Armagedon.se

Spel! => Rollspel => Ämnet startat av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 10, 2007, 14.52

Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 10, 2007, 14.52
Har efter lite funderingar beslutat att låta ytterligare en grupp börja spela i kampanjen om intresse finns, främst bland spelare som fallit av tidigare.

Detta går emot vad jag sagt tidigare, men.. screw it. Anledningen är främst att tempot med att spelleda för en grupp är något lägre än vad jag hoppats på. En annan anledning är att om spelare fortsätter falla av i tempot som de gjort på sistonne blir det inget slut på kampanjen. Även i fall jag absolut inte håller tillbaka på ett eventuellt misslyckande ser jag gärna att kampanjen avslutas på sista sidan och inte två tredjedelar in.

Även i fall det kan bli tufft att träda in i kampanjen så här sent så kommer det ske på (relativt) lika vilkor som för veteran-spelarna.

Finns intresse så posta helst inte här, utan tag kontakt med mig personligen.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet juni 10, 2007, 22.34
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 16, 2007, 14.38
Första dagen för karaktärsgörande blir den 19/6, alltså på tisdag, runt 18:00.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Clifford skrivet juni 16, 2007, 15.59
Jag är nyfiken på hur karaktärerna förväntas passas in i storyn. Jag är lite småintresserad men det känns lurigt att spela en karaktär som inte vet vad min förra karaktär visste.

Har dock en karaktärsidé som är för bra för att försummas...
Vilket datum är det i kampanjen?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 16, 2007, 17.29
Karaktärena kommer alla att börja i det belägrade Babor. De är samtliga officerare och betraktade som eliten bland Kaels soldater. Detta begränsar yrkesvalet något då de troligtvis har varit värvade i minst 5 år. Dock så kan de ha varit allt från herdar till skräddarlärlingar tidigare, och nu till exempelvis ingengörer, sabotörer, strateger eller bågskyttar. De behöver inte alls vara lojala Kael, många av soldaterna som fastnade i den forna huvudstaden gjorde så innan Kael bröt med kung Kapar Gripe.

Informationsmässigt så kommer ni att börja på samma nivå som det förväntas innehas av spelare som överlevt kampanjen hittills. Även i fall en del mindre detaljer kan komma att saknas, så kommer ni övergripande att ha minst lika mycket information angående plotten som den andra gruppen. Ni kommer alltså inte att börja på noll.

Poäng-mässigt talar vi om 950 xp och 70 gerf. Det kommer att finnas vissa färdigheter som samtliga behöver ha ett halvdant värde i, så som taktik, en vapen-färdighet, stadskännedom Babor, osv. Men räkna med att 850 av dessa exp är era att fördela.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet juni 16, 2007, 18.18
Hej hej!
Sitter här hemma i norrland efter att just ha ätit en tok god middag på grillat älgkött och massa annat gott ;)

Jag kommer hem från min semester den 1/1 ungefär om jag räknat rätt.
men jag har en ganska klar bild av vad jag vill göra för karaktär. så det ska inte ta så lång tid om allt går enligt planerna :)

hoppas ni har det bra där nere i söder allihopa!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet juni 16, 2007, 18.26
Är rätt mätt efter att ha ätit upp resterna efter Marie. Martin är i Hultsfred utan internetaccess, men skickar en fet intresseanmälan via mig med. Han vill alltså gärna få plats, han får väl hör av sig när han kommer hem om det.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Barcus skrivet juni 17, 2007, 14.29
jag vill självklart hoppa in igen om det nu är så att min karaktär är död.... :wink:
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 24, 2007, 12.05
Gruppen är nu klar, beståendes av Robin, Marie, Dina, Alfredsson, Ewers, samt en eller två till som är funderandes. Karaktärsgörande för er som inte har rullat fram era grundegenskaper blir ett par timmar före den första spelningen.

Såå, lite datum då. Föreslår den 13/7, 14/7, 19/7, eller den 20/7.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet juni 24, 2007, 12.19
13/7 slutar 16, så kan, jobbar dock dan efter (0845)
14/7 kan.
19-20/7 blir nog lurigt pga semester i gbg då.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juni 24, 2007, 14.22
Fre 13/7 Robin
Lör 14/7 Robin
Tors19/7 Ewers
Fre 20/7 Ewers
Lör 21/7 Ewers
Sön 22/7 Ewers
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juni 24, 2007, 14.24
CitatPoäng-mässigt talar vi om 950 xp och 70 gerf.

Jag har gjort färdigt min karaktär förutom att jag använt 900 xp och 70 gerf. Innebär det här att jag har 50 erf kvar att spendera?  :D

Simon Senbock är en officer ifrån underhålltrupperna med rykte om sig att vara en briljant stabsofficer med god strategiskt och taktiskt skolning. Till skillnad från sina äldre brödrar, som båda var officerare i kungens tjänst. Linedh, den älsta brodern har dragit sig tillbaka efter allvarliga skador sedan tre år tillbaka medan Carl, mellanbrodern, dödades av orcher i Babor för en månad sedan.
Det sägs att simon började sin karriär inom underättelsetjänsten men tvingades byta till underhållstrupperna efter en allvarlig ridolycka som än idag, ett tjugotal år senare, tvingar honom att använda käpp.

Han är ca 40 år gammal men ser ut att vara äldre än så, mycket tack vare haltandet och käppen. Han anser att hans främsta vapen är intellektet och det var över tio år sedan han använde sitt bredsvärd, vilket faktiskt ligger i botten av hans packning.

Simons hobby är matematik och han finner ro i utföra komplicerade beräkningar. Han har dock ännu inte löst Droguls tal, det mystiska talet som enligt legenden gavs till matematikern Drogul av en sfinx för över fyrahundra år sedan, men han anser sig ha kommit nära vid ett flertal tillfällen.

Det Simon tillför gruppen är ett skarpt militärt intellekt och de färdigheter som kommer med det. Han tillför inte en stadig svärdshand eller en tyst skugga i natten. Detta låter han ungdomarna stå för.
Bästa färdigheter är : Administration/jurdik, Bluff, Heraldik, Taktik, Strategi, Matematik och Övertala.

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juni 25, 2007, 01.02
Fre 13/7 Robin, Dina
Lör 14/7 Robin, Dina
Tors19/7 Ewers
Fre 20/7 Ewers, Dina
Lör 21/7 Ewers, Dina
Sön 22/7 Ewers, Dina

Karaktären jag skapat är en stridspräst typen Lysios, med två svärd. Längre beskrivning kommer senare.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juni 25, 2007, 01.10
Finns det fortfarande plats?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juni 25, 2007, 10.05
Om jag har förstått det hela består gruppen av Dina, Marie, Robin, Alfredsson, fredrik E (mig) samt någon mer som jag just nu glömt och därmed är full. Carlos får säga till om jag har fel men det vore bra att veta för många frågar.

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juni 25, 2007, 11.06
Nope, ingen plats. De två som Ewers glömde nämna är Clifford och Per.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juni 25, 2007, 11.09
För övrigt bör det nämnas att vi har fått lite mer gerf och xp att röra oss med. Närmare bestämt ges det 85 gerf samt 1000 xp totalt.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juni 25, 2007, 13.27
Ännu mer godis! Gottans!!!

Meeeeeeer lärdomsfärdigheter!  :shock:

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 25, 2007, 15.22
Stämmer det Dina säger, gjorde en betydligt nogrannare uträkning i går baserat på den karaktär bland de andra som varit med minst spelningar.  

Per har tagit Cliffs plats, båda två var aldrig tilltänkta att spela tillsammans då jag tycker att sex personer är helt lagom. Men om Per skulle dra sig ur så lämnar det en plats öppen.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: deadbolt skrivet juni 25, 2007, 22.29
Citat från: "Dina"För övrigt bör det nämnas att vi har fått lite mer gerf och xp att röra oss med. Närmare bestämt ges det 85 gerf samt 1000 xp totalt.
alldeles för mycket, de såg ju veka ut ;)
närå, gött att ni är tillbaka, synd att inte cliff norpa en plats...
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 29, 2007, 22.56
Föreslår den 14/7.

Då ett eller annat bortfall verkar förekomma i juli, så tar jag hellre det tidigare datumet. Det är inte nödvändigt att alla är med den första spelningen. De som inte kan vara med kommer helt enkelt inte att presenteras föränn spelning 2. Om 4+ personer kan det datumet så kör vi. För att undvika egen huvudvärk och upprepning så kommer mycket information som karaktärerna anses veta att postas på forumet, så håll ögonen öppna efter det. Kan dessutom vara en bra ide att skumma igenom Celeus papprena igen.

Har funderat lite över en grupp på sju, och Noren om du fortfarande är intresserad, hör av dig.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juni 29, 2007, 23.16
Jag är gärna med. Är fett upptagen fram till mitten på Juli (kan inte vara med 14/7)) men sedan är det business as usual.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 11, 2007, 05.14
Utöver att läsa grundinformationen om kampanjen (pm:a mig er email adress om ni vill ha den skickad. Jag pm:ar den inte till er på Geddons sida, eftersom formatet inte gör det lämpligt), vilket är ett måste för nya spelare, så kommer här lite information om läget i kampanjen just nu.



Vad ni vet om kriget i söder:

Kriget runt Babor med Den Behornade Änkans Klan, endast 50 mil från landet Celeus, har förts i runt 40 år och sedan dess vägt fram och tillbaka. Det var under Marsalk Kael av Trenne Torn som landet nådde de stora framgångarna. Kung Kapar Gripe utnämnde Kael till Marsalk av den specifika anledningen att han ville ena nomad-klanerna på Höglandet där Babor är beläget. Tidigare hade nomaderna och Celeus fört enskilda krig mot svartfolken. Kael självt kom från en mycket enkel farmare-familj, men visade tecken på stort ledarskap. Detta lyckades över förväntan och utöver stammen Alured som alltid haft ett gott förhållande till konungen tidigare svor även Shea och Ryttarfolk denne trohet. Gemensamt pressade de tillbaka fienden som tog skydd i det ockuperade Babor, och en lång belägring påbörjades. Efter belägringens början nådde också nyheter fronten från den avlägsna stammen Meliora om nya svartfolksrörelser i det avlägsna Nargurs Skogar.

Belägringen varade i flera år, med blodiga konfrontationer då svartfolken skickandes väldiga resar och troll att bryta igenom de lätt bepansrade försvararna. De kommande åren kom att bli kallade de Röda Liljornas år då de normalt sett lila liljorna på fälten utanför Babor färgades av de fallnas blod. Till slut skickades dock nyheten från Kael till konungen, att svartfolken hade utmattats efter bristen på föda och år och krig, och att ett intagande av den forna huvudstaden nu var stundade.

Men det var då det som inte fick inträffa skedde. En tidigare okänd stam av svartfolk som gick under namnet Lindormen marscherade från de Östra Vindtoppsbergen, rakt in i landet Celeus. De nådde ända fram till huvudstaden där en strid utbröt med Aras försvarare. Den åldrade general Lejonhorn hade inga problem att slå tillbaka angriparna, men skadan var ändå skedd. Röster bland adeln började höjas om att Kaels trupper borde dras tillbaka för att försvara städerna, istället för att föra sitt avlägsna krig runt en före detta huvudstad vars historia till mångt och mycket inte var deras egen. Ordern om tillbakadragandet kom bara veckor senare.  Kael svarade med önskan att få ordern bekräftad. En vredgad kung Gripe svarade personligen att trupperna skulle dra sig tillbaka omedelbart, men då var det redan för sent.

Nere i söder hade en ny fiende uppenbarat sig. De 7 Eldarnas Klan, en sammansättning av de sju största svartfolksstammarna från Nargurs Skogar var nu på frammarsch över Höglandet och mot Babor. Bara på veckor hade de fullständigt besegrat nomadstammen Meliora och skickat de överlevande söderut, vilket öppnade vägen för dem direkt mot Kaels egna trupper. Men röster i fronten gjorde sig hörda om att det nya hotet inte kom för att undersätta sina fångade kusiner i Babor. De var istället ute efter att erövra staden för egna motiv. Teorier om varför staden var så viktig för dem skulle inte uppkomma för än långt senare. Medan konungen verifierade sin order om tillbakadragning så använde Kael tiden till att möta med de styrande svartfolken i Babor under fredsflagg. Mycket riktigt så var den Behornade Änkans hat gentemot De 7 Eldarnas Klan större än mot människornas, trots år av stridigheter. Detta utnyttjade Kael och föreslog en ohelig allians gentemot det nya hotet. En mörk målning kallandes 'Det Djupa Fallet' finns sedan dess förevigad på konungens hov, föreställandes Kael bugandes för en Rese. I verkligheten bugade Kael inte för någon. Och även med sina nya bundsförvanter var De 7 Eldarnas klan, vars antal sades uppgå till över 10.000 fler än dubbelt så många som försvararna.

