Armagedon.se

Spel! => Rollspel => Ämnet startat av: Spiff Rymdspionen skrivet november 23, 2005, 17.32

Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 23, 2005, 17.32
Man är ännu inte säker på vad som föranledde händelserna under sommarsolståndet år 622 efter Odo. Det var en gryning likt vilken annan då de skimrande eldarna reste sig ovan marken likt norrsken över hela kontinenten, milslånga i bredd och påbörjade sin dans över Ereb. De spolade över slätter och städer likt vatten över sand, ignorerande murar och försvarsverk. Där de passerade brände de inte, istället föll människor och djur ihop med ett sista andetag; livet flyendes deras kroppar. På mindre än 2 dagar utplånades nästan allt liv på kontinenten. Sedan, lika plötsligt som de kom svepte eldarna uppåt mot skyn och försvann i gryningsljuset. Ut från tempel och kyrkor stapplade förtvivlade och förvirrade människor. Deras tilltro till gudarna sägs ha hållit dem vid liv; andra hade befunnit sej till sjöss, under mark, eller på öde ställen dit eldarna inte nått.

Många samhällen låg nu öde. På gator i även de största städerna svepte en ensam stilla vind, vandrades bland kroppar av adelsman och bönder lika. Vissa delar av Ereb hade klarat sig bättre än andra. Modiga män och kvinnor som kände kallet tog tag i spillrorna av byar, städer och riken och runt dessa började andra flockas. Några såg tillfällen att ta för sig från det kaos som nu rådde. På landsbygder kunde rövare härja fritt och från bergen började svartfolk ohindrat röra sig nedåt mot vad som tidigare varit civiliserade områden. Många av dessa varelser hade klarat sig oskadda djupt nere i sina berg. Utan existerande lag och ordning lydde den starkes rätt på många platser. Byar och städer kunde falla till banditer och despoter. Många av dessa överlevde bara ett par veckor innan de var utbytta mot nya härskare. På andra ställen utbröt regelrätta sammandrabbningar och slag. Riken sattes i brand och plundrades när härskare insåg att deras makt var flyktig. Bönder och familjer som klarat sig undan eldarna på landbygden sökte sig nu till städer, bort ifrån laglösa och svartfolk, där lag och trygghet fortfarande prioriterades. Längst med kusterna växte nu ett få gamla och nya städer till liv där jorden var som bördigast och fisket som rikast. Endast några av de äldre hoven kunde fortfarande höras göra storslagna påståenden om gamla riken; i realiteten inte mer än ett få städer och miltal av laglös landsbygd.

De kommande åren följande katastrofen prioriterades överlevnad. Mängder av kultur och historia gick förlorade i vad som på platser kom att kallas den mörka tiden. Under vintermånaderna kunde hela bibliotek brännas för att värma invånare på plats. Mängder av skatter plundrades och fraktades från kyrkor och skattkammare för att bytas mot en bråkdel av sin vikt i grödor från de få lyckliga som fortfarande kunde gå mätta.

Ereb står nu svagt. Länder existerar inte längre i realiteten; stadsstater och små riken har tagit deras plats. Man tror att minst nio tiondelar av kontinentens invånare och djur upphörde att existera under morgonen efter sommarsolståndet år 622. Få duktiga hantverkare finns kvar för att göra rustningar, bygga fartyg eller smida ordentliga vapen gentemot annalkande hot. Svartfolk i söder gör allt modigare räder mot det pärlband av civilisationer som fortfarande står emot dem, men det är bara en tidsfråga innan dom vänder blicken även mot norr i jakt på nya marker och föda. Nu år 724 efter Odo, år 104 av Celeus nya kalendern ser bara ett få optimister ett ljus i det mörker de tvingas leva. Kontinentens öde ligger i händerna på de få.



Tjo! Carlos här. Tänkte äntligen dra i gång den nya kampanjen före jul om intresse finns.

I korthet utspelar den sig i det forna Barbia 104 år efter den sista kampanjen som fick sitt episka slut i Soluna med en mycket stor uppoffring. Den kommer inte att vara någon som helst uppföljare; forna karaktärer som klarat sig genom 5 tidigare kampanjer har helt enkelt nått kulmen av vad de kan uppnå. Nu är det dags att ge plats åt nya förmågor i spillrorna av en gammla värld. Alla är förståss välkomna, men förtur kommer ges till dem som spelade i den förra kampanjen. Men med upp till 18 platser borde alla som vill kunna vara med. Eventuella frågor kan mailas till carltatti@hotmail.com, eller ring mig om du har de stora ynnesten att veta numret (eller hur en telefonkatalog fungerar), eller posta. Kommer att befinna mej på Geddon om ett par veckor för karaktärsgörande, men lägger upp en notis när det börjar dra sig.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet november 23, 2005, 17.49
Jagjagjagjagjagjag!


Minemineminemine!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet november 23, 2005, 18.56
Jag är oxå med:D

Jarom härjar fritt igen... öh... inte?... fan... *knåpar ihop ultravåldskaraktär II)

Jaroumee härjar fritt igen!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 23, 2005, 19.32
Möjligtvis Jaroms häst då som verkade ha en kuslig förmåga att överleva *allt*. 100+ år betyder inget för honom.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet november 23, 2005, 19.55
Jag vill vara med! :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet november 23, 2005, 20.27
Jag är oxå på!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet november 23, 2005, 22.06
Jag är gärna med. Dock arbetar jag evil tvåskift vilket gör att jag bara kan spela på vardagar varannan vecka. Helger går alltid fint dock.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dale skrivet november 23, 2005, 22.43
Jag är med, oavsett vad ni andra säger :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet november 24, 2005, 01.22
Jag vill vara med..

Har bara hört gott om dina tidigare kampanjer, och som rollspelare med betoning på roll verkar det vara superbt för min del :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet november 24, 2005, 10.51
Ja tack!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet november 24, 2005, 12.08
Citat från: "Heavy"Har bara hört gott om dina tidigare kampanjer, och som rollspelare med betoning på roll verkar det vara superbt för min del :)

Och varifrån fick du det där med att det var betoning på roll??? Det är ultravåld som gäller! :D

"Kom igen då... OM DU VÅGAR!!" Jarom till en uråldrig demonprins.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet november 24, 2005, 14.46
Äntligen!
Räkna med mig.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Martin Larsson skrivet november 24, 2005, 19.55
Räknar stenhårt med att kunna lira Bartuc även här då, 100 år e ju inga problem :twisted:

Im in :!:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 24, 2005, 20.09
Anteckar, placera Heavy och Pasi i samma grupp, verkar som bra kemi..

Jag kommer i början på nästa vecka vandra förbi Geddon och lägga upp en pärm på mitt skåp med information on handelstaterna Celeus där kampanjen utspelar sig, samt lite annat smått och gott. För dom som kan sin Ereb Altor ligger dom i det forna väst-Barbia. Eftersom jag hade tänkt låta folk bilda sina egna 3-5 man starka grupper, så skumma gärna över informationen om ni får chansen och prata ihop er med andra. Om ni inte vet vad ni vill spela så är det lungt. Efter grupperna är bildade så kommer dom att fyllas ut med karaktärer tills dom är 6 man starka.

I karaktärsväg finns det två raser att välja mellan. Människan och halv-alven. Jag skulle inte rekommendera halv-alven, mest för att det kommer att bli en oerhört svår ras att spela och kräver en hel del från spelaren i fråga. I Celeus förslavades alverna får cirka 80 år sedan och lever sida vid sida med människorna. Detta har i sin tur gett upphov till halv-alven som enligt lag har samma rättigheter som människan. Något som inte efterlevs så väl praktiten. Som halv-alv kommer du att få mycket att bevisa.

I yrkesväg finns det likaså en del begränsningar. Dom enda två skolorna som existerar för magiker är Animism och Spiritism, om någon funderar över att skapa en trollis. Något riddarväsende existerar inte, och adelsmän kommer att vara mycket begränsade bland karaktärerna. Spårare, jägare, sjömän, lägre byråkrater och soldater är några exempel på bra yrken.

500 xp samt 6 gerf kommer att vara startsumman som karaktärsgörandet utgår från. Och nej, din farfar lämnade inte efter sig ett magiskt svärd eller annan grunka som nu har fallit till dig; alla början på ruta 0. Det är också runt den här tiden jag brukar få frågan från en del spelare om jag vill ha en bakgrundshistoria gällande karaktären. Jag brukar säga att det inte är nödvändigt om du själv inte känner att det skulle ge mer kött på benen för din karaktär. Men jag skulle ändå vilja att alla funderar på den mest grundläggande historian för sin karaktär, såsom vilken stad hon är uppväxt i, hur familjen ser ut, sitt arbete, samt hur du lärde känna dem i din grupp. Det brukar vara ett stående skämt i mina kampanjer att alla SLP's vill en ont, och det stämmer *kanske* till viss del. Det finns mycket få personer karaktären kommer att kunna lita på helt och hållet utöver dom i sin grupp.

Vidare så kommer det krävas en sak från samtliga karaktärer. Det måste finnas en framåtanda hos dem. Det gör absolut inget om motiven bakom detta är helt och hållet själviska, men karaktärer som hellre återgår till sitt trygga arbete och väver mattor än beger sig ut i vildmarken är fel sorts karaktärer för den här kampanjen. Likaså kommer riktpilarna inte att vara lika stora som i tidigare kampanjer; egen kreativitet och egna ideer som ger resultat kommer att belönas stort under spelningarna. introduktionstexten i första posten stämmer, Ereb's vidare öde kommer att ligga i händerna på de få.

Tja, vad mer är värt att nämna. Gerflistan har förstås fått sig en uppdatering. Är det någon gerfförmåga du tycker borde finnas med, så ta gärna upp det under karaktärsgörandet. Stridsreglerna har fått sig en liten upphottning, likaså färdighetslistan. Mer om detta när vi träffas.

Mer uppdateringar följer..
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet november 25, 2005, 02.46
Hej!

Fredrik Ewers vill gärna vara med i kampanjen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet november 25, 2005, 08.39
Pasi och Heavy i samma grupp skulle säkert utmynna i en hel del roligt spelande iofs men men :)

Mänsklig shaman ser det ut som då möjligen :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Barcus skrivet november 25, 2005, 11.51
Marcus johansson vill vara med det är jag de
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet november 25, 2005, 18.31
jag med ;)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 28, 2005, 12.16
Gryning på Ereb pärmen ligger nu uppe på mitt skåp för dom som vill börja pyssla med karaktärer. Skåpet ligger precis till vänster om kioskdörren. Den inkluderar färdighetslista, magiskolor och gerflista. Gerflistan kan dock komma att ändras.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet november 29, 2005, 09.04
Jaja, flytta på kön och gör plats för VIP-kortens Vip-kort. Jag ska me va me!! :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 29, 2005, 11.06
Tjo,

Första dagen för karaktärsgörande blir söndagen den 4:e, alltså nu på söndag. Kommer att vandra till Geddon från runt 18:00 för dom som vill slå fram sina karaktärer.

För dom som har postat om intresse att vara med i kampanjen men inte spelat i tidigare kampanjer eller ännu pratat med mej, så är deltagarantalet tyvärr mer eller mindre fullt för tillfället.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet november 29, 2005, 17.44
*jublar* Jag hann med :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Barcus skrivet november 30, 2005, 01.39
betyder det att jag får vara med?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet november 30, 2005, 11.13
Ja, du är med oss. Du har väl varit  med innan eller?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Barcus skrivet november 30, 2005, 17.37
jess jag har varit med innan en massa korta gånger....
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet november 30, 2005, 20.37
Har hört talas om att det finns färdiga grupper... eller? Vill gärna veta...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet november 30, 2005, 22.39
Jo, lite angående grupperna vore kul/bra att få reda på så man kan börja planera lite nidingdåd och liknande..

Sen måste jag nog säga att jag börjar vackla i mitt beslut att spela spritist.. Man kan fan inte göra nåe med den magiskolan som är vettigt..  :?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 01, 2005, 02.49
Tjo.

Grupperna ser för tillfället ut så här.

Grupp 1 består av;

Charlie
Hake
Maxi
Martin Larsson
Mattias Alfredsson
Mikro

Eventuella Habulonska Hallborgare har jag hört bananflugorna viska om.

Grupp 2 består av;

Dale
Gunilla
PA(aaaaa)
Ewers
Markus Johansson
Robin

Hörde  en del *mycket* intressanta ideer. Nu snackar vi sammanhållning och svårt rollspel.

Grupp 3 består av;

Pasi
Ros
Heavy
Erik Sala
Nisse

Den sista platsen kommer att fyllas av en av två personer som haft kontakt med mej sedan några månader tillbaka.

Så ligger det alltså till. Grupperna är inte spikade i sten ännu, det är fortfarande 50 procent förslag från min sida, så skulle någon tycka annorlunda, så ta kontakt med mej.

Klart du ska spela spiritist Heavy! Eller, tja. Belöningarna är ju kvickare hos en animist, med bra besvärjelser till ett mycket lågt pris. Jag kommer dock att ta bort Fördrivning från animist skolan, som i handelsstaten bara kommer att ingå under spiritismen. Sedan är Celeus ett rike där interageringen med andar är väldigt påtaglig. Där en animists kurva kommer att börja ganska högt och vandra långsamt uppåt, är det ungefär tvärt om för spiritisten. Det kommer att ta tid, men när han väl når långt är hon mer eller mindre oumbärlig.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet december 01, 2005, 03.03
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Klart du ska spela spiritist Heavy!

Gruppen ser helt ok ut för min del :)

Ang. spiritism..

Jag skulle gärna vilja sätta mig på söndag och snacka igenom det hela lite med dig.. Jag saknar en del besvärjelser som jag tycker skulle fylla ut en spiritists roll väldigt mycket, och skulle göra interagerandet med alla sorts andar, och inte bara döda, möjligt..

Lite som shamanismen funkar i Gigant mao. Att man kan kommunicera med naturandar och liknande skulle göra det hela så mycket roligare. Andestrider där man kan avkräva andar tjänster, eller bli slav under deras vilja vore så jäkla kul att spela med :)..  I dagsläget kan man egentligen bara interagera med döda personer, och man börjar "kunna göra grejor" vid väldigt höga skolvärden.. Inte ens då får jag iallafall känsla av vad en spiritist bör/ska vara..
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet december 01, 2005, 15.01
söndag 18.00 it is.. 8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet december 01, 2005, 20.16
Ju fler spiritister desto bättre :D jag tänkte spelat en usel nekromantiker men spiritism kommer nära nog.. eller en animist... eller en allmän ful, sketen, bitter, skelögd. kobent, enögd, vilsen barbier :D

jag hoppas att alla i min grupp följer parollen "Om våld inte är svaret så förstår inte jag frågan" då de gör sina karaktärer :D
Klurande och plottande är när man ska lista ut hur man rengör sina vapen efteråt.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 02, 2005, 05.07
Tjo

Angående interagering med andar så kommer det att finnas en färdighet som heter Shamanism. Den står redan nedskriven i pärmen som finns på Geddon. Att färdas in i andevärlden och ta kontakt med andarna faller alltså inte under magi och Spiritism, utan under denna färdigheten (ofta i samband med lite kraftiga droger). Shamanism handlar alltså mest om kontakt med andarna, medans spiritism mer berör att kontrollera och skydda sig mot dom.

Det finns en besvärjelse under spiritism som jag tror handlar om att lämna sin kropp och för att färdas genom solida ting. Den är lite missvisande. Med hjälp av den besvärjelsen färdas man alltså inte till andra plan där andar existerar, utan man stannar vid det fysiska planet, och kan med hjälp av den inte interagera med andar.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet december 02, 2005, 07.38
Ah, ok, då köper jag Shamanism med då så är allt löst jue :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet december 04, 2005, 20.50
Fasen grabbar, vem sa att spiritism var meningslöst? Tala med död kan ju användas i kombination med våra tvåhandssvärd :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet december 04, 2005, 21.01
Jepp... döda först och fråga sen... =)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet december 04, 2005, 22.15
Har ju en bra fråga... Om man ska springa och veva ett stoooort svärd... hur funkar undvika?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 04, 2005, 22.54
Undvika kommer att ersätta delar av färdigheten akrobatik i denna kampanjen och fungera oberoende av specifika vapen eller rustningar. Även i fall det inte är en B-färdighet så kommer den att inhandlas och höjas som en, så för enkelhets skull  så omnämns den som en B-färdighet. Den kostar 6 och ökar undvika värdet (dvs karaktärens vighets-grupp) med + 1 för B1 och B2, +2 för B3 och B4, samt +3 för B5.

Undvika modifieras med -2 för varje successivt undvika försök i rundan, jämförelsebart med en parads -5.  Likaså modifieras den vidare med -2 för var ny motståndare vars attacker karaktären försöker undvika. En sista modifikation görs utifall motståndaren skulle ha gjort ett 'perfekt' eller bättre angrepp. Denna modifikation är likvärdig med om rollpersonen försökt parera angreppet.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet december 04, 2005, 23.02
Om den nu ersätter akrobatik till viss del... borde inte akrobatik vara billigare då?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 04, 2005, 23.22
Den får nog behålla sin kostnad.

