Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Clifford

#1

Jag och en kompis har tagit fram LED-belysning för modeller och figurspel som är så liten att den får plats i en vanlig GW-figurbas.  Dessutom är LED-belysning i storleken 0.4 mm stora, batteridrivna och ljusstarka med väldigt tunna (0.2mm) kablar som kan läggas inuti eller utanpå figurer. Som ytterligare "unique selling point" är den magnetstyrd vilket gör att du kan släcka och tända den genom att vifta med en supermagnet i närheten av figuren (eller vad du vill använda belysningen till). Vi kallar den för Grimlight. Nu arbetar vi på att lansera den, förmodligen som en kickstarter senare i höst. För att förbereda oss behöver vi få in synpunkter på allt från idén till hemsidan och hur vi formulerar vår "elevator pitch". Vi behöver alla synpunkter så fråga på, eller besök vår (inte färdiga) hemsida för att hitta enkla-gif-bilder som visar en rad exempel på vad vi använder våra LED:s till. www.grim-light.se


Alla synpunkter är oerhört välkomna!

/Marcus
#2
Eftersom SF-bokhandeln fyller 30 så firar vi hela veckan. I morgon fredag (22/8) är det speldag i Göteborgsbutiken med udda promogrejer som priser samt ett och annat spel också.
Dessutom har vi 10% rabatt på alla spel samt snackar udda favoritspel kl 14, tipspromenad och annat som hör kalas till.
Kom förbi och spela Resistance, Tsuro eller lyssna på våra väna stämmor orera om jättegamla spel som åldrats med värdighet.
Dessutom kommer Alastair Reynolds och Erik Granström signera sina böcker, och Erik snackar dessutom om Svavelvinter-rollspelets världsbok som släpps snart.

På Facebook:
https://www.facebook.com/events/639388332805282/
#3
BSK 31 1-3 november 2013 / BSK på Lincon?
april 15, 2013, 10.57
Nån som ska till Lincon? Eventuellt åker jag dit och kommer försöka sprida lite BSK-PR.
Lincon är för övrigt 9-12 Maj.
#4
Så här när Gothcon 37 just lagts till handlingarna så är det dags att börja förbereda BSK 31.
Vill du vara med?

Konventet behöver en stab där varje arrangör får ett tydligt uppdrag, från kioskansvar till reception och PR. Har du ansvarat för något område tidigare år så är du extra välkommen att hjälpa till igen. Förhoppningen inför BSK 31 är att bredda konventet och öka både arrangemangs- och besökarantal samt kvalitéten på konventet i helhet. Sen skadar det inte om man har kul när man gör konventet heller. :)

Ordförande för konventssektionen 2013 är Marcus Johansson, på forumet kallad Barcus.

Poster som behöver tillsättas:

SEK - Sekreterare sköter ekonomi och 
administration med hjälp av ordförande, samt ansvarar för dokumentering vid möten.
BRÄ - Brädspelsansvarig schemalägger brädspelsarrangemang och sköter kontakten med enskilda brädspelsarrangemang

REC - Reception sköter anmälningar och inträde samt rullande support under konventet.
KIO - Kiosk står för inköp, budgetering och schemaläggning av kiosken under konventet
STÄ - Städ ansvarar för schemaläggning och rullande städning under konventet. Slutstäd sker gemensamt med alla i staben.
ROL - Rollspelsansvarig schemalägger rollspelsarrangemang och sköter kontakten med enskilda spelledare och scenarioförfattare
FIG - Figurspelsansvarig schemalägger figurspel och sköter kontakten med enskilda arrangörer
TRA - Transport ansvarar för bilhyrning och schemaläggning av transporter och förare
SÄK - 
Ansvarar för besökarnas och konventets säkerhet, brandskyddskontakt och schemaläggning av säkerhet.

Det kommer kallas till ett första möte inom en snar framtid. Fundera på om du är intresserad av att göra ett riktigt bra konvent och hur du kan hjälpa till.
#5
Styrelsen informerar / Styrelse 2013
februari 28, 2013, 00.58
Namn - Forumnamn

Carl Tatti - Spiff Rymdspionen
Billy - Plutonenergy
Charlie Larsson- Charliecharlielarsson
Sylvia - Sylvia
Jonathan - Jonathan M
Jonathan L - Isanion
David Dynefors - Dilba
Marcus Johansson- Barkus
Gunilla Hellén- Gunilla Hellén
#6
Föreningsfrågor / BSK på Gothcon?
februari 04, 2013, 08.29
Hur ser läget ut för ett BSK i år?
Om föreningen har råd och tycker det är en bra idé, så vore ett möte på sin plats inför Gothcon och Lincon.
Vem är konventssektionsansvarig i år?
#7
Hej, imorrn är jag i Borås på eftermiddagen och tänkte speltesta Starmax inför konventet. Är det någon som är i lokalen, och finns det någon som kan tänkas hjälpa till att testa? Tänker mig nån gång runt kl 14 eller senare, när det passar.
#8
Såg detta på kickstarter, för 470 dollar (drygt 3000 spänn) får  man en rätt rejäl by i 28 mm, färdigmålad, , modulär, och byggnader som är spelbara inuti, samt tillbehör och stuff. Behöver ju inte vara Geddon som köper, men några av er kanske är intresserade, vad vet jag. Givetvis billigare att bygga själv, men man är ju äldre, latare och mindre fattig nu.kickstarterlänk:
http://www.kickstarter.com/projects/1093338811/medieval-village-for-28mm-gamers?ref=category
#9
BSK 30 / Anmälningssidan BSK 30
oktober 08, 2012, 00.49
Är det bara jag eller är det lite skumt? Schemat visar bara fredag från kl 18 till lördag kl21 för mig. Är det avsiktligt?
Om nån fixar arr-status till mig så kan jag uppdatera min blurb i anmälningssystemet också.
#10
BSK 30 / BSK 30 - allmän diskussion
april 04, 2012, 15.26
Startar en tråd för folk att fritt diskutera hur BSK30 kan bli det bästa BSK någonsin.

