Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - MOB

#31
BSK 23 / Lättförtjänta pengar!
november 02, 2005, 20.24
Vill inte vara elak. Men "kompetenta" var väl typ det enda ord som du faktiskt stavade rätt.  :twisted:
#32
Habla MP-5 / Villa Arla sålt
november 02, 2005, 20.17
Så var ska pengarna läggas? KFUM, ständiga förrädare.  :wink:
#33
BSK 23 / BSK 24
oktober 27, 2005, 23.49
Citat från: "Gunilla Hellén"Mob:

Det finns visst en massa "jag" i en förening.
Ett exempel:
Ewers har en Westernkampanj, den är uppskattad. Hade inte Ewers haft den tror jag inte att det skulle varit någon annan som startat den. Dvs vi skulle inte ha spela Western på föreningen i nuläget om inte Ewers velat dra igång en kampanj.
Citat från: "Greger"Visst finns det en massa "jag" i en förening, det gäller att få alla "jagen" att bli ett "vi" ;)
Om inte det hade funnits  en förening (med vi-känsla) så skulle Ewers troligtvis fått spela med sig själv (play with himself som engelsmännen brukar säga  :wink: ). Greger gör det där med huvudet på den där spiken man brukar snacka om. Om det bara handlar om "jag" så lägg ner föreningen. Syftet med en förening är att många "jag" ska bli "vi".

Citat från: "Gunilla Hellén"Jag tycker det är bra att du ger konstruktiv kritik, jag är bara inte överens  med dig i dina slutsatser.
Och därmed kan du avfärda det jag säger med "Det är annorlunda nuförtiden"?

Citat från: "Gunilla Hellén"Jag kan även informera dig om att styrelsen har haft diskussioner om hur framtiden ska se ut och hur man kan nå dit. Jag tror just denna fråga är någonting som alla styrelsemedlemmar för tillfället går och funderar på. Det är en svår fråga och det finns inga givna svar.
Så, hur ser era tankar ut då? Det är säkert många som vill veta. "Inga givna svar" innebär väl förhoppningsvis inte "vi har ingen aning".

Citat från: "Dina"Känner att det är passande att lägga in att ombyggnaden av Bäckäng kommer pågå i ett år från juni 2006. Lokalansvarig på plats menar att vi inte kan få ha skolan nästa år, vilket innebär mer jobb än i år om man ska leta ny lokal. Det är ett stort lass att dra för den redan tungt lastade ledningen.
Två skolor som konventet har användt sig av tidigare år är Engelbrektsskolan och Bergsäterskolan. Den sistnämnda är ju ett minne blott. Men den tidigare är ju fortfarande i bruk. Ta ett snack med dem vetja. Det är väl dessutom där som Armagedons frisksportare brukar hålla till.
#34
BSK 23 / BSK 24
oktober 26, 2005, 22.41
Citat från: "Greger"Hur ni än bestämmer er att göra så tycker jag att det som bör driva er är en lust att göra något, inte en upplevelse av att traditionerna "måste" leva vidare. Om någon nu känner så, det vet jag inte.

Naturligtvis är det så Greger. Det var det jag menade med att kasta in handduken. Eller som Yoda skulle ha sagt "Do, or do not. There is no try."
#35
BSK 23 / BSK 24
oktober 26, 2005, 22.24
Citat från: "Gunilla Hellén"Mob:

Det är jättefina förslag och det är bra att du vill dela med dig av dem. Tyvärr tror jag inte det hjälper. Problemet för oss, Armagedon, är att ingen på flera år velat göra alla dessa saker som egentligen är helt självklara att man kollar upp när det gäller ett ideellt arrangemang som Bsk är eller i alla fall alltid tidigare varit. Bsk har blivit till varje år de senaste åren med det Cliff beskriver som en skeletoncrew(som hela tiden krymper) för att vi ska ju ha ett BSK, det är ju tradition.
Det spelar ingen roll hur många kontakter föreningen har om ingen är villig att inventera dem och sedan sugen på att motivera medlemmarna till att utnyttja kontakterna i BSK's syften. Kontakter är ju ofta väldigt personliga och det finns en större chans att man lyckas om den som sitter på kontakten själv ber om olika typer av sponsring.
Om inte styrelsemedlemmar som du tror på föreningen och dess möjlighet att arrangera ett konvent. Eller vill göra de självklara sakerna för att lyckas. Då är det inte mycket att göra. Det är bara att kasta in handduken.