Akrobatik är en ganska bred färdighet trots allt, dessutom låter en kostnad på 8 dyrare än vad det är. Det kan jämföras med en A-färdighet med en kostnad av 2, vilket jag tycker är rimligt.
Titel: Undvika?
Skrivet av: Alfredsson skrivet december 05, 2005, 00.43
Hur menar du oberoende av vapen och rustning? Innebär det att man kan ha vilken rustning som helst?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 05, 2005, 10.24
Några av dom mer exotiska vapnen kommer inte att existera i kampanjen, samt metallrustningar är mycket ovanliga (för att inte tala om dyra), detta beroende på det dåliga järn som spiridits i stadsstaterna.

Vad jag menade var att i tidigare kampanjer har undvika-värdet modifierats beroende på vilken rustning man burit. T.ex en helrustning brukade ge upp till -5 på undvika. Så är alltså inte längre fallet.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet december 05, 2005, 21.52
Nu vet ju inte jag hur många i min grupp som läser på forumet regelbundet, men känner ni (kalle, erik, nisse, heavy, pasi) för att vi ska mötas upp och snacka ihop oss mer? Jag känner att vi behöver en bättre appraoch och mer samlade tankar vad gäller allt från vår gemensamma bakgrund till vår gemensamma framtid. Jag föreslår om möjligt helgen alternativt fredag, men sålänge det inte blir jättesent (efter 20.00) så kan jag i stort sett vilken dag som helst. Jag slutar 16.00 om jag inte jobbar över, så någon dags framförhållning i finnadet av datum uppskattas.

Spontant säger jag; nu på torsdag klockan 18.00 på geddon?

Tankar som cirklar just nu i mitt huvud är om vi skulle försörja oss som någon form av legoknektar eller liknande.. det borde öppna dörrar för scenarion såväl som egna initiativ.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet december 05, 2005, 23.08
Tii Gestsen: Pasi lirar WiF på tisdagar from 18.00 i minst ett år framöver och har ingen möjlighet att ändra detta. Heavy är också med och lirar WiF.

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet december 05, 2005, 23.32
Har alltid mina barn tors-lör och tors-sön varannan vecka.. Spelar WiF på tisdagar.. Annars kan jag när som :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet december 06, 2005, 17.52
uuh, nu blev det jobbigt :-) jag postar nån ny smart idé när jag inte är riktigt så trött -_-
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 06, 2005, 18.39
Liten uppdatering.

Det verkar som om ett par färdigheter har fallit bort från färdighetslistan som finns i spelarpärmen på föreningen.

Shamanism har en kostnad av 3 och är int-baserad. I Shamanism ingår meditationstekniker. Den specifika färdigheten meditation kommer inte att finnas tillgänglig under denna kampanjen.

Den andra färdigheten jag hänvidades till var Spå Väder, som likaså är int-baserad och kostar 2.

Den sista är Rikta Kastmaskin som har en kostand på 2 och är smi-baserad. Och ja, det finns faktiskt 3 katapulter i staden Si-Nel som är riktade mot havet, om någon vill ingå i den mycket exclusiva styrka som sköter dessa. :P
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet december 06, 2005, 19.45
och jag jobbar kväll på torsdag men kan annars på fredag eller lördag... förutom att jag tror att jag ska lira bb i helgen oxå...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet december 07, 2005, 20.31
Uh, kanske är enklare att ta en dikussion om det på forumet? vi har väl inte direkt planerat några hemligheter?

jag tycker det är coolt att ha en grupp mer eller mindre barbarer, men vi bör ju ha skaffat oss en plats i samhället även om det är som sketna utbölingar. Legoknektar passar på nåt sätt in överallt, men då bör ju alla vara med på det... jag har ingen koll på Heavy och Pasis rackatärer, men resten av oss verkar ju ha en hälsosam inställning till vapen iaf... funkar det eller funkar det inte med er andra?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet december 07, 2005, 22.04
För mig funkar det ganska så bra att ha en sund inställning till vapen... klappa ner först och så får heavy fråga. =)

Min karaktär kommer antagligen bli av sorten att pyssla under marken. Grottorientering, geologi o liknande färdigheter. Vet inte vad man mer kan ha för några som inriktar sig på under marken.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet december 08, 2005, 00.33
Min karaktär kommer att vara bror till Pasi, förmodligen storebror..

Han kommer mer eller mindre vara ett ufo, med högst rundimentära färdigheter i annat än Spiritism, Shamanism och ört/drogkunskap.. Käka svamp och se andar typ :)

Pasi´s karaktär kommer att sköta om sin sinnesförvirrade bror på bästa sätt, och vad andarna viskat än så länge så kommer han att ha en inriktining på ett stort vapen eller två :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet december 08, 2005, 07.42
I rakt nedstigande led från den ökände Söte Göte... *trummvirvel*

Rara Rune, barbar extraordinär med trehandsyxa som huvudvapen och tvåhandsyxa som backup.

Min karaktär är skogsmupp och jägare med tvåhandsyxa och båge. Naturmupp helt enkelt.

Mycket vapen låter bra.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet december 08, 2005, 19.03
Citat från: "Nisse"
Min karaktär kommer antagligen bli av sorten att pyssla under marken. Grottorientering, geologi o liknande färdigheter. Vet inte vad man mer kan ha för några som inriktar sig på under marken.

En råtta helt enkelt  :wink:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet december 08, 2005, 20.02
Säg det till mig i spelet så får vi se vem jag gömmer under marken!  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet december 16, 2005, 12.49
när är det game då? bra å veta med nån veckas framförhållning. :idea:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 16, 2005, 15.11
Ser ut att bli tidigast i slutet av Januari som saker ser ut nu.  Kommer att posta i god tid när jag vet lite mer.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 22, 2006, 17.37
Tänkte tjuvstarta kampanjen i slutet av Februari och början på Mars. Grupperna verkar färdiga och en del mycket bra ideer har spånats på vilket är trevligt.

Vad jag har hört när jag talat med några av er så finner en del det svårt att hitta en omedelbar gruppdynamik. Jag skulle inte bekymra mej allt för mycket om det. När jag tidigare nämnt att gruppen är viktig så menade jag inte att rollpersonerna måste ha ett tidigare förhållande till de andra hon kommer att arbeta/färdas/dräper oknytt med.  Man kan absolut inte begära att en spelare skall ha allt för mycket empati med en karaktären innan kampanjen ens har dragit igång. Jag brukar personligen rekommendera att karaktärer lämnas öppna till mångt och mycket under de första halv dussinet spelningar, för att sedan få färg efter hur spelaren tycker att denne passar in i världen och gruppen. Jag har absolut inte något emot karaktärer som inte känner de andra inom gruppen inför den första spelningen.

Nog om det. Jag tänkte att den första spelningen skulle bli mer av en samling där vi ser till att karaktärerna är helt färdiga, samt där vi går igenom deras bakgrunder, utseende, släkt, vänner och så vidare. Skulle dessutom vilja att alla tänker igenom hurvida dom har frågor om världen. Kom ihåg, det är inte Barbia vi spelar i, bara ett land som tidigare hade det namnet. Är din karaktär väldigt duktig på något, som till expempel Undre Världen med ett fv på 15, ja då kanske det vore interessant för dig som spelare att till exempel veta hur makten är fördelad bland tjuvar och banditer. Fundera på den delen, vilken information du tycker det vore lämpligt att din karaktär torde inneha. Om det sedan blir lite tid över efter att alla är nöjda så kör vi igång en spelning som vanligt.

En grupp har redan pratat med mig om en spelning den första Lördagen i Mars. Ni andra, prata ihop er om vad som passar bra och posta eller maila.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet februari 17, 2006, 12.02
Tjo,

Vill bara försäkra mej om att det inte blir spel den 18de med grupp Denilors Knektar? Riiight?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet februari 17, 2006, 13.08
Jag vill spela med min grupp... någon mer som är sugen eller?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet februari 17, 2006, 13.20
Den elfte eller artonde för oss. Jag tror att vi var tvunga att flytta till den 11:e. Kan alla då`?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet februari 17, 2006, 15.13
11:e funkar för mig...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet februari 17, 2006, 15.29
Vi pratade ju lite löst om den 11te eller 18de mars för Jarom Jr. och hans Dömda Gossar, dvs Pasi, Ros, Heavy, Sala, Nisse och Kalle. Jag fick för mej att vi skulle vänta tills den 18de då Ros kommer hem från USA runt då. Eftersom det har gått lite tid sedan vi gjorde karaktärerna så kanske det vore bra med lite damage control och kolla om alla i gruppen fortfarande har tid, motivation, och framför allt läser forumet så dom är uppdaterade. Så ni som tillhör gruppen, kolla gärna med dom andra i den mån ni träffar dom.

Posten ovan däremot var riktad till en annan grupp och berörde februari månad.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet februari 17, 2006, 15.35
Tror att jag spelar annan drakar kampanj den 18:e
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet februari 17, 2006, 16.33
Ros är hemma den sjunde så där är det coolt.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet februari 17, 2006, 16.51
Alrighty! Spikar den 11te preliminärt så får vi se hur många som kan.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet februari 18, 2006, 01.09
What the fuck????

Vi har ju bokat den den 25/2 OCH 11/3. Och kom ihåg att vi är den bästa, roligaste och by far den coolaste gruppen i kampanjen så tro inte att ni kan komma här och sno våra speldatum  :twisted:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet februari 18, 2006, 01.10
p.s. jag släpper aldrig röda, sitter där själv och käkar chips om ni snor speldatumet... :wink:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet februari 18, 2006, 07.46
Jag har för mig att vi först pratade om den 11te mars med grupp PA(aaaa), Dale, Gunilla, Jimmy, Robin, Markus och Ozzy, men eftersom folk ville ha spelning lite tidigare så sade vi istället det 18de eller 25te februari, beroende på om PA kunde då? Fast om jag har fel och vi har sagt den 11te mars så blir det ju förståss så, i vilket fall jag ber om ursäkt till grupp JJ's Dömda. Ska försöka reda ut det asap.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet februari 18, 2006, 11.40
Citat från: "Gunilla Hellén"What the fuck????

Vi har ju bokat den den 25/2 OCH 11/3. Och kom ihåg att vi är den bästa, roligaste och by far den coolaste gruppen i kampanjen så tro inte att ni kan komma här och sno våra speldatum  :twisted:

You wish...  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Barcus skrivet februari 18, 2006, 17.38
jag kan heltklart tänka mig att sitte med gunnila och äta chips i rödarummet eftersom vi redan bokat det den 11  :twisted:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet februari 18, 2006, 21.42
Oj, speldatum.. da borde vi snickra klart vara karaktarer. :D Ar resten av Grupp: Papa Barbar klara med sina nissar? Jag tror jag kommer skippa trolleriet helt och hallet.. for poligt.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet februari 18, 2006, 22.55
Kan ju alltid göra en halvtrollis och utveckla den i ett lite lugnare tempo.

Har ett förslag. Vad säger grupp Pasi och co om att träffas den 10de eller 12te mars för en första genomgång?

När jag satte mej ner med grupp Denilors Knektar så hade vi en 6 timmars genomgång av karaktärerna, deras förhållande till varandra, uppväxt, osv. Det kändes väldigt bra och gav en hel del kött på benen. Den 1 timmes långa spelningen som följde var kanske lite onödig. :P Jag vet själv att jag var rätt så tung i huvudet då.

Så vad jag skulle vilja se för nästkommande grupp vore något liknande, dock utan spelningen, om det nu inte finns åtminstonne 3+ timmar till godo. Men om man nu inte planerar inför den så kanske en fredag eller söndag skulle passa lika bra som en lördag?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet februari 18, 2006, 23.33
sa vitt jag vet nu sa kan jag dom datumen. *vantar pa mejl fran chefen gallande jobb*
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet februari 19, 2006, 12.03
Om vi nu  måste(?) flytta på den elfte vilket vi då verkar vara tvungna (?) att göra så kanske (?) jag kan lira på söndagen... Inte säkert att jag kan någon annan dag den helgen utom lördagen
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet februari 24, 2006, 07.37
Jag vet att två tider har nämnts inför spelningen den 25/2, klockan 13:00 och 15:00. Av vana var det jag som sa 15:00 även i fall vi nog hade kommit överrens om 13:00 från början. Jag kommer att vara tvungen att bryta 22:00 tyvärr, så jag skulle personligen vilja börja 13:00. Hur funkar detta för er?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet mars 05, 2006, 10.51
Hur blir det med spelning den 11/3? Får vi eller ska någon annan grupp sno den dagen? Vi vill ju gärna komma igång oxå...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 05, 2006, 20.45
Den 11/3 verkar vara ett poppis datum, alla tre grupperna har varit på det och velat boka spelning. Var till och med tvungen att flytta om en grupp efter dubbelbokning. Så den 11/3 funkar tyvärr inte för er grupp Nisse.

Då ni verkar ha problem med att bestämma ett datum för spelning föreslår jag att vi upplöser eran grupp temporärt, och sedan bygger om den med folk som kan/vill spela. Jag kommer personligen inte att samla folk för att bestämma datum, utan det är det enda jobbet spelgruppen har. Men för att få bollen i rullning föreslår jag den 16de eller 18de för ett första möte med karaktärsgörande och så.

De som var med i gruppen upp till nu var Pasi, Ros, Heavy, Sala, Kalle och Nisse. Om ni fortfarande är intresserade av att spela, så vore det jättebra om ni hörde av er, annars kommer jag att släppa in folk som tidigare fick ett nekande då kampanjen antogs vara full. Detta är absolut ingen pik mot er som varit aktiva och försökt boka ett datum, utan ett försök att se till att ni får lira.

Tut.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet mars 05, 2006, 23.02
lugna puckar jag kan nog alla de föreslagna datumen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Niklas skrivet mars 06, 2006, 07.12
Lämnar min plats till förfogande... Ha det så kul i kampanjen folket
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet mars 06, 2006, 14.08
Jag kan den sextonde.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet mars 06, 2006, 21.15
Jag tar Nisses plats!
Jag vill!
Jag vill!


*please*
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 07, 2006, 03.39
Jappjapp, Cliff. Vi  snackas om det på Geddon.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet mars 07, 2006, 08.37
som jag sa, jag kan de flesta datumen bara jag får lite framförhållning, är den 16e bestämt?  kul jul Cliff, tänk stora muskler och molluskhjärna...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet mars 07, 2006, 10.43
16:de funkar för mig med, jobbar till 15.00 och börjar jobbet 07.00 dagen efter.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 08, 2006, 04.03
Då den 16de är en torsdag har det påpekats att den 19de vore bättre. Det är en söndag, men funkar fint för en första spelning. Jag skulle vilja spika den 19de 15:00 om 4+ pers kan. Jag tror det är bra om vi bara kunde komma igång så fort som möjligt. Det kommer att bli betydligt enklare att boka nya datum när väl alla har samlats.

Än så länge har vi Pasi som tyckte att datumet funkade fint, samt  Oskar som eventuellt kommer att flytta från annan grupp till denne, om tiden passar. Hur ser det ut för Erik, Ros och Cliff?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet mars 08, 2006, 08.54
Funkar
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet mars 08, 2006, 12.06
Hellu.. Kan inte den 19:e..
Kan lör em + söndagar varannan vecka, annars har jag mina barn..

(Vilket borde betda att jag bara kan på jämna veckor a ? Ingen kalender här så..)

Ser fram emot att hitta ett datum man kan vara med och lira på dock :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet mars 08, 2006, 16.51
19e funkar. till stor poccent.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet mars 08, 2006, 16.57
Jag har precis kommit hem och min hjärna funkar inte riktigt ännu... jag tror jag kan den 19:e. Vet inte hur länge dock.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 08, 2006, 18.14
Två som kan, samt två som nog kan låter bra nog. Vad vi framför allt kommer att göra är att se till att karaktärerna är klara, samt etablera förhållandet mellan dem. Det kommer nog inte att ta så lång tid.

Heavy, någon chans att vi kan träffas i nästa vecka, eller nu i helgen och göra klart din karaktär, i den mån det behövs, samt bolla några datum i mellan oss? Vore bra om jag kunde ta några datum med mej till resten av gruppen när vi bestämmer tid för en första riktig spelning.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet mars 08, 2006, 23.51
Jag finns tillgänglig i helgen efter lördag em :)

Bara att ringa mig, 0738186232
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet mars 20, 2006, 09.10
tycker varje grupp ska ha en egen tråd :roll:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet mars 20, 2006, 09.45
Ulvis has left the building.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 21, 2006, 06.12
Fick redan förfrågan av Cliff hurvida vi ville ha grupptrådar. Tyckte det lät bra, men det blir upp till var och en och bistå honom med sitt riktiga namn samt användarnamn om de vill ha tillträde till sin respektive tråd.

Psst, Heavy. Hur funkar den 26te mars för en första spelning för dig? Vi pratade om att träffas 15:00 och hålla på till runt 21:00. Om det går bra så skulle vi kunna sitta ner en timme i förväg och göra klart din karaktär.

*admin-edit* jag behöver inte era lösenord/cliff*
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 01, 2006, 14.54
Kommer att ske mindre gruppändringar framöver i kampanjen. Det är lite olyckligt då grupperna är så nya, men det kommer i kölvattnen av det ökade intresset bland de yngre talangerna i föreningen.

