Armagedon.se

Spel! => Brädspel => Ämnet startat av: carlsson skrivet december 08, 2010, 22.21

Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 08, 2010, 22.21
Samlingstråd för KGP La Grande som vi drar igång i Januari 2011.

Lag
Ödet har via kortdragning lottat fram följande lag:

Amerikaner:
Stefan Land
Anders Ivarsson
Lars-Robert Söderlund
Fredrik Ewers

Tyskar:
Stefan Nilsson
Andreas Carlsson
Lars-Henric Lindbergh
Tomas Davidsson

Det går att lämna sitt veto mot detta om man inte är helt nöjd, eller har funderingar.

Detaljer
Spel sker varje onsdag från 1800 ca.
Spelstart ser ut att landa på onsdagen 12/1. Fram till dess ska vi komma överens om vilka regler vi ska använda, samt bli helt klara med tabeller etc. Vi startar inte förrän allt är i sin preussiska ordning!

Regler
Vi kommer alltså att spela alla tre KGP-kampanjerna samtidigt; Cheneux, Stoumont samt La Gleize.
Det finns ett antal regler som vi måste mecka med för att få detta att gå ihop. Vi har kvar en del anteckningar från förra gången, dessutom gick vi igenom några under kvällen, och det lär dyka upp ett antal innan spelstart. Det viktiga är att vi är överens om vad som gäller, och att vi har det tydligt sammanställt.

Förflyttning mellan kartor:
Vad gäller trupptransporter föreslår jag att man tittar på hur området ser ut. Vi måste bestämma oss för hur historiskt korrekta vi ska vara. Baserat på tidigare erfarenheter, och av speltekniska skäl, tycker jag att vi ruckar på historian för att öka spelbarhet och göra det roligare. Vi ska fortfarande använda dom trupper som finns att tillgå, men vi ska inte vara rädda för att mixa dom mellan kartgrupperna. Detta gör dessutom att Fog of War ökar. Genom regler ska vi tillse hur man transporterar trupp mellan kartorna.
Som jag säkert nämnt så har Paddington Bears (tredjepart) gjort en KGP V, där dom helt sonika räknat ut antal hexes mellan de olika kartgrupperna, och angett vägförhållanden. Vet inte om det är intressant? Ska länka till denna pamflett när jag lagt upp den på hemsidan.

Vinst:
Tydliga regler ska göra gällande vad som gäller för att vinna kampanjen. Jag tycker personligen inte att man kan vinna på enbart en kartgrupp; Det ska vara det stora hela som räknas!

Fortifications
Jag kommer att förse respektive kartgrupp med två stycken svartvita kartor, där man kan notera minor och annat HIP:at entrenchment.
Endast en karta per land och kartgrupp, och där ska ALLA noteringar göras, med symboler och färger som vi fastställer.

Truppinköp
En slags utjämningsfördelning kommer att ske, så man inte medelst osannolik o/tur kan få skev fördelning på truppslagen. Man slår fortfarande, men de olika truppslagen har ett maxantal.
Vet inte om vi ska göra samma sak med Depletion?

Vinst
Byggnader är värda sin fulla poäng oavsett om dom raseras eller brinner upp.
Ska respektiva kampanj hålla på enligt KGP-reglerna eller ska dom kunna hålla på längre/kortare?

Truppförflyttningar
SHIFT-slag?
Bensinslag mellan kartorna?

OBA
Förslag har kommit om att två röda kort inte eliminerar OBA:t. Istället blandar man in röda kort i leken igen när man drar såna. En sund regel känner jag.

Tankar från LHL från förra kampanjen (25/5 2005):
Mina erfarenheter är att när (inte om) jag spelar kampanjen nästa gång är att vi skall ha preussisk koll på listor, tablåer och gearing limits. Det är lätt att missa i villervallan och stressen, precis som i verkliga livet. Jag måste medge att jag tycker att det har varit lite rörigt med olika listor och annat. Skall man spela kampanjen bör det vara en lista och EN "ordermall" som sedan är i två avsnitt med en gemensam köplista, som exempel. Det var först efter ett tag som vi började pricka av gemensamt vad vi hade köpt och först långt efter spelstart fick vi grepp om exempelvis våra FPP eller vad f-n det nu heter. Mindre, färre och enklare papper helt enkelt!

När det gäller victory-poäng och annat bör det ske lite mer löpande, som det gör nu i och med glasen! Det kan dessutom finnas lathundar för beräkningar typ "en PzV G är värd 7" som man kan ha i och med att det inte finns så mycket olika prylar. Den kan man ha i en plastficka eller nått...

Det går inte heller att förbise att de som kan ASL-reglerna bör sannolikt ha ett större taktiskt övertag i och med att taktik IRL förlitar sig på "regler". Därmed sagt inte sagt att strategin kan ha en väsentlig betydelse i och med att vi defacto spelar en längre kampanj. Med det vill jag säga att både taktik och strategi är viktiga i kampanjen och det är viktigt med info till alla och att alla är klara över vad som gäller, även om vissa saker händer "mitt i striden".

Att man får dela för bägge sidorna vet jag inte riktigt vad jag skall säga om? Jag är lite för green (f'låt...conscript) för det, men om jänkarna hade kunnat dela hade de kunnat pulveriserat oss raskt för att sedan kraftsamla på LaGleize som exempel. Den förb... bombardmenten är fett hemsk och möta den varje morgon är ingen höjdare. Att poola ihop den kan innebära att man lägger en'masse på en karta. I verkligheten var amerikanskt understöd i slutet av kriget riktigt hemskt, men samtidigt är det mödosamt att omgruppera och det var inte alltid så lätt att koordinera olika art.bat via radionäten!!

I min fantasi hade det varit kul med spec.regler som att slanga bränsle för att förvara dem i dunk, fältreparationer (betala CPP för att fixa en kass vagn) och annat...en panther har en tank på strax över 700 liter och på det kommer du cirka 10 mil innan du måste tanka, en Pz4H har tre tankar på nästan 500 liter som man kommer cirka 13 mil på och en Kungstiger har en tank på strax över en kubik och tar sig nästan 12 mil på den tanken. Att tysken har fuel-shortage OCH ammo-shortage är inte heller en höjdare, men när en av våra vagnar fick soppatorsk på flatan under anfallet...ja, då fick tre lastbilar slangas på RefitPh utan att knusslas...bränslet för stridsvagnarna ÄR bajs-viktigt!!!! Under den 23:e kommer vi få soppatorsk på DR10, typ...jävla kul...;(

Sedan är dubbelkoll och trippelkoll gamla militära bra rutiner när det kommer till listor. Vissa av de felen som har inträffat är pga att någon missat något och ingen annat har kollat/sagt något. Det handlar om att alla kanske inte vet att det finns vissa kanske begränsningar, spec.regler eller annat! Alla får hjärnsläpp då och då, så är det bara!




Att göra
KGP Cheat Sheets.
Tabeller till Whiteboards.
Lägg upp material på hemsidan:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 08, 2010, 23.00
Hemsidan uppe på: http://www.aslsweden.com/kgp-la-grande/
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 08, 2010, 23.07
:D

Ja, vid jul ska man vara snäll och Scheissebillig...jag är på, helt klart! Vill dock inte slå dimslaget den 16 december...beklagar att jag inte svarade på telefon men jag hade fullt upp hemma och dessutom passade på att testa vår nya siemens-häll...mycket tyskt blir det...




Männer, starten sie bitte die motoren  :evil5:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 08, 2010, 23.17
Inga problem med telefoneriet, vi antog att du blev nöjd med lite schysst KGP! ;)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 20, 2010, 11.04
Nu på onsdag kan jag tyvärr inte komma, däremot dyker jag upp nästa onsdag.

Vore super om LRS och TD kunde rensa VOTG:et!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 20, 2010, 11.43
Ok, då kommer jag ner nästa onsdag med och bistår i undanplockande och förberedelser  :D
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 29, 2010, 09.33
ASL pyssel i dag vid 18??  :D
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 29, 2010, 10.36
Japp, that's the plan! Är nere redan vid 17.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 29, 2010, 11.20
Om det är nån som har en klisterrulle (till kläder typ) så får man gärna ta med den! (Bra att göra rent bordet med) ;)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 29, 2010, 11.48
Jag tar med mig en, kan btw rekommendera ikeas klädrulle  :D  :D
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet december 29, 2010, 14.18
VotG nerplockat! Vet inte hur länge jag blir kvar här idag men är nog kvar till 17-18 i alla fall
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 30, 2010, 11.58
Sammanfattning av kvällens beslut:

OBA
Vi kör med förslaget. Dvs;
- Röda kort blandas in i leken igen
- Två röda kort eliminerar inte artilleriet.

Retained Units-boxes
Jag tar med ett gäng med Raaco A71:or som vi preparerar med tydliga lappar och fäster på spelborden, för att tydligt klargöra var Retained Units hör hemma.

CPP DR
Vi kör med öppna CPP DR-slag, och dokumenterar dessa på öppen tavla.

Väder
Vi kör med Random Weather enligt  P8.6171.
Inget Weather eller Mist DR runda 1a i respektive Initial CG Scenario.

Förflyttning av trupp mellan kartområdena
Logiska Entry Points (EP) byggs ihop mellan vägarna mellan Lg <-> St-kartan. [LgS1 - StQ57, LgH0 - StJ56, Lg F0 - E57].
EP mellan Ch <-> Lg upprättas. [ChTT5 - LgF0]
Vägområdet sydöst längst ner på St-kartan (vägen som leder mellan Ch-Lg) är inte i spel. Rättelseförslag från mig: Området är i spel, men används inte av de förflyttande trupperna.

- Trupp som lämnar en EP från en karta under pågående spel får starta på samma, eller motstående pil (±4 hexes) nästa CG Scenario.
- Trupp som lämnar en EP från en karta under RePh får starta på samma, eller motstående pil (±4 hexes) nästa CG Scenario. Trupperna kommer in när man slår ett gemensamt dr ≤ turn number. Fråga: Eller ska det vara per trupp/Pluton/Annat (T ex som man gör med Shiftande trupp, dvs man får bygga egna enheter)?
- Flytt av tyskt fordon mellan kartgrupperna kräver ett bränsleslag.
- EP måste ägas av egen sida vid CG Scenario Start för att kunna lämnas.
drm:
+2 om flytt sker till/från Ch-kartan.
+1 om inflyttning sker under CG N scenario.[/list]

Fördelning av trupp och CPP mellan områdena
- US kan fritt disponera 50% (FRU) av sina CPP på respektive kartgrupp till annan/andra kartgrupper.
- Begränsningar av truppslag och CG Max står dock kvar enligt reglerna.
- Ingen påverkan kan ske på respektive CG Inital scenario.

OBS! Inget beslut togs om tyskens CPP, då Stefan gärna vill att tysken också ska få göra så här.

Vinst
Alla kartgrupper spelar till 23PM.
LVP ackumuleras enligt befintliga regler.
US vinner om man uppfyll minst ett av följande kriterier:

Vidare bestämdes vilka Fortificationsymboler som ska användas. Dessa kommer stå med på kartorna jag kör ut.

Kvar att diskutera
Bränsle
Ammunition


Titta även gärna på nerladdningssidan, där jag har lagt upp två stycken sammanställningar med datum, LVP etc. http://www.aslsweden.com/kgp-la-grande/
Titel: Personfördelning per karta
Skrivet av: carlsson skrivet december 30, 2010, 13.39
Det har börjat komma in önskemål på vilka som spelar på respektive karta, här kommer därför ett förslag på vem som spelar var.

Stoumont 19 AM: Alla spelar (ja, det blir lite knöligt med fyra personer per sida, men jag tror att alla vill vara med i början. Det vill i alla fall jag).

Stoumont
German: LHL, TD
US: AI, SL

La Gleize
German: SN, AC
US: LRS, FE

Cheneux
German: AC
US: FE
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 01, 2011, 19.58
Jag kan tänka mig att byta med Stefan L och spela jänkare hela kampanjen, mest för att få möjligheten att spela mot combon Stefan/Brain igen  :D

Jag menar, de kan ju inte slå lika bra igen samtidigt som vi slår dåligt  :roll:

*famous last words*

Dock ser jag helst att tänker över hur vi spelar St 19 AM om det är möjligt. Jag har dåliga erfarenheter av att spela fyra detta datum...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 01, 2011, 21.17
Citat från: "Lindbergh"Jag kan tänka mig att byta med Stefan L och spela jänkare hela kampanjen, mest för att få möjligheten att spela mot combon Stefan/Brain igen  :D  

Uppfattat. Jag meddelar Stefan Land så kör vi så.

Dvs, Stoumont:
German: TD, SL
US: LHL, AI


CitatDock ser jag helst att tänker över hur vi spelar St 19 AM om det är möjligt. Jag har dåliga erfarenheter av att spela fyra detta datum...

Jag förstår vad du menar, men tror att vi fixar det med lite disciplin!

Jag tycker att en person tar ansvaret på resp karta och sida, och den personen fördelar trupp och order till sina medspelare (Vanlig befälsording helt enkelt, och inget tjafs.). Dvs, man slipper diskutera och tjabbla under spel, något man dock naturligtvis ska göra gemensamt *innan* vi kör igång dock. Det är viktigt att alla får känna sig delaktiga och viktiga.

Vem som tar ansvaret låter jag respektive sida diskutera fram, men det är nog viktigt att det är en person som ska fortsätta spela på Stoumont (dvs, AI eller LHL respektiv TD eller SL).

Jag är nöjd så länge jag får vara med! :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 11, 2011, 20.40
Är det läge att sätta igång med lite planer i morgon  :D

KOmmer ner vid 18...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 11, 2011, 20.54
Jag kommer också ner, men mest för att städa upp och göra iordning.

Har inte haft en suck att göra klart tabellerna, kanske hinner det i morgon kväll...

Kanske läge för alla som ska vara med att spela och komma ner?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet januari 11, 2011, 22.56
Tar mig ner

Edit: Ändrade planer, ligger hemma och är sjuk istället
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet januari 12, 2011, 17.17
SLiten,snuvig och trött. Orkar helt enkelt inte lyfta ballasten.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 12, 2011, 22.02
Rapport från STOUMONT

Allt lugnt och fiiiint...

Har iordningställt de amerikanska trupperna för STOUMONT 19AM exklusive inköp för 25 CPP. Vi tar och gör set-up för 19AM nästa onsdag och sedan lämnar vi äver till den lede fi att göra sin set-up. Dokumentationen ligger på bordet.

Det vore bra om den goda sidan kunde samlas nästa onsdag för att kort prata igenom någon sorts plan i stort. Vi kan inledningsvis inte göra så mycket åt 19 AM men inköpen och annat kommer sannolikt påverka framtiden...

Ha det gott!

L
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet januari 13, 2011, 05.54
Bra att vi kommit igång. Själv har jag feber och hosta så jag kunde inte komma ner, hoppas hälsningen kom fram.

/F
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet januari 17, 2011, 21.33
Topp!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 18, 2011, 14.00
Vill bara göra alla uppmärksamma på att kartor och listor inte är färdiga än. Men som Lindbergh skrev så har vi egentligen hela 19AM på oss innan "helvetet brakar lös"...

Se bara till att noggrant anteckna vad som är köpt, så för vi över det på rätt listor sen, innan vi kör igång 19PM.

Ses i morgon!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 18, 2011, 20.15
Hmm...låt mig se, 12 jackson vagnar med HVAP, 4 hellcats och två dussin "easy eights" samt två 155mm OBA samt fyra bataljoner med rangers...det ska nog gå bra detta  :D

Syns i morgon, dyker upp runt 18, kanske-kanske lite innan!

L
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 19, 2011, 22.58
Dåså, vi är klara med en enkel set-up inför morgonen den 19 december i STOUMONT. Vi har några fox-holes utplacerade som vi inte orkade plocka bort, men har en plan om hur vi hanterar ett eventuellt anfall  :wink:

Jag och Ivar kör på kartan i huvudsak, Ewers och L-R kommer att agera plutonschefer med vissa elit-special-rangers-task-force-förband  :D

Dock har vi just nu lite poäng kvar då vi letade efter detta med om man fick spara CPP eller inte??? Jag skulle vilja påstå att man får spara om jag läser 8.619 i SSR, sista stycket :?:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 19, 2011, 23.07
Ja, man får spara. Måste ha blandat ihop det med någon annan kampanj...  :?

Gött! Då kör vi tysk setup nästa onsdag. Med lite tur och vilja kanske vi kan börja spela också? :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 20, 2011, 06.26
Kul! Då sparar vi några CPP och noterar det!

Ja, det vore kul med lite ASL nästa onsdag men annars så stuvar jag om och spelleder i stället om ni inte är klara.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 20, 2011, 14.09
Helt seriöst tror jag att vår setup är klar på ca 1,5 timmar. All fortifiering och sånt lö är redan gjort, så det handlar "bara" om att ställa upp och dela ut uppgifter.

Men jag låter Tomas eller Land bekräfta/dementera det!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet januari 24, 2011, 19.21
Jag är redo för vår setup till 18 och som Andreas säger torde det inte ta mycket mer än 1,5h. Vi torde vara klara för att slå dimslaget senast 20.00 (Lagt till lite marginaler för eventuella fördröjningar.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 24, 2011, 20.33
Ok, då kör vi på det. Låter bra då jag troligen måste jobba över också! Jag ansluter vid 19-tiden eller nått?

Ivar, check på det?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet januari 24, 2011, 22.08
I´ll be there!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 27, 2011, 11.44
Det var riktigt kul att komma igång igår!!

Ska bli spännande att se vad jänkarna har hittat på för bus (bortsett från det faktum att de allierat sig med ödet ;)).
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet januari 27, 2011, 22.22
Vi invaggar dom i falska förhoppningar :-)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 03, 2011, 21.56
Hur länge överlever dom tror ni...?
:bootyshake:

(http://ww2db.com/images/vehicle_kubelwagen5.jpg)

;)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet februari 06, 2011, 21.12
Dåliga nyheter. Kaffet är slut.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 08, 2011, 09.40
Jag håller på att jobba på två stycken blad som är tänkta att lamineras och användas som spelhjälpmedel.

Den första av dessa är nu klara att korrekturläsas och få synpunkter av er, kära medspelare!

KGP SSR Cheat
En sak som jag alltid tyckt är rörigt är att KGP SSR (som gäller både kampanj såväl som scenario) sitter på dividern, medan KGP CG SSR (bara gäller kampanj) sitter i häftet. Jag har därför sammanstrålat dessa i ett dokument, med respektive SSR på varsin sida.
Fördelen är uppenbar - allt på samma ställe.
Nackdelen är att texten blir väldigt liten (5,4 pt just nu).

