V:TM Krönika - I Rosens Namn..

Startat av Heavy, maj 25, 2009, 20.59

Föregående ämne - Nästa ämne

Heavy

Trust nobody, no way, no how, never
Trust nobody, no shit, homie, don't you ever
Trust nobody, no way, no how, never
Trust nobody, trust nobody

~Ill Bill - Trust Nobody, http://www.youtube.com/watch?v=zEjsP-Qs0B0


Tja homes..

Dags för en Vampirekampanj på Gedon kanske??

3-4 grupper kommer startas upp lite sakteliga är planen, med start av en grupp redan nu.. Tanken är att grupperna kommer komma igång lite smått i taget, så sista gruppen kommer möjligen startas så sent som framåt jul eller så, beror helt enkelt på utveckligen i krönikan av de tidigt startade gängen.. Eller så är Gehenna här efter första spelningen och allt är rökt :D

En grupp är redan nu i vardande och består av folk som kan spela lite när som, med kort varsel.. Sena vardagskvällar och liknande där speltillfället bestäms nån dag innan.. Helt enkelt spel för oss som inte har nått liv(tm)..

Krönikan kommer fokusera på rollspelande och kanske innehålla lite andra element än traditionellt rollspel använder sig av.. T.ex. kommer jag hålla väldigt hårt på 3 olika typer av "faser" i mitt spelledande..
*Den rena storytellingfasen, där bakgrund till händerlser, hur rollpersoner agerar utifrån hur jag uppfattat dom tidigare igenom rollspelet, resor osv snabbspolas på ett så cinematiskt sätt som möjligt..
*Den rena rollspelsfasen, här spelar vi rollspel.. Spelarna får en setting beskriven till sig i storytellingfasen, nu är det dags att agrera utefter förutsättningarna helt enkelt.. Allt som sägs, görs och antyds med kroppspråk är helt enkelt det din karaktär gör.. Vi kanske kan kalla det för live-light helt enkelt, inga tärningsslag görs i onödan, inget snack om nånting annat än själva rollspelet.. Reser sig din karaktär med avsmak upp från ett bord och går iväg, så gör helt enkelt du det med eftersom det du gör gör din karaktär..
*Sist då är själva regelbögerifasen (i brist på bättre ord).. Strider hör hit, likaså kanske den där spännande biljakten eller försöken att i realtid hacka sig in i Pentagons datorer.. En mix av rollspel och regeltjafs helt enkelt, ganska likt traditionellt rollspelande..

En sak jag tänker göra i så stor utsträckning som möjligt är att ta in spelare i allmänhet, och spelare från andra grupper än den som har spelningen för att spela npc´s.. Ger alla en chans att spela nått annat än sin karaktär för en stund, och en liten, liten insikt i vad dom andra spelargrupperna håller på med och vad/vilka dom är..
T.ex. att det är middagsbjudning hos en Elder i staden där intrigen kräver att karaktärerna (o)frivilligt delas upp i rummet/byggnaden och pratar med olika npc´s är ett utmärkt exempel på när andra spelare tas med i gruppens öden.. Märk väl att det krävs en del av spelare som hoppar in i andra roller såhär, och det handlar väl egentligen om att kunna följa mina order och inte fucka runt för mycket med spelgruppen som lirar för tillfället och ha tillräcklig självdistans.. Helt enkelt pissenkelt för den genomsnittlige gedoniten.. :)

Syftet med denna tråd är i första hand att söka en extra spelare till första gruppen.. Gruppen bestär för tillfället av Kari, Stefan d.ä och Henke.. "Enda" kravet är väl egentligen att inte ha nått liv och kunna flyta med i spelande som det är beskrivet ovan.. PM´a gärna för mer info eller fråga på i tråden..

