Armagedon.se

Spel! => Rollspel => Ämnet startat av: nemesiswar skrivet januari 04, 2013, 22.39

Titel: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 04, 2013, 22.39
Glorantha kampanjen är tillbaka!!!

År 875 i andra tidsåldern
Två år har gått sedan A-laget äventyrade och lämnade Fiesive för att återuppbygga Hersling klanen.
Detta har gått bra och Hersling under kung Anon styre med brodern Averell som general för armen, sin andra broder Anron som högra hand och Shamanen Eaner som religös vägledare, Hersling har nästa tagit tillbaka hälften av allt land som en gång var deras och rest en mindre arme, dock inte utan bekostnad till dem andra klanerna i området som försökt kriga tillbaka men efter en stund och börjat bråka med varandra och kriget är fullt i dem södra delarna av Lankst och klanens Moot talkers som ska hålla freden i Lankst håller sig mystiskt tillbaka.
Det ryktas även att någon form av arme från söder är på väg att invadera Lankst och utkräva hämnd för något några dumma äventyrare gjorde.
Detta är dock långt ifrån dem östra delarna där ett nytt äventyrar gäng har bestämt sig för att ta sig till norra lankst och den berykade skit hålan Fiesive där äventyrare från alla delar av världen samlas för att leta lyckan och Rokers explorers ett tempel till Orlanth Adventurous står för att husera äventyrare.

Ni: ett gäng på 3-5 skatt och äre sugna unga äventyrare.
Vi: ett gäng rollspelare som vill ha roligt.
Vad kan ni förvänta er: Mycket hacknslash och en hel del humor.
Hur länge?: Så länge vi tycker det är roligt.
Hur ofta?: Varannan vecka på lördagar ca 13.00-18.00
Regel system: ADRS ett hemmagjort system

Detta är en fristående fortsättning på den gammla kampanjen som jag körde för något årsen men det finns absolut inga krav på att man ska ha varit med där utan det kommer glida in på det ändå.
Kampanjen är baserad på tanken att rollspel ska vara kul att spela och med en rejäl äventyrar känsla.

Regler:
https://www.dropbox.com/s/1rc9rzebl1nyza2/Basic%20rules.pdf
https://www.dropbox.com/s/5fmcjw812lze5rz/Magic.pdf
https://www.dropbox.com/s/cixdsymin2v16dq/Extended%20rules.pdf

Rollformulär
https://www.dropbox.com/s/7lbey85qavu572h/framrollpapper1.pdf
https://www.dropbox.com/s/9d3dlv4t6nkr2cw/minaxROLLGUBBAR3.pdf
https://www.dropbox.com/s/19x9tm68u5joz0j/ROLLGUBBsida3.pdf
https://www.dropbox.com/s/ihlzq8cugheka0x/ROLLFORMUL%C3%84R4.pdf
https://www.dropbox.com/s/l20tisj61rxbqky/Hexagon.jpg (Hexagon rutor för mass battle)

Saker jag ska ändra i regel systemet:
- Regler för movement.
- Regler för hur saker går sönder i detalj.
- Göra klart Sorceryn i magin.
- Konvertera Solar court cults, Troll cults och Malkioni churches.
- Har mycket att jobba på extended rules med bland annat Battle wits, Hero points, Heroic abilities mm
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: snoffaz skrivet januari 05, 2013, 09.17
Ja det är väl dags att damma av sig lite och ge sig ut på äventyr igen, Räkna med mig..
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: Napprix skrivet januari 05, 2013, 13.50
Räkna med mig med!! For death and glory haha!!
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: knallpucko skrivet januari 06, 2013, 00.19
Nice! Har inte tittat igenom regler och annat än - ska man ge sig på att skissa på en karaktär redan?
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 06, 2013, 10.24
Då vart vi 3 st, hade gärna haft med 1 eller 2 till innan vi startar.

