Styrelseprotokoll 2005

Startat av Ewers, september 08, 2005, 10.53

Föregående ämne - Nästa ämne

Ewers

Här lägger jag (Fredrik Ewers) ut de protokoll som fanns i styrelsedatorn.
Jag påminner om att det inte är samtliga protokoll eller för den delen med säkerhet den slutgiltiga versionen, dvs den justerade versionen av protokollen. Allt för att föreningen skall få en mer upplyst, engagerad och insatt medlemsskara.

Mvh /Fredrik Ewers

Ewers

Protokoll medlemsmöte
i spelföreningen Armagedon 2005-05-01

§1   Mötet öppnas av revisor Oscar Johansson.

§2   Mötets deltagare finner mötets utlysande vara korrekt. Mötet har utlysts av föreningens revisorer.

§3   Dagordningen godkännes. Bilaga 1

§4   Till justeringsmän, tillika rösträknare valdes Gunilla Helén och Anders Ivarsson.

§5   Charlie Larsson valdes ännu en gång som mötesordförande och till sekreterare valdes Fredrik Ewers. Mötesmedlemmarna kände sig nu lite tryggare när denna hercules inom mötesordförandegebitet tog plats vid klubban.

§6   Resultat- & Balansrapport för verksamhetsåret redovisas av Fredrik Ewers. Bokföringen har för första gången i föreningens historia gjorts av en auktoriserad revisor och det kändes tryggt då den blivit försenad pga utlandsstudier (Stockholm) mm.
Då medlemmarna var hänförda över att äntligen få denna rapport sig till livs, samt det faktum att vi nästan exakt lyckades hålla budgeten, var det väldigt lite frågor på denna punkt.

§7   På revisorernas anmodan beviljades styrelsen 2004 ansvarsfrihet och fick ett välförtjänt tack för sin insatts för föreningen av mötesordföranden.

§8   Revisor Oscar Johansson förklarar att mötet måste ta ställning till huruvida man fortfarande har förtroende för de kvarvarande medlemmarna i styrelsen samt huruvida de anser sig kapabla att med tillläggsval fortsätta driva föreningen året ut.
   På denna fråga svarar föreningsordförande nekande och förespråkar nyval.

   Sittande styrelse upplöses enhälligt av mötet.

   Revisor Oscar Johansson informerar mötet om att den upplösta styrelsen inte på något sätt beviljats ansvarsfrihet för den tid de suttit. Ansvarfrihet kommer att tas upp på årsmötet som vanligt men denna gång i två delar.

§9   Valberedningen lägger fram sitt förslag på en ny styrelse.

   En lång debatt om huruvida det är passande att tidigare styrelsemedlemmar, ffa de som valt att avgå ur förra årets styrelse, skall ingå i den nya styrelsen. Modigt och ståndsmässigt för Jonas Ivarsson denna debatt i stark motvind tills mötet och känner att denna fråga ventilerats på ett omsorgsfullt sätt. Sekreteraren vill här ta sig friheten att applådera junker Ivarsson för ett föredömligt agerande då han delgav, stod för och debatterade för sina åsikter även då få andra delade dem.
   
   Mötet röstar genom sluten votering om huruvida valberedningens förslag skall antas. Utfallet blir 25 röster för, 2 blanka och en ogiltig vilket innebär att föreningen fått en ny styrelse bestående av:
   Ordförande: Martin Dalevik
   Stf ordförande: Fredrik Haaranen
Kassör: Fredrik Ewers
Stf Kassör: Mathias Hake
Sekreterare: Marcus Johansson
Ledarmot: Charlie Larsson
   Ledarmot: Niklas Johansson
Suppleant: Gunilla Helén
   Suppleant: Robert Näsström
   Suppleant: Per-Anders Svenwall

§9½   Valberedningen föreslår en ny valberedning och Jonas Ivarsson försöker här att få total dominans i utformandet av nästa års styrelse genom att lägga fram ett motförslag med enbart medlemmar ut klanen Ivarsson. Då just klanen Ivarsson varit föreningen till stor gagn det senaste decenniet är motförslaget tilltalande för många på mötet, majoriteten lägger dock sina röster på valberedningens förslag. Sekreteraren misstänker att det antagligen är den rutinerade valberedningsikonen Pasi Sneck som får mötet att gå på valberedningens förslag. Valberedningen består av Pasi Sneck och Anders Ivarsson.

