Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - nemesiswar

#1
Glorantha kampanjen är tillbaka!!!

År 875 i andra tidsåldern
Två år har gått sedan A-laget äventyrade och lämnade Fiesive för att återuppbygga Hersling klanen.
Detta har gått bra och Hersling under kung Anon styre med brodern Averell som general för armen, sin andra broder Anron som högra hand och Shamanen Eaner som religös vägledare, Hersling har nästa tagit tillbaka hälften av allt land som en gång var deras och rest en mindre arme, dock inte utan bekostnad till dem andra klanerna i området som försökt kriga tillbaka men efter en stund och börjat bråka med varandra och kriget är fullt i dem södra delarna av Lankst och klanens Moot talkers som ska hålla freden i Lankst håller sig mystiskt tillbaka.
Det ryktas även att någon form av arme från söder är på väg att invadera Lankst och utkräva hämnd för något några dumma äventyrare gjorde.
Detta är dock långt ifrån dem östra delarna där ett nytt äventyrar gäng har bestämt sig för att ta sig till norra lankst och den berykade skit hålan Fiesive där äventyrare från alla delar av världen samlas för att leta lyckan och Rokers explorers ett tempel till Orlanth Adventurous står för att husera äventyrare.

Ni: ett gäng på 3-5 skatt och äre sugna unga äventyrare.
Vi: ett gäng rollspelare som vill ha roligt.
Vad kan ni förvänta er: Mycket hacknslash och en hel del humor.
Hur länge?: Så länge vi tycker det är roligt.
Hur ofta?: Varannan vecka på lördagar ca 13.00-18.00
Regel system: ADRS ett hemmagjort system

Detta är en fristående fortsättning på den gammla kampanjen som jag körde för något årsen men det finns absolut inga krav på att man ska ha varit med där utan det kommer glida in på det ändå.
Kampanjen är baserad på tanken att rollspel ska vara kul att spela och med en rejäl äventyrar känsla.

Regler:
https://www.dropbox.com/s/1rc9rzebl1nyza2/Basic%20rules.pdf
https://www.dropbox.com/s/5fmcjw812lze5rz/Magic.pdf
https://www.dropbox.com/s/cixdsymin2v16dq/Extended%20rules.pdf

Rollformulär
https://www.dropbox.com/s/7lbey85qavu572h/framrollpapper1.pdf
https://www.dropbox.com/s/9d3dlv4t6nkr2cw/minaxROLLGUBBAR3.pdf
https://www.dropbox.com/s/19x9tm68u5joz0j/ROLLGUBBsida3.pdf
https://www.dropbox.com/s/ihlzq8cugheka0x/ROLLFORMUL%C3%84R4.pdf
https://www.dropbox.com/s/l20tisj61rxbqky/Hexagon.jpg (Hexagon rutor för mass battle)

Saker jag ska ändra i regel systemet:
- Regler för movement.
- Regler för hur saker går sönder i detalj.
- Göra klart Sorceryn i magin.
- Konvertera Solar court cults, Troll cults och Malkioni churches.
- Har mycket att jobba på extended rules med bland annat Battle wits, Hero points, Heroic abilities mm
#2
Kortspel / L5R demo Lördag 15/9 kl 14.00
september 14, 2012, 19.27
Som ämnet säger kommer lära ut Legend of the five rings under senaste regel systemet Emperor edition. Dem som vill testa kommer få en fullt spelbar demo lek med lite extra till.
#3
Habla MP-5 / 24/3?
mars 24, 2012, 13.36
Händer någonting idag nere på Gedon? lite sugen på att komma ner med en kille som kanske är intresserad av brädspel och dylikt.
#4
Köp/Sälj / Säljer min vinyl samling
februari 08, 2011, 21.38
Har börjat sälja av min vinyl samling med ca 1500+ skivor.
Det mesta är hårdrock men finns även en del synth, progg och annan exprimentell musik.