I andra hand vill jag ha in intresseanmälningar för att skapa resterande grupper.. Hojta gärna till i tråden att du är sugen, sen skicka mig ett pm med vad för slags karaktär du vill spela, och ev. vilken grupp du vill ingå i.. Jag kommer se till att grupperna blir ganska blandade, så vi får ett gäng erfarna rollspelare tilsammans med några noobs, grupperna kommer generellt sett vara ganska små med.. Värt att notera är att det inte går att "förboka" sig stenhårt på en specifik grupp, utan jag kommer helt enkelt att plocka ihop folk som jag tror kan skapa en bra spelgrupp även om dom inte spelat rollspel ihop innan.. Dvs, om vi var i fängesle just nu skulle ni kalla mig för Big Daddy..

Nämn även hur mycket Vampire material du har läst/spelat, din koll på världen (second edition, inget annat) och specifikt din kunskap om Chicago i 2nd Ed (mesta av kampanjen kommer utspela sig där och det är ju trist att känna till de redan beskrivna sub-plotterna).... Tanken med kampanjen är att ett par grupper får plöja igenom ett gäng av de underbara äventyr/moduler som WW har släppt, de andra lite mer friform..

Grupp 1: Startas upp nu, kommer vara en "hillbilly" grupp ur vampyrögon sett som blir inblandade i den stora stadens maktpolitik (o)frivilligt.. Blandade händelser.. Förkunskapskrav: Inga, sug på rollspelande och vet när man kan flamsa och inte är ett krav..

Grupp 2: Unga, relativt nyskapade Anarchs, oavsett om de är det till namn eller som själsligt mål.. Utsatthet, törst efter makt (eller utsläckandet av densamma), stora valmöjligheter till stt styra sin karaktärs öde.. Förkunskapskrav: Inga, sug på rollspelande och vet när man kan flamsa och inte är ett krav..

Grupp 3: Medeltid, Inkvistion, torches and pitchforks-eran.. Möjlighet att spela någon av de 13 klaner som var stora då, möjligen även nån då existerande bloodline.. Känsla av att vara en gud bland gudar, men ändå veta att även Kristus dog i händerna på en oförstående mänsklighet.. Det som görs här får genklang i alla andra grupper mer eller mindre.. Ganska styrd grupp till en början, men det lättar upp halvvägs in i kampanjen och man styr mer över sin karatärs öde.. Förkunskapskrav: Fördel om man har koll på vad V:TM är för spel, lite V:TM historia i allmänhet och lite intresse för att lära sig om den historien.. Sug på rollspelande och vet när man kan flamsa och inte är ett krav..

Grupp 4: Garou.. Need i say more? Ja, kanske.. Garougruppen kommer att spelas med V:TM regler, vilket betyder att allt fluff för dom är som vanligt, men regelmässigt kommer dom ha förmågor och regelteknikaliteter tweaked till vampyrer, inte köra sitt eget Rage-system..
Förkunskapskrav: Bra att veta lite om hur Garou funkar och vad deras livsmål osv är.. Sug på rollspelande och vet när man kan flamsa och inte ett krav..

Grupp 5: En av de viktigaste.. Poolen med folk som kan tänka sig att ställa upp och spela npc´s när det behövs.. Jag kommer försöka att set till att återkommande npc´s i krönikan får behålla samma spelare så långt det går, men om inte spelare A kan komma på spelning där sagda npc behövs, då blir man utbytt.. Denna grupp vill jag ha intresseanmälningar till asap, kan komma att behövas i princip i kampanjstarten.. Ett bra sätt att få vara med och leka innan ens grupp startar sin del i plotten är det med såklart..
'Förkunskapskrav: Förmågan att kunna sätta sig in i en roll snabbt och att inte metagame´a när det kommer till ens egna spelande i krönikan.. Sug på rollspelande och vet när man kan flamsa och inte ett krav..

Hoppas folk är sugna, jag är :)

Väl mött..


_____________________________________________________________

Gruppmedlemmar^

Grupp 1 (Full och startad):
Henke, Kari, Stefan d.ä samt Lars-Robert..