Exempelvis borde föreningen sätta upp reminders på årets Gothcon, nu i påskhelgen. Om nån vill slänga ihop en affisch eller dylikt gör undertecknad gärna en räd och sätter upp dem runt Gothcon.
#11
BSK 29 / FLYTTAD: BSK30
april 04, 2012, 15.24
#12
Det verkar som om moderatorerna för rollspelsgrupperna (spelledarna ges moderatorfunktion för tråden i phpBB) har fallit bort vid konverteringen. Om du som SL märker att du inte kan moderera dina rollspelstrådar, skicka ett mess så fixar jag det.
#13
Hittade en video som fick tyst på vissa kritiker angåpende helrustningens nackdelar. Insåg att det faktiskt finns fler videos som kan användas för att avgöra om krossvapen verkligen är bättre än stickvapen mot helrustning, osv.

Helrustning verkar inte nödvändigtvis hindra ens rörelseförmåga:
http://www.youtube.com/watch?v=WMuNXWFPewg&feature=related

Den killen är rätt skön.
#14
Habla MP-5 / BSK 29
oktober 31, 2011, 04.38
Testar den nya kalenderfunktionen med att utannonsera BSK. Det går nu bra att lägga utannoserade spelningar i kalendern med en länk till tråden för spelgruppen.
#15
I ett anfall av äckel över hur kass forumet är så funderar jag på att för en gångs skull göra en insats och försöka byta till PhpBB 3, vilket är cirka 6 år nyare än skiten vi har. Det verkar dock involvera rätt mycket meck och att jag stänger forumet över ett par timmar nån dag. Det finns också alltid en minimal risk att jag fuckar upp hela forumet. (kommer givetvis backupa det)

Min förhoppning är givetvis att väl installerat så ska allt bli guld och gröna skogar och jag slipper få requests om blockade accounts och annat stup i kvarten.

Dessutom kräver det att jag får all info om vårt konto på one.com och att åtminstone EN till kunnig person (var är du, Laszlo....) kollar igenom den här lilla instruktionen och funderar på om vi har stöd för allt (jag är rätt säker på att vi har det).

Här är den lilla uppdaterings-instruktionen:
http://www.phpbb.com/support/documents.php?mode=install&version=3#convert

Nå? Uppdatera eller inte? Rösta om ni vill, eller bidrag med nån insikt.

EDIT: På Bohlins förslag blev det SMF 2 istället, vilket visat sig vara ett mycket bra val. Vissa problem har uppstått med enskilda medlemmars rättigheter men det ska nu vara fixat.
#16
Hemsidan och forumet / Forumets framtid
februari 05, 2011, 04.31
Skrev det här i buggtråden men behöver beskriva mer i detalj.

Den här jävla programvaran (phpBB) är kass. Hade jag kunskapen och tiden hade jag bytt, moddat eller uppgraderat skiten. Om föreningen har nån som är mer kunnig och villig att göra detta lämnar jag gärna över Admin-ansvarat till den personen. Jag har ju varit admin i lagom många år nu, tycker jag.  :o

Vad som är problemet är bristen på genomtänkta options för admin.
Det måste finnas nån mod eller bättre forummjukvara som stödjer rimligare begränsingar för hur man blir medlem och sånt. Bottar ska inte behöva vara ett problem.
#17
Hemsidan och forumet / Att skapa nya konton
december 28, 2010, 14.48
Jag har på prov stängt ner möjligheten för användare att skapa nya konton. Vill man skapa ett konto så kan man istället kontakta mig i den här tråden så löser jag det.
#18
Hemsidan och forumet / Forumfelet åtgärdat
oktober 14, 2010, 15.13
Efter en forumkrasch igår kväll så är nu saker åter i sin ordning.
#19
Hepp, vi lirade en halv omgång wif tidigare i somras och då begicks det en bunt fel, eftersom det var så längesen nån spelat senast. För att underlätta inför nästa gång nån spelar så sammanställde jag en lista över saker vi gjorde fel, här är den:

1. Food in Flames: Ger production points (PP), inte Build points (BP). PP multipliceras med landets multipel för att få BP, vilket gör FiF sämre i början och bättre i slutet av kriget.

