Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - emil

#2011
Föreningsfrågor / Lokalen som helhet
juli 26, 2004, 18.28
Citat från: "Ewers"Vi tittade som hastigast på huruvida lokalen är för dyr vid styrelsemötet i söndags och kom fram till att den faktiskt inte är det. Vi i årets styrelse ser inte att vi måste byta lokal/reducera lokalytan som läget är just nu (dvs inom överskådlig framtid)

Jaha... Så då förutsätter ni alltså att det kommer finnas intresserade medlemmar att driva ett konvent, att ragga 100+ medlemmar 7-20 år då, några år framöver?

Det är möjligt att jag är väl cynisk, alternativt att ni är väl naiva, men jag tror personligen inte det.

Ser hellre att föreningen är ek. oberoende av konvent och M.M.-medlemmar. Men det är min högst personliga åsikt, så ignorera den och kör vidare.
#2012
Föreningsfrågor / Lokalen som helhet
juli 26, 2004, 08.37
Det kommunala bidraget för varje medlemskort är emellan 50-100 sKr, beroende på vad vi tar. Tar vi 200 så får vi ändå bara 100 av dom.

Föreningen vill ju faktiskt ha yngre medlemmar också. Jag tror yngre medlemmar skulle sky en högre medlemsavgift än 100 sKr.

I hela budgeten så är knappast medlemsavgiften den bärande inkomsten, men många bäckar små som man säger. Det är i första hand bidrag/aktivitetsbidrag för 7-20-åringarna samt lokalbidrag, fungerande kiosk, konvent som bidrar med större intäktsdelen, men sedan kommer nog medlemsavgiften. :wink:
#2013
Föreningsfrågor / Lokalen som helhet
juli 24, 2004, 03.46
Tror vi haft 2 hyresvärdar efter det ev. nekandet. Har för mig Sven tog på sig det och gick upp i rök som nosferatu i nåt lajv ngnstans. :D

Jag håller med om att lokalens läge är perfekt, samt att det finns möjligheter med lokalen. Vad man skulle kunna/vilja kapa enligt min åsikt, är blå rummet, dioramarummet, tv-hörnan inkl lite döyta i linje från styrelserummet till köket ungefär.

Så får vi helt enkelt göra ett kombinerat diorama/tabletop-rum. Ditcha fucking video/tv/dvd-köret eller ha det centralt i lokalen.

Fast vilken ingång skulle ngn kunna ha till den lokalen? Tror inte våra grannar vill ha den ytan, men möjligheten finns kanske.
#2014
Föreningsfrågor / Lokalen som helhet
juli 21, 2004, 19.25
Ni gör ett bra jobb Ewers. Alla har alltid åsikter om allting, och det är bra, så ta det inte enbart som negativ kritik, vilket jag hoppas att ni inte gör. Man måste sålla lite granna... 8)
#2015
Föreningsfrågor / Lokalen som helhet
juli 21, 2004, 14.00
Citat från: "Nisse"Om alla svarar ja på Emils punkter så kommer nog Armagedon att bli en förening med ett 10-tal medlemmar vilket antagligen resulterar i en förening som är betydligt mycket lättare att sköta.

Mnjo, det är väl ungefär min uppskattning också, att det är ett tiotal som får slita hund pga de krav föreningen har på sig. Sedan när dom tröttnat, vilket dom kommer att göra, så får man hoppas att det finns ytterligare idioter i föreningen(som finnjeveln uttrycker det) som tar över styrelse/konventsarbete.

Man kan ju alltid hoppas på det tills nästa år, och nästa år, och nästa år, och nästa år igen...

Har full förståelse att alla inte kan delta i samma mängd, när det handlar om tid och ideellt arbete, som vissa andra. Men just därför bör man anpassa kostymen efter föreningen, genom att sy in den ngt. Så att kostymen passar mer alla medlemmar, istället för det tiotal eldsjälar som slocknar varje år.

Men, man ska ju inte måla satan i gatan för det. Om viljan finns, så funkar det ju, det har det ju gjort i ett x antal år hittills.
#2016
Föreningsfrågor / Lokalen som helhet
juli 20, 2004, 16.23
Någonting som alla medlemmar borde fråga sig själva lyder:

a) Vill jag hjälpa till så att föreningen uppnår målet 100+ medlemmar mellan 7-20 år för att ha kvar den nuvarande lokalen år ut och år in?

b) Vill jag arbeta för/på konventet minst 3 dagar under Allahelgonahelgen, gärna mer, per år? År ut och år in?

c) Vill jag själv arbeta ideellt för att arrangera fler arrangemang liknande BSK i framtiden, år ut och år in? För att föreningen skall få in mer pengar?

Om samtliga svarar ja på alla frågor - Bra! All is fine and dandy!
Om någon svarar nej, på en enda fråga - Byt föreningslokal. (Där man tar bort ca 50 K kr i budget för hyra och el)
#2017
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 20, 2004, 01.07
Citat från: "Ekis"Nu pratar Evil-E om att andra är fega.....!!!!! När han själv inte ens VÅGAR se vad som händer när vi förvandlar det lyckliga och välmående  Ifane (med bara en galen knivmördare...) till en mordisk häxkittel av slående proportioner.

Jä-jä-jä... Theo är knappast en moralens och modets förkämpe själv, men...
a) Vi vill bli bundisar med kammarherren pga alvkatten.
b) Vi vill bli rika.
c) Vi vill ha fast mördaren.
d) Vi vill ha en allierad vän? högt upp på slottet. Läs: WFRP faithpoint!