Alliansen mellan människor och svartfolk började med ett nederlag. Under en av de senare förhandlingarna i Babor nådde förtrupper till De 7 Eldarna staden och bröt med lätthet belägringen efter att passerat Timmerån och bron Nordklon. De försvarande överraskades fullständigt, inte bara av att fienden gjort en marsch norrut betydligt snabbare än vad som väntats, men över kvaliteten på deras vapen och rustningar. Med rädsla av att få försörjningslinjerna brutna med den mest sydliga staden Sendul beordrades reträtt, först till byn Kornmark, och sedan mot Celeus gränser. Kael gav dock ett löfte att han skulle återkomma för att undersätta de 400 av hans trupper som fortfarande var kvar i det åter belägrade Babor.

I Sendul samlades det nu till hov efter Kaels återkomst. Kung Kapar Gripe tackade honom kyligt för de år han ställt sig till förfogande för landet, men fråntog honom sin titel för misslyckade vid fronten. I samband med detta utnämndes också en ny marsalk att leda armen och flottan. Kael svarade endast att han ämnade återvända söderut efter det att hans närmsta tross fyllt sina förråd. Att han gett ett löfte till de soldater som fortfarande var fångade i Babor. Konungen lät svara att ingen man skulle följa honom och att det var dags att se till landets inre angelägenheter och försvar. Han lät också ett dekret gå ut om att varje lojal trupp österut på Höglandet, som inte tagit ställning i kriget mot svartfolken skulle lägga ner sina vapen och infinna sig i hovet för att visa sin kung lojalitet. I verkligheten härskade inte konungen över Höglandet, även i fall anspråk ibland gjordes på hela det forna Barbia. Men att de avlägsna klanerna skulle lägga ner sina vapen, i en tid då klanen Eldafrände just höjt sina och börjat föra krig sina östra grannar verkade avlägset. Kael svarade endast med att vända sig för att lämna salen och sin kung. När konungen frågade honom vart han var på väg, svarade han bara 'söderut'. Det hela kanske skulle ha slutat där, men en efter en annan av de högre officerarna vände ryggen åt kung Gripe för att följa sin marsalk. När de tågade ut ur Sendul var det med närmare 1000 man, ingen av dem med orderna att marschera mot fronten. Andra brytningar visade sig finnas i hovet då en av konungens avlägsna släktingar, Jolian Gripe, likaså valde att följa armen söderut. Efter mycket kontrovers och diskussion, samt flera marsalker senare, stod Oscar Lejonhorn, den främsta strategen i riket och Aras försvarare som marsalk över konungens trupper. Hans första order, att infånga eller förgöra förrädaren Kael och dennes trupper.

I Babor gavs De 7 Eldarnas klan ingen förvarning och belägringen angreps från havet. Kael och hans trupper, med hjälp av den avlägsna staden Hallborgs flotta, bröt igenom svartfolkens blockader för att återförenas med sina vapenbröder. Med vintern på väg att lägga sin grå-vita slöja över landet var planen att vänta ut de värsta månaderna i den forna huvudstaden, för att sedan gemensamt slå mot De 7 Eldarna. Men med snön stormandes kring dem nådde de avlägsna nyheterna om krig fram. Eldafrände hade vänt sin blick västerut och påbörjat sitt krig mot Shea och Ryttarfolk. Utan bundsförvanter utanför Babor, och med Hallborg med sina inre politiska stridigheter, tedde sig ett utbrytningsförsök allt mer avlägset. Innanför Babors murar växte fientligheten åter mellan Den Behornade Änkans Klan och Kaels trupper. Det viskas bland svartfolken, att om de inte kunde nå fienden på utsidan, kunde de i alla fall nå den på insidan. Ett utbrytningsförsök, och ett överlevande över vintern, tedde sig allt mer avlägset.



Detta har ni fått berättat för er om det utomvärdsliga:

Runt om i Celeus och även en del på Höglandet och Grenorsmark rapporteras det under det senaste året om mörka byggnader som plötsligt över natt dykt upp på landsbygden. Flera vittnesmål gör gällande att vanställda kroppar och underliga föremål funnits bland rasmassorna av dessa byggnader. På konungens order har Khemmers Prästerskap tillsammans med Jalmers Skola börjat undersöka händelserna. Även i fall en förklaring inte nått ut till gemene man har ni som högre officerare fått ta del av Kaels och dennes shamaners teorier.

Enligt den gamla tron består världen av ett antal större och mindre platåer som flyter i universum. Ereb Altor, som en av de största platåerna kan bara kan jämföras av Akrya, himmelriket. Efter konfluxen för ungefär 100 år sedan så verkar platåerna ha skiftat, och åtminstone en av dem verkar vara på väg in i Ereb Altor. Detta skulle förklara uppkomsten av byggnader och kreatur som aldrig tidigare setts i landet. Det fruktansvärda i sammanhanget säga vara att platån som är på väg att bli ett med Ereb är Bucias Rike Ardarch, där förtappade själar samlas för att slåss och plågas på de Blodröda Slätterna i en evighet. Kring Ardach härskar Bucias fyra söner Nilin, Azrin, Branin och Kamarin i sina egna riken. Dessa tillsamman med De Blodröda Slätterna utgör Barbias helvete.

När de båda platåerna kolliderade vid konfluxen bildades dessutom en spricka i Vindtoppsbergen där varelser fritt kunde vandra in i Barbia. Sprickan stängdes av en grupp knektar utsända av Kael, men hur stor skadan han bli vet ingen. Bland varelserna som kom igenom sprickan fanns General Radel, även kallad Lindormen. Man tror nu att många av svartfolken från Vindtoppsbergen och Nargurs Skogar står under hans befäl. Bland de klaner som motsätter sig honom finns Den Behornade Änkan i Babor, Bröstkross Klan i Edrecht och Måneblods Klan i Vindtoppsbergen. Radel styr från Ravid-I-Jaer, ett gammalt dvärgfort i bergen, tillsammans med sitt elitgarde kristallvakterna.

En annan man som tog sig igenom sprickan var Ankar Girep, Eldafrändes forna härskare. Han har nu åter bestigit tronen i deras huvudstad Södraborg för att leda sitt folk mot storhet och föra krig mot sina grannar. Han mål, att erövra hela Höglandet, har rönt stora framgångar med klan Ryttarfolks kapitulation i väst. Hans folk bär rustningar liknande de som svartfolken från Nargurs Skogar har, dessa troligtvis smidda av fångade dvärgar från glömda gruvor i Vindtoppsbergen. Flertalet av dessa vapen och rustningar säljs vidare till Kung Gripe och Celeus från Eldafrände för att blidka denne och hålla honom utanför höglandets angelägenheter och krig. Detta har lyckats väl, och klan Shea i väst står ensamma mot överväldigande odds. I öst har de tre stora klanerna Kellendra, Tämjer och Gallador varit oförmögna att enas mot sin fiende med sina egna problem som präglar stammarna.



Detta har ni fått berättat för er om kulterna:

Om Bucia självt är på väg att stiga in i Barbia så sägs hennes ankomst att förekommas av fyra apostlar, fyra barn vardera skickade från de fyra element som omger hennes rike. En vardera med distinkt prägel av eld, jord, vatten och vind som skall ta fruktansvärda offer när de träder över. Man tror nu vattnets barn redan anlänt för 1000 år sedan med förstörandet av Si-Nel. Staden byggdes senare upp igen, men barnet sägs vila i Staeders Grav, i ett tempel bevakat av den Lila Dimmans Prästerskap.

För 50 år sedan med nedbrännandet av byn Nyg sägs Eldets Barn har trätt fram. Nyg byggdes senare upp av en prästinna kallad Ana-Pichel, hennes son Veder och deras följe. Man gav sken av att dyrka eldens stora ande Epana, medan en hemlig dyrkan av dennes förvridne broder Avalok förekom i templet. Nygs yttre dyrkan av Epana blev mycket populär och mängder av krigare vallfärdade till byn under åren för att genomgå renande riter och få prästerskapets välsignelse. Prästerskapet utnyttjade detta till att bygga en mindre stridande styrka och började föra krig mot svartfolken i bergen. Utåt sett rönte de stora framgångar, och det sades till och med att de var på väg att utrota svartfolken helt från bergen och återta de järngruvor som gått förlorade efter konfluxen. Men i själva verket fördes ett väldigt ensidigt krig mot Måneblods orcher för att underlätta Radels byggande av en egen här. Flertalet krigare kom på vad det var som hände, men dessa fördes djupt ner i templet där de förvandlades till monster, lojala Bucia och prästerskapet. När nyåret 103 efter konfluxen trädde in visade Nyg sin verkliga sida. Med allehanda prominents gäster på plats för att höra Ana-Pichel tala, öppnades plötsligt templets portar, och de varelser som en gång varit människor trädde ut. Med övermänsklig styrka och vapen av skinandes stål dräpte de allt som stod i deras väg och nyårsfesten förvandlades till ett blodbad. Men Kaels knektar fanns åter på plats för att avstyra stridigheterna och de lyckades föra en handfull män och kvinnor i säkerhet. Under stridigheterna föll prästerskapets förkämpe Lycius som sedan länge varit en motståndare till Nyg och misstänksam gentemot deras motiv, dock utan gehör från hovet eller bland sina egna. Skyddande sin trolovade var hans livvakter oförmögna att rädda hans liv efter att ett lod trängt igenom hans hjärta. Lycius en gång svurne fiende Titus Nejder, före detta Nygs förkämpe innan förräderiet, tog hand om hans kropp och sänkte den i flammorna från den brinnande byn, med löftet att hämnas hans död.

Under stridigheterna i Nyg föll översteprästinna Ana-Pichel av en blixt frammanad av Askalanea, den högste spiritist inom Jalmers Skola. Hennes kropp blev till aska, och därmed ansåg många att de döda var hämnades. Men tempelförordnanden Aparchan samt åtminstonde en av hennes närmsta prästinnor Mirabel har inte ännu funnits, och var eldets barn har blivit fört vet man inte. De som en gång dyrkade i Nyg och blev förledda har senare blivit förlåtna för sina synder av konungen, även i fall många inom Khemmeras Prästerskap, speciellt den nya förkämpen Julius Hammer, anser att de kommit lindrigt undan.

För under ett år sedan nedsteg så leda det tredje av de fyra barnen och i ett jordskalv förintade Grenorsby i norr. Turligt nog var byn nästan övergiven efter svartfolkens frammarsch kring dess marker. Barnet togs hand om av Nygs präster, men kom sedan genom både en slump och skicklighet att föras till det belägrade Babor och Kael. Vid denna tid avslöjades mer information om barnen. De var tydligen besatta av demoner, vars krafter neutraliserade barnets inneboende styrka och förstörande natur. Endast på detta sätt kunde fienden kontrollera dem och hindra dem att bringa kaos i Barbia. Men Jordets apostel hade fått sin demon utstött ur sig, utan att för den delen rikta sin förstörelse kring sig. Kanske, spekulerades det nu, var det möjligt att förändra barnens natur. Det spekulerades vidare kring varför apostlarna trätt fram allt snabbare i förhållande till varandra jämfört med tidigare och svaren man fann var skrämmande. Bucias rike var uppbyggt av mörkare känslor, såsom svek, lidande och rädsla. Krigen, svartfolkens framfart, Nygs prästerskaps svek, Kaels brytande med konungen, var bara en del av de senare händelser som fört ett överflöd av sådana känslor över landet. Detta hade troligtvis banat väg för Buccia som växt sig starkare. När den sista aposteln träder igenom sägs hon självt skall följa strax efter, och då talas det om slutet på allt.



Detta har ni fått berättat för er om alverna:

Alverna som gav sig till människorna efter slaget vid Ekhallen för många år sedan gjorde så av en anledning. Deras heligaste av skrifter, Jarili, hade redan långt innan människorna börjat spekulera om händelserna, förtäljt för dem om Bucias ankomst. Enligt deras skrift, skriven av Ankar Girep självt, då vän till alverna och profet, kunde Bucia endast besegras av landets enande under ett barn, fött av både en alv och en människa. Men då begreppet halv-alv var mer eller mindre ohört på den tiden valde alverna att använda sin kapitulering som en ursäkt för att beblanda sig med det mänskliga samhället. Under året som följde började nu halv-alver födas, och det verkade som om Jarili var på väg att uppfyllas. Ankar Girep, ledare för klanen Eldared, sedmera Eldafrände, tydde dock Jarili på ett annorlunda sätt. Det enda sättet, trodde han, att stå emot Bucia, var att ena stammarna på Höglandet, och ett blodigt krig följde. I skuggorna av kriget trädde den första aposteln igenom och översvämmade Si-Nel. Eldafred besegrades efter många år av stridigheter, och även i fall klanen drog sig tillbaka till Södraborg som aldrig kunde intas, fångas Ankar Girep. Efter att ha fått sina ögon utstuckna av brinnande spett brändes han levande på bål och kriget ansågs avlutat.