Säljer dem styckvis och intresserade kan PMa om ni vill komma titta på dem.
#5
Rollspel / Borås 2111 - Fängelse staden
december 02, 2010, 20.44
VARNING!!!!!!
DENNA KAMPANJ KOMMER INNEHÅLLA EXTREMA SCENER AV SÅDANT SOM TORTYR, VÅLDTÄKTER, KANNIBALISM OCH ANNAT EXTREMT SOM ÄR MENINGEN ATT ÄCKLA FOLK TILL DESS FULLO, SÅ DÄRFÖR REKOMMENDERAR JAG ATT DU TÄNKER TVÅ GÅNGER INNAN DU VISAR INTRESSE.

Läs varningen en gång till först denna kampanj är en sceience fiction om hur Borås skulle kunna se ut om hundra år. När jag börja inspirerades jag av filmer såsom All night long, Ichi the killer och några andra som jag inte kan namnet på och musik som EYEHATEGOD.
Denna kampanj kommer inte vara en långkörare utan jag tänker mellan 10-20 spelningar beroende på hur snabbt ni vill gå fram i historien.
Regel systemet kommer vara ett hemmahjort som mer eller mindre bara är till föra att det ska finnas någon slumpchans och det är roligt att slå tärningar, men jag ska försöka tärnings slagen minimala. Ni kommer också få välja på 6 olika färdiga karaktärer (finns dock gott om utrymme för egen nisch).

Här är lite världs historia.


Borås 2111

2014 Alliansen vinner återigen valet och deras val löfte att införa Euron blir så småningom sanning.

2017 Reinfeldt avgår efter sjunkande siffiror och den store upstickarn och höger idealisten Sven Ljung tar över ledarskapet för Moderaterna.

2018 Återigen så vinner Alliansen med att lova att Sverige ska lämna sin neutralitet och ska ha en folk omröstning om NATO.

2019 Folk omsröstning för att ingå i NATO sker och går igenom.

2023 Oroligheter i mellanöstern med den Iranske presidenten Achmed Al-Akash enar Arab världen med att göra ett stort pådrag mot väst och Israel. Achmed bär en blå turban.
Kina vägrar emot ta väst men uttalar sig om att dem inte är glada i den förenade arab världen och lyckas alliera sig med Nord korea, en samling mindre -stan länder, Mongoliet och Indien.

2024 Achmed avlossar omotiverat kärnvapen simultant mot USA och Israel vilket senare klassas som avstampet för tredje världskriget. Ryssland, Schweiz och Syd amerika står utanför detta världskrig men 3 fraktioner slåss friskt det vill säga Kinesiska alliansen, Arab världen och NATO.

2032 Slutet är totalt för Arab världen, USA och Europa är bra sargade medans Kinesiska alliansen bortsett från Nordkorea som libereras av Syd Korea Står som ganska klara segrare dock inte utan stora förluster.

2033 Sverige är ganska skonat från attacker jämnfört med resten av Europa speciellt östra Europa såsom Polen, Italien och Stora delar av Tyskland. Men arbetet för att återuppbygga Sverige börjar vilket är svårare än man tror eftersom kassorna efter kriget är näst intill slut!

2042 Tio års misär och arbetet att återuppbygga världen känns nästan som om det går bakåt än framåt i Sverige Socialdemokraterna sitter åter i makten men fattigdom och misär är ett faktum. Kriminalitet har ökat drastiskt under dessa år.

2050 Ett nytt parti som kallas Utopi partiet (UP) med sin hårda linje om att pumpa in extrema stora pengar i polisen för att komma i ordning med den enorma kriminalitet kommer in i Riksdagen med 14%.

2054 UPs linje har funkat bra under åren och faktiskt minskat kriminaliteten och lyckas igen göra ett bra val med 30% denna gången

2062 Nu är UP det största partiet med 70% och man har verkligen lyckats bygga upp Sverige igen men fängelserna är många och överfulla förslaget om att göra "Fänglese städer" diskuteras.

2063 Fängelse städerna blir av 3 städer ska evakueras Borås, Kumla och Karlskrona till att byggas enorma murar runt och bli en exil för folk som bryter mot lagen.

2070 UPs jobb har avlönat sig Sverige är nu en utopi där hälsa och är på topp och kriminalitet inte existerar, dem vinner valet med 99%.