Hur går snacket bland de yngre medlemmarna inför ett konvent? Skiter man i det eller ser man det som en spännande möjlighet att spela en massa saker som man aldrig får chansen att spela på föreningen? Gör man överhuvudtaget något från styrelsens sida för att få medlemmarna intresserade av konventet?

Citat från: "Gunilla Hellén"Jag ser inte att Armagedon i nuläget har en medlem som:
1. är tillräckligt driven
2. är tillräckligt socialt kompent
3. är intresserad av att göra BSK
Jag hoppas dock av hela mitt hjärta att en sådan person dycker upp/blir till innan nästa årsmöte.  Och är det ju bra att trådar som denna finns, så denne kan få lite inspiration.
Jag är ledsen Gunilla, men frälsaren lär inte dyka upp. Oavsett hur stor önskan ditt hjärta rymmer. Det handlar inte ens om att hitta en person som kan/vill göra alla dessa saker. Ordet förening betyder inte "person som fixar biffen". Eller som amerikanerna säger "det finns inget jag i förening"! :wink:

Citat från: "Gunilla Hellén"
Jag förstår att det är svårt att ha koll på en förening som man inte längre besöker regelbundet eftersom man bor någon annanstans. Vad man bör tänka på dock är att föreningar ständigt förändras beroende på vilka personer som ingår i den och det Armagedon och det BSK du känner till kanske inte längre finns. Delvis beroende på att du själv, bland andra, inte längre har en aktiv roll i förening.
Jag har svårt att tro att det är någon större skillnad på hur föreningen ser ut och fungerar idag mot för fem år sedan. Framförallt efter vad jag läser på det här forumet. Hade föreningen varit mycket annorlunda idag så hade den här typen av diskussion aldrig behövt förekomma. Det är nämligen långt ifrån en ny företelse att folks engagemang svalnat. Och teorierna om varför och vad man kan göra åt det har varit många. Men att höra att det inte verkar finnas någon form av handlingsplan för hur man förändrar det från styrelsens sida. Eller någon vilja till att förändra det känns märkligt. Kanske beror det på att inte heller styrelsen känner för att engagera sig i saker och ting.

Vad avser det BSK jag känner till så lär jag väl vara en av de få som varit på de senaste 21 konventen (ja, jag missade nr.1). Årets konvent har jag dock inte besökt. Än.

Ta nu inte det här på fel sätt. Det här är inget jag skriver för att gnälla eller klaga på vare sig styrelsen eller föreningen. Se det som konstruktiv kritik!
#36
Citat från: "GunnarBunker"I've been looking for djuice
I've been looking so long
I've been looking for djuice
still the search goes on
I've been looking for djuice
since I left my home town

Men... så är väl ändå inte texten? Freedom heter låten och David Hasselhof heter artisten (om man nu kan kalla honom för det).

Den här då?

"If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it,
you've got to get out of it.
If you wan't to get into it."
#37
BSK 23 / BSK 24
oktober 26, 2005, 18.25
Ett konkret förslag, Clifford:

Inför nästa år bör man så snart som möjligt göra en kontaktinventering i föreningen. Om det finns runt 150 armagedoniter så kan man nästan ta följande för givet;

• Någon har en släkting/bekant som driver/jobbar på en reklambyrå. Borås är Sveriges reklambyråtätaste stad.

• Någon har en släkting/bekant som driver/jobbar på ett tryckeri. Borås är Sveriges tryckeritätaste stad.

• Någon har en släkting/bekant som driver/jobbar på en webb-byrå.

• Någon har en släkting/bekant som driver/jobbar på en bilfirma/biluthyrning.

• Någon har en släkting/bekant som driver/jobbar på ett textiltryckeri.

• Någon har en släkting/bekant som jobbar på en av stans skolor (kanske t o m Bäckängsskolan).

• Någon har en släkting/bekant som jobbar inom kommunen (kanske t o m Fritidskontoret eller Skolförvaltningen).

• Någon har en släkting/bekant som driver/jobbar på en restaurang.

• Någon har en släkting/bekant som driver/jobbar i en databutik.

etc. etc.

