Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Sparvel

#1
Habla MP-5 / Rapport från Lusekofteland!
december 21, 2009, 18.41
Tänkte bara hoppa in o säga hej från Norge, hoppas ni har det bra i tråk Borås. Jag har det oförskämt tok bra här i Trysil so far. Springer omkring och är badvakt/surfing instruktör på kvällarna och åker skidor på dagarna. Idag var det -12 grader, nyfallen snö och strålande sol!

Bor i en 54kvm lght med 3 supersköna brudar från diverse orter i Sverige. De flesta andra som jobbar på hotellet bor här i samma lägenhetshotell så det är fest så fort man känner för det. Ljudisoleringen är tok bra, så det blir sällan sura miner :)

Jag tror inte jag kunde haft det bättre just nu!

men lusekoftorna lyser med sin frånvaro...
#2
Tänkte skriva ner en liten ordlista eller motsvarande för konstiga termer o Random facts som vi galna Musikspelare använder:

(långt ifrån klar)


ITG - Är en förkortning för In The Groove. Det är denna maskin som finns på Laserdome Borås (En ITG2), Det finns även en variant på Liseberg. ITG finns även att köpa som spel till PS.

DDR - Är en förkortning för Dance Dance Revolution! Vi är nog 1 av 3 städer i sverige som har en DDR om jag inte minns helt fel..

Stepmania - Används mest av människor som spelar hemma via/på sina datorer. Det finns inte arkader som har Stepmania som grund det går dock att fixa.
---
Timing:
En av sakerna man strävar efter när man spelar ITG är att få bra timing, det är precis vad det låter som. Det handlar om att stampa på pilearna så perfekt enligt takten som möjligt. Det finns en skala för detta:
1. Fantastic
2. Excellent
3. Great
4. Decent
5. Way off
6. Miss

Varje grad här ger dig en liten procent, så om du tex tar alla pilar i hela låten "Fantastic" så får du 100%.

Combo:
Combo är hur många pilar i rad du har tagit utan att missa någon. Din combo bryts om du får sämre än Great på någon pil. och börjar genast byggas upp igen när du träffar någon. Din combo syns hela tiden på skärmen när du spelar.

Speed:
Ja, när man tränar sin speed så tränar man helt enkelt sin snabbhet. Inte mer med det.

Jumps:
Direktöversätt bara till Hopp, alltså när det kommer 2 pilar samtidigt så du måste hoppa lite för att klara dom.

Holds
Holds kallas även Freezes. Det är pilar man måste stå på ett tag/hålla nere ett tag för att man ska klara dom.

Mines:
Minor är saker man inte får kliva på, då tappar men dels % och även liv. Dessa brukar placeras ut på kluriga ställen för att öka svårighetsgraden på låtar.

Hands:
Är vad det låter som, Pilar som det är tänkt ska tas med händerna. Alltså när det kommer fler än två pilar samtidigt. Det finns dock många tekniker för att slippa böjja sig ner och slå med händerna på plattan då detta är energikrävande och svårare att tajma än när du tar pilar med fötterna.

Rolls:
Rolls är lite som Holds. Fast på holds kan du bara stå still på pilen, medans du på en roll måste stå och stampa på den hela tiden så länge den håller i sig.

Flatfoot:
Mycket av ITG spelande handlar om att förbruka så lite energi som möjligt för att man ska orka. Denna teknik går ut på att du står: "Flatfooted" alltså att man står på hela foten och inte bara på framdelen som det annars är lätt att göra. När du flatfootar rör du på dig så lite som möjligt och kliver på innerkanterna av alla fyra pilar, du tar tex bakåtpilen bara med hälen ist för hela foten o.s.v. Denna teknik är grymt dålig för knäna...

Stepchart:
Stepcharten på en låt är pilarna, hur de kommer o.s.v. och har inget med musiken att göra.

BPM:
Förkortning för Beats per Minute, har att göra med hur snabb takt en låt har.

Custom/Edits
Custom songs är när en person plockar en random låt och själv gör Steps till den, man kan alltså ta vilken låt som helst och göra detta.
Edits är när någon tar en låt som redan finns på tex itg och gör om Stepcharten på något vis.

Crossovers:
Ännu en teknik för att ta en viss sorts slinga av pilar, svårt att förklara och ännu svårare att lära sig! att ta Crossovers är något av ett nybörjar problem och inget man måste lära sig, men det förenklar ditt spelande och sparar grymt mycket energi.