2111 Sverige är numera en utopi med sjukdomar så gott som borta och jobb för alla i perfekt balans. Resten av världen ser bra ut nu också.

Lagen är numera ett,tu,tre varianten att en gång är en böter, andra gången några månader i häkte och tredje gången exil på livstid i en fängelse stad.

Enforcers jobb ska vara att ha någon form av kontroll i fängelse städerna men det går rykten om att dem mer eller mindre bara mejjar ner fångar som kommer för nära muren... men vem bryr sig världen är så bra just nu!
#6
Kortspel / War of honor (L5R)
november 20, 2010, 14.18
Jo AEG har insett att L5R suger i multiplayer och faktiskt gjort något åt det i form av en brädspels variant av kort spelet.
Jag såg Jon, Bryan, Mark och Justin spela det på WC i Lyon när jag var där och måste säga det såg mycket intressant ut och enligt AEG ska ett spel ta ca 30 min till 2 timmar vilket känns helt ok. Bryan erbjöd mig testa det också men tyvärr skulle jag precis ge mig tillbaka till hotellet då :(

Release är tänkt att vara rätt så snart men som vanligt när det gäller AEG brukar det ta tid.

Här är den officiella länken http://www.l5r.com/news/war-of-honor/
Och forums tråden http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=123&t=85294

Så finns det intresse för detta?
#7
Habla MP-5 / KATASTROF!!!
februari 13, 2010, 10.50
Efter 20 års samlande på tärningar och att jag faktiskt hade kvar mina första.... Så tappade jag dem i torsdags troligen på bussen till Gedon...

man mår inte bra efter något sådant här asså...
#8
efter att ha läst större delar av RQ empires så fick jag en ide som skulle kanske vara omöjligt att genomföra men jag öppnar för diskusion för det ändå. Så här tanken att 3-4 gm samarbetar om 5-6 spel grupper. Det hela ska utspela sig runt en spel grupp på 3-4 pers som styr ett mindre imperium/kungadöme/land dvs man kan kalla dem ledar gruppen dem ska för det mesta inte vara ute och äventyra utan mest sköta landet med regler och uppbyggnad strategi mm. dem andra spelarna skapar sina karaktärer separat och ledar gruppen skickar iväg dem på äventyr allt eftersom dem tycker och sätter ihop grupperna efter tycke och smak hur karaktärs beskrivningen är och meriter. Flera GM anser jag beehövs för ett så stort projekt jag anser nog att man delar upp världen på varjje GM som han/hon skapar själv alla gms spelar givetvis med ledar gruppen och beroende var i världen PC hamnar så tar den GM som har hand om den delen tag i spelet.
Jag tänker också något sorts regel system för hur många hjältar dem får ha i taget.
Jag personligen är nog bekvämast med mongoose RQ regel system men det kan diskuteras givetvis.
Är detta för mycket eller skulle det kunna funka?

frågor, frivilliga och diskutera!
#9
regga på elementens mästare forum och anmäl er om intresse finns

em.sverok.net/forum
#10
Kortspel / L5R
november 25, 2008, 19.35
kontakta mig om ni vill spela

kommer snart ha både starters och boosters samurai legala till försöljning genom den gbg baserade förening Elementens Mästare ( em.sverok.net ) kan anordna sealed deck eller draft på begäran minst 4 pers
#11
sugen på att hitta en spel grupp som är intresserade av att spela på hyffsat reguljär basis ca 2 ggr per månad (jag spel leder)
kampanjen är tänkt att vara lång gående helst ett par år

världen kommer vara glorantha second age med viss resvation  för modifieringar te.x kommer rokugan och burning sands finnas med samt yodotai imperiet
som bas av glorantha kan man välja många olika factions att spela tex
god learners (stjäl andras myter och förändrar världs balansen)
old way traditionalist ( dyrka orlanth eller yelm och va rebel mot dem stora imperierna)
yodotai (grek romerskt imperium som är krigiskt)
empire of wyrm firends ( imperie som vars mål är att bygga "the cosmic dragon")
pamaltelan (nomad folk afrikasnkt inspirerade)
med massa massa mer

dem som är intresserade kan posta här eller skick ett email till