Det finns förmodligen massor med kontakter i föreningen som man kan använda sig av på ett eller annat sätt när man ska arrangera ett konvent. Skicka ut ett brev till samtliga medlemmar där ni ber dem berätta vad de har för kontakter som kan tänkas kunna hjälpa till. Det behöver ju inte konkret innebära att man utnyttjar dem som svart arbetskraft. Utan i första hand kanske enbart som referenspersoner och kontakter vid frågor. Om en lärare på Bäckängsskolan vet om att sonen är medlem i och har skoj på föreningen som arrangerar det där konventet så kanske vi har en positiv lobbyist "på insidan".
Andra kontakter, som t ex inom tryckeribranschen, kan resultera i mer konkreta saker som ett förmånligt pris på att trycka upp flyers, t-shirts etc.
#38
BSK 23 / Lättförtjänta pengar!
oktober 26, 2005, 18.09
Citat från: "sebbe"kladdkakorna på sydcon samma år gick inte av för hackor heller.
_________________
MEN VAD I HELA DET ÄR JU BARA DEGKLUMPAR

Fantastiskt rolig kombo av inlägg och signatur Sebbe!  :D
#39
BSK 23 / Lättförtjänta pengar!
oktober 26, 2005, 18.07
Citat från: "Dina"Jag har länge tyckt att BSK ska vara fristående från Armagedon, men har stött på motstånd från Geddons medlemmar. Detta år har jag bara blivit mer övertygad om att så borde det vara. Städarna arvoderas inte, ingen arvoderas, det är bensin samt hyra av minibussar som fraktar dem hit som kostar. Folk tycker uppenbarligen att det är värt pengarna, eftersom jag inte har sett någon rush till uppskrivningen på städlistan.

Intressant att medlemmarna inte vill släppa greppet om BSK, samtidigt som merparten av dem inte verkar villiga att lägga ner tid på att göra ett bra konvent.

Det är sällan folk rusar till undsättning när lokaler ska städas. Det är väl samma sak i föreningslokalen misstänker jag? Det är inget unikt för Armagedon heller för den delen. Det ser mer eller mindre likadant ut i de föreningar i Göteborg som jag har besökt.

Okej, det är alltså bränslekostnader etc. Men kolla om städpersonalen går att "köpa" för att göra jobbet för låt säga 8.000 kronor. Eller 10.000 om det krävs. Det är fortfarande billigare och det kanske dessutom gör att de inte tycker att konventet är ett pain in the ass. Det kanske inte är genomförbart i år. Men man kan ju fråga dem inför nästa år.
#40
BSK 23 / BSK 24
oktober 25, 2005, 08.31
Citat från: "rAWTAZ"Det ligger mycket i det du säger, men ser man det rent konkret så varför har du inte gjort något själv?

Mest på grund av att jag inte längre bor i Borås och dessutom inte varit aktiv i föreningen på sex år. Men visst, det är ju inte säkert att jag hade engagerat mig mer om situationen varit annorlunda.
#41
Citat från: "Gunilla Hellén"
Jag har läst nu. Har jag rätt i att tro att domänen alltså inte såldes till Cliff(den var ju trots allt deletad enligt någon post i tråden) utan att Cliff betalade Anxious hyra?

Korrekt! De står som ägare till domänen (namnet armagedon.org) men Clifford betalade avgiften för tre år. Nu måste alltså Anxious skriva över den på Armagedon.
#42
BSK 23 / Lättförtjänta pengar!
oktober 25, 2005, 00.14
Citat från: "Heavy"2. Ja, jag hoppas det.. Det behövs en väckarklocka inom föreningen att vi lever över våra tillgångar, och har mer eller mindre endast kunnat göra det igenom att BSK har dragit in ett bra överskott.

Jag är förstummad. Ett oerhört kreativt sätt att få folk "att vakna". Dessutom känns det ju fullkomligt logiskt att göra åt ännu mer pengar än föreningen har, för att bevisa för medlemmarna att föreningen gör åt mer pengar än den har. Korkade styrelsemedlemmar skulle ju lätt lockas att lösa situationen genom att göra åt mindre pengar. Och därmed komma i fas med ekonomin. Då är det skönt att veta att föreningen har snäppet smartare styrelsemedlemmar.

Det förklarar ju också den ovilja som tycks finnas hos styrelsen att hjälpa konventsstyrelsen när problem uppstår. Det är ju uppenbart. Om styrelsen skulle hjälpa konventsstyrelsen så skulle det ju kunna innebära att konventet gick bra. Och att medlemmarnas väckarklocka därmed snoozades. Hemska tanke!