§10   Övriga frågor är det total avsaknad av till stor glädje för mötets yngsta deltagare som nu lyckats hålla sig lugna och stilla i mer än en timma, vilket är beundransvärt med tanke på att de är 11 år gamla.

§11   Mötesordföranden avslutar mötet och ett glädjetjut hörs från främsta raden när de yngsta deltagarna med iver rusar tillbaka till sina spel.




Vid tangentbordet

_______________
Fredrik Ewers


Justerare:



______________         ________________
Gunilla Helén         Anders Ivarsson

Ewers

Styrelsemöte 2005-05-03, kl 18.30

Närvarande ur styrelsen: Martin Dalevik, Mattias Hake, Robert Näsström, Per-Anders Svenwall, Charlie Larsson, Gunilla Hellén, Fredrik Haaranen, Fredrik Ewers och Niklas Johansson
Närvarande medlemmar: Steve Strömblad och Marcus Clifford

§1 Mötets öppnande
Föreningens ordförande, Martin Dalevik, förklarade mötet öppnat.

§2 Dagordningens godkännande
Godkändes utan tillägg.

§3 Val av justerare
Niklas Johansson valdes till justerare.

§4 Ansvarsposter
-   Charlie Larsson valdes till skåps- och nyckelansvarig.
-   Fredrik Haaranen valdes till lokalansvarig.
-   Fredrik Ewers valdes till bidragsansvarig.
-   Per-Anders Svenwall valdes till kioskansvarig.
-   Hemsidesansvarig valdes inte. Ansvaret för hemsidan tillfaller Datasektionen, som består av László Tar, Marcus Clifford och Sebastian Öwall.

§5 Firmatecknare
Fredrik Ewers, kassör och Mattias Hake (730516), vice kassör valdes till firmatecknare.

§6 Reklam
Gunilla Hellén tog på sig att göra färdigt och trycka upp reklamblad (25 A3 och 200 A6). Charlie Larsson ansvarar för distrubution till skolor och andra lämpliga platser.

§7 Lokalen
Martin Dalevik informerade om hur den förra och förrförra styrelsen resonerat kring föreningslokalen i allmänhet.
-   Ny lokal? Styrelsen beslutar sig för att ta ställning vid konkreta förslag om byte av lokal.
-   Toaletter Fredrik Haaranen informerar om renoveringen av toaletter och ska återkomma med ett detaljerat kostnadsförslag inom ramen för 10 000 kr.
-   Målarrum Steve Strömbald åtar sig att titta på och om möjligt göra iordning ventilationen (hela lokalen) för en summa på max 2 000 kr.
-   Tofflor Skoförbud gäller i hela lokalen. Antingen använder man tofflor eller så går man i strumplästen. Barfota rekommenderas ej. Fredrik Haaranen åtar sig att fixa till området i hallen där man ska ta av sig sina skor.
-   Telefon Marcus Clifford skaffar fram pinkoden till styrelserumsmobilen. Mattias Hake tittar på om ip-telefoni skulle fungera samt vad det skulle kosta.
-   Kiosken (Rutiner och ordning) Fredrik Ewers informerar om vikten av att inte släppa in kunder på kioskgolvet samt att man måste lägga pengarna på rätt ställe. Kioskpengar i kassan och datapengar i burken.
-   Porslin och engångsartiklar Porslin som är odiskat slängs vid veckostädning. Namngivet porslin slängs ej i första taget. Per-Anders Svenwall ser ut engångsbestick i miljövänlig och bra kvalité för försäljning i kiosken.
-   Styrelserumsdator Martin Dalevik informerar om regler för användandet av styrelserumsdatorn.