För ungefär ett halvår sedan kom delar av föregående styrelse med iden att ungdomsgrupper skulle kunna ingå i längre rollspelskampanjer, dvs en grupp med enbart yngre nybörjare. Personligen var jag lite osäker med hurvida det skulle fungera. Efter en del funderingar kom jag till slutsatsen att jag personligen nog skulle föredra att blanda erfarana med oerfarna spelare. Eftersom ungdomsantalet (under arton) är rekordhögt på Armagedon just nu och flera av dessa har förfrågat hurvida det är möjligt spela rollspel, så har jag valt att upplösa grupperna som de existerar för att introducera lite nytt blod.

Istället kommer nya grupper att bildas och bestå av 3 erfarna rollspelare och 3 yngre talanger (dock som allra yngst 10 år). Det kommer att kräva en del organisering och en del ändringar i befintliga karakärers bakgrunder. Rent praktiskt så kommer det också att innebära att kampanjen kommer att gå mot ett 'snällare' tema. Spelningar kommer dessutim som senast att pågå till 21:00. Kanske senare på Lördagar.  Det kommer nog att införas någon kontakt med kidsens föräldrar, vilket jag kan tänka mig att disponera till ni som spelar i kampanjen nu för lite bonusgerf.


Mer info om detta kommer!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 01, 2006, 15.25
Jag tänker då fan inte agera dadda på min fritid oxå. Jag är lite tjurig nu men det är min spontana reaktion.

Ett hedervärt initiativ dock. Men helt felt sätt att göra det på.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet april 01, 2006, 16.28
Jag håller med Apan. Förslaget suger.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet april 01, 2006, 17.03
Ok, jag gick inte på den iallafall :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet april 01, 2006, 17.23
Så jävla roligt :D :D :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 01, 2006, 17.28
Jag är trött. Jag ska döda Carlos. Men jag gick på den. Jag får döda alla som har läst forumet oxå... Jobbigt.  :lol:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet april 01, 2006, 22.55
harr harr harr  :lol:  undra vilka som spelar med strutar på imorgon...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet april 02, 2006, 01.45
:laughing3:   :toothy8:

april april!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet april 03, 2006, 16.16
annandag påsk 14.00 , nitat, spikat och sönderslaget. over and ost...
*edit* går numera alldeles perfa med annandagen, dock kan jag inte förrens 16.00.
Titel: Ost och ´Träskor
Skrivet av: MonkeyPiss skrivet april 05, 2006, 18.09
jovars för min del så gärna både lör,sön och annandag påsk för jag är grymt ledig på helgerna
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet april 07, 2006, 13.41
Vi börjar 14.00 iaf, så får du komma när du kan.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet april 07, 2006, 18.38
jo det förstod jag, utan strut...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet maj 03, 2006, 10.57
Tänkte bara kolla upp om det blir något spelande nu på lördag som det var inplanerat? Carlos är du pigg nog att spelleda eller skjuter vi på spelningen?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet maj 03, 2006, 18.31
Jag har inte hört något men jag hoppas både att Carlos mår bättre och att det blir en spelning. Fast jag gissar nog på ingen spelning eftersom som jag inte hört något än... det är ju trots allt onsdag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 03, 2006, 22.48
Joo, läget är betydligt mycket bättre. April var ju ingen roligt månad så klart, hur förbredd man än är på att något sådant skall ske så slår det ju hårt.

Fast nu är jag fett spelsugen. Problemet är att jag har fått lite av ett nytt schema och trots förhoppningar så blev lördagen inte jättebra. Om vi ska lira så kommer jag inte att kunna börja föränn sent (19:00 +). Jag tycker personligen att vi bokar om spelningen då t.ex följande helg kommer att vara helt fri till att dräpa svartnissar och bli dräpt av legoknektar.

Kan snacka om det på Geddon som jag kommer att hänga lite mer på nu när det känns dom jag har tid.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet maj 04, 2006, 00.36
härligt att höra att det är bättre med dig =) men ändå järnspikar med ditt nya shema, jag åker ju till östersund i en vecka nu på måndag och kommer nog inte hem fören söndagen eller måndagen veckan därpå =\
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet maj 04, 2006, 20.16
Tjena carlos kul att du mår bättre. kan bli svårt näst helg även för mig så jag har inget emot en kortare spelning nu på lördag. det blir ju som en fredagsspelning och de brukar ju vara rätt ok.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 06, 2006, 03.08
Hmm, misstänker att det kan bli svårt att få gruppen samlad till på lördag kväll då säkert någon har gjort andra planer. Men skulle det vara så att alla kan, så dyker jag förbi Geddon runt 18:00 och kollar läget.

I övrigt så är maj och juni i princip helt öppet för lir (inkluderat nu på söndag vilket iofs inte är så där himla mycket bättre än lördag tidsmässigt).
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet maj 06, 2006, 09.45
nä det skiter sig för mig att spela idag ändå, fyller ju år idag och det har blivit lite helt andra planer än vad jag hade tänkt mig. sen åker jag ju till sthlm på måndag och blir borta en vecka också. sen efter det är jag helt fri, ingetnting inplanerat what so ever.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet maj 06, 2006, 14.23
Jag kan spela men ska vi spela utan jimp eller?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 06, 2006, 15.59
Vi har ju sagt som så att vi kan spela med en (två?) man kort, fast.. eh, har någon pratat med Markus, Dale eller Robin?

Ewers kommer att gå med i eran grupp från Nyg likaså, vilket jag är väldigt nöjd över. Jag ser undergång framför mej redan. Tror att han spelar en utbygdsjägare, men vad vet jag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet maj 06, 2006, 17.07
Japp japp vi kommer dit runt 18.00 och kollar om nån anna vill spela.

Och GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, jimp! Var så upptagen med speldagsproblem att jag missade att gratta dig förra inlägget. Hur gammal är du nu då?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet maj 07, 2006, 03.06
hoppas ni hade kul, och jag blir för gammal =P
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet maj 07, 2006, 07.57
*znark*
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Heavy skrivet maj 07, 2006, 07.57
Citat från: "Jimp"hoppas ni hade kul, och jag blir för gammal =P

Fan, fyller du moppe redan ??



:twisted:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet maj 08, 2006, 13.49
När sak vi spela nästa gång? Förslag?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet maj 08, 2006, 15.57
Jag SKA fixa separata forum för grupperna som är hemliga, har bara inte orkat och haft tid än.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 08, 2006, 17.47
Vad sägs om nästa helg den 13de eller 14de?

För tidigt?

Det enda datumet som är bokat för tillfället är Lördagen den 3dje juni.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 08, 2006, 21.34
för min del passar den 14e bättre
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 08, 2006, 22.39
Söndag funkar för mig
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet maj 09, 2006, 09.26
söndag it is. har snackat med calle och han är på.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 09, 2006, 13.17
Carlito har sagt ja. Det blir spel.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 10, 2006, 11.52
Dubbelbokad. Jag ska se Elfsborg på söndag och det hade jag ju glömt. Men om vi börjar hyfsat tidigt så kan jag vara med före och efter matchen:)

Sorry!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet maj 10, 2006, 14.50
Vad sägs om 14?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet maj 10, 2006, 15.48
13
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 10, 2006, 21.42
Problem.

Det röda rummet är bokat av en annan grupp, och det är styrelsemöte på söndag. Vet inte hur länge mötena håller på, men det verkar som om vi får ta en paus om vi använder det blå rummet klockan 15:00 (om nu inte styrelsen har möte någon annan stans, är lite novis på det).

Jag tycker att vi borde försöka starta tidigare än 14:00 om det ska vara någon ide att lira före mötet. Typ runt 12:00 - 13:00. Antingen det eller att vi skjuter upp det till 16:00 då mötet förhoppningsvis är avslutat.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet maj 11, 2006, 08.52
Styrelsen kommer inte köra ut folk ur blå rummet om det spelas där utan kommer istället ha mötet ute i lokalen.
Styrelsemötena är INTE hemliga eller hålls bakom stängda dörrar utan vi i styrelsen vill väldigt mycket att det kommer folk på mötena. Det kanske skulle göra att någon blir intresserad nog att vilja syssla med styrelsearbete i framtiden...

/F
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet maj 11, 2006, 08.58
Finfint. 13 it is.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 16, 2006, 22.07
kul jul, kul spelning, när börjar vi den 26e? runt  låter 16 ok?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 17, 2006, 02.54
16:00 funkar fint för mej (vilket iofs tidigare gör också).
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 17, 2006, 20.22
På tal om ingenting.

Lördagens lir börjar 13:00. Mattias fixade röda rummet, så 200 gerf till han.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 17, 2006, 20.25
Varför så sent? Tidigare vill jag!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet maj 17, 2006, 22.57
Citat från: "Spiff Rymdspionen"På tal om ingenting.

Lördagens lir börjar 13:00. Mattias fixade röda rummet, så 200 gerf till han.

Lördag 20/5?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet maj 17, 2006, 23.54
är det något nytt datum planerat för nästa spelning med mitt imba gäng? har ju varit borta lite över en vecka. bara så jag kommer back on track =)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 18, 2006, 00.48
Mjao.. Lördagen den 20de för grupp Habulonien (tror jag). Rätta mej om jag har fel (snälla!).

Jimmy, tror bestämt det är den tredje juni som gäller för er nästa spelning.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet maj 18, 2006, 01.28
okie, ja då är det ingen risk att jag missar någon här i dagarna då bara för att jag inte visste =)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet maj 18, 2006, 23.49
Nu har jag skapat 3 hemliga grupper för kampanjen. Hittade följande info i början på den här tråden, men den är ganska inaktuell:
Grupp 1 består av;

Charlie
Hake
Maxi
Martin Larsson
Mattias Alfredsson
Mikro

Eventuella Habulonska Hallborgare har jag hört bananflugorna viska om.

Grupp 2 består av;

Dale
Gunilla
PA(aaaaa)
Ewers
Markus Johansson
Robin

Hörde en del *mycket* intressanta ideer. Nu snackar vi sammanhållning och svårt rollspel.

Grupp 3 består av;

Pasi
Ros
Heavy
Erik Sala
Nisse  
[/size]
Min grupp är grupp tre och där vet jag vilka som är med, men de andra grupperna behöver anmäla sig, eller om Carlos kunde sammanställa en lista över vilka som är med var? Och gärna deras användarnamn på forumet.

Grupp 3 är klar iaf.

:druid: Enar Branke for King!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet maj 19, 2006, 02.17
Grupp 2 stämmer bra som det  står förutom att Jimmy skall vara med också.

/F
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 19, 2006, 03.44
Tar och sammanställer det i takt med att jag spelar med grupperna, så det kanske tar 2-3 veckor, max.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet maj 19, 2006, 18.24
jupp jag är också med i grupp 2
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: MonkeyPiss skrivet maj 19, 2006, 18.45
yo fan va bäst våran grupp är, grupp 3 for president!!!

high tribe five

G-LAB, Ryan, Ulvis, K-Hal, Dj Einar och last but not least AD-ela

Klogar A Tribe Called

P.S H-vy ska du vara med i gänget så får du fria dig från ditt bihang 26:e puss
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet maj 19, 2006, 18.52
GRupp 2 är nu också fixad, ska strax fixa klart 1:an med
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 27, 2006, 20.30
Angående grupp Habulon med Charlie, Maxi, Mikro, Hake, Mattias och Larsson, när sa vi att vi skulle lira nästa gång? Jag pratade med Maxi, och han nämnde att datumet inte var så bra. Så vi kanske får boka om, när det nu var.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet maj 28, 2006, 21.13
Ja jag undrar också det.
Skrev frågan på vårt "fantastiska" forum (vårt privata) för en vecka sedan, men det verkar ingen annan än jag besöka.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 13, 2006, 12.15
Två saker;

Det vore jättebra om grupp Habulon kunder verifiera spelning den 1/7. Jag kan ha fått fel på datumen igen, men den här gången är jag i alla fall ute i god tid.

För det andra. Jag brukar ha för vana att aldrig ändra saker under pågående kampanjer, men jag är oerhört missnöjd hur jag självt framställt färdigheten Upptäcka Fara. Hade tankar om att ta bort den helt inför denna kampanjen, vilket jag nu ångrar att jag inte gjorde.

Vad jag dock kommer att göra är att tona ner färdigheten kraftigt. Hädanefter kommer Upptäcka Fara enbart att vara ett substitut för stridsberedskap när karaktärerna inte har anledning att förvänta sig problem och effektivt har släppt garden. Med andra ord, i områden eller i situasioner där rollpersonerna förväntar sig strid, trubbel eller generellt är försiktiga så kommer färdigheten /aldrig/ att användas.

Bakgrunden till detta är att färdigheten inte ska ersätta och framför allt aldrig vara lika bra som rollspelad försiktighet, speciellt inte i en kampanj som skall vara både farlig och (lite) mindre tärningsbetonad än de tidigare.

För dom som tycker att Upptäcka Fara har blivit något dom inte ursprungligen hade tänkt sig när dom köpte färdigheten, så löser vi det med exp och så inför nästa spelning.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet juni 13, 2006, 13.24
Efter situationen med fällan i skogen har jag själv ångrat att jag som magiker plöjde ner tokmycket XP i upptäcka fara, till ingen nytta.

Därför är jag väldigt intresserad av att växla den färdigheten mot nåt annat, kanske språkkunskap eller höja mina formler. (fast det spelar ingen roll då jag ju alltid slår 20 vad gäller magi...)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet juni 13, 2006, 15.07
Du är inte ensam om att slå 20 för magi...  :(

/F   8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet juni 13, 2006, 15.24
sammanlagt 10 st. "20" varav 4 fummel...och inte EN ENDA "1"...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet juni 13, 2006, 16.51
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Två saker;

Det vore jättebra om grupp Habulon kunder verifiera spelning den 1/7. Jag kan ha fått fel på datumen igen, men den här gången är jag i alla fall ute i god tid.

För det andra. Jag brukar ha för vana att aldrig ändra saker under pågående kampanjer, men jag är oerhört missnöjd hur jag självt framställt färdigheten Upptäcka Fara. Hade tankar om att ta bort den helt inför denna kampanjen, vilket jag nu ångrar att jag inte gjorde.

Vad jag dock kommer att göra är att tona ner färdigheten kraftigt. Hädanefter kommer Upptäcka Fara enbart att vara ett substitut för stridsberedskap när karaktärerna inte har anledning att förvänta sig problem och effektivt har släppt garden. Med andra ord, i områden eller i situasioner där rollpersonerna förväntar sig strid, trubbel eller generellt är försiktiga så kommer färdigheten /aldrig/ att användas.

Bakgrunden till detta är att färdigheten inte ska ersätta och framför allt aldrig vara lika bra som rollspelad försiktighet, speciellt inte i en kampanj som skall vara både farlig och (lite) mindre tärningsbetonad än de tidigare.

För dom som tycker att Upptäcka Fara har blivit något dom inte ursprungligen hade tänkt sig när dom köpte färdigheten, så löser vi det med exp och så inför nästa spelning.



Det är tänkt att vi skall spela 1/7 13.00
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet juni 13, 2006, 20.49
Har ju bara varit med en spelning men faktiskt bara hunnit med en 20, som blev ett fummel.

...men du vinner.  :wink:

/F
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 21, 2006, 04.17
Har en fråga till grupp Habulon. Nu när Charlie drar sig ur kampanjen och flyttar till Spanien ett längre tag, hur vill ni göra?

Fortsätta som vanligt, eller inkludera någon mer att ingå i gruppen, eller till och med bryta upp gruppen? Jag lägger bara det sista alternativet på bordet för att gardera mej då jag vet att ni pratade ihop er ursprungligen till en väldigt tight grupp.

Diskutera det gärna med varandra.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet juni 21, 2006, 12.08
Jag vet folk som vill vara med, om det behövs.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juni 21, 2006, 13.54
Aesgir ska undersöka svar till rymd(vafan nu det e)spionens frågor  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 21, 2006, 17.14
Ack ni ungdomar som inte växte upp med Kalle och Hobbe.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet juni 21, 2006, 17.41
Vi vi nog diskutera detta under nästa spelning.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 25, 2006, 16.48
Jag undrar hurvida det blir spelning den 1/7 för grupp Habulon? Charlie nämnde i förbifarten att det inte blev spelning under det datumet, då någon inte kunde lira då. Hur ligger det till?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet juni 26, 2006, 17.02
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Jag undrar hurvida det blir spelning den 1/7 för grupp Habulon? Charlie nämnde i förbifarten att det inte blev spelning under det datumet, då någon inte kunde lira då. Hur ligger det till?

Det blir spelning men vi kommer börja lite senare 16.00 startar vi.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 29, 2006, 01.56
Maxi har tagit kontakt med mej (och er hoppas jag). Han kunde inte lira den 1/7 och undrar hurvida vi kan flytta spelningen till den 2/7.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juni 29, 2006, 20.11
Vi håller på och reder ut det, maxi kan inte lördag, alfredsson kan inte söndag...

Jag och hake funderade på om vi kan lira utan 1, annars känns det som om det blir lång tid till nästa gång :?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juni 30, 2006, 02.02
Ok, preliminära fakta: vi kör på söndag, typ kl 1500...

Preliminärt blir det hos Hake, eftersom röda är bokat för western 8)


*edit* vi väntar på maxi :idea:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 30, 2006, 02.46
Kanske lika bra att vänta till 15:00 med lir om det bara skiljer en timme, så kan jag plocka upp Maxi på vägen till Hake (eller Geddon).
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 30, 2006, 17.49
En ny ändring som kommer att ta vid omedelbums berör färdigheten Kunskap om Magi. Kostnaden har blivit sänkt från 10 till 5.

