Armagedon.se

Organisera mera => Föreningsfrågor => Ämnet startat av: carlsson skrivet oktober 05, 2005, 08.12

Omröstning
Fråga: Ska vi bygga ihop Gröna rummet med rummet bredvid?
Alternativ 1: Ja röster: 16
Alternativ 2: Nej röster: 3
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 05, 2005, 08.12
Efter att ha diskuterat i WiF-tråden om huruvida man ska bygga ut två rum i lokalen till ett enda stort brädspelsrum, så har jag själv funderat på detta ganska mycket och i viss mån ändrat min negativa ställning till detta projekt. Jag är dock inte odelat positiv
Jag startar därför en ny tråd här där vi kan diskutera ärendet och förhoppningsvis komma fram till något som alla, i vår demokratiska förening, vill och stödjer!

Fördelar
- Vi får ett stort spelrum där man antingen kan ha större sessioner samtidigt, eller flera små.
- Det blir tydligt var i föreningen brädspelarna håller hus.

Nackdelar
- Jobbet måste göras.
- Ett mindre rum försvinner. Detta är i mitt tycke den största nackdelen.

Kommer inte på mer för- och nackdelar just nu, men alla är välkomna med åsikter
Titel: Pollen blev fel!
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 05, 2005, 08.28
Domar'n!

Det går inte ändra i pollen efter att den är gjord (blir SQL-fel när jag försöker). Vill också ha med alternativet "Vet inte / Spelar inte mig någon roll".

Fixar du Cliffan?
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 05, 2005, 10.03
Jag är tokmycket för..

1 - Bra med mer utrymme i föreningen för "vuxna" spelare som får vara lite ifred för livet i lokalen när dom spelar, om dom vill det..

2 - Mittenrummet används väldigt sällan, bra att utnyttja de delar av lokalerna till nått vettigt..

3 - det är jäkligtg mysigt med ett större brädspelsrum där man kan ha ett main-spel igång under lång tid, men samtidigt lite mys med kortare spel på nått bord bredvid.. Man får sas dubbelt så mycket spel för samma tid :D


En ide som finns i min skalle är att helt enkelt flytta väggen så mittenrummet blir mindre.. Man skulle få en meter eller så extra i brädspelet, samtidigt som man behåller det mindre rummet till förråd.. Så vi tillslut kan få ett vettigt diorama/pillar-rum.. Nackdelen är att det vore bra med en dörr i varje ände till det som blir ett klart avlångt rum.. en ide är ju med att, om man tar bort väggen helt, att flytta ut väggen mot rummet en bt med så rummet blir lite mer kvadratiskt..

Jobbet är enkelt ordnat med ett par kobolder och en arbetsledare.. det stora jobbet består i att ta ner hyllorna med spel från väggen :)

Jag säger:

Använd ytan som vi trots allt betalar för till nått vettigt !
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 05, 2005, 11.02
Bifogar en bild på hur jag har tänkt det om det blir av.
Eller, öh, det var iallafall vad jag tänkte göra. Men det verkar inte gå att bifoga bilder i forumet??!


Löser det på ett hemligt sätt:
(http://andreascarlsson.com/pictures/armagedonroomv2)

Jag håller dock INTE med om att mittenrummet inte används, och det är som sagt också det jag ser som mest negativt med att låta det rummet försvinna. Igår hade vi, förutom vår kampanj i brädspelsrummet, två ASL-partier igång samtidigt, och det var fullt i hela lokalen på spelare. Ett av partierna ägde rum i mittenrummet, och det är inte första gången. Jag ser det rummet som väldigt bra, men men...  8)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 05, 2005, 11.36
Tyvärr är det en nackdel med nuvarande Php att man inte kan ändra polls, kan iofs vara en feature för att man inte ska kunna ändra statistik, ens som admin.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 05, 2005, 11.45
Mmmm, man kan dock ta bort posten helt och göra om den....men men...

Jag röstade JA :!: i pollen därför att det "andra rummet" inte använda alls just nu. Visst ska det erkännas att jag inte är på gedon 7 dagar i veckan och inte har stenkoll, dock har jag nästan aldrig sett rummet användas på 2 år nu...dessutom kommer ju Andreas "extrabord" ge möjligheter för att lira Asl även här inne under rådande Wif omgång. Håller helt med heavy, om vi nu ska betala en massa för att ha en stor lokal så ska den oxå användas.
WiF kommer att aktivera drygt 15 personer i ca 1 år, vilket gör att även detta rummet används en del istället för som nu att vara avlastningsyta för en dator och ett bord...

Väggarna mellan rummen är(om jag inte är helt ute och cyklar) av flyttbar karaktär, dvs de går att plocka ner(a´la lego) och sedan lagras och vid behov sättas upp igen :idea:

Ser inga som helst hinder för att använda ett utrymme som står och samlar damm dagligen till något nyttigt, speciellt inte eftersom man lätt kan dela på allt igen :wink:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 05, 2005, 12.52
Citat från: "Martin Larsson"
Väggarna mellan rummen är(om jag inte är helt ute och cyklar) av flyttbar karaktär, dvs de går att plocka ner(a´la lego) och sedan lagras och vid behov sättas upp igen :idea:
:

Stämmer bra, stjärnskruvmejsel är det enda som behövs..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Daniel skrivet oktober 05, 2005, 13.21
Jag tycker också att vi ska slå ihop rummet. Ytan i det mindre rummet försvinner inte, den flyttas ju bara in i ett större rum, och det är inget problem att köra två spel samtidigt i ett större rum, dessutom så kanske man kan bli av med endel av de missljud som finnsi det lilla rummet. Jag tycker att det är jobbigt att sitta i det rummet med dörren stängs på grund av att det bl.a. ekar. Med ett större rum så kan detta avhjälpas!

// Daniel
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 05, 2005, 23.11
Det verkar ju onekligen som att ombyggnadsförslaget har vunnit med en förkrossande seger.

Jag föreslår att ombyggnationen sker innan WiF-start. Jag är gärna med och meckar.
Är min skiss ovan okej att utgå från?
Någon som har några fler idéer eller önskemål på hur det ska se ut och vad rummet ska innehålla?
Ska vi måla hela rummet grönt?

Min tyska världskarta från 1931, vill vi ha kvar den i spelrummet, eller är det bara jag som tycker det är fint och trevligt? :)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 06, 2005, 01.55
Citat från: "carlsson"

Min tyska världskarta från 1931, vill vi ha kvar den i spelrummet, eller är det bara jag som tycker det är fint och trevligt? :)

klart den ska va kvar, precis som mina krukväxter!
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 06, 2005, 07.51
Aha - Så det är DINA växter!!

Plötsligt så var dem bara där och ingen visste vem som hade placerat dit dem.  :D
Dem mår ju ungefär 1892% bättre nu än vad dem gjorde när du ställde dit dem...  :lol:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Daniel skrivet oktober 06, 2005, 08.40
Jag kan också hjälpa till och fixa till rummet, säg till när det är dags bara!

// Daniel
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 06, 2005, 13.28
Det är väl bara att vi kommer överens om en lämplig lördag och kör.. Ja, måla hela rummet i en färg är nog väldigt vettigt.. Ska det vara två färger kanske vi skulle måla halva grått och halva rött ;)..

Som varande lokalansvarig är jag gärna med och bestämmer lite, och tillika bygger.. Som styrelsemedlem så pratar jag med resten av styrelsen om det och kollar om nån har några invändningar..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 06, 2005, 20.00
Låter som en utmärkt idé att använda den ytan till något vettigare än vad den har använts till tidigare. Det gick från ett rökrum till WiF-rum, till ASL-rum, för att sedan bli någon sorts rum där någon dumpat prylar (igen). Gröna rummet blev väl sammanfattningsvis ett litet reserv-rollspelsrum som blev för varmt innan ASLarna flyttade in dit.

