[Protokoll] Årsmöte 2008-02-03

Startat av Spiff Rymdspionen, februari 09, 2008, 20.15

Föregående ämne - Nästa ämne

Spiff Rymdspionen

Föreslår att en moderator flyttar över posten till Styrelsen Informerar tråden som jag inte har tillgång till.

Protokollet kan komma att ändras då det fortfarande väntar på en justerares underskrift, men troligtvis kommer det att se ut som det gör nedan.


                              Årsmöte 2008-02-03


§1   Mötets öppnande

Styrelseordförande Andreas Carlsson förklarade mötet öppnat.

a)   Närvaro

Bilaga på de närvarande finns lagda till handlingarna tillsammans med mötesprotokollet. Allt som allt fanns något över 20 personer på plats till mötet.

§2   Frågan om mötet utlysts korrekt

Det beslutades att mötet utlysts korrekt.

§3   Dagordningens godkännande


Mötet beslutade godkänna dagordningen.

§4   Val av justeringsmän, tillika rösträknare


Anders Ivarsson samt Anders Bersten valdes till justeringsmän, tillika rösträknare.

§5   Val av mötesordförande samt mötessekreterare


Andreas Carlsson valdes till mötesordförande och Carl Tatti till mötessekreterare.

§6   Verksamhetsberättelse av sektioner och styrelse

Samtliga sektioner förutom Fristad-sektionens lämnade in sin verksamhetsberättelse. Mötesordförande Andreas Carlsson läst upp styrelsens, samt figurspelarnas och idrottssektionens efter förfrågan.  Samtliga berättelser är lagda till handlingarna.

§7   Resultat och balansberäkningar

Avgående kassör Per Odlund läste upp föregående verksamhetsårs resultat och balansberäkningar. Värt att notera är att medlemskortsförsäljningen från konventet samlats tillsammans med intäkter med försäljning av medlemskort från föreningen. Detta gör att konventet ser ut som det gått back, medans det i själva verket gjorde en bra vinst.

Vidare så har kiosken inte gått så bra som under tidigare år. För mycket inköp vilket har bidraget till reandet av varor, samt generellt mindre försäljning är bidragande orsaker.

Under december 2007 började vi även med deponering av hyra till länsstyrelsen. Efter löften från hyresvärden av ordnandet av invändiga problem med fastigheten, som ej uppfyllts, betalar vi numera hälften av hyren till länsstyrelsen, efter deras rekommendation. Ronill fastigheter har blivit informerade om detta, men har i skrivandets studen inte kontaktat oss om en eventuell lösning.

§8   Revisionsberättelse

Revisor Erik Norén läste upp denna och föreslog ansvarsfrihet för styrelsen. Revisionsberättelsen lades till handlingarna.

§9   Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen

Mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet.

§10   Val av styrelse

Följande styrelse valdes av årsmötet att representera och verka för föreningen under verksamhetsåret 2008;

Ordförande:             Greger Lundstedt
Vice Ordförande:           Stefan 'Fluff' Nilsson
Sekreterare:        Anders Bergström
Kassör:                  Fredrik Nättorp
Vice Kassör:             Stefan 'Spider' Nilsson
Ledamot:                 Anders Bersten
Ledamot:                 Marie Näsström
Suppleant:         Robin Fredman
Suppleant:         Fredrik Ros

a)   Sektionschefer

Rollspel:       Carl Tatti
Film:                Carl Tatti
Konvent:                  Anders Bergström
Figurspel:           Robin Fredman
Kortspel:            Marcus Johansson
Diorama:                  Anders Ivarsson
Dator:               Per Odlund
Musikspel:          Marie Näsström
Fristad:               Anders Bersten
Bordshockey:       Stefan 'Fluff' Nilsson
Brädspel:  Står tom, tills det att styrelsen eventuellt tillsätter någon
Idrott:   Står tom, tills det att styrelsen eventuellt tillsätter någon

b)   Revisorer samt revisorsuppleanter

Anders Ivarsson valdes till revisor, med Fredrik Ewers som suppleant. Likaså valdes Andreas Carlsson till revisor med Christoffer Nilsson som suppleant.

c)   Valberedning

Marcus Johansson samt Fredrik Ewers valdes till valberedning. Marcus Johansson är sammankallande.