Innan var det skumt dyr, mer för att visa att färdigheten var ovanlig (misstänker jag). Det finns ingen logik i det, så hädanefter är kostanden alltså halverad.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet juli 01, 2006, 00.08
Ang. Kunskap om Magi - kan Enar skaffa sig typ FV 4 i det nu, för XP? Med tanke på utbildning och ändrade förhållanden...(jag hade aldrig köpt den för 10XP...)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 01, 2006, 00.25
Du har lika mycket i kunskap om magi som du har i din skola. Men det är inte säkert att Carlos kör det.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 01, 2006, 01.57
Det går bra att köpa ikapp den inom rimliga gränser, så det löser vi i början på följande spelningar.

Angående förhållandet Kunskap om Magi och ett färdighetsvärde i en magiskola; färdigheten KoM täcker upp samtliga skolor, deras historia, formler, samt vidare detaljer som berör magi. Om en karaktär har ett färdighetsvärde i en magiskola, så får hon utan kostnad färdigheten kunskap om <respektive magiskola>, vilket enbart berör magi, historia, etc förknippat med just den skolan.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet juli 01, 2006, 13.45
Anledningen till att jag vill att Enar har litegrann (typ 5) i KoM är att han ju läst på skola och bör ha ett hum om magi i allmänhet och inte bara animism.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 08, 2006, 17.47
Då var dom första 19 spelningarna till ända och spelning 20 tar vid nästa helg. Grupperna har än så länge besökt samtliga av de större städerna, Nargurs Skogar, Cerbergen, Edrecht, Habulon-öarna, Nyg samt sniffat runt Vindtoppsbergen, och bara med en kostnad av 4 armar och ben.

2 av grupperna har dessutom träffat varandra utan vetskap om det.

Generellt så har sammanhållingen blivit mycket bättre. En av grupperna fokuserade mycket på detta från början och byggde upp samband mellan karaktärerna, vänskapliga och genom släktskap. Andra valde att bara ha sitt yrke som gemensam nämnare, till mångt och mycket ovetande om vilka de igentligen färdades och slogs tillsammans med. Detta har förståss förändrats, och bara i de två senaste spelningarna riskerade  grupperna liv och lem för att inte lämna någon bakom och rädda fallna kamrater.

Kampanjmässigt så är det inte lika jämnt. Några har definitivt sniffat mer runt kampanjen än andra. Det ska nämnas att jag är betydligt tuffare denna kampanj med information, och saker kommer inte att upprepas från min sida. Därför är det trevligt att se åtmistonne någon per grupp som för anteckningar. Detta märks framför allt i genomgångarna inför varje spelning som oftast varit riktigt bra. Väldigt lite passerar spelarna än så länge.

Om jag ska säga något negativt så är det väl att vissa bör planera sina nästa drag liiiite bättre. Det är ju ett riktigt mirakel att ingen karaktär fallit ännu. Slakten vid vindtoppsbergen var ju ganska pekande.  :)
Vidare så rekommenderar jag att ni håller reda på var ni befinner er i förhållande med varandra, om folk sover, är medvetslösa, någon annanstans. På så sätt behöver konversationer inte påbörjas med någon som inte är där. Det är väl en petitess igentligen, men något att tänka på.
Jag skulle dessutom rekommendera att vissa inte är så tärnings-angelägna. Efter en miljard spelningar så är jag ganska väl insatt i vilka färdigheter som existerar, och det blir bara onödigt när flera  frågar om de får slå ett annat tärningslag som ett substitut när jag ber om ett specifikt slag på någon färdighet de inte har.

Vidare så har någon nämnt att motståndet verkar vara för svårt denna kampanjen. Det är svårt, utan tvivel, kampanjen kommer inte att kunna lösas med svärd i handen. Det är helt och hållet upp till rollpersonerna att vara listiga, vilket oftast inkluderar att ställa rätt frågor till rätt spelledarpersoner, att besöka nya platser och framför allt att ta initiativ. Aldrig någonsin kommer jag att sätta hinder för en grupp för att jag tycker att dom riskerar att skaka om spelvärlden på sätt jag inte planerat. Har ni en plan, go for it.

Men med allt det sagt, så riktigt kul har det varit att lira. Tycker vi har haft några riktigt bra scener bland äventyren, som stått ut även bland samtliga kampanjer inräknade. Hoppas nu på att de nästa 20 spelningarna blir ännu bättre. Skulle dessutom vilja be samtliga grupper om något. Tala sinsimellan och se efter om det finns plats för en eller två spelare till. Trots att en del av kampanjen passerat så återstår kanske fyra femtedelar. Skulle vara kul att få med samtliga spelara som bett om att få vara med innan det är försent, trots att ingen fallit av ännu.


Spiff out.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet juli 30, 2006, 12.04
Hejsan hejsan

Jag, the almighty Ros, är tillbaka, och vill spela spel. Finns det plats för mig i kampanjen?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 30, 2006, 20.15
Tjeeeeeeena Ros.

Jomen, det finns en plats i grupp Klogars Klan. Synd att jag inte läste detta innan dom lirade i dag, men nästa spelning blir om 3 veckor, den 20:de. Gott om tid till karaktärsgörande i alla fall. Vi får väl snackas lite när det ger sig. Hänger du något på Geddon?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet juli 31, 2006, 06.40
Jag jobbar tidigt den här veckan, med bara torsdag och lördag-söndag inbokade, så jag ringer dig när det kliar i karaktärsskapartarmen för du är väl fortfarande sån där "gó och glá, alfakassá"?. Jag rullade lite värden för tusen år sedan, tror du har kvar pappret. Hur många grottor har ni plöjt er igenom så långt? >.>
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 31, 2006, 15.31
Jag jobbat på Corporate igen, så jag är hemma lite efter 15:00. I och för sig så brukar jag dra iväg ganska snart igen, så bästa tiden att nå mej är nog runt 21:00.

Angående dina stats så åt min hund upp dom. Kan nog vara en bra ide att slå fram nya.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet augusti 03, 2006, 21.35
Det var den 11/8 vi skulle spela eller?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 05, 2006, 00.48
Japp, 11/8. Minns inte om vi sa någon tid, men då det är en fredag blir det väl inte tidigare än 16:00 - 17:00.

Dom säger att det kommer att bli varmt igen, så spelning hos Hake låter väldigt bra.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 08, 2006, 21.52
Skulle hemskt gärna vilja ha en verifiering från grupp Habulon angående fredagens spel, när vi börjar (17:00?) och om det blir hos Hake. Annars kommer jag att anta att Geddon fortfarande gäller.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet augusti 08, 2006, 22.13
Jag räknar med att vi sitter på geddon om det inte är för varmt. Annars kan vi bestämma på fredag efermiddag. Jag skall höra mig för ang tid.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet augusti 10, 2006, 19.55
Vi sitter på Geddon runt 17.00
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet augusti 10, 2006, 21.51
Haha, nu har jag rullat värden. Inget över femton på första given -_-
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet augusti 11, 2006, 10.51
Citat från: "Getsen"Haha, nu har jag rullat värden. Inget över femton på första given -_-
Jag hade ett värde under 15 :(

14 sucks!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet augusti 11, 2006, 19.01
Jo, men det kompenseras lätt av förlorade kroppsdelar :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet augusti 20, 2006, 23.13
När var det vi skulle spela nästa gång?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 21, 2006, 21.27
Hmm, den 2/9 tror jag bestämt. 14:00 as usual.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet augusti 31, 2006, 17.55
Glöm inte spelning lördag 14.00  :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 10, 2006, 01.35
Tjenixen,

Skulle grupp Habulons Herrar vilja påminna mej när nästa spelning var? Kommer ihåg att den var hos Hake, så mitt beprövade knep att släppa taget om korttidsminnet och kolla röda rummets dörr efteråt funkade ju sisådär.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet september 10, 2006, 17.32
Lördagen den 16:e...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet september 10, 2006, 20.51
14.00 som vanligt och inte 14.45.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 19, 2006, 21.17
Yo yo, osv.

Nu när 30+ spelningar passerat och kampanjen rasslat föbi mitten av första halvlek vill jag göra alla som spelar i den påminda om en negativ skugga som jag skulle vilja kicka i rumpan en gång för alla. När jag först för en himla massa år sedan började spelleda så valde jag att alla tärningsslag skulle vara synliga, samt att spelarna själva skulle få slå slag som berörde sina karaktärer, även i fall detta i vissa fall skulle få konsekvensen att spänningen gick förlorad. Ett klassiskt exempel är färdigheten Upptäcka Fara där slaget per automatik avslöjar att fara är annalkandes, även i fall rollpersonerna misslyckas med det. Det har väl varit si och så med en del spelares förmåga att hålla deras egen vetskap separerad från deras karaktärer, med det har ändå inte gått ur styr ännu.

Mindre bra är många personers tendens att argumentera vart och vartannat tärningsslag. Många tycker att dom får för mycket minus på något, vissa ogillar när en slp inte får tillräckligt med minus, andra älskar att rulla tärning och söker ofta ett substitut för det ombedda tärningsslaget. I många fall har spelarna helt enkelt inte all information om scenen för att döma den, men ändå görs alldeles för många försök. På sistonne har det gått över styr och i mitt tycke har rollspelet blivit lidande.

Anledningen till att jag började med öppna tärningsslag var för att jag tyckte att det var viktigt att spelarna skulle veta att spelledaren inte fuskar eller favoriserar. Dessutom hoppades jag att det skulle kännas belönande när rollpersonernas aggerande fick (oftast positiva) konsekvenser i rollspelsvärlden, som inte var manipulerade av korrekta, eller icke korrekta, dolda tärningsslag.

Om detta nu inte funkar så kommer jag att återgå till den gamla hederliga spelledarskärmen, vilket ju också har sina fördelar. Det blir mindre information till spelarna, och mindre att argumentera om, samt kanske mera spänning. Men det är inte en lösning jag personligen föredrar, så jag hoppas att alla som spelar i kampanjen tar sina soffgrannar i beaktande och håller sig mer till karaktären och mindre utanför den i vidare spelningar.

Game on.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet september 19, 2006, 21.57
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Yo yo, osv.

Nu när 30+ spelningar passerat och kampanjen rasslat föbi mitten av första halvlek vill jag göra alla som spelar i den påminda om en negativ skugga som jag skulle vilja kicka i rumpan en gång för alla. När jag först för en himla massa år sedan började spelleda så valde jag att alla tärningsslag skulle vara synliga, samt att spelarna själva skulle få slå slag som berörde sina karaktärer, även i fall detta i vissa fall skulle få konsekvensen att spänningen gick förlorad. Ett klassiskt exempel är färdigheten Upptäcka Fara där slaget per automatik avslöjar att fara är annalkandes, även i fall rollpersonerna misslyckas med det. Det har väl varit si och så med en del spelares förmåga att hålla deras egen vetskap separerad från deras karaktärer, med det har ändå inte gått ur styr ännu.

Mindre bra är många personers tendens att argumentera vart och vartannat tärningsslag. Många tycker att dom får för mycket minus på något, vissa ogillar när en slp inte får tillräckligt med minus, andra älskar att rulla tärning och söker ofta ett substitut för det ombedda tärningsslaget. I många fall har spelarna helt enkelt inte all information om scenen för att döma den, men ändå görs alldeles för många försök. På sistonne har det gått över styr och i mitt tycke har rollspelet blivit lidande.

Anledningen till att jag började med öppna tärningsslag var för att jag tyckte att det var viktigt att spelarna skulle veta att spelledaren inte fuskar eller favoriserar. Dessutom hoppades jag att det skulle kännas belönande när rollpersonernas aggerande fick (oftast positiva) konsekvenser i rollspelsvärlden, som inte var manipulerade av korrekta, eller icke korrekta, dolda tärningsslag.

Om detta nu inte funkar så kommer jag att återgå till den gamla hederliga spelledarskärmen, vilket ju också har sina fördelar. Det blir mindre information till spelarna, och mindre att argumentera om, samt kanske mera spänning. Men det är inte en lösning jag personligen föredrar, så jag hoppas att alla som spelar i kampanjen tar sina soffgrannar i beaktande och håller sig mer till karaktären och mindre utanför den i vidare spelningar.

Game on.

Yay! Väl rutet! Sluta böla om att få slå tärning i alla lägen. Only when the GM tells you! :!:
Och sluta argumentera med spelledaren....
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet september 21, 2006, 15.02
Ord!

/F  8)

Som för övrigt är bäst i kampanjen på att vara magiker, dvs fummla sig till en rollspelssemester i babblandets tecken...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Jimp skrivet september 21, 2006, 23.03
vad jag vet så är väll inte du ensam om det ewers, clifford har tydligen varit riktigt ducktig på det med om ryktena nu stämmer ^^
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet september 22, 2006, 12.08
Han är måhända bra, men jag är bättre.

"There is always two, a master and a aprentice. No more, no less"
Yoda
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet september 22, 2006, 14.21
grattis...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet september 28, 2006, 16.52
Carlos, you´ve got mail.

(eller PM...)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 30, 2006, 05.29
Tjo,

Habulon-gruppen, fick reda på att Maxi skulle vilja flytta er spelning från den 7/10, till antingen den 6/10 eller den 8/10. Vad tycker ni andra (Micro) om det? För min del funkar alla datumen bra.

Föresten, har du tillgång i Gryning på Ereb 1 tråden? Blir lite enklare att diskutera detaljer om era spelningar på en privat tråd.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet september 30, 2006, 11.51
Jag kan inte den 6/10. 8/10 funkar dock.

Skulle behöva tillgång till "våran" tråd också.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet oktober 01, 2006, 20.51
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Tjo,

Habulon-gruppen, fick reda på att Maxi skulle vilja flytta er spelning från den 7/10, till antingen den 6/10 eller den 8/10. Vad tycker ni andra (Micro) om det? För min del funkar alla datumen bra.

Föresten, har du tillgång i Gryning på Ereb 1 tråden? Blir lite enklare att diskutera detaljer om era spelningar på en privat tråd.

Skulle vilja, innebär det att han inte kan eller att det passar bättre?
8/10 funkar för mig om vi börjar klockan 12.00

Jag har inte tillgång till någon Ereb 1 tråd. Men det kanske Cliff kan ordna?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 01, 2006, 21.30
Jag vet inte så noga vilka som ingår i grupp 1, därav har jag överlämnat gruppsamlandet åt moderator Spiff.

Men jag lägger in dig så får resten ordnas sen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 02, 2006, 05.56
Har snackat runt lite. Det blir den 7/10 som först planerat. Sorry, Maxi. Kan du inte så klarar sig säkert din karaktär ändå.  :shock:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 02, 2006, 16.40
Aaight, snackade med micro tidigare idag. Gött med ett beslut fort, röda är bokat från 14.00 på lördag  :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet oktober 02, 2006, 22.41
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Har snackat runt lite. Det blir den 7/10 som först planerat. Sorry, Maxi. Kan du inte så klarar sig säkert din karaktär ändå.  :shock:

Okej jag snackade just med Hake och han kunde lira på söndag.

Affe skulle ge besked imorgon.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Alfredsson skrivet oktober 03, 2006, 14.30
Jag kan spela, högst motvilligt, på söndag.

Vilken tid börjar vi, och var skall vi vara?

Ps: Sry Larsson, inget snabbt beslut.......!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 03, 2006, 15.46
Sorry, nu har jag bokat upp mej på söndag efter det första 'nej' jag fick. Så antingen får vi skjuta på spelningen så alla kan vara med, eller så blir det lördag som planerat.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 03, 2006, 15.55
vår grupp kanske kan ta lördagen om den blir ledig?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Judas skrivet oktober 03, 2006, 19.11
Ja ja då blir det Lördag 14.00 på Geddon!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 28, 2006, 05.32
Då har den första gruppen (något splittrade) nått fram till Nyg runt nyåret. Detta innebär att det kommer att tutas och köras för de andra grupperna och att spelningen i Nyg kommer att äga rum runt slutet på februari. Räkna med högst 4 spelningar vardera för de resterande grupperna. Detta gäller även om ni inte tänker närvara på plats under årsskiftet.

Då detta är ett tillfälle då flera grupper har tillfälle att mötas kan spelningen bli något rörig och det kan komma långa tillfällen då flera av er blir utan rollspel, såsom ombeds att lämna rummet. Är medveten om att detta inte är något alla uppskattar, men det är också det enda tillfället under kampanjen då det kommer att ske. Även i fall det är okej att lämna karaktären att spelas av resten av gruppen och inte personligen medverka under spelningen, så skulle jag inte rekommendera det.

Återkommer med speldatum på gruppernas forum.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet januari 01, 2007, 22.08
i´ll be there! >:D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet februari 11, 2007, 14.31
Hej!

Jag har talat med Kari och vi behöver en tydlig regel för vad besvärjelser egentligen kostar att köpa, vi har nämligen två helt olika system. Vi är överens om att magiskolor kostar 5 XP per steg, inget konstigt med det. Däremot besvärjelsekostnader:

Det jag betalt är:
Om besvärjelsens skolvärde är:
1-3: 2 XP/steg
4-6: 4 XP
7-9: 6 XP
10-12: 8 XP
13-15: 10 XP osv. Detta dubblas, tripplas osv beroende på ens FV i besvärjelsen.