I och med att sprickan öppnades i Vindtoppsbergen trädde Ankar Girep tillbaka till Barbia efter en evighet i hennes rike. Nu mera lojal till något helt annat. Han viskade till Radel om Jarili och om halv-alven som sades kunde stå emot honom och dennes planer. Turligt nog var halv-alverna en ringa och utsatt befolkning i Celeus. Det krävdes mycket lite för att lägga skulden på dem för allehanda brott och få det att se ut som om grupperingar av dem arbetade mot kronan. Konungen svarade snabbt med att ta ifrån dem deras rättigheter och sätta dem i samma situation som deras kusiner alverna. Många halv-alver svarade med att vägra att rätta sig till detta. De som inte flydde landet jagades ner och fängslades, eller värre. Många tog sin tillflykt till Hallborg som valt att inte följa konungens beslut, eller mot fronten för att hoppas kunna förenas med Kael.

Hallborg hade dock sina egna problem. Under en kort tid hade ett antal Ferirer fallit i inre stridigheter, innan Emmer Hallborg, släkt till den ursprungliga grundaren av staden, tagit makten. Konungen, trött på stridigheterna i staden och på hotet om krig med resten av riket, samt deras dominans på havet, tog tillfället i akt och landsatte en styrka i staden. Denna finns nu på plats under General Darian Mimir, före detta direkt underställd Kael självt, med ordern att hålla staden lugn. Mycket tack vare Emmer Hallborgs influenser, populär på båda sidor, har stridigheter mellan Habulonerna som bor i staden och konungens trupper undvikits.



Detta har ni fått berättar för er om utlandet:

Även i fall större kontakt inte funnits med utlandet på över 100 år har ändå rykten om vad som pågår i resten av Ereb slunkit in i landet. Främst genom Oprius Savann, en nekromantiker som tog sig igenom dimman. Dimman, eller rännan som det ibland kallas, är en gräns runt riket som inga fartyg lyckats korsa sedan Celeus grundande. Man tror nu att den skapats av en av två personer. Antingen av Radel, som sedan låtit en av sina löjtnanter Jarver Den Allseende bevaka den samt förgöra alla skepp som försöker ta sig in eller ut, eller Dimand, en konkurrent till Radel. Vem Dimand är, annat än att han är mycket kraftfull, eller var han befinner sig, är oklart. Men den enda gång han nämndes av Nygs präster var det klart att han var likvärdig Radel i styrka.

Oprius Savann som lyckades korsa rännan gjorde det med kraftfull Elementarmagi, en skola som sedan länge varit glömd i Celeus. Berättelser från denne handlade om mäktiga nekromantiker som tagit makten på det resterande Ereb genom att väcka enorma armeer till liv efter konfluxens förstörelse. Endast ett par länder på det yttersta Aidne stod fortfarande emot dem, men det var bara en tidsfråga innan även dessa fallit. Oprius mål i Barbia verkar ha varit att förebreda landet för en invasion utifrån, samt att undersöka rännan och krafterna som ligger bakom den. Oprius tog sin hemvist på de gamla Habulonöarna, övergivna sedan konfluxen. Han lockades dock till inlandet av Kael och dräptes strax efter på Stillsamhetens Ö, mitt i Glimmersjön. Enligt legenden vilade en draksjäl fjättrad på ön som ansågs förbannad av landets befolkning, en själ som inte ens nekromantikern kunde kuva.




En del detaljer saknas i ovan beskrivningar. Är det något specifikt ni undrar över så kan vi ta det på första spelningen, annars kommer det att berättas efter hand det behövs.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 16, 2007, 16.46
Förslag till spelning, 28de denna månaden.


Karaktärer vars spelare inte kan vara med ritualbränns före spelningen.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juli 16, 2007, 20.52
28:e är ett dåligt datum för min del, ska på bröllop och har en del uppgifter under den efterföljande festen.

Jag kan följande datum:
21/7 (fram till 21)
22/7(fram till 21)
29/7
4/8 (fram till 21)
5/8(fram till 21)

/Erik
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juli 17, 2007, 20.58
28:e passar mig. Vad säger du om de övriga föreslagna datumen, Carlos?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juli 18, 2007, 12.34
Min mor flyttar den 28:e och därför kommer jag kunna först senare på em/kväll. Detta hindrar ju inte er från att spela innan jag kommer. Kanske stannar min karaktär med de skadade och assisterar i sjukstugan, Söker efter undkillen eller liknande.

/F
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juli 18, 2007, 12.34
Min mor flyttar den 28:e och därför kommer jag kunna först senare på em/kväll. Detta hindrar ju inte er från att spela innan jag kommer. Kanske stannar min karaktär med de skadade och assisterar i sjukstugan, Söker efter undkillen eller liknande.

/F
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 18, 2007, 15.18
Ändrar mig lite kvickt till den 29:de. Då både Noren och Ewers har gett sitt go till det datumet.

Så, funkar den 29:de för er andra?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juli 18, 2007, 16.05
Pasi har föreslagit samma datum för Mutant (det gäller dig (Carlos) också i sådana fall).
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juli 19, 2007, 12.46
Draaaaakar, Draaaakar, draaaakar...  :D


/F
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 19, 2007, 15.11
Den 29:de står kvar som speldatum för Drakar, då jag hörde något helt annat från Pasi.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juli 19, 2007, 15.47
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Den 29:de står kvar som speldatum för Drakar, då jag hörde något helt annat från Pasi.

Läs Mutanttråden.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juli 21, 2007, 07.34
När kan jag göra karaktär? Jobbar fram till 17 varje dag nästa vecka.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 21, 2007, 12.57
Torsdag? Typ 18:00.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juli 21, 2007, 16.55
Funkar för mig, på Geddon antar jag?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 22, 2007, 01.10
Si.

Tag med tärningstur.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juli 22, 2007, 12.47
Blir det spel den 29:e? Vilken tid i sådana fall?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 22, 2007, 14.19
Ack, så ung..

Standard Geddon time så klart.


14:00.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juli 22, 2007, 15.25
Jag ska på dop i Fristad klockan 1230  på söndag men skyndar som en ilsken iller till geddon så snart det är klart.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet juli 22, 2007, 21.41
Planen är att vara bakis denna spelningen med. Det gick ju bra på förra. Får se om jag hinner till Geddon från GBG till 14.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juli 24, 2007, 00.32
Geddonstandard är faktiskt 13.00. 14.00 är Carlosstandard.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juli 24, 2007, 22.52
Carlos, jag ska klippa mig på torsdag klockan 1730 men frisören ligger på vägen till geddon så jag borde vara där strax efter 18.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: dagle skrivet juli 25, 2007, 01.53
29 kl 14:00 funkar dåligt för mig, carlos och ewers så kanske skulle skjuta fram det lite? (15:00 skulle väll fungera?)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juli 25, 2007, 11.52
Det kommer bli en väldigt kort spelning då.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 25, 2007, 15.41
Blev precis varse om att det är styrelsemöte 13:00, på söndag, men det borde inte ta mer än en timme. Det är ingen fara om du dyker upp 15:00 Per. Meeen, problem..

Kommer just i detta ögonblick ihåg att vi sa att de som ämnade gå på mötet med svartfolken skulle kila ner två timmar tidigare till Geddon för att rollspela det. Om ni vill (Marie, Ewers, Per, Robin) så kan vi börja 11:00. Alternativt så börjar vi som det sagts 14:00, och de armlösa och Noren har valet att dyka upp 16:00 (eller tidigare om ni vill), för sin entre.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juli 26, 2007, 08.16
JAAAAAAAA!!!!  :D  :D

Klockan 11 är spikat!!!  :shock:

Vi tokspelar innan mötet!  :wink:

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet juli 26, 2007, 16.04
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Blev precis varse om att det är styrelsemöte 13:00, på söndag, men det borde inte ta mer än en timme. Det är ingen fara om du dyker upp 15:00 Per. Meeen, problem..

Kommer just i detta ögonblick ihåg att vi sa att de som ämnade gå på mötet med svartfolken skulle kila ner två timmar tidigare till Geddon för att rollspela det. Om ni vill (Marie, Ewers, Per, Robin) så kan vi börja 11:00. Alternativt så börjar vi som det sagts 14:00, och de armlösa och Noren har valet att dyka upp 16:00 (eller tidigare om ni vill), för sin entre.

Klockan 11 har jag nog ätit färdigt min frukost tror jag. I Göteborg. På Scandic Rubinen. Så nä, jag kan nog inte då ;).
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Alfredsson skrivet juli 26, 2007, 19.42
Yo pissants :P

For focksake why thiiiiis shiiity weatha??????

Ok är det lir den 29 kl 1600 för 2 armade wannabies eller vad?

Over 'n' Out
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 26, 2007, 20.36
Japp, det blev 16:00 för Mattias och Dina. Även Noren kommer att gå med i gruppen vid den tiden, så det är ingen brådska för dig heller, då jag vet att du hade planer under den tidiga eftermiddagen. Ewers verkar vara den enda som är morgonpigg, så vi andra kör som vi sade från början, dvs. ruuunt 14:00, direkt efter styrelsemötet.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juli 27, 2007, 00.24
Så jag solospelar alltså från 11-13!?!??!!!??!!!  :D

Okay dårå, efter mötet...

/F 8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juli 30, 2007, 07.42
Förslag till nästa datum är den 18/8.


Eller eventuellt två dagar helgen den 17/8, 18/8 och 19/8. Normalt sett brukar jag inte köra lir i två dagar på raken, kan inte minnas att det skett alls denna kampanjen, men jag tror att det skulle bli kul. Ett, det gör att jag slipper informationbomba gruppen utan mer eller mindre hinner få med all kampanjinformation som jag tycker ni borde ha på ett smidigare sätt. Plus att det kommer att hända en hel del de två kommande speleningarna, så att slå ihop dem blir nog riktigt nice. Ni är ju någonting stort på spåren.

Är detta något som funkar, eller skulle ni föredra en gammal hederlig spelning? Skulle helgen runt den 18/6 vara offside, så är helgen den 12/8 den enda som för tillfället är uppbokad för min del.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet juli 30, 2007, 11.38
18/8 är ok med mig. Kan även 17/8 och 19/8 om så skulle vara fallet.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet juli 30, 2007, 13.31
Nu till helgen är jag redo att tokspel annars? 3-5 aug. YARR.

Annars funkar 17-19 för mig som det är idag.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet juli 30, 2007, 14.48
17/8 Erik, Robin, Ewers
18/8 Erik, Robin, Ewers
19/8 Erik, Robin, Ewers

Fyll i ni andra så blir det lätt att överskåda.

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet juli 30, 2007, 16.02
Jag kör gärna två dagar.

17/8 Erik, Robin, Ewers, Dina
18/8 Erik, Robin, Ewers, Dina
19/8 Erik, Robin, Ewers, Dina
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Alfredsson skrivet juli 30, 2007, 19.49
Hej alla glada :P

Sry ewers ska va snäll i fortsättingen.
Jag kan nog nästan jämt men kör inte 2 dagar i samma helg.

17/8 Erik, Robin, Ewers, Dina, Mattias
18/8 Erik, Robin, Ewers, Dina, Mattias
19/8 Erik, Robin, Ewers, Dina, Mattias

Over 'n' Out
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: dagle skrivet augusti 07, 2007, 21.36
17/8 Erik, Robin, Ewers, Dina, Mattias, Per
18/8 Erik, Robin, Ewers, Dina, Mattias, Per
19/8 Erik, Robin, Ewers, Dina, Mattias, Per
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 08, 2007, 19.17
*sniff*, får en tår i ögat över att så många svarat.

Jag tror vi gör så här, vi kör en längre spelning den 18/8. Början.. 13:00 (gny..) till sent. Lite beroende på vart ni avslutar, så kan vi eventuellt diskutera en fortsättning den 19/8, men boka inte på något sätt upp datumet. Om det går så går det.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Alfredsson skrivet augusti 10, 2007, 00.18
Det är uppsnappsat.
Kan dock va så att jag blir litet sen, börjar jobba igen nu på söndag och kör natt. Men ska göra mitt värstaste.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet augusti 10, 2007, 15.13
Jag har kommit på en liten plan för att kunna vaska fram förrädaren. Har tagit inspiration från verkligheten och spiongengern.  :twisted:

Skall bli kul att fortsätta kampen för vår överlevnad.

/F
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet augusti 15, 2007, 20.38
Hmm. Jag kan inte på söndag, då jag måste jobba 14-22. Men lördag är fortfarande funkis, så vi måste klara av allt till dess! Yarrr....
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 20, 2007, 17.24
Har jag rätt i att vi preliminärbokade den 1/9?