Jag skulle vilja att:
- Man korrekturläser dessa så det inte är några uppenbara fel (text har OCR:ats in).
- Man tittar på dessa och säger bu eller bä om textstorlek.
Som ni ser så har CG SSR betydligt mer text än KGP SSR. Två varianter finns därför kring detta:

Detaljerna är inte helt klara än, ska justera styckemellanrum och lite sånt, men den är inte långt från klar.

PDF-filen hittas längs ner på KGP La Grande-sidan (http://www.aslsweden.com/kgp-la-grande/). Klicka på "KGP SSR Cheat".
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet februari 08, 2011, 10.04
Är det meningen att det ska stå fusk o inte blad? Sheet låter lite bättre ;)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 08, 2011, 10.33
Citat från: "Ivar"Är det meningen att det ska stå fusk o inte blad? Sheet låter lite bättre ;)

Bra poäng.  :oops:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet februari 08, 2011, 10.55
Jag har dragit på mig en rejäl förkylning så jag kommer inte kunna medverka denna vecka.

Skall passa på att kolla på Cheat Sheets:en
Titel: KGP Cheat Sheet
Skrivet av: carlsson skrivet februari 08, 2011, 12.48
Har laddat ner filen med tabellerna nu också. US på ena sidan, German på andra.

Korrekturläs gärna, detta är avskrivet för hand...
(och som tidigare så ska finjusteringar göras, men det tar vi när korrläsningen är klar)

Filen heter KGP Cheat Sheet och finns på samma ställe som nämns ovan.

Detaljer:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 08, 2011, 13.00
Vad betyder egentligen "+1   Per day after Dec 19N"

Är det +1: 20AM-20N
eller
Är det +1: 21AM-21N

???

Det står ju rent konkret: "Plus ett per enhet efter enhet X", dvs först när enhet X har tagit slut. Eller tänker jag för mycket?

Ett annat sätt att fråga detta på är:
Ska det stå
"+1 Per day starting on 20AM"
eller
"+1 Per day starting on 21AM"
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 08, 2011, 20.45
Haj haj

Bra jobbat med sheets, jag gluttar på dessa i kväll och ger lite återkoppling. Ett snyggt inplastat, vattentätt kit är ju alltid bra i och med att det regnar!!

Tolkar +1 per dag efter natten den 19 som att det blir en slag kumulativ effekt av detta +1. Således, efter fyra dygn med start morgonen den 20 har det gått fyra dagar och då blir 20/21/22/23 det vill säga +4  :?

*Gäsp* är sliten efter helgen med magsjukan...

Ansluter runt 18 i morgon som vanligt, lite beroende på trafik och/eller tung/lätt högerfot...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 09, 2011, 12.49
Kan inte vara med idag, Miriam sjuk. :( :x  :cry:  :angryfire:  :cussing:  :pottytrain4:  :tongue7:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet februari 09, 2011, 13.45
Citat från: "carlsson"Kan inte vara med idag, Miriam sjuk. :( :x  :cry:  :angryfire:  :cussing:  :pottytrain4:  :tongue7:

Då är det upp till Stefan och Stefan då... (Vet inte hur många som noterade att jag postade om att jag också är sjuk innan CheatSheets började diskuteras)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 14, 2011, 20.27
Howdy!

Hur ser det ut för onsdagen? All good to go?
:glasses7:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet februari 14, 2011, 20.58
Check för mig, är taggad att spela!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 14, 2011, 21.09
Ja, blir det inte nu börjar jag nog lipa! Var fett taggar redan förra veckan, nu är abstinensen värre....
:)

Skönt att lira en kampanj igen där man funderar på sin taktik varje kväll man går och lägger sig...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 14, 2011, 21.54
Kan bara instämma, är supersugen och åka på smörj  :boxing:

Ansluter runt 18:00 as usual  :D
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet februari 14, 2011, 21.55
Jag flaggar för att jag kanske inte kommer ner för att flytta den planetära försvarsarmén (kända som "rangers") men kommer i så fall att ge skriftliga instruktioner för den som skall sköta dem. Har ju trotts allt en uppgift och en plan...

Kram /F 8)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet februari 20, 2011, 20.03
Har kvällsplanering nu på onsdag så jag kan inte medverka :-(
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 23, 2011, 06.10
ASL i dag trots att Brain inte kan eller är det inställt?

Need to know...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 23, 2011, 07.06
Ja, det räknar jag med!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet februari 23, 2011, 07.38
räknar jag också med!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet februari 23, 2011, 10.37
Halloj!!!
Jag dyker inte upp idag. Sitter på tåget till Sundsvall :D
Kommer hem på söndag
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 23, 2011, 23.16
Jag kan inte nästa onsdag.

Meddela mig så snart som möjligt om det inte blir spel, annars bygger jag en anfallsplan för mina trupper, som någon får ta hand om (det är några viktiga moment som måste utföras). :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet februari 24, 2011, 10.49
Clarifieringar från igår:
CitatEn enhet är Encircled och ADJACENT till fi; Kommer den att ge sig fastän No Quarter is in effect?

Nej, den kommer routa iväg eller dö.
A20.21 ... units faced with No Quarter never Surrender via the RtPh method...

CitatJa, man slumpar fram Target Face:ing vid en OVR.
http://forum.aslsweden.com//index.php?showtopic=2654&st=0&gopid=18479&#entry18479
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 27, 2011, 20.42
Hej!

Måste tyvärr ställa in på onsdag då jag måste prioritera om i min kalender, det verkar som mars månad blir inte riktigt som planerat!

L
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet februari 28, 2011, 14.30
OK jänkare, hur blir det på onsdag?
Då Carlsson är borta sköter Nilsson hans trupper, hur ser det ut för er?

Edit: Kan redan nu säga att jag har kvällsmöte 16 mars och kan då inte medverka i KGP
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet februari 28, 2011, 19.30
Måste vara Anders som svarar på huruvida det blir eller ej. Varken jag eller Lars-Robert har koll på mer än våra avgränsade enheter. Vill Anders ha glutflyttarhjälp+tärningsrullarhjälp kommer jag naturligtvis vara med som stöd. Mina rangers tar ju inte så mycket tid att sköta.  :wink:

/F 8)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 28, 2011, 20.27
Jag kommer annars finnas tillgänglig via bat-stri nätet och stridsplanen, kodnamn HELPMEANDRUN, står fast enligt tidigare order  :wink:

Den 16/3 kan det vara ev kört för mig med då jag måste stuva om under mars  :(
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet mars 01, 2011, 08.47
Känner du att du vill köra Ewers så kör vi.
Bara vi får en liten kort genomgång av truppläget från Lars ska vi nog klara av att försvara oss en runda va?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet mars 01, 2011, 16.12
Då kör vi med fältbefordrad rangerofficer som stfC hela rasket.

Jag kommer ner direkt efter jobbet i morgon så hinner vi titta lite på läget.

/F 8)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet mars 01, 2011, 18.40
Jag dyker oxå upp i morgon
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet mars 01, 2011, 21.39
Gott, kort ordergivning 18:00 så finns jag sedan på stabsplatsen RÖDA RUMMET... :wink:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet mars 02, 2011, 11.38
Nilsson har fått en anfallsplan av mig, och jag lämnar nu mina trupper i hans öde under kvällen.

May the force be with you.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet mars 07, 2011, 20.15
SITREP?

Hur gick det i onsdags, såg förödelsen senare på kvällen  :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet mars 07, 2011, 22.28
Citat från: "Lindbergh"Hur gick det i onsdags, såg förödelsen senare på kvällen  :)


"De tre amerikanarna sneglar på varandra, ingen kan riktigt förklara vad som hände.

Kapten Ewers förklarar att *hans* trupper åtminstone har fullföljt sin uppgift.
Kapten Ivarsson och Raslurbat tittar tysta ner i golvet, som om den punkt de stirrar på kan ta dom härifrån.

Tystnaden är bedövande.

"Tyskarna är oss övermäktiga", konstaterar till slut Ivarsson. "Vi måste härda ut till i morgon, innan förstärkningarna kommer."
"Härda ut och göra en taktisk tillbakaryckning" fortsätter Raslurbat. "Jag är rädd att Sanatoriet faller innan mörkrets inträde.""

Utanför stabsfönstret mobiliserar sig 119:e Infanteriregementet på den kalla och leriga åkern. Dimman förvandlar soldaterna till spöklika silhuetter, när dom flesta rengör sin utrustning för sista gången..."
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet mars 09, 2011, 06.19
ASL i kväll?

Ansluter strax efter 18:00 utan indisk mat  :cry:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet mars 09, 2011, 06.37
ASL i kväll.

Varför ingen mat? Tryter matkontot?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet mars 09, 2011, 10.14
Citat från: "Lindbergh"Ansluter strax efter 18:00 utan indisk mat  :cry:

Japanerna tog just kontroll över Indien så jänkarna är supplyblockade.

Också nere vid 18 snåret.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet mars 09, 2011, 11.33
Ok, rullar in efter 18:00...nope, ingen indisk mat i dag för då blir det för sent gissar jag...har en del ärenden, bland annat att hämta nya kökslampor så tiden mellan allt jobb och asl är lite väl tight...och då måste jag köra omvägar ner till byn också...

fast en vet ju aldrig om magen kurrar extra mycket så... :wink:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet mars 09, 2011, 16.01
Jag leker träl på jobbet ikväll. Hoppas kunna medverka nästa vecka
Titel: Rain vs Overcast
Skrivet av: carlsson skrivet mars 09, 2011, 23.54
Nu efter att alla fått kaffet i halsen av vår lilla regn-fadäs, så drar jag tillbaka allt jag sa om regn ikväll!

Det visar sig nämligen att regnets vara eller icke vara inte har något alls med Overcast att göra, som i vanliga fall. Det är en KGP SSR som reglerar det:

KGP2 EC, WIND & WEATHER: EC are always Wet. Through Dec 22 PM, Wind Force is always "No Wind" and Gusts are NA; Wind Change DR are still made, but can affect only building collapse (B25.66), NVR change (E1.12), Interrogation (SSR KGP18), and whether or not rain starts/stops (or intensifies; E3.51). As of 22 Dec N, there is always a Mild Breeze from the Southeast at scenario start, and Wind Change DR apply in the standard manner. Weather is Clear or Overcast only if so specified by SSR, or as per P8.617 or P8.6771.


Dvs, vi har gjort rätt (skönt)! Vi har däremot missat Civil interrogation.


Att det ska vara så svårt... :D
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet mars 10, 2011, 12.03
Men det står ju inte uttryckligen att det kan regna utan overcast utan den hänvisar till kap E...

Tror det finns mer att kolla upp på den fronten
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet mars 10, 2011, 12.13
Citat från: "Brain"Men det står ju inte uttryckligen att det kan regna utan overcast utan den hänvisar till kap E...

Tror det finns mer att kolla upp på den fronten

Ja, det har du rätt i. Naturligtvis är det så! :oops:

:?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet mars 10, 2011, 14.59
...och efter den berg- och dalbanan så kommer här nästa klargörande:

3.54 MOVEMENT: During and after rain, all ground units must expend one extra MF (or MP) per elevation level change (up/down) unless using a stairwell or paved road.

Så, det finns lite logik trots allt...


Har inte hittat något som skulle stödja min tes om att dimman inte går ner när det är X Heavy mist och regn försvinner (har även kollat med Gamesquad) så vi har alltså spelat korrekt vad gäller detta.

Ses nästa onsdag, jag är fett sugen på att snorta resterna av amerikaner!!  :twisted:


:idea:
Titel: Re: Rain vs Overcast
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet mars 10, 2011, 17.04
Citat från: "carlsson"Nu efter att alla fått kaffet i halsen av vår lilla regn-fadäs, så drar jag tillbaka allt jag sa om regn ikväll!

Det visar sig nämligen att regnets vara eller icke vara inte har något alls med Overcast att göra, som i vanliga fall. Det är en KGP SSR som reglerar det:

KGP2 EC, WIND & WEATHER: EC are always Wet. Through Dec 22 PM, Wind Force is always "No Wind" and Gusts are NA; Wind Change DR are still made, but can affect only building collapse (B25.66), NVR change (E1.12), Interrogation (SSR KGP18), and whether or not rain starts/stops (or intensifies; E3.51). As of 22 Dec N, there is always a Mild Breeze from the Southeast at scenario start, and Wind Change DR apply in the standard manner. Weather is Clear or Overcast only if so specified by SSR, or as per P8.617 or P8.6771.


Dvs, vi har gjort rätt (skönt)! Vi har däremot missat Civil interrogation.


Att det ska vara så svårt... :D

Mild breeze har vi missat med. All fordonsrök borde alltså "driftat" eller?
Titel: Re: Rain vs Overcast
Skrivet av: carlsson skrivet mars 10, 2011, 17.49
Citat från: "Gobbos Spider"
Mild breeze har vi missat med. All fordonsrök borde alltså "driftat" eller?

Men det är bara  Mild Brezee fr o m 22 N?

Annars; I Regn så är det bara rök i blaze-hex. Däremot, när det slutar regna, så kommer det drifting smoke i AFPh.
Titel: Re: Rain vs Overcast
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet mars 10, 2011, 22.14
Citat från: "carlsson"
Citat från: "Gobbos Spider"
Mild breeze har vi missat med. All fordonsrök borde alltså "driftat" eller?

Men det är bara  Mild Brezee fr o m 22 N?

Annars; I Regn så är det bara rök i blaze-hex. Däremot, när det slutar regna, så kommer det drifting smoke i AFPh.
KK
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet mars 24, 2011, 08.54
Jag o L-H är klara med våran setup!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet april 02, 2011, 11.54
Kul att komma igång på allvar
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet april 03, 2011, 00.04
Citat från: "Raslurbat"Kul att komma igång på allvar

Håller med!
:happy1:


Angående nästa onsdag, så måste Ewers börja jobba halv nio. Vi har troligen inte mycket kvar på våran dag, så om vi börjar tidigt och spelar snabbt, så blir vi säkert klara innan han ska gå och jobba! Kan vi sikta på det?

Start 1715, och effektivt spel, alltså.

:)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet april 03, 2011, 16.33
Citat från: "carlsson"
Citat från: "Raslurbat"Kul att komma igång på allvar

Håller med!
:happy1:


Angående nästa onsdag, så måste Ewers börja jobba halv nio. Vi har troligen inte mycket kvar på våran dag, så om vi börjar tidigt och spelar snabbt, så blir vi säkert klara innan han ska gå och jobba! Kan vi sikta på det?

Start 1715, och effektivt spel, alltså.

:)
yep
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet april 04, 2011, 00.20
Dessutom styrelsemöte 18.30 som jag kommer gå ifrån för.

/F
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 11, 2011, 20.50
Var det nu på onsdag det var kört för oss att spela? Har ingen riktig koll just nu  :?

Hur som helst så ser det kört ut för min del denna onsdag  :(
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet april 11, 2011, 21.21
Det var så jag uppfattade det i alla fall.
Riktar in mig mot tunggung på dymmelonsdagen då jag kan spela lääänge (Semester skärtorsdagen)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 15, 2011, 20.27
Jupp, får ladda för att spela lite länge då jag ska ha semester på skärtorsdagen. Dock så ser det förbaskat mörkt ut onsdagarna efteråt  :(
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 18, 2011, 20.52
Hellooo!

Flaggar för sen ankomst på onsdag, har fett med jobb...ansluter runt 18:30 eller så  :(

Flaggar dessutom för nästa onsdag att jag ev måste ställa in, tar det på onsdag  :cry:

Ha det gott så länge!

L
Titel: Bad news
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 26, 2011, 21.54
...jag kan inte i morgon onsdag som nämnt (göteborg sedan kvällsjobb...)och dessvärre ser det riktigt brunt ut nästa onsdag också preliminärt på grund av jobbet. Noterade i dag att jag ska vara borta halva veckan nästa vecka också, vilket gör att onsdag-torsdag är långa jobbdagar troligen då i sedvanlig god ordning "allt ska vara klart innan semester"  :cry:

Sammantaget ska jag närmaste dagarna försöka få översyn över hur mina onsdagar ser ut  :(

Beklagar detta...

L
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 01, 2011, 21.23
Hur är läget för nu på onsdag?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 01, 2011, 21.44
Citat från: "Lindbergh"Hur är läget för nu på onsdag?

Ivar och Land kan, men hörde nåt om att Brain inte kunde. Ni kör väl ändå antar jag?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 01, 2011, 21.47
Ja, det verkar så. Hade bara en minnesbild att det var något med denna onsdag...bortsett från att jag blir sen igen...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 01, 2011, 22.02
då kör vi jag är taggad!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 02, 2011, 10.20
Citat från: "Ivar"då kör vi jag är taggad!

"Hellre fett taggad på spel, än en fet tagg i anus"... eller hur var det nu?  :bootyshake:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 02, 2011, 18.50
Hmmm...låter osunt  :scratch: men jag respekterar dig  :wink:

Är också otroligt spelsugen och just se hur mycket stryk vi får innan skymningen faller...för sedan kommer motanfallet  :brave:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 05, 2011, 09.19
Är man inte skicklig så får man ha tur...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 08, 2011, 21.12
Jupp, fru fortuna ler  :D

Min onsdag ser kass ut just nu, vi har barnvakt till typ 19:00 och troligtvis kan jag inte lösa barnpassning på onsdag kväll  :?

Återkommer under måndagen!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 08, 2011, 22.44
Min syn på onsdag:

Brain och Land ska köpa trupp (om dom inte gjort det redan).

När dom är klara med detta ska sidorna ta en diskussion huruvida respektive sida ska deklarera Attack eller Idle på respektive kartgrupp. Notera att detta (deklarationen) sker individuellt och inte är gemensamt. T ex kan det bli Anfall för tyskar i Stuomont, men Idle i La Gleize.
Det är nog dock viktigt att man kör diskussionen gemensamt för att känna av att man trots allt spelar på samma sida!

Efter det bör den/dom sidor som eventuellt ska sätta upp göra det.

Ser det som osannolikt att någon hinner spela på onsdag.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 09, 2011, 01.02
Såg först idag att det hade tagit slut  :(
Skall samordna med Land på onsdag

Något remarkabelt man missade?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 09, 2011, 07.03
Jag slog bra men inte överdrivet o så tog det slut på en etta efter våran turn. Vore skönt om vi kunde göra attack/Idle på onsdag.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet maj 09, 2011, 19.26
Det vore bra om vi alla gör attack idle samtidigt samt att sidorna förhandlar lite med varandra innan.

Jag kommer ner till geddon på onsdag, men Lars-Robert är ju högsta bossen på vår karta så det är bäst om han är med.

