[Motion] Nya stadgar.

Startat av dagle, februari 12, 2007, 18.10

Föregående ämne - Nästa ämne

dagle

Lägger fram en motion om att ändra geddons stadgar. Motionen läggs skall ej behandlas i helhet utan varje stadge ändring skall behandlas separat. De stadgar som har nummer är ändringar av gamla stadgar och de utan nummer (X) är nya stadgar.

§ 3. Stadgarna kan ändras genom beslut med minst 2/3 majoritet på ett ordinarie (var inte ordinarie innan) årsmöte Stadgeändring kan endast ske genom motion eller motioner (borde stå propositioner också, om vi har det vilket många påstår, var bara motion innan)  . §4 kan endast ändras genom 2/3 majoritet på först ordinarie årsmöte och sedan ett årsmöte tidigast två månader därefter.

§ 8. Medlemsavgiften för det kommande verksamhetsåret beslutas på årsmötet (var på ett medlemsmöte i oktober innan.) . Som ni alla som varit inom föreningen lite längre så funkar det inte så (det glöms av eller så orkar folk inte ta upp ett möte som ingen kommer att komma till eftersom 100kr är en bra avgift). Borde ändras till att sättas på årsmötet då vi iaf inte säljer några medlemskort innan årsmötet.

§ 12 (ändras helt). En medlem som brutit mot stadgarna, föreningens målsättning eller på annat sätt stört föreningens verksamhet, kan uteslutas. Detta kan endast ske på medlemsmöte eller årsmöte. Personen i fråga skall beredas tillfälle att försvara sig.

§ X (vad styrelsen kan göra). Om medlem brutit mot stadgarna, föreningens målsättning eller på annat sätt stört föreningens verksamhet kan styrelse med 2/3 majoritet eller medlemsmöte bestämma att medlemmen inte får vistas i lokalerna eller delta i arrangemang. Personen i fråga skall beredas tillfälle att försvara sig.

§ X. Under verksamhetsåret kommer föreningen att söka bidrag från kommunen, organisationer och olika förbund. Armagedon har rätten att lämna ut uppgifter om medlemmarna för att kunna söka bidra. En medlem kan lämna in en skriftlig ansökan till styrelsen om att dennes uppgifter ej får användas för sökandet av bidrag. Det ligger på medlemmen att ta reda på vilka kommuner, organisationer och förbund föreningen söker bidrag hos.

§ X. Om oklarhet gällande dessa stadgars innebörd skulle uppstå, i samband med årsmöte eller medlems möte eller styrelsemöte, gäller mötets tolkning tills klargörande ändring införs. Om oklarhet gällande dessa stadgars innebörd skulle uppstå i annat fall, gäller styrelsens tolkning tills ett medlemsmöte eller årsmöte beslutar att en annan tolkning gäller.

Medlemsmöte:
Tillägg: Om de som utlyser mötet ej utlyser övriga frågor skall övriga frågor ej behandlas som ett beslutsfattande del av mötet, dock så har mötet rätt till att väcka övriga frågor som en diskutionsdel . Om de utlyser mötet också utlyser övriga frågor skall det vara 2/3 majoritet för att beslut skall gå igenom under övriga frågor.

Årsmötet:
tillägg: Övriga frågor behövs 2/3 majoritet för att beslut skall gå igenom.

Om något är oklart så skicka ett pm