Grupp 2 (full och i startgroparna):
Cleared for take-off; Marcus, Ros, Pierre, Pannan, Ewers


Grupp 3 (ej startad, max 4 spelare):
Larsson, Robin, Brain, Dina

Grupp 4 (ej startad, max 6 spelare, kort kampanj):
Larsson, Robin, Brain, Ewers

(Maxantalet är ganska rörligt, personligen spelar jag med mindre spelargrupper för att ge alla en chans att komma till tals.. Ingen absolut siffra dock, alla grupper kommer vara ungefär lika kraftfulla totalt sett i slutet av kampanjen)
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

Ewers

Låter kul. Jag kommer inte ha tid just nu men kan tänka mig att vara en kandidat för senare grupper.

/F

Gobbos Spider

Som sagt. Hillbilly Nilsson needs one more fangbanger.
I would never die for my beliefs because I might be wrong.

    Bertrand Russell

Brain

Intresserad till Garou och Medeltid (I den ordningen)

Har bara spelat V:tM 1:ed, kan i stort sett inget om Chicago 2:nd ed men har hört lite om det för flertalet år sedan.
Tomas Davidsson

Getsen

Låter halvflummigt och oerhört engagerande :)

* Jag heter Ros, jag borde få vara med i kampanjen bara därför.
* Kan spela i vilken grupp som helst, men har aldrig spelat werewolf och undviker det helst om det går. Föredrar att veta om spelningar en vecka i förväg, men mitt no-life-liv innehåller redan 1-X kvällar på geddon i veckan så det ska nog gå ganska bra ändå.
* Det är mer än tretton år sedan jag hade med Chicago by night att göra. Och nog fem år sedan jag seriöst läste ett vampire-supplement. Efter det har jag bara kollat på bilderna.
* Jag är ett fan av Tim Bradstreet på Facebook.
* Jag har läst en massa vampire-stuff genom årens lopp.
* Jag har kiosknyckel.
* Jag äger det mesta till Vampire: Dark ages och Dark Ages: Vampire.
* Jag har många svarta t-shirtar.
* Får jag vara med? :)

Edit: Jag spelar gärna en npc, MEN det är nog inget jag kommer lägga extra tid/ork på om jag ändå inte har vägarna förbi så att säga. Är jag i lokalen och behövs i tio minuter bör det inte vara något problem.
"I've made characters for games you've never heard of, and I've never played!"
"The road to hell is paved with randomly-generated content."
"Chaotic Neutral means never having to say you're sorry."

Heavy

Ewers: Du är deffo på listan :)

Stefan: Word på det.. Jaga ett snucko :)

Brain: Medeltidsgruppen är förmodligen i start innan garou, men hör av mig närmare..

Ros: You had me at Kiosknyckel!


Editera gärna era inlägg med ifall ni vill tänka er att hoppa in som npc´s i andra grupper.. Chans till briljant rollspelande med viss sl-befogenhet utlovas.. (inga förkunskapskrav av regler eller skit)
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

Martin Larsson

Det låter ju som om jag kanske har en chans att hänga på detta, eftersom inte grupp 1+2 intresserar så mycket. Grupp 3 kan ju, med lite tur, inte hinna startas innan slutet på sommarn liksom :P

Är intresserad av grupp 3(Dark Ages) och grupp 4(Garous) i den ordningen.
*Vill redan här skriva och hoppas att viss modifiering av de speltekniska reglerna, tagna ur 3d ed kommer ske i hänsyn till skills, då just slumpsystemet i V:TM2ed har vissa luckor*

Har, lite ringrostig dock(ett par år sedan sist liksom), bra koll på världen som sådan i 2nd ed. Har god insikt i de olika sekterna och deras förehavanden och relationer till varandra, och de politiska spelet inom var fraktion. Enkelt sagt skulle jag nog ha ganska svårt att spela en karaktär med Flawn Amnesia:wink:
Har spelat en del Vampire, kan NY rätt ok, det var inte så himla länge sedan vi spelade där. Hade även riktigt kul i din Östkusts-kampanj Ros, vad hände med den egentligen? :P.
Har spelat Dark Ages för en hurve år sedan, vad hände med det eg P-A btw? Grymt skoj, har enorm potential mer eller mindre oavsett vilken tidsepok man väljer att sätta storyn i :D
Har börjat spela Chicago by Night för nog snart 15 år sedan, men kom inte halvvägs. Har rätt koll på vissa delar, nog helt fel delar dock ur dina ögon sett.
Har inte spelar Werewolf ännu tyvärr, varpå det skulle vara skôj om det inte blir DA. Vet väl hur de funkar i V:TM sättning om det skulle komma till det...
When one person is delusional it's called insanity
When millions are delusional it's called religion

"Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience" ㅡ Mark Twain.