/F 8)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 09, 2011, 20.07
Det vore bra, Ivar har koll på läget efter vårt taktiksnack :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet maj 10, 2011, 00.27
Lars-Robert jobbar kväll i morgon men jag hoppas att kunna ringa honom för att få direktiv.

/F 8)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 10, 2011, 20.41
Ok, kan tyvärr inte komma i morgon då jag inte har någon barnvakt efter typ 20 och har en del att stå i på jobbet!

Finns via mobil om det skulle vara något, men planen är klar och inköpen är gjorda så det är bara attack/idle som gäller och så får vi se vad som händer :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet maj 10, 2011, 23.58
Jag jobbar imorgon kväll och kan inte närvara
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 16, 2011, 19.17
Klarerat med Land. Vi gör setup 17/4 start: 17.30

Postar här när vi är klara, alternativt ifall vi behöver lite tid på onsdagen.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 16, 2011, 20.22
Ok, sounds good. Jag har ingen möjlighet att komma på nu onsdag på grund av jobb och annat (typ avtackning för kollega som slutar)... :(

So take your time!

L
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 16, 2011, 20.48
har du möjlighet att komma ifrån nån annan dag så vi kan göra setup? mest så vi kan komma igång o spela nästa onsdag...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 16, 2011, 20.49
Kommer att vara på armagedon lördag och söndag  :)

Så kanske en liten stund...en option är ev ev ev måndag kväll men vet det först på fredag typ :(
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 17, 2011, 09.13
Det låter inte som en omöjlighet med andra ord! Slå mig en signal när du vet vad som gäller. Söndagen funkar för mig också, lördagen kan jag inte. Måndag före 18 eller efter 21.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 17, 2011, 19.15
Vid vår setup började vi grubbla om Night Vision Range(NVR).
Vi kunde inte hitta var det slaget står uppskrivet. Efter samtal med Lindbergh kom vi till det klara att vi kör fullt random på allt dvs väder, dimma och även då vilken månfas det är.

Vi gör vår setup idag utan att ha egentlig koll på NVR och kommer även ner i morgon onsdag för att klargöra det hela med NVR etc och eventuellt korrigera vår setup.

Känner det lite konstigt att köra slumpmässiga månfaser då det kan bli fullmåne på ena kartan och ingen måne på den andra...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 18, 2011, 08.58
Vi kör med historisk måne enligt reglerna:

"CG5. CG NIGHT SCENARIO: The NVR of a CG Night scenario is determined using E1.11 and the historical Moon Phase and Cloud Cover given in the 8.617 chart. "
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 18, 2011, 09.58
Citat från: "carlsson"Vi kör med historisk måne enligt reglerna:

"CG5. CG NIGHT SCENARIO: The NVR of a CG Night scenario is determined using E1.11 and the historical Moon Phase and Cloud Cover given in the 8.617 chart. "

Som jag fick informationen kör vi inget historical...
I vilket fall som helst är det random Cloud Cover som måste fixas i så fall för oss.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 18, 2011, 11.48
Inget historical på vädret nej. Månfasen kör vi dock på som vanligt.

Om ingen annan tycker något annat??
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 24, 2011, 07.54
Vi kommer tyvrr inte hinna göra setup innan onsdag. Så det blir således ingen skottlossning nu på onsdag, nästa onsdag däremot borde det börja smälla.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 24, 2011, 10.25
:cry:

Meddelar Land.

Ogillar det dock då jag ändrade min planer förra veckan för att göra en setup innan onsdagen som ni önskade.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 24, 2011, 11.50
...och hur går det för våra amerikanska vänner i La Gleize?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet maj 25, 2011, 10.03
Det är hemligt
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 31, 2011, 21.30
Jaha... :oops:

Nu är jag här igen...

Det ser ut som att jag eventuellt måste ställa in morgondagen också, vet mer om detta först under morgondagens eftermiddag. Beklagar ånyo detta faktum...

L
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juni 01, 2011, 14.22
Hallå amerikaner i La Gleize!

Kan ni göra er setup nån gång?  :cussing:
Titel: Natten 19 december går mot gryningen den 20 december 1944...
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 16, 2011, 22.45
Nu är natten även till ända i Stoumont efter hårda nattstrider norr om sanatoriet och mycket tyder på en knapp amerikansk seger!

Vi har dock inte hunnit med refit-fasen då kampanjreglerna finns på annan plats för närvarande. Vi kommer troligtvis att göra refitfasen först veckan efter midsommar på grund av tidsbrist.

Vi på den goda sidan måste dock få till en samling i nära anslutning till vår refitfas, detta för att fortsätta slipa på strategin och få till en bättre stridsplan. Inom kort kommer alla tre kartorna vara i gång och det är snart morgonen den 20 december 1944 :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juni 22, 2011, 10.21
Nästa spelning helt enkelt nästa onsdag, dvs den 29/6.

Båda sidor är klara men Refit Phase ska göras i Stoumont. Borde inte ta mer än en halv till hel timma innan vi kan deklarera Attack/Idle.

Nu stundar 20 AM, 20 PM drar även Cheneux igång... Det blir en intressant sommar! :)

På tal om det kommer vi antagligen att behöva bryta för flytten till dom nya lokalerna efter nästa CG Date.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juni 22, 2011, 13.13
nja vi ska ju göra slutet av dan fasen också, kan ta ett litet tag. Minns inte riktigt hur lång tid det tar dock.

//Anders
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juni 22, 2011, 13.55
Citat från: "Ivar"nja vi ska ju göra slutet av dan fasen också, kan ta ett litet tag. Minns inte riktigt hur lång tid det tar dock.

//Anders

"Refit Phase ska göras i Stoumont"... Ska ta högst en timma.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juni 30, 2011, 20.27
German setup Stumont klar.
Vill jänkarna ge sig?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 05, 2011, 20.03
amerikansk setup klar, jag är på gedon i morgon runt kl 17 vi startar så fort alla är där?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juli 05, 2011, 21.35
Är bäst så. Behöver mitt stöd i Land i det inledande skedet.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 08, 2011, 10.10
Till alla La Gleizare:
Nästa fredag, den 15/7, föreslår jag en heldag KGP. Är det en bra idé?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet juli 08, 2011, 15.52
Jag är på 15/7!!!  :cheers:  :cheers:  :cheers:  :cheers:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet juli 08, 2011, 16.26
Jag med efter jobb.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 09, 2011, 01.31
Här är erratan för KGP:

P3.3                 Is a SdKfz 2 Kettenkrad considered a motorcycle for the purposes of this rule?
A.                     Yes.
P4.11               Are Riders allowed IN a stream- woods/orchard hex?
A.                     Yes — Riders are not affected by the woods/orchard while they are IN the stream.
P5.11               What is "half the normal Bypass MP expenditure"?
A.                     One MP if on a paved road (i.e., half of the normal two MP for Bypassing in Open Ground), or 1½ MP if on an unpaved road (i.e., half of the normal three MP for Bypassing in Soft [as per SSR KGP5] Open Ground).
P5.141            Where is LOS drawn to when attempting to cause HIP loss to a Narrow Street roadblock?
A.                     The LOS must be drawn to both vertices of the hexside straddled by the roadblock.
P8.4 CG8       When the U.S. player receives AFV with bow-mounted FT, may he secretly note it on a side record, or does he have to mark the AFV with a BMG disabled counter?
A.                     He may secretly record the status, but must reveal the existence of the FT as soon as the AFV is unconcealed and in LOS of and within 16 hexes of a Good Order enemy ground unit.
P8.53              In the "INITIAL-SCENARIO VICTORY CONDITIONS:" replace "bridge Location R46" with "hex R46".
P8.61421        After "≤ 4, that SW" add "or mounted FT of a manned, mobile AFV".
P8.6198          Add 'and "HW"' after "I" in description of Objective Hex.
SSR KGP1     IMPORTANT: Note the existence of a Level 8 Crest Line in "St" hexrows TT28-OO31-MM30-JJ31-JJ32-II33-II34-HH34-HH37-GG38-GG40-HH40-HH47-II48-II54-JJ54-JJ56. Also, the Level 3 Crest Line in StM49 runs into hexes M50 and N50, and thence off-map along the south side of unpaved road N51-O57.
SSR KGP3     Unless all fire originates in-hex, all such Hindrance DRM are considered to be caused solely by conditions outside the target hex (A8.26).
Footnote P27             The US M4 18-Ton High Speed Tractor provided in KGPII should have a 4FP AAMG using the 12.7mm To Kill number with "2" ROF as per U.S. Multi-Applicable Vehicle Note O. Revised counters for these and other counters from KGPII are included in Doomed Battalions.
           [Counters replaced in DB, and replacements replaced in ABTF]
Ch Map:         Delete the slope in hex FF8 on the FF8/FF9 hexside.
Ch Map:         Hex AA10 should contain a Steeple Location, making 14 LVP on the map.
Ch Map:         Hex A10 arrow should be green, not blue.
Ch Map:         Hex S29 arrow should be green, not blue.
Lg Map:         SS29 is a Pine Woods hex.
Lg Map:         Hex K57 Arrow, entry time should be "19PM" not "19AM".
Lg Map:         Hex R0 Arrow, blue half should be grey, should read 19PM with a German cross.
Lg Map:         Hex R0 Arrow, the 23AM half of arrow should be brown (tan), not red.
Lg Map:         Hex E1 Arrow, blue half should be grey, should read 19PM with a German Cross.
Lg Map:         Hex E1 Arrow, the 23AM half of arrow should be brown (tan), not red and should contain a US star.
Lg Map:         The M29-N28 hexside is a slope hexside on both map hexes.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 09, 2011, 01.40
Stoumontare (hörde om er situation senast):

Angående HOB och Hero:
A15.21 Hero Creation: A MMC which creates a hero is not affected in any way.
A15.3 Battle Hardening: This Battle Hardening effect improves the unit in Class (even if broken) by exchanging it for an unbroken, unpinned unit of the same size but the next higher quality.



Dvs, när det bara kommer fram en Hero, så blir inte Squaden Good Order. Får man däremot en Battle Hardening så blir Squaden GO.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 11, 2011, 21.01
Hmm...bajs... :brave:

Då får vi hitta en lösning på detta då det var/är avgörande för den delen av striden.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juli 12, 2011, 01.23
Citat från: "Lindbergh"Hmm...bajs... :brave:

Då får vi hitta en lösning på detta då det var/är avgörande för den delen av striden.

Vi hade spelat på helt annat sätt båda sidor så jag yrkar på A2.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 12, 2011, 02.23
Vad innebär A2?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juli 12, 2011, 10.04
Citat från: "Ivar"Vad innebär A2?

Att det har skett för mycket sedan felet gjordes så vi får bortse från felet.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 17, 2011, 01.42
Jag har skapat ett ark med dom tyska fordonen, blir lite lättare att överblicka då.

Återfinns här:
http://aslsweden.com/kgp-la-grande/german_vehicle_compilation.pdf

Återkommer till dom amerikanska vid tillfälle...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet juli 17, 2011, 10.36
Perfekt!

/F
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 24, 2011, 22.51
Ny version.

- Tydligare
- Alla tyska fordon utom Opel Blitz.

http://www.aslsweden.com/kgp-la-grande/

Enjoy!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 03, 2011, 16.43
Ok, hur ser planen ut?

Är fett sugen på att komma igång igen :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 04, 2011, 18.53
Citat från: "Lindbergh"Ok, hur ser planen ut?

Är fett sugen på att komma igång igen :)

Me too!! :)

Plan Carlsson:
1. Sätter upp lamporna över bordet senast onsdag (jag har köpt två (fanns inte tr på lager) nya lampor med lite mer kräm till armaturen också).
2. Gör min setup på Cheneux senast onsdag.

Framtidsplaner, vilket jag tycker vi gör när vi bott in oss ett tag:
- Har tittat på dokumenthållare som jag tycker att vi sätter på högra väggen.
- Sätter upp fler hyllor på vänstra väggen.
- Sätter upp mer belysning (det är förberett för två zoner), som vi kan kosta på oss själva då jag tänker mig lite mer "lyx". ;)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 05, 2011, 21.06
Jag har sänkt lamporna med 10 cm, men vet inte om det är tillräckligt? Om nån har vägarna förbi kan man ju kolla (dom sitter inte i våg nu dock).
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 05, 2011, 22.17
Skall ner i morgon och packa upp brädspel så jag skall ta en titt.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 06, 2011, 21.33
Det är fortfarande ingen takström indragen i gröna pga tidsbrist. Detta gör att det blir svårt att köra igång i morgon.
Ev gör jag klart det i morgon, men är inte säker än.

Ska med största sannolikhet vara klart till nästa onsdag, då jag tycker att vi med gott samvete kan fortsätta där vi slutade! :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet september 07, 2011, 06.24
Jag kommer ner en sväng idag, stannar inte så länge tror jag.

/F 8)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet september 07, 2011, 23.02
Tältduk är dyrt, fallskärm (grön) kostar 850:-.

/F
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 13, 2011, 22.10
Allt går inte så fort som man vill... Trodde att jag skulle bli klar med elen idag. Det blev jag inte. Fortsätter i morgon, och hoppas då att det blir klart.

Verkar som att La Gleize och Stoumont ska träffas i morgon och deklarera Attack/Idle åtminstone!
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 13, 2011, 22.18
Har kvälls-APT så jag kommer inte kunna medverka. Vet inte ifall Land planerat komma ner men tror inte det...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet september 14, 2011, 13.32
Jag kommer inte kunna komma ner idag.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 14, 2011, 16.04
Citat från: "Ivar"Jag kommer inte kunna komma ner idag.

Hur som helst är vi några som kommer ner idag, och med lite tur kan Attack/Idle-deklarationen vara klara efter dagen. Jag har fått mandat av tyskarna i Stoumont att deklarera deras val.
Så vet bara Lindbergh hur ni ska göra där, så är det go där iallafall. Sen vet jag inte hur herr Söderlund har tänkt sig i La Gleize.

Det löser sig nog på nåt sätt under kvällen... :P
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 15, 2011, 08.46
Belysningnen är äntligen klar i Gröna. Det finns färdigframdraget för en ljuszon till, när vi känner att vi vill investera i det.

Mittenlampan är sänkt till en behagligare nivå. De övriga kommer att sänkas när jag hinner (kräver ny kabeldragning för lamporna i sig).

:violent3:
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet september 19, 2011, 21.01
Amerikanen på stumont är klar för attack/idle och fortifieringarna är uppsatta på kartan
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 19, 2011, 21.49
Tysken på Stumont är mer förvirrad än vanligt...
Jag fick intrycket att vi skulle rigga kartan på onsdag och köra veckan därpå...

Skall se ifall jag kan få tag på Land i morgon och göra våra inköp tills onsdag alternativt göra inköp 18 på onsdag och Attack/Idle ca19.30.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet september 19, 2011, 22.14
no rush, vi gjorde inköpen så vi passade på att rigga kartan när vi ändå höll på  :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 19, 2011, 22.18
Vi är på plats under onsdagen/torsdagen så det löser sig om det tar längre tid! Kommer nog inte att kunna nästa onsdag då jag nog nödgas jobba sent nästa onsdag, det vill säga den 28/9.

Ha det gott!

L
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 21, 2011, 14.03
Problem idag! Har inte haft kontakt med Land (klockan var gör mycket när jag kom på att jag skulle ringa) samt att min hals börjar krascha.

Skall försöka nå Land i kväll för att försöka få till ett köp i morgon alternativt att han kan ta sig ner idag.

Har vi koll på vädret?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet september 21, 2011, 16.37
tror det står på nån lapp där nere. Återkommer när vi kollat
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet september 22, 2011, 12.50
Det regnar ute som vanligt :)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 25, 2011, 10.01
Hur har det gått på Stoumont? Set-up klar?

Trots allt smisk så är jag ordentligt spelsugen :)

Kan som sagt inte nu på onsdag pga kvällsmöte, men ska se om jag kan fiska fram en annan dag. Kan eventuellt till helgen, kan det vara något?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 25, 2011, 10.20
Setup klar.

Helgen kan inte jag, är i Linköping då.
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 25, 2011, 10.49
Ok, då vet jag! Vi får helt sonika sitta ner och se om vi kan hitta en bra extra dag så vi kan lira ett längre pass så vi kommer in i smeten :)

Ska försöka ta mig ner i dag för att kolla läget och se vad vi kan åstadkomma... :?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet september 25, 2011, 14.28
jag kunde inte heller i helgen... Tar mig ner o tittar under eftermiddagen jag också...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 25, 2011, 15.09
Har varit nere en snabb sväng och börjat skissa på whiteboarden för CVP och wind/mist jox...tog som förra gången 8 rundor, det torde väl räcka  :D blir det mer får vi lösa det då...

Vi måste fästa skivan i bordet också, insåg att den var lös  :?

Ska försöka viga tid för att komma ner senare i dag...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 25, 2011, 20.19
Citat från: "Lindbergh"Vi måste fästa skivan i bordet också, insåg att den var lös  :?

Antar att det är skivan som kartan är monterad på som du menar och inte den tygbeklädda skivan...

Reflekterade inte ens över det när vi satte upp...
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 27, 2011, 19.56
Har Jänkarna på St några otäckta enheter så man skall hålla sig ifrån staben?

Räknar inte med att vi börjar imorgon då både Land & Lindbergh är borta? Behöver mecka karaktär till Carlos kampanj :-)
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 28, 2011, 12.40
Vi har fullt med M-36 vagnar, 90mm AT-guns, Engineers och flygunderstöd nu :) så bara en massa otäckingar...

Vet inte hur Ivar gjorde, om han hann klart. Jag var tvungen att dra, men vi fortsätter med set-up på söndag som det såg ut i måndags!

Noterade några lösa frågetecken som jag o Ivar tolkade som reserves, är det rätt uppfattat?
Titel: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet september 28, 2011, 12.46
Rätt uppfattat, de italienska ? Är reserves.

Upptäckte nämligen ett ytterligare fel vi gjort...
(German setup kräver att vissa trupptyper sätts upp i Reserve.)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 31, 2011, 06.41
Hello!

Hur ser det ut, är alla engagerade i BSK till helgen? KOmmer att ha någon lucka...:)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 31, 2011, 18.27
Update för den i gänget som mot förmodan inte kollat in spelborden.

På vår karta lyckades de heroiska fallskärmsjägarna med att vinna speldatumet och har fått en bra utgångspunkt för ett massivt anfall under natten. Det verkar dock som tysken förbereder ett motanfall i nattens mörker, en belgisk bonde kom just förbi och berättade det. Dessutom har artchefen fått rapporter från meteorologerna att det kommer vara dimma OCH mörker...

