World in Flames

Startat av Clifford, mars 30, 2005, 15.21

Föregående ämne - Nästa ämne

Clifford

Jag har påpekat detta forums existens, men ASL-spelarna har för hög medelålder för internet tror jag... :roll:

Jag ska lobbya.
Dock är det viktigt att skilja på när vi pratar om WiF-vecka och WiF efter ASL kampanjen. Jag ser helst en WiF-vecka under sommaren, men spelar gärna även i en WiF på geddon under längre tid.

GrandPA

O så uråldrig jag är. Trots min höga ålder har jag lyckats hitta till detta forum. Det verkar som om de ASL-spelarna som vill spela WIF är följande: Stefan (Spider)  Nilsson, Lars-H, Andreas Carlsson och givetvis grandPA. Detta gäller dock WIF efter ASL och inte någon WIF-vecka. Givetvis kan jag tänka mig att ställa upp på en sådan om det nu blir någon. Hur det är med de andra vet jag inte men ni måste tänka på att det kan vara påfrestande att spela en hel vecka i streck när man är i den åldern. :D
All for one and more for me

Martin Larsson

Altså jag vill i första hand ha en löpande WiF omgång på geddon, därefter en WiF-vecka( i prioriteringsordning) så ingen tror nått annat :)
When one person is delusional it's called insanity
When millions are delusional it's called religion

"Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience" ㅡ Mark Twain.

Heavy

I likhet med Kamrat Larsson så är det lpande WiF som är intressant för mig, allt annat går fetbort eftersom jag är så gammal..  :shock:
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

sebbe

jag kan tänka mig att vara med och spela om det finns plats.
jag kan en del om spelet redan, typ att det finns siffror på glutarna.
sen har jag sett band of brothers och kellys hjältar och saving private ryan så jag vet en hel del om andra världskriget.
jag tror jag kan bli en formidabel wif-spelare.
sen finns det EU-mopar
då får man köra i 45

Martin Larsson

Det bästa sättet att lära sig WiF är ju att spela med någon som kan det, så det är bara att leta upp nån som du vill trakasera :wink:
When one person is delusional it's called insanity
When millions are delusional it's called religion

"Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience" ㅡ Mark Twain.

oscar

Hej hopp!
Har äntligen börjat aktivera mig på geddons forum. Mitt första gnäll gäller väl att vi aldring får till ngt WiF. Jag är helt på under följande förutsättningar:

- Victory Locations alternativ kraftiga ändringar pro-axis
- Spelar vilket land som helst förutom Italien

/Oscar
Men, jag är ju Brekal liksom...

Apanpapan

Pro-Axis bara om det är några nötter som spelar Axis... När det är ondskans axelmakter Cliff/Pasi/Ivar så är det en lätt biff att ta hela världen från Pearl Harbor till Gibraltar.
¡Oook ook ooook oooook!  (¡Hasta la Victoria Siempre!)

GrandPA

Här var det inte sagt nått på länge.
Har snackat med L-H och Cliff och kommit fram till att det borde dra ihop sig till WiF i slutet på augusti. Det kommer att bli trångt om det skall vara 2 spelare på varje land men vi får väl se. För de erfarna skulle det vara kul om ni kan komma med åsikter angående vilka regler som skall användas. Själv är jag väldigt mycket för victory locations nu när det inte är frågan om en snabbomgång. Det skulle nämligen vara kul att spela spelet som det faktiskt är tänkt, med en vinnare.
All for one and more for me

Heavy

Slutet aug låter kanon för min egen del :)
I never had enough money or enough privilige to be white!
Im white trash and society better learn how to recognize the difference.

sebbe

hade gärna provat men kan tyvärr inte vara närvarande i tillräckligt stor omfattning
sen finns det EU-mopar
då får man köra i 45

Apanpapan

Det skulle vara kul att bjuda på länderna men det går inte att spela två på tex Italien... det är helt jävla dödfött.
¡Oook ook ooook oooook!  (¡Hasta la Victoria Siempre!)

Clifford

Min åsikt är tagen från L-H tror jag, nämligen en (1) person per land. Denne person ska vara ansvarig, ska kunna vara med tex varje tisdag om vi nu väljer tisdagar som speldag. Om denne person väljer att låta nån mer vara med är helt upp till den. Detta pga att vi ska få en kärna som spelar spelet oavsett om det går bra eller dåligt. Fördelen är också att Italien slipper vara två tex, och att nybörjare kan hänga på utan att känna att de inte kan dra om de tycker det är tråkigt att spela.

Så, en ansvarig person per land, en speldag i veckan, inga nya rules för då minskar vi antalet regeldiskussioner drastiskt, börja i augusti med ett möte om houserules och eventuell bidding.

GrandPA

Låter klokt Cliff. Givetvis var det aldrig tänkt att Italien skulle spelas av två spelare (det har bara prövats ordentligt en gång fast då  gick det skitbra ända till det blev lite tråkigt när Italien inte längre hade nått att bygga). 8)
All for one and more for me

Lindbergh

...jag kan motivera varför jag tycker som jag gör;

Nu skall vi spela WiF förhållandevis regelbundet och det kommer bli en del "gamlingar" som skall vara med, vilket innebär att vi får försöka skapa en rätt god stämning :lol: bland rollatorerna...

Dock vill jag gärna att man dedikerar sig (läs: comitta sig i sann wif-anda) och spelar en gång i veckan. Det är min högst personliga åsikt, men jag tycker det är ytterst trist att någon "lackar ur" för att det går mindre bra för den personen. Sedan att vissa inte ens behagar dyka upp, utan bara lägger ned ...ytterst respektlöst och förbannat tråkigt. Visst händer det att man måste göra annat, men med planering kan man hoppa över en tisdag för hela gruppen. Jag känner mig mycket ointresserad av att spela/socialisera med de personer som bara plötsligt ballar ur  :evil: eller inte klarar av att hålla sig till vad som lovas  :evil: för att det vankas annat  :arrow:

Min ambition är helt sonika att arrangera en WiF-kampanj i aug/sep, gärna med stöd av en eller två dedikerade spelare, och styra upp detta fjollträsk! Jag har tagit mycket intryck från ASLandet och det har jag lärt mig en del av!! Det är/har varit kul och spännande, trots att det går...mindre bra för oss :x

Således menar jag att en (1) person per land bjuder (eller nått...spelar ingen roll för mig) och spelar. Vill den ta med sig en eller flera så är det upp till den personen, men man är alltså ANSVARIG som den som bjuder. I och med detta binder man upp sig på att spela en gång i veckan, typ 18-22, förslagvis tisdagar, kanske onsdagar. Vad gäller reglerna så kör vi en standardvariant och kör på det folk kan och inte alltför många husregler... :?:

Detta liknande koncept har fungerat förhållandevis bra i ASL på grund av att de flesta har tagit ansvar för spelandet och respekterat andra vad gäller att komma i tid, höra av sig och prata med varandra...det finns nog en del personer som har en del att lära av det, inklusive mig själv :?

Så i augusti/september kanske vi kan rulla igång? :wink:

L
”I krig fungerar bara det enkla, men det enkla är svårt” Carl von Clausewitz, född 1780, död 1831
"Först väga, sedan våga" Helmuth von Moltke, f 1800, d 1891
"Es gibt keine verzweifelte lagen, es gibt nur verzweifelte menschen" Heinz Guderian f 1888 d 1954