Dagordning medlemsmöte 12/4

Startat av Ivar, april 07, 2009, 07.26

Föregående ämne - Nästa ämne

Ivar

Medlemsmöte, 2009-04-12 kl 13:00
Dagordning

§1. Mötets öppnande, närvaro.

§2. Frågan om mötet utlysts korrekt.

§3. Dagordningens godkännande.

§4. Val av Justeringsmän, tillika rösträknare.

§5. Val av Ordförande och Sekreterare för mötet.

§6. Skall vi ha kvar våran lokal?

§7. Mötets avslutande.

Väl mött på söndag!
Eder vice ordförande Anders Ivarsson
Om ni stöter på problem så kontakta mig i sista hand.

Ewers

Carlos och jag har förhandlat med hyresvärden vilket lett till ett nytt kontrakt som väntar påskrift.

Huvuddragen i detta kontrakt är följande:

- Hyra på 6500kr i månaden (78 000/år). Detta är en sänkning med 3500kr per månad vilket ger reducering av årskostnaden på 42 000kr.

-Vi skall "betala tillbaka" ca 17 500kr av de pengar som vi under förra året deponerat, förutsatt att hyresvärden inom 30 dagar fixar de viktigaste bristerna i lokalen. En lista på vilka åtgärder som skall göras finns som bilaga till kontraktet. Summan vi skall betala tillbaka är ca 30% av den deponerade summan.

-Kontraktet löper på två år (tidigare tre år) med uppsägning 9 månader innan en ny förlängning av kontraktet.

-Vi har åtagit oss att i större utsträckning än tidigare själva stå för underhåll av lokalen. Hyresvärden sköter dock fortfarande saker som påverkar/kan påverka hela huset, ex element mm.

Mvh /F 8)

Greger

Lokalen är den enskilt största kostnaden föreningen har, med väldigt god marginal, vilket innebär -- att få in pengarna till hyran blir en väldigt central fråga för varje styrelse som tillträder.

I sagobubblan så vill man ju att styrelsen ska syssla med att skapa "mer kul" på föreningen... men faktum är ju tyvärr att mesta energin och oron går åt till att försöka få ekonomin att funka.

Att kapa kostnader blir därför, i vår mening, en livlina för Geddon... kan vi få ner hyran och stanna i våra lokaler, som vi är vana och inbodda i -- jättebra!

Måste vi flytta... jobbigt och kanske riskabelt för stämningen och känslan... rubbar medlemmarnas cirklar... Och en flytt är inte heller gratis -- men något måste göras... det håller inte att bara fortsätta som vanligt, tyvärr.

Vi behöver verkligen jobba i båda riktningarna, dvs kapa kostnader och värva mer yngre medlemmar. Om vi inte lyckas kan vi inte fortsätta i vår nuvarande form, som vi vant oss vid.

Tack för att du hjälper till!

Styrelsen

Greger

*bump*

Möte idag, missa inte! :)