, pga folk anfaller dig ivrigt, så kan du ändå inte få fler än 12 wyrdstones från territorier. Blir du av med ditt sista territorie så är du out.
Det kommer finnas fler scenarion och andra scenariotabeller, extraregler, houserules mm. Man kommer få göra två anfall/kalendervecka endast på angränsande territorier och vinnaren blir den som först kontrollerar fler än hälften av alla territorier vid en kalenderveckas slut. För att anfalla ett territorie så måste man anstränga sig för att få territorieägaren att ställa upp på en fight, om trots ivrigt pushande försvaren inte kan/vill så byter terriotoriet ägare och anfallaren får wyrdstones enligt för territorier.

Ovanstående är bara ett snabbt ogenomtänkt utkast och kommer utvecklas efter hand och vara fullständigt i god tid till kampanjstart. Så ta gärna en titt på den här posten emellanåt. Förslag välkommnas. Exakt startdatum meddelas senare. Regel 1, 2, 7-11 från nuvarande kampanj kommer kvarstå med skillnaden att regel 7 är ett krav för att få vara med och regel 8 kommer kompletteras med inofficiella regler och houserules. Även andra smärre justeringar kan tillkomma.

Så sätt igång och fixa figgar och anmäl er. OBS ANMÄLAN ÄR ABSOLUT BINDANDE OCH GÖRS HÄR ELLER TILL MIG PERSONLIGEN.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


emil

Om man inte hinner spela x antal gängslagsmål/vecka, utan bara klarar av en, så verkar det inte vara ngn idé att anmäla intresse va? Känns ganska menlöst med det tempo ni kör i nämligen...

KOBOLDKUNGEN

det kanske är bättre att hålla sig till en attack i veckan, med tanke på att om man blir ivrigt anfallen så kan det bli rätt många duster, det är öppet för diskussion.
Vad tycker folk?
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


deadbolt

gillar verkligen upplägget, dock är det nog bra att begränsa antalet attacker, annars finns det nog risk för "upp som en sol ner som en måsskit" syndromet.
“Elvis is that which is. Bigfoot is that which was. Space aliens are that which will be. The Holy Trinity of white-trash religion. "

KOBOLDKUNGEN

Ett anfall per vecka får det bli, man ska hinna försvara sig också. Klarar man inte det ska man nog inte vara med. Men det är ju inte så att man måste göra ett anfall per vecka och man kan ju alltid ge upp territoriet istället för att försvara det. Eller komma till någon diplomatisk lösning. En muta kan säker få anfallaren att ge sig på någon annan istället. Tror inte det ska vara något problem. Blir man väldigt mycket anfallen har man antagligen mycket territorier och då har man råd att bli av med nåt eller muta anfallaren från att hålla sig borta.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


Clifford

Jag är med. Nu när Lönnmördar-Leif bitit i gräset är det dags för Arne Assassin att ta över.

KOBOLDKUNGEN

Citat från: "Clifford"Jag är med. Nu när Lönnmördar-Leif bitit i gräset är det dags för Arne Assassin att ta över.

Hehe, jag hade en Assassin i ADD en gång i tiden som hette Assie å när jag sedan skulle göra en Paladin tyckte övriga att jag skulle heta Pallie  :evil:
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


KOBOLDKUNGEN

Kampanjen drar igång vecka 5, så ni som inte är klara med era pryttlar sätt fart. WYSIWYG, och till er som har svårt för det här, köp inte den där grejen som är så jäkla bra och ni bara måste ha om ni inte har en figur för det. Svårare än så är det inte. Alla större grejer, vapen, MUTATIONER, rustningar, hjälmar mm. ska finnas på figuren. Småprylar, knivar etc. och annat smått som RIMLIGEN kan antas finnas i fickor eller dolt under kläder behöver ej finnas på figuren. Och nej, din hjälte har INTE ett tvåhandsvärd under manteln. Undagtansvis är TILLFÄLLIG överboostning tillåten, om exempelvis din hjälte blivit av med alla grunkor och du inte hunnit köpa in den där Gromril armoren han hade innan. Givetvis byts figuren ut mot en annan så länge om det är möjligt, men det är omöjligt att kunna fixa en figur för varje tillfälle som kan uppstå.

Alla övriga regler kommer att finnas i kampanjpärmen senast i början på nästa vecka.

Alla regler som snackats om ovan kommer att finnas med i en eller annan form. 1 Exploration (attack) per kalendervecka.
Man kommer kunna göra allianser under en strid om fler än två eller fler väljer att explora samma område. Det måste dom snacka ihop sig om så klart, men inga allianser bildas förän under själva striden.
Plus massor med annat kul som kommer lyfta kampanjen till oanade höjder  :D .

