Förslag till LANet

Startat av Greger, mars 14, 2008, 17.45

Föregående ämne - Nästa ämne

Greger

Någon kanske har tänkt på detta redan, men här är iallafall några idéer om LAN:et:

Samorganisera med gymnasieskolor

Högskolan vill ju locka gymnasieungdomar och göra reklam för sig - så det vore perfekt om vi kan arrangera lanet ihop med några gymnasieskolor/elever! De kan fixa tävlingar/turneringar, jobba på lanet, fixa dit sina polare, etc. Kanske har de dataklubbar på skolorna som vill vara med?

Vi kan lära ut hur man gör arrangemang och hjälpa till med kontakter, etc. Givetvis håller vi i det hela (och säljer medlemskort till besökarna, som på konventet).


Media-linjen
Fråga om de vill göra posters, flyers och hemsida - som ett skolprojekt, eller fristående, för att få erfarenhet om hur det kan gå till och arbetsprover att visa upp.

Teknis
Elever kan vara med och fixa teknik och lära sig av högskolans dataavdelning (om de gillar idéen).

Andra skolor
Kolla om de har dataklubbar eller dyl, som vill vara med.


Några tankar... :)

rAWTAZ

#1
Fundera på om ni vill göra så att de som betalar in sig på LANet automatiskt blir medlemmar i Armagedon, självklart med möjlighet att kryssa i att de EJ vill bli det dock (så det inte blir något tvång/snack om det). För jag antar att även om ni går miste om medlemsavgift för dem för ett år så kanske ni får bidrag från Sverok för dem så att det kanske tom täcker förtjänsten av en aktiv värvning istället för detta tillvägagångssätt?

Vad gäller turneringar och grejjer; Om möjligt, försök att få in en fot bland målgruppen antingen genom att ni har några kontakter med dem eller helt enkelt genom att göra en liten poll/undersökning i vilken ni frågar vilka turneringar de skulle vilja ha samt lite andra saker som kan vara bra att veta (även sådant som "hur intresserad är du av att komma" osv).

Vad gäller insläpp när det väl kommer till den punkten; Ha ett bra system för det. Antingen ett helt automatiserat system där folk kan checka in sig själva (typ streckkod de kunnat skriva ut hemma, eller en dator där man matar in en bokningskod man fått), eller ett manuellt sådant där allt verkligen är optimerat (typ inte fem meter långa bokningsnummer utan så korta som möjligt, inga papper exempelvis ordningsregler att läsa igenom och skriva under när de väl är vid incheckningen, sådant måste vara fixat innan). En av de saker som verkligen kan göra folk upprörda vid ett LAN, särskilt ett förstagångsLAN eftersom de då skapar sig ett första intryck, är krångliga/tidskrävande insläpp/köande.

Glöm inte att ha en turnering i MS-röj :P