Karaktärerna ni kommer spela kommer alla vara Orlanthi barbarer från östra delarna av Lankst.
Att vara Orlanthi innebär att man tycker Orlanth är gudarnas kung men är fri fram att vara med i vilken av dem dem kulter som är beskrivna i Magic.pdf.
Dem flesta äventyrare är med i en eller flera kulter för att utnyttja kulternas fördelar.Ni kommer få vara initierade i 1 kult från början
Barbar kulturen är inte nödvändigt primitiv utan mer liknande vikinga åldern, det finns både handelsmän, bönder, lärda, och krigare.
Städer i området finns inte utan det är mindre "settlements" och samhällen möjligtvis byar.
Ni kommer själv ha fria händer hur ni känner varandra och hur ni begett er ut på äventyr tillsammans, så jag föreslår alla spelare har en träff innan karaktärs historien skrivs ner på papper.
Det finns några saker som är hett i dem östra delarna av Lankst, Givetvis kriget i södra delarna är hett samtals ämne, Likså vargfolket Telmori att vara eller inte var (Vissa hävdar dem är Chaos andra hävdar dem stjäl deras djur och några säger dem är bara missförstådda) dem kommer från nord östra platån, Karia är alltid ett oros moment ett land av bara Chaos där hemska varesler kryper ut ifrån titt som tätt, äventyrande är också alltid hett på tapeten med skatter och berömmelse vissa lyckas andra inte.

En historia som följt er alla sen barns ben

Innan jag börjar tänk på att detta utspelar sig under godtime när tiden inte fanns så ibland kan olika historier flyta ihop

Orlanth var inte den första av gudarna det fanns många innan honom. Umath var Orlanths fader han hade många bröder också några är Urox som även kallas Storm bull,Humakt dödens gud och Valind kölden och isens gud.
Yelm var alla gudars Kejsare och solen själv Orlanth ansåg att han skulle vara en bättre härskare, en riktig kung annat än dem snobbiga Fire tribe. Så varje dag klättra Orlanth upp på det högsta berget och utmana Yelm på en duell det kunde vara att spela luta eller schack eller att slåss med händerna och varje gång vann Yelm.
Humakt Orlanths bror hade hittat en ny kraft i världen under en quest till underjorden denna kraft kallade han döden och formade den till ett svärd han ville testa sin nya kraft och utmanade Grandfather Mortal, Grandfather Mortal var den första att dö. Humakt insåg att denna kraften bör användas med respekt och svor sig till dess guardian.
Orlanth ville låna Humakts svärd för att duellera Yelm med det men Humakt sa konstant nej. Trickstern Eurmal blev utråkad en dag och stal döden från Humakt och lånade ut den till Orlanth för sin egen underhållnings skull, Orlanth gick upp på berget och röt ut till Yelm att komma duellera honom igen Yelm kom och frågade vilken duell Orlanth ville utkämpa idag och Orlanth sa "vapen" där dräpte Orlanth Yelm och solen försvann från världen. Det var dock mindre eld gudar som gav lite ljus till exempel Elmal som svurit sig till Orlanth tidigare efter att ha lämnat the solar court. Under denna tiden så gjorde Orlanth många heroiska questar som till exempel  att rädda sin fru Ernalda från Yelms palats och dräpa draken Zxygor denna tiden kallades storm age när Orlanth var kung över gudarna. En dag kom kaos till världen det var Wakboth the devil och hans oheliga trio Thed mother of rape, Mallia goddess of disease occh Ragnaglar the mad god till en början. Dem började våldta och förstöra världen och dödade Ernalda. Orlanth visste han var tvungen att göra nånting åt det så han startade The lightbringers quest. Han tog emot gåvor från andra gudar Heler regn guden gav honom vapen Elmal gav honom en spegel sköld, Mastakos speeding god gav honom en vagn. Han färdades länge  och mötte vänner som gick med honom i hans quest några av dessa var Lhankor mhy kunskaps guden, han slogs mot hemska monster och sedan träffaChalana arroy helnings gudinnan som helade hans sår, Flesh man och Ginna jar träffade han också och till slut kom Eurmal med också. Efter lång tid hittade dem ner till underjorden och Eurmal visade dem vägen väl där. Där träffade dem Yelm och Orlanth räddade honom genom detta så skapdes The great compromise och Arachne solara skapade tiden. med detta så lämnade gudarna världen och det är därför solen bara lyser halva dagen när Yelm måste spendera halva dagen i underjorden.
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 06, 2013, 10.25
Detta är också en viktig historia om första tidsåldern

The tale of Arkat

Under första tids åldern efter godtime så var världen i ett slitet tillstånd efter kaos inträde i världen och alla krig under "The greater darkness" så alla kulter i världen skickade en kandidat till att skapa "The first council" dem samordnade världen att bygga upp den igen. Man kom även fram till att göra en ny gud när dem gammla gudarna hade lämnat världen det skulle bli Nysalor the bright många lämnade The first council för att dem inte gillade ideen antingen för att det var en ny gud som Malkioni inte gillade eller trollen som inte gillade en ljus gud och The first council splittrades. Efter några år skapades The second council med som ville skapa Nysalor the bright och projektet startades- mycket arbete lades ner på detta och mycket gudomlig magi och det blev ett ägg. Ägget kläcktes och Nysalor the bright föddes men han blev korrumperad av kaos och blev inte Nysalor the bright utan Gbaji the deciever.