Och som vanligt kommer styrelsen (efter att enligt egen förhoppning ha gått 60.000 back istället för 40.000) beviljas ansvarsfrihet vid nästa årsmöte. Och varför skulle de inte? De skulle ju närmast nomineras till Nobelpriset i ekonomi!

Clifford: Är det inte hyresvärdens ansvar att toaletter och elektricitet funkar!? Jag menar står inte det i hyreskontraktet?

Heavy: Köper verkligen föreningen in hörlurar till datarummet? Det känns verkligen som något som spelarna själva borde fixa.
Elsäkerhet däremot kan man knappast strunta i. Men frågan är som sagt snarare om det är föreningens ansvar.

Dina: Det kanske är dags för BSK att göra samma sak som GothCon gjorde för många år sedan. Bilda en egen förening som inte behöver pumpa in sin vinst i en förening som uppenbarligen har som högsta prioritet att gå rejält back? Om BSK var en egen förening så skulle vinsten kunna användas till att arvodera de som arbetar med konventet istället för att täcka upp för toaletter, datorer och el på en förening där merparten ändå inte hjälper till på konventet. Och varför ska bara städfolk från Linköping arvoderas?

Har ni förresten kollat vad städtanterna på Bäckäng skulle ta för att göra samma jobb som Lincon-mupparna? Det är ju inte säkert att det skulle kosta mer. Städpersonalen skulle säkert göra det snabbare och på färre personer. Extrainkomsten kanske dessutom skulle göra dem mer positivt inställda till BSK!
#43
BSK 23 / BSK 24
oktober 24, 2005, 23.30
Kalle: Ja, ja. Jag hoppas att de inte renoverar skolan på samma sätt som folk bygger terräng på Armagedon. Börjar överallt samtidigt utan att först ha bestämt vad som ska göras. :wink:

Hur många medlemmar har föreningen idag? 150? Det känns ju onekligen tragiskt att inte åtminstone var tionde av dem är tillräckligt engagerad för att vilja vara delaktig i ett av Sveriges äldsta konvent.

Men jag är i sak inte förvånad. En av de saker som diskuterades livligast när konventet skulle planeras nån gång i somras var ju vilket tema det skulle ha. Vad är det för en jävla kvasifråga? Om man inte kan få igång konventsarbetet i tid är det fullkomligt ointressant vilket tema det nedlagda konventet skulle ha haft. Dessutom med tanke på hur löjligt liten impact ett tema har (mest beroende på att folk endast följer det halvhjärtat och dessutom med taskiga resurser). Ni kanske skulle försöka tänka ut lite vettiga arrangemang istället? Det behöver ju faktiskt inte vara så avancerat så att det kräver 15 spelledare och sväljer 150 besökare.

Vidare så är det helt fantastiskt att se att när väl konventet är på banan så kan folk inte anmäla sig. Eftersom de mailadresser som man uppgett på hemsidan inte funkar längre. Att sedan se folk diskutera i evighet hur man ska lösa det hela. Eller vem som ska lösa det. Eller om man överhuvudtaget ska lösa det. Eller vems fel det var. Eller vems ansvar. I två veckor. Ja, det är helt enkelt otroligt.

Ni som gör årets konvent ska ha all heder! Jag hoppas verkligen att ni orkar fortsätta ett år till. Och att fler kanske vaknar upp ur sin drönartillvaro och drar sitt strå till stacken. Kanske kan man redan under årets konvent ta upp intresseanmälningar från arrangörer till nästa års konvent. Och då menar jag naturligtvis inte i föreningen. Där verkar ju energin vara slut.

Clifford: Säg till mig vad det ska stå på den så gör jag nästa års flyer, logo och knappdesign utan tjafs. Dessutom så att det går att se vad det står!  :wink:
#44
Citat från: "Gunilla Hellén"Om domänföretaget godtagit cliffs betalning (vilket de har genom att öppna domänen igen) så borde det betyda att de ingått ett avtal med honom.

Om jag betalar in din hyra kan jag garantera att din hyresvärd inte kommer att fråga var pengarna kom ifrån. Kan jag kicka ut dig ur din lägenhet då?  8)
#45
Habla MP-5 / Geddon OldBoyz
oktober 24, 2005, 20.40
Skit i permobilen Spider! Om vi tar pilsnern på fredagen (4 nov) så kan Greger och jag bära dig hem!  :D