Det Kari betalt är:
Skolvärdet på besvärjelsen delat på 5, avrundat uppåt och plus två.
Alltså SV/5 + 2, avrunda uppåt. Detta dubblas, tripplas osv beroende på ens FV i besvärjelsen. Detta blir TOKIGT mycket billigare än mitt sätt.


Jämför min regnkontroll, SV 15 med hans Levande Natur, också SV 15.
Ska jag köpa säg FV 11 i regnkontroll betalar jag (10*2=) 20 XP. Ska Kari köpa det betalar han ((15/5+2)*2=) 10XP. Vem har gjort rätt/fel?

Den som gjort fel borde nog korrigera sina värden då det innebär rätt stora skillnader...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet februari 11, 2007, 18.24
Du har gjort rätt (enligt Experts gröna magibok iaf). Men det andra systemet verkar mycket bättre ;D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet februari 12, 2007, 06.44
Citat från: "Clifford"

Det Kari betalt är:
Skolvärdet på besvärjelsen delat på 5, avrundat uppåt och plus två.
Alltså SV/5 + 2, avrunda uppåt. Detta dubblas, tripplas osv beroende på ens FV i besvärjelsen. Detta blir TOKIGT mycket billigare än mitt sätt.

Fel...

Det jag sa att jag betalt är:
(Skolvärde/3 avrundat uppåt)+1

medan det du betalat är:
(Skolvärde/3 avrundat uppåt)+(1*(Skolvärde/3 avrundat uppåt))

Dvs

Tabell enligt den modellen jag betalat:
1-3: 2 xp
4-6: 3 xp
7-9: 4 xp
10-12: 5 xp
13-15: 6 xp
EDIT: Kostnad dubblas, tripplas, osv som vanligt
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet februari 12, 2007, 08.06
Citat från: "Kari"
Det jag sa att jag betalt är
Tabell enligt den modellen jag betalat:
1-3: 2 xp
4-6: 3 xp
7-9: 4 xp
10-12: 5 xp
13-15: 6 xp
EDIT: Kostnad dubblas, tripplas, osv som vanligt

:shock:  Gör om, gör rätt?  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet februari 13, 2007, 18.35
Systemet vi går efter är det från regelboken, och inget annat.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet februari 14, 2007, 11.59
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Systemet vi går efter är det från regelboken, och inget annat.

Problemet som jag förstår det är att båda system finns med i varsin regelbok, eller? Vilket av dem är det gäller?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet februari 14, 2007, 13.51
Det systemet du använder cliff är det rätta. Det är Expert systemet. Allt annat är bluff och båg.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet mars 07, 2007, 21.41
Spelledar´n, spelledar´n!!

Jaja, det här verkar ju vara stället att diskutera regelfrågor och funderingar och efter vår senaste spelning så har jag en :D

Eftersom min eminente mästermagiker tog tillfället i akt och bytte bort sin formelbok mot ett gosedjur, insåg att boken blev förstörd, tröttnade på gosedjuret och brände upp det, så undrar jag nu vad som krävs för att jag ska kunna ersätta min fina lunta. Tid? Mad Skriva-skillz (B4+)? Ingenting och jag kan ha mina formler på lappar i bakfickan?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 08, 2007, 16.21
Formelsamlingen påverkar bara skolvärdet i den magi-skola som karaktären har. Utan formelsamlingen kan han eller hon helt enkelt inte höja skolvärdet vidare. Däremot finns det ingen ytterligare begränsning berörande att höja färdighetsvärdet på enskilda besvärjelser.

Det händer titt som tätt att en student förlorar sin formelsamling. Utöver skammen att behöva be om en ny på skolan och arbetet att kopiera den så kan denne dessutom räkna med ett och annat straff för sin hänsynslöshet. Det är helt enkelt mycket få magiker som har haft sinnesnärvaron och det goda minnet att utan hjälp skapa en helt ny. Jag misstänker att Mandelbrott saknar det fokus som krävs för en sådan uppgift.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet mars 08, 2007, 19.42
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Jag misstänker att Mandelbrott saknar det fokus som krävs för en sådan uppgift.

..senaste gången någon sa nåt i den stilen så slutade dom utan öron på Aras snöiga bakgator.. berömda sista ord :P

Men ok, tack, nu vet jag vad som gäller. ^_^
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet mars 08, 2007, 19.56
Just...

Tack mandelbrot :evil:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet mars 13, 2007, 17.25
Yo kampanjen!! Har vi något planerat datum för nyårsspelningen? Jag vet att vi pratade om ett senast vi (i barbar-grus-gruppen) spelade, sen verkar saker ha hänt på den fronten.. vad är läget egentligen? Vore kul att veta så man kan planera in det i sin späckade kalender >.> .. ok, ok, jag är bara ivrig att spela.. give us datum!!!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 13, 2007, 19.52
Datumet är inte satt ännu. Grupp Denilars Knektar (minus ett styck Denilar) har fått som grupparbete att komma överens om ett par datum där förhoppningsvis alla tre kan lira. Sedan får de andra grupperna anpassa sig efter ett av de paret datumen. Det blir dock tidigast i början på april.

Återkommer med ett datum så fort jag vet.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet mars 16, 2007, 10.57
Vi jobbar på att få tillbaka en styck spelare från Italien,
+ ett styck schema för min egen del.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet mars 19, 2007, 22.00
Jag har lagt upp datum jag kan och Robin har gjort detsamma så nu väntar vi på PA
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet mars 21, 2007, 10.18
sådär. alles klar. Nu är det upp till er andra gamla slöa! ;D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet mars 21, 2007, 12.15
Så när ska Nyggspelningen gå av stapeln?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 21, 2007, 15.53
Läs på era privata trådar för mer information.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet mars 22, 2007, 19.38
Ge hit datum :(
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet mars 23, 2007, 22.43
öka :<
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 24, 2007, 03.47
Svar kommer på söndag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet mars 26, 2007, 10.58
så bra att det gjorde det :P
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 26, 2007, 16.01
Spelningen blir den 7/4, följt av eventuellt den 8/4.


Ta med ett gott humör då det verkar bli fullt hus. Det kommer dessutom att komma långa stunder där just du inte rollspelar, så planera gärna att ha något annat att göra under den tiden.


Robin, Marie och PA, vill ni ha en spelning tidigare? För att kompensera att Robin inte kan lira den 7:de.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet mars 26, 2007, 20.06
Uh, någon kunde ju nämnt att det var påskafton ^_^ Kan vi börja aptidigt måhända? Jag kommer gå på påskmiddag nån gång under dagen, men det går säkert att planera in.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet mars 28, 2007, 19.03
En paus i tre timmar! Jag ska på fotboll! 15.00 - 18.30 ska det vara paus! Alla jävlar som inte håller med kan dö!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 28, 2007, 21.25
Ros, vi kan börja så tidigt som 12:00, om ingen misstycker.


Paus.. Det är för veklingar. Flertalet karaktärer kommer säkert att vara skuggor i spelningen, så Rhian får ta en mindre framträdande roll medans du är borta.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet mars 28, 2007, 21.51
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Ros, vi kan börja så tidigt som 12:00, om ingen misstycker.


Paus.. Det är för veklingar. Flertalet karaktärer kommer säkert att vara skuggor i spelningen, så Rhian får ta en mindre framträdande roll medans du är borta.

Det krockar med Gothcon men inte fan skriker jag paus för det ;)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet mars 29, 2007, 07.30
Ät bajs era själlösa typer. Ni vet inte hur det är att följa ett lag i ur och skur.

Huddle around boys!

*svepande hugg*
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet mars 29, 2007, 08.02
Jävla muppets som gnäller om paus. Vi har fått höra att denna spelningen skulle vara i slutet av februari, när den sedan blir av i början av april, så kan inte jag för att det är Gothcon, hotellet är bokat etc. Jävligt skoj att vänta 4 månader på en fetespelning som man inte kan vara med på.  :evil:  :evil:  :evil:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet mars 29, 2007, 11.44
Paus för fotboll? yeah right...
:)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet mars 29, 2007, 12.40
Gnälla är överklassens enda nöje.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet mars 29, 2007, 13.13
Citat från: "Robin"Jävla muppets som gnäller om paus. Vi har fått höra att denna spelningen skulle vara i slutet av februari, när den sedan blir av i början av april, så kan inte jag för att det är Gothcon, hotellet är bokat etc. Jävligt skoj att vänta 4 månader på en fetespelning som man inte kan vara med på.  :evil:  :evil:  :evil:

Fint att du avrundade post 666 med tre  :evil:  :evil:  :evil:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 02, 2007, 18.17
Det verkar som att rätt många vill spela hellre på söndag än lördag. Jag föreslår att vi byter dag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet april 02, 2007, 18.24
Citat från: "Apanpapan"Det verkar som att rätt många vill spela hellre på söndag än lördag. Jag föreslår att vi byter dag.

Maxi påminde mig om att måndagen är röd dag och följande spelare skulle hellre spela en långspelning på söndagen: Maxi, PA, Ros, Robin, Sala, jag själv, Pasi.

Hur ser det ut för er andra? Är det tänkbart att flytta spelningen till söndag? Carlos?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 02, 2007, 18.53
Om Marie, Hake, Kari och Dina ger sina okej så kör vi på söndag istället.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet april 02, 2007, 20.21
Pratade med Marie tidigare idag och hon tyckte det var ok att flytta spelningen till söndag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 02, 2007, 23.10
jo, jag jobbar dock på måndag men inte föränn kl 15 om jag minns rätt, så det får gå.
va planerar alla för roligt på lördag då? :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 02, 2007, 23.44
En liten kort notis om vad som sker i landet. Detta är bara de största händelserna och sådant alla anses veta om efter några timmar i Nyg.


Nyheten når ut nekromantikern Oprius Savann har dött på Stillsamhetens ö. Vad han gjorde på den mest förbannade platsen i landet är oklart, men han fraktades dit av en av konungens fartyg.

Igul Skarde av Ferdis Näs har utropats till ny Ferir av Hallborg. Stormannasamfundet är upplöst och ett sjumannaråd bildas. Det såg ursprungligen ut som om feriren var konungavänlig då Emmer Hallborg valdes in i rådet, men då Igul valde att stödja Kael Förrädaren genom att frakta mat till denne i Babor har hoppets röster tystnats.

Söderifrån har sedan månader tillbaka nyheter kommit från Nargurs Skogar om att stammen Meliora har gått under från svartfolksangrepp. Vägen till Babor och resten av höglandet ligger nu helt öppen. Sköna Ros och dvärgfästet Timra har likaså fallit.

Genom skickligt förhandlande dräps Dogar Visemörk, utsänd från De Sju Eldarnas klan i söder, vilket öppnar väg för en ohelig allians mellan den Behornade Änkans klan i Babor och Kael av Trenne Torn. Konungen uttrycker förskräkthet över Kaels beslut och fråntar denne sin titel som fältmarsalk. Under svartfolkens mörka influenser tågar Kael iväg med delar av konungens arme för att understödja orcerna och sina nya allierade.

Under den senare halvan av året blir brorsonen till Ferir Idelin av Si-Nel mördad tillsammans med sin familj. En grupp halvalver har länge misstänkts arbeta mot kronan och mordet var den sista droppen för kung Kapar. Denne utlyser att samtliga halv-alvers status sänks till alvernas, vilket inte gör dem till mer än slavar. Av de uppskattningsvis 300 halv-alver i riket flyr en stor del mot Hallborg.

I öster når Nyg och dess krigare stora framgångar under prästinnan Anna-Pichel. De utropar Vindtoppsbergen till så gott som fria från svartfolk och att de återerövrat flera järngruvor som inte rörts sedan konfluxen. De utropar dessutom ett dekret om Epanas överhet över de andra gudarnas och angriper på så sätt det fundament som Khemmers Prästerskap byggt sin religion på. Konungen sägs vara mycket imponerad av Nygs framgångar och det viskas att ett religionsbyte kan komma till stånd inom kort.

I höglandet utkämpar nu nomaderna sitt eget krig. Eldafrände, en av de äldsta stammarna som för länge sedan försökte ena höglandet gör ett nytt försök att omkullkasta de äldsta familjerna och bringa in dem i sin egen klan. Ryttarfrände och Shea var de första att göra motstånd, men försvagade av kriget runt Babor verkar det bara vara en tidsfråga innan familjerna faller. Kellendra, Tämjer och Gallador svarar antingen med att rusta till krig eller att böja sig inför Eldafrände. Familjerna inom de östra stammarna står nu splittrade.


Askalanea vandrade fokuserat över det kyliga stengolvet. Manipulerandes komplicerade ekvationer av energier som få människor någonsin skulle få en uppfattning om kände han sig trygg även i detta onaturliga mörker, så djupt nedstigna som de nu var i lejonets gap. Ett hundratal meter nedan templen pågick en annan strid än teologernas, där de flesta av hans mannar redan fallit bland varelser som gripna ur mardrömmar. Hans sista välsignelse och gåva för lång tjänst hade varit att se till att de inte åter skulle vandra på hemsökta platser som odöda. Men tjuten och vågorna av varelser tycktes inte vilja utmattas, trots spåren av död de lämnat bakom sig. Dock var så mycket var väntat.

Det var då en av hans tjänare uppenbarades. En enkel Epin tog form vid hans öra, viskandes om förräderiet annorstädes. För ett ögonblick tvekade Askalanea. Han kunde inte minnas när han gjort det senast. Men sedan svepte hans stav genom luften, öppnades en spricka till den andra sidan. Men ett enkelt kliv var han sedan borta, lämnandes sina knektar och studenter åt sitt eget öde.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet april 03, 2007, 00.46
Citat från: "Spiff Rymdspionen"
Det var då en av hans tjänare uppenbarades. En enkel Epin tog form vid hans öra, viskandes om förräderiet annorstädes. För ett ögonblick tvekade Askalanea. Han kunde inte minnas när han gjort det senast. Men sedan svepte hans stav genom luften, öppnades en spricka till den andra sidan. Men ett enkelt kliv var han sedan borta, lämnandes sina knektar och studenter åt sitt eget öde.[/i]

Jag är glad att jag inte är en av dem.... :roll:
Håhåjaja. Undrar om Askalanea kommer uppenbara sig precis i början av Nygg-spelningen? Ännu en anledning att hålla sig borta...
Det verkar som att den säkraste platsen just nu är Babor. :wink:

Tack Carlos, de här referaten av vad som händer och sker är väldigt uppskattade!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet april 03, 2007, 12.08
Vilken tid på söndag?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 03, 2007, 14.06
13:00. PA och Marie kan dock trilla in runt 15:00 om de vill eftersom de ligger något senare i tid.

Behöver fortfarande ett go från Hake, men det känns som om söndagen är mer eller mindre spikad.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet april 03, 2007, 14.37
Jag tycker det är exemplariskt bra, 13.00 it is for me!

Nån som har koll vad Oscar säger?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: maxi skrivet april 03, 2007, 15.41
JAG Igul Ferir över Hallborg åker på Eriksgata genom landet så att ni andra kan personligen visa eran vördnad gentemot mig. Säger att spelningen ska ske på söndag då ska det ske på söndag. :o

.....Jo föresten så är Hake med på att lira söndagen prata med han igår.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 05, 2007, 10.26
Jag dyker nog upp till 13 iaf, bara för att.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 05, 2007, 10.35
Hade tänkt att åka hem, få en gratis massage och äta lite påskmat, så jag misstänker att jag inte kommer att komma. Om jag ändrar på mig så kommer jag förhoppningsvis vid 16-17 (dvs om jag spelar finalpass)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet april 07, 2007, 04.06
Har hört att endast Ros och Salas karaktärer är de enda vettiga i kampanjen utöver min egen. Alla som inte drar in i Nygg är hopplöst urfega grisar som kan ta sitt pick o pack o dra nån annan stans. Värre krukor och morsgrisar får man leta efter.
Tragiskt att använda ett så städat språk. jag hade gärnat kryddat inlägget med nått betydligt mer nedvärderande men man får ju ha lite hyffs. :P  :twisted:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 07, 2007, 12.12
Haha, håller med ;D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 10, 2007, 12.57
Uj. Det blev box. Vad händer nu?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 10, 2007, 16.10
Tyckte det under omständigheterna gick hyffsat. Jag var ganska säker på att någon skulle falla inför spelningen. Beklagar ni vars karaktärer gick förlorade och jag hoppas att det är en liten tröst att ni i alla fall spelade i alla fall två tredjedelar av kampanjen som kommer att ta slut någon gång under sensommaren. Planen som smiddes fram var rätt bra. Den största fördelen var helt klart hur snabbt ni reagerade och fick upp porten. Den största nackdelen var kanske att ni inte räknade med att kultens anhängare skulle reagera på er ankomst, framför allt av kavarellen, samt att de snappade upp att folk generellt plötsligt verkade förvänta sig trubbel av dem. Kanske 'visionerna' ni fick gav något av ett tunnelseende, men framtiden var ju så klart inte skriven. Det hade ju gjort det tråkigt att lira. Väldigt synd att ni inte lyckades rädda Lycios. Chanserna var höga, men tärningarna var verkligen emot vissa av er på spelningen.

Muletan ni lite smidigt lånat kommer att anlända till Hallborg på kvällen dagen efter stridigheterna. Vid det laget har nyheter precis nått hovet om händelserna i Nygg. Informationen är dock bristfällig, skickad via brevduvor österifrån. En kallelse går ut morgonen efter att samtliga överlevande skall infinna inför konungen så fort det är möjligt för att bringa klarhet i händelserna.