Om inte, så posta vilka datum som fungerar för er.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet augusti 20, 2007, 18.09
1 sept blir bra.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet augusti 20, 2007, 19.10
Jag jobbar till 14 så om vi skulle kunna börja spelningen lite senare så visst, jag jobbar inte den söndagen om jag inte vill. så jag hoppas spelningen blir värd utebliven lön ;)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet augusti 20, 2007, 19.40
Den är värd minst en månadslön, fast varför du inte kan jobba på söndag vet jag inte. Låter super att vi börjar 15:00 i stället, mer sömn till folket.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet augusti 21, 2007, 08.16
Jag kan den 1/9
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet augusti 21, 2007, 11.39
Kan väl den 1:a. Men vi borde kanske spela den 25:e ;)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet augusti 21, 2007, 13.40
25:e är kört för min del.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet augusti 21, 2007, 14.45
Jag kan inte heller den 25:e.

En sak som vi borde tänka på. Var Gabriel Vexer den man som angav Kael när denne begav sig till Babor för förhandlingar? Om han var det, har vi inget problem. Om han inte var det kan vi ha ett 8000-svartfolk-samt-en-flygande-lindorm-utanför-dörren-problem. Om spionen/förrädaren fortfarande är i livet kan denne vidarebefordra Kaels flyktplaner till Radel och hans folk och då kommer en lite större svartfolkskara vänta på platsen där vi kommer upp från grottsystemet. Vad gör vi i sådana fall?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet augusti 21, 2007, 17.08
Dina, du glömmer att jag och mina spejare ligger och bevakar området runt öppningen hela natten.

Om det skulle dyka upp en armé så kommer jag att meddela er det innan vi verkställer planen. Skulle det lukta bakhåll får vi antingen försöka ta oss ut genom en annan öppning alternativt slå oss in i Babor och öppna hamnen så vi kan ta in fartygen i staden istället.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet augusti 21, 2007, 18.29
Helt sant, det glömde jag av. Men det kommer bli problematiskt ifall förrädaren lever. Våra allierade kommer veta att vi har försökt lämna dem och Radel kommer bevaka området utanför bättre. Detta lämnar oss fast i grottsystemet utan mat. Men, vi märker hur illa vi ligger till nästa spelning. Det behöver inte vara värre än ett 30 minuter långt fältslag :D
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet augusti 21, 2007, 21.12
Givetvis kommer 600 man inte kunna passera obemärkt mellan Tjuvkvarteren och Handelskvarteren (oavsett om det finns en förrädare bland leden) så vi kan nog kallt räkna med någon form av one-way-trip. Stålbryter lär ju inte uppskatta manövern precis.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Alfredsson skrivet augusti 22, 2007, 11.42
Aj äm ån! 15:00 1/9?

be well annars blire smäll
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet augusti 22, 2007, 19.23
Det är för sent tycker jag!!! Det tycker inte Carlos och Pär men ändå, halva dagen hinner ju gå...  :(

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Alfredsson skrivet augusti 23, 2007, 10.53
Du jobbar inte natt va, fredrik?

hehe  :P
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet augusti 23, 2007, 23.22
Okej då, det blir väl bra med 15.00 då då.  :wink:

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Alfredsson skrivet september 01, 2007, 20.32
Hur gick det för er?

Det va väldigt tråkigt att dö, igen. Men tufft för er med, gjorde ju en svår situation svårare.

Det va kul att lira med er iallafall, lycka till!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet september 02, 2007, 03.47
Ur askan in i elden skulle man kunna säga...

Du hade åtminstone turen att få dö men fötterna på fast mark.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 02, 2007, 12.50
Bajstråkigt att din karaktär dog Mattias. Vi fick ordning på slaget och tog oss till båtarna med endast 50 man döda. Sedan har det gått nedför...

Nästa spelning blir nog farligare än fältslaget.  :(

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet september 03, 2007, 08.31
Planen är dum. Vi bör inte genomföra den, tror inte vi har tänkt till tillräckligt långt.

* Varför skulle Kael gå med på att dela upp alla om han inte ville? Känns konstigt om han skulle vara lurad som en  poet på en flotte.

* Vi kan nog ta över 2 båtar, men den båten som är viktigt, dvs Kungsklyvaren, går inte att ta över för att vi kan ju knappast borda den. Vi är för dåliga sjömän helt enkelt.

* Det blir svårt att kontrollera hela besättningen med endast 10 man, även om det kanske kanske skulle gå.

Nej, vi bör nog ha lite is i magen, jag vill även veta om Språngspjut är död eller inte.

Så jag tycker vi lägger "da plan" i malpåse.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet september 03, 2007, 10.46
Jag håller med Robin. Vi kan säkerligen komma levande därifrån, men utan Kael som borde vara viktigare än våra egna skinn. Och om vi lyckas komma därifrån utan honom, vad är poängen? Vidare har Traffell rätt; vad ska vi göra sen när vi har rymt? Vi kommer vara skyldiga till mycket mer än vi är nu och kan då glömma att knalla in i Ara och hämta Kael. Våra chanser att befria fältherren är mycket större på land och jag tror att kungen kommer släppa oss. Och som Carlos sa, påbörjar vi det vi tänkte göra finns det ingen återvändo. Till sist ska jag tillägga att även om Dina vet att Kael är viktig för kampanjen, att han är god människa och är med i diverse visioner så har Helenia sett hans sämsta sidor och på sistone har hon inte sett annat än det.

Beklagar Mattias. Men du dog nog vid rätt tidpunkt.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet september 03, 2007, 11.42
Jag tror att det här är vår bästa/enda chans. När vi väl kommer till Ara så kommer vi stå under mycket hårdare bevakning. Vi kanske kommer bli benådade av kungen men jag tror att det är mer sannolikt att vi blir hängda eller fängslade eftersom vi (eller åtminstone vissa av oss) tydligt visat vår lojalitet mot Kael.

Våra chanser att ta över det här skeppet är nog ganska goda. Våra chanser att ta över något av de andra skeppen ser jag som i stort sett obefintliga. Soldaterna är förmodligen lika inlåsta på sitt skepp som vi är på vårt och därmed också svåra att skicka någon form av signal till. De har förmodligen inte lika starka anledningar att göra revolt som vi har heller och jag för min del anser nog att det bästa för mina män är att helt enkelt göra avbön och bli benådade.

Att ta över skeppet med de sårade och Kael på är nog i stort sett omöjligt.

Min tanke är snarare att ta oss iland med hjälp av skeppet och ekan och sedan ta oss norrut mot alvskogen för att slutföra vårt egentliga uppdrag, att skydda prinsen/halvalven.

Vad det gäller själva utförandet av övertagandet av skeppet så förordar Cahit att man går igenom båten rum för rum och dödar alla soldater samt binder alla sjömän. Vi plockar på oss de vapen och rustningar vi hittar. Jag föreslår att vi börjar med det vi misstänker är soldaternas logement som ju är det närmaste rummet. Att låsa in dem tror jag inte är en bra idé eftersom vi inte kan utesluta att de har en egen lucka upp till däck. Även om de inte har det vill jag inte ha 10-15 beväpnade och rustade soldater i ryggen när de väl kommer ut, bättre att ta hand om dem medans de inte fått förbereda sig.

Jag tror inte vi har så mycket val annat än att gå vidare med det här. Dessutom dör jag hellre med vapen i hand än i ett fiskstinkande lastutrymme.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet september 03, 2007, 14.14
Om nu kungen väljer att fängsla officerarna, har flera av spelarna finfin erfarenhet av att fly från slottet. Då slipper man det smått oroande hotet att två av skeppen skjuter på det tredje som helt plötsligt byter kurs. Vidare har en fågel viskat i mitt öra att våra chanser att ta över skeppet är 50/50. Det är inga goda odds, knappt acceptabla då man knappt hinner ta fem simtag innan man fryser ihjäl i vattnet (om man nu blir påkommen och kastad överbord). Nej, Helenia har ingen anledning alls att försöka sig på "myteri" annat än att hennes kamrater kan komma att behöva hennes hjälp, vilket i och för sig är anledning nog. Jag personligen (Dina) vill inte lämna Kael i kungens aningen hårda händer (han är som sagt viktig för kampanjen) och tycker dessutom att planen inte håller.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet september 03, 2007, 16.00
Att tycka att planen är "dum" är väl kanske fel att säga, den kommer nog att gå bra. 50/50-chans, yeah right. Det finns ingen NPC på skeppet som kan slå Lerris i närstrid utan att använda magi, och det är tveksamt att det finns en elementarmagiker där. Om vi försöker så kommer vi att ta över skeppet, punkt. Det är i alla fall vad Lerris anser.

Dock uppnår vi inte särskilt mycket förutom att rädda våra egna skinn. Lerris anser att det är viktigare att hålla sig nära Kael och se till att assistera honom på alla sätt. Eftersom Kael verkar ha gått med på vad som gäller så tänker Lerris nog inte göra något förhastat, utan i alla fall vänta och se tills efter nästa middag. Då kanske vi kan omvärdera situationen, men inte så troligt.

OM vi ska meta-gama, så anser nog spelaren Robin att om vi vill överleva så är det bra att ta över skeppet och kila iväg med svansen mellan benen, men det är inte det som Lerris skulle gjort, så det blir det nog inte med andra ord. Så är det.

Lite is i magen, så kommer det nog att gå bra med andra ord, även i huvudstaden. Om det skiter sig, så klarar nog ni andra er där i alla fall (ni kan ju säkert ljuga er ur det, det kan inte jag  8)  ).
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet september 03, 2007, 16.14
Gör vad ni vill. Vi räddar världen. Vi kan även rädda er när vi har räddat världen.

/Gryningsjyckarna
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 03, 2007, 16.39
Om kungen troligen kommer skona soldaterna men inte officerarna så anser jag att vi genomför en flyckt natten före vi kommer till Ara. Vi kan ta oss ut ur lastrummet och iland med ekan/jollen utan att behöva döda i onödan. Det skulle vara till vår fördel om alla officerarna kunde fly utan blodspillan.

Väl på flykt och i land kan vi sedan hjälpa Kael genom att se till att benådade men fortfarande lojala soldater kontaktas mm. Detta är någonting som de övriga officerarna kan fullfölja efter vi startat igång det. Skulle vi behöva rädda Kael kommer vi att kunna göra det genom list och djärvhet innan eventuell avrättning.

Jag, och Simon, anser alltså att vi skall fly utan att döda i onödan. Sedan organisera en ny styrka med de soldater som väljer att stötta Kael. Sedan befria Kael och föra honom till säkerhet så att han och hans nya (troligtvis mycket mindre) arme kan göra det dom skulle göra innan.

Vi skall ju iväg och skydda halvalven så vi kanske inte hinner med att göra allt i min plan själva.

Simon kommer inte vänta och bli överlämnad i Ara. Han flyr i så fall själv för han är övertygad om att han inte kommer bli benådad.

Jag håller med om att det är obefintliga odds för oss att lyckas befria Kael till havs och därför borde vi vänta med det till ett bättre läge. Jag tror dock på följande strecksatser:
-Kael blev lurad in i denna fällan.
-Språngspjut kan vara vid liv och kanske är "spionen".
-Soldaterna kommer nog att benådas.
-Vi som officerare sitter ganska löst till, speciellt vi som öppet vände kungen ryggen.

Mvh /F 8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Alfredsson skrivet september 06, 2007, 09.18
Nej......inte fan dog jag vid rätt tillfälle....det är ju nu det roliga börjar och det som min karaktär va bra på. Han var ju inte bäst på att slåss det va ju du Dina :D

Det va som sagt kul att lira med er lycka till....and give em hell :twisted:
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet september 10, 2007, 19.35
Fin spelning. Vad gör vi härnäst? Alvskogen röstar jag för. Om någon ovänlig själ så mycket som nyser på mig hamnar jag på minus och ställer mig i ett lämpligt hörn och lipar en skvätt. När blir nästa spelning av?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 10, 2007, 21.41
Datum som funkar för mig i september är;

16/9, 21/9, 23/9, 28/9, 29/9, 30/9
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet september 11, 2007, 08.15
Cahit anser att vi bör hålla ihop tills vi läkt och skaffat nödvändig utrustning, proviant och hästar. Sedan tar vi oss gemensamt mot nordöst och över floden. Därefter då skickar vi iväg officerarna österut för att hitta Stålhandske medans vi själva tar oss norrut mot Alvskogen och Hallborg.

Söndag 16/9 Erik
Fredag 21/9
Söndag 23/9 Erik
Fredag 28/9
Lördag 29/9
Söndag 30/9
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet september 11, 2007, 08.55
Söndag 16/9 Erik, Robin
Fredag 21/9 Robin
Söndag 23/9 Erik, Robin
Fredag 28/9 Robin
Lördag 29/9
Söndag 30/9 Robin
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet september 11, 2007, 08.56
Citat från: "Dina"Fin spelning. Vad gör vi härnäst? Alvskogen röstar jag för. Om någon ovänlig själ så mycket som nyser på mig hamnar jag på minus och ställer mig i ett lämpligt hörn och lipar en skvätt. När blir nästa spelning av?

