Random Frågor

Startat av Sparvel, mars 02, 2006, 00.59

Föregående ämne - Nästa ämne

Sparvel

Hmm. ja då har man suttit här som medlem i föreningen ett tag.  dock har jag väl inte orkat vara där nere så länge/ofta men nåt jag har hunit observera är att ni verkar spela i samma grupper hela tiden när ni kör rollspelskampanjer. (<- innbygd fråga)

Så nu undrar lilla Sparveln självklart om det är hon som inbillar sig (mycket möjligt faktum) eller om det verkligen är så. Om det är så vill jag juh gärna veta varför(<- inbygd frågarepris), eftersom jag är en av dom som höll på dö i lilla kramfors när jag var tvingad att spela med samma människor hela tiden ( inget ont om detta folk, men omväxling förnöjer har jag hört nånstans)

Fast nu minns man juh knappt hur man använder tärningar längre...

well, Elaborate

*släpar fram en sackosäck och en trevlig bok och sätter sig och väntar.
"The wind was not the beginning. There are neither beginnings or endings to the turning of the Wheel of Time. But it was a beginning."

Robert Jordan
17/10-48 - 16/9-07

Den Gamle

Att man spelar med sina vänner/kompisar är väl fullt naturligt, det är ju ändå i huvudsak en form av socialt umgänge.

Jag tror också att även om de som spelar rollspel på föreningar spelar med i stort sett samma spelare i olika kampanjer så blir det mer variation än för de som sitter hemma i stugorna och inte är med i någon förening (eller är med i en väldigt liten förening).

Personligen så spelar jag hellre med människor jag känner åtminstone lite grann än med totala främlingar. Det är lättare att få flyt i rollspelandet om man känner varandra och mycket lättare att skilja "in-character" från "out-of-character". Dessutom kan man sålla bort de personer man inte drar jämt med om man är bekanta sedan innan, när jag bestämmer om jag vill vara med i en kampanj eller inte handlar det mycket om vilka jag kommer att spela med. Min erfarenhet av att spela med främlingar är iofs begränsad till konvent och där kan man ju verkligen råka ut för de värsta rollspels-miffona så jag kanske är onödigt negativ.
"My center is giving away, my right is pushed back, situation excellent, I am attacking."
Marshal Ferdinand Foch in message to HQ, Marne 1914

Clifford

Citat från: "Den Gamle"Min erfarenhet av att spela med främlingar är iofs begränsad till konvent och där kan man ju verkligen råka ut för de värsta rollspels-miffona så jag kanske är onödigt negativ.

:lol: Word!

Allvarligt talat så beror det dels på det Erik (den Gamle) säger, men jag tror också att det blir så pga de "långkörarkampanjer" som funnits i 5 eller 10 år på föreningen. Lindberghs och Carlos kampanjer bygger mycket på kontinuitet och då blir det samma grupp i femtioelva år, samma folk och samma karaktärer. I Western och andra mindre kampanjer som spelats, WFRP bland annat, så är det inte lika inrutade rutiner.

Sparvel

ok, då va det inte så mkt mer.
*släpar bort sin sacko säck igen.
"The wind was not the beginning. There are neither beginnings or endings to the turning of the Wheel of Time. But it was a beginning."

Robert Jordan
17/10-48 - 16/9-07

Lindbergh

Hmmm...jag har spellett rollspel 20 år i år och jag håller med om att man skall plocka in några nya då och då. En av anledningarna till att jag flyttade mina dåvarande WRFP-kampanjer till Geddon under början av nittiotalet var just att vidga min spelarkrets. Även som spelledare tröttnar man på vissa spelare.

Jag brukar plocka in 3-5 "nya" spelare varje kampanj under den förutsättning att de har referenser som är ok. Jag har erfarenheten att ha plockat in "främlingar" som har bidragit med mindre bra saker och jag har erfarenhet att plocka in främlingar som är fett "bättre" än de gamla uvarna. Dock är själva insocialiseringsprocessen ytterst viktig, exempel är att alla skall prata ett visst språk på alla spelningar (läs: engelska kommentarer eller uttryck som: f**k, smaka på mitt longsword din f**king wizard kommer otvivelaktigt att resultera i facila 0 i erfarenhetspoäng med mig som spelledare...). Blir det ett mindre antal nybörjare blir det lättare för de "erfarna" att berätta, förklara och ge en bild av kampanjvärlden och på så sätt insocialisera dem i världen, kampanjen och kampen mot ondskan...

Dock inser jag att det behövs rotation på "dödköttet" och att man får in fler spelare i "kretsen", men för det kanske det krävs några fler spelledare?

Mina kampanjer kräver kontinuitet, flexibilitet och man har en karaktär, vilket sätter vissa saker på sin spets då kampanjerna håller på 3 år eller mer. Jag kommer att ha nyrekrytering till min nästa kampanj då jag kommer att byta ut vissa av de gamla.

L
”I krig fungerar bara det enkla, men det enkla är svårt” Carl von Clausewitz, född 1780, död 1831
"Först väga, sedan våga" Helmuth von Moltke, f 1800, d 1891
"Es gibt keine verzweifelte lagen, es gibt nur verzweifelte menschen" Heinz Guderian f 1888 d 1954

Gunilla Hellén

Det tar superlång tid innan man får vara med i någon kampanj på Geddon. Och det enda sättet är att visa sitt intresse för att få vara med i någon, precis som du gör här.

Lycka till! Och ha tålamod, snart startar det nog en ny kampanj och förhoppningsvis får du vara med för du är ju en trevlig en.  :D

Barcus

sant det är helt enkelt viktikt att "hänga" på föreningen för att lära känna alla de andra som är där och chillar för att man ska kunna säga att man känner dem lite.
Puss På Skinkan
Marcus Johansson