Nu måste det skrivas brev till lite mödrar/fruar samt till röda korset, fångarna rapporteras ju dit. ;)

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 31, 2011, 18.33
Mmmm...wonderful!!! L

Vi har lååångt kvar på eftermiddagen  ;) på stoumont men det bådar gott! Jag och Ivar ska prata lite inför natten under morgondagens spelning (tisdag). Avvakta med inköp och jox tills vi har pratat ihop oss!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 31, 2011, 18.49
Tänker inte göra inköp förrän stabsmöte hållits med samtliga amerikanska befäl. Vi måste ju se till kampanjen och arbeta fram en gemensam plan för hur kriget skall vinnas.
First we take Stoumont, then we take Berlin!

/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet november 07, 2011, 12.24
Viss försening för mig 8/11.

Har ett utvecklingssamtal som slutar 17.15-17.30 ca, men kommer ner direkt efter det är slut.

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 07, 2011, 13.25
Ok, låter  bra!

Jag ansluter vid 19-tiden i morgon som tidigare aviserat! Vore kul om vi kunde boka in något extra tillfälle för lite lir framledes, nu börjar jag ha koll på november nu och jag har någon lucka som jag gärna spelar ASL på!

Ha det mütze!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet november 12, 2011, 13.31
I La Gleize råder lugnet.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 12, 2011, 14.38
I Stoumont råder krigets kaos...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 22, 2011, 23.26
Kan eventuellt skapa en lucka på söndag eftermiddag för att fortsätta massakern...hur ser det ut för er?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet november 23, 2011, 00.02
Skulle kunna tänka mig det. vilken tid pratar vi om?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet november 23, 2011, 01.36
Möjligt, dock inte hela dagen
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 23, 2011, 06.34
Kan bara från senare delen av eftermiddagen typ runt tre-fyra som det ser ut i dag, skulle det fungera?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet november 23, 2011, 11.01
Ok för mig
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet november 24, 2011, 09.18
Jag kan from 16 så jag bokar in det!

//Ivar
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 24, 2011, 23.00
Ok, då kör vi från 16 på söndag! Kan inte spela ap-länge utan måste runda av runt 21 typ!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 29, 2011, 23.04
Dåså mina herrar, Stoumont färdigspelade!

Amerikanskt stabsmöte så snart som möjligt så att respektive karta kan göra set-up ASAP. Vi behöver 20-30 min efter kvällens förberedande dialog.

Därefter RASSOIKA för nattens anfall ;)

Förslag på dag och tid?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet november 30, 2011, 03.49
Föreslår imorgon onsdag ( tekniskt sett idag om man tittar på klockan) kring 18.00 eller senare.
/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet november 30, 2011, 08.15
Jag har det tajt idag, kan mellan 1630-1730 sen är jag upptagen. Jag kan inte komma ifrån förrän lördag eller söndag någon timme. Kan även måndag nästa vecka. ( kanske i morgon torsdag efter kl 2130). Det är ju däremot inte livsviktigt att jag är med.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 30, 2011, 09.27
Betyder det här att det blir KGP idag?

Vi tyskar behöver ett uppsamlingsmöte!
Brain, vet du om Land kan?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet november 30, 2011, 09.46
Då tycker jag att vi tar mötet 17.00 på geddon så att det blir av fort.

Kan Larsa och L-H?

Jag kommer sova om tre minuter så Ivar kan väl skicka ett mess om hur det blir, så kan jag se det direkt när jag vaknar. Ställer klockan på 16.50 för att kunna kolla messet.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 30, 2011, 09.48
Ok, jag kommer ner efter 18:00 i dag en sväng och så håller den linje i stora drag vi pratade om i går Ivar? LRS? Klartecken?

På så sätt kan vi ta ett beslut i stort om CPP under kvällen i dag så att vi kan påbörja ett massivt nattanfall :)

BTW, någon i staben som har förarbevis för en Panther? Har fått indikationer på att det står en fulltankad, övergiven Panther på en av våra skogsvägar  ;D

PS. Jag kan ev komma runt 17, har överläggningar med fack som jag inte vet hur länge som vi håller på...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 30, 2011, 13.08
Brain är dålig och kommer inte. Beroende på om vi får tag i Stefan Land eller inte, så kanske tyskarna också dyker upp.

Är Stuomonts Refit Phase klar?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet november 30, 2011, 15.11
nej, vi har kommit så långt som till att vi ska göra våra inköp. Det gäller alla kartor...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 30, 2011, 20.58
Nuså, Stoumont klar för attack/idle inför natten den 20/12, förslag att vi gör det så snart som möjligt så vi kan planera set-up!!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet december 01, 2011, 02.43
Färdigköpt på Chenoux och redo att smiska tysk skinka!

/F 8)
Titel: Regelfråga inför natten som kommer...
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 04, 2011, 11.28
Skummade igenom reglerna kring natt och hittade en del intressant...

Detta med motståndarsidans SW som man tagit, närmare bestämt MG och när man använder dem under natten...tolkade nattreglerna som att när man skjuter med exvis en tysk mg som jänkare så är det en auto-magisk sniper-check (inga nyheter) men att i reglerna står det ju att check går just på den specifika "location"?

...ergo, det är ju då just den skyttegruppen som skjuter med mg som eventuellt blir affekterad av en sniper och inget/ingen annat?

Insåg efter en stund på Geddon att vi missat att slå NVR innan set-up och annat...

När det gäller NVR change är det väl att det vi slår fram inledningsvis är det som gäller första rundan? Reglerna E1.12 menar "after the opening player turn" så slår man sedan NVR change...

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 05, 2011, 09.45
Hur går det med de tyska inköpen på stumount? Är vi redo för att göra Attack/Idle i morgon tisdag?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet december 05, 2011, 18.22
Vad jag vet är vi inte redo för attack/idle i morgon. Huruvida inköp är gjorda förra tisdagen/onsdagen av Land och/eller de övriga delarna av totaltyska staben vet jag inte heller.

Måste tyvärr även avboka min närvaro i morgon då jag inte mått särdeles bra den senaste tiden.

Räknar med en synkronisering av tyska St-staben till nästa tisdag med alla inköp klara och förberedda för en eventuell setup.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 05, 2011, 21.00
Ok, jag dyker upp ändå vid 18-tiden i morgon som det ser ut just nu så kan vi planera lite och kanske förbereda? Måste kolla lite regler igen om detta med NVR och vad vi sagt...lär mig aldrig detta...Tolkar NVR som att det är becksvart då det är overcast och månfasen?

Tänkte vi kanske kunde leta efter ett helgdatum i december sedan, då alla kan vara med (Stoumont) och sitta och slö-lira?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 05, 2011, 21.03
Nej Stefan gjorde inga inköp. Nästa vecka blir fint. Krya på dig!
Jag dyker upp imorgon lars men nog vid 18:30-1900
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 05, 2011, 22.56
Ang NVR:

CitatPCG5. CG NIGHT SCENARIO: The NVR of a CG Night scenario is determined using E1.11 and the historical Moon Phase and Cloud Cover given in the 8.617 chart.

Cloud Cover har vi sagt att vi slår för.
Det är dock No Moon på samtliga kartor.

CitatE1.11:NVR MODIFIER
         Moon Phase
Cloud Cover     No   Half     Full
None         0   +1   +2
Scattered      -1   0   +1
Overcast      -2   -1   0
This NVR Modifier is added to 3 to determine the Base NVR for the first Player Turn of the DYO scenario.

På Cheneux är det t ex No Moon, och None Cloud Cover. 0+3= NVR3.

Inga konstigheter va?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 06, 2011, 12.52
Klart som korvspad! Trodde bara inte det kunde vara så otäckt som NVR 1 på Stumount...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 07, 2011, 16.55
Nu har jag läst lite nattregler... Och om jag förstår det hela rätt så kan man inte lägga IR samtidigt som starshells under motståndarens movementfas utan detta görs tydligen i början av Defensive fire fasen. Kollat runt lite på forum som säger samma sak. Känns som det har spelats fel på detta.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 08, 2011, 00.13
Citat från: Ivar skrivet december 07, 2011, 16.55
Nu har jag läst lite nattregler... Och om jag förstår det hela rätt så kan man inte lägga IR samtidigt som starshells under motståndarens movementfas utan detta görs tydligen i början av Defensive fire fasen. Kollat runt lite på forum som säger samma sak. Känns som det har spelats fel på detta.

Första gången man lägger Starshells/IR så får man göra det som reaktion på fiendens förflyttningar. Efter det måste det dock ske innan MPh börjar eller som första action i DFPh.

Men menar du att man skiljer på IR och Starshells i detta?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 08, 2011, 06.19
Ja, i de flesta fall skiljer man på IR/starshells och när vi pratade om detta noterade Ivar att det stod tydligt men att reglerna inte använder IR/starshells konsekvent som begrepp...

Det är alltså bara i MPh som man får använda Starshells (lyspistol/närlys/mellanlys) som DEFENDER och då i början. Först under DFPh får jag "kalla in" IR via granatkastare eller OBA, sedan vill jag minnas att man fick försöka få Starshells och detta görs i stort sett som första handling, sedan kommer exvis OBA.

Det följer en viss logik och det kan vara att vi har spelat fel. IR  får ju en viktig roll för bägge under natten...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 08, 2011, 08.34
Läste dessutom på nåt forum att ledare inte begränsas av att lägga i början av fasen men det måste jag kolla upp.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 08, 2011, 12.42
Mycket hypoteser, här är reglerna! :)

1.9 ILLUMINATION: Illumination can occur via Starshells/IR or Fires—none of which create daylight conditions. Night rules remain in effect in an Illuminated Location [EXC: Cloaking/"?"is lost more readily (1.31); an Illuminated Location is treated as being within the NVR of all units that otherwise have a LOS to it; Illuminated units can see only Gunflashes and into Illuminated Locations; 1.101].
     
1.91 INITIAL USE: No Starshells/IR may be fired in a scenario until one of three events has occurred:

- while the friendly force has no motorized vehicle onboard an enemy motorized vehicle changes its hex or its VCA within 16 hexes of a friendly unit that is currently capable of firing a Starshell/IR (or Spotting/Observing for an IR-capable firer) and fires a Starshell/IR; or
- a friendly unit currently capable of firing a Starshell/IR (or Spotting/Observing for an IR-capable firer) has a LOS to an enemy unit and fires a Starshell/IR; or
- a Gunflash is placed due to an enemy FFE or an attack vs an enemy unit.

Once a Starshell/IR has been fired, both sides are free to fire either type (within applicable restrictions).
     
1.92 STARSHELLS: Starshells may be fired in either the PFPh or Defensive First Fire/DFPh by the player performing that phase's functions (placement during Defensive First Fire can occur without seeing a moving enemy unit). In the allowable phase, one attempt to fire a Starshell may be made per hex by one friendly leader, one friendly CE AFV, or one friendly MMC in that hex.

1.921 USAGE RESTRICTIONS: A unit must be in Good Order and neither Aerial nor in a pillbox nor pinned nor TI to fire a Starshell. Before a leader (including a CE Armor Leader) can fire a Starshell during that Player Turn, he must first make a Usage dr (Δ) of ≤ 4. Before a CE AFV with no Armor Leader, or a MMC, can fire a Starshell, it must first make a Usage dr (Δ) of ≤ 2.12 In addition, after the Player Turn in which the first Starshell/IR of the scenario is fired, any unit [EXC: a leader] that fires a Starshell must do so at the start of the PFPh/enemy MPh before the ATTACKER commences firing/moving during that phase. Firing a Starshell (only) has no effect on the firer's ability to perform other actions, and does not cause a Gunflash or loss of the firer's concealment [EXC: a hidden or Cloaked unit that fires a Starshell must be placed on board beneath a "?"]. A Starshell cannot be fired from inside an Interior Building Hex/subterranean Location, nor can it Illuminate such.
     
1.922 PLACEMENT: A player has three choices after his unit passes its Starshell Usage dr, but must announce his choice before making the Starshell/IR placement dr/DR.
He can initially place the Starshell in its firer's hex; he then makes a Random Direction dr (B.8 ) and moves the Starshell one hex in that direction, which is its final placement hex.
If the Starshell firer has a LOS to a Gunflash, or to a Known enemy unit that is < nine hexes away from the firer, he can initially place the Starshell either in that target's hex or along the firer's LOS to it; in both cases the Starshell's maximum initial placement range is six hexes from the firer. He then makes a Random Direction DR, with the white Extent of Error dr halved (FRU), to find the Starshell's final placement hex. After this method has been declared, a free LOS check can be made; if no LOS exists, then method 3 must be used to fire the Starshell.
He can initially place the Starshell in any hex that is exactly three hexes away from the firer. He then makes a Random Direction DR (with no halving of the white Extent of Error dr) to find the Starshell's final placement hex.
     
1.923 EFFECTS & DURATION: A Starshell Illuminates all non-subterranean and non-Interior building Locations [EXC: Dense-Jungle (G2.2)/Bamboo] within three hexes (even vs Aerial counters) even if it is placed offboard. Temporarily butt any unused board to the map edge to mark the placement of an offboard Starshell. Starshells are removed at the end of each CCPh after placement of "?".
     
1.93 ILLUMINATING ROUNDS (IR): IR may be fired only via Indirect Fire, and only by OBA/onboard mortars that have IR listed as an available ammo type.

1.931 USAGE: No Usage dr is necessary for OBA to fire IR. However, the firer of an onboard mortar must make a Usage dr of ≤ 4 before he can fire an IR (failure of which is not considered firing), and in order to fire it he must make a To Hit DR (only to check for malfunction/Low-Ammo/SAN). Firing one IR uses all of a mortar's/OBA's ROF for that Player Turn; therefore, neither type of firer may use another ammo type during a Player Turn in which it fires an IR (when an onboard mortar fires an IR, cover the mortar with a No Fire counter). An onboard mortar firing an IR (or malfunctioning) does cause a Gunflash (and can cause loss of concealment as per the normal rules for that weapon). When OBA is used to fire an IR, the owning player must still have Radio Contact and Battery Access, but FFE:1/2/C status is kept track of offboard (for Battery Access purposes), and each chit used solely to fire IR is reshuffled into the pile when that Fire Mission is completed. OBA fires IR in the same fashion as a SR—never as a FFE. IR Missions must be declared prior to the Mission's first Battery Access draw.
     
1.932 PLACEMENT: If the mortar/Spotter/Observer has a LOS to a Gunflash/Known enemy unit, method 2 of 1.922 may be used to place the IR. [EXC: The maximum initial placement range (six hexes) and maximum range to the Known enemy unit (nine hexes) of method 2 do not apply to IR. An onboard mortar must have its initial placement hex within its normal range limits (C2.25).] Otherwise, method 3 of 1.922 is used [EXC: instead of placing the IR three hexes away from the firer, it is placed in any hex (within the mortar's normal range) that is exactly six (or some whole multiple of six) hexes away from the mortar/Spotter/Observer]. A mortar's To Hit DR automatically results in IR placement unless it malfunctions, in which case the IR is not placed. The initial placement hex of an IR fired by an onboard mortar does not have to be in the mortar's CA and the CA cannot change as a result of firing IR.

1.933 EFFECTS & DURATION: An IR Illuminates all non-subterranean and non-Interior Building Locations [EXC: Dense-Jungle/Bamboo; G2.3] within six hexes. It is otherwise treated like a Starshell (1.923).
     
1.94 FIRES: All Blazes cast an Illuminated Zone whose range from the Blaze's hex is equal to twice the number of Blazing levels (excluding Rooftops) in that hex. A hex containing a Blaze is Illuminated at all levels (even vs Aerial counters), as is any hex within the Blaze's Illuminated Zone [EXC: Blind Hexes; 1.941]. Fires may not be deliberately set at night unless allowed by SSR. Any attempt to Kindle a Fire automatically causes loss of the Kindler's concealment and a Gunflash if within the LOS of any Good Order enemy ground unit-regardless of range.
     
1.941 SHADOWS: Terrain obstacles of ≥ one level within the Illuminated Zone of a Blaze cause quasi-Blind Hexes in the sense that the obstacle blocks the Illumination of those hexes. Any such LOS obstacle in a Blaze's Illuminated Zone therefore creates a non-illuminated hex(es) behind it, just as if each Blaze counter were instead a viewing unit whose LOS to those hexes was blocked by that obstacle.
     
1.942 FLAME: A Flame Illuminates only its own Location.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 08, 2011, 12.54
Detta innebär i praktiken att IR är jävligt kass.

Här är en tråd i ämnet:
http://forums.gamesquad.com/showthread.php?8924-Holy-Crap!!-Many-have-been-playing-IR-s-wrong!-(Perry-sez)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 08, 2011, 14.24
Vilken del är det som stipulerar att IR bara skjuts i defensive Fire? Jag lyckas inte uttolka detta. Förstår att det är så men fattar inte vilket styck i vilken paragraf. Känner mig lite dum... :-[
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 08, 2011, 18.26
Citat från: Ivar skrivet december 08, 2011, 14.24
Vilken del är det som stipulerar att IR bara skjuts i defensive Fire? Jag lyckas inte uttolka detta. Förstår att det är så men fattar inte vilket styck i vilken paragraf. Känner mig lite dum... :-[

DFPh eller PFPh.

Å andra sidan: Man borde kunna skjuta IR som Defensive First Fire, eller hur? ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet december 12, 2011, 19.20
Då jag blev stormförkyld i slutet av förra veckan är min närvaro 13/12 ej helt säker.
Har samtalat med Land, han skall fixa inköpen 13/12 och ni skall kunna deklarera attack/idle.

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 13, 2011, 05.43
Ok, krya på dig - hade min superförkylning i tre veckor!

Ansluter runt 18-idag som det ser ut just nu...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 13, 2011, 05.50
Annan konstig fråga - stämmer det att jänkarna har WP-granater för sina MMC fast att man slår ett lägre - en 1st line 6-6-7 har rökexponent på 3, ergo WP på 2?

Har nog missat detta  :-[

nu när det kommer bli strid i ort kan det ju vara kul att hysta in en WP på ett "?"

Och, är det "6" på den färgade tärningen i NMC som det blir CH, exvis i ovanstående scen?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 13, 2011, 08.34
Citat från: Lindbergh skrivet december 13, 2011, 05.50
Annan konstig fråga - stämmer det att jänkarna har WP-granater för sina MMC fast att man slår ett lägre - en 1st line 6-6-7 har rökexponent på 3, ergo WP på 2?

Har nog missat detta  :-[

nu när det kommer bli strid i ort kan det ju vara kul att hysta in en WP på ett "?"

Och, är det "6" på den färgade tärningen i NMC som det blir CH, exvis i ovanstående scen?

