Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - sebbe

#31
Habla MP-5 / Vem är Vem på forumet?
februari 01, 2009, 16.10
shit, jag har inte heller skrivit. bättre sent än aldrig.

Sebastian sebbeklang är jag.

min morbror introducerade mig för rollspel när jag var 10 typ och några år senare tänkte jag börja spela figurspel och sprang förbi geddon typ två gånger. ytterligare några år senare blev jag medlem och stökade runt. sen blev jag student utomsocknes och är inte på plats så ofta
#32
Habla MP-5 / Spotify
januari 30, 2009, 10.12
Citat från: "biggabush"Sebbe. Din stipulativa definition av betalning är uppenbart konstruerad och nödig. Din tid och upplevelse kan, i ekonomisk mening, inte anges i någon valuta.

Det står alla och envar fritt att stipulera vadsomhelst, och jag förstår att du måste hitta på en egen definition av betalningsbegreppet för att du ska kunna nära ditt argument. Men då begreppet betala i ekonomisk betydelse inte innefattar din tolkning köper jag den inte. Dessutom har du fel i sak.

Deras gratis-tjänst är beskaffad som så att du får tillgång till en ansenlig mängd musikverk som du kan lyssna på på dator. För att finansiera sina anställda och affärsmodellen säljer man annonser. Dessa blir du utsatt för på samma sätt som du blir i annan reklamfinansierad medialogik. Som användare betalar du noll (0) kronor.

Deras premium-tjänst är som så beskaffad att du får samma mängd musik minus reklam. Kostnad 99 kr/månad. För massor av musik.

Hur i helvete kan man gnälla?

Om man inte tycker detta är prisvärt kan man ju välja att köpa CD eller LP fysiskt eller legala downloads.

Men det är klart. Du kanske dör i nästa vecka. Eller du kanske tycker att du vill kunna veta att du kan lyssna 1233 gånger i hörlurar upp&ner i en hammock utanför Trollhättan. Booogalooga.
vad är det för sakfel du pratar om?

kanske ska påpeka att det inte är produkten eller företaget jag gnäller på, utan den här minimala företeelsen (om det nu ens är det, jag har inte råkat ut för det något mer)

inte för att jag anser att man inte kan gnälla. jag gnäller på allt möjligt även om jag inte direkt betalar för det. jag anser att det är tjänster, inte privilegier och att man därför kan ställa krav i viss mån.

att jag inte kan lyssna på led zeppelin på spotify stör mig tusen gånger mer än det här lilla bruset, men jag gnäller inte på det, för att jag inser att de inte kan göra någonting åt det mer än de redan gör. jag tycker däremot att de hade kunnat skippa det här bruset och lagt in mer reklam istället.

om det nu är avsiktligt. ska nog vänta tills jag vet det innan jag fortsätter :D


på tal om någonting helt annat, det vore kul om man kunde mixa spotify med lokala mp3-filer eller liknande så att jag exempelvis kan ha med mina polares könsrock i min spotify-spellista. eller mina andra lagligt nedladdade låtar :D
#33
Habla MP-5 / Skitsnack
januari 29, 2009, 23.18
Citat från: "Getsen"Är det nån mer än jag och Rud och Glans som ska ut i göteborg på lördag?
hoppas det, annars vore det en tung dag för alla stadens krögare :(
#34
Habla MP-5 / Spotify
januari 29, 2009, 15.42
Citat från: "biggabush"Att gratisversionen är sämre än premium är självklar. Spotify vill att man tecknar deras abonnemang för 99 kr/månad.

Om nu gratisversionen försämrats under etableringsfasen bör man dra slutsatsen att Spotify behöver användarna som abonnenter framför gratis-users. Det kan ha uppkommit nya krav, omständigheter och utfall som kräver det. T ex, bara för att nämna något, är annonsmarknaden som ju ska finansiera gratis-användandet skadeskjuten av stora tjocka Lågkonjunkturen.

Men även om det inte var så. Även om de bara kände för att blurra och brusa som metod för att styra över hade det varit moraliskt och logiskt förståeligt och klanderfritt i alla fall.

Varför?

För att det är rimligt.

Men det är klart. Just det. Vi lever i en tid då företag och kreatörer förväntas ge bort allt gratis.
de ger inte bort någonting gratis. de tillhandahåller en tjänst. jag betalar för den genom att lyssna på reklam.

sen minskar de kvaliteten och upplevelsen av den tjänsten för att de vill att jag ska köpa en dyrare tjänst.

om det är så att det är svårt att få tillräckligt med annonsörer så att det går runt utan att folk betalar för abbonemang så tycker jag fortfarande att det är fel tillvägagångssätt.

givetvis är det upp till dem att göra vadhelst de vill med sin produkt, men om det irriterar mig gör det mig mindre angelägen att använda mig av tjänsten. jag tror att fler resonerar som jag och att de skjuter sig själva i foten genom att göra så, men det är en högst okvalificerad gissning.
#35
Habla MP-5 / Spotify
januari 27, 2009, 12.09
lite töntigt att de sabbar gratisversionen bara för att göra premiumversionen mer attraktiv genom att lägga till brus efter sina meddelanden. de sjunker lite i mina ögon iallafall.
#36
Habla MP-5 / IPRED-debatten
januari 25, 2009, 10.36
det här om tidningsbranschen är väldigt intressant. på sistone har, som ni säger, tidningar börjat ges ut gratis på internet. det finns även en uppsjö av tidningar med pappersupplagor som är gratis, exempelvis metro och boråsnu, som trots tryckkostnaderna klarar att ge ut väldigt stora upplagor. metro säger sig väl vara världens största dagstidning utanför japan?