Arkat föddes i Seshnela och utgorde många stordåd och skapade en stor arme innan han kom till Ralios och konverterade till Orlanthi han lyckades även få med sig massor av troll för sin sak han stred mot Gbaji´s horder och till slut kom till Dorastor där Gbaji själv fanns och dräpte honom.
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 07, 2013, 21.08
Känner ni er redo kan jag börja ta emot bakrunds historier via email (USERNAME@yahoo.com).
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 10, 2013, 21.11
Uppdateret Basic rules till version 0.10
- Förklaringar på skills
-Regler för att strida med häst och att backa under strid

Glömde också nämna att karaktärerna bör vara mellan 15-18 år. Ja, man är vuxen i Glorantha vid den åldern :)
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 13, 2013, 12.51
Version 0.11 Basic rules
- Tror jag lyckats lösa ihåligheten av levelings systemet

Version 0.1 Extended rules
- Upplagt men innehåller bara regler för Hero points för tillfället
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: Napprix skrivet januari 14, 2013, 18.54
Vi spelare kanske skulle ta och träffas en dag nu i veckan så vi kan prata ihop oss lite kanske på onsdag eller torsdag??
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 14, 2013, 19.02
Om detta går i lås och jag får in bakrunder så skulle vi kunna göra karaktärer på Lördag.
Titel: SV: Glorantha
Skrivet av: snoffaz skrivet januari 14, 2013, 19.31
Har haft fullt upp idag, ska träffa Benny på onsdag och ge honom alla detaljer, sparka igång honom helt enkelt..

Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet januari 16, 2013, 19.03
hej. Benny anmäler sig. detta blir mitt första rollspel. ska bli spännade..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 19, 2013, 18.32
Preliminär karaktärs skapande:

27/1
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet januari 25, 2013, 15.30
Lite nyfiken om det blir karaktärsskapande på söndag, och när var och hur i sådana fall..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 25, 2013, 16.26
Det blir hoppas jag. Tycker vi tar det hemma hos mig 16.00.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet januari 28, 2013, 16.29
Kul skapandesession igår - jag ser fram emot att lära känna mina goda medbarbarer i kamp mot ondskan! Hur gick teststriden?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 28, 2013, 18.48
Håller med att det var skit kul att göra karaktärer!
Test striden var mellan Ulricc och Adaria. Ulricc vann med att sätta en sten hård träff i solar plexus på Adaria som redan hade fått ett krossat revben av Ulriccs hårda yxa!
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet januari 29, 2013, 10.22
Han borde vetat bättre än att ge sig på mig, jag har en känsla av att det här kan bli en riktigt rolig grupp att spela..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet februari 01, 2013, 17.35
revansch....
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 02, 2013, 11.57
Meditera väl nu min unga äventyrare. Offra er förstfödda till Humakt, bränn en 100 kr sedel till Dudricks (guldets gud) och rita Rune of Luck på era pannor för nästa Lördag smäller det!
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet februari 02, 2013, 12.00
Oj då - visste inte att vi bestämt tid! Var gjordes det så jag inte missar i framtiden?!

Om det är den 9/2 vi pratar om så kan jag inte - har 60-årsfest för fadern... Söndagen kan jag däremot hela dagen.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 02, 2013, 16.59
Inga problem vi kan köra söndagen :)
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet februari 02, 2013, 17.28
Ska se om jag kan få barnvakt på söndagen, hade lördagen fixat. Men det går nog att ordna..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Napprix skrivet februari 02, 2013, 19.11
Lördag eller söndag spelar ingen roll, jag kommer!!
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet februari 04, 2013, 08.07
Laddar upp inför söndag genom att läsa  Andrzej Sapkowski, tittar på berserk och ristar in runor på  tapeterna..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet februari 04, 2013, 12.42
Najs! Jag jobbar med Dust of Dreams av Steven Erikson - Barghast känns ganska rätt...