För att jag ska kunna göra klart det sista så behöver jag ett warband namn från alla som ska vara med.

ALLA SOM SKA VARA MED MÅSTE SENAST VECKA 4 PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT HA MEDELAT MIG NAMNET PÅ SITT WARBAND :!:
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


Clifford

Jepp, jag är på...
Tycker dock att "äga territorier" a´la Necromunda inte stämmer så bra med Mordheim, där det mer är att plundra, och sedan dra vidare. Det är väl inga Warbands som bor i Mordheim (som ju Necromundagängen gör i Necromunda), utan de kommer ju alla ifrån nån annan stans och är där för att plundra. Hade kanske funkat att ha en karta med lootad/olootad terräng och så fick man helt enkelt säga vilken terräng man plundrar, varje drag. Vad vet jag, ovanstående lär fungera bra det med.

KOBOLDKUNGEN

Citat från: "Clifford"Jepp, jag är på...
Tycker dock att "äga territorier" a´la Necromunda inte stämmer så bra med Mordheim, där det mer är att plundra, och sedan dra vidare.

Jaja din gamla Mordheimhistoriker, vi säger väl att kampanjen utspelas i Mordhejm då, och där bor man  :D
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


KOBOLDKUNGEN


Kampanjen startar v. 6

senaste datum för anmälan: fredagen den 3/2

då MÅSTE jag också fått ett warbandnamn


Kampanjregler kommer dyka upp i veckan som kommer
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


KOBOLDKUNGEN

BAKGRUND
Genom åren har många warbands sporadiskt plundrat Mordheim, utan någon större organisation. Nu har några mer framgångsrika warbands etablerat sig i Mordheim permanent för att kunna plundra staden på dess sista skatter. Detta är historien om hur dessa warbands kämpar om herraväldet över Mordheim och dess skatter.

GRUNDFÖRUTSÄTTNINGAR

Kampanjen utspelar sig på en karta över Mordheim indelat i kvadratiska territorier. Varje warband kontrollerar ca 3 territorier (beroende på antal deltagare) från kampanjstart. Varje territorium kommer alltid att vara kontrollerad av ett visst warband. Varje territorium kommer att inbringa 1 wyrdstone/scenario. Med en maxgräns på 3 wyrdtonesinbringande scenarion per kalendervecka. Dvs. har du 3 territorier och spelar 5 scenarion en vecka, pga. folk anfaller dig ivrigt, så kan du ändå inte få fler än 9 wyrdstones från territorier. Blir du av med ditt sista territorium så är du out.
Man kommer få göra en exploration/kalendervecka på angränsande territorier (ej diagonalt angränsande) och vinnaren blir den som först kontrollerar fler än hälften av alla territorier vid en kalenderveckas slut. Detta warband anses då vara för mäktigt och övriga warbands ger sig av, underkastar sig eller ger på annat sätt upp sina anspråk på Mordheims skatter. Två eller flera warbands kan komma överens om att samtidigt gå in i ett territorium som de alla gränsar till, detta kommer då att resultera i en multiplayerbattle, se kampanjreglerna.

Alla regler sitter i lämplig ordning och sitter förslagsvis kvar så.

Kampanjregler

§1 Ett warband görs som vanligt för 500 GC men warbandrating räknas ut enligt följande formel: Warband rating = värde/10 + hired swords + xp.
Förklaring: värdet på alla i gänget (inköpsvärde + alla pryttlar de kånkar runt på, grundkostnaden för pryttlar med varierande kostnad) / 10. Till detta läggs tillägget för hired sword enligt reglerna plus gängets sammanräknade experience.

§2 Ett uppdaterat warbandformulär ska ALLTID finnas i kampanjpärmen.

§3 Målade WYSIWYG!
Detta är upp till motståndaren i varje dust att bedöma. Om denna anser att motståndarens warband inte uppfyller kraven SKA vare sig xp eller wyrdstones för territorier delas ut till denne. Inga kompisfasoner, VAR HÅRDA!
Följande är en riktlinje och de krav jag kommer att ställa på mig själv och mina motståndare:
Alla större grejer, vapen, MUTATIONER, rustningar, hjälmar mm. ska finnas på figuren. Småprylar, knivar etc. och annat smått som RIMLIGEN kan antas finnas i fickor eller dolt under kläder behöver ej finnas på figuren. Och nej, din hjälte har INTE ett tvåhandsvärd under manteln. Undantagsvis är TILLFÄLLIG överboostning tillåten, om exempelvis din hjälte blivit av med alla grunkor och du inte hunnit köpa in svärdet han hade innan, men det rimligen kan antas ske rätt snart.

§4 Alla officiella regler och warbands, se http://www.specialist-games.com/mordheim/default.asp,
plus de extraregler som finns i dessa kampanjregler.