Helt korrekt på samtliga antaganden!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 13, 2011, 09.40
He-he-he...nu ska Stoumont brinna  ;)

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 13, 2011, 21.32
Attack/Idle klar på Stoumont - det blev en dual-attack under natten :o

Vi konstaterade efter lite återkoppling att vi gjort rätt med det mesta och att NVR är mycket riktigt 1

Tysken sätter upp först (dr 5). När tysk set-up är klar, messa Ivar så gör vi vår direkt efter (innan tisdag nästa vecka om möjligt annars tar vi det senare helt enkelt).

Vi hade regeldialog kring set-up och konstaterade några viktiga delar...fast...vad sade vi nu!? Ivar? :-[
Dessutom saknar vi klarhet kring IR som vi behöver förtydliga innan spelstart!

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 13, 2011, 22.15
IR får bara skjutas i början av PFPh och DFPh.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 14, 2011, 21.45
Förtydling av Recon vs Cloakade brickor; Man får tillbaka sin "?", vilket innebär att om man var Cloaked, så får man tillbaka sin Cloaked status.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 14, 2011, 21.58
Tyska staben på Cheneux rapporterar härmed att man är färdig för batalj!

Nästa onsdag är jag dock uppbokad. Fredrik, återkom när du vill köra igång.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 14, 2011, 22.18
På varje sida på respektive bord ligger nu en svartvit karta och en röd penna. Dessa använder man för att markera sina fortifieringar. Teckenmarkeringar för detta återfinns på Whiteboarden i mitten ("Legend").

Om man vill kan man också använda en blå penna för att markera Objective Hexes.
Det blev hyfsat mycket bättre översikt...

Enjoy!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 16, 2011, 18.20
Citat från: carlsson skrivet december 14, 2011, 21.45
Förtydling av Recon vs Cloakade brickor; Man får tillbaka sin "?", vilket innebär att om man var Cloaked, så får man tillbaka sin Cloaked status.

Ok, då har vi spelat fel eller? I cheat-sheeten för kapitel E står det att man förlorar cloaking som per concealment?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 02, 2012, 20.15
Hello!

Håller på att planera denna och nästa vecka, hur ser det ut med tysk set-up på Stoumont?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet januari 02, 2012, 21.06
Citat från: Lindbergh skrivet januari 02, 2012, 20.15
Hello!

Håller på att planera denna och nästa vecka, hur ser det ut med tysk set-up på Stoumont?

Räkna inte med spel på Tisdag...
Har svårt att koordinera med Land
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 02, 2012, 21.09
Ok, då kommer jag inte ner i morgon tisdag!!

Ha det gott!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 02, 2012, 21.52
Citat från: Lindbergh skrivet december 16, 2011, 18.20
Citat från: carlsson skrivet december 14, 2011, 21.45
Förtydling av Recon vs Cloakade brickor; Man får tillbaka sin "?", vilket innebär att om man var Cloaked, så får man tillbaka sin Cloaked status.

Ok, då har vi spelat fel eller? I cheat-sheeten för kapitel E står det att man förlorar cloaking som per concealment?

Ja, under spel. Recon är dock en kampanjregel som inte täcks av dom vanliga reglerna och jag tolkar P8.6243 som att man får tillbaka sin cloaking:
All units/Equipment in Concealment Terrain in the Location then immediately regain any "?" (but not HIP) they previously had, regardless of LOS [EXC: all Reserve units/Equipment regain their Cloaked Reserve counter (and status), even if not in Concealment Terrain].


Å andra sidan så står det inget om natt-cloaking men "any "?"" är ju också en form av cloaking.

Jag har ställt frågan på svenska ASL-forumet; http://forum.aslsweden.com//index.php?showtopic=2786
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 02, 2012, 22.11
Ok, spännande och se vad det blir för kommentarer!

Jag tolkade det som man blir av med sin cloaking men behåller concealment då det fanns en passning att cloaking tappas i vissa specifika fall och att cloaking bara i vissa fall räknas som concealment samt att man i de allra flesta fall förlorar cloaking...uppfattade det dock som oklart då det inte fanns tydliga hänvisningar?

tres intressant!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 09, 2012, 07.36
Helloo!

Håller på att planera veckan, hur ser det ut vad gäller Stoumont och tysk set-up?

Ha det gott!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 09, 2012, 12.59
Ang Cloaking vs Recon;
Det går inte i regelväg säga att man får tillbaka Cloaking efter att en Recon har inspekterat en dylik.

Således spelar vi med att Recon tar bort Cloaking (och att ev enheter sedan sätts tillbaka under "?").

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet januari 09, 2012, 13.36
Citat från: Lindbergh skrivet januari 09, 2012, 07.36
Helloo!

Håller på att planera veckan, hur ser det ut vad gäller Stoumont och tysk set-up?

Ha det gott!

L

Planerad setup tis 10/1
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 09, 2012, 19.58
Ok, jag dyker eventuellt upp senare i morgon - efter 19-snåret om jag kommer!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet januari 10, 2012, 10.24
Jag kommer också förbi ikväll, efter 18 nån gång o säger hej o kollar hur det går.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 16, 2012, 20.57
US set-up klar inför morgondagens nattscenario på Stoumont.

Ansluter lite senare, typ efter 19-snåret, dock senast 19:30...ha det mütze!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 19, 2012, 09.51
Cheneux 20N klart.
7-5 i förluster till tyskens fördel (plus en AFV men den räknar vi inte).
US sida vann dagen då han lyckades ta in en LVP mer än han startade. Så nu har han två.

Ganska lugna strider, det började definitivt hetta till mot slutet då större styrkor började att samlas på olika platser, samtidigt som Major Leemin (?) Mr 10-3 visade sig i skogsområdena norr om Cheneux. Respekt.

Ny dag binder upp kraftig dimma (Ext Heavy) på förmiddagen medan sidorna gör sig redo för att slåss igen...

Att slåss mot amerikanska Paratroopers är svårt. Det är enorma mängder eldkraft vi talar om! Vi har dock kallat in Adolf Pelzmann, en av rikets bättre krypskyttar, för att göra livet obehagligt för amerikanarnas Major... ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet januari 19, 2012, 10.45
Her Kloppf glömde berätta att natten tog slut så snart den bara kunde, på första slaget efter tyska runda 6a. Lite bitter är Mj Leman (9-3) att tyskarna lyckades få en runda mer att strida på, det började ju hetta till som sagt...

I gryningen ligger en "Väldigt tjock dimma" som kommer medföra att Mj Lemans anfall kommer vara ostört av tyskt flygunderstöd. ::)

Amerikanskt nattanfall nådde endast ett av fyra uppsatta mål. Ett missades pga dålig planering/insikt i nattstrider och två missades pga den korta natten (hade uppnåtts om amerikanen fått en runda 6).
På det hela är natten inte ett misslyckande men den kommer inte gynna Mj Lemans karriär. Därför är han nu mer sugen än någonsin att fortsätta anfallet... >:(

Lycka till på de andra fronterna!

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet januari 21, 2012, 14.33
Snackade just med Land. Vi skall mötas i morgon Söndag 22/1 och diskutera taktik så vi kan köra varannan vecka utan respektive medspelare. Ett misstag som gjordes vara att vi glömde slå för förstärkning men då vi bara slagit väder och dimma skall detta inte vara något problem att göra på tisdag.

Planerar även så att vi kan göra avstämningar kommande veckor så tisdagar är helt gröna för oss framöver.




Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet januari 21, 2012, 14.44
Det ska ju inte vara några problem att slå för dom.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 22, 2012, 00.45
Ok, blir det spel nu på tisdag då?

Dyker upp sent i så fall, typ 19:30
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 22, 2012, 14.25
Hellooo

Har kollat lite regler och får det till följande:

CC vs AFV? - Tittar på s A33 och A11.6 och läser "unconcealed enemy AFV" för PAA-TC och uppfattar det så som att är AFV under "?" så följdaktligen behövs det inte ett PAATC om det är okänt vad det är för fordon? När man väl är i samma location är det aldrig läge för ett PAATC.

Capture of vehicle in CC? - läser på s A32 och under A11.52 och andra meningen "...an unarmed, stopped/non-motion vehicle without Personnel Escort is captured instantly..." ergo så tar man fordonet auto-magiskt utan tärningsslag. Det skulle kunna vara intressant också och veta om det blir gunflash vid capture? Hur som helst så har vi förstört kettenraden på pin kiv :)

Starshells/IR initial use? - tolkar de lite luddiga reglerna som att det är ok för tysken att skjuta starshells (tittar då på chapter E divider, s E5 och E1.91 initial use). Dock uppfattar jag det som att det som "röjde oss" var den CC som blev i huset med INFGUN då jag missade ambushen. Det som händer i skogen där det nu brutit ut CC (melee) hade som jag tolkar reglerna INTE resulterat att tysken fick skjuta starshells? Tolka jag jag det rätt då? Man måste ju fortfarande vara good order OCH ha LOS till i detta fall gunflash som blir av närstriden?

Vad säger regel-guru carlsson?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 22, 2012, 15.56
Citat från: Lindbergh skrivet januari 22, 2012, 14.25
CC vs AFV? - Tittar på s A33 och A11.6 och läser "unconcealed enemy AFV" för PAA-TC och uppfattar det så som att är AFV under "?" så följdaktligen behövs det inte ett PAATC om det är okänt vad det är för fordon? När man väl är i samma location är det aldrig läge för ett PAATC.

Har jag aldrig tänkt på! :)
Men ja, så står det ju.

CitatCapture of vehicle in CC? - läser på s A32 och under A11.52 och andra meningen "...an unarmed, stopped/non-motion vehicle without Personnel Escort is captured instantly..." ergo så tar man fordonet auto-magiskt utan tärningsslag. Det skulle kunna vara intressant också och veta om det blir gunflash vid capture? Hur som helst så har vi förstört kettenraden på pin kiv :)

Ja, man fångar ett fordon automatiskt under dom premisserna.
Det blir ingen Gunflash eftersom det aldrig uppstår någon Melee.

CitatStarshells/IR initial use? - tolkar de lite luddiga reglerna som att det är ok för tysken att skjuta starshells (tittar då på chapter E divider, s E5 och E1.91 initial use). Dock uppfattar jag det som att det som "röjde oss" var den CC som blev i huset med INFGUN då jag missade ambushen. Det som händer i skogen där det nu brutit ut CC (melee) hade som jag tolkar reglerna INTE resulterat att tysken fick skjuta starshells? Tolka jag jag det rätt då? Man måste ju fortfarande vara good order OCH ha LOS till i detta fall gunflash som blir av närstriden?

Vet inte er situtaion riktigt, men om ingen tysk enhet ännu har skjutit Starshell, så får inte någon annan det heller bara för att det uppstår Gunflashes.
E1.91: "a friendly unit currently capable of firing a Starshell/IR has a LOS to an enemy unit and fires a Starshell/IR; or"
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 22, 2012, 17.29
Hmm...lite märkligt ändå?

På runda 1B så advancar jänkare in i hexen under advance och det utbryter Melee under CC. Det innebär att det blir gunflashes. På andra sidan gatan är det ett tyskt "?" som troligtvis ser mynningsflammorna under denna sekvens (LOS). Rundan tar slut och vi eliminerar INFGUN i närstrid med crew och allt. Tysken hade inga starshells uppe, inte heller IR och man får ju inte lägga dessa på advance.

Ny runda och därmed runda 2A...tolkar ditt svar som att det tyska "?" får inte lägga starshell då han inte har LOS, det finns inga gunflashes längre och på andra sidan gatan är det bara ett grönt "?" och INFGUN positionen är nu i jänkarnas händer? NVR är ju fortfarande 0.

Då blir ju "currenty", "has a LOS" avgörande  ???

Attans vad svårt det blir - då blir det ju inga lys i luften alls  :o eller? Ivar? Brain?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet januari 22, 2012, 18.44
Ja, det låter ju märkligt, men så står det... Ska kolla lite noggrannare sen.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet januari 23, 2012, 08.30
Känns knepigt... Men jag är iallafall sjukt spelsugen o kommer vara på föreningen strax innan 18 o kör igång o spela med Stefan så fort han dyker upp.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet januari 30, 2012, 15.24
Fått en ordentlig genomgång från Land. Kommer först 18.30 då jag jobbar till 18.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet januari 30, 2012, 16.17
superduper! Jag är på plats då!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet januari 30, 2012, 20.34
Ansluter runt 19-snåret, senast 19:30 som det ser ut just nu...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 07, 2012, 22.41
Gryningen kom fort   :(

Rundan tog slut så fort det kunde i sedvanlig god ordning...vi gör refit phase nästa tisdag kväll och förbereder inför kommande dag!

Vi får inte glömma en melee på ena flanken som vi ska göra klart med!

Ha det gott!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet februari 08, 2012, 11.14
Vi har klarat av runda 2 på La Gleize.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet februari 08, 2012, 19.40
Ok, sätter mig i min stabsjeep och kommer över för breifing!

När brukar ni spela, onsdagskvällar?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet februari 14, 2012, 10.57
Kan bli att jag får stänga avdelningen (17.30) så då blir jag 10-20 min sen
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet februari 14, 2012, 11.04
då kommer jag ner strax efter 18
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet mars 31, 2012, 11.48
Nu har Festung Budapest kommit (nyaste kampanjen från MMP) och det vore jäkligt skoj att dra igång den efter KGP.
Så nu får La Gleize gärna göra klart sina nattstrider!  :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet mars 31, 2012, 15.34
Ojoj, jag är med helt klart om det är kampanj!!

Det lär ju vara feta prylar på bägge sidorna dessutom :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet mars 31, 2012, 16.00
Budapest verkar riktigt tung. Har inte vågat köpa den än då den var aningen för dyr för mig just nu....
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet mars 31, 2012, 17.38
Som den ekonomiskt oberoende syrran jag är kommer naturligtvis ett ex av budapest hamna i mitt hem...

Är det risk att de tar slut och man skall boka ett ex?

Självfallet vill jag vara en del i kommande kampanj.

/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet april 01, 2012, 15.30
Citat från: Ewers skrivet mars 31, 2012, 17.38
Är det risk att de tar slut och man skall boka ett ex?

Jag har kvar 8 på lager just nu, så det är nog ingen risk att det blir tomt den närmaste veckan. Dessutom är Trojan skyldig dig pengar så du blev just nu even more ekonomiskt obereonde! ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet april 12, 2012, 13.25
Glada nyheter!
La Gleize-kartan är nu klar med sitt nattscenario!

Det innebär att vi äntligen kan fortsätta kampanjen. Jag vet att jänkarna vill ha sig ett snack och föreslår att ni helt enkelt säger till när ni haft det, så kör vi vidare. Gärna så fort som möjligt...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 12, 2012, 21.04
HEllo!!

Visst är det gott?!

Jag kan just nu på lördag vid tillfälle, hur ser det ut för er andra jänkare?

Ha det gott!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet april 12, 2012, 21.32
Jag skulle kunna dyka upp på lördag
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet april 12, 2012, 23.09
Jag börjar jobba kl 14.00 på lördag så jag kan mellan 12-13.

/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet april 12, 2012, 23.11
12-13 ok för mig
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 13, 2012, 06.26
Ok, jag kommer ner vid 12-snåret så tar vi en genomgång! Vore gott och se om vi kunde komma igång igen!

Messar någon LRS?

Ha det gott!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet april 13, 2012, 09.36
jag kommer ner :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 13, 2012, 21.51
Super-dobro!

Ha det gott!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet april 14, 2012, 14.40
vi har pratat ihop oss o är redo för attack/idle på stumount.
brain/stefan När har ni tid att träffas?
tisdag?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet april 14, 2012, 21.07
Skall kontakta Stefan i morgon så jag kan få reda på vilken vecka han har
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 15, 2012, 18.18
Hej på er!

Jag har nu uppgraderat krigsspelsrummet nu och satt in:

3 bokhyllor (80 cm x 202cm + överhylla) i ek
1 bokhylla (40 cm x 202 cm + överhylla) i ek

En av hyllorna har luckor halvvägs och en av dem har bokhyllebelysning.

Den gamla hyllan på vänstersidan har jag plockat bort och ersatt med det lilla grönmålade avlastningsbordet (150 cm långt) provisoriskt.

Jag har inte fäst hyllorna i väggen så vi kan möblera om lite om det behövs, men jag kommer att skänka två hyllor som vi kan märka upp och få än mer ordning. Dessa kan då ersätta det lilla gröna avlastningsbordet så att man kan förvara lite extra jox. Dessutom kommer det två bokhyllebelysningar till mest för skojs skull :) Ordnar det lagom till festung Budapest ;)

Det kommer se riktigt snyggt ut och dessutom vara praktiskt vad gäller förvarings- och avlastningsmöjligheter!

Ha det gott!

L

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet april 15, 2012, 18.53
Snackade med Land. På tisdag skall vi köpa och sedan är vi redo för attack/idle.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet april 15, 2012, 20.08
Citat från: Lindbergh skrivet april 15, 2012, 18.18
Hej på er!

Jag har nu uppgraderat krigsspelsrummet nu och satt in:

3 bokhyllor (80 cm x 202cm + överhylla) i ek
1 bokhylla (40 cm x 202 cm + överhylla) i ek

En av hyllorna har luckor halvvägs och en av dem har bokhyllebelysning.

Den gamla hyllan på vänstersidan har jag plockat bort och ersatt med det lilla grönmålade avlastningsbordet (150 cm långt) provisoriskt.

Jag har inte fäst hyllorna i väggen så vi kan möblera om lite om det behövs, men jag kommer att skänka två hyllor som vi kan märka upp och få än mer ordning. Dessa kan då ersätta det lilla gröna avlastningsbordet så att man kan förvara lite extra jox. Dessutom kommer det två bokhyllebelysningar till mest för skojs skull :) Ordnar det lagom till festung Budapest ;)

Det kommer se riktigt snyggt ut och dessutom vara praktiskt vad gäller förvarings- och avlastningsmöjligheter!

Ha det gott!

L

*Applåder!*  :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 16, 2012, 21.03
Hellooo!

Dyker upp på tisdag kväll för att reka läget och om ni är klara kan vi ta attack/idle vid tillfälle? Hoppas vara på plats runt 18.30, ivar är nog där före mig?

Vore bra att prata speldagar och hur det ser ut för er del. Jag önskar nog byta tror jag!? Sedan att vi kanske kunde ta någon extra söndag för att få spela i lugn o ro?