Det är viktigt att försöka anpassa ytan till det behov som medlemmarna har om det är möjligt, annars betalar vi för yta som inte används vilket är förhållandevis dumt. Har föreningen inte medel till det, kan jag förstå en viss ovilja!

Carlssons skiss är mycket bra, det behövs mycket hyllor och det är viktigt att utnyttja höjden för att kunna förvara boxar, pärmar och anteckningsmtrl. Belysningen blev avsevärt bättre efter carlssons idé att sänka ned den, den kan nog sänkas ytterligare för att få ett bättre ljus? Kanske emil kan skaffa schyssta lampor till lågt pris från markslöjd igen?  :wink:

Jag har ställt två magnettavlor + en massa magneter där, Geddon har en okey whiteboard som vi kan smälla upp igen. Vad gäller bord och andra tillbehör rekommenderar jag IKEA, då deras ben, bordsskivor, hyllplan, konsoler och annat är i regel billigare än många andra i området! Du skulle exempelvis kunna köpa 4 mindre skivor till ett mycket bra pris för att sedan ordna ett långt, brett bord om det hade varit aktuellt....

Då jag stöttat i fixandet av både saneringen av rökrummet och det gröna rummet när dessa skapades, är jag självklart med på nya förändringar om jag har möjlighet!

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet oktober 07, 2005, 08.43
Ska vi köra imorgon? Jag kan hjälpa till efter kl 13 (ska till Brukshundsklubben). Säg bara till så kan jag åka jojo runt om i stan och fixa prylar. :D
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 07, 2005, 09.11
Det känns liiiite dumt att dra igång medans det står ett parti asl uppställt.. :/

Sen har jag inte 100% klartecken från styrelsen på det än heller (men jag ser det mer som en formsak)..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet oktober 07, 2005, 11.25
Men vi borde väl kunna ordna fram färg och kunna förbereda det lilla rummet för renovering? Efter vad jag förstår så är ASL:arna snart klara.

Tycker ju att det är lite kul att greja med rivning, målning och dyl.
:P
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 07, 2005, 11.50
Jaja, kom in så tömmer vi det iallafall då :) Sitter på klubben hela dan så.. Eller ja, sömn är ju kul med, så jag kanske försvinner, slå en signal hgit och kolla först..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet oktober 07, 2005, 14.06
Topp! Jag ringer runt 13-tiden.  :D
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 07, 2005, 14.52
Citat från: "oscar"Topp! Jag ringer runt 13-tiden.  :D

Tittar på klockan.... 14:55



:D
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 07, 2005, 17.10
Jag vet inte hur de andra ASLarna ser på det, så jag talar väl för mig själv att det kan väl vänta att riva väggen tills vi har spelat klart?

Det är tillräckligt hög ljudnivå i Gröna-rummet när vi sitter 4 spelare i det, det lär inte blir mindre ljud på grund av att väggen rivs och det lär inte gå fortare att spela klart vårt parti ASL i lugn och ro.

Vill Geddon ha en halvsunkig Webb-kamera i rummet kanske, för lite on-line?

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 08, 2005, 17.05
Ja, vi vill ha webbcam :)

Tänken är väl att vi väntar med att välta väggen helt innan ni är klara med ASL, men man kan plocka ut rummet brevid och välta ut den delen av väggen så länge..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet oktober 09, 2005, 12.20
Okey, jag tar med mig min logitech usb-webbkamera på tisdag...det finns säkert något användningsområde till den, om inte annat för att se att lokalen är öppen...den är rätt kass, med grynig bild och halvkass upplösning...

Skulle nog bli måttligt road om ASL-et blev plötsligt en byggarbetsplats  :evil:

...men idén i sig är ju bra!


L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 12, 2005, 12.32
Har bara skummat igenom det som folk sagt så detta kanske står nån annan stans i tråden, so be it :arrow:

Jag och Heavy + nån till har pratat om att vi kanske skulle tas och ställa brädena på tvären i rummet, dvs dela av det i en Axis sida och en Allies sida(för att förtydliga - helt, dvs så att det fysiskt inte går att korsa rummet).
Personligen tycker jag att det låter som en skitkul idé. Man kommer faktiskt åt allt från ett håll av kartan, och det lär skapa en mer tydlig Axis - Allies stämpel på spelet. Sedan är det faktiskt ett faktum att vi kommer att vara ännu fler spelare än någonsin, så det kan nog vara en god idé av det skälet oxå, och springandet kommer att nå nya höjder.
Dessutom kan ju då de respektive sidorna inreda sin halva av rummet med lämplig propaganda osv 8)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 12, 2005, 19.21
Da !


Har en massa sovietiska propagandaposters i digitalt format liggande på nån skiva.. :) Bara att trycka och tapetsera väggarna med :D
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 12, 2005, 23.33
Good thinking Comrade General :!:

Spatajse pomöset :!:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: soulreaper skrivet oktober 13, 2005, 11.01
Är väldigt gärna med på en rivning/ommålning har dock aldrig varit inne på armagedon men efter vad jag har läst tycker jag att det låter som ett väldigt bra initiativ att riva och göra ett stort rum. har dessutom antagligen tillgång till bil så jag kan åka runt och fixa grejer på och utanför stan.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet oktober 19, 2005, 12.51
Med risk för att verka trög...
Tre frågor:
1. Ska vi köra på Andreas Carlssons vackra skiss?
2. Skall det målas?
3. Behöver vi köpa in ngt?
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 19, 2005, 13.06
Citat från: "oscar"Med risk för att verka trög...
Tre frågor:
1. Ska vi köra på Andreas Carlssons vackra skiss?
2. Skall det målas?
3. Behöver vi köpa in ngt?

1. Nja, vi ska nog ifrångå den och ställa bordet tvärs över rummet istället, och så att säga dela av det med det.. Så de axis får en sida och egen dörr, och De Högvördiga, Övermagninfika och för att inte säga Snygga, Allierade får en.. :)

2. Ja, samma färg i hela rummet vore ju trevligt..

3. Ja.. Färg, lampor, camotyg till gardiner samt mer hyllor är väl det som jag kommer på rakt av.. Lite kopieringskostnader för ev. posters med Sovjetisk och tysk propaganda tillkommer, men jag kan nog fixa detta väldigt billigt om inte gratis..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet oktober 19, 2005, 15.48
Okidoki... Tror dock inte att vi får plats med alla kartor på ett bord bara. Vi ska spela med följande spelbräden:

1. Asien
2. Europa
3. Skandinavien
4. Afrika
5. Amerika
6. Taskforces
7. Produktionsspiralen

Har ställt in mina kartor och spelbräden i ASL-rummet. Om man tittar på dom så får man en uppfattning om hur mycket spelyta som krävs. Vi behöver ha minst ett bord till för Afrika och Amerika. Förmodligen kan vi i vanlig ordning klämma in Taskforces och Produktionsspiralen i hyllan men det brukar bli en hel del skuffande kring just det hyllplan där tidigare nämnda spelbräden är lokaliserade  :)

Saker som ska göras således:
1. Bestämma färg (vad sägs om vitt?)
2. Handla färg och målartvätt
3. Ta ner hyllor och tömma rum på saker
4. Riva vägg
5. Slipa, städa och målartvätta
6. Titta på färg när den torkar (roligare än Melodifestivalen enligt somliga)
7. Fixa bord
Har jag glömt ngt? Det vore bra om vi kunde bestämma färg och handla innan helgen. Jag kan ställa upp och köra nästan när som helst.
Titel: Ljudnivå
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 21, 2005, 08.16
Någon form av gobelänger för att dämpa ljudnivån vore MYCKET bra!
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Apanpapan skrivet oktober 21, 2005, 08.31
Kanske skulle folk prata med mindre bokstäver för att sänka ljudnivån?
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 21, 2005, 12.49
Citat från: "Apanpapan"Kanske skulle folk prata med mindre bokstäver för att sänka ljudnivån?