Vilket innebär följande warbands:

All the ones in the printed rulebook
Orc & Goblin warbands from the 2002 Annual
Dwarf Treasure Hunter warbands from the 2002 Annual
Ostlander warbands from the 2002 Annual
Averlander warbands from the 2002 Annual
Kislevite warbands from the 2002 Annual
Beastmen warbands from Empire In Flames
Carnival of Chaos warbands from Empire In Flames

Och följande hired sword:

All the ones in the printed rulebook
Imperial Assassin from the 2002 Annual
Tilean Marksman from the 2002 Annual
Beasthunter from Empire In Flames12
Highwayman from Empire In Flames
Roadwarden from Empire In Flames
The Merchant from Town Cryer 22

§5 Inga dramatic personae

§6 Blazing saddles*. Regler för mounted troops mm. Vem som helst kan välja att som sitt skill choice ta Beast Handler eller Ride..., efter att man har tagit Ride för ett speciellt kritter får man tillgång till skill listen Special Riding Skills och kan därefter välja skills därifrån.

§7 Chaos on the streets*. Här beskrivs hur man hanterar en strid med fler än två warbands. Du kan under en strid bilda allians med ett warband så länge som ni inte har brutit en allians med varandra tidigare under striden. Annars kan hur många allianser som helst bildas och brytas under en strid.

§8 Pre/post battle sequence och scenariolistan ersätts med de som finns här. Tillkommer gör också en lista om huruvida ett territorium byter ägare efter ett scenario eller inte.

§9 Om en spelare får resulatet captured (61) på en outad hero kan han kräva att få spela ett rescue mission*. Detta ska spelas innan någon av spelarna möter någon annan, lämpligen omedelbart.



* Innebär en syftning till en regel/artikel/scenario som finns närmare beskrivet i kampanjpärmen. Sådant som är överstruket använder vi ej.

PRE BATTLE SEQUNCE

1 Räkna ut handikapp

2 Slå på scenariotabellen*

3 Slå väder*

4 Slå för subplot*

5 Anfallaren är alltid det warband som explorar

6 Slå random happenings* varje runda, chans 11-12 (2d6).



SCENARIOTABELL


4D6         Territoriumskifte   Om/När                  Försvararen:

4 Defenders choice               

5 Roundup at the Mordheim Corral*      nej

6 The lost prince*         nej

7 Happy harpy hunting grounds*      nej

8 The pool*            ja   routar

9 Monster hunt*         ja   routar

10 Defend the find         ja   routar

11 King of the mountain*         ja   förlorar

12 Chance encounter         ja   routar   

13 Occupy            ja   förlorar

14 Skirmish            ja   routar

15 Wyrdstone hunt         ja   routar

16 Surprise Attack         ja   routar

17 Hidden treasury         ja   routar

18 Bounty hunt*         ja   routar

19 Street fight         ja   routar

20 Mule train*         nej   

21 The wizard mansion*         ja   routar

22 Night of the dead*         nej   

23 The recipe*         nej

24 Attackers choice



POST BATTLE SEQUENCE

1 Slå för injuries

2 Slå för experience

3 Slå på exploration chart (ger inga wyrdstones, bara för att hitta grunkor)

4 Genomför eventuella territoriumskiften* (Dessa markeras på kartan, lämpligen med blyerts)

5 Inkomst för territorier* (1 wyrdstone/kontrollerat territorium, inga om fler än tre scenarion spelats tidigare under kalenderveckan)

6 Sälj wyrdstones

7 Kolla tillgång på veteraner

8 Ärenden*
Varje hjälte som inte blivit outad kan göra ETT av följande:

•   Besök The Twisted Goat* (Måste göras av hela gänget och ledaren måste kunna vara med, ej vara outad)

•   Besök kirurgen* (kan göras av outad hero)

•   Gör rarity slag (leta grunkor)

9 Hyr nya krigare, köp utrustning

10 Flytta runt utrustning

11 Uppdatera warband rating
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


KOBOLDKUNGEN

NU FINNS ALLA KAMANJREGLER I MORDHEIMKAMPANJPÄRMEN :!:

SISTA DAG FÖR ANMÄLAN, MED WARBANDNAMN, FREDAGEN 3/2  :!:
[/color]
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


KOBOLDKUNGEN

kampanjkarta mm kommer upp på tisdag
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se


KOBOLDKUNGEN

Alla som sagt att de ska vara med, men inte inkommit med warbandnamn, måste göra det idag. Annars blir det tyvärr ingen kampanj pga för få deltagare.  [/size]

De enda som är anmälda med warbandnamn är Cliff och Marcus.
_______________________________________
Jag KUNG, du KOBOLD...
_______________________________________
www.semesterbostad.org
www.jisit.se