Är det kl 12 hos Henrik som gäller?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 04, 2013, 15.42
13.00 på Gedon om Gedon är stängt kör vi hemma hos mig.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet februari 04, 2013, 16.13
Toppen - men var finns denna info? Ligger den här på forumet men jag har bara inte sett den eller har jag missat den någon annanstans?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 04, 2013, 16.52
Det var det sista jag sa innan du gick förra söndagen :)

Vi sa vi kör varannan lördag rakt på och bara checkar av på forumet så alla kan :)
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 04, 2013, 19.33
http://www.youtube.com/watch?v=qt6VebqhTUE

Mer inspiration med galopp-takts hårdrock som har fantasy texter.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet februari 06, 2013, 10.44
Ah, då förstår jag - det var inte så jag fattade det, men nu är jag med. Då kan jag tyvärr lova att jag är borta minst hälften av gångerna, för helger och då lördagar speciellt är hett eftertraktade i mitt liv. Faktiskt mer eftertraktade än pengar, guld och ädelstenar, rakt av.

Jag meddelar helt enkelt här när jag kan och inte, precis som du sa.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet februari 06, 2013, 10.50
Nästa gång efter söndagens spelning jag kan är lördagen 23/3, därefter troligen 6/4. Flyttar vi 23/2 till söndagen 24/2 så kan jag troligen då också. Jag är en riktigt jobbig jävel, eller hur?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 06, 2013, 17.59
Vi löser det när är dags :)
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet februari 17, 2013, 18.22
Hej grabbar!

Ville bara kolla så att vi är bokade och klara för Geddon (rummet bokat och klart, antar jag, Henrik...) kl 13 på söndag 24/2?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet februari 18, 2013, 17.02
Jag är laddad som aldrig för, så det hoppas jag..

Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 19, 2013, 06.22
Check!
Ska boka.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet februari 20, 2013, 19.12
nice. e taggad som fan..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet februari 24, 2013, 19.15
Gloriös slagsmålssession med Thralls of Fate, återigen! Tyvärr kan jag inte ens på söndagen om två veckor, så ni får helt enkelt se till att Torgar beter sig lika hjältekorkat som han gjort hittills även den helgen. Den 23/3 är jag återigen upptagen, men lördagen den 24/3 skulle fungera för mig.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 05, 2013, 16.04
Då checkar vi in för helgen igen.

9/3
10/3

Bestäm ni :)
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet mars 05, 2013, 16.28
Utcheck, tyvärr. Men det visste ni ju - ville bara att ni skulle sakna mig...

Magnus
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet mars 05, 2013, 17.40
 9/3 för Daniel och mig blir mycket bra...
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 06, 2013, 19.45
9/3 bokat i röda rummet

Vi kommer sakna Torgars eskapader!
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet mars 06, 2013, 20.21
finns det någon chans att boka om till söndag? har det lite taskigt på lördag..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet mars 07, 2013, 15.03
Jag kan på söndag, kan var här om det inte finns möjlighet till rum..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet mars 08, 2013, 20.02
Hur blir det helgen...
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet mars 09, 2013, 11.04
blev det söndag? kan tyvärr inte vara med i dag i så fall.. :(
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 09, 2013, 17.45
Blev en rejäl miss i kommunikationen här. Vi spelar om två veckor igen.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 09, 2013, 22.36
23/3
24/3
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet mars 10, 2013, 21.33
23/3
24/3 Magnus
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet mars 11, 2013, 20.09
Citat från: knallpucko skrivet mars 10, 2013, 21.33
23/3
24/3 Magnus snoffaz
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet mars 11, 2013, 20.28
Gah, dubbelbokad 24/3! Som tur är det på Geddon, så jag kanske kan dela på mig lite... eller?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 11, 2013, 20.34
Kanske kan ordnas hade behövt dig mer den senare delen av spel omgången mest.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet mars 11, 2013, 21.31
Topp - eftersom jag ska göra återinträde i den andra kampanjen är det början som är viktig där. Fy fan vad stressigt: jag ska aldrig dubbelboka mig igen!
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet mars 12, 2013, 18.43
24/3 check . upskrivet i almenacka och telefon.. nice
// Benny
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet mars 14, 2013, 11.09
24:e är löst, tror jag: jag dyker in vid 15.30 och är med till slutet (inte det bittra, det är vi alldeles för unga för). Torgar lovar att springa med huvudet före in i alla dumheter han kan hitta på - och dessutom glömma bort den riktigt coole snubben som skrivit en dikt som KAN vara världens bästa. Eller inte?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 14, 2013, 16.50
Kanon!
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Napprix skrivet mars 15, 2013, 05.18
Kommer den 24/3
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 22, 2013, 21.40
13.00 i röda rummet Söndag 24/3.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 27, 2013, 20.49
6/4
7/4
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet mars 27, 2013, 21.44
Jag röstar på 7/4, Söndag.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet mars 27, 2013, 21.46
6/4
7/4 Magnus