Alvskogen? Där dör man bara, alla vet att den är helt livsfarlig och man dör om man tittar in där. Nä, vi får hjälpa Hallborg på något sätt.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 11, 2007, 09.40
Anser att vi skall ta oss till Ara för att på fint Errol Flynn-maner rädda Kael från döden. Tycker det är en del i att hjälpa Hallborg.

(Corlos spelar Western... :? )Söndag 16/9 Erik, Robin
Fredag 21/9 Robin, Ewers
Söndag 23/9 Erik, Robin, Ewers
Fredag 28/9 Robin
Lördag 29/9
Söndag 30/9 Robin

/F 8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet september 11, 2007, 10.05
Citat från: "Ewers"Anser att vi skall ta oss till Ara för att på fint Errol Flynn-maner rädda Kael från döden. Tycker det är en del i att hjälpa Hallborg.

Öh. Det är den bästa idén ever. Det gör vi. Om ni andra inte är med på det slår jag ihjäl er.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: dagle skrivet september 11, 2007, 14.50
Fredag 21/9 Robin, Ewers, Per
Söndag 23/9 Erik, Robin, Ewers , Per
(updaterar när snart, har inte de andra datumen i huvudet)

Jag anser också att vi bör se till att kael inte bara skall dö för han har ett vilkigt uppdrag etc. Dock så borde vi på något sätt kunna komma i kontakt med alverna utan klonka in dit och kunna underlätta färden dit i framtiden.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 11, 2007, 17.00
23/9 är tyvärr inte aktuell, hade tydligen bokat upp mig. Är vi en man kort kan vi fortfarande köra på den 21/9 då det blir en lite kortare spelning.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet september 11, 2007, 21.34
Jag kan med stor sannolikhet vara med den 21/9.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet september 13, 2007, 09.21
Fredag 21/9 Robin, Ewers, Dina, (Erik)
Fredag 28/9 Robin, Dina
Lördag 29/9
Söndag 30/9 Robin, Dina

Jag är på den något ogenomtänkta idén att rädda Kael, men först när min karraktär är fulläkt. Detta kommer kräva 27 lyckade fysslag, såvida jag inte får hjälp på annat håll. Annars är det alvskolgen som gäller. Jag har nog en kontakt där.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 14, 2007, 17.27
Med en läkare i gänget kommer det gå mycket fortare.  :wink:

Låter som vi drar till Ara och gör en Errol!

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet september 14, 2007, 18.05
Se till att lyckas...
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet september 17, 2007, 13.48
Jag slutar 19 den fredagen, så jag blir sen.

Callisto är högst negativt inställt till att ta sig in i Ara och rädda Kael. Jag ser inte hur vi ska kunna lyckas med det. Nej det är bättre att åka till alvskogen som Dend är ljusvarelsen sa åt oss att göra? där borde vi ha en chans att uträtta nåt annat än att oxå bli hängda...

var vänlig hör av er om det blir spelning på fredag så jag vet.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet september 17, 2007, 18.54
Visst blir det spelning. 17.00 BR, Geddon.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet september 17, 2007, 21.48
Jag kommer inte heller förrän något senare, typ runt 19.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet september 17, 2007, 22.01
Eftersom även Robin (har jag för mig han sa iaf) och Erik jobbar och slutar lite senare så föreslår jag att ni inte börjar 17?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 17, 2007, 22.53
Check, vi börjar småputtra klockan 18:00 med dom som kan komma då, eftersom det kommer att bli en del diskuterande om vad nästa drag skall bli. Ardress, Frost och Språngspjut vill till exempel resa söderut. Inget kommer dock att beslutas föränn resten av gruppen har samlats.

Så, 18:00.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 22, 2007, 13.46
Hej allihop!

Ber först om ursäkt för att jag brusade upp lite väl mycket igår. Skulle som Carlos sade ha släppt det hela med en gång istället.

Vill med det här inlägget försöka belysa vad jag anser om vår grupp och dess sammanhållning, band till varandra, målsättningar mm.

För det första tycker jag att vi alla borde samlas för en fika under absolut ingen tidspress alls, för att utröna vilka våra övergripande mål är. Därefter borde vi utarbeta en grovt huggen plan för att nå målen.
Grundförutsättningen för att det är någon mening med ovan nämnda fika är att du som spelare anser att vi är en grupp och att du kan tänka dig att inordna dig under gruppens vilja när så blir fallet. Är svaret på frågan att du kan tänka dig att följa med när du måste men inte tänker hjälpa till trotts att du inte fick som du ville så är fikat ingen ide, då du själv inte låtit dig ingå i gruppen.

Andra saker som jag funderat på efter gårdagens spelning, som kanske kan bidraga till ett effektivere och mer positivt spelklimat, är att vi kanske skall försöka involvera de övriga spelarna mer i vad vi har för ideer och planer. Som det är just nu känner vi inte varandra och delger inga tankar och ideer innan vi sätter dem i verket. Här är jag själv en riktigt god kolsupare.
Jag upplever att vi generellt är negativa till olika ideer och förslag som kommer upp. Regelmässigt ges varje ny ide en skarp granskning ur det mest pessimistiska synsättet och alla tänkbara negativa aspekter av händelseförlopp belyses omedelbart. På detta sätt stryps den överväldigande mängden ideer i sin linda samtidigt som det främjar ett handlande där man i ensamhet eller utan att delge sin intention försöker genomföra sina egna ideer utan de övrigas vetskap, eftersom man ändå säkert blir nerrackad och/eller stoppad. Om man istället försöker se de positiva sidorna i ett förslag först så kommer man kanske att kunna få en synergieffekt, även om planen/iden inte är felfri från början.
Dessutom är det så att det påverkar slpelledaren om vi alltid räknar upp fel/brister/hinder för alla planer men sällan eller aldrig talar om vilka positiva aspekter i miljö/terräng/läget som talar för vår fördel. Man måste inte påminna SL om alla negativa modifikationer, kanske istället beskriva vilka fördelar man ser i den givna situationen. Dock utan att tjata, för det gillar ingen SL. ;0)

När det kommer till nyttjande av färdigheter så gör vi nog bäst i att inse att det är värdet på rollformuläret som avgör hur duktiga vi är på de olika färdigheterna. Min karaktär är tex väldigt duktig på heraldik men jag som spelare är nästan helt ovetande. Alltså låter jag SL beskriva min kunskap. Jag bara talar om när jag avser använda min kunskap och beskriver vad jag vill uppnå, SL får sedan beskriva resultatet av mina ansträngningar. Specifika detaljer i färdighetsutövandet borde hållas generella då karaktärens skicklighet ofta överstiger spelarens. Enda undantaget är sociala färdigheter då själva rollspelandet spelar stor roll för modifieringen av svårighetsgraden.

Pratade med Carlos precis och han tyckte det var ok att vi får en spelning till att bara prata ihop oss, en spelning i realtid där vi inte har någon ambition att komma vidare rent tidsmässigt. Fick också reda på att mista antalet spelare i en grupp är två spelare så om det finns spelare som absolut inte kan tänka sig att vara delaktig i vad de övriga tänkt hitta på så går det bra att splittra gruppen för en spelning eller två.

Nu hinner jag inte skriva mer men skulle väl kunna fortsatt en stund till. Detta var nog dock det viktigaste. Konstruktiv och självransakad kritik uppskattas men svar av Pasistandard undanbedes vänligt.

Mvh /Fredrik
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet september 22, 2007, 18.14
Hej hopp.

Jag tycker att vi verkar ha kommit till någon slags gemensamt korttidsmål förra spelningen:

Calldors/Pers plan verkar som en mycket ljus idée! Det enda vi behöver komma överens om är detaljerna. För vad jag minns så var det ingen som utryckte något emot den?
Dessa detaljer kan vi nog lika gärna försöka komma överens om via forumet för att slippa ödsla mer speltid?

Callisto kan hjälpa till genom att försöka ta sig in i staden _själv_, sälja svärdet/svärden åt oss och kolla upp det allmänna läget i staden. Även luska ut information som vi gemensamt kommer fram till att vi behöver.

Detta skulle för att kunna spara ytterligare tid ske innan vår nästa gemensamma spelning om ni tycker det är en bra "början"? För det verkar ju som att några inte är riktigt 100 på vad ni ska göra i Ara egentligen?

Detta utesluter ju självklart inte att någon annan försöker ta sig in i staden om så önskas, Callisto bara påpekar att hon jobbar ensam.

När vi sedan samlat nödvändig information kan vi återgå till att bygga upp detaljer kring "TeH Plan!" Och vid det laget har alla förhoppningsvis klart för sig vad deras karaktär har för mål med livet o.s.v.

Discuss
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 23, 2007, 01.12
Personligen, som jag uttryckte tidigare, så är jag helt och hållet ovan till att en grupp är såpass oense som eran just nu är. Det känns som om ett antal personer drar åt olika håll. Detta är det väl igentligen inget fel på, men när en sida inte vill ge med sig så kan det leda till långa stillestånd, argument som sträcker sig från rollperson till spelare och där igenom dåligt spelklimat.

Vad jag inte håller med om som pekats åt är att respekt och vänskap inte kan existera fullständigt mellan två karaktärer som drar åt just olika håll. Faktumet är ju att ni har precis samma mål i kampanjen. Om din karaktär helt enkelt inte är intresserad av att spela kampanjen så har du misslyckats med att skapa denne inom de enda stora ramarna som finns. Jag förutsätter dock att ni alla är det och därigenom har karaktärer som i slutändan faktiskt vill det samma.

Vägarna till lösningen och som någon beskrev det 'räddandet av riket' är ju dock många och där i ligger problemet. Vissa tror att svaren finns hos alverna. Andra har sett storheten i marsalk Kael, någon kanske tänker leva upp till löftet och hjälpa Hallborg, o.s.v.

Som jag nämnde under förra spelningen så är det helt okej om ni väljer att dela på er. Detta innebär inte alls att era karaktärer måste avsluta vänskapsband ni har eller att respekt behöver gå förlorad. Om ni inte kan komma på en lösning, så låt naturen ha sin gång. Jag tycker att de som vill hjälpa Kael bör göra det och respektera de som är av annan åsikt. De som vill till alvskogen, ta er dit. Vill ni göra något annat, kom överrens om en mötesplats där ni senare träffas och delar eran erfarenhet och information ni kommit över. För i slutändan har ni /samma/ mål. Det är inte en jättebra lösning, men den är fullkomligt acceptabel i min åsikt.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet september 23, 2007, 16.01
Lerris har det ju jobbigt just nu eftersom det inte finns någon som kan säga till honom vad han ska göra, för första gången i hans liv.

Men vad jag vill att vi göra är ju ganska tydligt för de flesta misstänker jag. Rädda Kael. Jag anser nog att vi kan ta profetian och ignorera den (alvernas tid är ändå förbi) och faktiskt samarbeta med Trafels fraktion. Det kan leda till många bra saker, vi kan kanske få ut Kael, vi kan kanske få hjälp med Hallborg och göra riket starkare. Bra saker.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet september 23, 2007, 22.31
Ät bajs Ewers. Mina svar har en jävligt hög standard.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet september 25, 2007, 15.46
Dina? Erik? Pär? - Lever ni?

spelning lördag eller söndag? eller fredag för den delen?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 25, 2007, 21.40
Vad har jag missat?

Nu på lördag eller söndag?


Ingen talar om något för mig!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet september 25, 2007, 22.11
Jag undrar också vad jag har missat. Har vi ett datum inbokat?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 25, 2007, 22.27
Som det ser ut nu är jag upptagen hela helgen. Påminner om styrelsemöte nu på söndag.

/F
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet september 25, 2007, 22.37
Jag är också uppbokad hela helgen men håller med om behovet av att prata ihop oss innan nästa spelning. Föreslår att vi börjar med att diskutera vad vi vill med kampanjen out-of-character.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet september 25, 2007, 22.38
jamen... läs våra inlägg och svara då kanske?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet september 25, 2007, 22.39
Carlos gör en sån fin lista på bokningsbara datum plx
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 25, 2007, 22.54
Håller med Erik om att vi nog behöver prata lite spelare emellan innan nästa spelning. Vi behöver prata om vad vi vill göra av kampanjen mm.