Det hjälper inte. Även om man pratar tyst i ett odraperat rum så skapas ljudvågor som upplevs stom störiga. Draperier/Gobelänger/Takplattor etc hjälper till att ordna detta problem!

Dessutom har jag svårt att tro att många spelare har svårt att vara tysta i stridens hetta!  :wink:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet oktober 21, 2005, 14.20
Håller med Andreas om att ljudnivån nog kan upplevas som ett stort problem. Framför allt för de personer som har problem med hörseln. Frågan är då vad man kan göra?
- Gobelänger?
- Takplattor?
- Matta?
Lutar mer åt takplattor eftersom gobelänger och mattor har en tendens till att bli väldigt smutsiga väldigt snabbt. Har inte en aning om vad takplattor kostar.

Om man verkligen är seriös kan man montera 70-90 mm isolering i taket med 3-5 cm luftficka upp till "orginaltaket" och täcka med ett tyg. Då får man en riktigt ordentlig ljudisolering. Det man behöver köpa då är isolering, brädor och tyg. Kostnaden torde ligga på cirka 2000 spänn.

http://www.saecollege.de/reference_material/pages/Walls.htm
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 21, 2005, 15.44
Allvarligt tror jag att det räcker med gardiner och camonät i taked :)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 21, 2005, 16.20
Citat från: "Apanpapan"Kanske skulle folk prata med mindre bokstäver för att sänka ljudnivån?

Lärarn har talat....och vi vet ju hur bra det funkar... :wink:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: GrandPA skrivet november 15, 2005, 21.25
Sätt igång. ASL är slutspelat :D (tyskland segrade såklart) 8)  och prelstart för WiF är 29/11 förutsatt att rummet är klart. Så nu är det upp till de händiga.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 16, 2005, 00.59
Jajaja, vi ska prata om panten på söndag i första hand.. vi har ingenstans att göra av den, ingen vill ta rätt på den frivilligt och den kan inte ligga kvar...

Sen kör vi.. Vem hjälper till ??
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Daniel skrivet november 16, 2005, 22.27
Citat från: "Heavy"
Sen kör vi.. Vem hjälper till ??

Jag kommer gärna ne och hjälper till!

// Daniel
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 18, 2005, 17.36
Seriöst, hur kan man köra en föreningsfråge-poll i en tråd som bara brädspelare använder mer eller mindre?

Jag snubblade personligen in här av en slump och läser att "slå-ut-väggar-är-sköj-syndromet" har slått till igen. Och jag är skarpt negativ till ngt liknande. Geddon behöver snarare fler rum än ett mindre, oavsett hur mycket det används eller inte.

Om ni däremot skulle göra ngt konstruktivt som att bygga ut rummet i lokalen så skulle det ju bara vara bra om lite discogolsyta försvann till ngt mer spelorienterat.

Men det är min högst personliga åsikt. Däremot att ni gömmer föreningsfråge-polls här är sjukt, och det borde alla fatta.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 18, 2005, 17.50
Är väl kanske inte det bästa stället att lägga det på. det håller jag nog med om vid lite närmare eftertanke..

Sen är väl det egentligen mest en vägledande poll för styrelsen om hurvida ett större brädspelsrum skule användas eller inte, det är ju styrelsen som beslutar om det ska genomföras eller inte...

Eftersom vi trots allt har 11 medlemmar som tycker det är en bra idé, och kommer att använda rummet regelbundet under ett års tid (i första svängen, sen lär det ju dra igång nått asl-kampanjande igen om jag känner gamlingarna rätt), så ansåg styrelsen att det är värt att genomföra.. WiF-Kampanjen kommer att involvera 15-16 pers som spelar, enda andra alternativet hade varit att stänga av blåa rummet ett år, eller gett fan i att spela alls..


Jag tar gärna en debatt om rummens vara eller inte vara med, men det här är kanske inte rätt ställe.. Vår evil moderatör lär hugga som en landhaj(tm) om vi jiddrar om det här.. :)

(Men personligen är jag med för fler små rum, bara dom används, annars har dom inget berättigande)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 18, 2005, 18.25
Det är väl ingen som vet om rum kommer användas eller inte i framtiden, det är inte det som är frågan. Eller en motivering öht att ta bort ett!  :evil:

Det är bättre att bygga ut i lokalen, men det är ju jobbigare, så det frånses väl gärna av inblandade antar jag.

Alltså, jag missunnar inte brädspelare ett större rum, däremot att ta bort rum är fucked upp i räva.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 18, 2005, 22.17
Det är klart att det hade varit bättre att bygga ut "in i lokalen" men frågan är om det inte blir lite för dyrt? Dessutom ska man, som du poängterade, hitta människor som vill genomföra arbetet. Jag har röstat för en utslagning av vägg. Anledningen är att jag har fått mig förklarat att det rummet som ligger jämte det gröna rummet knappt används.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 19, 2005, 04.25
Citat från: "emil"Det är väl ingen som vet om rum kommer användas eller inte i framtiden, det är inte det som är frågan. Eller en motivering öht att ta bort ett!  :evil:
.


Nja, jag vet inte.. om vi har ca 100 m2 i nuläget som inte utnyttjas alls ändå.. ;)

En sak till, vet inte om du uppfattat det.. Man "slår inte ut" väggen mellan rummen, man skruvar ner den.. Hela den delen av lokalen är uppbyggt med ett modulsystem där väggarna är nedtagbara.. Vilket i slutändan betyder att vi såklart ska förvara väggdelarna vi tar ner nu, för senare uppskruvning om det behövs ett rum till..


Ja, hade blivit mycket dyrare att bygga ut i lokalen tyvärr.. Och då hade vi stått där utan rum likaväl..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 19, 2005, 09.34
Att ta bort enskilda rum är att ta bort resurser för föreningen, det är skit sak samma om det används eller inte förnuvarande. Det är ingen motivering. Mycket dyrare att bygga ut i lokalen? Knappast. Däremot krävs det mer arbete, och det är obekvämt.

Ni ska ju inte försöka inbilla mig eller någon annan om att den där modulväggen kommer tillbaks någonsin i framtiden. Så om Snucko Snuckosson och hans kompisgäng behöver ett rum för sina spelprojekt, så ska ni snickra upp den igen dårå, och ta ner hyllor m.m?  :lol:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 19, 2005, 09.48
"Mycket" är förstås en definitionsfråga, men ombyggnationen nu kostar ett par tusen, och då är tom gardiner och sånt inräknat.. Skulle vi byggt ut det i lokalen så skulle bara väggbygget kostat 2-4 tusen extra beroende på hur seriöst det skulle göras (och det är ju lika bra att göra det ordentligt på en gång)...

Med din motivering att ta bort rum oavsett om de används för närvarande eller inte är att ta bort resurser för föreningen går lika bra att applicera på att vi ska byta ner oss i lokalstorlek.. Vad ska vi med ytor till som inte används ?? Nu kommer iallafall 8 m2 till av föreningslokalen att användas.. ;)

Om Snucko och hans kompisar behöver ett rum så är det väl helt sonika upp till dom att igenom styrelsens försorg se till att få ett?? Likaväl som vi som är drivande bakom brädspelsrummets utbyggnad bygger själva, får väl dom gör det med ?? Om nu inte brädspelsrummet kommer att behövas i den storleken vid det tillfället är det väl helt sonika för dom att bygga upp väggen igen ?? Alternativ kanske Snucko och styrelsen kommer överrens om en annan lösning då förutsättningarna är annorlunda än de är idag ??