Robin

får man vara med även om man har ett liv? i så fall är jag nog mest sugen på de senare grupperna, nu har jag 3 kampanjer att rodda i och det är lagom...
Jag vann combat med 13.

Getsen

Citat från: "Martin Larsson"Hade även riktigt kul i din Östkusts-kampanj Ros, vad hände med den egentligen? :P.

jag blev full. och jag hade oxå kul. och jag vill fortfarande åka till Tijuana. ;) *back to topic*
"I've made characters for games you've never heard of, and I've never played!"
"The road to hell is paved with randomly-generated content."
"Chaotic Neutral means never having to say you're sorry."

pannan

Vill nog också vara med, hinner inte vara med i grupp 1, ska fundera lite på de andra.

Heavy

Grupp ett är numera full, och vi hoppas på en mjukstart på krönikan redan imorgon kväll.. :)


Absolut får man vara med om man har ett liv, det är bara i grupp ett som liv förnekas för spelare.. ;)

Skälet att jag dröjer lite med framför allt grupp 3+4 är att min egen kalender ser ut lite hipp som happ närmaste månaderna och jag har svårt att göra bokningar på mer än en vecka framåt i tiden ett tag..

Editerar OP'n med er intresserade under varje grupp på nått bra sätt, mest som en komma-ihåg grej åt mig själv om inte annat..


Vad gäller spelsystemet så har jag två grejor på gång..
Antingen kör vi 3d Ed. rakt av, vilket betyder att 8:or är normal svårighet för successes (7:os i 2nd), ettor är lika mycket misslyckande som en 7:a..
Andra alternativet är en tweakad 2nd Ed. vilket kommer sluta i nått smart som betyder att ettor inte tar bort 10:or, men väl andra successes.. Det gör att man defacto kan fumla till det, vilket är lite trevligt trots allt..
The Rule Of Ten finns i båda systemen.. (Om man slår en tia får man slå en tärning till för success, en tia där får man slå igen osv men ettor räknas inte som botchar)..  

Eller kanske såhär..

*Om antalet ettor är färre än successes så räknas inte ettorna alls..
*Om antalet ettor och successes är samma så lyckas man ändå, men kanske lite sämre än normalt (typ halv skada i strid, trillar några gånger när man försöker springa ifrån nått och inte springer full fart osv)
*Om man får en etta fler än successes så misslyckas man..
*Om man får två (eller fler) ettor mer än sucecsses så fumlar man..

Vettigt eller krångligt ?
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

Martin Larsson

Det jag är ute efter är nått i stil med följande:
I 3d så gör högre antal duttar i skills mer skillnad, på ett ungefär såhär - dont quote me on it though :)
Vid dutt 3(kan va 4e) så får man välja en specialisering. När man håller på med det man specificerat(finance:stock trading, Drive:crack driving eller något annat) så har man 2 lägre diff på sina slag. Man kan helt enkelt sina grejjer och bör inte fucka upp :!:
Vid dutt 4(kan va 3) så får man ignorera en 1a som man slår, den räknas helt enket som en 2a eller nått annat resultat som inte betyder sucess, men gör inget annat resultat på de andra tärningarna.
Tror det finns en bonus om man har 5 i en skill med, men är inte helt säker på det. Det kan säkert 3d ed reglerna själva svara på.