Ha det gott!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 18, 2012, 20.48
Attack/Idle klar på Stoumont, hur ser det ut för er andra?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet april 18, 2012, 22.27
Klart hos oss.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet april 18, 2012, 23.46
Klart i La Gleize
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet april 19, 2012, 16.55
Attack hos oss av amerikanen. Hur ser det ut hos er?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet april 19, 2012, 20.23
Det blev idle  8)

Ryktet säger att det kommer att klarna på eftermiddagen och vår air liaison officer är beredd med våra P-47 för att röja vägen :)

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet maj 03, 2012, 01.16
Rykten som florerat bland soldaterna har nu bekräftats av bataljonschefens underättelseadjutant. SS-trupperna i Cheneux har utfört okulta riter för att blidka "krigsgudarna", det har dessutom säkerställts medels protokollföring att tidigare nämnda nasister dessutom kastat förbannelser över de allierade chefernas lycka, främst bataljonschefen.

Det har rasat extremt hårda strider i den snortjocka dimman där det tyvärr avlider fyra amerikaner för varje tysk förlust. Endast några lätta fordon har slagits ut medan den observerade Panthern tillintetgjort de trupper som rört sig framför den. Flankanfallet mot Monceal går enligt plan men utan att tysken tar några förluster att tala om, istället blir klirret av de amerikanska "dog tagsen" allt ljudligare i sjukvårdarnas väskor.

Vi skall börja med runda 5B och vi kan räkna med att vi blir klara senast om två onsdagar. Håller vi samma tempo som idag kommer vi bli klara redan nästa onsdag.

DM:ad och sedan self-rallad Ewers  ;)

/F 8)

PS. Köp inte tärningar av Carlsson. Dom är förbannade av högre makter! Ds.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet maj 04, 2012, 12.27
Som det ser ut just nu kommer Andreas och jag att spela på söndag och därför finns en överhängande risk att vi blir klara redan nu på söndag. Det kan alltså bli läge för ett stabsmöte för båda lägren på onsdag. Kan vara något att ha handlingsberedskap för.

Det är kostsamt att anfalla, det är än mer kostsamt att anfalla med otur, det är kostsammast av allt att dessutom möta Andreas "FD3" Carlsson.  ;) :P ::)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 04, 2012, 14.19
Ja, sällan har man skådat värre oflyt. Hamnar nog på topp 5-listan av "dajsning" tror jag... :))

Till tyskens glädje är det dock dags att det spills lite amerikanskt blod.

Angående tärningarna så vill jag dock poängtera att jag erbjöd amerikanen att byta tärningar. Dock är det sannolikt så att det är Ewers som utstrålar fel typ av strålning.

;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 06, 2012, 18.57
Hej alla spelare I kampanjen!
Ewers som rapporterar, att trotts att det från amerikansk sida endast klarades 4 moralslag under dagens session  >:(, så har byn Monceau intagits i sin helhet.
På den mörka sidan av berättelsen återfinns berättelsen om skottet ( ja, endast ett skott sköts!!!) mot min M36 Jackson. Träff på 4=fullträff och ett brinnande vrak. :(

Att anfalla mot Alexander Lucas i Very Heavy Mist kostar 10,5 squads mot 3 fientliga förluster.  8)

Vi avslutade naturligtvis på första slaget ::).

Jag föreslår stabsmöte på onsdag för amerikaner efter konventsmötet. Har svårt att avgöra om jag är TI eller Pin. Tog ju byn så jag är åtminstånde inte bruten eller Disrupted...

Vid tangentbordet Bataljonchef FE
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 06, 2012, 20.15
Taget, jag spelleder på onsdagskvällen så jag är på plats vid givet tillfälle!

Det innebär sammantaget att kampanjen går in i ett kritiskt skede även om Monceau är intaget och eftermiddagen samt natten är avgörande för oss.

Lider när jag läser oflytet med Jackson-vagnen, mer än 3 mot 1 i förluster och att det blev en kort förmiddag...Murphys lagar som sagt!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 06, 2012, 21.02
Alla tyskar samlas på onsdag kl 17 för lägesgenomgång!

Nilsson: check
Land: check
Tomas: kommer kanske
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 14, 2012, 19.08
Hej!

Jänkarna är helt klara på Stoumont-kartan som tidigare aviserat. Vill dock göra tysken uppmärksam på några saker inför set-up:

CX-counters representerar locations som vi grävt ut under förmiddagen och nu placerat on-map, om detta är korrekt vet vi inte men vi uppfattade det som att de ska placeras? blå "?" representerar därmed områden som är utmanade...

Vad säger ni, blir det spel på fredag kanske :)

Är sååå sugen på att få spela!!!!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 14, 2012, 20.16
Land kvällsjobbar denna veckan, skall kolla hur/om han jobbar torsdag om vi kan sätta upp då. Annars blir det fredag som vi sätter upp på
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 14, 2012, 22.30
Ok, kanske spel på fredag kväll då :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 17, 2012, 14.04
Jag och Land kör setup torsdag 15.00.


Edit: setup klar. När beräknas ni vara klara??
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 19, 2012, 08.35
Hello!

Ska försöka komma loss tisdag kväll för US set-up!

Ska vi försöka spela på fredag kväll den 25/5? Jag har ev lucka till helgen som kommer då jag ska spelleda på söndag som det ser ut nu...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 19, 2012, 09.48
jag kan inte spela på fredag kväll... Ska äta mat med svärföräldrarna som kommer hit från Norge.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 21, 2012, 18.45
Kommer inte loss på tisdagkväll dessvärre och torsdagen ser mörk ut...kan fre/lör kanske...:(
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 21, 2012, 20.05
hmmm.... tänkte jag skulle städa lite på gedon på lördag sen eftermiddag tidig kväll. typ mellan 16 o 20
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 21, 2012, 20.26
Jag kan med 95% sannolikhet på lördag i stort sett närsomhelst då jag ska försöka boka om till D&DE spelning istället för på söndagen!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 22, 2012, 00.23
Citat från: Lindbergh skrivet maj 21, 2012, 20.26
Jag kan med 95% sannolikhet på lördag i stort sett närsomhelst då jag ska försöka boka om till D&DE spelning istället för på söndagen!

Förutsätter att det är er setup som diskuteras då jag inte kan lördag och antagligen inte Land heller.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 22, 2012, 06.02
Ja, det är vår set-up, beklagar dröjsmålet  :(
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 24, 2012, 05.42
Kan göra set-up lördag, vilken tid skulle passa? runt 16?

Kan flagga för att mitt spel-schema ser dystert ut det närmaste, men återkommer efter jag planerat lite!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 24, 2012, 07.50
Jag slår dig en signal ikväll så kan vi komma överens om en tid
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 26, 2012, 22.29
US-set up klar!

Det var en regelfråga som jag skulle kolla också  :o vad det nu var?

Kan också säga ett Ewers tärningar är högst troligt förbannade av onda, mörka krafter - våra hull-down attempts med hans tärningar var ingen bra övning  ;D

Hur var det med linjeeld, får man lägga det i KGP med sitt OBA eller måste man lägga FFE på yta?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 26, 2012, 22.31
Ingen Barrage i KGP.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 27, 2012, 07.41
Inte ens linjerök?  :'(
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet maj 27, 2012, 08.55
Citat från: Lindbergh skrivet maj 27, 2012, 07.41
Inte ens linjerök?  :'(

Nej tyvärr...

Inte vad jag sett i alla fall.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 27, 2012, 23.06
När blir det spel i veckan?  :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 27, 2012, 23.15
Citat från: Lindbergh skrivet maj 27, 2012, 23.06
När blir det spel i veckan?  :D

Fredag? Är Lands sena vecka.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 27, 2012, 23.36
Ok, jag tror jag kan...ska kolla  i morgon...Ivar, hur ser det ut för dig?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 28, 2012, 07.32
jag ska kunna, kan komma lite sent då jag har tvättid...(18:30) sen kan jag hålla på tills 22 tiden tror jag. ska dubblekolla, återkommer.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet maj 28, 2012, 22.50
ok kan fram till 22-23 då jag ska agera taxi
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet maj 29, 2012, 06.05
Jag kan fredag, ansluter runt 18:00 som senast och kan till 22-23 jag med...

Kul!!! :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet maj 29, 2012, 08.10
Jag meddelar Land.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 03, 2012, 22.16
Jag kan den 18/6 som vi pratade om!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juni 17, 2012, 20.10
Ok, inför i morgon 18/6: Antar att det är GO då ingen sagt att dom inte kan. Jag och Land är redo
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 17, 2012, 22.06
Jag är på, dyker upp runt 18 som det ser ut just nu...min tisdag ser dock dyster ut...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juni 18, 2012, 12.33
gott jag kommer jag med!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet juni 18, 2012, 23.44
Hur gick det?

BatC fallskärmsjägarbataljon låter hälsa att tyskarnas förluster är märkbara, anfallet går enligt plan och de egna förlusterna är lägre än beräknat.

Moralen är god och fienden uppbunden i strid. En panther imobiliserad och den andre befinner sig på "den andra" sidan an den raserade bron (vilket innebär att tysken inte kan fly bort över bron).

/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juni 19, 2012, 09.09
Tyska styrkan vid Cheneux rapporterar att den amerikanska anfallet har gått rakt i fällan.

Muaahahhahahaahhahaaaa..... ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 19, 2012, 21.56
Det är hårda strider öster Stoumont och vi möter hårdnackat motstånd. Vi har brutit in i linje 1 och fortsätter anfallet i östlig riktning med stöd av kraftig indirekt eld. Staden Stoumont är nu rensad från kvarvarande fi och vi har eliminerat motståndsfickor som kvarstod från morgonen. Vi skjutit ut två stridsvagnar och en tredje med indirekt eld

Vi har stött på försvarade mineringar norr om riksvägen N33, där läget är oklart för tillfället. Sammantaget är förlusterna och anfallet enligt plan.

Framskjutna patruller hör dock motorbuller i östlig riktning och vi bedömer att fi har skickat stridsvagnsförstärkningar av okänd styrka.


Är löjligt spelsugen...
:D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 23, 2012, 16.48
Har ställt in mina sista bokhyllor av fin kvalisort som jag ska ordna till vid tillfälle. De är med glasdörrar och jag har tagit fram all min liggande bokhyllebelysning som jag ska skruva upp. Det är någon glashylla med och jag har lite extra hyllplan på vinden som jag ska leta fram. På så sätt kan vi snygga till ytan vid gröna väggen.

Mitt förslag är att ta ner Elfa-systemet och ersätta den med två, kanske tre bokhyllor i ek då det blir väsentligt snyggare, hyfsat dammfritt med glasdörrar och lika mycket utrymme. Ett alternativ är ta två 80 cm och en 40 i mitten för att få det snyggt :)

Jag fixar ;)

Vi kommer att det fiiiinaste krigsspelsrummet!!

L

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juni 23, 2012, 17.38
Citat från: Lindbergh skrivet juni 23, 2012, 16.48
Vi kommer att det fiiiinaste krigsspelsrummet!!

Lätt! :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet juni 23, 2012, 18.02
Toppen!

Det kommer bli inte bara fint, utan också ljuddämpande. Med belysning kommer det bli fantastiskt! :)

/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 24, 2012, 18.38
Så, nu är krigsspelsrummet uppdaterat till 2.0 medels bokhyllan billy i Ek och lite extra belysning! Har dammsugit och skurat golvet dessutom. Tack nisse för gott stöd! Har dessutom tillsett att alla fiiiina tidningar hittat ett ställe att vara på så att de inte försvinner eller annat på föreningen.

Det vore bra om de två kartongerna kunde omgrupperas annorstädes eller in i någon av hyllorna. Det finns gott om plats och utan dem på golvet blir det än mer lättstädat!

Vidare vore det kul med lite mer modeller, det blev bättre än väntat med Tirpitz och belysning :)

Om någon som känner någon som har lite modeller som inte får vara kvar hemma, kan de få vila sina sista år inom glasdörrar ;)

Ha det gott!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juni 24, 2012, 22.18
Citat från: Lindbergh skrivet juni 24, 2012, 18.38
Så, nu är krigsspelsrummet uppdaterat till 2.0... Snip

Det blev skitbra!
Tack!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet juni 25, 2012, 00.24
Toppensnyggt!  :)

/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 25, 2012, 19.33
HEj!

Finns det någon plan kring de ljuddämpande plattorna? Var och hur ska de sättas upp? Finns det material inköpt eller ska vi ta bygglim ;)

Det kan ju vara ett spännande miniprojekt :)

...eller ett sätt att få "Festung Budapest" stämning medelsbetongdamm...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juni 25, 2012, 19.55
Citat från: Lindbergh skrivet juni 25, 2012, 19.33
HEj!

Finns det någon plan kring de ljuddämpande plattorna? Var och hur ska de sättas upp? Finns det material inköpt eller ska vi ta bygglim ;)

Det kan ju vara ett spännande miniprojekt :)

...eller ett sätt att få "Festung Budapest" stämning medelsbetongdamm...

Planen är att sätta upp dom medelst skruv "sen". Dvs, när nån av oss har ork och energi. Krävs dock speciella skruvar med extra stor hatt, alternativt att montera med bricka.

Bygglim är ju faktiskt ett alternativ, har inte ens tänkt på det...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 28, 2012, 22.42
Helllo!

Har en eventuell möjlighet att spela på söndag som det ser ut just nu...skulle det fungera?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juni 28, 2012, 23.28
Kan på dagen, jag är ju en sån mainstreamkille som tittar på em-finalen i fotboll. Men vi spelar imorgonkväll va?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juni 28, 2012, 23.36
Oja, det hoppas jag att vi gör! Är så spelsugen! Är framme vid 17 hoppas jag!

Ok, kan nog bara på eftermiddag/kväll under söndag...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juni 29, 2012, 08.23
Citat från: Lindbergh skrivet juni 28, 2012, 22.42
Helllo!

Har en eventuell möjlighet att spela på söndag som det ser ut just nu...skulle det fungera?

Draftar Magic från 11-22
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet juni 29, 2012, 16.19
Glad sommar på er alla ASLare. i morgon drar jag till solen i Turkiet ;)

Vi ses i augusti
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet juni 30, 2012, 08.43
BatC 502 Fjbat rapporterar att anfallet ner mot bron går enligt plan. Fienden har förlorat en av två Panters och trycks tillbaka mot broområdet. Då tyskarna verkar ha förstört bron (dog av vår egen bombardnent  ;)) har möjligheten att dra sig över ån gjorts mindre angenäm. Det har rapporterats om enstaka officerare som verkar flytt över ån.

Kärnan av broförsvaret verkar nu samlat i skogen söder om bron, där de är låsta mellan pågående artelleribeskjutning och våra avancerande trupper.

Läget är gott men avgörandets ögonblick närmar sig då striden omedelbart söder om bron strax går in i sitt crescendo.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 01, 2012, 21.54
Hjälp vad spelsugen jag är  :o

När spela nästa gång?! Fredag kan jag och kan spela ap-länge  ;D

Kan teoretiskt i morgon måndag, annars är det kokt för mig tis-ons-tors...har en öppning på onsdag om ingen grupp kan spela i och för sig...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 01, 2012, 22.03
jag kan på måndag och fredag, onsdag skulle jag också kunna om det inte blir expert.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 02, 2012, 18.01
HJÄLP vad spelsugen jag är  :o vill storma tyska kulsprutenästen med höga knäuppdragningar och hurra-rop...

Onsdag/fredag???
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 02, 2012, 22.40
min onsdag försvann precis... Fredag kan jag!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 02, 2012, 23.00
ok, då håller vi tummarna   :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juli 03, 2012, 15.45
Kan fredag, förutsätter att Land kan men skall kolla.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 03, 2012, 21.54
Super-najs, kan från typ 17:30 till 03:00  ;D då fredag är min sista arbetsdag innan semestern!! Tjoho!!

Köper med mig lite fika  :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 03, 2012, 22.32
ska bli fint att fira in semesterstarten med en ASL-kväll!!!
Gleder mig som norrmännen säger!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet juli 05, 2012, 19.05
Klartecken från Land. Tunggung i morgon fredag!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 07, 2012, 06.54
Det var en go' fredagskväll och härligt att inleda semester med lite ASL!!

Håller tummarna för nästa söndag!!!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 14, 2012, 23.24
ASL under söndag från 13??  :o
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 14, 2012, 23.52
jag kommer !
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 15, 2012, 23.53
Tack för en grymt spännande ASL-söndag med våldsamma strider, brutal omgång med tresiffriga CVP, brinnande shermans och lömsk wirbelwind! Ska bli intressant med refit phasen på onsdag!!

Vi har spelat klart eftermiddagen den 21/12 i alla fall, lyckades inte bryta igenom helt men det återstår liten fråga vad jag förstod. Det var väl dels vad som händer om vi "exitar" vagn/vagnar på södra vägen till Lg (under spel) och om de kommer fram under natten till den andra kartan? Vad säger våra house-rules för KGP La Grande?

Dels är det nog bra om vi får det helt klart vad gäller vara attack-chits och annat då vi är "klara" med de första dagarna och nu spelar utan förstärkningar (annat än från CG2 och 3)!

Ha det gott!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 16, 2012, 07.19
Citat från: Lindbergh skrivet juli 15, 2012, 23.53Det var väl dels vad som händer om vi "exitar" vagn/vagnar på södra vägen till Lg (under spel) och om de kommer fram under natten till den andra kartan? Vad säger våra house-rules för KGP La Grande?

Om jag minns det rätt så sa vi att man får inte använda endera exit förrän man äger båda?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 16, 2012, 09.59
- Trupp som lämnar en EP från en karta under pågående spel får starta på samma, eller motstående pil (±4 hexes) nästa CG Scenario.
- Trupp som lämnar en EP från en karta under RePh får starta på samma, eller motstående pil (±4 hexes) nästa CG Scenario. Trupperna kommer in när man slår ett gemensamt dr ≤ turn number. Fråga: Eller ska det vara per trupp/Pluton/Annat (T ex som man gör med Shiftande trupp, dvs man får bygga egna enheter)?
- Flytt av tyskt fordon mellan kartgrupperna kräver ett bränsleslag.
- EP måste ägas av egen sida vid CG Scenario Start för att kunna lämnas.

egen kartas punkt räcker mao
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 16, 2012, 14.23
Jag har för mig att vi pratade om att man behövde båda punkterna, men jag minns inte hundra, och vet egentligen inte varför det skulle vara så...?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 16, 2012, 14.35
diskuterade uppenbarligen, men det är vad vi beslutat, men är det pilen vi snackar om då? borde det vara va?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 16, 2012, 16.04
Yes, it's the pil.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 17, 2012, 11.05
Ok, då tolkar jag som att det räcker med pil på egen karta. Frågan är då vad vi gör som jänkare och om sakerna ska exitera eller inte. Tolkar det som att vi får det i alla fall...

Det vore kul om vi kunde få till spelstart för nattscenariot ASAP och kanske få en speldag under semestern  :D

Hur ligger de andra kartorna till?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 17, 2012, 12.06
Citat från: Lindbergh skrivet juli 17, 2012, 11.05
Hur ligger de andra kartorna till?