Jaja, det blir nog jättebra det här tror jag :)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 19, 2005, 10.25
Citat från: "Heavy""Mycket" är förstås en definitionsfråga, men ombyggnationen nu kostar ett par tusen, och då är tom gardiner och sånt inräknat.. Skulle vi byggt ut det i lokalen så skulle bara väggbygget kostat 2-4 tusen extra beroende på hur seriöst det skulle göras (och det är ju lika bra att göra det ordentligt på en gång)...
Kan man med att lägga 10 K svart i ngns ficka så är väl det HÄR inga problem, eller? Ey, Heavy! :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :evil:

Citat
Med din motivering att ta bort rum oavsett om de används för närvarande eller inte är att ta bort resurser för föreningen går lika bra att applicera på att vi ska byta ner oss i lokalstorlek.. Vad ska vi med ytor till som inte används ?? Nu kommer iallafall 8 m2 till av föreningslokalen att användas...
Jadu... Att min åsikt om lokalbyte dyker upp här har heller INGET med frågan om att "slå ihop två rum till ett" att göra. (Och ett lokalbyte behöver inte heller betyda mindre spelrum, så sluta svamla.)

Citat
Om Snucko och hans kompisar behöver ett rum så är det väl helt sonika upp till dom att igenom styrelsens försorg se till att få ett?? Likaväl som vi som är drivande bakom brädspelsrummets utbyggnad bygger själva, får väl dom gör det med ?? Om nu inte brädspelsrummet kommer att behövas i den storleken vid det tillfället är det väl helt sonika för dom att bygga upp väggen igen ?? Alternativ kanske Snucko och styrelsen kommer överrens om en annan lösning då förutsättningarna är annorlunda än de är idag ??
Och det tror du att nytillkomna medlemmar ser denna möjligheten med föreningen, OM nu ens möjligheten finns öht i framtiden? Det här är rent nonsens i mina ögon, och nu gör du mig förbannad, helt ärligt heavy.

Det är fan bättre att bränna en del pengar på att fixa till samtliga dom smårummen så att dom blir större, än att låta ett exklusivt WIF-rum ska svälja två rum.[/quote]
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Ewers skrivet november 19, 2005, 11.28
Det ena hindrar ju inte det andra.

Vi har idag ett flertal medlemmar som avser bedriva fast verksamhet under ca ett år i det "nya rummet". De avser dessutom renovera de två små rummen till ett större rum. Vi får alltså ett renoverat rum, aktivitet i lokalen och därmed vinner föreningen en massa.

Att sedan fixa i ordning ett eller flera mindre rum för att kunna spela i under nästa verksamhetsår skulle vara en toppenide tycker jag. Detta är verkligen en ide som jag tycker att man borde ta upp på årsmötet. Det skulle vara väldigt bra om årsmötet anslog en budgetpost för just ombyggnad samt deffinierade vad medlemmarna önskade i form av lokalförbättring.

Det är ingen stor katastrof att två rum blir ett. Det ena rummet används väldigt sällan men ja, det används ibland. Nu kommer det dock att användas mer och det är bättre anser jag. Du (Emil) har dock rätt i att det behävs mer rum så nästa års styrelse kon ju kanske få det som "årsmål"?

Mvh /F
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 19, 2005, 13.30
Härligt  :? att se diskursen om lokalen alltjämt finns kvar, om än nu i en annan tappning?

Är personligen av den åsikten att det vore bra efter ett decennium av prat faktiskt avsätta medel från budgeten för att flytta ut väggen en till en och en halv meter. Jag avser då väggen som är vid smårummen och styrelserummet. Vet att Steve, Micro och jag pratade om det för något år sedan när vi renoverade rummen. Den idén vad då inte särdeles uppskattad vad jag kan minnas och det fanns inga pengar.

Vi ordnade då rummen, Steve och Micro gjorde en mycket stor del av jobben. Med rummen menar jag att vi snyggade till två rum, det sista var det Gröna rummet.

Micro fick förövrigt skit för valet av den gröna färgen, vilket jag än i dag tycker var jävligt lågt, men en del av den white-trash (hittar inget närmare som kan beskriva det - kanske det räcker med att skriva suspekta kulturen?) kulturen som finns kvar på föreningen. Det är förvånansvärt vilken jante-lag som dyker upp ibland...

Efter vi defacto spelade spel regelbundet i rummet, till och med i en större utsträckning än det gröna rummet, flyttade ASL/WIF spelarna in 2004 i det gröna rummet. Det blev ju utdömt efter det var "för varmt" och spela spel i och "för nära datasalen" för att spela rollspel i. Sedan vi började spela ASL i oktober 2004 har grannrummet i stort varit lågutnyttjat. Till och med så lågutnyttjat att någon förvarat personliga artefakter som skärmar, dörrmatta och annat där. Ett tag stod en dammsugare helt ensam  :cry: där inne.

Vad som förvaras där nu är väl ett obestritt faktum och kanske kan sammanfatta en del av de argumenten som finns för att använda ytan till något annat ett tag? Om vi räknar pris per KVM/dag så är det en jävligt dyr lösning att förvara pant på. Som vanligt är det ingen som egentligen vill ta i det förstod jag det som i onsdags.

Instämmer till fullo att det ena inte utesluter det andra och att man bör låta årsmötet ta ett rambeslut att lämna till styrelsen för att verkställa under 2006. Med ett skriftligt direktiv som styrelsen kan förbereda inför årsmötet får man helt enkelt ta ställning kring VAD som skall göras NÄR, HUR kan lämnas till de förtroendevalda att ordna. De får ju en budget och det är ju en ram för vad det får kosta?

Kostnaden för rummet nu kan väl elimineras genom att det får inte kosta mer än vad som ligger i sopsäckarna i pant? Eller är panten uppsatt som tillgång i budgeten??

Sammanfattningsvis behöver föreningen fler rum i storleksklassen modell större (typ röda rummet), till en kostnad som är försvarbar. Att skruva ned väggen är ingen varaktig lösning, men det är en lösning för att få ett bättre spelutrymme under en begränsad tid.

Dessutom vill ASL-spelare redan "boka" rummet 2007 (!) för ytterligare en mega-brädspelskampanj...

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 19, 2005, 13.34
Ja, föreningen behöver rum för frantiden, men det kommer omöjliggöras om ni tar bort ett istället för att bygga utåt i lokalens fria yta, iom att alla rum behöver fönster.(om man ska bedriva aktivitet i det) Så gödsla istället lite tid och pengar för att göra det riktigt från början, vänligen.

Jag har tjaffsat nog om det här personligen nu.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 19, 2005, 20.17
Måste bara tillägga lite då Lindberghs inlägg kom under tiden jag skrev.

Lindberghs hippiehaschflumme-kommentarer som knappt behandlar ämnet får stå för honom och kommer vara obesvarade från min sida.
Alla i den här tråden, förutom jag, är ju tupprunkade på att låta en totalt odemokratisk poll existera och den har varit vägledande för styrelsen då ni inte är intresserade av opposition i denna fråga. Najs! *Grov ironi*

Men det är ju positivt att alla verkar vara eniga om att det i grund och botten borde finnas fler större spelrum i föreningens lokal iaf.  8)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet november 20, 2005, 01.52
Citat från: "emil"Måste bara tillägga lite då Lindberghs inlägg kom under tiden jag skrev.

