40K-skirmish

Startat av Barcus, maj 25, 2004, 00.16

Föregående ämne - Nästa ämne

Huggorm

Jag tycker nog att du ska ta o göra om misscast tabellen till något mer likt den i wfb. Den vi körde med senast funkade i den förra kampanjen eftersom man blev såpass hår o kunde överleva en misscast. Nu däremot får man trolla allderles för mycket innan man blir stor o stark. Efter 36 trollningar har man statistiskt fått en misscast och då dör man om man inte har jättemycket tur. 36 spells hinner man nog lägga flera gånger om innan man skaffat sig purity seals eller ett antal wounds så att man kan överleva smällen. Man är helt enkelt dömd till döden om man väljer att bli librarian och använda sina spells.

Kan vara bra att tänka på det om du vill ha några nya librarians eftersom jag tror att samtliga som varit på väg har dött nu  :wink:
Död åt Tengil!

Ewers

Den unge librarien borde ha lyssnat på sina läromästare och varit mer uppmärksam på kursen om hur att skydda sig mot misscast. (läs: det finns en mycket bra skill som gör att man garanterat överlever ett misscast).  :wink:

/F

Ewers

Spelning utlyses!!!

Nu på fredag (14/1) kommer det att spelas Skirmish i föreningslokalen.
Start runt 18.00.
Uppdragen kommer involvera upprensningsaktioner i solsystemet efter Xenoinfestationen som ni förhoppningsvis hejdat.

SL har analyserat färdigheterna och komit fram till att det krävs ca 100 xp för att bli en fullt utbildad "allround-marine" med duglighet i avstånd OCH närstrid. Alltså är det tämligen inkorrekt som vissa spelare sagt; "att det inte finns några vettiga färdigheter kvar att köpa".

Dessutom finns det from fredag ett flertal nya färdigher att frossa i...

Förvarnar redan nu om att ni kommer att underställa er Sgt Verkos befäl och bilda en eller flera squads enligt den taktiska doktrinens mall för utrustning och personalsammansättning.

Väl mött på fredag!

/F   8)

Lobotommie

Ojor va Russ!!

Fenrys Hjolda!!
"Legoknektar kan ej dö vi bara omgrupperar vid helvetets port!"

sebbe

Brodermarin vad han nu hette av Ultramarines anmäler härmed intresse.
Dumhenkes dumma grönmupp kommer nog också vara med om han fortfarande lever, måhända ansluter han lite sent på grund av riktigt krig eller snarare övning inför ett eventuellt sådant eller ännu snarare resan hem från ovan nämnda aktivitet.

puss
sen finns det EU-mopar
då får man köra i 45

Apanpapan

Babyspråk är sött... Men inte när du pratar det tommie...  :P
¡Oook ook ooook oooook!  (¡Hasta la Victoria Siempre!)

sebbe

ja det var trevligt och roligt, och allas vår favoritmarin i den blå rustningen med det skinande håret och de glänsande tänderna klarade sig som vanligt utan minsta skråma trots flera hjältemodiga insatser et cetera bla bla bla.
sen finns det EU-mopar
då får man köra i 45

sebbe

en sak till förresten, jag har precis muppat till en scoutmodell till min karaktär med bolt pistol och chainsword. det enda problemet är att boltpistolens skills är lite tråkiga och bara två till antalet.
jag föreslår att en kommitté tillsätts för att uppfinna flera så att standard issue sidearm extravaganza of the space marines blir lite roligare att använda.

ett förslag är en slags quickshot, med tanke på det flertalet initiativslag som har utnyttjats för att se vem som skjuter snabbast.
kanske även en skill för att träffa automatiskt på tillräckligt nära håll eller dylikt, eller en skill för att precis som i Unreal Tournament vända pistolen nittio grader och skjuta dubbelt så snabbt men inte lika duktigt.
ja så tycker jag iallafall.
edit:
förslag på skills till bolt pistol:

Quickshot - Då en situation uppstår där ett initiativslag används för att se vem som skjuter snabbast  slår en karaktär med den här skillen automagiskt en sexa alt. skjuter snabbast ändå.

Lucky Lukestyle - Träffar automatiskt på short range, max ett skott per runda.