Om jag inte är för trött efter fyra dagars hetsätande och springande i London...
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Napprix skrivet mars 29, 2013, 18.32
Jag är inte helt säker på att jag kan vara med den helgen tyvärr.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet mars 29, 2013, 20.03
Tyvärr blir det inget den 7/4 för mig heller, eftersom vi får oväntat Amerika-besök.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 29, 2013, 21.47
Då ställer vi in nästa helg och satsar på 2 veckor efter det.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 30, 2013, 12.06
Mindre uppdateringar på reglerna
Basic rules 0.12
- Bytt ordbehandlare och nu i Helvetica.
- Regler för xp på skador

Extended rules 0.2
- Bytt ordbehandlare och nu i Helvetica.
- Regler för Generic XP
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet april 05, 2013, 19.48
20/4
21/4
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet april 07, 2013, 00.16
20/4
21/4 Magnus
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet april 07, 2013, 19.42
20/4
21/4 Magnus, Snoffaz,
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet april 07, 2013, 21.45
20/4
21/4 Magnus, snoffaz, svampen
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Napprix skrivet april 08, 2013, 15.07
20/4
21/4 Magnus, snoffaz, svampen, napprix
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet april 08, 2013, 15.19
Då kör vi Söndagen då.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet april 18, 2013, 13.35
Ajaj, jag har fått "oväntat besök" av långväga vänner (nej, inte Gevalia) i helgen, så det kan hända att jag dyker upp sent eller inte alls på söndag. Sorry!

Magnus
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet april 19, 2013, 23.52
Det är klart att du måste dyka upp, vi klarar oss inte utan våran orädde ledare..
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet april 21, 2013, 12.54
Magnus: vi spelar hemma hos mig och vi saknar dig.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet april 21, 2013, 17.38
11/5
12/5
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet april 21, 2013, 19.56
11/5
12/5 Magnus

Nu gör ni mig rörd, grabbar! Hoppas ni lyckades hitta på galna saker utan min hjälp...?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet april 21, 2013, 20.23
Vi var på heroplane och heroquestade, och det gick galant, men som sagt vi saknade dig och hoppas på att få äventyra med dig nästa tillfälle.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet april 21, 2013, 20.25
12/5 Magnus, Snoffaz
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Napprix skrivet april 23, 2013, 18.00
12/5 Magnus, Snoffaz, Napprix
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet april 28, 2013, 21.32
12/5 Magnus , snoffaz, naprix, Benny
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet maj 12, 2013, 07.19
hejsan träffas vi på gedon?? finns det rum bokat åt oss??
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet maj 12, 2013, 10.23
Vi träffas där.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet maj 14, 2013, 10.54
Jag kan inte alls helgen 24-26, så vi kanske ska satsa på om fyra veckor istället?
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet maj 14, 2013, 21.12
Eftersom det börjar röra sig åt semester tider och liknande så börjar jag bli osäker på datum men jag låter er bestämma.

25/5
26/5
1/6
2/6
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet maj 15, 2013, 08.00
25/5
26/5
1/6
2/6 Magnus
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet maj 16, 2013, 22.23
25/5
26/5
1/6
2/6 Magnus, Benny
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet maj 17, 2013, 05.57
2/6 Magnus,Benny, stoffer,
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Napprix skrivet maj 17, 2013, 18.48
2/6 Magnus,Benny, stoffer,Daniel
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet maj 31, 2013, 19.36
Jag tolkar det som 13.00 på Geddon på söndag den 2:e. Ve de dvärgar som försöker "reparera" mig!
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet maj 31, 2013, 20.15
Stämmer bra :)
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet juni 06, 2013, 09.10
16/6
22/6
23/6
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet juni 06, 2013, 09.15
Nya tillägg på Extended rules 0.3.

