Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Jesper Wasling

#1
Datorspel / SV: minecraft
juli 30, 2012, 09.13
Oki,
så de som spelar kan ju passa på att lägga till nåot här om de vill ha med fler spelare på sin server eller i sitt gäng eler hur man nu ska uttrycka det  :)
#2
Datorspel / minecraft
juli 29, 2012, 19.56
Hej
Spelas det Minecraft i Armagedon?
Har Armagedon någon egen Minecraft-server?

Undrar
Jesper & Loke Wasling
#3
När jag läser alla inlägg känns det som om många är lite osäkra på vad de innerst ska tycka, även om jag tror att Erik N. och Fredrik E. sammanfattar allas innersta tankar - vi är medelålderns män (i karriären) som tycker om spel men hellre umgås med andra medelålders män än med ungdomar.

Jag snackade lite med Stefan N. igår om hur man kan se på föreningen. Som det är nu är det ju egentligen två föreningar i en. Den ena är klubben för medelålders spelare som känt varande sedan hedenhös, den andra är gemenskapen och "kärleken" till spel där vi försöker rekrytera nya spelare.
Jämför det med en idrottsförening där de medelålders dels är verksamma som tränare för ungdomar, dels har sina egna korplag och bastukvällar där de minns sin egen aktiva karriär.

Skulle inte Geddon kunna tänka likadant och dela upp sig i två avdelningar där den ena är ungdomsinriktad och den andra (i samma lokal men vid andra tider) har en vuxeninriktning. Då blir ju samarbetet med Mariedal eller någon annan institution mer logisk och effektiv. Och man behöver inte lotsa över all verksamhet till Mariedal utan bara den som man anser tillhör ungdomsverksamheten.

Sedan finns det ytterligare två vägar att fundera på.
Det ena är det kommande "Ungdomens hus" som med all sannolikhet kommer att hamna i Gustav Adolfs församlingshem när kyrkan flyttar ut om några få år. Där kan Armagedon flytta in och om man redan nu tar direktkontakt med kommunalrådet Morgan Hjalmarsson så får man säkert veta mer. Det är hans skötebarn.
Kommunen vill flytta ner Tåget och även Rockborgen, även om många nog insett att Rockborgen och Tåget är rätt så olika organisationer och att den senare kanske inte är så intresserad.
Hur som helst så är det en verksamhet som kommer att drivas mer av fritidsledare än av ideella eldsjälar.

Det andra är att göra en fusion med de andra spelföreningarna som väl ändå finns i kommunen och lägga korten på bordet. Och med det menar jag att di gamle helt enkelt säger att "vi går gärna ihop med er. Vi delar våra tillgångar, ni får alla viktiga poster men vi vill att namnet Armagedon ska leva kvar" (huh, det riktigt skär sig i hjärtat att skriva det där, och än värre är det att läsa orden *ler*)

För övrigt tycker jag inte att man kan avfärda dataspel med hänvisningen att det drar till sig konstiga typer. Jag minns när rollspelandet drog till sig ännu konstigare typer alldeles oavsett vad man lägger för aspekt på ordet "konstig".
Däremot är det väl en jädra stor investering att hålla föreningen med ett gäng datorer av konkurrenskraftigt snitt.
#4
Föreningsfrågor / Sök BIDRAG
oktober 17, 2008, 15.34
Sök bidrag och visa att föreningen är aktiv.

Kulturnämnden delar numera bara ut bidrag till projekt. En vanlig summa är 5.000 kr (kommunens plånbok är liten, ska räcka till många).

Krav:
1) Tydligt projekt, gärna med anknytning till orden barn/ungdom, integration och jämlikhet.
2) Budget som visar på vad pengarna ska användas till.

Uppfylls inte det så blir det inga pengar så kör med öppna kort.

Ett kulturprojekt som konventet skulle kunna få mer, men det är nog i senaste laget. Men varför inte försöka. Dra ner en översiktlig budget på en A4, visa på hur ni aktiverar barn och ungdomar, hur ni försöker verbrygga gränser och begär en valfri summa på upp till 20.000 kr. Ni får nog inget i år men ni har lagt grunden till en ansökan som kommer att behandlas välvillig nästa år.

