Sök BIDRAG

Startat av Jesper Wasling, oktober 17, 2008, 15.34

Föregående ämne - Nästa ämne

Jesper Wasling

Sök bidrag och visa att föreningen är aktiv.

Kulturnämnden delar numera bara ut bidrag till projekt. En vanlig summa är 5.000 kr (kommunens plånbok är liten, ska räcka till många).

Krav:
1) Tydligt projekt, gärna med anknytning till orden barn/ungdom, integration och jämlikhet.
2) Budget som visar på vad pengarna ska användas till.

Uppfylls inte det så blir det inga pengar så kör med öppna kort.

Ett kulturprojekt som konventet skulle kunna få mer, men det är nog i senaste laget. Men varför inte försöka. Dra ner en översiktlig budget på en A4, visa på hur ni aktiverar barn och ungdomar, hur ni försöker verbrygga gränser och begär en valfri summa på upp till 20.000 kr. Ni får nog inget i år men ni har lagt grunden till en ansökan som kommer att behandlas välvillig nästa år.

Musikevenemang ger också pengar om ni är involverade i sånt numera. Klubb 033 har säkert fått 100.000 i år för olika spelningar medan Rockborgen inte sökt en krona från Kulturnämnden.

Kan ni dessutom visa att ni tar er ut i de grå förorterna är det kanonbra.  

Och i fall någon undrar så har Armagedons vänner i Kulturnämnden. Undrar bara vem  :roll:
*********************************

ex-ex-ex-aktiv, och nu snackar vi 80-tal :-)

Greger

Bra tips Jesper, vi ska kolla på detta! :D

Ewers

Fick följande mail från en Daniel Andersson:

Midas igång igen!

Förbundskansliet har nu arbetat i några veckor med att ta fram ett nytt administrativt verktyg för kansliet och med att implementera en ny bidragsprocess i Midas. Det arbetet är nu avklarat och Midas har åter igen öppnats för bidragsansökningar och för ansökningar om att bli medlemsförening.

SÅ KOMMER DET ATT FUNKA
1. Föreningsadministratören lägger in nödvändiga uppgifter (exempelvis medlemmar) i Midas.

2. Administratören väljer vilka två som ska skriva under ansökan och om man vill ha kvittot som brev eller som PDF, och trycker på ansök-knappen.

3. Förbundskansliet tar emot ansökan och granskar den.  

4. När granskningen är klar och bidraget godkänts skickas ett mail eller ett brev (det ni har valt) till er med bekräftelse på bidraget har godkänts.

5. Angivna personerna skriver under det och skickar det tillbaka, inga frimärken behövs. Om ni vill att det ska gå snabbare kan ni scanna in bekräftelsen och maila till info@sverok.se!

6. Inom någon dag från att vi tagit emot den underskrivna bekräftelsen betalar vi ut bidraget.

7. Två-tre bankdagar senare har ni pengarna på kontot!

8. När vi fått kvitto från banken om att pengarna är framme (vanligtvis ett par bankdagar efter att pengarna hamnat på ert konto) skickar vi ett mail om att pengarna har kommit fram.

JULLEDIGT
Den 19 december jobbar större delen av personalen sin sista dag före julhelgen, kansliet är inte tillbaka med full styrka förrän den 7 januari. Vår förhoppning är att det inte ska försena bidragen nämnvärt.

RAPPORTERA FÖRE 31 JANUARI!

Om ni söker bidrag senast den 31 december får ni det förhöjda bidraget, på 80 kronor per medlem upp till medlem 1000 och därefter 60 kronor per medlem, samt 3000 kronor per förening. Efter 31 januari sänks bidraget med 20 kronor per medlem och 1000 kronor per förening.  

Med vänliga hälsningar,
Sverok

Någonting för styrelsen kanske?

Greger

Bra tips Ewers! :)

Någon i styrelsen som hinner? Jag har kort om tid, tyvärr...

/Greger