Dessutom tycker jag att vi känner varandras karaktärer alldeles för dåligt. Därför tycker jag att vi borde beskriva våra karaktärer mer ingående vad avser kunskaper och färdigheter, så vi inte hamnar i sådana situationer som när Kahit skulle spåra utan att ha färdigheten mm. Vi borde alla ha vetskap om de tio bästa färdigheterna hos varandra samt hur bra vi är på dom. Vad jag menar är att vi nu en gång helt enkelt berättar våra färdighetsvärden på de tio bästa färdigheterna samt ev övriga "udda" färdigheter som vi borde känna till. Detta för att vi bättre skall kunna utnyttja gruppens resurser, planera framtida drag samt ha en mer riktig helhetsbild av gruppen.

Detta skulle naturligtvis kunna ske på början av nästa spelning.

Sedan tycker jag att vi varit dåliga på att rollspela vardagliga samtal mellan våra karaktärer. Samtal om barndom, familj, uppväxt, framtidsdrömmar, favoritfärger mm. Som läget är nu vet vi nästan ingenting om varandra vilket inte ger något djup till gruppens karaktärer. Vi vet ju pinsamt nog mer om våra SLPer än om varandra...

/F
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 26, 2007, 00.15
Datum som är öppna just nu är;

Fre 5/10
Lör 6/10
Sön 7/10

Sön 14/10

Fred 19/10
Lör 20/10
Sön 21/10


Rekommenderar en lördag så snart som möjligt då den andra gruppen är frusna tills det att ni spelat.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet september 26, 2007, 07.51
Jag tar gärna en fika innan spelningen.

Fre 5/10 Dina
Lör 6/10 Dina
Sön 7/10 Dina

Sön 14/10 Dina

Fred 19/10 Dina
Lör 20/10
Sön 21/10
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet september 26, 2007, 08.18
Jag kan inget av nedanstående datum.

Fre 5/10 Dina
Lör 6/10 Dina
Sön 7/10 Dina

Sön 14/10 Dina

Fred 19/10 Dina
Lör 20/10
Sön 21/10
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet september 26, 2007, 10.23
Fre 5/10 Dina
Lör 6/10 Dina
Sön 7/10 Dina, Robin

Sön 14/10 Dina, Robin

Fred 19/10 Dina, Robin
Lör 20/10
Sön 21/10 Robin
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet september 26, 2007, 14.52
Fre 5/10 Dina, (Ewers)
Lör 6/10 Dina
Sön 7/10 Dina, Robin

Sön 14/10 Dina, Robin, Ewers

Fred 19/10 Dina, Robin
Lör 20/10
Sön 21/10 Robin, Ewers
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: dagle skrivet september 26, 2007, 19.54
Fre 5/10 Dina, (Ewers), Per
Lör 6/10 Dina, Per
Sön 7/10 Dina, Robin, Per

Sön 14/10 Dina, Robin, Ewers, Per

Känner också att en fika skulle kunna vara bra för att kunna sätta sig in hur de andra karaktärerna fungerar så att man lättare spela som grupp.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Sparvel skrivet september 26, 2007, 22.48
Sön 14/10 Dina, Robin, Ewers, Per, Marie (med reservationer för ev. jobb till 15 tiden)

Jag tycker ändå vi kan fortsätta disskussionen via forumet innan vi får ihop en fika?
Ska alla skriva ner en kort liten pryttel om sina karaktärer då? lite saker de andra borde veta om våra chars. kanske inte ingående om bg historien men små saker som ifall charen är för eller mot att alverna är slavar? om man tycker att alla från hallborg är fyllesvin, om man har någon hobby? etc etc..
?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet september 26, 2007, 23.42
14/10 bokar jag, från 14:00 till runt 22:00.

Marie, du får droppa in när du kan, sköter din karaktär så länge, och Eric sorry, men vi kommer alltid att köra om fem av sex spelare kan. Får hoppas att du inte blir den sjätte i framtiden. Är det något speciellt du vill ha gjort så ta det med mig före spelningen. Annars kommer du bara generellt att ligga lågt.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 01, 2007, 00.59
Pratade med Marie, Ewers och Per och det verkar som om det bästa datumet för en liten träff för att diskutera era karaktärer är den 10/10 klockan 20:00.  Så för dom som vill gå igenom vad erat nästa drag skall bli så blir det en get together på Geddon då.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 01, 2007, 22.15
Viktigaste att göra på fikan är att metaspela presentation med frågestund om våra karaktärer samt samtala om hur vi vill spela i framtiden. Planering kommer i tredje hand.

/F 8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet oktober 15, 2007, 11.59
Ur askan in i elden. Askalanea har gjort detta förut och gissa vad som hände med våra föregångare? Btw, Kaels nakna skinkor pryds numera av "Helenia saved this ass", på satenu förstås :D

När blir nästa spelning?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet oktober 15, 2007, 13.44
Blir ingen nästa spelning för er. Rhian kommer utlösa "the Doomsday device" och hela jävla världen rämnar.

Peace
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: deadbolt skrivet oktober 15, 2007, 21.35
på tiden, er värld är lam utan mig.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 22, 2007, 05.53
Nästa spelning tar vid i grottorna under Si-Nel tillsammans med Askalanea. Om han har helande möjligheter verkar han inte ämna nyttja dem, så flera av er är svårt skadade, speciellt Julius. Föreslagna datum;

28/10
10/11
11/11
24/11
25/11
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 22, 2007, 10.21
28/10
10/11 Ewers
11/11 Ewers
24/11 Ewers
25/11 Ewers


Carlos: Jag undrar hur mycket vi vet om Askalanea? Har vi fått veta vad dom andra Rp rapporterade till Kael?
Jag finner det svårt att spela kommande spelning utan att ha koll på vad min karaktär vet om just denne magiker.

Mvh /F
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 22, 2007, 12.06
Tänkte ta det i början på nästa spelning, men för de nyfikna så vet ni följande.

Askalanea är chef över den spiritistiska förgreningen i magikerakademin i landet. Han anses vara en en sträng lärare, med en avsky för svaghet, och inte helt angenäm att ha att göra med. Ingen kan dock i frågasätta hans kunskaper vilket har gjort att många värdesätter hans råd. Askalanea var bland de första att upptäcka att planen som den religiösa världsbilden är uppbyggd efter hade skiftats och Bucias plan nästan intergrerats helt med Erebs efter konfluxen.

Allierade till Kael har spekulerat i att Askalanea i sin eftersträvan av makt tagit kontakt med Radel självt genom att gå över lik. Hurvida detta är sant eller ej, eller vad dessa två skulle kunna erbjuda varandra, vet man inte med säkerhet, men det skulle inte gå emot bilden som gemene man har av dennes personlighet. Andra rykten gör sig också gällande att Askalanea skulle ha dräpt eldkultens översteprästinna Anna-Pichel under förräderiet i Nyg. För att få klarhet i dessa rykten sattes han i husarrest i slottet i Ara i för ett par månader sedan.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet oktober 22, 2007, 20.55
28/10
10/11 Ewers
11/11 Ewers Erik
24/11 Ewers Erik
25/11 Ewers Erik
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet oktober 24, 2007, 11.48
28/10
10/11 Ewers, Dina
11/11 Ewers, Erik, Dina
24/11 Ewers, Erik, Dina
25/11 Ewers, Erik, Dina
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet oktober 31, 2007, 00.39
Vi kör den söndagen den 11/11, klockan 14:00 för dom som kan.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet oktober 31, 2007, 22.24
Check!

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet november 05, 2007, 09.36
Tack för den. Jag kommer att elda upp er om jag dör nu på söndag för att jag inte är där.  :evil:
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 05, 2007, 12.15
Som redan dom gamla grekerna sa om de som inte är uppdaterade med sina forum. You snooze, you lose.

Ni andra kan ju redan nu prata ihop her om vem som ska bära Robins karaktärs kropp efter han går och dör av den missade-spelningen förbannelsen.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet november 06, 2007, 15.27
Inte kan ni väl ens tänka på att en halt gammal man skulle kunna vara en av dem som skulle bära honom i så fall. Han är ju så stor och jag så liten...

/Simon  :(
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet november 08, 2007, 21.29
Kan ni börja vid 16? ska försöka vara där då
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet november 08, 2007, 23.46
Det är en söndagsspelning, alltså kan vi inte börja kl 16.00. Däremot kan vi ta det piano tills du kommer så att du inte dör innan du är med på spelningen. Marie kommer ochså lite senare.

/F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 14, 2007, 14.42
Förslag på nästkommande spelning är;


23/11
24/11
30/11
1/12
7/12
8/12
9/12
15/12
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet november 14, 2007, 16.19
7/12 Robin
9/12 Robin
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet november 15, 2007, 06.23
23/11 Kari
24/11 Kari
30/11 Kari
1/12 Kari
7/12 Robin, Kari
8/12 Kari
9/12 Robin, Kari
15/12 Kari
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 16, 2007, 23.48
23/11 Kari
24/11 Kari, Hake
30/11 Kari, Hake
1/12 Kari
7/12 Robin, Kari, Hake
8/12 Kari,
9/12 Robin, Kari, Hake
15/12 Kari, Hake
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet november 17, 2007, 14.21
23/11 Kari
24/11 Kari, Hake, Dina
30/11 Kari, Hake, Dina
1/12 Kari
7/12 Robin, Kari, Hake
8/12 Kari, Dina
9/12 Robin, Kari, Hake
15/12 Kari, Hake
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 20, 2007, 09.52
dags för folk att svara lite kraftfullare här!  :)  Annars automat "forfeitar" vi ju den 24:e.  den som läser som känner någon kan väl försöka jaga tag och "elda på" denna.

jag vet att Robin är borta denna helgen, och det är ju såklart trist, men det verkar ju ändå som att vi inte kommer att kunna få till en spelning med alla redan då Dina och Robin verkat få svårt att matcha datum.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 20, 2007, 10.03
23/11 Kari
24/11 Kari, Hake, Dina, Marie
30/11 Kari, Hake, Dina
1/12 Kari
7/12 Robin, Kari, Hake
8/12 Kari, Dina
9/12 Robin, Kari, Hake
15/12 Kari, Hake

Marie kan spela på lördag hälsar hon. :)  Ska vi försöka få till en spelning då?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet november 20, 2007, 13.35
23/11 Kari
24/11 Kari, Hake, Dina, Marie, Erik
30/11 Kari, Hake, Dina, Erik
1/12 Kari
7/12 Robin, Kari, Hake
8/12 Kari, Dina, Erik
9/12 Robin, Kari, Hake, Erik
15/12 Kari, Hake
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: dagle skrivet november 20, 2007, 22.47
kan lördagen den 24/11 (troligtvis alla andra datum också)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 21, 2007, 02.00
Lördagen är lite tveksam just nu, men jag skall återkomma så fort jag vet med säkerhet hurvida jag kan eller inte.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 21, 2007, 12.27
nu e du dum Carlos!  klart vi spelar på lördag!  :)  pls...
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet november 21, 2007, 16.49
Nej det är bra. Jag kan ju inte vara med!  :cry:
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 21, 2007, 19.49
Jag är bokad på lördag fram till 19:00. Kan dock lira från 19:00, fram till 01:00 - 02:00 om ni känner för en sen spelning. Inte jätteoptimalt och beror väl lite på planerna ni har på söndag.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet november 21, 2007, 21.48
som en fredagsspelning, helt enkelt... fast på lördag.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 22, 2007, 00.29
Precis!

Om vi får ihop ett okej från 4 pers, så kör vi.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 22, 2007, 13.06
ok för mig.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet november 22, 2007, 14.52
Jag kan nog 30/11 annars, om ni vill flytta fram det en vecka. Vill egentligen inte, men jag kan då.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 22, 2007, 23.23
ok, lite snabba ryck nu pojkar och flickor. :)

Alla utom Robin kan spela nu på lördag från kl 1900. Vill vi det?
Jag är på, så även Kari och Marie. Någon mer??

Om alla är på utom Robin tycker jag att vi kör, det kommer bli svårt att få till spelningar när alla kan.

Sorry Robin.  :(

//Hake
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 23, 2007, 02.18
Fick ett okej från Per, så vi kör från 19:00 den 24/10 till så sent ni vill.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet november 23, 2007, 07.27
Jag kan och kommer.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet november 23, 2007, 18.56
Jag kan också.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 26, 2007, 01.12
8/12  Kan INTE jag.  Men har kollat med Kari och Carlos och om ni andra kan så ändrar vi till fredagen den 7/11?  Annars får vi försöka få in ett annat datum lite kvickt.  Sorry, men jag var visst inbokad på Western med Ewers. :(
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet november 26, 2007, 08.27
Jag kan inte 7/12, är i Stockholm.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 27, 2007, 01.29
Föreslår att alla i grupp 1 (Erik, Hake, Kari och Dina) kollar upp den 15/12 för eventuellt lir. Funkar inte det så tycker jag vi kör den 8/12 som planerat ursprungligen. Hake kommer ju att finnas i lokalen om något jätteakut inträffar. Detta för att jag vill få till en spelning innan mellandagarna. Jag vet att många kampanjer spelas just nu, men tempot är i mitt tycke alldeles för lågt. Är ni öppna för vardagsspelningar, mellan 15:00 - 22:00 så kan vi förståss ordna en sådan, eller fem, i stället.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: deadbolt skrivet november 27, 2007, 09.07
Annars kan Kehal återvända som segrare från de blodröda slätterna, behöver max 2 spelningar på mej för att styra upp det ;)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet november 27, 2007, 09.09
Den 15/12 går inte för min del.