Musikevenemang ger också pengar om ni är involverade i sånt numera. Klubb 033 har säkert fått 100.000 i år för olika spelningar medan Rockborgen inte sökt en krona från Kulturnämnden.

Kan ni dessutom visa att ni tar er ut i de grå förorterna är det kanonbra.  

Och i fall någon undrar så har Armagedons vänner i Kulturnämnden. Undrar bara vem  :roll:
#5
Habla MP-5 / Villa Arla sålt
november 01, 2005, 09.12
Anrika Villa Arla är sålt till Mjöbäckshus (de som bygger höghuset vid stadshuset).

Villa Arla kommer nu, troligen - enligt de ryckten jag hört - att rivas och ge plats för ett riktigt hyreshus. Och därmed går Armagedons första riktiga lokal i graven.
#6
Habla MP-5 / Geddon OldBoyz
september 21, 2005, 10.12
Tjolahopp på er pojkar.

Bra idé att få ihop folk här.  Ni har säkert läst att jag och Mob har skrivit lite om föreningens historia. Lägg på era minnes bilder med så blir det ännu bättre.
#7
Habla MP-5 / Vem är Vem på forumet?
september 21, 2005, 09.54
Och här är ännu en oldboy - född ´67.  

Satt med i styrelsen under andra halvan av 80-talet fram till ´91, mestadels som sekreterare.
Ordförande för konventet ´89, sekreterare de andra åren.
Jösses, det är verkligen en evighet sedan.

Mest stolt över: Skrev en gång i tiden föreningens längsta årsmötesprotokoll - det var på 8 sidor

Största misslyckandet: Försökte intensivt få Armagedon att inse det fantastiska i heraldiken men ...  :-(
#8
Föreningsfrågor / Re: !
september 21, 2005, 09.50
Citat från: "MOB"Så, vad har hänt med alla flajers och affischer? Nya medlemmar?

Kan inte annat än instämma i vad gubben Wasling skrev. Det var bättre förr!  :D
-- Gubben Wasling har alltid rätt ;-)


CitatSent 80-tal (med start med Armagedon Fright Night -89 om inte jag missminner mig)
-- Fast vi hade ju testfester redan 87, där några Londonresenärer återvände hem med en resväska med Acid house (Anna fnys, Saramo och co om jag inte missminner mig)
Och det funkade för vips hade vi en dröse tjejer i föreningen och
som gubben MOB säger - det blev både klirr i kassan och ännu roligare fester.
#9
Föreningsfrågor / Föreningens historia
juni 23, 2005, 13.48
Jag har kommentarer till föreningens historia som annars inte är mycket att klaga på. Bra skrivet helt enkelt.

Armagedon bildades tidigt 80-tal (81 eller 82). Men det är inte bara en förening. Kring 86 förenade sig Armagedon med Ostento vigilium Borås (inte Ostento vigilium Bäckäng som var något annat).

Informellt anslöts Gaplas (game players association) omkring 1987-88.

LOKAL:
Första riktiga lokalen var i källarvånigen på Villa arla. Den lämnades 1988/89 då vi flyttaded till Katrinedal, våningen längst upp. Ett klart lyft för det var ingen som rymdes på de 35 kvadraten tidigare (jag har bild hemma om någon är intresserad).
Det första lokalbytet var delvis en följd av ökningen av medlemmar, men också en kombination av dåtidens föreningsbidrag och ett sätt att ragga fler medlemmar (se nedan). Och det var ett djävla liv på många innan den här flytten drevs igenom.

Flytten neråt , från våning fem? till våning 1 tyckte jag var ett nedköp, men en av fördelarna var att vi i varje fall kunde ha större fester, och det var ju ett av målen.  8)
För rollspelandet blev det däremot sämre.
#10
Citat från: "Gunilla Hellén"Jag tycker hemsidan är bra, det är underbart att någon tar tag i den!

Konstruktiva idéer = superbra, men jag håller inte med Wasling i att intern skulle vara lika med ointressant. När jag surfar på andras hemsidor är de det kul att de är intern, vi är inget företag och hemsidan ska spegla vår förening och locka likasinnade gamers.