Maxi och PA's karaktärer är redan på väg mot Ara tillsammans med Titus Nejder. Ni andra som tänker lyda konungen kommer att möta upp med dem i hovet och bilda en grupp. Ni som av någon anledning inte tänker följa konungens befallning bildar grupp två. Jag hoppas att ni känner att era karaktärer har tillräckligt mycket gemensamt med de andra för att sammarbeta med dem. Inga pekpinner kommer att ges även i fall andra slp's förståss har ideer om vad ni bör prioritera. Om samtliga karaktärer tänker infinna sig i hovet så är mitt förslag att vi kör en storspelning igen. Eftersom denna spelningen inte kommer att bli lika grandios, samt att samma tidsrymd inte kommer att ges för att bestämma ett datum, så misstänker jag att ett par av er kommer att falla bort på grund av andra planer, vilket gör att gruppen blir hanterbar. Hurvida ni väljer att splittras efter den spelningen eller inte är upp till er.

Så vad jag skulle vilja veta först är vilka karaktärer som tänker infinna sig vid hovet. Ett av konungens fartyg kommer att färdas från Hallborg till  Ara med er. Angående spelning, för vilken grupp som helst, så funkar den 14/4, 20/4 eller den 21/4 för mig inom de närmsta par veckorna.

Angående Brekal så har han fyra taktik-slag att rulla innan hans öde avgörs. Med tanke på hans skicklighet i strid så misstänker jag att han är med er på muletan.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 10, 2007, 17.05
Jag kan 14/4 och 20/4 och 21/4. Jag vill nog till Kungen, dock ska jag prata med min enda kvarvarande vän (misstänker att Stir kan vara död) först. Vi får ta oss ett snack om det helt enkelt. Har kungen utlovat någon form av "amnesti" eller motsvarande för överlevande halvalver/alver?

Sen undrar jag om Månskensskogens Teowen överlevde debaclet i Nyg  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 10, 2007, 20.03
Teowen överlevde slakten. Han syntes inte till i byn alls, men var en av de överlevande som kastade sig ombord på fartyget när det passerade bryggorna under några sekunder.


Amnesti är inte utlovat då halv-alverna inte är skyldiga till något annat än att vara halv-alver. De skall helt enkelt infinna sig i Ara för att registreras och informeras. Sedan har de inga skyldigheter att stanna vidare.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 10, 2007, 20.53
Nja, de är väl skyldiga att vara slavar med, eller... ? Jaja, det blir nog bra. Får prata med personen i fråga imorron.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 11, 2007, 11.10
Hmm, Jag kan spela den 21 det är min lediga lördag. 20e funkar med men då slutar jag nog inte föränn ca 19.30.
14e jobbar jag lördag och söndag så det blir lite struligare för min del.

Ara säger du.. får väl se vad de andra i på båten tänker göra innan jag bestämmer mig...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 11, 2007, 11.52
Hoppas alla kan den 21/4 då. Hur är det med Hake, Maxi, PA et.al? Och vad ska ni göra? Ara eller häcka i Halborg?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet april 12, 2007, 09.30
Låter helt ok, jag kan inte heller den 14e. Ska kolla med Pasi och Oskar vad de föredrar, men i mina öron låter Ara spännande.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 12, 2007, 19.20
Har just pratat med Hake, han kan spela den 21a
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet april 12, 2007, 20.06
Borde kunna den 21a men är inte helt hundra.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 12, 2007, 22.35
om vi mutar dig med kakor då? :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 13, 2007, 07.25
Jävla tjöt. Jag kan.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 13, 2007, 09.30
Citat från: "Sparvel"om vi mutar dig med kakor då? :)

Tror paj funkar bättre. Mmmm.... 1,5 Pie.....
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet april 13, 2007, 15.44
Jo jag kan. Men en fråga. Vi är ju uppdelade nu, jag o Maxi i en grupp och resten i en annan. Kommer det snabbspolas och ta max en halvtimmes donande innan alla möts i Ara eller kommer det bli en lite längre tids spelande för de två grupperna? Kan vara bra att veta så folk inte behöver sitta på geddon en halv dag utan att få spela.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 13, 2007, 19.10
Jag funderar själv på det där, vilka ska till ara egentligen? ska vi fortsätta spela som en stor grupp eller dela upp oss i två mindre?
vore kanske bäst att skicka de av oss som är mer lärda och så till ara och sysselsätta de andra med nåt annat?

tyvärr Stir du är ett grottmongo, men redan påväg till ara ;)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: maxi skrivet april 14, 2007, 00.52
Själv tyckte jag att det blev tydligt att två grupper formades förra spelningen. Dem som blev rädda och flydde i muletan och dem som vände tillbaka för att slåss mot det onda makterna och försvara riket och dess medborgare....Men vem är jag att utala mig om det. Tycker att alla förkänar en andra chans, så ett "Ara möte" passar fint.
Jag kan lira nästa vecka lördag eller söndag.

Förövrigt tycker jag att Nygg borde gämnas med marken......
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 14, 2007, 03.26
Det blir ingen delad spelning för de flesta. Är det något ni vill komma överens om som är övergripande så föreslår jag att ni gör det före spelningen. Under färden till Hallborg finns det ingen möjlighet att tala ostört, och färden till Ara sker på olika fartyg. Det finns möjlighet att prata I Hallborg, men som sagt.. övergripande. Detta för att alla skall slippa väntan. Spelningen i sig kommer mer eller mindre att börja i hovet I Ara där ni möts upp cirka en vecka efter Nyg-händelsen.

Skulle dock vilja påbörja spelningen 45 minuter innan med Maxi. Konungen kommer att vilja tala med den nya Feriren i enrum.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 14, 2007, 07.23
Vadå olika fartyg? Vem bestämmer det? Kungen? Han kan suga *** ***** ***** *****! Vi åker som vi behagar...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 14, 2007, 11.03
Om vi ska dela oss i 2 grupper nu så kanske vi ska fundera på vilka som ska vara med i vilken grupp? Jag ser ju gärna att vi är en grupp, fast 9 pers är väl kanske lite väl mycket.

Så, vilka vill till Ara, och vilka vill inte? Mig spelar det ingen egentlig roll.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 14, 2007, 18.56
Här kommer ett _Förslag_ på hur vi skulle kunna dela upp grupperna i några spelningar framöver, absolut inte för alltid! Och mest för att hinna få mycket gjort på liten tid innan Nyg hinner med att göra för mkt. (med mer eller mindre seriösa inlägg/anledningar):

---

Grupp 1: hejj vi ska till / är i Ara
Maxi - redan påväg till Ara
PA - redan påväg till Ara
Robin - jag kan överklass stil! och är bra på att snacka
Kari - är nog en bra backup här om nåt går snett

---

Grupp 2: Hej vi ska hitta på nåt annat bra:
tex: fånga nån som tydligen jobbar under kael och hans 1500 man och övertyga dom att hålla ihop o göra nåt vettigt mot nyg..

Hake - planen inehöll båtar, vi andra kan nästan simma..
Marie - Vill INTE, aka. karaktären vägrar av outgrundlig anledning åka dit..
Pasi - bör inte presenteras inför kungen? hehe
Sala - Håller ihop med Pasis char? och tillför inte mycket hos kungen ;)

---

Oscar? ja det får vi se om han överlever..

---

Vad sägs om att vi tar en spelning med vardera grupp nästa helg?
Grupp 2 Lördagen
Grupp 1 Fredag eller Söndag?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 14, 2007, 23.09
ganska bra gruppering, fast nu finns det ingen från ulvarna med i gruppen som ska till Ara. De har väl en del att tillföra om vi ska informera kungen om man säger som så...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 15, 2007, 17.25
Den 21/4 fungerar inte längre. Om vi inte börjar 18:00 följt av en timmes paus under kvällen. Men för enkelhetens skull säger jag att dagen är torsk.

27/4, 28/4, 29/4?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: maxi skrivet april 15, 2007, 19.07
Vill nog inte godkänna de nya grupp idérna. Inte när det gäller att splittra min char och Hakes. Med tanke på vår bakgrund och det vi har gått igenom så är det inte troligt att de skulle gå skilda vägar. Men att dela upp oss det är ju ett måste. Förhoppningvis får vi mer än ett spår att följa efter vårt möte med knugen så jag skulle tippa på att där blir det en naturlig uppdelning som kanske baseras på färdigheter m.m. beroende vad vi vill åstakomma.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 15, 2007, 22.58
vi spelar på lördag ändå tycker jag, en kort spelning om vad som händer med gruppen innan ev delning?
mat paus i en timmer funkar för min del
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet april 15, 2007, 23.21
Hej, håller på och packar för Holland och Tyskland som jag åker till om ehh knappt 6 timmar. Men jag håller med Sparvel, klart vi ska spela på lördag. Det är ju till och med lysande att det blir en kort spelning med tanke på att vi ändå kommer att dela upp grupperna på något bra sätt och sedan är spelningen över för hälften av oss.

Så gaska upp dig nu Carlitoz så kör vi järnet på lördag!

Och förslagsvis så träffas vi allihopa någon timma innan på Geddon och pratar igenom vad vi vill göra. Det behöver vi ju inte SL för..

/Hake
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 16, 2007, 01.48
Okej, lördag spikar vi, början 18:00, en halvtimme tidigare för Maxi (tror jag hinner dit tills dess). Det blir spelning för er i Ara, inte bara de som infinner sig i hovet. Så, möte med konungen, ett par andra möten, snack mellan karaktärerna, eventuell gruppuppdelning. Check.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 16, 2007, 09.21
Försöker nog vara där runt 17 senast.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 17, 2007, 10.00
haha, bra att jag inte höjjde mina skills förra gången för om man ska till ara så vet jag iaf vad jag behöver höjja.... >_<
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 17, 2007, 16.26
Bluff?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 17, 2007, 16.35
Ingen som har en gerflista eller så att maila mig btw? platton725 at gmail dot com. Behöver fundera lite över vad jag ska köpa
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 17, 2007, 22.15
Haha, Bluff och alla andra dylika skills jag får höjja ;) har juh faktiskt skådespel med :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: oscar skrivet april 18, 2007, 13.31
Halloj!
Brekal misslyckades med bedriften att ha ihjäl sig själv och kommer därför även fortsättningsvis fundera på hur livet skulle te sig med färre nyggare i omlopp. Detta låter sig dock inte göras i Ara då Brekal visade sin bästa sida mot kungen (röven). Brekal gillar Kehal, han är lagom komplicerad. Han vill nog hänga på honom... BRONK!!!
:D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet april 18, 2007, 21.39
gott att höra, mannen, får väl höra med den klene barbaren om han fortf vill rädda sin klan och knäcka lite skallar på vägen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 20, 2007, 20.40
Här är en sammanställning av de andra överlevande som färdas med er till Hallborg. Samtliga utom Feo och Teowen kommer dagen efter att resa till Ara på fartygen Celeus Skugga och Vintersång.

Ara Opher av Epanas 12te kohort.
Kie Polgar av den prominenta släkten Polgar.
Feo Kvick, invånare i Nyg som befann sig utanför staden då stridigheterna bröt ut.
Aldrik, kapten i legoknektsförbandet Harkers Ryttare
Teowen, alv av Silverbladsskogen
Duras, från Jalmers Skola
Hövitsman Julian Hepe, prominent inom konungens arme.
Löjtnant Nytos Akashe.
Torin Dagar Tivelsson.
Kapten Parall, chef över Hallborgs Ferirs livvakter.
Erik, livvakt under Parall.
Vindpil, legoknekt från Samars Söner.
Löjtant Vidola av skeppet Jungfrun.
Kara Kasher, av Hallborg.
Ganger, av legoknektsgruppen Ramas Baner
Avriel Heper från Ara's samlade råd. Representerade konungen.
Jovler av Tenil, broder till fogden av samma by.
Preder Blodshammer, från Alured.
Hanse Lärk, Parstens Lärkes son, i sin tur ägare av handelshuset Agaranja.
Gio, Hanses hund (medsmugglad).
Karl Lejonhorn, poet av den relativt prominenta släkten Lejonhorn.
Snöfrid, nomad från stammen Kellendra.
Memnon, skrivare från bokbindarnas skrå.
Ignatius, fäkttränare från krigsakademin i Sendul.
Heltor fiskaren.
Glimhald, jägare och bosatt i Nyg.
Roald, köpman och storbonde.
Tyra, livvakt åt den fallne köpmannen Ossne.
Ahren, livvakt åt Lycios. Svårt sårad och medvetslös.
Hadrian, livvakt åt den fallne borgaren Riva.
Odd, livvakt åt den fallne borgaren Edilan.
Verdun, livvakt åt den fallne prästen Hortsa.
Halte, springpojk åt den fallne kaptenslöjtnant Edek Domius.  
Xyza, kusk åt Ignatius.
Tyre, besökande krigare.
Gald, besökande krigare.
Linus, besökande krigare.


Då ni alla verkar benägna att besöka Ara så ser det ut som om grupperna till mångt och mycket kommer att delas upp åt er. Inget är dock spikat.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 21, 2007, 11.00
Kie Polgar ska fan inte med. Han dör i en otäck olycka.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Clifford skrivet april 21, 2007, 16.47
Citat från: "Apanpapan"Kie Polgar ska fan inte med. Han dör i en otäck olycka.

:lol:  :lol:

Var det inte just det vi försökte ordna? Coolt att Vindpil och Feo klarade sig. Vad hände med Burek?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 23, 2007, 22.40
För att starta: rädda eller inte rädda diskussionen då.

Kiyona vill verkligen rädda Stir, för Stir har räddat livet på mig minst en gång. Hon tror inte det är omöjligt för fem öre!
Ni kanske resonerar så att då måste vi slåss mot vakter? det måste vi i alla fall, förr eller senare..

Jag _vet_ att om vi bara lyckas få i Stir tillräckligt med sånnadär fina bär så kommer han vara en stor hjälp när vi ska ta oss ut. För vi behöver verkligen så många vi bara kan få med oss. (Tro mig, vi har testat det här konceptet förut) Jag kan inte utala mig om hakes char då jag inte har koll på honom så mycket.

Frågan är väl om vi kan ta oss upp till det rummet utan att bli upptäckta? För dom vakterna som är där borde vi väl kunna decimera ganska fort?
Kanske nån slags avledande manöver?
Jag har funderat på om man skulle börja sätta eld på saker och ting så det började brinna, det brukar skapa en hel del förvirring..

Jag tycker personligen det är JÄTTE svårt att visualisera palatset och alla gångar och så. Så det är mycket svårt att komma på ideer för min del.

Discuss...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 23, 2007, 22.54
Jag håller med om att det är pissigt att lämna Stir och Tyko. Jag är på om det finns en bra plan som inte handlar om att kötta varenda kotte i slottet. Tänker inte offra livet på min karaktär i onödan. Har en klan att rädda. Men som sagt. Det där jävla slottet är jävligt svårt att visualisera. Om det finns ett hörntorn i närheten så att vi kan ta oss upp och döda de sex soms är där så är jag på. Snabbt ut sen.

Sen är det nog med dödskraft för att ta oss ut i Nattulvarna. Där Nattulvarna tar sig fram växer inget gräs.

With the power of an elephant herd and with the intelligence of a retarded squirrel...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 23, 2007, 23.14
Det är en herrgård, ursprungligen byggt runt ett mycket litet fort. Så det finns inga hörntorn. Förutom det gamla fortets torn, men de ligger nu mera mitt inne i gården. Herrgården är stor och förvirrande, vilket är meningen. Ingen av er har arkitektur, och det är endast Davorr som har ett hum om var som är var. Kan nog garantera att stridigheter väntas vad ni än väljer att göra.

Så, snacka ihop er och kom överrens (eller inte om ni vill splittras).











Burek klarar sig förövrigt alltid. Om han inte dog.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 23, 2007, 23.24
När blir nästa spelning?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Getsen skrivet april 23, 2007, 23.37
Alla som inte vågar stanna och slåss är mesar. Sådeså!!   :happy1:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 23, 2007, 23.55
Jag har lämnat massa förslag, diskutera dom. Jag tänker inte komma på planen själv! vi borde jobba fram en ihop. skärpning Pasi :P

Edit: finns det nån slags karta med en bild på palatset och närmsta omgivningen man kan få spana på?
annars e det bara att börja rita carlos
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet april 24, 2007, 06.51
Vi behöver en avledande manöver för att ens ha en chans att nå Tyko o Stir. För att en sådan ska lyckas bör vi splittra oss. Åtminstone temporärt under själva räddningsaktionen.