- Mass battle regler... en början på det iaf.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet juni 06, 2013, 11.31
Citat från: nemesiswar skrivet juni 06, 2013, 09.10
16/6
22/6 Snoffaz,
23/6 Snoffaz,
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet juni 06, 2013, 21.43
16/6
22/6 Snoffaz
23/6 snoffaz, Svampen
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: knallpucko skrivet juni 06, 2013, 23.18
16/6
22/6 Snoffaz
23/6 snoffaz, Svampen, Magnus
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Napprix skrivet juni 14, 2013, 14.55
23/6 snoffaz, Svampen, Magnus, Daniel
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet juni 14, 2013, 17.39
Citat från: Napprix skrivet juni 14, 2013, 14.55
23/6 snoffaz, Svampen, Magnus, Daniel
Spikat 13.00
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: nemesiswar skrivet juni 29, 2013, 12.15
13/7
14/7
20/7
21/7
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: svampen85 skrivet juni 29, 2013, 17.45
13/7 Svampen
14/7
20/7 Svampen
21/7 Svampen
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Herr Arntsen skrivet juni 29, 2013, 18.11
Som sagt, jag är på, åker dock upp till Nordnorge om ett par veckor, håller på och försöker bena ut vilka datum det är bara, återkommer så snart jag fått klarhet.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: snoffaz skrivet juni 30, 2013, 07.22
Citat från: svampen85 skrivet juni 29, 2013, 17.45
13/7 Svampen snoffaz
14/7
20/7 Svampen
21/7 Svampen snoffaz

Varmt Välkommen herr Arntsen, alltid roligt med nytt blod.
Titel: SV: Glorantha (1 plats kvar)
Skrivet av: Herr Arntsen skrivet juni 30, 2013, 09.19
Citat från: snoffaz skrivet juni 30, 2013, 07.22
Varmt Välkommen herr Arntsen, alltid roligt med nytt blod.
Tack tack, skall bli riktigt kul att komma igång!
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet juni 30, 2013, 19.09
Basic rules 0.13
- Numera skillnad på ABS och AP.
- Lite till snyggningar i PDFen av diverse sned text.

Fick lite regel lust på flygplanet, Med vänlig hälsning, från Spanien.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet juli 02, 2013, 09.06
13/7 Svampen snoffaz Daniel
14/7
20/7 Svampen Daniel
21/7 Svampen snoffaz Daniel
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet juli 08, 2013, 20.42
Sorry grabbar, kan inga av datumen på listan... Kommer hem 17/7 och har folk hos mig hela helgen, sedan kan jag.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet juli 08, 2013, 20.45
27/7
28/7

Ska vi köra något av dessa datum istället eller får det bli en omgång utan Magnus?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet juli 08, 2013, 20.50
Jag tänka på mig att vänta till 28/7 det datumet kan jag, det blir ett nästen ett för långt brak men det är guld värt att spela alla tycker jag...
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet juli 08, 2013, 20.59
Absolut inga problem 28e blir bra :)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet juli 08, 2013, 22.33
roligare för alla när alla är med..
28 låter helt ok.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet juli 10, 2013, 10.44
Ytterliggare jobb på regler 0.14

- Tagit bort magic penalties från rustningar så det numera bara finns ett ARM minus som påverkar allt.
- klarhet i vilka skills som påverkas av ARM.
- Jobbat lite på level systemet och tror det är bättre nu men ej riktigt perfekt.
- Små diverse tillsnyggningar i dokumentet.

Så Magnus kan du dett datum?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet juli 10, 2013, 11.53
28/7 är bokat! Ska in och läsa regler nu - gött med semester!
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet juli 10, 2013, 14.12
Då vart det spikat då 28/7
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet juli 26, 2013, 16.30
Jag har tabbat mig och lyckas dubbelboka mig, ska skicka i väg ungarna till norrköping, ska mötaMor och Far i jönköping, vet inte riktigt tid ännu men kanske hinner vara med lite senare, jag återkommer..
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet juli 27, 2013, 23.31
Snoffaz kommer bli extremt saknad... och du kommer inte ha några magiska yxor kvar till nästa spelning :p