Appropå berget, det ligger säkert något på macen som är totalt omöjligt att flytta över så blir nog till att klara sig utan. Men vi kan ju alltid hoppas att det finns något berg vi kan använda någonstans! :-)


-- Nja, med intern menade jag inte så mycket att det handlade om rollspel, utan att sidan fokuserade på föreningens administration. Det är väldigt lite rollspel på sidan och gränssnittet gör det lite svårt att veta vad som finns. Och vad som är viktigt.

Hmmm, ombyggnad. Det låter spännande.

Berget - har någon frågat Jesper Moberg (http://www.moberg.net/) om han har kvar en bild i sin dator, det är ju ändå han som har gjort det.
Annars kan man ju fota av den tavla som finns i dioramarummet (om det nu inte bytt namn sedan sist, men ni fattar säkert vad jag menar)

Layout - man får sno av andra. Huvudsaken man inte gör det av någon i samma bransch för då upptäcks det ;-)

Jag vet själv hur besvärligt det är att hålla igång en hemsida. Men den som vill se mitt efter-rollspels-ålder-intresse kan ju titta in på www.heraldik.se.
Kanske finns det några tips att hämta där.
#11
Kul med hemsida, men för guds skull - tänk på intrycket.

Att föreningen städar toaletterna är visserligen bra för de som kommer på besök men varför står det på hemsidan? Och ÄNNU VIKTIGARE - varför står det högst upp.

Nu känns hemsidan väldigt intern och därför ointressant.

Låt det hända mer, ta vara på det roliga i rollspelen och var "provokativa".

Var är vårt gamla berg???
#12
Citat från: "Ewers"
Mötet röstar genom sluten votering om huruvida valberedningens förslag skall antas. Utfallet blir 25 röster för, 2 blanka och en ogiltig vilket innebär att föreningen fått en ny styrelse bestående av:
Ordförande: Martin Dalevik
Stf ordförande: Fredrik Haaranen
Kassör: Fredrik Ewers
Stf Kassör: Mathias Hake
Sekreterare: Marcus Johansson
Ledarmot: Charlie Larsson
   Ledarmot: Niklas Johansson
Suppleant: Gunilla Helén
   Suppleant: Robert Näsström
   Suppleant: Per-Anders Svenwall


-- En undran, för jag minns inte vad det står i stadgarna.

Måste Armagedon verkligen ha suppleanter?
Annars tycker jag att det är bättre att låta alla vara ordinarie i en sån här intim förening. Suppleantplatser kan resrveras för personer man vet inte har tid eller kunskap, men som man vill ha med för att lära upp eller för att ha som bollplank utan att de (suppleanterna) ska känna att de tar allt för stort ansvar.

Suppleanter som ändå deltar i verksamheten och som är hemma i föreningen blir annars en sort b-ledamöter (eftersom de - väl fortfarande - har full talan på styrelsemötena) som saknar ansvar eller rösträtt när det verkligen gäller.

Det sistnämnda inte minst viktigt (minns jag från min tid) då det hände att vi hade "hårda" diskussioner och vissa idéer gick igenom bara för att några var suppleanter som kanske borde ha varit ordinarie och tvärtom.
#13
Citat från: "Clifford"Kalle: Ja, att låta styrelsen fokusera på att förbättra för de medlemmar vi har istället. Ingen rekrytering, men självklart ska ju de fåtal som hittar hit kunna köpa medlemskort.

Det var kul att hitta hit och se vad ni har för er, men det är trist att se en sån negativ attityd till nya medlemmar.
Var lite mer öppna. Ju fler medlemmar ni får tag i, desto fler potentiella aktiva kan engagera sig. Ergo - ragga medlemmar. Går inte det - köp upp andra förningar, det har ju Armagedon gjort förr (ex Ostento vigilium Borås och Gaplas)

På min tid *ler* gjorde vi det misstaget att inte tro att de yngre (vilka för övrigt var generationen över ex Clifford och Martin) inte kunde något och var helt opålitligt jäfört med oss. Och resultatet blev att en hel drös försvann. Sedan slutade vi "äldre" och vips fanns det inga som kunde ta över utan ett jädra trassel.

Alla har vi varit muppar, men vi växer till oss. Jag lovar ;-)

Och. Svaret var inte specifikt riktat till Clifford utan jag bara tog hans inlägg som startpunkt.