Proposition: Studiecirklar

Startat av mlkr, januari 31, 2018, 19.50

Föregående ämne - Nästa ämne

mlkr

Från styrelsen kommer följande proposition inför årsmötet 13:00 11/2 2018
------------------------------------------

Armagedon, som de flesta ideella föreningar, lever och utvecklas med sina medlemmars engagemang, samt med de ekonomiska bidrag som årligen erhålls från stat, kommun eller andra instanser. Dessa bidrag tillsammans med arbetet från medlemmar har gjort att föreningen snart firar 40 år. Trenden de senaste åren har tyvärr varit att dessa ekonomiska medel har minskat. Det har gjort att styrelsen sökt sig till nya samarbetspartners som garanterar föreningens välmående. 2016 ingick vi ett samarbete med studieförbundet Medborgarskolan. Detta har gjort att vi inte bara har kunnat utveckla och renovera föreningslokalen; vidare har en stor del av våra ekonomiska medel letat sig tillbaka till medlemmarna genom icke-fasta utgifter. Dessa intäkter bygger också en hälsosam buffert inför framtida eventuella ökade utgifter.

Baksidan med samarbetet har varit det ökade administrativa arbetet. Detta har blivit övermäktigt, och vi står mycket troligt inför valet att tvingas lämna samarbetet med vårt studieförbund, eller lägga över ansvaret för rapportering på de enskilda medlemmarna det berör. Förslaget gör således gällande att person som tecknar medlemskap i föreningen Armagedon, är 20+ år, och deltar i återkommande aktivitet, i samband med tecknandet går med på..

1)   ..att assistera i bildandet av studiecirklar och besluta om vem inom den återkommande aktiviteten som blir cirkelledare.
2)   ..att samarbeta med ansvarig inom styrelse med information kring vilka personer som ingår i cirkeln.
3)   ..att göra en enkel beskrivning (med utgång från mall) om vad cirkeln gör, och vad dess mål är.
4)   ..att direkt före eller efter träff inom cirkeln logga in på studieförbundets digitala plattform för att rapportera aktiviteten.
5)   ..att, om cirkelledare, och vid behov, ge en kortare muntlig redovisning på medlemsmöten, så som årsmötet, vad cirkeln gjort under året.

------------------------------------------

Det var allt :)
/Marcus Mellqvist
/Veni Vidi Vicious