Lindberghs hippiehaschflumme-kommentarer som knappt behandlar ämnet får stå för honom och kommer vara obesvarade från min sida.
Alla i den här tråden, förutom jag, är ju tupprunkade på att låta en totalt odemokratisk poll existera och den har varit vägledande för styrelsen då ni inte är intresserade av opposition i denna fråga. Najs! *Grov ironi*

Men det är ju positivt att alla verkar vara eniga om att det i grund och botten borde finnas fler större spelrum i föreningens lokal iaf.  8)

A: Du har rätt i att demokratin bakom beslutet sög


B: Jag har en lösning:
"Lilla" datorrummet kan lätt bli spelrum på ca. 30 minuters arbete. Vi flyttar in datorerna där de hör hemma (stora datorsalen...och det FINNS plats) och vips har vi ett extra rum igen. Varför ska vi ha två halvfulla datorsalar när allt får plats i en?

8)  Tamtidaaa, Cliff saves the day!
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 20, 2005, 02.33
Ja, nånstans tror jag nog att folk som söker efter ytor att vara på tar upp frågan men styrelse, eller kanske med nån-som-känner nån i styrelsen, och det börjar pratas om ombyggnationer/tillbyggnationer.. Jag ser mig själv som en ny medlem i föreningen, och visst jag kanske inte är socialt funtad som alla andra, men för mig är det självklart i en förening att be styrelsen, och framför allt jobba för att den hobbygren man själv är intresserad av, får en bra möjlighet att utövas i ev. lokal eller som del i verksamheten..

Idag behöver vi inte det lilla mittenrummet, varför då inte använda det till nått vettigt..
Det fattar inte jag??

Att lägga 10 papp "svart" i nåns ficka när det finns pengar avdelade till det av ett årsmöte ser jag inte som några problem.. (Vi kan ju ta den delen av diskussionen privat istället för över forumet, för det är trots allt bokfört  och jag diskuterar ogärna mitt företags ekonomi här). Idag har vi inga pengar alls att göra det hela för som nämnts på andra platser i forumet under den sista månaden.. Eller ja, det är ju brädspelssektionens budget som läggs till renoveringen..

Det är inte din åsikt i frågan om lokalbyte jag ger mig på (jag tycker ju med det till ganska stor del så) utan jag menar bara att det går att applicera samma semantik på att byta ner sig i lokalyta.. Det är ju också att ta bort framtida resurser för föreningen, vi vet ju aldrig när vi får användning för alla m2 vi har..

Men nu tar vi en morot och lugnar ner oss.. Vi vill ju alla samma sak, vi har bara olika vägar fram till målet :)

Håller fullständigt med om att vi ska bygga fler rum i lokalen, utan ett uns av tvivel.. Men inte idag, eller ens under sittande styrelse..

Skulle nu ett litet rum behövas på kort varsel, så kan vi ju använda Cliffs superba idé och bära ut datorerna ur den lilla datalsalen.. :D

Vad gäller panten så är den borta sen idag om jag har förstått det rätt..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 20, 2005, 10.14
Asså, 2 rum blir 1 = 1 rum för lite. Enkel matematik. Oavsett vad rum används till f.n. Svårare är det inte. Enskilda rum med fönster är en resurs för föreningen helt enkelt.

Jag skiter totalt i konstiga kompromisser, och till skillnad från er så har jag inget egenintresse i det. Jag har ändå inte någon avsikt att bråka, bygga ut, lägga beslag på rum för att spela ngt f.n.

Det handlar bara om principer, och alla här vet/borde veta att det här är fel tillvägagångsätt. Att:
A) Köra en bizarr poll i universums mörkare utkanter som handlar om föreningen, och sedan använda den som ngn form av underlag för egenintresse i föreningen.

B) Att ta bort rum i föreningen.

Och jag är verkligen inte intresserad av att läsa en massa textludd som inte har med frågan att göra.

Bästa lösningen vore om det gick att riva upp förslaget och få WiF-spelarna att bygga utåt istället, för föreningens bästa. Men det är knappast troligt att det kommer hända, då det är jobbigt, och kräver mer resurser. :roll:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 20, 2005, 11.07
Igår ägnade jag 4 timmar åt att ta ner en styck vägg.

Väggfrågan
Innan jag började med arbetet frågade jag folk på geddon om styrelsen var insatt och att det var ok att börja. Detta är tragiskt eftersom hela beteendet syftar till att jag vet att folk kommer att kasta skit på mig personligen om jag inte frågar först. Oavsett om det är bra för föreningen eller inte.

Jag pratade även med Anders och Clifford som satt i målarrummet och målade. Vi kom överens om att man hade kunnat sköta den här diskussionen på "ett öppnare sätt". Det är detta som frågan handlar om.

Jag anser att styrelsens medlemmar måste kunna ta snabba beslut för att saker och ting skall kunna ske. Andra anser inte att så är fallet. Detta är ingen ny konflikt. Jag tycker att den enda vettiga kritiken som kan riktas är att "pollen" hade kunnat genomföras längre upp i forumet.

Jag kan förstå att folk blir besvikna om rum försvinner. Jag kan också förstå att folk blir besvikna att rummen är så j-vla äckliga och smutsiga att man inte har lust att använda dom.

Det jag inte kan förstå är folk som gnäller när folk sliter arslet av sig för att föreningen skall bli bättre.

Ur ett perspektiv kan man anse att brädspelsektionens medlemmar har betett sig på ett exemplariskt sätt. Efter hetsiga diskussioner på forumet har vi konstaterat att vi vill ha ett större rum. Med styrelsens goda minne tillser vi helt enkelt att så sker. Vi vill något, vi ser till att de sker. Detta beteende är något som föreningen saknar. Armagedon behöver faktiskt folk som ser till att det händer saker.

För att denna fråga inte skall bli mer infekterad vill jag tillägga att jag hoppas att folk inte blir arga på varandra. Om man sätter saker och ting ur perspektiv så är det helt enkelt inte värt det.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet november 20, 2005, 11.50
Jag har nu släpat ut debatten i det öppna, dvs till kategorin föreningsfrågor. Ursäktar att jag missat detta innan.
Titel: 1 rum != 1 Spel
Skrivet av: Daniel skrivet november 20, 2005, 12.24
Hej!

Jag ville bara tala om att ett rum inte bara medför att endast ett spel kan pågå i detta rum. Jag hoppas att de som inreder ser till att det finns plats för ett mindre bord där ytterligare ett spel kan pågå. Genom att göra på det visten så har Armagedon egentligen inte förlorat något rum utan endast sett till att få ett bra rum i stället för två små och sunkiga rum.

// Daniel
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Ewers skrivet november 20, 2005, 13.06
Det enda som man kan hänga upp sig på i frågan är att det fanns en "poll" som bara brädspelsnissarna läste (och därmed var med och röstade i) men man skall veta att denna poll inte på något sätt påverkat styrelsens godkännande av sammanslagningen av de två rummen.
Jag hade inte ens sett pollen förrän Emil gjorde mig uppmärksam på den.
Styrelsen såg en möjlighet att få ytterligare en del av lokalen iordninggjord och uppfräschad. Vi tog den.
Vi har vägt för- och nackdelar mot varandra och kommit fram till att det gagnar föreningen mer att ha ett större "glutspelsrum".
Daniel har naturligtvis rätt i att det förhoppningsvis kommer finnas plats i rummet för flera mindra spel samtidigt när det inte spelas en storkampanj där hela rummet tas i anspråk.

