Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - CharlieCharlieLarsson

#1
Postapokalyptiska äventyr i Ereb Altor

År 831 e.O ligger Ereb Altor i ruiner. Konfluxer har härjat kontinenten och störtat forntidens stolta kulturer och ärorika nationer i fördärvet. Arméers fanor har fallit och furstars riken rämnat. Folken har slagits i spillror, skingrats för vinden och existerar nu blott som ensamma vilsna själar i en hård och skoningslös värld där lag, kultur och civilisation ersatts av kampen för överlevnad och ständig strid mot orcher, mörka nekromantiker och ondskans yngel i form av demoner, likätare och allsköns farsoter.

Endast Kardien står fortfarande emot men även detta anrika konungarike balanserar på ruinens brant. Kung Marius den förste håller hov i Sterborg omgiven av nyutnämnda hertigar och baroner. Den gamla aristokratin är död och bortglömd – nu är en tid då dådkraft och hänsynslöshet väger tyngre än ätt och börd. Nybyggare återtar inlandet åker för åker, by för by och konungamakten bygger sin armé allt starkare. Fälttåg mot Klomelliens svartfolk planeras. Solriddarorden har återuppstått och värvar väpnare till sin sak bland såväl legoknektar och äventyrare som de sant troende. Grymma alver och onda nekromantiker måste bekämpas.

För var och en med mod i bröstet och styrka i svärdsarmen är detta en tid av obegränsade möjligheter – fortfarande finns outforskad mark i Kardiens inland där heliga reliker och mer guld än du kan bära ligger gömt i gamla tiders kyrkor och skattgömmor. Oändlig visdom och kunskap ligger än förborgad och oupptäckt i forntidens makigerakademier och bibliotek.

Så länge inte lömska alver, blodtörstiga svartfolk, skrupelfria rövarband och andra än mörkare och mer sinistra krafter skrämmer dig till ett hukande och torftigt liv bakom de fåtal murar civilisationen fortfarande har att erbjuda är ditt öde ditt eget att smida till vad form dina drömmar än må önska.

Slipa svärdet, förbered facklor och proviant och ge dig ut på äventyr i forntidens ruiner, ta värvning som väpnare i solriddarordern och foga din styrka till ljusets strid mot mörkret eller anslut dig till konungens armé och återta Klomellien i mänsklighetens namn. Stjäl ett fartyg och chansa på att Trakorien inte sjunkit i djupen eller skaffa en häst och rid österut mot Zorakin, Jorpagna och än längre bort där faror, skatter och ära väntar på den dristige hjälten!

Vad mer vill du veta?

Det här är en Drakar och Demonerkampanj jag spelleder och nu tänker jag starta en ny grupp. Det är i grund och botten klassisk fantasy i ett postapokalyptiskt Ereb Altor. Kampanjen är karaktärsorienterad – du och dina medspelare har stor frihet att själva styra och tillsammans skapar vi er berättelse.

Reglerna jag använder är Drakar och Demoner Expert i kombination med ett tjugotal års husregler. Har du spelat någon av Karl Tattis (Carlos) kampanjer kommer du att känna igen dig, om inte kommer det att gå bra ändå – det är ett jämförelsevis enkelt system.
Jag kommer att starta den nya gruppen under våren och är du intresserad så kontakta mig med ett sms eller telefonsamtal – det här är ingen först till kvarnanmälan utan en allmän intresseförfrågan.

Hälsningar från en spelledarsugen Charlie tel. 0760506162

OBS!
Jag är inte här så ofta och läser så svarar du här i forumet är risken överhängande att jag inte läser det. Gå in på föreningens facebook där jag också postar och kommentera där eller ring/sms om du vill ha kontakt med mig.
#2
Rollspel / SV: Drakar & Demoner - Cimir
juni 15, 2014, 15.04
Jag vill gärna vara med!

#3
Föreningsfrågor / SV: Uppsökande verksamhet
december 18, 2013, 07.21
Det är bra idéer och finns kraft och vilja att omsätta detta i praktiken vore det ju toppen!

Som enskild styrelsemedlem kan jag såklart inte lova något men jag kan ändå säga att det finns pengar i föreningen att satsa på sådana här initiativ som kan generera medlemmar om det behövs för att köpa in spel eller vad det nu kan vara.

