Armagedon.se

Spel! => Rollspel => Ämnet startat av: nemesiswar skrivet december 02, 2010, 20.44

Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 02, 2010, 20.44
VARNING!!!!!!
DENNA KAMPANJ KOMMER INNEHÅLLA EXTREMA SCENER AV SÅDANT SOM TORTYR, VÅLDTÄKTER, KANNIBALISM OCH ANNAT EXTREMT SOM ÄR MENINGEN ATT ÄCKLA FOLK TILL DESS FULLO, SÅ DÄRFÖR REKOMMENDERAR JAG ATT DU TÄNKER TVÅ GÅNGER INNAN DU VISAR INTRESSE.

Läs varningen en gång till först denna kampanj är en sceience fiction om hur Borås skulle kunna se ut om hundra år. När jag börja inspirerades jag av filmer såsom All night long, Ichi the killer och några andra som jag inte kan namnet på och musik som EYEHATEGOD.
Denna kampanj kommer inte vara en långkörare utan jag tänker mellan 10-20 spelningar beroende på hur snabbt ni vill gå fram i historien.
Regel systemet kommer vara ett hemmahjort som mer eller mindre bara är till föra att det ska finnas någon slumpchans och det är roligt att slå tärningar, men jag ska försöka tärnings slagen minimala. Ni kommer också få välja på 6 olika färdiga karaktärer (finns dock gott om utrymme för egen nisch).

Här är lite världs historia.


Borås 2111

2014 Alliansen vinner återigen valet och deras val löfte att införa Euron blir så småningom sanning.

2017 Reinfeldt avgår efter sjunkande siffiror och den store upstickarn och höger idealisten Sven Ljung tar över ledarskapet för Moderaterna.

2018 Återigen så vinner Alliansen med att lova att Sverige ska lämna sin neutralitet och ska ha en folk omröstning om NATO.

2019 Folk omsröstning för att ingå i NATO sker och går igenom.

2023 Oroligheter i mellanöstern med den Iranske presidenten Achmed Al-Akash enar Arab världen med att göra ett stort pådrag mot väst och Israel. Achmed bär en blå turban.
Kina vägrar emot ta väst men uttalar sig om att dem inte är glada i den förenade arab världen och lyckas alliera sig med Nord korea, en samling mindre -stan länder, Mongoliet och Indien.

2024 Achmed avlossar omotiverat kärnvapen simultant mot USA och Israel vilket senare klassas som avstampet för tredje världskriget. Ryssland, Schweiz och Syd amerika står utanför detta världskrig men 3 fraktioner slåss friskt det vill säga Kinesiska alliansen, Arab världen och NATO.

2032 Slutet är totalt för Arab världen, USA och Europa är bra sargade medans Kinesiska alliansen bortsett från Nordkorea som libereras av Syd Korea Står som ganska klara segrare dock inte utan stora förluster.

2033 Sverige är ganska skonat från attacker jämnfört med resten av Europa speciellt östra Europa såsom Polen, Italien och Stora delar av Tyskland. Men arbetet för att återuppbygga Sverige börjar vilket är svårare än man tror eftersom kassorna efter kriget är näst intill slut!

2042 Tio års misär och arbetet att återuppbygga världen känns nästan som om det går bakåt än framåt i Sverige Socialdemokraterna sitter åter i makten men fattigdom och misär är ett faktum. Kriminalitet har ökat drastiskt under dessa år.

2050 Ett nytt parti som kallas Utopi partiet (UP) med sin hårda linje om att pumpa in extrema stora pengar i polisen för att komma i ordning med den enorma kriminalitet kommer in i Riksdagen med 14%.

2054 UPs linje har funkat bra under åren och faktiskt minskat kriminaliteten och lyckas igen göra ett bra val med 30% denna gången

2062 Nu är UP det största partiet med 70% och man har verkligen lyckats bygga upp Sverige igen men fängelserna är många och överfulla förslaget om att göra "Fänglese städer" diskuteras.

2063 Fängelse städerna blir av 3 städer ska evakueras Borås, Kumla och Karlskrona till att byggas enorma murar runt och bli en exil för folk som bryter mot lagen.

2070 UPs jobb har avlönat sig Sverige är nu en utopi där hälsa och är på topp och kriminalitet inte existerar, dem vinner valet med 99%.

2111 Sverige är numera en utopi med sjukdomar så gott som borta och jobb för alla i perfekt balans. Resten av världen ser bra ut nu också.

Lagen är numera ett,tu,tre varianten att en gång är en böter, andra gången några månader i häkte och tredje gången exil på livstid i en fängelse stad.

Enforcers jobb ska vara att ha någon form av kontroll i fängelse städerna men det går rykten om att dem mer eller mindre bara mejjar ner fångar som kommer för nära muren... men vem bryr sig världen är så bra just nu!
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 02, 2010, 20.52
Just det spelningar är tänkt att vara varannan Tisdag ungefär.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet december 02, 2010, 21.55
Ebon får man vara med, det låter som handen i handsken för mig, då jag älskar Takashi Miike .
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet december 02, 2010, 23.29
Intresserad. Vet dock inte hur min kalender ser ut i dagsläget.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 03, 2010, 05.26
Gött gött 2 st fler folk behövs
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet december 03, 2010, 13.06
Precis som brain är jag intresserad men måste kolla över hur mitt schema ser ut i framtiden. Återkommer när jag kikat lite närmare på detta..
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 03, 2010, 16.33
Kul att det finns intresse i alla fall hade behövt några till men eftersom ni är så snabba får ni paxa karaktärer först.


Ni är en grupp arbetskamrater som jobbar för ett företag i Göteborg som heter Arms design nr.1 ett företag som deisgnar vapen för dem såkallade enforcers som agerar nån form av polis i fänglese städerna, vapnena i sig tillverkas i Karlsskoga.
Ni är på studie besök i Borås (eller snarare utkanten i Sandared) där det finns en större besöka brygga som man kan titta ner och se dels hur enforcers arbetar och en liten bebygglese med fångar. Anledningen med studie besöket är för att få se ett par demonstrationer på vapen ni designat och lite för nöjes och se hur enforcer jobbar.

Karaktärer

Sven Jansson, 27 år - Brain
Är en arkitekt i grund men numera jobbar med att snygga till vapen designerna till att vackrare och rundare intryck. Han är bosatt i Lerum. Han har en tjej (Tanya Larsson) som han förlovat sig med och tagit med på studie besöket hon är också hög gravid och väntas föda om två veckor.
Utseendet: ganska lång och smal blont kort hår
Hans favorit musik är rock av det nyare slaget som tex Robbie the Law och Peace groovers.

Fredrik Ström, 40 år - Napprix
En mycket glad man ler ofta men berättar lite om sig själv, ni vet dock att han har en fru som han bor tillsammans med i Vasa och han har pluggat väldigt länge innan han började jobba.
Utseende: Lång smal och kort brunt välkammat hår och glasögon
Hans favorit musik är gammal rock och pop från sent 1900-tal såsom Michael Jackson, Madonna och AC/DC

Nils Nilsson, 37 år - Snoffaz
Nils är en riktig arbetare en flitig sådan och han är mycket omtyckt på arbetsplatsen då han alltid är pratglad och på gott humör. Han är ensam stående i Alingsås
Utseende: något kortare än medel ganska tjock speciellt en riktigt go kul mage han har rakat hår med en goatie vilket han påstår han är inspirerad av 2000-tals biker-stil
Han är inte mycket inne på musik utan läser mycket böcker istället speciellt sådana som ger ett gott samtals ämne på jobbet.

Björn Eliasson, 34 år - Herr_kans
Björn är en försynt men snäll kille som jobbar på kundtjänst och pratar i telefon. Han har en Familj i Surte med en fru och 2 barn.
Utseende: ganska kort  med mörkblond snebena och använder glasögon när han läser
Hans favorit musik är det som oftast spelas på radion såsom Dancing like nobody else, Säkert 2 och Lasse Lindborg

Tomas Svensson, 35 år - Soulreaper
Är arbets ledaren för design gruppen. Han är en extremt snäll person men kan verka lite nervös till sättet. Han är ensamstående på hisingen men har en dotter på 15 år
Utseende: medel lång  och ungeför 2 cm hår i hela ansiktet nogåt rund runt midjan.
Hans favorit musik är samma som Svens det vill säga nyare rock såsom Robbie the Law och Hipsters dont go wild.

Katarina Jonasson, 29 år
Tjejen som alla är kompis med har alltid svar på tal vad som än sägs och en duktig en på att diskutera saker och speciellt politik är roligt att diskuteras. Hon är ensamstående i Kortedala
Utseende: hon är medel lång och ganska smal, hon har axel långt rött hår och runda glasögon
Hennes favorit musik är dagens "glada" goth såsom Siouxee angels, Christian life och The full Cure.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 03, 2010, 16.37
"Could you define true evil...
- Its a total lack of empathy
"
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Napprix skrivet december 03, 2010, 17.00
Räkna med mig Ebon :D detta låter riktigt intressant
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Napprix skrivet december 03, 2010, 17.07
och pax för Fredrik Ström :D hehe
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet december 03, 2010, 17.36
Nils nilsson låter helt klart intressant
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet december 03, 2010, 19.25
Sven Jansson för mig (känns som en go Se7en psykos ligger färdigt för honom :-))
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 05, 2010, 20.48
Minst en till hade vart att önska har tänkt att dra igång i Januari.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Herr_kans skrivet december 06, 2010, 20.09
finns de nån karaktär kvar tar jag den
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 07, 2010, 10.39
Visst det är bara på att välja
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet december 07, 2010, 11.47
Nu har jag kollat på mitt schema och insett att de flesta tisdag kvällar är jag ledig..Med risk för nytt schema någon gång under våren...Tomas Svensson verkar vara en kul karaktär i en mörk värld...
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 07, 2010, 18.01
Helt awsome! har editat karaktärs posten så man vet vem som är vem.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Herr_kans skrivet december 09, 2010, 21.54
hej ebon. efter ett noga övetvägnde så har jag bestämt mej för björn eliasson. det verkar vara min typ
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 10, 2010, 05.32
Kanon jag lägger upp tider så snart jag vet vilka Tisdagar som vi kan spela nästa år. så håll koll.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 25, 2010, 12.20
Nu har jag datum 18/1 är första spel tillfället och borde rulla på varannan vecka därefter.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet december 25, 2010, 16.48
Citat från: "nemesiswar"Nu har jag datum 18/1 är första spel tillfället och borde rulla på varannan vecka därefter.

Check, antar att spelstart är satt till runt 18? Kan vara nere lite tidigare en så men mat är ju bra att äta så man orkar spela :-)
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet december 25, 2010, 17.32
Hade tänkt 17.00 men visst vi kan säga strax innan 18.00 så har man lite tid på sig och behöver inte stressa iväg eftersom jag själv brukar vara hemma typ 17.00 så brukar jag ha rätt så bråttom ner till gedon då.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Herr_kans skrivet december 26, 2010, 11.45
18:de låter kanon för mej med... detta ska bli kul
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet december 26, 2010, 20.58
Check
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet december 27, 2010, 09.18
Passar kanon för mig med.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 06, 2011, 20.16
En liten update i progressen är att jag äntligen fått ordning på skade systemet och gjort PC sheets.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 18, 2011, 17.01
Hoppas jag alla är redo om en stund SMÄLLER det!
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet januari 18, 2011, 23.43
Citat från: "nemesiswar"Hoppas jag alla är redo om en stund SMÄLLER det!
Och small gjorde det verkligen, någon som har en lust med en recap på vad som hände de sista 30 minuterna? Kom ni till campet?, fler enforcer möten?, hittade Leif på något dumt?
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet januari 19, 2011, 08.12
Vi tog oss till campet, men där kom vi inte in för folket som levde där trodde vi var stadsbor och de vill inte ha något bråk. Spelade ingen roll hur mycket vi förklarade eller bönade till dem om hjälp, det ropade på Enforcers och vi blev beskjutna igen, denna gång verkade det som det var skarp ammuniton. Så vi drog oss tillbaka och Fredrik började ställa frågor till Leif, som hävdade att han kunde ta oss till staden, där vi kunde få hjälp.

Vi frågade Leif var det fanns vatten och det visste han och där bröt vi.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet januari 19, 2011, 13.31
Citat från: "snoffaz"Vi tog oss till campet, men där kom vi inte in för folket som levde där trodde vi var stadsbor och de vill inte ha något bråk. Spelade ingen roll hur mycket vi förklarade eller bönade till dem om hjälp, det ropade på Enforcers och vi blev beskjutna igen, denna gång verkade det som det var skarp ammuniton. Så vi drog oss tillbaka och Fredrik började ställa frågor till Leif, som hävdade att han kunde ta oss till staden, där vi kunde få hjälp.

Vi frågade Leif var det fanns vatten och det visste han och där bröt vi.
Ok, thx for the update.

Verkar som att vi får försöka lita på Leif även om jag som sagt var tycker att han är skum. Skarp ammo bör vi nog undvika att hamna i trubbel med i första taget.

