[Protokoll] Styrelsemöte 2007-11-25

Startat av Spiff Rymdspionen, december 09, 2007, 19.04

Föregående ämne - Nästa ämne

Spiff Rymdspionen

Protokoll Styrelsemöte 2007-11-25


§1 Mötets öppnande

Mötet förklarades öppnat.

§2 Val av mötesposter

a) Val av mötesordförande

Carl Tatti valdes till mötesordförande

b) Val av mötessekreterare

Per Odlund valdes till mötessekreterare

c) Val av justerare tillika rösträknare

Marie Näsström och Fredrik Ewers valdes till justerare tillika rösträknare

§3 Närvaro

Carl Tatti, Per Odlund, Fredrik Ewers, Anders Bersten, Marie Näsström och Marcus Johansson

§3 Frågan om mötets behörighet

Mötet ansågs behörigt

§4 Dagordningens godkännande

Dagordningen godkännades av mötet

§5 Uppföljning
-   Skåpshyra
Då Marcus Johansson som tagit på sig att skriva en motion till årsmötet inte för närvanade hade möjlighet att presentera sitt förslag valde mötet att skjuta upp punkten till nästa möte.

- Räknelappar till panten  
Per Odlund klargjorde hur rutinen för dessa är.

- Medlemsdatabas
Förhoppningsvis kommer föreningen få en bättre medlemsdatabas till nästa år men då Andreas Carlsson inte var närvarade skjöts punkten till nästa möte.

- Kartplast till föreningens spel + Zipppåsar.
Andreas Carlsson har tagit på sig att köpa dessa, då han inte närvarade så skjuts detta till nästa möte.

- Försäkringsärendet
Elin Lindén har fått i uppgift att försöka överklaga försäkringsbolagets beslut men då hon inte närvarade på mötet vet inte styrelsen hur det har gått.

- Inventering Bräd- och Rollspel.
Brädspelen är inventerade och förhoppningsvis rollspelen också, Andreas Carlsson skall lägga ut dem på nätet när han får listorna.

- Dammsugare.
Föreningen är intresserad av att köpa in en industridamsugare. Carl Tatti hör med medborgarskolan om vi kan få bidrag till att köpa en sådan.

Arrangemangsrelaterat
- Reklam på skolor, föreningar och butiker
Fredrik Ewers föreslog att Armagedon behöver ha en ny reklamkampanj innan nästa styrelse tillträder då det skulle underlätta extremt mycket för dem. Tanken är att underlätta starten av verksamhetsåret för den nytillträdda styrelsen. Fredrik Ewers föreslog styrelsen att komma med förslag till nästa möte.

- Lördagsarrangemang
Fredrik Ewers föreslog styrelsen att återinföra en rutin från tidigare år där en styrelsemedlem ansvarar för att det finns en "dropp in"-verksamhet varje lördagseftermiddag. Tanken är att det härmed kommer vara en ökad aktivitet i lokalen på lördagar, vilket skulle främja föreningen i sin helhet. Förslaget mottogs med ljumma känslor och diskussionen landade i att respektive styrelsemedlem skulle fundera på förslaget till nästa möte.

- Fasta Arrangemang på föreningen
Styrelsen belyste vikten av att ha fasta arrangemang och arbetar på att få fler sådana. Styrelsen tycker att det är viktigt att dessa arrangeman kommer upp på nätet och vad som händer under veckorna.

- Reklam på internet
Per Odlund tar på sig att försöka göra reklamutbyte med andra hemsidor med liknade besökarkrets. Även att starta olika typer av grupper på community sidor diskuterades , allt för att nya medlemmar lättare skall hitta till oss.

- LAN
Föreningen planerar att ha ett lan. Per Odlund, som utsetts till ansvarig har haft en del att göra under senare tid vilket gjort att projektet legat på is. Arbetet kommer nu att återupptas.

- Extern Sammankomst
Anders Bernsten håller på att fixa en extern sammankomst för föreningens medlemmar och det flyter på bra. Troligen kommer den att hållas i slutet på januari eller slutet på februari.

Lokalrelaterat
- Nya kolvar och lås
Föreningen är intresserad av att byta ut lås och kolvar till ytterdörrar då för många nycklar är i omlopp utan styrelsens tillåtande. Carl Tatti pratar med Medborgarskolan om huruvida vi kan få bidrag till en sådan utgift.

-   Tömning av små skåpen
Punkten skjöts upp till nästa möte.

- Städa Dioramarummet
Styrelsen tar på sig att prata med de ansvariga för att rummet skall bli städat.

- Ljudisolering Gröna Rummet
Då ansvarig ej närvade så skjuts punkten till nästa vecka.

- Nya lysrör och nya plastskydd
Då ansvarig ej närvade så skjuts punkten till nästa vecka. Dock så tyckte kommunen att lokalerna inte såg bra ut och att ett snack med fastighetskötaren bör tas.

- Köra stolar till tippen
Förhoppningsvis kan Marcus Johansson köra många av Armagedon gamla söndriga stolar till tippen.

- Ommålning av skåpen
Efter att omålningen av skåpen i föreningens egen anda gick i stöpet tittar föreningen efter andra lösningar för att få skåpen uppfräshade. Carl Tatti pratar med Medborgarskolan om vi kan få bidrag till en sådan utgift.

§6  Definition av Livstids- och Hedersmedlemskap
Fredrik Ewers har lämnat in en motion till årsmötet.

§7 Pärm till varje styrelsemedlem
Då ansvarig ej närvade så skjuts punkten till nästa vecka.

§8 Bordshockeysektionen
Då föreningen har fått ett gäng nya medlemmar som är intresserade av bordshockey så tyckte styrelsen att en bordshockeysektion skulle bildas. Sektionen leds av Stefan "Fluff" Nilsson.

§9 Ny Brädspelsansvarig
Då den gamle brädspelsansvarige har avgått anser styrelsen att en ny bör tillsättas. Styrelsen anser att Carl-Gustaf Samuelsson är en bra kandidat och styrelsen skall tillfråga honom.

§10 Lussekväll!
Styrelsen kommer att arrangera en lussekväll torsdagen 13/12. Under lussekvällen kommer det bjudas på lussekatter, pepperkakor, glögg, god stämning och massa spelande. Marie Näsström och Anders Bernsten ansvarar för kvällen.

§11 Grannar i huset
Fredrik Ewers upplyser styrelsen om att han försökt kommunicera med de grannar i huset som skräpar ner framför föreningens dörr, håller trapphusdörrarna öppna om natten och regelbundet är berusade. Då ingen av dem talar svenska, franska, tyska eller engelska var möjligheten till kommunikation starkt begränsad. Viss kommunikation skedde med hjlp av tecken och sura miner.

§12 Städansvariga
Vecka 48 – Andreas Carlsson
Vecka 49 – Fredrik Ewers
Vecka 50 – Marcus Johansson
Vecka 51 – Marie Näsström
Vecka 52 – Elin Lindén
Vecka 1 – Andeas Carlsson

§13 Övriga frågor
Julbord
Anders Bernsten arrangerar ett julbord i föreningens regi under december månad.

§14 Nästa Mötet
Nästa möte bestämdes till den 30/12

§15  Mötets avslutande
Mötet avslutades
"Det finns tillfällen när inte ens mina turrymdskeppskalsonger hjälper."