Go for it!
#4
Nu har jag lämnat in en motion till styrelsen som jag kanske inte själv röstar ja till. Kom till årsmötet, rösta ja och sitt sedan i styrelsen och arvodera nån mupp till att göra allt jobb/skit i styrelsen, rösta nej och använd kommande verksamhetsår till att högljutt klaga över bristande sortiment i kiosken :)

Väl mött alla, och ha det bra till på söndag!!

Då jag upplever att styrelsen ofta känner sig belastad av de administrativa uppgifterna i föreningen vill jag väcka frågan om arvodering. Kanske är det klokt att låta styrelsen anlita någon att administrera bidragsansökningar, bokföring, fakturabetalningar, kiosk etc. Under diskussioner i föreningen har förslag på begränsningar uppkommit. Arvoderad får inte sitta i styrelsen, bara den tydligt definierade uppgiften X skall få arvoderas och i så fall med exakt X kronor.  Jag avhåller mig från att inkludera den typen av begränsningar/exakta definitioner i min motion men hoppas naturligtvis att tillträdande styrelse tar årsmötets synpunkter i beaktande om motionen godkänns.
Jag, Charlie Larsson, yrkar att:
•   Styrelsen ges en budget på 10.000 kr för arvodering av enskilda för utförandet av för föreningen essentiella uppgifter.
#5
Onsdag 8/2 Vänner för alltid, Lallo
Lördag 11/2 Deathwatch
Söndag 12/2 Pathfinder prel.
Tisdag 14/2 Vänner för alltid, Lallo
Lördag 18/2 Dark Ages, Transylvanian Chronicles
Söndag 19/2 Vänner för alltid, Lallo
fredag 24/2 carlos
Tisdag 28/2 Vänner för alltid, Lallo
Tisdag 13/3 Vänner för alltid, Lallo
Tisdag 27/3 Vänner för alltid, Lallo
#6
För att konkretisera vad ett roligt system är...

Egen erfarenhet säger att ett system måste vara enkelt, flexibelt och genomskinligt.

Enkelt - Reglerna får inte vara fler/svårare än att samtliga spelare ska kunna dem utantill. För många variabler gör att strider måste avbrytas för att fråga om saker, mkt avtändande.

Flexibelt - Här är drakar och demoner expert lysande. Allt avgörs av ett enkelt 1T20 slag mot relevant värde, oavsett om du hjular genom djungel, siktar ögat med din lajatang eller duckar armborstpilar. Allt SL behöver göra är att etablera hur svåra respektive manövrar är. Inga extraregler för särskilda manövrar, det kan verka frestande men blir alltid på bekostnad av "flowet" i striderna.

Genomskinligt - Som spelare måste det vara lätt att snabbt göra vettiga riskbedömningar, systemet får inte innehålla överdriven potential för överraskningar. Det är också bra om luckan mellan att förlora en strid och att dö i den är hyfsat stor. Annars blir lätt överdrivet säkerhetstänkande från spelarnas sida en bromskloss för häftig action.

Vad det gäller avtåndsvapens effektivitet tycker jag som spelare som gillar att slåss och lemlästa att de flesta systems svaghet ligger i det svåra att försvara sig mot avståndsvapen. Det är i regel för lätt att dra en pil och skjuta nån jävel som kommer rusande mot dig med yxan i högsta hugg 7 meter bort och ändå ha tid att med en enkel dra vapen eller motsv ha sköld och svärd redo att försvara sig med. 
#7
Jag kommer att vara på föreningen på lördagen i alla fall, om någon mer från min grupp dyker upp kan vi ju snacka lite om våra karaktärer.

På tal om alla modifikationer i stridsvanesystemet och det strängare initiativsystemet och handlingsdeklarationsreglerna.... Nettoresultatet blev framför allt mycket tätare och actionfyllda strider med känsla av skönt kaos. Det känns farligare, snabbare och mycket mycket roligare!

Att perfekta inte längre ger så brutal effekt har också tagit bort mycket av slumpkänslan. En perfekt är inte längre lösningen på alla problem, inte heller något som fimpar din karaktär rakt av.

Jag är odelat positiv till det nya stridssystemet, men det kräver en del att komma in i det innan det flyter ordentligt.
#8
Jag vill vara med!
#9
Habla MP-5 / Vem är Vem på forumet?
februari 03, 2011, 11.35
Jag heter Charlie. Jag spelar rollspel på föreningen och använder den som fritidsgård. Jag var med i styrelsen förr i tiden.
#10
Rollspel / Nygammal i gemet
februari 02, 2011, 15.43
håll ögonen på forumet här framemot hösten det ligger nog ett par kampanjer på lur som kommer att startas om några månader....