Jag gillar inte eld.... tokig Nyg-propaganda.  :roll: Rök däremot är alldeles ypperligt, då jag i nuvarande form inte skulle påverkas av det överhuvudtaget, medans vakterna skulle det. Dock även Stir o Tyko, men de skulle klara sig något längre, då de ligger ner...  :?:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 24, 2007, 14.04
Rökidén var bra. Vi bränner något som ryker och ser till att röken blåser upp i trapphuset samtidigt som trämannen springer in och hämtar våra kompisar.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 24, 2007, 19.13
Dessa datum är öppna för lir;

28/4, 30/4, 4/5, 11/5, 18/5, 19/5, 25/5, 26/5.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 24, 2007, 20.54
Kanske kan tänka mig att lira på första maj. Funderar på att hälsa på släkt å vänner i gbg i helgen. Vi får se.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet april 24, 2007, 21.50
28/4, 30/4, 25/5, 26/5. är pisskass, då kan jag inte , och kan jag inte kommer kehal INTE delta i någon räddningsaktion, då smyger han i skydd istället och låter er fixa biffen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 24, 2007, 22.02
Då föreslår jag 4/5. För om Kehal inte är med så är inte Rhian med. 4/5 har vi en möjlighet att göra det iallafall.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet april 25, 2007, 00.08
vi ska minst ha gods av hallborgarna om vi lyckas!!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 25, 2007, 22.37
4/5 funkar för mig det borde vara min lediga helg!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 25, 2007, 22.49
Hur kommer det funka egentligen om vi tar oss tillbaka, kommer vi få cp T10 slag då för att hitta igen eller?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 26, 2007, 00.00
Antagligen. Varje 0:a kommer betyda tusen vakter.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 26, 2007, 15.12
Tillbaks till trappgången där korridoren leder till de som föll? Ett lyckat DSF-slag från Davorr räcker, eller ett liknande slag med modifikationen -5 från någon annan.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet april 26, 2007, 15.33
Davor. Ett r.

Jag har 18 i DSF, så det blir nog bra.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 27, 2007, 07.21
Problemet med den trappan är att den vaktas av dussinet vakter. Vi behöver hitta en annan väg. Ett av hörntornen på det gamla fortet kanske?
Titel: Dussinet vakter...
Skrivet av: hake skrivet april 27, 2007, 09.16
Hej på er Alla,

Nu e de fredag och åtminstonde jag har en "långledighet" att se fram emot!    :)

Det är uppfriskande och värmande att se att många av Er funderar och klurar på hur ni ska lyckas rädda livhanken på Stir och Tyko. Ett om ni frågar mig, beundransvärt initsiativ! :D

Men en fråga, sen när blev ett dussin vakter ett nästintill oöverstigligt mål? Några svepande senare och de lär vara 24 vakter... (halva sådana?)
Jag vet att de förmodligen har armoborst.. men så länge som de inte får in ett perfekt skott kommer väl pilen att på sin höjd sätta sig i rustningen??

Jag vill inte på något sätt förringa faran med att rusa upp där, men det lär ju knappast vara farligare än att kloppa ihjäl en trupp med 20-talet orcher? Något som de flesta av oss gör utan att fundera en sekund.

Självklart är det bättre att ta en alternativ trappa om det finns, eller att tömma hela 4:e våningen på folk genom att rökfylla huset... Något som man kan göra ganska enkelt förresten.. det är ju bara att ta sig upp på taket och täcka för lite skorstenar??

jaja, ni kommer säkert på något bra och på Tykos vägnar  ;)  lyckönskar jag er med ert räddningsuppdrag!

Over and out!  

//Hake
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 27, 2007, 09.51
Problemet är att när det är 20 orcher så finns det inte i regel 200 till runt knuten. Sen att magikerakademin ligger runt hörnet gör inte saker lättare eller bättre.

Jag vill ju inte powergejjma för mycket för det har gnällt på att mina förmågor är så himla bra. Jag ska nog sluta med det. NOT!

Ni är bara avundsjuka för att ni inte kan "The barbarian move"  :whax:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 29, 2007, 10.52
När blir spelningen??
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet april 29, 2007, 11.50
Jag bokar den 4/5 eftersom det verkar vara det bästa alternativet. 18:00.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet april 29, 2007, 12.35
Check på den.
Titel: fredag 4/5
Skrivet av: hake skrivet april 29, 2007, 16.48
Hej,
jag dyker väl upp någon gång där på kvällen... jag antar att ni kan behöva en halvtimma eller så för att rädda oss?  ;)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet april 30, 2007, 23.57
Jag tycker vi ska försöka komma dit tidigare om vi kan så vi kan synka lite med hur vi ska göra, så att inte hela spelningen går åt till att bråka om det?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 01, 2007, 01.57
Vi kommer inte bråka. Jag bestämmer.
Titel: Jag är ödmjukast! :)
Skrivet av: hake skrivet maj 02, 2007, 14.21
Apan Papan: -"jag bestämmer!"

hmm... *kliar sig i huvudet..  -Kan det gå väl?  ;)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 02, 2007, 14.58
Nej. Det är ju det som är grejen.
Titel: Kvällens spelning...
Skrivet av: hake skrivet maj 04, 2007, 14.01
Hej på Eder alla,

jag tänkte bara meddela att jag finns att nå på min mobil om något bra/dåligt skulle inträffa. Jag är oxå lite 'stand by' utifall min närvaro skulle krävas på något sätt.

Vill likaså önska er lycka till med kvällens eskapader!

'Må Epanas lykta skina upon Er!'   ;)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet maj 06, 2007, 11.39
Låt höra nu. Vad blev resultatet av fredagens spelning? Är ni alla i frihet och har återhämtat er från eventuella blessyrer?

Mvh /F  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 06, 2007, 18.28
Alla som räknas. PA och Hake är kvar. De var inte snabba nog.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 07, 2007, 00.07
Ska vi boka nästa datum då?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 07, 2007, 15.50
Jag föreslår den 19/5.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 07, 2007, 16.07
Det tycker jag låter bra. Du får leva en stund till.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet maj 07, 2007, 16.45
Nu till helgen funkar inte eller?

Har en sneaking suspicion att jag ska göra något den helgen...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 07, 2007, 16.55
19e funkar inte för en sparv iaf  :>
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: oscar skrivet maj 07, 2007, 18.23
19:e är väl perfekt? Supa den 18:e, Oscar sover över i Borås. Går och lirar rollspel lite lätt bakis och åker hem på söndag....
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 09, 2007, 08.45
19e funkar pess för mej, är tydligen uppbokad på 40års fest. men nu till helgen eller kanske 18e? ska kolla hur Li arbetar.

/Kehal Kingslayer
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 09, 2007, 14.00
18de och 19de verkar inte kosher med alla. Vi testar helgen den 25/5, 26/5 och 27/5 istället. Vilka kan då?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 09, 2007, 17.00
Jävla k*ksugarfasoner. Jag vill spela och jag vill spela nu!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet maj 09, 2007, 20.44
Tror jag kan den 25:e, 26:e och 27:e.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 10, 2007, 09.06
Är i Helsingborg hela helgen runt 25e, varför inte denna lördagen den 12e ?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 10, 2007, 09.07
18e 18e 18e 18e, då ska den ointagliga fästningen intas!!!!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 10, 2007, 13.48
Ointaglig fästning - Nattulvarna

0 - 1

Kungens elitgarde - Nattulvarna

0 - 50

Nattulvarna rockar!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 11, 2007, 08.49
Jag jobbar helgen 25-27e men kan spela från ca
20.30-00.00 Fredag
15.00-00.00 lördagen
15.00-whatever på Söndagen
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 11, 2007, 16.18
Den 18/5, dvs om en vecka på fredag blev precis föreslaget mig. Låter det kanske bra?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: oscar skrivet maj 11, 2007, 16.33
Låter helt tokdåligt tycker jag. Anledningen är att Marcus (inte Clifford) har fest då. Risken finns att fler än jag ska konsumera maltbaserade drycker i stora mängder på kvällen ifråga.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 14, 2007, 12.12
Im still gone, borta, försvunnen den helgen...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 14, 2007, 13.09
Funkar bra för mig.
Titel: Tyko och Stir's Öde går vidare (och kanske förseglas)
Skrivet av: hake skrivet maj 14, 2007, 13.44
Tänkte bara meddela att på Tisdag ska jag och PA spela en kortspelning där vi lite snabbt och lätt ska dyrka upp några dörrar, slå ner en drös med vakter, sno tillbaka våra saker, ta en bar runda i Ara, elda upp slottet och.....  

ja, som ni fattar så kommer det nog att ta någon timma att genomföra detta... men sen sluter vi upp med er någonstanns bra...  ;D

Wish us luck!

//Hake
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet maj 14, 2007, 14.05
Lycka till! *Ger er lite Davor-tur*.


Jag har hittils:
* Undvikit 1 potentiell dödlig perfekt på halv undvika (3).
* Slagit en perfekt med endast gruppvärde på tvåhandsyxa (4) när jag var låg på minus i kp. Annars hade jag dött.
* Tagit 3 i skada av 10 pilskott, varav 4 träffade. 5 eller mer och det hade vart halvt psyke.
* Överlevt 3 perfekta träffar, dock har arm gått av.
* Slagit en dubbelperfekt parad (med 8 i långsvärd) mot en av kampanjens tuffare killar. En sådan med HJÄLTE-förmågor. Givetvis genomskådade jag hans fint 2 innan dess.
* Etc.

Jag har 13 hökullar i mina fickor. Och 9 liv. Fast jag behöver hitta lite grön svamp snart, för mina extraliv börjar ta slut.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 14, 2007, 16.27
Klart ni fixar det, vi har ju yxat ner halva styrkan  så ni skördar redan sådda fält.  Vi ses därute. Mot övervåld och frihet..
/Kehal
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 14, 2007, 22.04
*hejjar på med pom-poms i bakgrunden!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 15, 2007, 09.29
Spelning för oss andra på fredag. Sa Carlos.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: oscar skrivet maj 15, 2007, 09.39
Va fan?! Det här måste vara spelning 293 som ni andra fullständigt skiter i att jag har andra saker att göra. Det är inte så jävla konstigt att jag missar en jäkla massa spelningar om spelningen antingen är på en arbetsdag eller på en dag där jag uttryckligen skrivit att jag inte kan.

18:e är den enda dag den här helgen som jag absolut inte kan spela eftersom Marcus ska fira sin 25-årsdag. Jag hade kunnat spela på alla andra dagar den här helgen...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 15, 2007, 10.30
Äh, vi missar den båda två oscar så slut å gnäll :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Robin skrivet maj 15, 2007, 10.37
Jag kommer inte heller. Marcus 25 år > Spelning med Carlos. Tyvärr.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 15, 2007, 10.47
blir det inte ganska fuckat om ingen från Min-Robins grupp kan? Vore juh roligt om vi hade spelningen när åtminstone en av oss kunde så vi får lägga oss i vad som skall göras nu?

Om inte Stir överlever förståss :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: oscar skrivet maj 15, 2007, 11.10
Detta innebär att åtminstone tre personer i gruppen inte kan spela...
Titel: Spelning på Fredag,
Skrivet av: hake skrivet maj 15, 2007, 11.32
Well, inte för att jag vet hurvida Tyko lever då, men om han gör det, så kan inte jag heller spela då..  Känns väl spontant som att det är vist att ta en annan dag..

Nu e de snart dags för en TeXmeXpaj på Bakgården!  Mums!  :)

//Hake
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 15, 2007, 12.11
I grund och botten får ni inte bestämma ett skit. Nattulvarna drar i trådarna och planen är att rädda klanen och sen inta den ointagliga borgen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 15, 2007, 13.06
Beklagar Oscar och Marie, det var bra att ni postade och så, men det visade sig att den 18/3 helt enkelt var betydligt bättre än dom andra dagarna för mig. Det kommer nog att bli en ganska lugn spelning (kanske), men lite eftertanke och klurande. Är vidare inte helt säker på hurvida det blir en gruppdelning eller inte. Så sex timmars lir eller så verkar bra.
Titel: beklagar Oscar och Marie...
Skrivet av: hake skrivet maj 15, 2007, 14.43
Ska man ta det som ett bra tecken att det inte beklagades till mig?  ;)

//Hake
Titel: Re: Spelning på Fredag,
Skrivet av: Robin skrivet maj 15, 2007, 15.04
Citat från: "hake"Well, inte för att jag vet hurvida Tyko lever då, men om han gör det, så kan inte jag heller spela då..  Känns väl spontant som att det är vist att ta en annan dag..

Nu e de snart dags för en TeXmeXpaj på Bakgården!  Mums!  :)

//Hake

Vafan! Tidig lunch ni har på Ericsson   :bounce:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet maj 18, 2007, 14.07
Kommer senare ikväll, men ni klarar er utan nötterna ett tag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 18, 2007, 17.14
lugnt, vi är nötterna... :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 20, 2007, 18.42
Lite förslag på nästkommande spelning;

1/6, 2/6, 8/6, 9/6 eller den 10/6.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 20, 2007, 18.55
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Lite förslag på nästkommande spelning;

26/2, 1/5, 2/5, 8/5, 9/5 eller den 10/5.

Hahaha. När jag fixat min tidsmaskin så kan vi spela. 26 februari tycker jag låter som en himla bra spelning.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet maj 21, 2007, 06.12
2/6 passar bättre för mig än de föreslagna datumen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Sparvel skrivet maj 21, 2007, 11.40
Ja va ska man säga, tack och hej! Synd att ni inte kunde vänta med spelningen som vi ur ena gruppen bad om. Men det känns som shit happens och så är det.

Det enda jag faktiskt blev ganska förbannad och ledsen för var att _Ingen_ av er ens orkade smsa och tala om att min karaktär dog föränn jag själv ringde och frågade...
Jag förstår att ni inte bryr er om min karaktär, men vissa av er borde ialla fall bry sig om Marie tillräckligt för att vara snälla nog att medela detta.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 21, 2007, 13.40
Jag hade glömt min mobil. Det är väl den ursäkten jag kan krysta fram.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 21, 2007, 15.08
Citat från: "Sparvel"Ja va ska man säga, tack och hej! Synd att ni inte kunde vänta med spelningen som vi ur ena gruppen bad om. Men det känns som shit happens och så är det.

Det enda jag faktiskt blev ganska förbannad och ledsen för var att _Ingen_ av er ens orkade smsa och tala om att min karaktär dog föränn jag själv ringde och frågade...
Jag förstår att ni inte bryr er om min karaktär, men vissa av er borde ialla fall bry sig om Marie tillräckligt för att vara snälla nog att medela detta.

Sant Marie.
Det var kass att ingen meddelade dej, sorry...
/E
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: dagle skrivet maj 22, 2007, 10.15
Citat från: "Sparvel"Det enda jag faktiskt blev ganska förbannad och ledsen för var att _Ingen_ av er ens orkade smsa och tala om att min karaktär dog föränn jag själv ringde och frågade...
Söt du är när du är arg, jag tror ingen ville missa tillfället att se en arg Marie...
(enligt Carl skulle jag dö en snabb död iaf...)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: maxi skrivet maj 24, 2007, 23.08
Jag kan inte lira 1/6 - 2/6 - 3/6.
Är i borås men är upptagen. Men om alla andra kan så självklart ska ni lira då. Fast då vet man ju att man dör om man inte är med och det är inte roligt.

För Hallborg i tiden!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 25, 2007, 01.05
Tänkte precis föreslå den 2/6. Bummer..
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 25, 2007, 08.46
ja det verkar ju vara en trend som endast brekhal trotsar. känns lite lamt att spela spelningen om halborgsframtid om inte feriren kan närvara. tycker jag vi lirar veckan efter så ska jag försöka kolla upp vilka datum jag kan.

Kehal Kingslayer
Titel: 2/6
Skrivet av: hake skrivet maj 25, 2007, 09.16
Instämmer med Spiff, BUMMER.

Det är ju för övrigt helgdag mitt i veckan... 6/6.  Vilket bättre sätt att fira Sveriges Nationaldag än att spela rollspel??
Om inte då så borde vi boka in lördagen den 8/6 tycker jag. Så vi kan komma vidare någon gång snart.

Är det HELT kört för dig nästa helg Maxi??  

/Hake
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 28, 2007, 00.19
Vad sägs om den 8/6? Som i och för sig är en fredag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet maj 28, 2007, 01.48
Ja.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet maj 28, 2007, 08.48
6/6 är kört för mej, men jag tror 8/6 funkar, återkommer när jag vet.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 28, 2007, 10.00
8/6 är ju skolavslutning! Men jag kan tänka mig spela då:)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: oscar skrivet maj 28, 2007, 10.54
6/6 till och med 14/6 är helt kokt för mig då jag kommer att befinna mig i Bulgarien och dricka paraplydrinkar.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 28, 2007, 17.16
Maxi gav mig ett go igår, så vi kör den 8/6.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet maj 29, 2007, 10.30
Check. Vilken tid?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet maj 29, 2007, 13.00
Check här oxå. Från 1700 kanske?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 29, 2007, 15.49
17:00 låter bra. Var där eller liiiid.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: oscar skrivet maj 29, 2007, 16.07
Jag lider redan. Särskilt av att spelningar ständigt blir inbokade på datum jag inte kan närvara. Jag är i Bulgarien den 6/6-14/6.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juni 09, 2007, 03.49
Två dog. Resten var nära. Jävligt nära.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet juni 09, 2007, 07.19
hmm , vilka dog?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juni 09, 2007, 10.40
Feriren och hans magiker. Men jag lyckades få liv i drogdoktorn. Vi ska nog dra från Hallborg.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet juni 09, 2007, 11.51
Döden är inget hinder för knarkare...  :shock:
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 10, 2007, 04.34
Har efter lite funderingar beslutat att låta ytterligare en grupp börja spela i kampanjen om intresse finns.

Detta går emot vad jag sagt tidigare, men.. screw it. Anledningen är främst att tempot med att spelleda för en grupp är något för lågt för mig. En annan anledning är att om spelare fortsätter falla av i tempot som de gjort på sistonne blir det inget slut på kampanjen. Även i fall jag absolut inte håller tillbaka på ett eventuellt misslyckande ser jag gärna att kampanjen avslutas på sista sidan och inte två tredjedelar in.