Styrelsen beslutar även att:
-   Fredrik Ewers ringer Brandmyndigheten angående att ha saker ovanpå sitt skåp, för att reda ut vad som gäller.
-   En biblioteksgrupp bestående av Robert Näsström, Per-Anders Svenwall, Charlie Larsson och Gunilla Hellén åtar sig att se över alla pärmar i styrelserummet. Sortering och uppmärkning av innehållet i dessa är prioriterade arbetsuppgifter för denna grupp.

§8 Datatid
Information om datatid. 20h ingår som en förmån i och med betald medlemsavgift. Numera hanteras bara datatidsinsättningar av datasektionen. Datasektionen ska göra tydliga afficher med information om datasalen och hur datatiden fungerar, och dessa skall sättas upp i datasalen.

§9 Nyckelbärare
Av styrelsen godkända nyckelbärare är:
-   Andreas Carlsson
-   Karl Sunneskär
-   Dina Topic
-   Ola Stål
-   Anders "Emil" Karlsson
-   Pasi Sneck
-   Jonas Ivarsson
-   László Tar
-   Khalil Ismael
-   Steve Strömblad

Alla nyckelansökningar prövas individuellt av styrelsen.

§10 Adressuppgifter och E-post
Alla styrelsemedlemmar fyllde i uppgifter under mötet utan knot.

§11 Vistelse i lokalen
-   Tider Medlemmar som är grundskoleelever får inte vistas i lokalen efter 22.00 utan målsmans skriftliga tillstånd på baksidan av medlemskortet.
-   Uppträdande Styrelsemedlemmar och nyckelbärare ska uppträda som föredömen för andra medlemmar
-   Ordningsregler Gunilla Hellén uppdaterar ordningsreglerna.

§12 Lösenord till administratörskonto
Lösenordet ska bytas snarast och endast datasektioen ska veta om vad det är.

§13 Medlemskort
-   Skulder:
o   Fredrik Ewers 4*100 kr
o   Martin Dalevik 3*100 kr
o   László Tar 2*100 kr
o   Marcus Johansson 6*100 kr
o   Andreas Sjöberg 3*100 kr
o   Fredrik Haaranen 1*100 kr
o   Björn Odlund 1*100 kr

-   Försäljning Vid försäljning av medlemskort lägger man pengarna i ett kuvert i kioskkassan märkt med det egna namnet.
-   Format Tills nästa år ska vi beställa medlemskort i kreditkortsstorlek.

§14 Gamingschool
Ewers informerar om sina tankar om en gamingschool för WHFB och 40K, företrädelsevis för yngre medlemmar, kanske i samarbete med någon butik.

§15 Övervakningskamera
Steve Strömblad har förslag på hur svinn och stölder kan minskas genom en övervakningskamera. I en gemensam diskussion föreslår Mattias Hake en billigare lösning: ett hänglås på kioskdörren. Nycklar till detta hänglås ska alla styrelsemedlemmar ha och ingen annan, detta på grund av att ingen vet hur många kiosknycklar som finns.

§16 Ensam i lokalen
Är man ensam ska man ha ytterdörren låst. Är man 2-3 personer ska ytterdörren vara öppen och man får då inte ha hörlurar på utan vara uppmärksam om ytterligare personer entrar lokalen.

§17 Digitalkamera
Denna punkt tas upp på nästa möte.

§18 Kommande möten samt fikaansvarig
050517 kl 18.30 blir nästa möte med Fredrik Ewers som fikaansvarig.

§19 Lördagsaktiviteter samt städning
050507 Per-Anders Svenwall och 050514 Charlie Larsson.

§20 Övriga frågor
Inga övriga frågor.

§21 Mötets avslutande
Föreningens ordförande Martin Dalevik förklarar mötet avslutat.