Har gjort en liten uppdatering på Extended rules: Terräng i Mass battle.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet augusti 11, 2013, 19.23
när ska vi ut på äventyr igen? sovsäcken är torr, provianten är packad med mycket konserver. vandrings skor på..
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet augusti 11, 2013, 19.44
17/8
18/8
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet augusti 11, 2013, 20.49
17/8
18/8. Daniel
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet augusti 12, 2013, 08.03
17/8
18/8 Daniel, Magnus
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet augusti 12, 2013, 17.03
17/8
18/8 Daniel, Magnus, Benny
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet augusti 12, 2013, 18.13
Citat från: svampen85 skrivet augusti 12, 2013, 17.03
17/8
18/8 Daniel, Magnus, Benny, snoffaz
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet augusti 12, 2013, 20.27
Spikat då!
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet augusti 24, 2013, 10.56
1/9
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet augusti 25, 2013, 11.12
8/9 Benny ("värd"), Magnus
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet augusti 25, 2013, 18.14
Kan icke den helgen har jag tagit reda på, Erika jobbar hela den helgen...
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet augusti 25, 2013, 18.15
15/9 då?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet augusti 25, 2013, 19.49
15/9 Snoffaz,
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet augusti 25, 2013, 21.52
Sorry, kan inte 15/9. 21/9? För 22:e kan jag inte...
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet augusti 25, 2013, 22.08
Haha nu börjar det bli rörigt :p
21/9 då?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet september 02, 2013, 18.16
21/9 funkar bra för mig!
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet september 02, 2013, 20.48
Alltså...

21/9 Magnus, Daniel (och spelledaren, obviously)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet september 07, 2013, 17.08
Citat från: knallpucko skrivet september 02, 2013, 20.48
Alltså...

21/9 Magnus, Daniel (och spelledaren, obviously),snoffaz

Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet september 09, 2013, 22.50
21/ 9 är för mig omöjligt, måste närvara vid kräftskiva.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet september 10, 2013, 10.46
Right boyz, då är frågan: spela eller inte den 21:e?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 10, 2013, 16.14
Jag tycker vi spelar det har gått på tok för långt mellan speltillfällena nu.

Sen kan vi ju alltid sno Bennys magiska prylar när han är borta ;)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet september 10, 2013, 17.55
Bra idé - och legitim också eftersom det är GM/SL som föreslagit den!
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet september 10, 2013, 23.25
Jag vill inte annat än att spela, så skit i broderskap denna gång, nu har det skjutits upp allt för länge..
Med andra ord jag är på..
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet september 16, 2013, 14.44
Nu, kära medspelare, riskerar jag halshuggning: jag kanske måste jobba på lördag, eftersom jag låg sjuk hela förra veckan...
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 16, 2013, 15.52
Yep det är straff på sådant.

Nytt datum?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet september 17, 2013, 05.27
Ja det blir öråd om ledarskap nu haha :) Nä det är lugnt, sätt upp ett bra datum bara :)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 22, 2013, 17.40
28/9
29/9
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet september 22, 2013, 18.13
28/9
29/9 Magnus (med reservation för att mina helggäster kanske åker hem kl 11, kanske 15 eller 16...)

6/10 kan jag helt säkert, däremot.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet september 23, 2013, 18.05
28/9
29/9 Magnus, Daniel.

Kan vilket datum som helst, men nu känns det som det var väldigt länge sedan vi spelade.

Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet september 23, 2013, 20.19
Kan båda datumen om vi spelar här hemma, Erika jobbar helg....
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 24, 2013, 20.38
Funkar Bra Christopher, bara vi får nybakat och Benny också :)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet september 27, 2013, 16.44
Haha nybakat kan vi nog ordna, men har Benny dött eller ??
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet september 27, 2013, 18.01
Hoppas inte... Jag har just fått skriftligt på att mina gäster tänker packa sig ut vid 10, så jag är på från 13 på söndag. Game on!
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 27, 2013, 19.01
Gött Magnus!

Vi kanske får en nybakt Benny?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet september 27, 2013, 19.17
Ja det hade varit gott människo kött är både gott och nyttigt.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 27, 2013, 19.56
Du vet inte vad rätt du har, du kommer förstå senare :)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet september 28, 2013, 17.20
nice, im alive, bara så ni vet.
jag tolkar det som klockan ett hos mig.. ? i morgon då den 29, eller?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 28, 2013, 17.22
Kl. 1300 hos Christopher
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet september 29, 2013, 19.48
Önskemål om att spela den 13/10 om det går bra för samtliga?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet september 29, 2013, 19.56
13/10 Gud, Daniel
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet september 30, 2013, 20.31
13/10 gud, Daniel, benny
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet oktober 01, 2013, 07.51
13/10 gud, Daniel, benny, Magnus

Har jag nämnt hur bra det är när man inte behöver fundera över flera alternativ? Vi kanske ska börja spela WH40K istället...
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet oktober 01, 2013, 21.48
Citat från: knallpucko skrivet oktober 01, 2013, 07.51
13/10 gud, Daniel, benny, Magnus, Christopher...