Även i fall det kan bli tufft att träda in i kampanjen så här sent så kommer det ske på (relativt) lika vilkor som för veteran-spelarna.

Finns intresse så tag kontant med mig.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juni 10, 2007, 10.39
När ska vi spela nästa gång?
Titel: Nästa Spelning...
Skrivet av: hake skrivet juni 12, 2007, 16.59
Jag kan spela nästan när som helst. Skulle gärna spela snart. Jag kan dock inte spela vecka 26 då det är min semestervecka det här året och jag kommer att befinna mig på annan ort. (Smögen typ....)

Någon som är sugen på att spela nu i helgen? Eller kanske en "midsommar spelning"?  Kom med förslag.  Någon som har hört med Carlos om tänkbara datum?

Jag kommer nog även att ha lite svårt att kolla forumet den närmaste tiden, men blir det spelning så är jag på bara ni ger mig typ 12 timmars förvarning på min mobil.  0709-856032  :D

Mer spelningar åt folket!


//Hake
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 12, 2007, 20.43
Vi satsar på vecka 25 tycker jag. Den 22/6, 23/6, eller 24/6. 23/6 är att föredra då det är en lördag. Verkar bli en mycket intressant spelning. Emer Hallborg har precis tagit stadens symbol från den dräpta Igul och utropat sig självt till härskare bara timmar efter händelsen. Tuor av Nyg har fortfarande inte talat, men förts till stadens fängelse för vidare förhör. Samt det är bara timmar kvar tills Darians ultimatum går ut och han förväntar sig stadens kapitulering.

Samt, folk är säkert bakfulla. Dom bästa beslut fattas då.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet juni 12, 2007, 22.01
Får jag vara med den spelningen eller har det inte gått tillräckligt med tid ännu?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 12, 2007, 22.44
Du och Hake är med. Cirka 4 timmar efter det att vi avslutade möts ni all.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet juni 13, 2007, 10.42
midsommardagen är kass, jag ´kan inte spela och övriga lär vara bakfulla vilket kommer om möjligt leda till ännu sämre initiativ. Jag förespråkar söndagen istället.
/Erik
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet juni 13, 2007, 15.07
23/6 är lätt den bästa dagen för mig oxå. jag åker nämligen på semester den 24/6 och kan som längst vara med en kort stund då.

Hur är det för dig Erik? stenkört den 23:e??
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juni 13, 2007, 16.45
Muppen är inte i fängelsehålan. Han har vi lagt rabarber på.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 13, 2007, 20.14
Han placeras i fängelsehålan efter att ni tar er till Ferirens hus då nyheter når er om stridigheter där.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet juni 13, 2007, 21.19
Fångar som inte pratar tar Stir hand om han är inte bara bra på att tortera folk han tycker det är kul också. Belägring? Ja!!!!! krig är det bästa som finns. Ni verkar ju ha ett dunderläge :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet juni 14, 2007, 09.41
Nu drar jag till Kusten,  men kan som sagt spela på ganska kort varsel bara någon hör av sig till mig på min mobil. Och återigen, jag kan spela när som helst utom från den 24/6 och ca en vecka framåt.

Ha de bäst!
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet juni 14, 2007, 16.44
Efter att ha kollat lite så jobbar Li även den 24 så kör den 23 då mattias säkert kan. Jag ska givetvis försöka få till att jag kan vara med åtminstone några timmar på kvällen.

/Erik
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 16, 2007, 02.36
Spelningen blir den 23/6, 14:00, SGT (standard Geddon time). En grundegenskapssänkning för varje sen minut.


Ny regeländring som borde komma efter kampanjen, men eftersom jag ogillar regeln såpass så kommer den nu istället. Som en tidig julklapp liksom.

Det är inte längre 50 procents chans att ett angrepp mot en arm där sköld bärs istället träffar skölden. Eftersom det inte är 4 procents chans att ett angrepp mot bröstkorgen tar i din lyckoamulett, eller att ett angrepp mot benet råkar ta i svärdet som hänger från ditt bälte, känns även sköld-regeln ganska förlegad. En träff räknas hädanefter som en träff.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet juni 16, 2007, 14.26
jag kommer som sagt tidigast runt 18.00
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet juni 18, 2007, 22.55
Lördag klockan 1400.  Check!   Ska bli kul att få vara med igen.  (med rätt Char...)   :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet juni 19, 2007, 11.08
bah ni klåpare kommer få mej dödad...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 24, 2007, 11.59
Preliminärt nytt datum är den 7/7. Om ni inte kan då, posta så fort som möjligt.

Oscar, hatten av för dig. Brekal bafann sig ombord på fartyget Aras Sköld när demonen från jordets barn släptes lös (efter lite experimenterande). Sökandes bland besättningen fanns det bara två kandidater ombord starka nog att vara värdiga honom. Genom slumpen valde han Brekal som dök ner i de mörka och iskalla vattnen i bukten. Åtminstonde för tillfället går Brekal över till slp-status.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juni 29, 2007, 10.06
Jag kan. Rhian Nattulv och hans funky bunch kommer att fortsätta sitt utstakade spår som Barbias Brutalaste Barbarer.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet juli 05, 2007, 21.56
När kör vi igång på lördag?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 05, 2007, 23.14
Lördag, 14:00.

1t4 förlorade kroppsdelar för de som kommer sent.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet juli 06, 2007, 11.20
Jag kommer först vid 16. gör inget dumt.
Btw. vi är fan inte funky! Kungen är disco och vi är rocknroll....
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 06, 2007, 15.34
16:00!

Stryk höger arm, vänster fot och huvud.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 06, 2007, 22.12
Synd om armen. Den är viktig. Resten kan kvitta.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 08, 2007, 13.38
Nattulvarna går från klarhet till klarhet. En eloge till Tyko som verkligen lyckades att navigera käpprätt åt helvete. Annars så är vi fortfarande bäst för er som har missat det... men det tvivlar jag på:D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 10, 2007, 13.33
När får vi spela igen?

När får vi spela igen?

Spelledarn spelledarn?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 10, 2007, 15.26
Vad sägs om den 21/7 eller den 28/7? Alternativt på fredagarna de helgerna.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet juli 10, 2007, 21.55
Ja(läs: vilket som).
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 11, 2007, 15.41
Jopp. Båda funkar.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet juli 11, 2007, 20.03
nje 28 är ja i stockholm, då får ni ge fan i det
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet juli 11, 2007, 20.29
då tar vi den 21:e/7:e då? :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 11, 2007, 20.37
Check på den.

Who let the nattulvs out? Woof woof woof
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 11, 2007, 21.54
Alright, bokar den.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 22, 2007, 16.04
Förslag på nästa lir är den 10/8, 11/8 eller den 12/8.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet juli 23, 2007, 18.52
Borde nog kunna spela vilken dag som helst. Bra om vi kan bestämma så tidigt som möjligt.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 24, 2007, 12.17
Söndag. 12/8 sista dagen på semestern. Passar bra för apokalyps. Vi är apokalypsens fyra skidåkare och ett träd.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 01, 2007, 15.58
Jag är borta hela helgen den 11-12 augusti. Sticker redan på fredagen. Sorry. Kanske en spelning på Torsdagen den 9:e? där vi enkelt övertalar nästa Nomadstam att följa med oss på vår framgånstour! :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 01, 2007, 16.56
9/8 funkar, fast bara om all kan. Annars kör vi en man kort den 12/8.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet augusti 04, 2007, 21.19
dagen är körd, men jag kan ansluta till kvällen nån gång efter 16
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet augusti 05, 2007, 14.10
Jag kan inte på torsdag. Söndag kan jag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet augusti 05, 2007, 20.25
ska uppträda på talangjakten?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 06, 2007, 20.11
ok, ändrade planer för mig. ska vara hemma i helgen och kan således spela antingen lördag eller söndag. vilken dag verkar bäst? lördag??
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet augusti 06, 2007, 21.50
Söndag. Söndag. Söndag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet augusti 06, 2007, 21.50
Söndag. Söndag. Söndag.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet augusti 06, 2007, 21.51
Bra för torsdagen var inget bra för mig. Föreslår söndag som planerat.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 07, 2007, 00.26
Söndag verkar det bli. 14:00 till runt 21:00.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 07, 2007, 15.47
Ai ai Captitan!  Då rockar vi på Söndag.

Kommer vi att föräras en bakfyllepasi då mån tro? ;)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet augusti 07, 2007, 17.44
Vad är en Captitan? Är det en exklusiv betongkeps?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet augusti 12, 2007, 10.54
måste bli färdig med fasadmålningen, kan bli lite sen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 12, 2007, 12.51
jasså, du har målat. sa jag inte att du skulle säga till om du ville haft hjälp?

ska försöka se till att du överlever så länge. :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 12, 2007, 22.15
ännu en lysande spelning avklarad. :)

Nästa spelning på söndag? Kari, kan du? Samt övriga.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet augusti 13, 2007, 06.34
Likadant nästa söndag, kan fram till 20.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 15, 2007, 21.42
Och ni andra?  Jag vill veta om jag ska boka in söndagen eller inte.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 15, 2007, 21.48
Det vill jag också veta.

Pasi, Erik, PA?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet augusti 15, 2007, 22.46
Vi har alla sagt att det är okej. Vi kör på söndag. Den som bangar fistar jag i ymerbacken.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet augusti 15, 2007, 22.46
boka på, ja e grön
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet augusti 20, 2007, 08.11
Tyvärr har den hårdaste av de hårda gått hädan. Kehal slåss på de blodröda slätterna...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 20, 2007, 17.22
Japp, det var verkligen tråkigt. Föregående spelning var fylld av föhoppningar som föll i kras. Men det är bara att kämpa vidare.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet augusti 20, 2007, 20.42
När är nästa(underförstått: spelning)? Eller får vi reda på det efter Stirs eskapader?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 21, 2007, 00.50
Nje, det blir en spelning med samtliga, fast jag kommer nog att försöka börja 2 timmar tidigare med PA. Det ser ut som om nästa lir blir runt den 8/9. Skall försöka se om ett tidigare datum dyker upp dock.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet augusti 21, 2007, 18.28
Verkligen beklaglig att Kehal gick och dog det var den enda karaktären som man verkligen kunde ha respekt för. Hård mot dom hårda och ännu hårdare mot dom mjuka och veka.
Men var lugn snart kommer vi och stöttar dig i den eviga striden. :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet augusti 21, 2007, 18.29
Verkligen beklaglig att Kehal gick och dog det var den enda karaktären som man verkligen kunde ha respekt för. Hård mot dom hårda och ännu hårdare mot dom mjuka och veka.
Men var lugn snart kommer vi och stöttar dig i den eviga striden. :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 22, 2007, 19.43
Håller med Grand PA.

Verkligen tråkigt Erik!  Men som sagt, du hinner nog inte slå ihjäl så många krigare på slätten innan man kommer och gör dig sällskap.  

Bockar och bugar för hjälten Kehal! På återseende.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: deadbolt skrivet augusti 22, 2007, 22.10
Jag räknar med er, Kehal ser bara möjligheter på de blodröda slätterna, ska försöka lämna några åt er.... Furste över vita vilan kan funka det med...så se till att skicka tillbaka den.

Vill passa på att tacka framför allt Carlito, detta var bland de roligaste kampanjer jag spelat, men även alla spelare jag lirat med, har vart jävligt kul att spela med varenda en av er. Lycka till i fortsättningen.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 24, 2007, 03.57
8/9 blev till slut det tidigaste möjliga datumet.


Föreslår att vi börjar 14:00, respektive 13:00 för PA.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet augusti 28, 2007, 14.23
inte bästa dagen för mig, men check på den. 1400 8/9.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Dina skrivet augusti 30, 2007, 20.38
PA är mongo så jag skriver åt honom. Mongot hälsar att han kan börja 13.00 +/- några minuter (han är alltid sen, fråga mig), men om han lyckas överleva trots sin bristande intelligens kommer han sluta runt 20.00.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet september 10, 2007, 22.28
när får vi spela?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet september 10, 2007, 22.45
Söndagen 23/9 kom vi överens om.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet september 11, 2007, 16.48
antar att det beror på hurvida de andra har fått spela eller ej
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 11, 2007, 16.58
Det blir inget möte mellan grupperna som jag misstänkte kunde ske, så vi kör vidare som vanligt. Tidsmässigt så skiljer det mer än jag först trodde, så jag kommer inte att ta hänsyn till situationer där ni eventuellt skulle ha kunnat ha mött varandra.

Tror vi valde den 23/9 preliminärt, så om ni kan så kör vi då.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet september 13, 2007, 09.46
23/9  check på den.  :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet september 16, 2007, 18.47
en plan?  Jag funderar på om inte vi/jag/någon skulle försöka segla ut ur bukten och försöka få tala med Titus Neider. Det går säkert att genskjuta hans fartyg då vi ligger lite före.

Titus var med i Nygg, han känner ju till de där "monstren" som nu är på väg att anfalla Alvskogen tillsammans med Radels armé. Om vi bara kan få honom att ändra sin kurs något och segla via bukten så kommer han med egna ögon få se vilka det är som anfaller Alvskogen.

Jag tror att bara det faktum att orcherna anfaller alvskogen kommer att vara intressant nog för honom att vilja kika på. Samtidigt begår han ju nästa tjänstefel mot kungen om han inte undersöker en sådan viktigt händelse, så hur man än ser på saken så borde han följa med.

Det jag hoppas vinna på att göra så här är ju dels att få över Titus på vår sida, men även att få tillbaka Jolian Gripe och Jordensbarn.

Självklart är det riskabelt att segla ut till honom, därför kanske det är bäst om jag gör det själv så vi inte riskerar hela gruppen?  Men som man brukar säga, friskt vågat... :)

Vad tycker ni?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet september 24, 2007, 20.14
Tja när man försöker sig på en plan som går ut på att övertala kampanjens mest trögfattade supermongo så kan det ju bara sluta på ett sätt. Men var lugn de tre återstående "hjältarna" kommer givetvis att befria dig och alla andra muppar som gått och blivit fängslade och bortförda.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 01, 2007, 01.03
Föreslår den 19/10, 20/10, 21/10, eller 26/10 för nästa spelning.


Hake, du är välkommen att dreja bi, men det är inte troligt att det blir något lir för dig.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet oktober 01, 2007, 06.17
19, 20 och 21 funkar för min del.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet oktober 01, 2007, 09.56
19 och 21 funkar för mig.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet oktober 01, 2007, 12.15
inte för att jag tror det spelar någon roll... men jag kan åtminstonde just nu alla föreslagna datum.  :)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: GrandPA skrivet oktober 01, 2007, 17.02
19 och 21 funkar för mig med. Räknar kallt med att den andra gruppen fixat allt tills dess och att vi inte behöver göra nått. :D
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet oktober 01, 2007, 20.47
Den andra gruppen verkar vara på språng. Nästa spelning blir väl bara till att ta emot alla hyllningar från folket...
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 02, 2007, 00.08
Nice, om ingen har en preferens för den 19:de så bestämmer jag den 21/10, då jag tror att söndagar är lite lugnare.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet oktober 02, 2007, 06.11
har visserligen preferens för just allt annat hellre än söndagar.. då jobb avbryter alltför tidigt för min del på söndagkvällar.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 02, 2007, 14.38
Ja det är ju en preferens.


19/10 blir det då, 18:00.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet oktober 02, 2007, 16.10
Freitag it is.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 22, 2007, 05.58
Föregående spelning gick ju inte riktigt som förväntat och kungens trupper söker nu aktivt efter er. Efter händelsen i Si-Nel vet dom dessutom var ni troligtvis befinner er. Förslag för nästa spelning;

28/10
2/11
3/11
4/11
10/11
11/11
24/11
25/11
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet oktober 22, 2007, 06.22
Då blir det en rejäl överraskning för dem när vi nackar kungen i hans klent försvarade herrgård...



28/10 Kan
2/11 BSK (kortare spelning bör funka)
3/11 BSK (kortare spelning bör funka)
4/11 BSK (kortare spelning bör funka)
10/11 Möjligtvis
11/11 Möjligtvis
24/11 Kan
25/11 Kan
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Apanpapan skrivet oktober 22, 2007, 07.19
Ni? Är det inte bara Kari kvar?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 22, 2007, 11.03
Kari räddade Hake om jag inte fattat det hela fel.

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: hake skrivet oktober 23, 2007, 17.41
Vi fixar lätt biffen!  ;)

28/10 Kari, Hake
2/11 BSK (kortare spelning bör funka)
3/11 BSK (kortare spelning bör funka)
4/11 BSK (kortare spelning bör funka)
10/11 Möjligtvis, Hake
11/11 Möjligtvis, Hake
24/11 Kari, Hake
25/11 Kari, Hake

Då bokar vi 28/10 till att börja med?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 23, 2007, 18.50
28/10 blir fin-fint, blir nog en effektiv spelning eftersom ni är så få. 14:00 till runt 21:00.
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Kari skrivet november 13, 2007, 20.59
jaha, när ska vi rädda den hopplösa gruppen? eller ska vi automatslås ihop? datum, datum, datum?
Titel: Gryning på Ereb
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 14, 2007, 14.44
Lite nya förslag på nya datum har postats på Gryning på Ereb II tråden. Eftersom grupperna kommer slås ihop lägger vi detta forumet i träda, och ni är båda välkomna till det andra.