Vid tangenterna:         Justerare:

____________________      ____________________
Gunilla Hellén      Niklas Johansson

Ewers

Protokoll styrelsemöte 20050613
Närvarande: Fredrik "heavy" Haaranen, Fredrik Ewers, PA, Nisse, Dale, Charlie

§1 Mötets öppnande
Ordföranden öppnade mötet.

§2 Godkännande av dagordning
Dagordningen godkänndes.

§3 Val av justerare
Fredrik Ewers.

§4 Genomgång av föregående mötes protokoll
Protokollet fanns ej tillgängligt.

§5 Uppföljning
Kiosken
Hänglås har applicerats på kioskdörren.
Reklam
Skolor har besökts med blandad framgång
Ewers – kollar EB Games angående flyers
Charlie – Kollar barnens leksakshus i samma ärende
Datatid
Kickscriptet som ska hindra folk från att spela gratis är nu aktiverat.
Toalett
Arbetet igång, strax klart. Haaranen fixar papperskorg.
Ordningsregler
Ej gjorda.

§6 Sömn
Fortsättningsvis förvjudet att sova i lokalen.

§7 sommarens eventuella storstädning
Frånan diskuteras i alla hast utan konkret resultat.

§8 Saker på skåpen
Man får nu ha saker på skåpen.

§9 Mat som försvinner
Det stjäls mat på föreningen. Även mat tydligt märkt som någons privata egendom men namn och allt försvinner titt som tätt. Detta är ett bekymmer.

§10 Aktivitetsbidrag
Ewers lämnar i dagarna in rapportering.

§11 Revisionsberättelsen
Charlie skall se till så att Oskar Johansson och Mattias Flyckt skärper sig.

§12 Lokalansvarigs raljerande
•   Tejp för att markera skoförbudet är på plats och verkar ha avsedd effekt.
•   Steve skall ordna ett plåtbeslag till kioskdörren.
•   Fredrik Haaranen skall se till att fler lampor införskaffas till målarrummet.
•   Det framförs funderingar på att bara ha en toalett och att göra om den andra till en städskrubb. Olika synpunkter framförs både för och emot men inget beslu tas.

§13 Kommande möten samt fikaansvariga
18/6 Gunilla Hellén
1/7 Fredrik Ewers
8/7 Martin Dalevik

11/7  18:30 Styrelsemöte. Fikaansvarig Martin Dalevik

§15 Övriga frågor
Fredrik Haaranen får tillåtelse att köpa in en kompressor.
Det beslutas att inga husdjur får vistas i lokalen.
Under helgstädningarna skall den städansvarige tillse att sofforna i lokalen dammsugs ordentligt.

§16 Mötets avslutande
Under högtidliga förhållanden med pompa och ståt avslutar våran ärade ordförande Martin Dalevik mötet.


Vid tangenter omväxlande PA och Charlie

PA




Charlie




Justeras:

Ewers

Protokoll styrelsemöte 20050805
Närvarande:

Fredrik Haaranen, Martin Dalevik, Per-Anders Svenwall, Robert Näsström, Niklas Johansson och Gunilla Hellén

Charlie Larsson §7, §9-14

§1 Mötets öppnande
Ordföranden öppnade mötet.

§2 Godkännande av dagordning
Dagordningen godkänndes.

§3 Val av justerare
Robert Näsström

§4 Genomgång av föregående mötes protokoll
Protokollet fanns ej tillgängligt.

§5 Uppföljning
Telefon
Fredrik Haaranen har lämnat över ansvaret till Fredrik Ewers som ska inhandla en trådlös telefon.
Plåtbeslag till kioskdörr
Fredrik Haaranen informerar om att Steve har åtagit sig att hjälpa föreningen med denna uppgift.
Ramp för rörelsehindrade
Fredrik Haaranen informerar om att Steve har åtagit sig att hjälpa föreningen med denna uppgift. Niklas Johansson åtar sig att kolla upp priser på färdiga ramper som backup-plan.
Bidragsansökan 2004
Bidragsansökan är gjord och inlämnad i tid, informerar Martin Dalevik styrelsen om.