Har jag nämnt hur bra det är när man inte behöver fundera över flera alternativ? Vi kanske ska börja spela WH40K istället...
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 01, 2013, 21.50
Spikat då 13/10 hos en nybakt Benny
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet oktober 08, 2013, 22.02
nice, surprice fika ska det bli. värdigt stolta krigare med maffiga ärr att visa upp.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet oktober 10, 2013, 10.26
Ska bli sjukt najs att spela på söndag. Kom just på att jag glömt att fråga var du bor, Benny - kan bli svårt att hitta annars...  :)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 10, 2013, 16.29
Citat från: knallpucko skrivet oktober 10, 2013, 10.26
Ska bli sjukt najs att spela på söndag. Kom just på att jag glömt att fråga var du bor, Benny - kan bli svårt att hitta annars...  :)

Haha

Undrar också.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet oktober 10, 2013, 23.43
Bor på kaptensgatan 17. På göta. Känner ni kaffe doften?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 13, 2013, 18.31
26/10
27/10
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet oktober 13, 2013, 21.32
26/10
27/10 Magnus
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: Napprix skrivet oktober 14, 2013, 15.37
26/10
27/10 Magnus, Daniel,
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet oktober 14, 2013, 17.53
Citat från: Napprix skrivet oktober 14, 2013, 15.37
26/10
27/10 Magnus, Daniel,snoffaz

Jag har ett litet önskemål kan få inte snart få in en liten längre lördags eller fredags spelning med lite pizza eller annan föda..
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 14, 2013, 18.01
Citat från: snoffaz skrivet oktober 14, 2013, 17.53
Citat från: Napprix skrivet oktober 14, 2013, 15.37
26/10
27/10 Magnus, Daniel,snoffaz

Jag har ett litet önskemål kan få inte snart få in en liten längre lördags eller fredags spelning med lite pizza eller annan föda..

Inte omöjligt ska se över detta.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet oktober 15, 2013, 08.19
Citat från: nemesiswar skrivet oktober 14, 2013, 18.01
Citat från: snoffaz skrivet oktober 14, 2013, 17.53
Citat från: Napprix skrivet oktober 14, 2013, 15.37
26/10
27/10 Magnus, Daniel,snoffaz

Jag har ett litet önskemål kan få inte snart få in en liten längre lördags eller fredags spelning med lite pizza eller annan föda..

Inte omöjligt ska se över detta.

Låter nice - jag kan dock säga att ska det vara genomförbart för min del så bör det planeras nu och inträffa efter jul... Är vi spikade för 27:e?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 15, 2013, 09.27
Är spikat efter Benny godkänt och skrivit på kontrakten.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet oktober 15, 2013, 19.23
Citat från: knallpucko skrivet oktober 15, 2013, 08.19
Citat från: nemesiswar skrivet oktober 14, 2013, 18.01
Citat från: snoffaz skrivet oktober 14, 2013, 17.53
Citat från: Napprix skrivet oktober 14, 2013, 15.37
26/10
27/10 Magnus, Daniel,snoffaz, Benny

Jag har ett litet önskemål kan få inte snart få in en liten längre lördags eller fredags spelning med lite pizza eller annan föda..

Inte omöjligt ska se över detta.

Låter nice - jag kan dock säga att ska det vara genomförbart för min del så bör det planeras nu och inträffa efter jul... Är vi spikade för 27:e?
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: svampen85 skrivet oktober 15, 2013, 19.24
Sign, Seald and delivered, im yours..
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 15, 2013, 19.37
27/10 spikat

Tar vart vi är senare :)
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: snoffaz skrivet oktober 26, 2013, 11.59
Kommer inte delta imorgon, känner mig fortfarande dunderförkyld, känner idag att det är lika bra och ha en lugn vilodag imorgon för att orka med en arbetsvecka...
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 26, 2013, 12.02
Jag har råkat ut för samma sak men tänkte vänta tills imorgon om jag mår bättre.

Men i detta fallet så tror jag vi ställer in det helt


nytt förslag till spel:
5/11
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: knallpucko skrivet oktober 28, 2013, 14.33
Jag kan tyvärr inte vara med på några veckor pga mycket att göra på jobbet. Kanske kan komma loss 24/11 igen.
Titel: SV: Glorantha - The first war against darkness
Skrivet av: nemesiswar skrivet oktober 28, 2013, 16.59
Ok beroende på er andra så gör vi klart fältslaget så Magnus kan vara på till nästa äventyr.