Därmed hoppas jag att själva debatten om huruvida det skall genomföras eller inte läggs åt sidan och att energin i föreningen används till kreativa frammåtskridande aktiviteter, som tex att förespråka utbyggnad/ tillbyggnad av mer rum mm.
Jag hoppas heller inte att någon kastar skit på dem som faktiskt utför det arbete som atyrelsen har sagt ok till. De gör bara vad som styrelsen och därmed föreningen sagt är vad vi vill skall ske.

För övrigt vill jag bara rätta Emil i att det inte har betalats en enda krona svart för några renoveringar i år. Vad som har gjorts andra år (tex när Emil var kassör svarar jag inte för) men under mitt år som kassör har jag koll på sådant och betackar mig för ryktesspridning.  :wink:

Mvh Fredrik Ewers Kassör 2005   8)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: emil skrivet november 20, 2005, 13.25
O jag har inte påstått att Ewers har betalat ut svarta pengar heller...
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet november 20, 2005, 15.33
Jag ser ombyggantionen av lokalen som positiv, visst, det försvann ett rum (som jag, oavsett vad folk hävdar, kommer anse aldrig används). Anser att det är bättre att ytterligare en del av lokalen garranterat används under en lite längre period än att lämna det tommt 350+ dagar om året :!: MEN det går, om man nu vill detta att återställa det i ursprungsskick(väggen är nedmonteringsbar) efteråt, så det så :o

Bra jobbat Oskar, en FET eloge från mig till dig :!:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 20, 2005, 20.35
Innan jag glömmer, jag ställde in stereon i styrelserummet.

Väggen är helt borta, inklusive reglar och dylikt. Följande saker återstår att göra:
1. Slänga skräp - det fixar jag under veckan
2. Slipa
3. Måla

Frågor som uppstår under processen är vilken färg(er) vi skall välja för rummet. Jag ser två självklara(?) alternativ, vitt eller spygrönt. Personligen gillar jag den spygröna färgen och tycker att vi borde låta hela rummet gå i samma tema som ASL-rumsdelen. Men jag bestämmer inte mol allena...

Har övertygat min sambo om hur roligt det är att greja i föreningen så vi kommer båda att vara tillgängliga under en eller ett par kvällar den här veckan.

En fråga till ASL:arna, det finns tre lampor hängande i rummet. Vad skall vi göra med dem? Anledningen till att jag frågar är att jag inte ser det som självklart att detta är geddons egendom.

Vore bra om folk kunde dyka upp imorgon kväll och hjälpa till.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Ewers skrivet november 20, 2005, 23.54
Tycker att ni målar andra delen i samma färg som första delen är målad i, dvs grön.

/F
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Dale skrivet november 21, 2005, 00.10
Så vitt jag kommer ihåg så har Carlsson fått pengar för dessa lampor, så de är 100% geddons egendom. Rätta mig om jag har fel.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 21, 2005, 00.39
Update...

Jag har spacklat och grejat idag i rummet..

Under morgondagen tänkte jag handla färg (vilket inte kommer att gå i samma gröna färg som är, då det inte finns nån färgkod att uppbringa) så jag kör efter lite snack med "folket" på med en betonggrå nyans..

Köper även takfärg då vi får köra på nytt där med, samma för den vita väggdelen.. Förmodligen lite lackfärg till lister och så med..

Vi bestämde väl mer eller mindre att vi sätter hyllor efter hela den "nya" väggen, förlänger wifbordet en meter eller så och ställer in ett fippla-andra-spel-på-bord samt köper mer lampor på ikea..

Imorgon målas taket..

På tis kör vi skräp ocm målar resten..

På ons skruvar vi hyllor och lampor och småpill.

Bra plan ??
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet november 21, 2005, 00.42
Jo det går att få samma färg. Man tar med sig en bit(bortplockad list tex) och så har färgaffären en supernajs lasermackapär som de håller mot färgen och så får de fram rätt nyans. Coolt va´?
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 21, 2005, 00.45
hmm, ja sant iofs,, men det brukr ändå bli skiftningar och så på det sättet.. Bra plan iofs :)

Dock är det väl ganska få som tycker att den färgen är ok och vill byta ändå ??

Jag hoppar över att köpa den imorgon så kan intresserade prata lite om det..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet november 21, 2005, 06.16
jag har faktiskt börjat gilla färgen, men vilken grön färg/nyans som helst som är hyfsat matt och dämpad blir bra.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: KOBOLDKUNGEN skrivet november 21, 2005, 09.00
BETONGGRÅTT, BETONGGRÅTT, BETONGGRÅTT  :)

Passa på att sätta igen fönstrena också, fatta bunkerkänslan :wink:  :lol:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 21, 2005, 12.55
Har dessvärre ingen möjlighet att hjälpa till i dag måndag, häcken full med jobb och är uppbokad i kväll!! Kanske något vi kan göra i samband med regelgenomgången och nybörjarslag i morgon kväll?? Kan skapa några timmar på onsdagskvällen för att fixa inredning om det behövs! Spelleder på torsdagskvällen...

Rekommenderar starkt att ha fortsatt grön färg, då det är på sikt bättre och fräschare. Grått kommer att bli ap-tråkigt, då golven är smutsgrå också. (jag tyckte ju den färgen var ett skitbra val av Micro, det blev supersnyggt!!). Vill vi ha stabsmiljö ala armégrupp under WW2 får vi kanske ta röda rummet och spela i, bunkrar är för loosers  :wink:  :wink: det vore bra om vi kunde ha sänkt belysning också, det fungerade skitbra med det i ASL när man satt långa pass!! (det ger lite stabskänsla också...)

Planen låter jättebra, gött jobbat oscar och heavy!!

Set-up från nu på fredag-tisdag då? Jag skall kompa ut tidigt på tisdag nästa vecka  :wink: Vill göra brittisk set-up på lördag middag eller söndag om det går för sig? (gör det gärna med Lassón och 'eavy, mina franska baguett-vänner)

SET-UP ORDNING GLOBAL WAR:

1.USA
2.USSR
3.ITALY
4.CHINA
5.CW
6.FRANCE
7.JAPAN
8.GERMANY

Räknar vi baklänges från spelstart tisdag 29/11 bör alla hinna med att sortera oscars gluters-blips-brickor och sätta upp innan 18:00 den dagen!

Jag kan åta mig att köpa kaffe och kanske tilltugg den 29/11.

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: KOBOLDKUNGEN skrivet november 21, 2005, 13.35
Citat från: "Lindbergh"Grått kommer att bli ap-tråkigt, då golven är smutsgrå också. (jag tyckte ju den färgen var ett skitbra val av Micro, det blev supersnyggt!!). Vill vi ha stabsmiljö ala armégrupp under WW2 får vi kanske ta röda rummet och spela i, bunkrar är för loosers  :wink:  :wink:

Borde ju passa er utmärkt då, hehehe  :wink:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Apanpapan skrivet november 21, 2005, 15.48
Vet inte om jag hinner sätta upp saker och ting innan tisdag. Men jag får försöka.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 21, 2005, 16.56
Citat från: "KOBOLDKUNGEN"

Borde ju passa er utmärkt då, hehehe  :wink:

Hmm, de har ju förändrat A-bomben till det bajs-sämre nu ju så den kommer väl inte ens detonera i regnet...jävla skit-spel WiF har blivit  :wink:  :wink:

Ja, vi kanske behöver en bunker mot alla nedskjutna Zeros över Singapore - vår fästning i Asien!! Kanske skall regel-boega mig lite och sätta en Indier där? Det står ju asia/pacific så jag borde få sätta den där???  :twisted: Får ju inte förstärka, men det gäller väl först efter spelet har börjat (gäller även TERR och anymap INF)?