§11   Behandling av propositioner samt motioner


Samtliga som ej blev tillbakadragna finns att läsa i sin helhet som bilagor till mötesprotokollet.

a)   Skåpshyra

Inskickad av styrelsen. Förslaget gör gällande att hyra årligen skall tas ut för nyttjandet av de stora samt små skåpen i lokalen, på 100 respektive 50 kronor. Detta främst för att skapa en kassa som kan användas för upprustandet och målandet av skåpen. Pengarna är dock ej öronmärkta, och skulle till exempel ett överskott skapas, kan styrelsen nyttja dessa som de finner passande.

Förslaget bifalldes.

b)   Definition av medlemsskap

Inskickat av Fredrik Ewers. Det föreslogs att livstidsmedlemskap skall definieras som medlem på livstid, samt att hedersmedlemskap, vilket bara kan ges ut av styrelsen, endast skall skiljas från livstidsmedlemskapet i namn. Livstidsmedlemskap skall vidare endast få säljas till de över bidragsberättigad ålder, definierat årligen från kommunal nivå, samt av riksorganisationen Sverok. Vidare skall kostnaden för livstidsmedlemskort verksamhetsåret 2009 och framåt vara tio gånger summan av det dyraste ordinarie medlemskortet.

Förslaget bifalldes med reservation från kassör Fredrik Nättorp.

c)   Verksamhetsplan

Inskickat av Fredrik Ewers. Förslaget handlade om att årsmötet borde fastställa och ge förslag till den sittande styrelsen om en verksamhetsplan för arrangemang under det kommande året. Förslaget drogs tillbaka till en diskussionspunkt, med syftet att belysa vikten av att ha planerade arrangemang för att locka nya medlemmar.

d)   Rekryteringsmål

Inskickat av Fredrik Ewers. För att fortsätta och driva en förening som den ser ut i dag behöver vi varje år rekrytera cirka 100 stycken medlemmar i bidragsberättigad ålder. Detta var något som den sittande styrelsen insåg väldigt sent, vilket också gjorde arbetet mycket svårt. Förslaget var att det av årsmötet borde fastställas en målsättning för den sittande styrelsen om att rekrytera ungefär 10 medlemmar per månad, samt att ha det som en stående punkt på styrelsemötesprotokollen.

Förslaget bifalldes.

e)   Indragna motioner

Följande motioner drogs tillbaka av Fredrik Ewers. Inköp av soffa, Julbord, Bonussystem för rekrytering av medlemmar, Subvention för konventsbesök, Avskärmande av tv-hörnan, föreningsmästerskap i bowling samt flipperspel.

f)   Budget för kommande år.

Efter förslag från den avgående kassören Per Odlund, samt mycket debaterande kom mötet fram till en budget för verksamhetsåret 2008. Budgeten lades till handligarna tillsammans med årsmötetsprotokollet. Skillnaden från föregående år, då ekonomin fortfarande inte är på en stabil nivå, är att sektionerna skall söka medgivande från styrelsen innan de spenderar sina pengar.

§12   Övriga frågor

a)   Firmatecknare

Firmateckare för föreningen under kommande verksamhetsår blev kassör Fredrik Nättorp, samt vice kassör Stefan 'Spider' Nilsson.

b)   LAN

Ett LAN är i planeringsstadiet för 2008 och blir förhoppningsvis en årlig stående sammanslutning likt konventet. Per Odlund som har skött kontakten med intressegrupper, samt Fredrik Ewers som tillhandhållit kontakt med högskolan som förhoppningsvis blir en sammarbetspartner, informerade mötet om arbetet hittills.

§13   Mötets avslutande

Mötesordförande Andreas Carlsson förklarade mötet avslutat
"Det finns tillfällen när inte ens mina turrymdskeppskalsonger hjälper."

Judas

Citat från: "Spiff Rymdspionen"

Anders Ivarsson valdes till revisor, med Fredrik Ewers som suppleant. Likaså valdes Andreas Carlsson till revisor med Markus Nilsson som suppleant.


Jag föreslår att det står Christoffer Nilsson i stället för Markus.

dagle


Greger

Petimeter-varning!  :oops:

Under §11b står det:
CitatVidare skall kostnaden för livstidsmedlemskort verksamhetsåret 2009 och framåt vara tio gånger summan av det dyraste ordinarie medlemskortet.

Ska la va 2008, antar jag? Och dyraste medlemskortet är väl 200 kr? Kanske bra att ha med det i protokollet?

/G

Edit: Mera petande... på hemsidan står det att man kan lösa livstidsmedlemskap från 27 års ålder, stämmer det fortfarande?