Dessa förändringar gör saker lite mer förutsägbara, och dessutom att det blir mycket bättre att ha riktigt mycket i sina skills från början. I 2 ed ger det liksom bara lite mer tärningar, vilket efter ett tag mest bara ökar chansen att slå ytterligare 1or, vilket leder till botchar å att man känns värdelös.
Genom att göra skillsen bättre på högre nivåer så blir det liksom mer "klart sannorlikt" att en rutinerad börsmäklare inte fuckar upp aktiehandel, eller att en rutinerad kranförare i hamnen faktiskt lastar av ett fartyg i rätt ordning för att inte välta det. Det handlar helt enkelt om deras jobb och sådana saker bör man klara rutinmässigt, vilket det symboliserar på ett mycket bättre sätt. Om de ovan nämnda 2 dock byter plats så kan man ju förmodligen snabbt räkna ut vart det kommer lida :roll:

Detta gör dessutom att man inte behöver ändra runt på när 1or ska räknas eller inte. Man ska såklart fortfarande kunna botcha, annars blir det inte kul :P
Är man bra på något så premieras man, är man det inte så är det helt enkelt svårare. Men åter igen, detta gör att det faktiskt finns skäl till att skaffa mer i skills istället för att höja Traits, vilket är det givna valet i 2nd imho...
When one person is delusional it's called insanity
When millions are delusional it's called religion

"Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience" ㅡ Mark Twain.

Getsen

Mitt minne är lite rostigt och jag är lite trött, men min åsikt är iaf sånhär ungefär;

Imho, så är det svårt att ta lite från varje system och få till något vettigt. Vampire the requiem (V:tR) och vampire the masquerade (V:tM 1st ed, 2nd ed och Revised) är inte samma spel, och systemen är lika men inte helt kompatibla på flera punkter;

I NWod och V:tR är diffen satt till 8, men du rullar generellt fler tärningar än i V:tM, exempelvis Trait+Ability+Equipment eller Trait+Ability+Discipline. 1:or tar inte bort successer *men* det finns tillfällen då din dicepool går under noll och då slår man en "chance dice", om den blir en 1:a så är det dramatic failure och motsvarande en botch i V:tM. jag *har för mig* att modifikationerna i OWod och V:tM lekte runt mer med Difficultyn än antalet tärningar man slog samt att ettor tog bort successer. Jag tror även att alla former av "ignorera en etta om du är såhär bra" är husregler vi hittat på själva eller läst nånstans på internet, har tyvärr lånat ut Revised-boken till Ted så jag kan inte kolla :/.

Poängen jag vill göra är att jag tror att systemet måste modifieras lite mer för att det ska bli en vettig balans om man blandar element från de båda spelen. Jag vill helst köra med V:tR rakt av, men det kommer oxå kräva jobb då t ex discipliner från OWod inte finns/är ändrade (många på ett positivt, mer balanserat sätt.)

Annars gillar jag Martins idé ganska mycket, mest för att det, som han säger, får folk att investera i Abilities.
"I've made characters for games you've never heard of, and I've never played!"
"The road to hell is paved with randomly-generated content."
"Chaotic Neutral means never having to say you're sorry."

Heavy

2nd har med specialisering av skills och abilities.. Vid 4:e dutten blir man specialiserad.. Även så att i 2nd får man slå ability + talent+ spec. talent i vissa fall.. Dvs. om man har köpt en secondary talent..

Dutt 4:a+ = ignorera ettor som botchar finns inte i 2nd alls, inte i 3d heller vad jag kunnat läsa mig till.. Men ja, det är en bra husregel helt klart !

Ska då vara helt ärlig med att jag endast ögnat lite i revised dock..

In other news så överlevde karaktärerna, och framför allt världen undan Gehenna och kampen i natten går oförtrutet vidare i nästa vecka..

Bland jonglörer, danska spökmän och Lexusar går ingen säker, det är nått som dock står klart!
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

Gobbos Spider

Kul senast. Mer nästa vecka?
Jag har hela nästa helg ledig. Veckan funkar med.
I would never die for my beliefs because I might be wrong.

    Bertrand Russell