jag tycker inte att det ser ut som att tidningarnas tid är över.

när du säger det, menar du då den tryckta tidningen eller själva 'bolaget' av journalister och redaktörer? menar du alla tidningar eller nån särskild grupp? du säger att ex. fotografer avskedas, varför just de?

för om du menar att tidningsbolagen är på väg utför så får du gärna visa siffror eller liknande, för annars tror jag helt enkelt inte dig.

det är väldigt intressant att jämföra tidningsbranschen och musikbranschen, men jag tror att jag väntar med det tills jag vet mer om hur det står till med deras respektive utvecklingar
#37
Habla MP-5 / Youtube - Tråden
januari 24, 2009, 23.44
#38
Habla MP-5 / Skitsnack
januari 18, 2009, 17.58
dvorak finns inbyggt som layout i osx, så jag testade det för ett tag sen, men kom aldrig in i det. mest för att svenska tecken inte fanns. kanske skulle skaffa ett tangentbord man kan modifiera lite och testa igen, se om det är mer bekvämt.
#39
Habla MP-5 / Spotify
januari 08, 2009, 17.28
ingen aning. hojta till om du löser det, det verkar skoj :D
#40
när vi ändå är igång, lampan närmast darttavlan är surrig när den är igång. vi stängde av den häromdan, vet inte om nån har fixat den än :)
#41
Habla MP-5 / Nyårsafton
december 28, 2008, 02.13
Citat från: "cracked_open"
Citat från: "sebbe"Har även tre riktiga gitarrer liggandes om nån vill lira loss på sånt :D
Får ge en av dem till Mr.Per Thanell med en öl inkluderad så skall du allt få se på.... ;)
låter som en plan! allsång är ju alltid en hit :D
#42
Habla MP-5 / Nyårsafton
december 27, 2008, 00.17
gitarr och trummor och mikrofon kommer henke med all sannolikhet att släpa med. har även tre riktiga gitarrer liggandes om nån vill lira loss på sånt :D
#43
Habla MP-5 / IPRED-debatten
december 26, 2008, 13.06
Anders, jag tycker att dina argument är väldigt bra om vi skulle diskutera huruvida fildelning är moraliskt eller inte och jag måste säga att jag har ändrat åsikt en del i frågan under tiden vi har debatterat här.
MEN, jag tycker inte att dina argument visar varför en implementering av IPRED inte är ett tillräckligt hot mot integriteten eller varför man inte skall vara orolig för att det blir värre i framtiden med ännu hårdare lagar.

Jag säger nej till IPRED, inte för att jag anser att piratkopiering inte ska lagföras, utan för att inser att det inte kan lagföras. Iallafall inte utan kränkningar av integriteten som jag anser är orimliga. Sen vad som är en orimlig kränkning av integritet kan ju diskuteras hur mycket som helst och där verkar vi inte ha överensstämmande åsikter.

(Jag har klippt lite i dina inlägg för att det ska bli mer lättläst, se det som att jag svarar på respektive del som helhet och inte endast på den mening jag citerar.)
Citat från: "biggabush"Jag anser av moraliska och praktiska resultatefterfrågarskäl att dold/krypterad internettrafik bör vara olaglig.
Det anser inte jag. Dels anser jag att man har rätt att dölja den informationen man skickar över internet, dels har kryptering en massa andra användningsområden. Dessutom kan man som sagt dölja att någonting är krypterat genom att gömma det i en annan fil, så man vinner inte så mycket på att förbjuda det.

Citat från: "biggabush"Ditt svar tangerar goddag yxskaft!
Jag tror att du missförstår mig, mitt exempel var kanske dumt formulerat. Jag menar iallafall att "er sida" kanske definierar en lösning, men "vår sida" behöver inte acceptera den bara för att vi inte har en egen lösning.

Citat från: "biggabush"Sebbe. Tror du inte vår sida stött, blött, utrett, analyserat och föreslagit allt detta och mer därtill.
Säkerligen. Jag bara spekulerade lite och avsåg inte att komma med någon lösning. Allt jag försökte tillföra debatten var min åsikt att man inte kan komma åt fildelare med hjälp av nya lagar eftersom metoderna alltid kommer ändras. Visst, man kanske kan få tag på de som inte byter till det nya säkra sättet att fildela, men det lär bara vara sådana som laddar ner "enstaka verk" och därmed inte får sina uppgifter utlämnade och kan bli lagförda ändå.


Sen köper jag inte det här med att huruvida någon fildelar eller inte skulle påverka trovärdigheten. Anser du också att den som kör för fort ibland inte har nån talan när man diskuterar hastighetsbegränsningar eller andra trafikregler? Vilken tyngd en åsikt eller ett argument har beror endast på argumentet eller åsikten, inte på personen som framför den och påstår du någonting annat så vill inte jag vara med mer.
#44
Habla MP-5 / Vart tog IPRED-tråden vägen?
december 25, 2008, 19.06
ingen aning. den går att hitta genom att exempelvis gå in på en profil för någon som har skrivit där och välja "hitta alla inlägg av xx"
#45
Habla MP-5 / IPRED-debatten
december 23, 2008, 12.44
Citat från: "emil"(Sedan finns det väl digitalt material som ÄR förbjudet av annan anledning än upphovsrätt?)
Ja, typ barnporr. Det är i princip de som uppfinner nya tekniker för att gömma sig och sina aktiviteter på nätet.
Det senaste (såvitt jag vet) är att gömma filer (bilder eller filmer) i andra filer, krypterat givetvis. Så även om man söker genom hårddisken så är det praktiskt taget omöjligt att hitta någonting.