Arrangemangsidé: Kelly's hjältar

Startat av Greger, februari 04, 2008, 20.32

Föregående ämne - Nästa ämne

Ska vi försöka få hit Kelly\'s?

JA, HURRA!!!
18 (94.7%)
DÃ...LIGT, DÃ...LIGT!
0 (0%)
Inte veta, inte bry mig...
1 (5.3%)

Antal personer som röstat: 15

Omröstningen har avslutats: mars 05, 2008, 20.32

Clifford

Med lite god framförhållning så kan jag nog få med några evil nazis från Göteborg också.

Greger

ok, jag ska snacka med Birger igen och försöka hitta ett datum. Tror att Tobias vill vara med också :)

Yogi

Jag var själv med och spelade Kellys redan på sjuttiotalet. Om man studerar katalogen för Gothcon finner man att de som arrangerar Kellys är trötta på det och vill att någon annan tar över. Är Geddon ett alternativ ?

Ewers

Jag hoppas för övrigt på att kunna åka ner och deltaga i år. Någon mer som är intresserad av att genomföra den ultimata kuppen bakom fiendens linjer?

/F 8)

Greger

funderar på att vara med på Gothcon, ska försöka bestämma mig snart :)

Vad gäller att Geddon skulle ta över Kelly's så är ju så klart idéen frestande. Fast jag ser lite problem med det också, vi har ju i nuläget egentligen inget utrymme ledigt. Vi skulle i så fall antingen behöva hyra ett förråd, eller städa ordentligt i dioramarummet för att förvara ett diorama, som vi kanske bara kommer att använda en eller två gånger om året.  

Plus att dioramarummets hyllor, så som de funkar nu, knappast är en säker plats för förvaring, många dioramor har fått stryk under åren av att annat läggs ovanpå.

Tar vi över Kelly's så måste vi ta "arvet" på allvar tycker jag, annars är det bättre att låta bli.

Med tanke på bristande resurser och en osäker framtid så är jag faktiskt benägen att tacka nej, men om någon har bra idéer på hur att lösa det praktiska så lyssnar jag gärna på det (och tar upp det i styrelsen i så fall).

häls,
Greger

Heavy

Är ju egentligen "bara" att bygga om lite i lokalen och skaffa oss ett riktigt förråd helt enkelt.. "Lilla datasalen" skulle ju vara perfekt för detta ändamål..

Antingen bygger man om det till byggaterräng/måla figgar-rum och låter nuvaranda dioramarummet vara förråd, eller så *bygger man om det till ett permanent förråd..
I båda fallen bode rummet byggas ut i lokalen med en meter eller så..

*Detta tycker jag låter ganska smart, då kan dioramarummet bli ett pularrum på riktigt..
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

Martin Larsson

Håller helt med Heavy

Lokalyta är väl det enda vi kan stoltsera med att vi har i överflöd. Om folk bara mentalt kan acceptera att det vore bra att rensa och slänga en j*vla massa saker(som ärligt talat redan samlat mer damm än de borde) i dioramarummet skulle inte förvarandet av Kelly's dioramat vara några problem. Man kanske behöver bygga ett ställ specifikt för det men det är ju inte något oövervinnerligt projekt direkt 8)

Däremot har Gregere en bra poäng med att det nog kan bli ett nytt "samlar damm objekt" väldigt lätt. Dock känns det iaf personligen bättre att ett färdigt och användbart diorama samlar damm, istället för blandat ofärdiga projekt som varit så i flertalet år :roll:
When one person is delusional it's called insanity
When millions are delusional it's called religion

"Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience" ㅡ Mark Twain.

Brain

Citat från: "Heavy"Är ju egentligen "bara" att bygga om lite i lokalen och skaffa oss ett riktigt förråd helt enkelt.. "Lilla datasalen" skulle ju vara perfekt för detta ändamål..

Den stora nackdelen med det är att BSK fått tillgång till "Lilla Datasalen" som en arbetsplats. Inget som inte går att ändras men ifall det skall bli lager så är det ju ingen ide att man börjar rigga hyllor o dyl.