Doublestep
haha, ja om du inte använder Crossovers så gör du automatiskt nåt som kallas för Doublestepping. Det är något negativt i det flesta fall och ser förjälvligt ut när du gör det..

Bar
"Baren" är det fina stödet som finns på bakdelen av plattan. Detta kan man hålla i om man bara är trött eller kör svåra låtar där man inte kan lägga ner energi på att hålla balansen. Med eller utan bar? - är en väldigt omtvistad fråga inom Maskindans världen. Då man väldigt ofta ses som sämre om man spelar med bar.

USB
Ja jag hoppas ni vet vad ett USB minne är. Vi använder det för att spara resultat o.s.v. på, för att se om vi förbättras. Man kan även lägga in egna låtar och Edits på sitt usb minne för att kunna spela dessa på arkad. Det är dock inte alla maskiner som har stöd för detta.

Svårighetsgrader:
På DDR finns det svårighetsgrad 1-10
På ITG2 finns det 1-13
Högre svårighetsgrad är oftast = Mer steg och/eller mer Tekniskt krävande. Dock mostvarar inte en 8a på DDR an 8a på ITG. Då dessa två skiljer sig väldigt ifrån varandra.

Double:
När du spelar "vanligt" så spelar du bara på en platta, så när du spelar Dubbel så spelar du alltså på båda. Double har ett helt annat spelsätt an single och du är därför inte automatiskt bra på double om du är bra på vanligt ITG. (kan ta mig själv som exempel som har klarat upp till 12 på singel oh sliter med 7or på Double just nu)

Mods:
Du kan modifiera dina låtar på olika sätt när du spelar (tänker inte gå in på detta då det finns så himmla mycket man kan göra)
Det finns mods som gör det enklare, svårare. Exempelvis kan du lägga till minor på låtar som egentligen inte ska ha det.
#3
Musikspel / Tränings logg (ITG)
april 23, 2007, 22.12
Tänkte jag skulle göra en liten logg och skriva ner hur det går för oss som spelar ITG egentligen! Mest för vår egen del men tänkte det kanske vore ett bra sätt att få er andra i föreningen att se att man faktiskt gör nåt!
#4
Musikspel / Välkommen
april 23, 2007, 21.51
Hej och välkommen till den nya fina Musikspelssektionen!

Här kommer vi nördar av denna sort fixa o dona med träffar och dylikt, kanske samla lite länkar som är bra att ha osv.

Den enda allmänna tiden som finns just nu är:

Spelas: ITG
När: Onsdagar
Var: Laserdome Borås (Bryggaregatan)
Tid: ca 15.00-20.00

Alla är hjärtligt välkommna att spana in vad vi gör och kanske våga prova?
Hör gärna av er för att vara säker på att vi dyker upp.

En liten början för att komma igång, mer kommer.

För mer information får jag hänsiva till www.musikspel.se eller så får du fråga ut nån av oss som lirar ;)
#5
Lokalveckan / Lokalveckan - Röda rummet
december 06, 2006, 23.18
Jag (Marie) är då ansvarig för röda rummet under lokalveckan. Om det är nån som har förslag eller idéer på vad som skulle kunna göras/fixas/förbättras så skriv gärna dessa här.

kommer lägga upp mer info här senare.

over and out
#6
Ja, precis som det låter så har jag en gång provat att med våld och andra fula metoder  att släpa med mig gedoniter att göra saker tillsammans, Utanför geddons lokaler! *shock and horror!*

Så här tänkte jag helt enkelt skriva upp lite datum och lite aktiviteter som jag skulle kunna tänka mig att släpa ihop folk till. Det kommer börjas med bokning av Lazerdome (skjuta varandra med lazer gevär) och kanske andra saker med tiden. Och om ni har förslag på saker att göra som ni inte orkar fixa själva så föreslå det här! så kanske jag orkar släpa igång det.