Hjälper gärna till med set-up i fall du behöver Panzer-Sneck  :D  Hörde att du skulle ha en tysk TF med all flotta i Kiel utan bemannat luftvärn :o Ryktas dessutom att alla dina tre HQ skulle behövas mot våra polska allierade  :D

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet november 21, 2005, 17.25
Tyska trupper behöver inte HQ-understöd när de spöar fransoser. Det räcker med en 88mm:s-baguett så flyr den lille rödvinspimplaren till Vichy...
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Brain skrivet november 21, 2005, 17.50
Yrkar på färgbehållning!
Efter att ha spelat där under drygt senaste året så tycker jag den är mycket bra.

Efter att ha sett hur gôtt om plats och luftigt rummet blev undrar man bara varför det inte gjorts tidigare!!!

Bra jobbat!
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 21, 2005, 17.50
Citat från: "Clifford"Tyska trupper behöver inte HQ-understöd när de spöar fransoser. Det räcker med en 88mm:s-baguett så flyr den lille rödvinspimplaren till Vichy...

Hmm, en 88 mm baguett är lömsk, helt klart...det förklarar en del  :lol:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 22, 2005, 01.48
Update...

Har idag skruvat och grejat lite samt strukit taket en gång..
Ev. kan det behövas en strykning till under morgondagen, så innan ni ger er på att måla väggarna, kolla ifall det behövs, d.v.s. om det är flammigt..

Jag såg även din lapp på dörren Oskar och har lagt till lite på den och strukit saker som redan finns på föreningen och inte behöver inhandlas.. Kolla på den INNAN du åker och köper :D

Efter att färg kommit på väggarna och runt förnstren ser jag följande som behövs innan vi kan börja spela..

1. Förlänga bordet så alla kartor och byggnadsspiral osv får plats.
Vilket egentligen bara betyder att vi bygger en meter bord och ställer brevid samt ser till att duken räcker över hele skiten.. Finns skivor och ben i dioramarummet till detta..

2. Köpa 2 Ikealampor till för att täcka hela bordslängden.

3. Skaffa lampa att ha över extrabordet därinne, lämpligen en köksmodell med hiss, eller ev. en till ikealampa.

4. Köpa konsoller och hyllplan samt skruva upp hyllorna.
Skenor att sätta fast i väggen finns i drivor inne i dioramarummet, så köp inga nya, kan finnas konsoller med så kika på det med innan inhandling.. Jag anser å det skarpaste att vi ska köpa och sätta upp rejält med hyllplan, så vi får en bunt hyllmeter att fippla runt med och ha spel samt blippboxar osv i utan att behöva snåla med platsen. Kan ju till och med bli så att vi vill ställa in random prydnadssaker som mössor, mausergevär och liknande i dom med i framtiden.

Ska vi åka till ikea att köpa hela alltet (lampor och hyllor), lär bli billigast men tar tid.. Jag har inte heller bil med dubbdäck, och det var lite slirigt med mina allväders på snön som kom idag :)


Sen kan vi börja sätta upp WiF därinne, bara dumt att göra det innan alla "fasta" installationer har gjorts..


Sånt som kan göras under tiden WiF har startat (inom nån vecka vill säga)

1. Fixa gardiner, stänger osv..

2. Nån till blomma skulle inte göra nått..

3. Förmodligen ett gäng stolar till, eller åtminstone pallar..

4. FIXA LÄCKAN..
Droppar ju som bekant vatten ur elementet, vi måste få dit nån som kan byta lämpliga delar av det åt oss..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Apanpapan skrivet november 22, 2005, 08.31
Citat från: "Heavy"2. Nån till blomma skulle inte göra nått..

Blommor?! Blommor!? We dont need no stinking blommor!
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 22, 2005, 10.52
Hmmm.... Läcka? Borde vi inte säga till fastighetsvärden?

Vad gäller bord så tror jag att man behöver ha ett "huvudspelbord" där Asien-, -Europa och Skandinavienkartan ligger. Sedan behöver man en plats där vi kan få plats med produktionsspiral och taskforces. Till sist vore det bra med ett bord för Afrika- och Amerikakartan.

Angående lamparmatur så anser jag att det bästa vore ifall vi kunde tillverka en likadan länga som ASL-gubbarna gjorde. Syftet är att få till en "spegelbild" av det andra rummet. Det innebär isåfall att man måste flytta på den befintliga armaturen i den högra delen av rummet.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 22, 2005, 11.56
Det är ett sakta droppande.. Har väl stått en burk under innan som tömts en gång i månaden eller så om jag fattat rätt..

Jo, bord kan vi väl diskutera ikväll hur vi vill ha det med, själv tror jag det vore bra att ha allt på ett, så man får plats med ett mindre bord där ett övrigt spel kan pågå, vet att Daniel och co har pratat om att köra lite kortare/mindre ASL kampanjer på nån månad om plats finnes..

Jepps, likadant är snyggt, men bra om de hamnar över borden med och då kanske det blir dumt att göra en exakt likadan dock.. Beroende på hur borden hamnar..

Finns på klubben nu, men försvinner ett par timmar strax och återkommer till kvällen..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 22, 2005, 12.50
Fan, jag blir nästan rörd av att läsa detta - gött jobbat grabbar! Det känns oerhört bra att ni tar i det och jag känner mig verkligen glad över det!!! Minns hur frustrerande det var när vi skulle göra iordning de rummen innan!!!

Rekommenderar att ha så många kartor på högt bord som möjligt, detta då det är lätt att afrika-kartan "försvinner" och plöstsligt står det en "spök-kår" från ITALY och vill spela canasta i Sydafrika. Möjligheten att överblicka är viktig! Den enda "ointressanta" kartan är egentligen america-kartan?

Vi synes i kväll för lite test-WiF och regel diskussioner!

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 22, 2005, 13.33
Citat från: "Lindbergh"Vi synes i kväll för lite test-WiF och regel diskussioner!

Och bygge/målning ;)

Apropå att det går undan lite med pillande där inne..
Det går nästan för fort, så jag och Oscar som är de som pillat hittils går om varandra lite i planeringen t.o.m.... Det lovar gott :D
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 24, 2005, 11.57
Har precis varit iväg och köpt in svart duk till bordet. Det blev en svart duk (150 cm bred) á la biljard för 4x65:-/m = 260:-. Jag har även passat på att sopa, städa och torka av bord, hyllor och allt annat. Det som är kvar att göra:
1. Målartvätta fönsterbräden på bortre långsidan
2. Moppa golvet
3. Stryka duk med strykjärn (den är av en slags ull/ngt annat)
4. Klippa till, spänna ut och häfta fast duk på bord
5. Skruva fast hyllplan i konsoler
6. Lägg ut kartor
7. Städa undan allt som står utanför rummet
8. Sätt upp fina väggdekorationer (wiff-tabeller, fina WWII-foton?)

Vad gäller kartor föreslår jag att vi använder mina "brädor" då det blir lättast att sätta igång (det är bara att lägga ut dem) och vi inte riskerar att förstöra bord/fina laminerade kartor.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 24, 2005, 12.17
Vi behöver en HÄFTPISTOL. Om det är ngn som vet var det går att återfinna en sådan så kan ni väl uppbringa den? Jag ska göra så att jag åker tillbaka till geddon efter jobbet ikväll. Om jag inte hittar en häftpistol där så måste jag åka och handla...
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 24, 2005, 12.54
Se bara till att kartorna sitter ordentligt fast, så att de inte riskerar att "tippa" på grund av de bara ligger på bordet! Eller skall ni skruva fast dem?

