Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Heavy

#61
Brädspel / Brädspelssugen som attan...
mars 08, 2005, 23.24
Ja, jag vill spela brädspel !
Är det nån som skulle vilja köra ett parti ??

Själv har jag Zombies! med alla expansionerna samt Frag liggande i mitt skåp, och det vore såklart kul att testa.

Finns Civilization och  adv. civ. på Gedon ??
Det är ett lir jag har varit sugen på i över tio är med aldrig fått tummen ur och testat. Nån kanske är sugen på det med ?
#62
Habla MP-5 / Ibland funderar man.....
mars 03, 2005, 22.09
... vad det finns för folk egentglien...

En del är koko, andra är elaka, vissa är snälla och andra är ego..

Köpte grejor av en kille på tradition i veckan..
För hundra spänn fick jag 20 40K orcher, Ghazkull, 3 ogryns och Arzrael..
Satte in 150 kr till honom så det skulle täcka frakten, men när jag ringde honom för att säga det så hade frakten kostat 80 pix, men "Jag står för det" sa han...

När sen paketet väl dyker upp så innehåller det förutom ovanstående stuff ett gäng grots, lite badges (40K såklart), en näve oihoplimmade skelett och EN LÅDA Posessed till mordheim med några extrafiggar...

Höll på att ramla av stolen :)

En del är snälla minsann :D
#63
Har fått ett terrängbyggar-ryck (riktigt kul att bygga sjöar igår :)), så det kanske kan vara på sin plats med en tråd där folk kan lista vad de tycker ska bygga till gedons terrängsamling.. Min egen lista först, utan inbördes ordning:

*Betongfundament till marknivåskillnad i 40K/Necromunda.
*Industrial/hiveworld terräng till 40K/Necromunda.
*En fet katedral a ´la GW Gbg till 40K
*En settlement i korrugerad wellpapp a ´la GW gbg till 40K/Necromunda.
*Flod/er till WFB i första hand.
*En Chaoscastle till WFB.
*Ravin/er till WFB/40K.
*Ett vulkan/lavaflods/chaos bord till WFB/40K.
#64
Habla MP-5 / Fan, det är ju riktigt kul...
februari 10, 2005, 10.31
... att det händer en del på figurspelsfronten på Gedon nu..

Så jäkla kul att det finns folk som vill vara med om man arrar nått, att det fins andra som tar tag i saker och att The-Ivar-That-Be gärna ser till att det finns resurser för galan projekt !


Nu ökar vi lite med ;)
#65
Warhammer Tabletop / WFB Kampanjande ???
januari 11, 2005, 21.49
Undertecknad har lagt mycken möda och besvär på att plöja igenom div. litteratur om kampanj-varianter och tänkt till lite själv..

Nu är det dags att börja anser jag !

Frågan är då..
Vill vi ha en enkel trädkampanj a´la inget-commitment-utan-kom-när-du-vill, en maffig kartkampanj där det krävs att spelarna lägger ner tid på kampanjandet för att det inte ska dö, eller något mitt emellan..

För egen del är kartkampanjande med moderator/sl det ultimata, och jag tar gärna på mig rollen som icke-spelande moderator som kan sköta själva kampanjen och hoppa in som extraspelare vid speciella kampanjhändelser eller om en spelare blir långtidssjuk osv.

Det känns lite som att en trädkampanj är vettigast i nuläget kanske, men samtidigt är det bara en transportsträcka tills man startar en "riktig" karta el. dylikt..

Koncepten jag tror på är enl följande:

* Trädkampanj..
4-6 rundor, onda mot goda..
Varje speltillfälle (onsdagar?) så slåss man ett slag med valfri motståndare från den "andra" sidan (onda armeér spelar alltså mot goda), alla poäng enl. gängse vp-system läggs samman för att se om den onda eller goda sidan vann och vilken gren man tar sig vidare på i träden.
Fördelarna är att det spelar ingen stor roll vilka spelare som dyker upp på speltillfällena egentlgien, och man behöver inte stenhårt hålla sig fast vid en ras utan kan byta sida om man har ett par armeér att välja på.. Settingen är tänkt att likna Albion-kampanjen och slagen eskalerar i storlek och har olika förutsättningar varje gång.. Ex. runda 1 är en skirmish mellan ett tiotal figg ur varje armé som avgör vem som är attacker i runda 2 osv..

*Kartkampanj
20-30 rundor med ett par victoryconditions som kan få kampanjen att sluta tidigare,4-6 spelar + moderator.. Kräver engagerade spelare som inte tappar sugen bara för att det går lite dåligt.. Tror mig ha hittat ett system som gör att det blir jämna matcher och att alla ska kunna känna att det är kul att spela utan att man äger halva kartan typ. Finns tankar på att lägga till en skirmish-del i kampanjen så de spelare som inte har stora slag att utkämpa given runda kan få spela lite ändå och grottjaga efter magiska föremål eller kunskaper om landet..  Finns det ett WHQ, Hero Quest eller liknande på Gedon?

Well, speak up !


Ps. förresten, det finns egentligen inget krav från min sida om jag ska vara moderator att kapanjandet ska ske på just onsdagar, utan jag är öppen för förslag..
#66
Habla MP-5 / Rabatt på Butik i Knallerian..
december 16, 2004, 21.55
Jepps.. Undertecknad har pratat snällt med innehavaren av "Barnens Leksakshus" som ligger på andra våningen i Knallerian, och späkt denne till att ge oss 10% på GW/Rollspel/Magic/Hobbypryls..

Ta med Leg och Medlemskort i Gedon om ni ska handla, annars är ni kokta på era 10%..
#67
Warhammer Tabletop / Warhammer på Onsdagar..
november 10, 2004, 08.20
*Gör en ny topic på ett gammalt ämne så nykomlingar ser aktiviteten lite lättare*

Nu är det dags att se till att inte onsdagsspelandet självdör efter BSK. Personligen fick jag en massa ny energi och massa ideér efter turneringen jag vill testa, och hoppas att andra känner likadant..

Det vore t.ex. kul att dra ihop nån sorts kampanj eller föreningsranking inom tennsoldats-spelandet.

Eller ??

Ps. Kan dock inte dyka upp idag annat än möjligen en kort sväng för att säga hej  :oops: