[Hârnmaster] Lir für alle!

Startat av emil, april 27, 2004, 11.55

Föregående ämne - Nästa ämne

deadbolt

haha liknelsen med bingolotten har fått mej att mjukna :lol: , sure vi kör på kammarherren då om det är det merparten anser bäst.
“Elvis is that which is. Bigfoot is that which was. Space aliens are that which will be. The Holy Trinity of white-trash religion. "

emil

Citat från: "Ekis"Nu pratar Evil-E om att andra är fega.....!!!!! När han själv inte ens VÅGAR se vad som händer när vi förvandlar det lyckliga och välmående  Ifane (med bara en galen knivmördare...) till en mordisk häxkittel av slående proportioner.

Jä-jä-jä... Theo är knappast en moralens och modets förkämpe själv, men...
a) Vi vill bli bundisar med kammarherren pga alvkatten.
b) Vi vill bli rika.
c) Vi vill ha fast mördaren.
d) Vi vill ha en allierad vän? högt upp på slottet. Läs: WFRP faithpoint!

Kammarherren? -"BINGO! BINGO!" *Håller för öronen för att slippa höra kaosets förespråkare*

Med lite flax kan målet med kaos också uppnås, som en direkt konsekvens av våra förehavanden. -"BINGO! BINGO!"
Annars så kommer säkert fler tillfällen och möjligheter, kanske om vi åker till Hârn senare i kampanjen. :wink:

Jag vill för övrigt ha en sån där tuff alvartefaktshjälm med drakar, vingar å shit på. Kanske med ett antal tuffa besvärjelser inlagda så man ser skillnad på orcher och Golothabor, eller "skydd-mot-alla-kusinerna-från-landet". Schysstarå Beppo? En 05:a eller? :lol:

Oliver ingår inte direkt i mina planer, då han bara är ett problem, men kör i vind. För några goda idéer har inte jag.

:arrow: ...bajen-aporna 3-0...

peter r-w

Jag kan inte förstå detta!  :!:   :?:  Alla snyftande  syftningar på att Golothabor skulle vara onda mm. Kan det inte vara så att alla andra jämrande gnällspikar är löjligt bortklemade :D ! Jämföra Golothabor med Garguner!!! Vi är inte är lika håriga som t.ex. Haarbaleser, Ilviner, orbaleser och andra mesiga misslyckade folkslag som jämrar sig över tillståndet i det väldoftande Golotha, Harns östliga ros :wink: .

Medlemmarna i GTB-Gruppen lyser förresten med sin frånvaro :!:  :idea:  :?:

PS Jag skulle aldrig ens drömma om att nämna Morgothguden vid hans rätta namn så LOR ger ett fullgott substitut. HADE JAG VARIT SL OCH FOLK SLÄNGDE HANS NAMN OMKRING SIG... Ja, när man talar om trollen...  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Kan förresten inte förstå alla geografiska bättre vetande vars enda invändingar är väderstrecksangivelsen - folk haaar sååå konstiga prioriteringar  :roll: .

Är det någon som kommer ihåg en episod där Storen (tror jag) och någon annan arbetade åt den Onda hula-hulan, som levde på en ganska centralt placerad (v/ö) och mycket sydlig Harnö. Han behövde bl.a.  en alvprincessa och lovade våra hjältar evigt liv? Det hela lät urflippat när jag hörde det och Beppo vägrar att kännas vid episoden, men jag är säker på att jag hört något ditåt.

Tack förresten för att alla välkomnade Golothabon till forumet! Lycka till med era onda planer och sprid Golothas sköna gospel världen över!!!

Never mind the eels! You gotta be brave! You gotta be Dave!
Dave the Brave

emil

Citat från: "peter r-w"Han behövde bl.a.  en alvprincessa och lovade våra hjältar evigt liv? Det hela lät urflippat när jag hörde det och Beppo vägrar att kännas vid episoden, men jag är säker på att jag hört något ditåt.

Tyvärr så spelade jag med dom där kanaljerna 1-2 spelningar, jag tror även Ekis håller med mig, om att dom hade ett par rejält sjuka partytricks dom där elaka RETHEMBORNA! :lol: Om nu Beppo låtsas att inte vetas vid "den grisskära alvprinsessan" och häxis, så kanske det är av en god anledning Peter?

Det finns en ny tuff tråd annars "Nostalgi Für Alle!", som nog passar bättre för gamla nostalgiska rollspelsminnen likt detta. *Snyft!*

peter r-w

Jag förstår att Beppo inte vill minnas någon grisskär alvprincessa - huu så smaklöst  :shock:  :shock: . När det gäller sjuka partytricks så var det säkert någon Laraninuppe/tempelhula-hula eller tempelherre inblandad. Det blir alltid våldsamt, blodigt och stökigt när dessa är inblandade. Finns det inga konflikter så skall de alltid bränna eller konvertera någon med den vassa ändan av svärdet.Speciellt om de inte kommer från Harn  :wink: . Kommer ihåg hur en viss tempelherre festade i Aleath - nä, Laraninupparna skall alltid vara värst, ta det från en som vet.

Inte går det att lita på dem heller. De läser Laranis heliga skrifter som fan läser bibeln. De lyfter inte ett finger för en flicksnärta i nöd (om hon inte konventerar naturligtvis). Tydligen så är hon inte en flicksnärta i nöd om hon inte kryper till korset. Dave har allt sett dem på nära håll. Tacka vet han en Agrik präst. Han står åtminstone för det han säger och ser saker för vad det är. Laranis största problem är inte Agrik och grabbarna, nej, det är hennes prästeskap och hennes plastriddare som är genomruttna.

Dave the Brave, soon to be in his shallow grave.
Dave the Brave

peter r-w

Damm! Ännu engång! Inte Post, Reply!

Har funderat på lite vinklingar som skall kunna rädda den unga Jungfru och filar på en rent oratorisk plan. Jag vet vad mina exp skall gå till (Haarbalesiska, Haarbalesiska och åter igen Haarbalesiska) tyvärr. Vem vet, Dave kanske vinner i tävlingen den som kan flest språk när han dör vinner. Hur många gamla RP har behärskat 4-5 språk 75+?.

Planen är förresten enkel, Dave raggar musikanter, fixar öl, mjöd mm och när bröllopet skall bli av så presenterar han fräckt hela tillställningen som en trolovning. Bröllopet kan inte fullbordas innan Jungfrun blivit accepterad som sköldmö. Allt annat vore en travesti på denna heliga Sarajin orden/ritual och skulle inte tas på rätt sätt av Jungfruns familj, rättrogen Sarajin anhängare eller av sköldmöerna i Ilvinia/Orbaal. Dave är naturligvis genom Jungfru anställd att ta tillvara på hennes familjs intressen och deras representant i Haarbal. Jungfrun kan inte heller sväras in som sköldmö innan hon fullgjort sitt heliga löfte att skydda Laraniprästinnan. Musikanter och gratis sprit borde dämpa folks missnöje med att ha blivit snuvade på sina snuskiga fantasier om vad den stackars Jungfrun skulle tvingas genomlida i den äktenskapliga sänghalmen. Naturligtvis blir killarna av kråkslottet missnöjda men om byns ledning har den minsta gnutta hederlighet i kroppen så godtar de att Jungfrun så som blivande sköldmö och väpnad ädling godtog duellen, då hon blev utmanad, men för att hennes ed skall vara bindande måste hon vara insvuren sköldmö, vilket hon inte är. Jungfrun är dock hederligheten själv och tänker fullfölja avtalet så fort hon blir insvuren.

Vad tror GTB-Gruppen om detta? Kanske Bulls-eye skall sitta på taket och plantera en pil mellan fötterna på någon vargjägande gosse som försöker störa Daves tal? Inledningen måste bli tillräckligt lovande för kråkslottsmänniskorna så att de inte börjar störa talet direkt - kanske något i stil med: "Vi är alla församlade här för att fira och bevittna upprättandet av bandet mellan bla bla och bla bla och när den är genomförd bjuder vi på vin, mjöd mm på värdshuset bla bla. Jag är här som lagkunnig representant för och vittne åt klanen bla bla. Min klan har sedan gammalt starka band till klanen bla bla, bl.a genom handel bla bla... Trolovningen som skall ske denna morgon är rättfärdig då Jungfrun ännu inte är insvuren sköldmö inte har rätten att gifta sig utan att hennes klan har godtagit hennes make och han presenterats på lämpligt vis för hennes klan. Jungfrun ämnar dock snarast bli insvuren som sköldmö för att därefter med heder och är fullfölja vilkoren för den utkämpade duellen...

Vad tror ni? Är det något att bygga på? Tur med tärningarna påverkar naturligtvis utfallet men det finns en del substans. Inte vill kråkslottet verkligen hamna i fejd med Jungfruns visserligen avlägsna men inte oviktiga klan och dessutom reta upp alla med ambitioner att bli sköldmöer. Att gifta bort någon med duell som inte är sköldmö är likt bröllopsroven i harn. Kidnappa din adliga fru, gör henne gravid och ställ familjen inför fullbordat faktum. Skillnaden är att här finns det också en religiös faktor, en viktig Sarajincermoni som missbrukas och dessutom hotar Jungfruns familjs egendom (då hon inte anslutit sig till sköldmöerna så tillhör hon sin familj). Dave tänker dryfta dessa frågor med Sarajinprällen som nu får chansen att återupprätta förlorat anseende genom att faktiskt stödja Jungfruns sak. Dave anser också att Jungfrun själv skall tvinga sig in hos gamle Tom och ta upp frågan med honom. Ge honom chansen att själv föreslå ändringen...

Om han är omöjlig så vet vi ju vart vi har honom...  :twisted:  :twisted:  :twisted:
Dave the Brave

Beppo

Kan Borås gruppen spela fredagen den 13 ? eller vill ni vänta till 20, :oops:  27 augusti.

Ps, de elakaste SLPna (dvs kompisar från förr)  är tyvärr  dålda men en ledtråd är att några finns  i Thardiska senaten. Förövrigt lovar jag att om ni hittar en rosa alvprinsessa så får ni evigt liv, bless/ Beppo.
:oops:

emil

Citat från: "Beppo"Kan Borås gruppen spela fredagen den 13 ? eller vill ni vänta till 20, :oops:  27 augusti.

Jag kan tänka mig att spela samtliga fredagar, men vet inte vad dom andra tycker o tänker...
Ps. Kan förstå Dave´s hållning ang. Tempelriddare Ds. :wink:

:arrow: PA, eller "Dan the man" kan också, Erik skulle kolla med regeringen först. Ska Ros också vara med?

peter r-w

Nej tack!

Inga  :oops:  :oops:  :oops:  alvprincessor för Daves del, det finns redan tillräckligt med olyckliga, envetna,  försvunna, kidnappade och/eller vilsnekomna fruntimmer i kampanjen - det behövs INTE fler (för övrigt vill jag bara påpeka att det ÄR KONSTIGT att Peeping Toms dotter är FRÅNVARANDE). Alvprincessan, som kriterium för offer som ger evigt liv, var mest Peters harnkonspiratoriska koppling till kidnappad Laraniprästinna och döende gamal Peeping Tom. Kanske Tom har blivit lovad evigt liv av ond Morgothpräst/-inna(dotter?) om man offrar fånigt fruntimmer???

Dave vet att Morgoth finns överallt, precis som onda hula-hula (NEJ, det finns inga goda hula-hula...) och GALNA TEMPELHERRAR!!! I Harns östliga ros är man bara lite mer ärliga och rakt på sak... man behöver inte undra över om en Agrikriddare är galen eller om prästen är OND - MAN VET.

Dave tror inte på evigt liv - ingen kan eller vill driva   omkring i evigheter, inte ens Dave...  8)

Jag får tacka för inbjudan till Bos födelsedagsfest men kan tyvärr inte komma (ont om medel  och på torsdag får jag en ny inneboende: 30 år, rollspelare, datafreak, blivande förskolelärare, strategispelsintresserad, WWI-II freak, behöver jag skriva att det är en kille??? :cry:  Nåväl, han verkar förbenat trevlig).

Lev väl och frodas!
Hälsa Golotha!!!
Dave the Brave

peter r-w

men GTB-Gruppen spelar den 21/8??? (Såg att Beppo storsint erbjöd Boråsgruppen att spela den 20/8 och undrar om Beppo tänkt dela buss med mig till GTB???)
Dave the Brave

peter r-w

önskar jag att Emil var med i GTB-Gruppen - då hade jag haft någon att bolla idéer med. Fast inte om han spelar Tempelriddare, förstås, i sådana fall har Boråsgruppen mitt medlidande...  :wink:
Dave the Brave

peter r-w

Föreslog SL FREDAGEN DEN 13:e för Boråsgruppen :?:    :shock: :lol:  :twisted:  :lol:
Dave the Brave

emil

Citat från: "peter r-w"önskar jag att Emil var med i GTB-Gruppen - då hade jag haft någon att bolla idéer med. Fast inte om han spelar Tempelriddare, förstås, i sådana fall har Boråsgruppen mitt medlidande...  :wink:

Spelar inte Armand, så du får JÄTTEGÄRNA dela med dig av de idéer som du har... :twisted:

deadbolt

jag kan nog genom diverse mutor och löften om bil/hus/annat krafs, få till att vara med på "El Dummedagsspelning den 13e.
“Elvis is that which is. Bigfoot is that which was. Space aliens are that which will be. The Holy Trinity of white-trash religion. "

emil

Citat från: "deadbolt"jag kan nog genom diverse mutor och löften om bil/hus/annat krafs, få till att vara med på "El Dummedagsspelning den 13e.

Najs! Då kan väl alla utom Ekis än så länge, sedan så vet jag fortfarande inte om Ros ska vara med eller inte?

På med dumstruten till hatt!
-"Dummedagen, here I come..." *Schwing!*