[Protokoll] Styrelsemöte 2007-07-08

Startat av Spiff Rymdspionen, juli 08, 2007, 15.37

Föregående ämne - Nästa ämne

Spiff Rymdspionen

Styrelsemöte 2007-07-08


§1   Mötets Öppnande

Ordförande Andreas Carlsson förklarade mötet öppnat.

§2   Inledande Punkter

 a) Val av mötessekreterare

Carl Tatti valdes till mötessekreterare

 b) Dagordningens godkännande

Dagordningen godkändes

 c) Närvarande

Närvarande var Marcus Johansson, Fredrik Ewers, Pierre Åberg, Marie Näsström, Andreas Carlsson, Carl Tatti, Anders Bersten och Per Odlund

 d) Val av justerare tillika rösträknare

Valda blev Pierre Åberg och Anders Bersten

§3   Uppföljning

a)   Försäkring

Boven dåligt minne var framme, men Anders Bersten försäkrar att punkten kommer att vara avslutad tills nästa möte. Troligtvis är vi inte berättigade till mera pengar av vårt försäkringsbolag för stölderna förra året.

b)   Kalendersystem

Detta är testat och redo att föras över till vårt nuvarande forum. Ett nytt forum med inkluderat kalendersystem diskuterades likaså att inhandlas, detta för att det nuvarande forumet verkar ha en serie mindre buggar.

c)   Inventering Bräd- och Rollspel

Pierre Åberg meddelade att arbetet med brädspelen var så gott som klart. Ingen rapport fanns att tillgå från rollspelsansvarig.

d)   Forumrensning

Arbetet fortgår. Om ett nytt forum inköpes kommer troligtvis de flesta trådar att rensar helt och hållet.

e)   Skåps- och nyckelkontrakt

Inga ansökningar om ytterdörrsnyckel har kommit in sedan det senaste styrelsemötet.

f)   Lokalveckan

Besvikelse uttrycktes för deltagarantalet som var betydligt mindre än väntat. Kom ihåg att det är din lokal också och att lite hjälp också uppskattas. Även i fall allt inte blev klart fortgår arbetet under resten av året.

§4   BSK

Kontakten med högskolan för lån av deras lokaler har tagit längre tid än väntat. Förhoppningsvis finns mer information att delge efter nästa styrelsemöte.

§5   Ansvar och Styrelsejobb

En påminnelse gavs till styrelsen om att rycka upp sig. Då en del av nyhetens behag kanske lagt sig för vissa och mycket av arbetet är motsträvigt för andra så kommer förhoppningsvis en nyglöd efter lite semester.

§6   Skåpsrenovering

Jerry Hammarberg som ansvarar för detta närvarade tyvärr inte på mötet och kunde därför inte ge en uppdatering eller en deadline. En backup plan att anlita en yrkesman är i fagorna. Det är möjligt att arbetet inte blir lika omfattande som först planerat. Styrelsen vill be om ursäkt till medlemmar som arbetat med att tömma sina skåp utan att se förväntat resultat.

§7   Medlemmar 2006

Sverok Väst har varit i kontakt med Pierre Åberg med information om att 19 av de medlemmar vi sökt bidrag för ej varit berättigade. Detta pågrund av att lämnad informationen ej stämt överens med deras kontroller. Sedan 2007 med den nya styrelsen har medlemskort skrivits betydligt tydligare och aldrig av medlemar själva. Problemet med oläsliga handstilar bör därför vara löst inför framtiden.

§8   Städdagar

Följande datum och ansvarig gäller;

14/7:   Pierre Åberg
21/7:   Per Odlund
28/7:   Fredrik Ewers
4/8:   Anders Bersten

§9   Övriga Frågor

a)   Allmännyttig lokal

Vi kommer i framtiden försöka få lokalen godkänd som en allmännyttig lokal hos borås kommun. Detta i bidragsyfte då ekonomin är relativt dålig. I realiteten innebär detta att vi får rätt att hyra ut lokalen vid behov till enskilda grupper. Fredrik Ewers och Carl Tatti undersöker detta vidare.

b)   Gröna rummets fönster

Detta är trasigt och kontakt med hyresvärden skall tas för att ordna till problemet.

c)   Dammsugare

Det diskuterades att köpas in en ordentlig sådan, men budgeten tillåter det tills vidare inte. Har du en du kan tänkas skänka bort eller sälja för en billig peng, så tag kontakt med någon ur styrelsen.

d)   Nya kolvar eller lås

Frågan bordlades tills vidare. Problemet ekonomi övervägde gentemot behovet för tillfället.

e)   Medlemsmöte

En liten påminnelse om att detta möte troligtvis kommer att hållas i oktober månad, där bland annat medlemsavgiften skall diskuteras.

§10   Nästa möte

Nästa möte blev satt till den 29/7.

§11   Mötets Avslutande

Ordförande Andreas Carlsson förklarade mötet avslutat.
"Det finns tillfällen när inte ens mina turrymdskeppskalsonger hjälper."