§6 Elektrikern
Martin Dalevik informerar om att elektrikern varit i lokalen och utfört arbeten i Röda rummet(dimmer), på toaletten(extra lampa), tv-hörnan(brytare till lysrören) och övriga lokalen(bytt trasiga vägguttag m.m.). Hittills har elektrikern kostat 6100 kr inkl. moms (arbetskostnad och material) och ungefär en tredjedel av arbetet återstår. Elektrikerna ska återkomma med en lämplig dag att återuppta arbetet.

§7 Protokollen
Styrelsen beslutar att låta Gunilla Hellén föra protokoll tills Markus Johansson kommit ikapp med skrivandet av de gamla protokollen.

§8 Medlemskontroll Sverok 2004
Martin Dalevik informerar om att vi blivit utvalda till kontroll för 2004 av Sverok. Medlemslistor med diverse uppgifter ska skickas in och Per-Anders Svenwall ansvarar för att Sverok får det de vill ha innan sista september i år.

§9 Datorsal
•   Tidsbokning
Martin Dalevik tar ansvar för att ta fram ett system för bokning av datorer som ska genomföras på prov under vecka 37, 38, 39 och 40. Bokning ska gå att göra på måndagar och tisdagar varje vecka mellan 09-23 respektive dag. Bokningen ska senast vara gjord dagen innan det ska spelas och varje person kan bara boka en dator. Start- och sluttid samt namn ska anges i bokningen. Har personen som bokat datorn ej loggat in sig 10 min efter bokningens start är datorn öppen för helt vanligt spontanspel. Inget bokning kan överlåtas. Finns det ingen  nyckelbärare i lokalen blir det inget spel trots att datorer kan vara bokade för spel. Vill nyckelbärande person stänga och låsa måste allt spel avslutas även om bokningen gäller för längre tid.
•   Regler
Martin Dalevik sammanställer reglerna för datorsalen och sätter upp dessa.
•   Ordning
Faller in under punkten regler.

§10 Cliffords motion: Arvodering (bilaga 1)
Motionen avslås. Styrelsens anser principiellt att föreningen skall drivas framåt av medlemmarna i ideell anda utom då det krävs specialistkompetens då vi bör anlita företag för att utföra sådana tjänster. Klarar föreningen inte att genomdriva förändringar i sig själv genom ideella krafter bör föreningen avstå.

§11 Kommande möte
Nästa möte sker på Armagedon söndagen 2/10 2005 kl.14.00

§12 Ansvariga för kommande lördagar
Ansvariga för städningen kommande lördagar är: 10/9 Per-Anders Svenwall, 17/9 Martin Dalevik, 24/9 Gunilla Hellén, 1/10 Charlie Larsson och 8/10 Robert Näsström

§13 Övriga frågor
•   Hur går konventet? (Per-Anders Svenwall)
Ingen i styrelsen vet hur det går med konventet. Den som är intresserad rekommenderas att gå på konventsmötena eller prata med Dina Topic.
•   Städningen av lokalen fungerar ej (Fredrik Haaranen)
Styrelsen ger sig själv en påminnelse om hur viktigt det är att städningen fungerar och har för avsikt att göra en stor uppryckning på den fronten.
•   Medlemskortskontroll (Robert Näsström)
Styrelsen påminner sig om att det är viktigt att kontrollera medlemskorten. Detta görs bäst vid kioskförsäljning och vid laddning av datatid.

§14 Mötets avslutande
Under högtidliga förhållanden med pompa och ståt avslutar våran ärade ordförande Martin Dalevik mötet.

Vid tangenter Gunilla Hellén



Gunilla Hellén      Robert Näsström
Tf sekreterare      Justerare