Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - JElfving

#1
Då Armageddons lokaler är bokad 16.e så flyttar vi draften till Högskolan i Borås bibliotek. De har öppet 11-16 och det finns många grupprum med stora bord och mkt plats att spela på.

Skulle vilja att man skriver i tråden eller skickar ett sms till mig (0739494249) om man kommer så vet vi intresset. Minst 6 spelare så draftar vi som vanligt, annars får det bli Edh eller 2hG eller annat skoj.

Vi träffas utanför biblioteket (glasbyggnaden) kl 11.

Observera tiden! Kl 11
#2
Kortspel / EDH Multiplayer-turnering
november 22, 2010, 16.19
Eftersom så många har EDH-lekar (eller möjlighet att bygga!) tänkte jag att det vore kul att köra en turnering :)

Formatet blir Multiplayer, slå vänster, med lottade seatings. Alla lägger varsin Scars-booster och vinnaren tar allt. Max 8 personer. Föranmäl i tråden för säker plats. OBS! Inga prox tillåtna.

Har några grejer som kan luftas här på forumet:

1. Generalskada. Ibland kör vi med det, ibland inte. Spelar ingen roll för mig hur vi gör denna turneringen, vissa lekar blir bättre och vissa blir sämre. Men bra att bestämma det i god tid. Fritt fram med åsikter!

2. Sensei's Dividing Top. Ett kort de flesta har och kommer att spela med och som gör att turneringen, utan överdrift, kommer ta dubbelt så lång tid att spela klart. Jag röstar för att banna det kortet denna turneringen. Crystal Ball/Sylvan Library etc är däremot ok för de går ju faktiskt att förstöra (samt går inte in i ALLA lekar). Fritt fram med åsikter!

3. Speldag och tid. Kastar ut Tisdag 30/11 18.00. Så får vi lite tid på oss att bygga lek och byta kort på söndag. Fritt fram med åsikter! (Jag är mkt flexibel på denna punkten)

Om nån har nåt övrigt så fritt fram med åsikter!

"Officiellt" bannade kort:

* Ancestral Recall
* Balance
* Biorhythm
* Black Lotus
* Coalition Victory
* Fastbond
* Gifts Ungiven
* Kokusho, the Evening Star
* Karakas
* Library of Alexandria
* Limited Resources
* Lion's Eye Diamond
* Tolarian Academy
* Channel
* Metalworker
* Mox Sapphire, Ruby, Pearl, Emerald and Jet
* Panoptic Mirror
* Protean Hulk
* Recurring Nightmare
* Sway of the Stars
* Time Vault
* Time Walk
* Tinker
* Upheaval
* Worldgorger Dragon
* Yawgmoth's Bargain
* Painter's Servant
* Staff of Domination

Additionally the following legends should not be used as a General:

Braids, Cabal Minion
Rofellos, Llanowar Emissary
#3
Saknar lite kort som jag antagligen glömde på nåt bord när vi satt med kuben förra veckan. Lite kort som jag vet finns i högen: 2-3 signets, quicksilver amulet, blightning, boros garrison. Ja, har nån sett dem så hojta. Har finkammat lägenheten redan ;)
#4
Eftersom det verkar vara ont om boostrar till en eftermiddagsdraft på söndag så kör vi en standardturnering igen för de som är intresserade.

Söndag 19 Sep Kl. 16.00

Pris: 30kr eller en booster

Format: Standard (M10, M11, Shards-block, Zendikar-block är legala)

Vi spelar Swiss där rundor bestäms efter antalet deltagare.

Prispott: 1 booster per deltagare.

Priser till Top 3. (Beräknat efter Poäng, Plus/minus-statistik, Inbördes)
Ungefärlig prisfördelning: 50%, 33%, 17%

Övrigt: Tillåtet att proxa 8 kort. Draws ej tillåtna sista rundan.
#5
Kortspel / KUBEN!
september 17, 2010, 09.41
Vi var några på geddon igår som började bygga en kub. Ingen var sådär jättesugen på att lägga in sina bästa kort i den så istället kom vi på iden att proxa Channelfireball-kuben. Eftersom den är mycket spelad bör den vara balanserad. Den innehåller dessutom vääldigt många kraftfulla och mysiga bilder. Vi kan såklart modifiera den efter eget tycke efterhand. Den har inte med M11-kort te x.