När det gäller vardagsspelningar så kan jag torsdagar från 18.

/Erik
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 27, 2007, 09.29
jag kan spela i princip alla dagar fram till jul, förutom just den 8/12. det var väl ändå bara en preleminär bokning?

om det inte finns utrymme att ändra en sådan vill jag inte prel boka någon mer gång.

känns trist att missa en spelning när jag kan alla andra dagar. :(

hur är det, vi kan inte få till en spelning på söndag nu i helgen?  eller kanske redan på torsdag??

Jag kan som sagt inte spela den 8/12. annars kan jag alla övriga dagar. Det vore bra om vi kan skriva ned de helgdagar som vi inte kan spela, kanske kan vi finna något datum som passar alla? Känns som det vore bra om alla var med nu när vi är en ny grupp.  :)

Följande helger finns fram till Jul.

Fredag 30/11
Lördag 1/12
Söndag 2/12

Fredag 7/12
Lördag 8/12   Hake kan EJ
Söndag 9/12

Fredag 14/12
Lördag 15/12  Erik kan EJ
Söndag 16/12

Fredag 21/12
Lördag 22/12  Hake kan EJ
Söndag 23/12
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet november 27, 2007, 15.42
Jag kan lira 8/12 men inte 15/12.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 27, 2007, 16.51
:)  ok Dina, det var två av datumen.. men hur ser det ut på de andra? Vore som sagt kul om vi kunde hitta några datum där alla kan spela tycker jag.

Fredag 30/11
Lördag 1/12
Söndag 2/12

Fredag 7/12
Lördag 8/12 Hake kan EJ
Söndag 9/12

Fredag 14/12
Lördag 15/12 Erik kan EJ, Dina kan EJ
Söndag 16/12

Fredag 21/12
Lördag 22/12 Hake kan EJ
Söndag 23/12
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet november 27, 2007, 17.44
Fredag 30/11
Lördag 1/12 Kari kan EJ
Söndag 2/12

Fredag 7/12
Lördag 8/12 Hake kan EJ
Söndag 9/12

Fredag 14/12 Kari (samt Carlos) kan EJ
Lördag 15/12 Erik kan EJ, Dina kan EJ
Söndag 16/12

Fredag 21/12
Lördag 22/12 Hake kan EJ
Söndag 23/12

för mig funkar vardagsspelningar, undantag för tisdagar dock.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet november 28, 2007, 01.44
Fredag 30/11
Söndag 2/12

Fredag 7/12

Fredag 21/12
Söndag 23/12


Alright, vi gör ett försök att få till en spelning då alla kan. Har lämnat kvar de datum som verkar funka för er och mig. Erik och Dina, låt oss veta om så inte är fallet.

Vi börjar från topp, nu på fredag och söndag. Funkis?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet november 28, 2007, 08.33
Sorry, de enda datum som funkar för mig är 21/12 och 23/12.

Fredag 21/12     Erik
Söndag 23/12    Erik
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 28, 2007, 10.09
Men du kan spela på vardagarna Erik?  Torsdagar endast, var det så?
Jag kan spela alla vardagar mer eller mindre, får prioritera bort annat som träning om vi lyckas få till en spelning. Kom med förslag på vardagsspelningar Erik, då du verkar vara mest upptagen av oss alla. :)

Fredag 21/12 Erik, Hake
Söndag 23/12 Erik, Hake
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet november 28, 2007, 18.04
Fredag 21/12 Erik, Hake, Dina
Söndag 23/12 Erik, Hake, Dina
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet november 28, 2007, 20.31
Fredag 21/12 Erik, Hake, Dina, Kari
Söndag 23/12 Erik, Hake, Dina, Kari
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet november 28, 2007, 21.19
Jag kan följande Torsdagar:
13/12
21/12
10/1
17/1
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet november 30, 2007, 12.21
Då bokar vi in följande spelningar?

Torsdag 13/12
Fredag 21/12 Erik, Hake, Dina, Kari
Söndag 23/12 Erik, Hake, Dina, Kari
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet november 30, 2007, 12.24
Ska ni spela på santa maria!?  :shock:
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet november 30, 2007, 19.12
Shit, det går ju inte! Stryk den 23/12.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet december 01, 2007, 02.27
ok, verkar svårt svårt det här..
ska vi göra så här då kanske?  

lördag 8/12 (då jag ej kan vara med)

Torsdag 13/12  (då alla kan)

Fredag 21/12 Erik, Hake, Dina, Kari (då alla oxå kan)

Söndag 23/12 Erik, Hake, Kari (utan Dina)

Jag vet att det här är tråkigt, tro mig jag vill inte missa någon spelning. Men kanske borde vi göra så här för att komma någon vart?  

Vad tycker ni? Eller kanske framförallt, vad tycker du Carlos?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 01, 2007, 03.04
Jag tycker vi lirar den 8/12, 13/12 och den 21/12. Jag tror inte ni behöver mer än 3 spelningar för att lyckas med eller total-misslyckas med det Kael tänkt. Har en *liten* förhoppning om att få till en spelning i mellandagarna där grupperna slås ihop igen, men vi för se hur det blir med det. Det är trist att du inte kan vara med Hake, men om jag ska välja mellan två dagar faller definitivt den 23:dje bort.

Om ingen misstycker massor så bokar vi detta.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet december 02, 2007, 13.29
Check!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 10, 2007, 22.14
Spelningar framöver ser ut som följer. Grupp 1 lirar den 13:de (visst?).

Grupp 2 kan få en spelning den 15:de eller 16:de, då med en man kort. Ni väljer själva hurvida ni tycker att ni har lösa trådar ni vill knyta samman eller om allt är under kontroll.

Skulle vilja få till en spelning i mellandagarna likaså, om inte grupp 1 väljer att backa från att följa med Kael till fronten. Men tills vidare kan ni väll kolla upp hur följande datum funkar för er. Kan 6 personer så tutar och rider vi.

26/12
27/12
28/12
30/12
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: dagle skrivet december 11, 2007, 20.06
Lördagspelning > Söndagspelning ;) och om vi väntar på andra gruppen så kommer biffen aldrig lösas ;)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Getsen skrivet december 12, 2007, 00.47
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Spelningar framöver ser ut som följer. Grupp 1 lirar den 13:de (visst?).

Grupp 2 kan få en spelning den 15:de eller 16:de, då med en man kort. Ni väljer själva hurvida ni tycker att ni har lösa trådar ni vill knyta samman eller om allt är under kontroll.

Skulle vilja få till en spelning i mellandagarna likaså, om inte grupp 1 väljer att backa från att följa med Kael till fronten. Men tills vidare kan ni väll kolla upp hur följande datum funkar för er. Kan 6 personer så tutar och rider vi.

26/12
27/12
28/12
30/12

Hola. Som jag sa på spelningen så ska det hållas julfest den 15:e så spelning det datumet uteblir för mig. Om ni vill spela ändå så går det bra. Om ni vill komma på fest så går det oxå bra, men meddela gärna mig asap. Jag har för mig att vi prelbokade 16:e klockan tre och det är fina fisken imho.  
Gällande mellandagarna så kan jag alla dagar så vitt jag vet just nu. Senaste spelningen var snajdans fin. Heja oss!! :-)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet december 12, 2007, 12.33
Citat från: "Getsen"
Citat från: "Spiff Rymdspionen"Spelningar framöver ser ut som följer. Grupp 1 lirar den 13:de (visst?).

Grupp 2 kan få en spelning den 15:de eller 16:de, då med en man kort. Ni väljer själva hurvida ni tycker att ni har lösa trådar ni vill knyta samman eller om allt är under kontroll.

Skulle vilja få till en spelning i mellandagarna likaså, om inte grupp 1 väljer att backa från att följa med Kael till fronten. Men tills vidare kan ni väll kolla upp hur följande datum funkar för er. Kan 6 personer så tutar och rider vi.

26/12
27/12
28/12
30/12

Hola. Som jag sa på spelningen så ska det hållas julfest den 15:e så spelning det datumet uteblir för mig. Om ni vill spela ändå så går det bra. Om ni vill komma på fest så går det oxå bra, men meddela gärna mig asap. Jag har för mig att vi prelbokade 16:e klockan tre och det är fina fisken imho.  
Gällande mellandagarna så kan jag alla dagar så vitt jag vet just nu. Senaste spelningen var snajdans fin. Heja oss!! :-)

16:e, kl. 3 funkar.

/R
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 12, 2007, 22.45
Då kör vi den 16:de, 15:00. Beklagar Per, men jag ska ta väl hand om din karaktär. Slipa svärden och ta med gott humör. Ni har nog inte undgått att märka att nomaderna behandlar er som mindre värda. Stålhandske ämnar bevisa vad riktigt mod är och vad Celiskt stål är gjort av.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet december 13, 2007, 09.56
"Hur mycket blod måste jag vada igenom innan jag blir ren?"

- Sote Gote (-sama)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet december 13, 2007, 10.49
Jag är sjuk så jag kommer inte att närvara på kvällens spelning, sorry folks...
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 13, 2007, 10.58
Tråkigt att höra, Erik. Vi andra kör på som planerat. Bonusxp för tomtemössor.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 15, 2007, 20.15
Detta är lite sent skrivet, men jag glömde helt och hållet av att informera de som inte var med på föregående spelning.


Lir för samtliga grupper (som nu är en igen) den 16/12, klockan 15:00.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 17, 2007, 13.36
En salut till Kalldor vars namn jag äntligen börjat komma ihåg.

För er andra, preliminär spelning den 27/12. Kolla almenackorna hurvida datumet är okej. I så fall, start 15:00.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet december 17, 2007, 14.02
Det är rätt så tidigt för mig. slutar 16:45, kan _troligen_ kompa så att jag slutar 1445, men inte 100%.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Getsen skrivet december 18, 2007, 00.38
Så vitt jag vet är det kosher för mig, men jag skulle gärna vilja att gruppen träffas typ den 26:e och planera lite över hur vi ska göra från och med nu. Läget är ju för stunden öppet för både möjligheter och misslyckanden. Några brainstorm-idéer?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 18, 2007, 01.17
27/12 visade sig vara en dålig dag. Vi blir i alla fall 3 spelare back om vi inte börjar efter 19:00. Se gärna efter hurvida 26/12 eller den 28/12 skulle fungera i stället.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Getsen skrivet december 18, 2007, 01.56
Vilket som funkar för mig.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet december 18, 2007, 07.53
26/12 bra
28/12 dåligt
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet december 18, 2007, 08.10
26:e funkar men 28:e är bajs.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet december 18, 2007, 09.21
26/12 kan varken jag eller Hake, vi spelar Western.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 18, 2007, 14.05
Beklagligt, men lyckas vi samla ihop 5 personer till endera datumet så kör vi då.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet december 18, 2007, 15.34
26/12 funkar, dock kommer jag vara bakfull. 28/12 kan varken jag, Norén eller Marie. Vi spelar Western då.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 20, 2007, 02.32
Det fick bli den 26/12, det enda datumet som gick att få ihop, 15:00 och två man kort. Rekommenderar en funderare över vad ni vill göra härnäst.

I öst finns fartyget Havsulven och dess besättning, väntandes i Uttil på nyheter eller nya order. Torbert säger sig kunna väcka upp Jolian med deras medhåll. Med sedan då?

I väst, 40 mil in bakom fiendens linjer ligger Södraborg, Eldafreds huvudstad där Aparchan tagit spillrorna av den en gång stora eldkulten. Där sägs också Avaloks son vila, i väntan på.. något. Att Bucia skall stiga ner, eller för att nyttjas i kriget?

I norr finns Radels före detta högborg, Ravid-I-Jaer, Stad i Järn. Utan hans styrande hand kanske svartfolken har vänt sig emot sina tidigare herrar, eller splittras i kaos och inbördes stridigheter som på höglandet. Lever en handfull dvärgar fortfarande? Kan de nyttjas?

Till sist, mitt i bland er har kriget tagit en ny vändning. Den Vita Vilan har fallit till Kellendras trupper och öppnat en väg västerut för första gången på sex månader. Men förlusterna var stora, och med Stålhandskes död har Rasmus Eld stigit fram för att axla manteln. Tänker ni stödja honom? Eller kanske gå emot honom för att ta kontrollen över trupperna själva?