Kammarherren? -"BINGO! BINGO!" *Håller för öronen för att slippa höra kaosets förespråkare*

Med lite flax kan målet med kaos också uppnås, som en direkt konsekvens av våra förehavanden. -"BINGO! BINGO!"
Annars så kommer säkert fler tillfällen och möjligheter, kanske om vi åker till Hârn senare i kampanjen. :wink:

Jag vill för övrigt ha en sån där tuff alvartefaktshjälm med drakar, vingar å shit på. Kanske med ett antal tuffa besvärjelser inlagda så man ser skillnad på orcher och Golothabor, eller "skydd-mot-alla-kusinerna-från-landet". Schysstarå Beppo? En 05:a eller? :lol:

Oliver ingår inte direkt i mina planer, då han bara är ett problem, men kör i vind. För några goda idéer har inte jag.

:arrow: ...bajen-aporna 3-0...
#2018
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 19, 2004, 19.00
Juvelerargillet har väl större anledning att tysta oss, iom att de skyddar en brottsling och har ett anseende att rädda. Blodshämnarna har inga pengar till skänks.

Själv kommer jag att ha ångest resten av kampanjen om man inte försöker ta bingolotten.
#2019
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 19, 2004, 13.23
Ang. kammarherren. Varför skulle han vilja döda ngn som kliar hans rygg, på ren reflex? För att han är Navehpräst undercover?
Själv så tänker jag åtminstonde tjäna så mycket som möjligt på "affären", jag behöver guld, om ni sedan är fega landkrabbor som knappt vågar spela i kampanjen så är ju det upp till er.
Tycker ni borde vara lite mer positiva istället för att alltid se alla svårigheterna.

...o ida spöar bajen aporna...

Ps. Peter, Morgath för h-e, inte Morgoth din LotR-mupp! :wink:  Ds
#2020
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 18, 2004, 23.08
Välkommen Peter, du har just klarat av en steg 1 i en IT-utbildning. "Förtal" får man nog leva med i takt med att gliringar haglar.  :wink:
#2021
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 18, 2004, 20.08
Citat från: "Ekis"Jag kan fortfarande inte begripa vad Emil har emot det totala kaosets plan... Varför inte använda informationen vi har på så många ställen som går... samtidigt... :twisted:  :?:

Suck... Vi får väl nöja oss med skrället till kammarherre... Går något fel skyller vi på utlänningarna från harn... Så kan vi jaga efter platsen där det regnar magiska svärd och dvärgsmidda ringbrynjor... :D

Såklart att vi som Harbalbor vill sänka våran egen stolta huvudstad i ett mörker som endast Hin Håle själv skulle se genom. Ett alldeles eget Golotha fast i Harbal.

Var det Morgath eller Sarajin du tillbad? :wink:
Nä, mot den randiga alvkatten, där väntar rikedom och alvartefakter i överflöd!

Kul snack om gamla legendariska PCs och NPCs f.ö. Vi borde starta en egen topic om rackatärers beryktade manövrar. Vilka som är i liv, vilka som ej är med oss mer, och vilka som är dom mest hatade NPCs, typ Eldstorm, Marky Mark´s Funky Bunch. :D Kan inte så många namn utantill själv, men med lite hjälp så kanske bilden klarnar lite.
#2022
Föreningsfrågor / Lokalen som helhet
juli 18, 2004, 13.57
Hyran är relativt billig egentligen om man räknar per kvm. Tyvärr så har vi förbannat mycket kvm, som knappast används. Det stora "discogolvet" och köket är mer eller mindre bara yta som kostar hyra samt el för belysning.

En lokals yta bör ju ligga i inom ramar för våra aktiviteter samt vad vi har råd att ha för att ligga i balans med ekonomin.

Jag anser att vi varken uppfyller det ena eller det andra. Speciellt inte då balansen i ekonomin kräver att vi skall ha 100+ medlemmar emellan 7-20 år, samt att BSK skall gå med vinst med ca 20 K varje år. Dessa krav är knappast realistiska längre, då vi just nu inte ens vet om det kommer att bli ett BSK. Och vem kommer att arrangera nästa, och nästa, och nästa...

Föreningen stryper sig själv i längden med dessa ekonomiska krav på sig själv, och släcker även många eldsjälar i form av utbrändhet. Ett fåtal tar på sig ett alldeles för stort jobb och i slutändan blir dom bara bittra.

Men... Jag kommer personligen inte engagera mig i denna frågan, inte heller i städveckan och/eller  ngn annan shit som kommer flytandes min väg. För jag varken orkar eller vill längre. Så ni kan ignorera min åsikt om ni vill.

Puss!
#2023
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 18, 2004, 13.27
Alla lever, men på gränsen... Men vi har ju fortfarande ett snitt på ca 9 i morality i våran grupp, och det är ju inte så dumt. Antar att Svens rackatär tillsammans med några övriga sänker erat rejält.  :lol:
#2024
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 17, 2004, 13.25
Antingen så blir det läckert guld, eller våra huvuden som kommer rulla nästa spelning. Så det kanske inte kommer att bli en så jättelämplig och trevlig introduktionsspelning för Rose-buddy, eller..? :lol:
Kanske lite onödigt att göra karaktär bara för att få den dödad, men med lite god vilja och tro, så går förhoppningsvis allt nääästan som vi vill nästa spelning. M.a.o mot alvskatten! Jag ska den löjliga hjälmen till varje pris! :wink:
#2025
Rollspel / [Hârnmaster] Lir für alle!
juli 13, 2004, 15.42
17:00 börjar vi, men... Ev. ska Fredik Ros göra karaktär med Beppo då, för Ros ska börja lira med oss, se det som allmän info för övriga. Vi behöver mer spelare för att våra karaktärer kan trilla av pinn enligt Beppo.

Så man kan väl hälsa Ros välkommen, välkommen Ros, genom att skratta rått när han slår fram usla värden till sin karaktär!  :lol: