[Protokoll]Årsmöte 100221

Startat av Spiff Rymdspionen, februari 21, 2010, 18.45

Föregående ämne - Nästa ämne

Spiff Rymdspionen

§1   Mötets öppnande

Verkställande styrelseordförande Anders Ivarsson förklarade mötet öppnat.

§2   Mötets utlysande

Mötet godkändes som korrekt utlyst.

§3   Dagordningens godkännande


Dagordningen godkändes.

§4   Val av justeringsmän tillika rösträknare

Fredrik Ros och Kari Maensivu valdes till justeringsmän tillika rösträknare.

§5   Val av mötesordförande och mötessekreterare

Anders Ivarsson valdes till mötesordförande och Carl Tatti till mötessekreterare.

§6   Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelser inlämnade av Anders Ivarsson, Anders Bersten, Tomas Davidsson och Fredrik Ros och lades till handlingarna. Väl skött av vederbörande.

§7   Resultat och balansräkning

Ett ojusterat resultat samt balansräkning lades till handlingarna, men kassör fanns inte på plats för frågor rörande enskilda poster. Som det ser ut kommer korrigeringar att vara nödvändiga och komma på plats inför det extra insatta årsmötet, samt kontrolleras av revisorerna.

§8   Revisionsberättelsen

Denna bordlades till det extra insatta årsmötet då det fanns frågor kring resultat och balansräkning.

§9   Ansvarsfrihet till styrelse

Frågan bordlades till det extra insatta årsmötet.

§10   Val av;

A:   Styrelse

Årsmötet kunde inte välja en styrelse då tillräckligt med intressenter inte fanns på plats bland medlemmarna. Bland dem som närvarade fanns dock ett delat intresse att ta sig an flera av de tyngre posterna. På grund av detta väcktes frågan 'extra insatt årsmöte' bland de övriga frågorna. Vår förhoppning är att vädret höll många medlemmar inomhus i stället för att närvara på årsmötet och att intresset för föreningens vara eller icke vara inte är så lågt som det först verkade. För närvarande behöver sekreterare- ledamot och suppleantposter fyllas. Dessa poster är relativt enkla, och om frågor finns kring vad som förväntas av dem, prats med någon från den avgående styrelsen. Se till ditt engagemang om du kan tänka dig att ta dig an lite ideellt arbete för vår förening.

B:   Sektionschefer


Martin Larsson valdes till chef för terrängbyggarsektionen.
David Dynefors valdes till chef för figurspelssektionen.
Anders Bersten valdes till chef för Fristadsektionen.

Andra sektioner kommer att skapas av styrelse om intresse visar sig finnas bland medlemmar och ansvariga. Då budget för kommande år inte är slutgiltigt färdigställd finns denna heller inte ännu för sektionerna.

C:   Revisorer, revisorsuppleant och valberedning

Posterna bordlades till det extra insatta årsmötet.

§11   Motioner och propositioner

En motion hade kommit in rörande kioskens priser. Den gjorde gällande att en högsta tilläggsprocent borde beslutas om rörande pålägg i förhållande till inköpspris. Detta för att visa för medlemmarna att kioskens priser nu och i framtiden aldrig skulle komma vara oskäligt höga, samt att fastställa kioskens syfte; att nätt och jämt gå med vinst och mer verka som en service för de som löst medlemskort. Förslaget röstades dock ner.

§12   Övriga frågor

Tre övriga frågor väckte, två av dessa som diskussionspunkt.

A:   Avvecklande av kiosk

Den första frågan rörde ett eventuellt avvecklande av kiosken, och det påvisades att den gått med förlust flertalet år. Det fanns idéer att eventuellt hyra ut utrymmet till medlemmar som i egen regi vill driva kiosk och behålla vinsten. Kommande styrelse bör ta frågan i beaktning och fundera på lösningar.

B:   Temperaturen i lokalen

Fråga två väcktes rörande kylan och om det eventuellt finns några medel att få upp temperaturen till någonstans runt jättekallt i stället för vad vi alla vid tillfället genomlider. Åter igen, möjligheter bör ses över av kommande styrelse att försöka hitta tillfälliga och längre lösningar. Förslag av händiga medlemmar tas gladeligen emot.

C:   Extra insatt årsmöte

Den sista frågan rörde det extra insatta årsmötet. Det beslutades att detta kommer att infalla den 21/3, 13:00. Vi hoppas på en bättre uppslutning, samt att förhoppningsvis få ihop en engagerad styrelse. Om det är på något vis oklart; ingen styrelse, ingen förening, ingen lokal.
"Det finns tillfällen när inte ens mina turrymdskeppskalsonger hjälper."