Detta är bara de ideer jag hört komma från er. Nu finns inte längre en vakande hand från en överordnad. Kriget och era fiender har skördat samtliga som en gång sade sig leda er. Så tänk igenom vad ni tycker ska bli nästa steg, så kör vi stenhårt. Och kom ihåg.. kommer du för sent till spelningen så kommer Ankar Girep och tar dina ögon.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet december 21, 2007, 10.06
HELVETE.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet december 21, 2007, 11.18
Kommer inte att tillåta "spring" mellan spelrummen men kommer inte sura om Robin och/eller Hake väljer att lira Drakar istället. I min kampanj dör det ju inte en eller flera spelare per spelning... :wink:

/F 8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet december 21, 2007, 13.53
kan bara hålla med robin.  HELVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 27, 2007, 16.49
Gick ju bra förra spelningen, även om det blev lite sent. Från nordväst får ni nyheter om att Madels Fort har förstärkts och att vänliga trupper är på väg mot den Vita Vilan. Nästa spelning kan bli intressant, ni kanske får till dom fredssamtal ni önskat med Girep. Lite datum;

4/1
5/1
6/1

11/1
12/1
13/1

18/1
19/1
20/1

25/1
26/1
27/1

Skriv ner er om ni kan. Får vi ihop 5 personer, så kör vi.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet december 28, 2007, 08.34
I'm just falling of the end
My blood's calling for revenge

Kan nog alla datum
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet december 30, 2007, 03.18
Lite datum föll bort omedelbart. Försöker igen.

12/1
13/1

18/1
19/1
20/1

25/1
26/1
27/1
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet december 30, 2007, 04.03
12/1 Kari
13/1 Kari

18/1 Kari
19/1 Kari
20/1

25/1
26/1
27/1
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet december 31, 2007, 09.48
12/1 Kari, Robin
13/1 Kari, Robin

18/1 Kari, Robin
19/1 Kari, Robin
20/1 Robin

25/1 Robin
26/1 Robin
27/1 Robin
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet januari 02, 2008, 20.42
12/1 Kari, Robin
13/1 Kari, Robin, Erik

18/1 Kari, Robin, Erik
19/1 Kari, Robin, Erik
20/1 Robin

25/1 Robin
26/1 Robin
27/1 Robin
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Getsen skrivet januari 06, 2008, 17.25
ONLAJN!! Äntligen.

12/1 Kari, Robin
13/1 Kari, Robin, Erik, Ros

18/1 Kari, Robin, Erik, Ros
19/1 Kari, Robin, Erik, Ros
20/1 Robin, Ros

25/1 Robin, Ros
26/1 Robin, Ros
27/1 Robin, Ros
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 06, 2008, 18.24
12/1 Kari, Robin
13/1 Kari, Robin, Erik, Ros, Marie

18/1 Kari, Robin, Erik, Ros, Marie
19/1 Kari, Robin, Erik, Ros, Marie
20/1 Robin, Ros, Marie

25/1 Robin, Ros, Marie
26/1 Robin, Ros, Marie
27/1 Robin, Ros, Marie


Fick ett okej från Marie, så vi kör den 13/1, 15:00. Har fått förfrågningar om en gruppdelning, men det kommer i så fall att ske efter eventuellt möte med Girep då det kommer att bli lite farligt.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet januari 09, 2008, 12.35
check på söndag.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 09, 2008, 22.40
Det kanske behöver klarifieras, spelningen på söndag tillhör soldat-gruppen. Det vill säga de som samlats runt Robins karaktär då han för tillfället har högst rank. Sker en delning av gruppen så spelar Lerris grupp vidare. De resterande får helt enkelt ursäkta sig och boka datum till en annan gång.

Vad som troligtvis kommer att ske efter era lyckade fältslag är att en representant från Eldafred kommer att acceptera erat förslag om att träffa Girep. Detta, om ni väljer att gå med på det, kommer i så fall troligtvis att ske i Södraborg. Det bör nämnas att traditionen säger att då ni bett om mötet, väljer den svarande vart det skall hållas.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet januari 14, 2008, 01.57
gjorde vi mål på dem? vann vi matchen? eller hur många dödade vi innan vi strök med? INFO!!!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 14, 2008, 04.12
Det hände lite stuff efter att du begav dig.


Efter en seriös brainstormning som närmade sig klockan 03:00 kröp era karaktärer tillbaka till Girep och bönfallde honom att skona er. Efter ett trippelperfekt charm-slag som bringade en tår till Gireps öga då Lerris förtäljde om sin barndom som pärlfiskare med vattenfobi gick han med på att göra er till dödsriddare (flest bonusar) i sin tjänst. Efter ett dråpligt fummel fick ni rulla fram er nya odöda ras från monsterboken. Du blev en dödshand. Tänk 'the thing' från familjen Addams.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet januari 14, 2008, 07.49
woohooo! jag ger ALLA fingret..  :twisted:
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet januari 14, 2008, 09.49
Det var det roligaste jag läst på länge...

"Efter ett trippelperfekt charm-slag som bringade en tår till Gireps öga då Lerris förtäljde om sin barndom som pärlfiskare med vattenfobi..."

Nu består gruppen av familjen addams... Det har verkligen gått utför efter att Rhian dog...
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet januari 14, 2008, 13.46
Jag blev en dödsgast! Yaay.

Nästa spelning 19/1.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 14, 2008, 16.15
Neeej! Det sket sig för mig. Funkar den 18/1 istället för er andra?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet januari 14, 2008, 20.34
Funkar för mig, liksom det nya modemet!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet januari 15, 2008, 09.37
NEJ.

Det är Western-spelning mit Fridrich då. Jag & Mattias kan mao inte.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet januari 15, 2008, 10.26
Jag kan på fredag. Från 19 och framåt.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 15, 2008, 12.30
Kan Robin eller Eric tänka sig att lägga sin karaktär i någon av de andras händer, då jag misstänker att Erik inte kan den 20:de och Robin som sagt, den 18:de. Om jag inte hör personligen från Hake så kommer jag inte att räkna med hurvida han kan vara med eller ej.

Om inte så finns det ett annat datum som funkar i januari för min del, och det är den 26/1.

Då jag inte vill att det skall passera för lång tid från föregående spelning till den kommande, främst för att känslan och framför allt det som sagts skall finnas färskt i minnet, så kommer jag att pusha på spelning på någon av de tre ovan nämnda datum.

Lyckas alla komma överens och meddela mig på forumet senast på torsdag att den 26/1 funkar så kör vi då. Annars spikar jag fredag eller söndag..
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Den Gamle skrivet januari 15, 2008, 12.35
Jag kan överlåta förvaltarskapet av Cahit till någon annan, det är lugnt.

/Erik

PS. Jag kan inte den 20:e och dessvärre inte heller den 26:e.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet januari 15, 2008, 14.22
18/1 Dina, Erik
20/1 Dina
26/1 Dina
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet januari 15, 2008, 16.35
18/1 Dina, Erik
20/1 Dina, Robin
26/1 Dina, Robin
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Getsen skrivet januari 16, 2008, 16.11
Finns viss risk att det dyker upp akuta saker som gör att jag inte kan spela nu i helgen. Hör av mig om det blir så.

18/1 Dina, Erik, Ros
20/1 Dina, Robin, Ros
26/1 Dina, Robin, Ros
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Kari skrivet januari 16, 2008, 17.26
18/1 Dina, Erik, Ros, Kari
20/1 Dina, Robin, Ros
26/1 Dina, Robin, Ros
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 17, 2008, 16.36
Okej, okej, vi kör den 20/1, 14:00. Spikat i samma material som Kapten Amerikas sköld.

Dock utan Kari och Eric. Främst för att ni har missat färre spelningar en de andra som skulle ha fallit bort under andra datum. Är det något speciellt ni vill utföra i eran frånvaro så kan ni höra av er eller posta här.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: hake skrivet januari 20, 2008, 20.25
R.I.P

jaha, så är vi nu borta allihopa och kampanjen slut!  :(  
Så här i efterhand så borde vi kanske inte ha spelat den här spelningen utan Erik och Kari, men gjort är gjort.  Vill bara tacka alla spelare samt Carlos för en härlig kampanj! Den roligaste för mig hittils.  :D

Må våra hjältemod leva vidare!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: GrandPA skrivet januari 20, 2008, 21.48
Tråkigt att ni misslyckades med att "lösa" kampanjen men vad gör det så länge man har haft kul. Det hade iaf jag, hoppas ni andra hade det med. Hoppas att även du (Carlos) har haft det kul trots dina misslyckade spelare. Inte ens med extraliv kunde kampanjen lösas. :wink:

Ser fram mot nästa kampanj. Ska kanske låta bli att spela ett mongo då och i stället försöka bidra med lite tankeverksamhet istället ( i den mån det nu är möjligt). :D
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Ewers skrivet januari 20, 2008, 22.21
Förstår av inläggen att kampanjen tagit slut och att ondingarna lyckades vinna. Så kan det ju bli ibland...  :cry:

Tackar Carlos för en rolig kampanj och två intressanta karaktärer. Inte ens med extraliv fick jag vara med på slutet, men så brukar jag ju inte få det någonsin.  :wink:

Ser fram emot att få spela mer med Carlos i framtiden, vilken kampanjmiljö det än månne bli.

Kram /F  8)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet januari 20, 2008, 23.02
Med Rhian skulle saken varit biff.

"Samlas kring mig!" Chopp...

Tack för en rolig kampanj Carlos:)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Getsen skrivet januari 21, 2008, 00.11
Jo, det var kul. Även när vi dog. Även andra gången. Hoppas det blir en fortsättning. :)
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Dina skrivet januari 21, 2008, 02.06
Föregående inlägg har nämnt allt som bör sägas. Riktigt kul kampanj där jag fick chansen att spela två helt olika karaktärer. Som jag sa i början på dagens spelning: Idag är en riktigt bra dag att dö på.

Stor puss till dig Carlos, för din enastående förmåga att spelleda.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 21, 2008, 07.51
Tack pojkar och flickar, det värmde.


Rolig historia kring svärdet som Liko hade, som trots allt bidrog en hel del till resultatet.

Cyrek, den första chefen för underrättelsetjänsten anlitar tjuven Lofoten att stjäla svärdet, detta i ett försök att locka ut viktiga medlemmar av eldkulten ur Nyg och slå till mot dem utanför skyddet av deras murar. Det lyckas och Lofoten tar sin tillflykt till Anjubile Hebe, ett tempel i dyrkan av vattenanden Hebe. Spelare som behöver hjälp att infiltrera eldkulten får dock svärdet med sig, detta för att komma på god fot med Aparchan och Ana-Pichel.

Senare i kampanjen uppdagas det att svärdet nog är ganska kraftfullt i och med visioner om Lycius död. Så man anlitar Lofoten igen för att stjäla samma svärd. Detta funkar ännu en gång, i kaoset i Nyg under nyåret försvinner han som en skugga över portarna. Liko, vild av raseri reser mot Si-Nel för att hämta det som är sitt.

So far so good. Detta är ju ett utmärkt tillfälle att bekämpa en försvagad Liko, eller att hämta svärdet som är oerhört kraftfullt för att nyttja självt. Legenden säger ju att när svärdets eldar tänds är det början på Barbias undergång. Men, samtliga spelare är fullt upptagna med annat kampanjstuff och den plotten glöms för ögonblicket av. Så Liko strosar in i Si-Nel, goes apeshit när han får tag på Lofoten och stryper denne, samt hämtar tillbaka det som är sitt.

Vad som hände sedan är ju alla varse om som lirade sista spelningen..
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Apanpapan skrivet januari 21, 2008, 08.19
Hey, vi var ju på väg men kungens dumma magiker satte stopp för oss.

"Det krävs en marskunk för att sänka Klogars klan."

Hur gick det sen då? Går Ereb under?
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: deadbolt skrivet januari 21, 2008, 13.00
Det var grymt Carlos, ser redan fram mot nästa.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet januari 21, 2008, 21.57
Nej, Ereb går inte under, fast invasionen på Barbia från magi-teokratin som styr mer eller mindre över resten av kontinenten kommer att misslyckas. Barbia kommer under de kommande åren att förvandlas till något liknande Nidland under Vicotnic. Gränserna kommer att stängas, och rykten som når de andra länderna rörande Barbia handlar om kulter, blodsoffer och mörka gudomar.
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Getsen skrivet januari 21, 2008, 22.40
Citat från: "Spiff Rymdspionen"... och rykten som når de andra länderna rörande Barbia handlar om kulter, blodsoffer och mörka gudomar.

Låter ju som en standardspelning med Nattulvarna ^_^. Sluta posta på forum och sätt dig i tänkarstolen och klura ut en ny kampanj ;-) Sjunde gången gillt!!
Titel: Gryning på Ereb II
Skrivet av: Robin skrivet januari 22, 2008, 09.38
Lustig notis.

Jag tror inte Kari hade explosion ;).

Han hade nog bara 8 erf utsatt på det.... Darn that Girep ;)