Är ytterst tveksam på att Kellys skulle bli mer använt än Star Max som plockas fram vart annat konvent.
Tomas Davidsson

Heavy

Håller med dig Tomas, lilla salen är ju ypperlig till konventsgänget..
(säg f.ö. till om "ni" vill ha hjälp att bygga iordning.. Jag gillar ju sånt :P)

Men åter igen, ett riktigt förråd är fanimej ett måste på klubben.. Jag vet vi pratade om det i min tid i styrelsen, och jag lekte mycket med idén att göra om lilla datasalen till en målar/byggar-verkstad redan då..

Jag håller med om att dioramarummet inte är en bra förvaringsplats.. Saker och ting går helt sonika sönder där inne iom annat läggs (slängs) ovanpå det som förvaras.. Tror däremot inte att det finns sådär överdrivet mycket saker som defacto bara är att hysta i soporna där inne..

Lokalytan är inte ett problem för att fixa fler rum som Martin skrev, men frågan är om folk är för inkörda i gamla mönster och inte vill ta bort existerande yta från discogolvet.. Tv-hörnan borde i mina ögon ryka asap, men det lär folk inte vilja.. Myshörnan vid darttavlan är mest för att sitta och hänga i, men inte så spelvänlig egentligen.. Bygga igen hörnet mellan bruna och gröna rummet och permanentstänga dörren till det sistnämda gör det för bökigt att gå runt borden i grönrummet osv osv..

Däremot hävdar jag med en dåres envishet att ett förråd inte behöver vara speciellt stort egentligen.. Rejäla ställ för dioramorna, ett fåtal hyllmeter för övrigt som som ska förvaras.. Personliga affekter är inte tänkt att stå i hyllor i nått förråd, bär hem eller släng det i ett hyrt skåp på förening..

För övrigt var en av mina ideér med dioramarummet att det skulle byggas upp garderober längst hela ena väggen.. Det plus ett dioramaställ längst ner i hörnet skulle med lätthet svälja allt som föreningen har att förvara, och skulle dessutom frigöra en hemskans massa plats i sagda rum..

Edit: Jag låter gärna ett gäng välbyggda dioramor samla damm på föreningen istället för folks personliga saker, gamla koboldernas-dag pryttlar samt dåligt utnyttjade hyllor rent allmänt.. Skulle vi ta ett röj där inne så kan jag lova att vi skulle få ner antalet använda hyllmeter till hälften bara igenom att ställa in saker ordentligt..
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

Brain

Citat från: "Heavy"
Edit: Jag låter gärna ett gäng välbyggda dioramor samla damm på föreningen istället för folks personliga saker, gamla koboldernas-dag pryttlar samt dåligt utnyttjade hyllor rent allmänt.. Skulle vi ta ett röj där inne så kan jag lova att vi skulle få ner antalet använda hyllmeter till hälften bara igenom att ställa in saker ordentligt..

De personliga sakerna hamnade där när vi skulle renovera skåpsdörrarna och sedan har de inte  kommit till sina rätta platser.

Även ifall jag inte tillhör de som är på Koboldernas dag när den blir av så känner jag att det är mer av Armagedons arv och historik och skall behållas.

Det jag sett av Kellys så är det väl förhållandevis lättpackat så lite grövre flyttkartonger torde räcka för att hålla det skyddat. Det hela blir även lättstaplat
Tomas Davidsson

Ivar

Borde vi inte hänga upp koboldernas standaren på väggarna? Så visar vi vårat arv istället för att gömma undan det!

Tar mindre plats osv men den gamla tältlådan och dessutom duken som är lika äcklig som allt annat som har varit i militärens ägo och militär lådan vet jag inte så noga.

Förråd är ett måste för allt som bara används 1-2 gånger per år. Det behöver dessutom täckas över med lakan så det inte fastnar damm på. Static grass o dyl mår extremt dåligt av damm.

Militärtält, partytält till konventets PR-tour och whfbreklamgubben är typiska exempel på saker som bidrar till min skräpallergi och hämmar kreativiteten och är dessutom svåra att lagra.

Tänker ta upp detta som en punkt på styrelsemötet på söndag. Välkomna då!
Om ni stöter på problem så kontakta mig i sista hand.

Heavy

Byggde en ny tråd för diskussion om förrådsplats osv på:

http://www.armagedon.se/forum/viewtopic.php?t=2185

Så kan denna tråd i fortsättningen handla enbart om Kellys :)
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.