Nästa speldatum är det tisdag 1/2 som gäller eller?
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 19, 2011, 16.37
Stämmer rätt så bra med 1/2

Man kanske skulle säga om Leif "Blessed are the sick" som hjälper er.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet januari 31, 2011, 16.47
Glöm inte morgondagen.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet januari 31, 2011, 17.08
Inbokat och klart, dock med viss reservation då min rygg har börjat spöka med mig....
Är jag inte nere till 18 så är jag hemma och kurerar mig.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet februari 01, 2011, 16.28
Tyvärr måste jag stanna hemma och kurera mig även jag, huvudvärken har kommit smygandes under arbetsdagen och hostan har ökat i intensitet. Hoppas att ni hinner se detta!
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 01, 2011, 17.16
Lite väl många som blir borta får inte tag på Kans heller så vi kan lika gärna ställa in det och satsa på den 15/2 istället.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 14, 2011, 19.11
Påminnelse om imorgon hoppas alla är på.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet februari 14, 2011, 20.59
Check! Pigg och kry numera :-)
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet februari 14, 2011, 21.03
Check jag också....
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet februari 15, 2011, 13.49
Magsjukan går på jobbet, jag har inte fått det ännu men vill helst inte riskera att smitta någon. Jag stannar med andra ord hemma och håller tummarna för att inte jag ska ha blivit smittad.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet februari 28, 2011, 16.25
Tyvärr är det faktiskt min tur att ställa in morgon dagen. Anledningen är att jag ska till Dublin i helgen och har mycket förberedelser att göra innan dess.
Jag är hemskt ledsen över detta.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet februari 28, 2011, 16.37
check på den! Nästa datum blir den 15 mars eller?
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet februari 28, 2011, 19.33
Det är lungt, ska nog jobba i morgon och kände, FAN nu måste jag ställa in ytterligare en spelning.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 03, 2011, 16.54
Citat från: "Brain"check på den! Nästa datum blir den 15 mars eller?

Yup!
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet mars 29, 2011, 15.06
är det spel idag eller??
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet mars 29, 2011, 15.53
Jag har förhinder idag, 29/3
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet mars 29, 2011, 16.09
Jag kan, men blir det något?
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet mars 29, 2011, 17.09
Efter lite efterläggning har jag beslutat att vi skippar dagens spelning pga fler som inte kunde vara med.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet mars 29, 2011, 17.17
Citat från: "nemesiswar"Efter lite efterläggning har jag beslutat att vi skippar dagens spelning pga fler som inte kunde vara med.
Check!
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet april 11, 2011, 15.39
Blir det något "squeal like a pig boy" i morgon?
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Brain skrivet april 11, 2011, 17.08
Jag är osäker på min närvaro 12/4.
Har en bråkig tand som bokstavligen suger musten ur mig.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet april 11, 2011, 17.23
Jag kan i morgon
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet april 11, 2011, 18.15
Vi får se om Brain och Herr Eliasson kan en av dem får närvara. Ganska säker på att Kans inte har några problem
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet april 11, 2011, 20.50
Check på Herr Eliasson
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet april 11, 2011, 21.04
Då kör vi strax innan 18.00 imorgon!
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: snoffaz skrivet maj 03, 2011, 14.13
Inte Check för mig idag, jag måste gå på föräldramöte på tösens  skola i dag tydligen.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet maj 03, 2011, 14.36
Även jag kan ha problem att komma är inte helt säker ännu dock. Kommer att titta in en till gång på forumet och hoppas på att jag kan vara med.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet maj 03, 2011, 16.57
Om inte Pierre kan heller så kan vi ta och hoppa det idag. Inga problem.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: Napprix skrivet maj 03, 2011, 17.25
Tjena jag antar att det inte blir något spelande idag då? det är lugnt för mig jag har lite saker att fixa med.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet maj 03, 2011, 17.36
Ok då satsar vi på om 2 åveckor istället
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet maj 03, 2011, 17.45
Jag är tyvärr upptagen nu och kan redan nu säga att jag jobbar kväll om 2 veckor. Sry för det sena avhoppet men en akutgrej dök upp som jag var tvungen att fixa och kommer inte att bli klar med detta före 20 ikväll.
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet maj 03, 2011, 19.49
Lungt vi får lösa det då :)
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: nemesiswar skrivet maj 10, 2011, 19.17
Har tyvärr bestämt mig för att lägga denna kampanjen på is ett tag. Anledningen är att jag fallit ur inspirationen troligtvis för det fina sommar vädret.

Hoppas alla är ok med detta?
Titel: Borås 2111 - Fängelse staden
Skrivet av: soulreaper skrivet maj 10, 2011, 22.01
Helt ok, återkom när du är inspirerad igen