Tanken är främst att göra saker som sagt utanför föreningen här. Tex Lazerdome, Paintball, fått förslaget på ölbränboll ( dock är väl detta kanske inte min grej då jag hatar bränboll.. och öl men finns intresse så kan jag fixa ändå) Eller kanske helt enkelt en: Hej! Nu tar vi o sätter oss och är oldschool och spelar kortspel.. helt vanligt kortspel *shock and horror again!*

Mitt första aktivitets förslag är:

Lazerdome ca 17-18.oo Söndag 13/8 eller Tisdag 15/8(beror juh på när folk kan, så skriv gärna vilket datum och tider som passar)
Vi kommer att spela 3 pass (150 kr för alla 3 om vi bokar 95 om vi inte bokar, bokning brukar inte behövas.  Självklart kan vi spela mer om så önskas. men jag kommer planera för 3) om vå får ihop folk. Det finns plats för 12 pesoner och det är först till kvarn som gäller här, dock vill jag inte att du säger att du kan och sedan inte dyker upp, med tanke på att detta förstör så pass för alla andra som är med! ( Vilket även konsekvent kommer att leda till att jag kommer vara högst subjetiv till om du får följa med nästa gång du anmäler dig...)

Lediga/tagna platser Söndag 13/8: (Vi kommer köra om vi får ihop 10+)

1. Marie (haha jag tänker alltid vara på första plats!)
2. Cliff
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

Och om ni inte hade fattat det så är ALLA välkommna! Om någong vill ta med en kompis som inte är medlem på Armagedon är detta självklart ok, men du behöver juh inte ta med hela skiftlaget! Men alla måste anmälas så att det inte slutar med att vi är 19 personer och vissa får stå över o sitta och vänta o.s.v.

Hur anmälder du dig då?
Jo, du skriver upp dig här, eller ringer mig (Marie: 070-3592132). Om du anmäler dig via denna tråd så vill jag ha ditt mobilnummer så att jag kan få tag på dig ifall vi ändrar detaljer eller dylikt. De som ringer mig kommer få högre prioritet än de som anmäler sig på forumet om de ringer mig innan jag hunnit kolla forumet. ( Om ni förstår hur jag tänker: person A anmäler sig på forumet 13.00 person B ringer mig 14.00. jag kollar forumet kl 15.00 och person B får då plats innan person A)

Har ni andra funderingar eller förslag så skriv i denna tråd eller ring mig om du gärna hjälper till att sparka liv i Geddon igen.
#7
Rollspel / Random Frågor
mars 02, 2006, 00.59
Hmm. ja då har man suttit här som medlem i föreningen ett tag.  dock har jag väl inte orkat vara där nere så länge/ofta men nåt jag har hunit observera är att ni verkar spela i samma grupper hela tiden när ni kör rollspelskampanjer. (<- innbygd fråga)

Så nu undrar lilla Sparveln självklart om det är hon som inbillar sig (mycket möjligt faktum) eller om det verkligen är så. Om det är så vill jag juh gärna veta varför(<- inbygd frågarepris), eftersom jag är en av dom som höll på dö i lilla kramfors när jag var tvingad att spela med samma människor hela tiden ( inget ont om detta folk, men omväxling förnöjer har jag hört nånstans)

Fast nu minns man juh knappt hur man använder tärningar längre...

well, Elaborate

*släpar fram en sackosäck och en trevlig bok och sätter sig och väntar.
#8
Habla MP-5 / Innebandyn
november 16, 2005, 21.40
Jag tror att det är dags att nån börjar diskutera innebandyn lite mer.

Varför Håller ingen tiden? Personligen var jag i början där en kvart innan som det sagts (eller är det bara jag som drömt  det?) för att sätta upp sarg så det kunde börja spelas till kl 21. Nu är jag bara jäkligt less på att folk dyker upp mellan 10 och 15  minuter efter utsatt tid... varför är det så? Jag tycker det är skit kul att vi spelar! men det skulle vara roligare om alla var i tid så vi faktiskt fick använda hela tiden vi har i hallen istället för 2/3. (visst alla kan vara sena ibland men det börjar likna en vana tycker jag)

Sen förstår jag inte alls varför folk dyker upp på måndag, och säger att dom ska dyka upp på onsdag, sen är det alltid bara 4-5 personer där iaf. Idag (onsdag 16/11)gick jag dit och det dök upp 4 pers. Man kan väl iaf säga till på måndagen så att alla andra vet, och inte behöver ta sin bil och åka dit och upptäcker  att det inte blir nåt.

Är onsdagen en så dålig dag för så många kanske vi borde byta den? eller är det tiden, är det hallen? nåt måste det juh vara.

Speciellt skulle jag önska att personer med målvaktsutrustning och västar och dylikt skulle medela att dom inte dyker upp.

Detta ska inte tas som något påhopp på enskild person, för det är det verkligen inte tänkt som. Jag bara undrar vad det är som gör att det inte funkar just nu.