Kuben består av 680 kort. Jag kan skriva ut alla proxar i färg på Högskolan till en kostnad av ca 150kr (tror de tar 2kr/sida, återkommer om så inte är fallet).

Vi behöver dessutom plastfickor, 900 st, så vi har till de basicländer som behövs också. Alla plastfickorna ska ha färgad baksida av samma färg. Den kostnaden blir lite större, ca 540kr.

Det bli en totalkostnad på ca 700kr. Den kostnaden delas av alla som vill vara med och spela kub. Ett förslag är en 1-gångsavgift på 100kr.

Jag har redan fixat alla proxar som html-dokument (tog en stund :)) så jag behöver bara klartecken från några stycken så är vi igång. Någon får gärna ta på sig att beställa plastfickor. Om någon har en lämplig förvarings-låda till kuben eller ett förslag på sådan så hojta.

Länk till Channelfireball-kuben: http://www.channelfireball.com/decklists/cube-list/
#6
Magic-turnering. Tisdag 14 Sep Kl.19

Pris: 30kr eller en M11-booster

Format: Standard (M10, M11, Shards-block, Zendikar-block är legala)

Vi spelar Swiss där rundor bestäms efter antalet deltagare.

Prispott: 1 booster per deltagare.

Priser till Top 3. (Beräknat efter Poäng, Plus/minus-statistik, Inbördes)
Ungefärlig prisfördelning: 50%, 33%, 17%

Övrigt: Tillåtet att proxa 8 kort. Draws ej tillåtna sista rundan.

---------------------------------------------------------------------------

Skriv gärna i tråden om ni tänker dyka upp/behöver låna kort/har synpunkter.
#7
Kortspel / Intresse för Constructed-turneringar?
september 06, 2010, 13.34
Vi var några som pratade på GP Göteborg om att det vore kul att dra igång Constructed-turneringar på Geddon.

Jag redogör här för lite av de tankar som dök upp, alltså det är inte bara mina åsikter:

Intresset gällde framförallt Standard, men det fanns också förslag att varva ibland med bl a annat EDH (många har lekar), Pauper (billigt format) och så småningom Extended (så man kan spela längre med sina standard-kort vid rotation).

Många var intresserade, men vissa sa samtidigt att de kände att de inte hade tillräckligt med kort. För att överkomma den barriären kan man dels låna kort tillfälligt för turneringen av de som har kort (såklart frivilligt om man vill låna ut kort, ingen ska titta snett på nån som inte känner för det). Och dels diskuterades olika varianter av att tillåta viss form av proxande, t ex 4 proxar/person (Jace är ett kul kort, men dyrt). För att inte lekbyggande ska ta upp större delen av turneringsdagen bör VAD man ska låna/proxa och av VEM, ha planerats i förväg, via forumet/telefon/under söndagsdraften.

Det är alltid kul att ha nåt att spela om, men insatsen ska vara låg, typ 20 kr som vi köper boosters för av billy eller nån annan som har och sen delar ut till top 2/top 3 beroende på hur många deltagare.

För de som var med på Databutiken-dagarna så minns ni kanske att det fanns en viss poängräkning baserat på hur många deltagare turneringen hade/placeringen man hamnade på som räknades ihop till en rankinglista där top8 i slutet av året/halvåret spelade en finalturnering. Man fick även poäng för att delta så det lönade sig/räckte ofta att dyka upp på många turneringar. Nåt liknande system vore nåt att tänka på att införa även här.

Söndagar är Draftdagar så förslag som dök upp är vardagskväll, tex tisdag eller onsdag, vilket som passar flest.

Jag drar gärna igång och spelar så snart som möjligt (nästa vecka! :)) och kan vara med och organisera det hela, men gärna tillsammans med nån Geddon-räv som Marcus eller Pannan etc..

Jepp, det var en summering av vad som dykt upp i diskussionerna. Skulle vara kul att höra ännu fler åsikter kring detta. :)