Det hände för några år sedan att Africa-kartan tippade och det var inget bra (det blev ju en fördel för den italienska "spök-kåren" som teleporterades fram i östafrika...), vidare att gången då i Kult-rummet då skivan flyttade på sig! En olycka händer väldigt lätt!! Vi har ju haft incidenter med vatten, kaffe, tärningar och annat som wiftat...

Kan man inte bara ta häftpistol och häfta fast kartorna (de laminerade) på träbordet som vi gjorde för ASL? Skadorna på bordet bli minimala och vi kan passa ihop exempelvis skandinavien i så fall.

Det viktiga är i vartfall att kartorna sitter fast på bordet, annars är det ingen höjdare!

Jag tillser att rummet blir lite extra städat under lördagen när jag är där! Bra jobbat oscar :!:  :!:

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Brain skrivet november 24, 2005, 12.56
Citat från: "oscar"Vi behöver en HÄFTPISTOL. Om det är ngn som vet var det går att återfinna en sådan så kan ni väl uppbringa den? Jag ska göra så att jag åker tillbaka till geddon efter jobbet ikväll. Om jag inte hittar en häftpistol där så måste jag åka och handla...

Kolla med Carlsson, vet att han har en
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 24, 2005, 13.28
Jag och PA testade för ngn dag sedan huruvida brädor ligger kvar eller ej. Dom var så tunga att dom verkligen inte ville flytta på sig utan vidare. Hur det blir med filten vet jag inte, men det får vi naturligtvis testa innan vi bestämmer oss. Jag är lite osäker på "häfta fast kartor"-idén då jag tänker mig att man säkert vill återanvända kartorna efteråt. Jag menar, är det inte risk för att kartorna/filt går sönder när man spelar under flera månader för att sedan ta bort dom?

Snackade precis med Carlsson, han lovade att ta med sin häftpistol till geddon idag  mellan kl fem och sex. Jag tar med mig ett strykjärn hemifrån. Om det är folk som vill hjälpa till med att applicera duk på bord så mottages hjälp tacksamt.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet november 24, 2005, 14.09
Mitt resonemang:
Syfte med laminat=tättslutande förpackning för skydd av karta
Häfta laminat=ta bort en del av syftet.
Betänk att kartorna rör sig en aning medans man spelar, vilket kan leda till att häft-hålen blir större och större. Spiller man något där man häftat kan det bli trist också.

Som sagt, jag bara funderar så jag hävdar inte att det fungerar på detta vis, men det KANSKE gör, vilket vore dåligt.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 24, 2005, 15.13
Kan hålla med dig i ditt resonemang och jag tycker absolut att vi skall kolla hur brädorna ligger innan vi gör något överilat. Tänkte att jag ska åka till Coop (igen... :roll: ) och kolla ifall dom har typ "gummitassar" att fästa på undersidan av brädorna.
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet november 24, 2005, 19.53
Citat från: "Clifford"Tyska trupper behöver inte HQ-understöd när de spöar fransoser. Det räcker med en 88mm:s-baguett så flyr den lille rödvinspimplaren till Vichy...

Nej nej du fattar inte, att hota Fransmannen men en baguette är som att hota en Dobberman med en älgstek :P

Citat från: "Clifford"Mitt resonemang:
Syfte med laminat=tättslutande förpackning för skydd av karta
Häfta laminat=ta bort en del av syftet.
Betänk att kartorna rör sig en aning medans man spelar, vilket kan leda till att häft-hålen blir större och större. Spiller man något där man häftat kan det bli trist också.

Håller fett med, det finns bättre sätt :arrow:
Jag och Heavy snackade om dubbelhäftande tejp igår, tror tillochmed att det ev handlades...det borde lösa bifffen  :wink:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Lindbergh skrivet november 24, 2005, 23.55
Ja, det löser väl sig.

Vi spelade i över ett år med laminerade ASL kartor som var häftade och det gick finemang. Spillde kaffe på dem och det var bara att torka av, värre var det kanske med filten under som blev rätt vidrig i min mening! Jag var ju tvungen att dammsuga den vid tillfälle!!

Ewers nämnde att det skulle tejpas laminatkartor ovanpå eventuellt, blir det klart till lördag eller hur är det tänkt :?:

L
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Ewers skrivet november 25, 2005, 02.50
Hej!

Har tittat på Oscars "lådor" som han har sina kartor i och tycker dom är superbra. Tycker samtidigt att Geddons kartor har ett bättre laminat (som inte blänker lika mycket) och tänkte därför att det skulle vara bra att tejpa fast geddons kartor i Oscars lådor, då får man ju det bästa resultatet.  :D

/F
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 25, 2005, 09.48
Jag vill inte att folk tejpar i mina "lådor". Det har kostat mig ungefär 1200 kr att få till mina kartor så jag vill helst att man är försiktig med dom. Det kan bli svårt att få bort klistermärken från ytan som är lite för mjuk för den sortens applikationer.

Tycker att laminatet på geddons kartor är jättebra. För att dom skall bli färdiga att använda måste man fixera dom på skivor av ngt slag, dels för att spara kartorna och dels för att dom skall ligga kvar.

Det är hög tid att sluta snacka om det, det är bråttom. Imorgon börjar folk sin setup. Jag har inte tid idag, hur är det med er andra?

Btw, jag vill allra helst att vi använder geddons kartor eftersom jag planerar att anordna ngn form av wiffande hemma hos mig i vår, men jag prioriterar wif på geddon...
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 25, 2005, 10.35
Var just in och kollade i rummet (är på gedon och kollar på Alice i Underlandet med ungerna, hata bilande i betonghus så man inte kan vara i sin lägenhet ens :(), och såg att Oscars kartor ligger utlagda på bordet..
Dom funkar ju aldeless utmärkt !
Ligger stadigt som fasen..

Om nån vill ha det på nått annat sätt, så se till att fixa, precis som Oscar sa.. Det börjar bli lite bråttom..
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Ewers skrivet november 25, 2005, 17.47
Då bestämmer jag att följande skall användas:

Vi använder Oscars "lådor med Geddons kartor liggande i dem. Vi använder DOKUMENTTEJP (absolut ingen annan sorts tejp!!!) för att tejpa ihop geddons kartor så att de håller ihop och låter sedan tyngdlagen, friktionskrafter samt ett sunt förnuft i vårt agerande under spelningarna se till att kartorna förblir statiska.

De som sätter upp först tillser att de sammanfogar geddons kartor på rätt sätt mer rätt sorts tejp som de själva tillser att den kommer till geddon.

Punkt, slut.

Inga frågor.

Verkställ!

/F  8)
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Heavy skrivet november 25, 2005, 17.57
Å andra sidan är väl det upplägget lite kass iom att det både hindrar Oscar från att använda sin kartor hemma och binder gedons kartor till spel.. Känns kass att använda 2 uppsättningar kartor för ett spel sas..

En något bättre lösning vore isåfall att tejpa gedons kartor på spånskivor som finns i drivor på gedon...


*kryper tillbaka under stenen så han inte skapar mer bekymmer*


:twisted:
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: Clifford skrivet november 25, 2005, 18.43
Använd Geddons kartor. Pröva fästa dem med duk-klämmor eller dubbelhäftande tejp. Alternativt snöra hörnen runt bordshörnen. Småkartor=tejp
Titel: Brädspelsrummet - Riva vägg eller ej?
Skrivet av: oscar skrivet november 25, 2005, 19.19
Ni får inte under några som helst omständigheter tejpa fast ngt på mina kartor!!! Jag har lagt ner åtskilliga timmar på att få till dom som jag vill och jag tänker inte låta någon tejpa på dom eftersom tejpklistret fastnar på kartorna.

Ni som tjatar om att fixa kartor kan val ta och åka ner till geddon och fixa till det.