Gangstastyle - Får gå och skjuta rapid fire, -1 to hit

Bunnystyle - Får springa och skjuta ändå

Inga skills med suffixet style bör ej heller kunna kombineras med varandra.
så tycker jag

ps. föreslår spelning 29 jan - 6 feb
sen finns det EU-mopar
då får man köra i 45

Martin Larsson

Citat från: "sebbe"ps. föreslår spelning 29 jan - 6 feb

Ojdå, den blev lång 8)
When one person is delusional it's called insanity
When millions are delusional it's called religion

"Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience" ㅡ Mark Twain.

Ewers

Låter som riktigt trevliga ideer till skills. Skall fundera ett litet slag och kommer sedan att återkomma.

Vill såhär efter fredagens två spelningar hylla den fallne hjälten som med stort mod ställde sig mellan hoande faror och en svårt skadad brother marine. Ingen skall i framtiden kunna kalla Blood drinkers för annat än hjältemodiga!

/F

Meldon

Har du inget att säga om den hjältemodiga medicen som bar den skade marinen därifrån då...! :P
There are no friends in the real world, just less hostile enemies

Ewers

Han var naturligtvis hjältemodig som alla marines men på denna tråden hyllar vi bara dem som dör spektakulärt och hjältemodigt.  :D

Kanske skulle det kunna bli lite skirmish imorgon. Vet inte säkert och kan inte lova någonting utan säger bara kanske.

Puss!   8)

Apanpapan

Vi kan faktiskt kalla den modiga Blooddrinkern en sak till...




... död...
¡Oook ook ooook oooook!  (¡Hasta la Victoria Siempre!)

Ewers

Uppdatering på storyn:

Har hänt för länge sedan - Ni blir befriade/befriar en massa tillfångatagna marines från olika chapters på en planet i Eye of the terror, warpar runt en massa innan ni kommer ut ur Eye of the terror (och tvingas då göra en masssa uppdrag för att överleva).
Ni kommer ut i normalrymden, krashar på en planer och ser en demon fly från ert skepp. Bråkar med en inkvisitor, snor ett rymdskepp och kommer till gruvkoloni.
Försvarar kolonin mot eldars, rensar sedan hela kolonin från heretics och åker iväg med eldars. Hjälper eldars och får låna ett skepp med piloter för att åka hem. Träffar på Legion of the damned under resan och de rensar ut minsta chaos-tainted marine hos er. Åker vidare.

Hänt tämligen nyligen - Kommer till en liten bas som Emperor´s Ghost har i ett avlägset system. Hjälper till att rädda systemet från en Tyranidinvasion och lyckas (vad ni vet :twisted: ). Blir hämtade av Grey Knights i Terminator armour till en inkvisitors skepp och anklagade för heresy bla för att ni släppte lös en demon i normalrymden. Efter mycket jidder, där även Chapter Commander för Emperor´s Ghosts är med, blir hela proseduren avbruten av att Chapter Commander för Ultra Marines samt en Inquisitor Lord från Ordo Xeno låter meddela att Emperor´s Ghosts nu officiellt är ett founded chapter of Ultramarines samt att samtliga av er skall tjänstgöra i Death Watch (Inkvisitionens speciella anti-alienstyrka). Efter att ha målat om era rustningar (svarta förutom höger shoulder pad som har kvar samma färg som ert chapter) samt plockat ihop era prylar åker ni iväg mot nya äventyr. Ert första uppdrag blir att skydda en forskningsbas som Adeptus Mechanicus har i imperiets gränsland. Försr slåss ni mot en eldarstyrka och sedan mot massor av orker. Ni överlever erat elddop som Death Watch och lyckas med ert uppdrag.


Tankar inför kommande spelningar:
- Varje spelare flyttar sin egen figur. Är man inte där och flyttar den står man still.
- Ledare flyttar förs men får inte säga till vart och hur övriga skall flytta under förflyttningsfasen.
- Order ges i allmäna termer ex "1:a grupp bekämpa stridsvagnarna på kullen" inte specifikt ex "Anders skall skjuta på den blåfärgade biken till höger, Bengt på den rosa alven till vänster..."
- Bikes får Armour Value 15 i fronten, samma som tidigare i sidan.
- Lämnar man en spelning gör även ens karaktär det. (man drabbas av stridpsykos motsv och kryper ihop i en liten hög el dyl) Man får då också något mindre xp än övriga som var med på hela uppdraget. Skulle alla dö under uppdraget gör även de som gått under uppdraget det.

Det kommer inte bli någon spelning denna helgen då SL skall spela rollspel hela helgen.

/F    8)

sebbe

intressant.
ingen spelning i veckan?
sen finns det EU-mopar
då får man köra i 45