2. Naval air: Kan sjunka i box mellan turns, precis som flottor. Bra för italien.

3. Naval combat damage: Max 1 "X" result och ett "A" resultat per båt. Så fort en båt blivit sänkt eller abortad så är den inte längre ett giltigt mål för fler träffar. Damage och halv-abort kan fortfarande utdelas mer än en gång.

4. Naval Interception: Naval interception leder endast till faktisk strid OM den aktiva spelaren försöker fortsätta genom sjözonen under "naval movement step" (EFTER att tärningen för att hitta dem har slagits). Väljer han att stanna och gå upp i box istället, blir det ingen combat MEN i "naval combat step" kan förstås den interceptande spelaren välja att initiera combat, varpå man slår tärning IGEN. Detta innebär att om jag slår "1" för att hitta en TRS, så kan den spelaren välja att stanna i box. Det blir då ingen strid, trots min fina etta på tärningen, utan vi får slå igen i naval combat, om jag (eller han) vill.

5. Embark/Debark: Dessa kostar endast landmoves så länge båten inte rör sig. Efter noggran genomgång märkte vi att det är relativt enkelt att först embarka en Div från exempelvis London och sen debarka nån annan stans i samma sjözon, även om man gjort en land. Båten blir flippad, det är allt.

6.  Convoys och surprise points: Det ENDA som påverkar surprise points, utöver surprise och vilken box man de facto befinner sig i, är naval air och CVP med move4+, vilket kan ge +1 till ens box. Alltså, konvojpoäng och väder ger INTE surprise points, de påverkar endast huruvida man faktiskt hittar saker. De modifierar tärningsslaget, inte vilken box man är i. Detta är förstås kass för Tyskland som får mindre surprise-points med ubåtarna.

7. Return to Base-phase: Man får endast sjunka ETT steg, inte fler, i return to base. Detta sabbar för britten som inte kan välja att låta pickets och escorts sjunka flera boxes för att hamna i konvojernas 0-box. Det går dock bra att sjunka flera boxes under reguljära naval moves.

8. Minor country untis: Vi körde med Coif och CliF, vilket lägger till fler skepp för minors. Dessa skepp ska vara med i deployment. Det fanns en missuppfattning om att vissa enheter och flygplan inte ska vara med i deployment av minors, men de enda som inte ska vara med är units från Mech in Flames.

9. Reinforcements: De får deployas i ZoC, endast units som använder optional rule "off-city reinforcements" får ej dyka upp i Zoc. Exempel: ryska reinforcements får deployas i Kursk även om den är i Zoc, så länge de får plats.

10. Setting up units: Det här var nog den enskilt största missen egentligen. Alla "air"-units som erhålls från början av spelet ska bara finnas i spel om de har pilot. Alla andra ÅTERGÅR till Force Pool, dvs man kan bygga dem. Så inga mer högar med brittiska och ryska flyg utan piloter i reserve pool. Hårda bud i Mellerud för Ryssen och britten.

11. Flottor som teoretiskt inte kan RtB:a kan inte välja att sjunka i box utan dör direkt. Exempel: Brittisk sub i Östersjön kan inte välja att sjunka i box tills den dör. Finns det ingen vänlig hamn så är det kört, även om subben är i box 4.
#20
Jag blev kontaktad via forumet av Borås Rotary som hade följande förfrågan, och jag svarade att jag vidarbefodrar detta till styrelsen.
Vem kan ta upp den här tråden?

Citat från brevet:
Hej Markus!


Jag heter Tore Lundin och är programansvarig i Borås Östra Rotaryklubb. Att vara programansvarig innebär att jag letar efter intressanta företeelser, aktuella händelser i samhället, intressanta företag m.m. Jag jobbar helt enkelt med att boka föreläsare till våra lunchmöten. En av våra äldre medlemmar kom till mig och föreslog att vi borde ha ett föredrag om "tv- spel" . Han visade mig en tidningsartikel som handlade om World of Warcraft och berättade att hans barnbarn spelade detta spel. Jag kollade runt lite och det var ganska många som undrade vad det är egentligen. Alla hade ju hört om TV-spel men kunskapen om vad det är och vad det går ut på var mycket bristfällig.

Jag undrar helt enkelt om du eller någon av er har lust att komma till oss och berätta om TV-spel, vad det är, hur det funkar, visa lite demos m.m.  Föredraget brukar vara på c:a 25 minuter med plats för frågor. Tänkta datum för föredraget är 25/2 eller 4/3 om det är möjligt för er.Lite info om oss:Vi är c;a 100 medlemmar i vår Rotaryklubb och brukar vara c:a 40-50- personer på luncherna . Vi håller till på Plaza

vid lunchtid på torsdagarna med start kl 12:00, lunch 12:15 -

13: 00, föredrag 13:00 -13:30 c:a. Lunch ingår naturligtvis för våra gäster.Vänligen

Tore Lundin

Programchef

Borås Östra Rotaryklubb

033-418932

0707-263576