Med mycket stor sannolikhet blir Cheneux klara på onsdag! Efter en tung dag för tysken, kan tilläggas...

Lg har Idle, men LRS är på semester nu så jag vet inte när dom är startklara.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 17, 2012, 13.03
Det låter ju förträffligt i bägge avseenden   ;)  om det är till någon tröst så var det tungt för oss bägge kring Stoumont där vi gödlsade med våra Shermans och tysken skördade med sin lie på vara pansartrupper...

Då har alla kartor spelat klart eftermiddagen den 21/12 i veckan typ och då kan vi ta en genomgång om läget i stort såväl som lite regeljox då vi spelat klart själva grunden i typ KGP CG1 och 2 vill jag minnas? Genom det så blir det mer klart huruvida dels vi ska fortsätta kampen, dels vilka "La Grande" regler som gäller så vi kan planera lite anfall  :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 17, 2012, 20.26
Citat från: Lindbergh skrivet juli 17, 2012, 13.03
Det låter ju förträffligt i bägge avseenden   ;)  om det är till någon tröst så var det tungt för oss bägge kring Stoumont där vi gödlsade med våra Shermans och tysken skördade med sin lie på vara pansartrupper...

Då har alla kartor spelat klart eftermiddagen den 21/12 i veckan typ och då kan vi ta en genomgång om läget i stort såväl som lite regeljox då vi spelat klart själva grunden i typ KGP CG1 och 2 vill jag minnas? Genom det så blir det mer klart huruvida dels vi ska fortsätta kampen, dels vilka "La Grande" regler som gäller så vi kan planera lite anfall  :D

Jupp. Ska vi träffas onsdag kväll allihopa?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 17, 2012, 20.28
Jag och Land är där från senast 18:00, Ivar var det tveksamt för han skulle packa...eller  ??? kanske han inte kan hålla sig ifrån Stoumont  ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 18, 2012, 22.14
Då var även Cheneux 21PM avklarat. Efter ett bra och stabilt anfall av Ewers, och inte lika bra försvar av mig, så har jänkarn nu alla punkter utom en på västra sidan om bron! Natten kommer bli intressant...  :o

Jag och Ewers snackade lite om hur intresset är för att fortsätta kampanjen? Är alla trötta på den är det tråkigt att fortsätta.

Utgången är definitivt inte skriven på något sätt, och det ska bli spännande att se vad jänkarn kan göra på La Gleize de tre extra dagarna som uppstår iochmed La Grande-varianten.

Men finns det ingen glöd är det trist, det är bara det. Kommentarer?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 18, 2012, 22.39
...jag känner mig givetvis lite frustrerad över kvällens konstaterande att våra trupper från Cheneux inte kommer som planerat utan som sagt får smörja in sig i vaselin och klä av sig nakna...men, men en 5-3-6 Green är ändå knektar som gör jobbet och en extra 10-3 är inget man snyter ur näsan  ;)

Å andra sidan så kan det givetvis bli spännande ändå, så jag är med!

Hänger nog inte riktigt med på tre extra dagarna? Eller har vi lagt till dagar?! CGIII är ju den längre kampanjen av de tre?

Förstår dock om folk tappat suget efter år av spelande, jag är öppen för förslag :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet juli 18, 2012, 22.41
Jag tycker fortfarande det är jättespännande, så jag tycker vi fortsätter! Förlåt om jag var lite neggig idag men det är mest som en utvärdering av vad vi gjort o vad vi borde ändra till nästa gång o vilka houserules som var bra och inte. Men jag ska skriva ihop lite o posta senare.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 19, 2012, 08.46
Härligt.

Jag och Ewers kör troligen igång nästa onsdag.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet juli 19, 2012, 17.37
I La Gleize väntar fortfarande Stefan Pieper på något motstånd överhuvudtaget. Är dock osäker om jag kan sluta upp Onsdag ety jag skall ut och segla.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 25, 2012, 22.49
Set-up för jänkaren klar på Stoumont! Vi hoppas på spel redan under fredag om det vill sig väl  :o ? Eller kanske lördag? Jag kan del av lördag som det ser ut i dag! Söndagen kan jag ej, men har luckor nästa vecka!!! Oavsett hur det går för oss i KGP är jag sååå spelsugen så det är löjligt  :D

Ha det gott!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet juli 26, 2012, 11.22
Efter gårdagens Cheneux-spelning har det uppstått en fundering; Ska vi skapa en SSR som tillåter Rafting?

Bakgrunden är den att jänkaren i praktiken kommer att skicka sitt kött till kvarnen som det är nu. Det är ju bra för oss tyskar, men tråkigt för jänkarna...

Rafting-regeln lyder:
"6.41 RAFTING: If SSR allows, any Personnel unit that rolls < its ELR with the colored dr of its swimming TC DR (or that is cited by SSR) is assumed to have found enough material to make sufficient floating platforms to carry its Small Arms (but not its SW) and inherent SW as it swims, provided it enters the water without need of a jump MC (6.1). Such a swimmer is not represented as Unarmed; it retains its normal counter form even though it may not fire (or attempt to place SMOKE) while swimming. The Small Arms represented by an armed swimmer are eliminated with that swimmer if it is eliminated."

Lösa tankar:
1. Finns det någon anledning att Rafting inte är tillåtet från början? Är det av speltekniska anledningar eller för att det inte gick att skrapa fram virke (det är ju nästan minusgrader). Situationen måste ju ha uppkommit under speltestningen (på den tiden när KGP lanserades ägde dessutom Avalon Hill ASL vilket garanterade en gedigen speltestning).

2. Bombar man bron får man skylla sig själv?

3. Om vi beslutar oss för detta, ska vi spela om natten?

Lite (med betoning på lite) info om floden i fråga. (http://en.wikipedia.org/wiki/Ambl%C3%A8ve_(river))
Andra som har funderat över detta (säger inte speciellt mycket). (http://forums.gamesquad.com/showthread.php?89620-KGP-CGII-question)


Vad säger ni?
Personligen lutar jag åt alternativ 2. Om vi vänder på det; Om det hade gått att flytta trupp över floden, så hade vi ju inte ändrat på några regler om jag inte hade läst reglerna korrekt...?
Men jag vet inte, det är en komplicerad fråga och det spelar mig egentligen inte så stor roll. Men det är hopplöst att börja införa massa husregler bara för att få flyt i spelet. Lindbergh nämnde WiF som exempel på just det i går, och ASL har trots allt tydliga regler om vad som gäller, det gäller bara att läsa dom.
Men som sagt, för spelbarhetens skull kan jag tänka mig en lösning. I synnerhet eftersom Fredrik är en så dålig förlorare.  ;D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 26, 2012, 12.33
Vad jag vill minnas var bron endast av betydelse för tysken IRL och syftet med anfallet var att förhindra att tysken hade bron. Anledningen var väl att KGP fick sin "livlina" genom den bron? Alltså fanns det inget strategiskt syfte för jänkaren att ta sig över till ett visst pris just här (försvarad bro) utan snarare att man i så fall kallar till sig ingenjörer som lägger bro någon annanstans. Nog för det var kallt, men var nog inte det avgörande problemet. Det skulle innebära att det finns inget intresse för jänkaren att ta sig över floden i detta skede och det var troligtvis därför man inte tog SSR rafting i beaktande?

Dock så har de flesta stridande förband en viss kapacitet att ta sig över exvis vattendrag av olika slag. En stridsvagnsbrigad hade exvis tillgång till brobandvagnar såväl som broläggarplutoner från ingenjörsförband. Ett svenskt infanteriförband hade exvis förr i tiden ett antal patrullbåt 51 som var en grön gummibåt för en grupp. Denna användes exvis för enklare uppdrag över vattendrag eller motsvarande. Vet inte om Ivar var med på den tiden men på den gamla goda tiden så övade hemvärnet med dessa under fältövningar till mångas glädje och sorg  :) Det är väl rimligt att typ 82nd Airborne hade gummibåtar att tillgå under denna period (de var ju inte luftlandsatta utan skyndades in som reserver) såväl som att de var förhållandevis erfarna krigare. Med detta menar jag att erfarenheten ökar ju kompetensen för det stridande förbandet i alla avseenden (ergo ELR dr). Tycker att vi i framtiden ska tillåta rafting i KGPLG efter detta speltest, men att ha det nu...njeaeäää är väl min åsikt i det hela.

Det vore lite kärvt att införa rafting regel men mer logiskt vore det i så fall att öka sannolikheten för ammoshortage såväl som fuelshortage för tysken också i KGPLG? Tysken får ju inte förstöra bron i KGP2 har jag för mig, men jänkaren vinner inget på att förstöra den i KGP2?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet juli 26, 2012, 15.27
Jag håller med om att vi inte ändrar reglerna under pågående spel men att vi noterar det inför framtida omspel av kampanjen.

Vill tysken binda upp trupp vid bron är dom välkomna jag har 23 squads, 14 MMG's. 13 60mm mortars och ett tiotal bazookas som säger att de i alla fall INTE kommer ta tillbaka "bron", den enda location som är av vikt ur ett kampanjperspektiv.  ;)

Det är faktiskt så att man får skylla sig själv, lite grann, om man inte tror att det enda (nästan) som ens bombardment kommer göra är att spränga bron. :o

Kram /F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 02, 2012, 08.47
21N på Cheneux klar. En av de tråkigaste ASL-upplevelserna i mannaminne.

Resten av Cheneux-kampanjen kommer bli ett frenetiskt tärningsrullande bestående av skjutandet från 1 st M36-vagn, 14 st 60mm GRK och lika många MMG's mot en Panther el dyl.

Jag vet ärligt talat inte om jag vill lägga speciellt mycket fritid på det... :P

Säg till när La Gleize och Stoumont är klara med natten. Jag och Ewers spelar scenarion så länge! :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 03, 2012, 15.22
Låter ju som en helkväll med kul  :o

Ja, det är ju inte så kul att spendera sina fritidstimmar på det...vi kanske kan hitta en lösning på misären då vi verkligen, verkligen behöver var enda man som kan komma över, även om de är G...ledarna är ännu mer viktiga om vi ska ha en chans att ge tysken en match på La Gleize. Vad gäller MMG och MTR så har vi en del så det räcker och blir över, vi har mycket tyskt och en hel del scroungade LMG och annat gott från våra halvbandvagnar. Har än så länge en tysk INF gun som vi hittade övergiven utanför Stoumont  ;)

Är så löjligt spelsugen  :'(

Ni speltestar väl Festung Budapest lite ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 07, 2012, 19.51
Hur blir det? Är vi on på lördag? o i såfall vilken tid vill ni börja?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet augusti 07, 2012, 22.59
Jag är och så vitt jag vet har Land inget hinder heller.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 08, 2012, 08.59
Så gött! då kör vi! Vilken tid har vi sagt?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 08, 2012, 21.39
I'm good to go för lördag, har ingen koll på vilken tid dock?! Pratade vi inte om tidig eftermiddag typ?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 08, 2012, 21.57
Observera: Helgen den 7-9 September är det Supporting Fire i lokalerna, med en ASL-turnering. Som ni redan vet hade jag tänkt att använda Gröna Rummet så jag vill att bordet ska vara undanröjt till dess. Hoppas att detta är okej med er.
Det blir tajt med tidsplanen för La Gleize, men tyskar och jänkare har lovat att lösa detta. ;)

La Gleize har påbörjat setup för natten, så kolla inte kartan förrän jag eller Nilsson sagt att det är okej, tack.

För övrigt vore det kul om ni ville vara med på lite trevlig ASL nämnda helg! (www.supportingfire.se)

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet augusti 08, 2012, 22.09
Citat från: Lindbergh skrivet augusti 08, 2012, 21.39
I'm good to go för lördag, har ingen koll på vilken tid dock?! Pratade vi inte om tidig eftermiddag typ?

Tror det var något sånt, har inte lyckats nå Land än för en extra verifikation/tidskoll men jobbar på det
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 09, 2012, 06.06
Jag har en notering om 16:00 nu när jag har min telefon nära, kan det vara den tiden?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Brain skrivet augusti 09, 2012, 12.29
Land har beordrad övertid till 16 så spelstart 16.30.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 10, 2012, 15.35
Tysk setup på La Gleize klar!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 11, 2012, 09.29
ok, då tar vi en diskussion om hur vi får till en massa spel på La Gleize kartan till september och vilka dagar vi kan spela!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 13, 2012, 16.16
Säg till direkt ni är klara med er setup, så kan jag och Nilsson föreslå datum!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 15, 2012, 21.53
US börjat set-up på La G och kommer att slutföra på fredag kväll. Det blir lite på en höft, men det kommer att gå. Tjohej!

Jag kan spela till helgen - vilken tid?  :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet augusti 16, 2012, 22.20
Setup är i princip klart. Lite pyssel kvar för L-H på fre. 1 timme för att få överblick och göra klart.
Har trupp och en del markörer utlagda för att göra det överskådligt för L-H. Vore snällt om tysken inte kollade :)

Ivar, kan du i helgen nått? Det blir extra spel på söndag ifall inte Stefan ska göra kaos av Andreas zombies då. Annars blir det lir 20:e och 22:a

Godspeed!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet augusti 16, 2012, 22.36
Söndagszombies är inställt. Jag är game om ni vill.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 16, 2012, 22.42
Jag kan komma ner på fredag o göra setup med er? Vilken tid ska jag vara där?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet augusti 16, 2012, 22.50
Jag åker till Lund på fredag och kommer hem igen på söndag.

Ivar och L-H, ni får kontakta varandra och sen meddela Stefan när ni are ready to go.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 17, 2012, 05.37
God morgon!

Jag kommer ner i dag fredag senast 18 för att göra det sista i set-up, behöver max en timma för "catch up" och set-up och kan spela sedan?!?? Vad säger du om det Stefan? Ivar?

Är söndag en bra dag så tar vi söndag och spelar, tid?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet augusti 17, 2012, 11.18
Jag kan vara med och spela på söndag om så önskas. Slutar jobbet ca 15.00.

Komer hur som helst ner och tittar förbi.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 17, 2012, 12.30
Jag är där innan 18, tror att en timme är MYCKET optimistiskt...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 17, 2012, 12.39
Nejdå, fick bilder på prel set-up i går kväll! Vi gjorde en stridsplan på onsdagskvällen och har anfallsmålen klara  :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 17, 2012, 12.52
Ok, sweet!  8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 17, 2012, 15.36
Hello gubbs,

jag var nere och kikade lite snabbt på setupen.

Titta på bifogad bild. Förstår inte hur ni kan ha satt upp på andra sidan ån när ni inte hade någon Strategic Location där innan natten?

(Jag kan tänka mig att ni placerade ut dom på eftermiddagen, men det får man inte göra - man får bara placera ut inköp dom dagarna som det blir ett scenario.)

Eller har jag missat nåt?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet augusti 17, 2012, 16.41
I så fall har vi gjort fel
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 17, 2012, 16.52
Citat från: Raslurbat skrivet augusti 17, 2012, 16.41
I så fall har vi gjort fel

Dubbelkolla reglerna då för säkerhets skull, jag kan ha fel.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 17, 2012, 17.03
Ok, då korrigerar vi om det är fel, blir det spel ikväll!? Vill...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet augusti 17, 2012, 17.21
Något foxhole är dessutom i no mans land om jag inte ser fel.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet augusti 17, 2012, 17.22
1200 Söndag är definitivt bestämt.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet augusti 17, 2012, 23.58
Kul att Andreas lagt ut bild på där vi har hipade trupper :) det var liksom inte färdigt hehe men bra att eventuella fel korrigeras innan det blir lir på söndag
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 18, 2012, 09.05
Citat från: Raslurbat skrivet augusti 17, 2012, 23.58
Kul att Andreas lagt ut bild på där vi har hipade trupper :) det var liksom inte färdigt hehe men bra att eventuella fel korrigeras innan det blir lir på söndag


Opus. Visste inte det, Fick uppfattningen att ni var klara.
Ber om ursäkt.  :-\
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 18, 2012, 09.11
Allt är klart nu, jag och Ivar gjorde det sista i går kväll - inga större ändringar från vår massiva stridsplan, dock har vissa utgångsgrupperingar förändrats ;)

Vi gick igenom lite regel och gjorde korrigeringar - regeln säger i stort att du köper fortifications (x antal foxholes, wire och annat) men du sätter inte ut dem om det blir Idle utan först om det blir spel. Det innebär att set-up arean kan inte förändras såvida inte att det blir faktisk strid.

Vi var nödgade att köpa fler "?" då stridsfordon inte får det automatiskt under natten heller såvida inte man står i en sådan terräng...

Klockan 12:00 i morgon, jag ordnar tilltugg till kaffet.

Vi behöver prata om reglerna kring vad som nu konkret händer med trupper från Stoumont efter 21N, detta för att kunna göra en bedömning kring hur vi gör. Grovt sett lyckades tysken med en förstärkt pluton, med understödsvapen, nästla sig ur terrängen, där vi nu stridsspanar med ett förstärkt kompani...vi fick 80% förluster på vårt stridsvagnskompani sammantaget  :'(

Dessutom så har vi tre-fyra immobliserade fordon på Stoumont kartan - förmodar att vi slår för dem under refitPh som vanligt för att få igång dem, men vi ville kolla det med.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet augusti 18, 2012, 09.32
Citat från: Lindbergh skrivet augusti 18, 2012, 09.11
Vi var nödgade att köpa fler "?" då stridsfordon inte får det automatiskt under natten heller såvida inte man står i en sådan terräng...

Notera KGP CG11:
CG11. CONCEALMENT: Each Infantry unit (and its possessed Equipment) setting up in Concealment Terrain may set up concealed, regardless of enemy LOS. Each vehicle may begin concealed if it is set up in Concealment Terrain ≥ six hexes from the nearest enemy Setup-Area Location. Such "?" need not be purchased; i.e., each is placed freely. Otherwise, A12.12 applies in the normal manner. The side setting up first may conceal each eligible unit before the opponent views the setup; likewise, the side setting up second may conceal all eligible units before his opponent views that setup. For purposes of "?" placement prior to the start of play, a Location is also considered Concealment Terrain if it is out of the LOS of all opposing Setup Area Locations (including an Initial Scenario's listed setup limits), considering current Mist/NVR visibility limits. "?" purchased in the RePh (8.621) and those received at night (E1.2) are intended mainly for use as Dummies.


CitatVi behöver prata om reglerna kring vad som nu konkret händer med trupper från Stoumont efter 21N, detta för att kunna göra en bedömning kring hur vi gör.

Dom får gå in på La Gleize. Vi funderade på om det behövdes tärningsslag för vilken runda dom kommer in på, eftersom tysken behöver det...?


CitatDessutom så har vi tre-fyra immobliserade fordon på Stoumont kartan - förmodar att vi slår för dem under refitPh som vanligt för att få igång dem, men vi ville kolla det med.

Dom slår ni för för varje RePh som är kvar i kampanjen.

Med lite tur kan jag vara med några timmar i morgon, men inte hela dagen pga jobb. Men kanske 12-15 eller så, vore nog skönt för Nilsson om inte annat.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 18, 2012, 09.58
Ahah, då det är NVR 3 så blir det ju allt under "?" i våra fall...kul med mer foxholes  ;D

Ja, jag och Ivar tolkade reglerna så att under 22AM är det tärningsslag och att vi sätter ihop trupperna själva nu (såsom man shiftar och annat och inte enligt vad man köper).

Ja, det vore kul om vi blev fler - från US blir det jag och att Ewers signalerat att han kommer ner efter jobb. Ivar kunde inte och LRS är i Lund!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet augusti 18, 2012, 14.53
Jag kommer ner. Jag är ensam syrra på avdelningen så jag kan inte flexa före kvällspersonalen kommer, vilket innebär att jag landar på föreningen ca 15.00.

Jag är grymt sugen på att spela och hoppas få vara med lite. Har dock full förståelse för att Stefan inte vill ha för många spelare mot sig.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet augusti 25, 2012, 10.01
Tjohej!

Tack för en trevlig spelning igår, det var kul!

Nästa KGP La Grande på onsdag den 29/8 18:00 och att påbörja runda 6a i den mörka natten  :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet augusti 25, 2012, 11.53
Håller med om att det var riktigt trevligt!
Kändes surealistiskt att slå 7+ stycken dubbelettor bara...  ;)

Mot Sherwoodskogen!!!

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet september 03, 2012, 06.31
Vill bara kontrollera att det blir spel idag. Jag kommer ner ca 17.00 och kommer köpa med mig mat till mig. Vill någon annan ha BK så är det bara att messa.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 03, 2012, 07.37
Det är så jag fattade, spel idag o på onsdag. Jag är inte med i kväll på grund av att jag vabbar men ansluter under onsdagen om det inte tar slut ikväll! Glöm inte att fota av om det tar slut!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 05, 2012, 07.15
Spelstart i dag?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 05, 2012, 07.31
1730 tror jag gäller
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 05, 2012, 07.43
Gott, då blir vi klara ikväll  :D
Titel: We shall prevail...
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 10, 2012, 18.50
Jaha, när är det dags för attack/idle och lite köp dessförinnan??? Till helgen kanske ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 11, 2012, 13.28
Nilsson är sjuk och kommer troligen inte att komma ner i morgon. Sen åker vi till Prag på fredag och blir borta till den 24:e. Så om vi inte ses i morgon (jag och Ewers spelar klart förmiddan på Cheneux i morgon) siktar vi på 26:e.
Har man abstinens kan man roa sig med att lägga upp entrenchments och liknande. Kartorna är framme i rummet. ;)

Om han frisknar till eller motsvarande så hör någon av sig!

Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet september 12, 2012, 18.13
Rapport från Cheneux vid slut för dagen. En styck kungstiger utskjuten och är numer ett brinnande vrak. :0)
Amerikanen har tagit terräng på andra sidan bron och har vid eftermiddagens start 4st Green squads samt, 2 unarmed sqds i brohuvudet. det finns dessutom 5 ledare på andra sidan vattnet...

Det ser ljust ut i mörkret.

Kram /F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 12, 2012, 19.23
Jag får skriva ett rekommendationsbrev för en congressional medal of honor helt klart :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 20, 2012, 06.20
Helloo!

Hur ser planen ut för att dra igång igen med La Gleize?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet september 23, 2012, 22.38
Det är idle under förmiddagen. Vi bestämmer vad som händer pm när gänget är hemma från Arnheim.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Usually_Insane skrivet september 24, 2012, 13.45
Citat från: Raslurbat skrivet september 23, 2012, 22.38Arnheim.
Ledsen, men jag har lite problem ibland. (http://en.wikipedia.org/wiki/Arnhem)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet september 24, 2012, 15.09
Själv kan jag inte vara med på onsdag, men jag är övertygad om att resten av gänget kommer ner.

Förmiddagen är färdigspelad och det är dags att deklarera Attack/Idle på Lg.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet september 24, 2012, 17.26
Onsdag kväll funkar för mig
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet september 24, 2012, 18.35
Är bortrest onsdag dessvärre, men kör på med attack/idle för eftermiddagen :D

Det vore dock bra om vi kunde komma överens om ett tillfälle, kanske redan i helgen(?) om ett amerikanskt planeringsmöte...söndag kanske?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 12, 2012, 17.40
Hej!

Alla jänkare som kan träffas på lördag klockan 13:00-14:00 för genomgång av läge i stort och plan i stort kring eftermiddagens massiva anfall. Tyvärr ser dimman ut att ligga kvar under eftermiddagen så våra Thunderbolts kommer att lämna området om inte dimman lättar :(

Tjohej vad jag vill spela!

L
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 12, 2012, 23.49
Jag kommer ner till mötet.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 13, 2012, 09.29
Jag är på förenigen från ca 11 och några timmar framöver. Meningen är att tyskarna blir klara med sin setup idag, men det finns fortfarande en viss tveksamhet i om det är görbart (Übersturmführer Nilsson har irrat bort sig under en rekogniceringsrunda i skogarna väster om La Gleize)...

Har ni gjort er Pregistration?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 13, 2012, 09.44
Hej!

Nej, dessvärre inte och det är därför vi måste träffas för att ha en plan i stort! Så fort vi är klara lämnar vi över till er set-up...

Å andra sidan är det ok om ni sätter upp innan vi prereggar  ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 13, 2012, 19.44
Vi hann inte klart med vår setup idag. Fortsätter snarast.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 14, 2012, 20.48
Vi blir klara med setupen först på onsdag. Så vet ni.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet oktober 15, 2012, 19.51
Är övriga jänkare redo för setup onsdag den 24:e?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 16, 2012, 17.29
Jag jobbar kväll hela nästa vecka, vilket innebär 14-21.30. Jobbar måndag till söndag på detta vis.

Jag föreslår setup för Larsa och mig måndag 30/4, alternativt för oss alla.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 16, 2012, 21.17
Är i Sthlm större delen av nästa vecka, så onsdagen går inte för mig tyvärr. Tolkar att du menar måndagen den 29/10?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 16, 2012, 21.58
Citat från: Ewers skrivet oktober 16, 2012, 17.29
Jag föreslår setup för Larsa och mig måndag 30/4, alternativt för oss alla.

Pratar du om Festung Budapest nu? :D
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 16, 2012, 23.04
Helt rätt L-H. Jag menar måndagen 29/10.

"Dumma, dumma dumma Andreas" :P

/F ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet oktober 17, 2012, 20.01
Dumma 29/10 Jobbar till 21 den dagen
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 17, 2012, 20.33
Tysk übersetup klar.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 17, 2012, 22.55
Vilken evil-set-up  ;) Kan nästan tro att ni väntar på oss från Stoumont!? :P
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 17, 2012, 23.12
Citat från: Lindbergh skrivet oktober 17, 2012, 22.55
Vilken evil-set-up  ;) Kan nästan tro att ni väntar på oss från Stoumont!? :P

Vi dementerar allt!
Dummiesar är bra.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 18, 2012, 20.15
Tur att vi har snott en SdKfz 251/1 som vi kör först i kolonnen så vi slipper er defensive fire  ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 25, 2012, 13.36
Amerikanenra gör preliminär set up kommande onsdag. Därav att det inte kommer bli lir för tysken.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 28, 2012, 19.12
US set-up snart klar, bara the final touch kvar!

Vi behöver mer "?" både små och stora...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 28, 2012, 21.50
Citat från: Lindbergh skrivet oktober 28, 2012, 19.12
US set-up snart klar, bara the final touch kvar!

Vi behöver mer "?" både små och stora...

Ni kan nog ta från mina Raaco-lådor (står i bokhyllan).
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet oktober 29, 2012, 11.02
Jag föreslår spelstart efter konventet fredagen den 9:e nov
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 29, 2012, 11.54
Fredag 9/11 kan inte jag. Kan däremot onsdag 7/11 och onsdag 14/11 till söndag 18/11 fredag 16/11 (med eventuell möjlighet till lördagen 17/11, men det vet jag inte än).
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 29, 2012, 23.16
Har därmed avbokat inplanerad set up på onsdag och hittar på annat roligt.  ;)

Kram F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 31, 2012, 12.21
För att få fram ett vettigt speldatum gör jag så här:
7/11: carlsson
14/11: carlsson
15/11: carlsson
16/11: carlsson
17/11: (carlsson)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 31, 2012, 16.20

7/11: carlsson, Ewers
14/11: carlsson, Ewers*
15/11: carlsson, Ewers*
16/11: carlsson, Ewers
17/11: (carlsson), Ewers

*Jobbar natt och kan endast till 20.30
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet oktober 31, 2012, 17.01
7/11: carlsson, Ewers Stefan
14/11: carlsson, Ewers* Stefan
15/11: carlsson, Ewers* stefan
16/11: carlsson, Ewers
17/11: (carlsson), Ewers

*Jobbar natt och kan endast till 20.30
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 31, 2012, 22.10
Kvarstår gör bara:

15/11: carlsson, Ewers* stefan
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 01, 2012, 15.28
15/11 går också bort!

Nya datum:
12/11: carlsson, Lars-Robert
21/11: carlsson, Lars-Robert
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 05, 2012, 06.07
Nya datum:
12/11: carlsson, Lars-Robert, lindbergh
21/11: carlsson, Lars-Robert
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 05, 2012, 06.13
Nya datum:
12/11: carlsson, Lars-Robert, lindbergh
21/11: carlsson, Lars-Robert

Kollat min jobbkalender och det ser riktigt dystert ut tyvärr med lediga tillfällen för mig :(

Räkna bort mig inledningsvis som det ser ut nu...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 05, 2012, 22.40
Ska vi/Får vi spela nu på onsdag? Eftersom det inte blir nåt rollspel, och alla (?) spelarna kan utom LHL, är det kanske en bra idé.

Vad säger ni?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet november 06, 2012, 09.49
ja
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet november 06, 2012, 12.18
Sjuk idag men siktar på att vara frisk nog för ASL imorgon kväll.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 09, 2012, 21.58
Nästa spelning blir således den 21/11. Lång väntan....  :-\
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Raslurbat skrivet november 19, 2012, 16.40
Det närmar sig. Onsdag smäller det :)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 25, 2012, 15.33
Kan jänkarna på onsdag?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet november 25, 2012, 16.33
jag kan inte.
ska kolla lägenhet kl 1730
sen vill vi nog prata om vad vi egentligen sett...
men jag skulle kunna tisdag istället om det funkar för alla andra.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet november 25, 2012, 18.46
Jag kan.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 26, 2012, 10.21
Jag kan inte tisdag, men LRS har sagt att han kan köra själv så då kör vi på det. Ingen har fått svar från Ewers än, men jag har för mig att han jobbar kväll på onsdag.

Alltså: Nilsson, Carlsson och Söderlund lirar på onsdag!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet november 26, 2012, 17.05
Ewers kan fram till 21 då han börjar jobba.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet november 30, 2012, 04.30
Vi bestämde att vi spelar måndag och onsdag nästa vecka.

Kort resumé: De amerikanska trupperna från Stoumont har blivit utsatta för ett kraftigt motanfall under ledning av Ubersturmbaumfurer Carlsson. Båda sidor lider förluster men jänkarna förlorar terräng.
Det amerikanska anfaller på östra flanken har säkrat "lilla byn" och framryckning sker på bred linje i skogen.
På västra flanken hålls ställningarna i dalen och båda sidor verkar vänta på den andres anfall.

Andreas var bäst på att rulla tärning, Larsa näst bäst, Stefan tredje bäst och jag väldigt sämst. :-(

PS Jag skulle kunna spela i helgen om någon annan är på. :o

/F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 30, 2012, 06.09
AAArrrrggggghhhh, vad spelsugen jag ÄR!

Kommer inte kunna vara med på ett tag, på grund av barn och jobb...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet november 30, 2012, 08.57
Citat från: Ewers skrivet november 30, 2012, 04.30
Vi bestämde att vi spelar måndag och onsdag nästa vecka.

Gjorde vi? Det vet jag inget om, eftersom jag inte kan då... Jag vet att Nilsson helst inte kör själv, men vill han ska han självklart göra det.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet november 30, 2012, 11.40
jag kan inte heller på måndag... Men onsdag kan jag nog!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 30, 2012, 18.36
Aarrrrgggggggghhhh  :o vill spela :'(
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet december 01, 2012, 00.01
Kan Stefan på måndag? Jag och Stefan skulle kunna spela i så fall.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet december 01, 2012, 02.08
Onsdag får det bli då.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet december 02, 2012, 00.05
Onsdag bokas in.

Bra att Ivar är med och rullar tärning på onsdag. Ivarrull är bra rull. Han har aaaaaaaaaaaaldrig rullat två boxcars i följd.

Kram!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 06, 2012, 08.59
Ska vi försöka hitta några speldagar? Annars är det risk att det inte blir nåt på ett tag då jag inte kan dom närmaste två onsdagarna. Och jag vill gärna fortsätta med denna övning i hatkärlek...

December:
Söndag 9
Måndag 10
Tisdag 11
Fredag 14
Lördag 15
Söndag 16
Tisdag 18
Torsdag 20
Fredag 21
Lördag 22
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 06, 2012, 12.37
December:
Söndag 9: Anders
Måndag 10: Anders
Tisdag 11: Anders
Fredag 14
Lördag 15
Söndag 16
Tisdag 18: Anders
Torsdag 20
Fredag 21
Lördag 22
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 06, 2012, 13.36
Ivar, hur ställer du dig till att spela själv? Tänkte att vi kunde köra på söndag och få klart dagen åtminstone.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 06, 2012, 13.42
Jag vill absolut inte spela själv, då jag inte är insatt i anfallet på andra flanken öht. Hur var det med fredagen? men det beror ju på om Stefan kunde tänka sig att spela själv istället...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 06, 2012, 14.17
Stefan kunden inte på fredag trots allt.

Inväntar svar från övrigt amerikanskt lö. ;)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 06, 2012, 21.08
Helllooo...eller rättare sagt helöööööö... ;)

Kan delvis i helgen då jag måste jobba och kan delar av söndag som det ser ut just nu. Söndag då kanske?

Kan fredag kväll också som det ser ut nu...
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet december 07, 2012, 02.44
Som det ser ut just nu kan jag på lördag dag, ungefär fram till 18.
På söndag kan jag nog men kommer vara tvungen att gå ifrån en timma eller två.
Spelar helst på lördag.

...förutsatt att jag inte blir sjuk. Är jäkligt tjock i halsen just nu och det blir stadigt sämre.  :(  Ingen bra natt på jobbet helt enkelt.

Kram /F
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 07, 2012, 16.19
Jag tänkte att man fyller i sitt namn dom datumen man kan. Har fyllt i åt er, fyll gärna på.

DECEMBER
Söndag 9: Anders, carlsson, (Stefan), (Ewers), (Lindbergh)
Måndag 10: Anders, carlsson, (Stefan)
Tisdag 11: Anders, carlsson, (Stefan)
Fredag 14: carlsson, (Stefan)
Lördag 15: carlsson, (Stefan)
Söndag 16: carlsson, (Stefan)
Tisdag 18: Anders, carlsson, (Stefan)
Torsdag 20: carlsson, (Stefan)
Fredag 21: carlsson, (Stefan)
Lördag 22: carlsson, (Stefan)

Om vi spelar på söndag måste vi tyvärr köra igång ganska sent (runt 16).
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Gobbos Spider skrivet december 07, 2012, 17.26
Söndag 9: Anders, carlsson, (Stefan), (Ewers), (Lindbergh)
Måndag 10: Anders, carlsson, Stefan
Tisdag 11: Anders, carlsson, Stefan
Fredag 14: carlsson, Stefan
Lördag 15: carlsson, (Stefan)
Söndag 16: carlsson, (Stefan)
Tisdag 18: Anders, carlsson, Stefan
Torsdag 20: carlsson, Stefan
Fredag 21: carlsson, (Stefan)
Lördag 22: carlsson, (Stefan)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ewers skrivet december 07, 2012, 17.46
Förkylning, 38+ i feber och ont i halsen...

Jag kommer inte vara med i helgen. Vi får se med nästa vecka.

/F 8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 07, 2012, 21.13
Citat från: Ewers skrivet december 07, 2012, 17.46
Förkylning, 38+ i feber och ont i halsen...

Ajdå, krya på sig!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 08, 2012, 10.10
Det är mycket sjukdomar nu, krya på dig!


Söndag 9: Anders, carlsson, (Stefan), (Ewers), Lindbergh
Måndag 10: Anders, carlsson, Stefan
Tisdag 11: Anders, carlsson, Stefan
Fredag 14: carlsson, Stefan, Lindbergh
Lördag 15: carlsson, (Stefan)
Söndag 16: carlsson, (Stefan)
Tisdag 18: Anders, carlsson, Stefan
Torsdag 20: carlsson, Stefan
Fredag 21: carlsson, (Stefan), Lindbergh
Lördag 22: carlsson, (Stefan)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 09, 2012, 13.35
En något kaotisk söndag har tagit sin början. Jag har en del jobb att göra, sen är jag öppen för spel. Jag räknar med att vara klar till runt 17.

Hur ser det ut för er andra?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 09, 2012, 13.39
Wow!? Blir det spel??

Jag kan från typ 15-tiden!
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 09, 2012, 13.42
Citat från: Lindbergh skrivet december 09, 2012, 13.39
Wow!? Blir det spel??

Det hänger på Nilsson och Ivar, som det ser ut nu... Ska ringa Nilsson sen, vet att han är lite trött idag (aka bakfull)...  8)
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 09, 2012, 16.07
Jag kommer inte kunna
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Ivar skrivet december 09, 2012, 16.08
men imorgonkväll ser bra ut
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: Lindbergh skrivet december 09, 2012, 16.12
Ok, då hoppar vi kvällsövningen idag?
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 09, 2012, 17.25
Darn, jag som ju kunde! :(

Kanske kan i morgon, vi håller kontakten.
Titel: SV: KGP La Grande
Skrivet av: carlsson skrivet december 11, 2012, 22.24
Tyska Überkommandot Herr Nilsson sågs senast i en Kübelwagen, flyendes söderut. Strax efter insåg resten av tyskarna att det var lika bra att lägga ner sina vapen mot de allierade styrkorna.

US vann således kampanjen. Grattis! :P