Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Spiff Rymdspionen

#421
Rollspel / Gryning på Ereb
mars 07, 2006, 03.39
Jappjapp, Cliff. Vi  snackas om det på Geddon.
#422
Å ena sidan känner jag med föregående styrelse, och den goda stämning jag tycker att dom skapade genom att sätta hårt mot dom som tycker att dom kan ta för sig alldeles för mycket. Å andra sidan så tycker jag  att Barcus slog huvudet på spiken.

Det är årsmöte en gång per år, och antalet närvarande var verkligen lågt. Föreningen funkar ju trots allt som en demokrati, och jag vågar säga att dom äldre medlemmarna som var relativt ense i frågan blev nedtrampade av små fötter.  Det är bara att gilla läget. Nästa gång kanske fler dyker upp för att rösta.
#423
Rollspel / Gryning på Ereb
mars 05, 2006, 20.45
Den 11/3 verkar vara ett poppis datum, alla tre grupperna har varit på det och velat boka spelning. Var till och med tvungen att flytta om en grupp efter dubbelbokning. Så den 11/3 funkar tyvärr inte för er grupp Nisse.

Då ni verkar ha problem med att bestämma ett datum för spelning föreslår jag att vi upplöser eran grupp temporärt, och sedan bygger om den med folk som kan/vill spela. Jag kommer personligen inte att samla folk för att bestämma datum, utan det är det enda jobbet spelgruppen har. Men för att få bollen i rullning föreslår jag den 16de eller 18de för ett första möte med karaktärsgörande och så.

De som var med i gruppen upp till nu var Pasi, Ros, Heavy, Sala, Kalle och Nisse. Om ni fortfarande är intresserade av att spela, så vore det jättebra om ni hörde av er, annars kommer jag att släppa in folk som tidigare fick ett nekande då kampanjen antogs vara full. Detta är absolut ingen pik mot er som varit aktiva och försökt boka ett datum, utan ett försök att se till att ni får lira.

Tut.
#424
Rollspel / Gryning på Ereb
februari 24, 2006, 07.37
Jag vet att två tider har nämnts inför spelningen den 25/2, klockan 13:00 och 15:00. Av vana var det jag som sa 15:00 även i fall vi nog hade kommit överrens om 13:00 från början. Jag kommer att vara tvungen att bryta 22:00 tyvärr, så jag skulle personligen vilja börja 13:00. Hur funkar detta för er?
#425
Rollspel / Inköp och försäljning
februari 23, 2006, 17.36
Finns nu några flaskor lampolja i dioramarummet.
#426
Rollspel / Inköp och försäljning
februari 21, 2006, 20.20
Tänkte att jag skulle göra ett första försök att sälja av lite av de äldre rollspel som finns i hyllan på Armagedon. Har valt ut ett par dussin i första omgången (efter ett oerhört avancerat system). Spelen är som följer;

James Bond - Basic Set (x2)
James Bond - Live and Let Die (x2)
James Bond - You Only Live Twice
James Bond - Octopussy Adventure
James Bond - Villians Supplement
James Bond - Four Solitaire
Neoviking
Star Trek - The Role Playing Game
Twilight 2000
Torshem
Hacker II
Warhammer Rulebook (verkar vara en äldre utgåva)
Rune Sword - Fantasy Combat Book
Mörkermården
Chock
Sagan om Ringen
Rohan
Traveller 2300
Morpheus - Roleplaying System
Fantasy Master - Aesheba Greek Africa
Viking
Atlantis - The Lost World
D&D Hollow World - Player's Guide
D&D Hollow World - Dungeon Masters Sourcebook
The Broken Covenent of Celebais

Jag tänkte att jag skulle fota spelen under den närmsta månaden och försäkra mej om att dom är kompletta. Kommer dessutom att sitta ner med kassören så att jag vet att allt är kosher med utskrifter från auktionsiter fungerandes som kvitton och försäljningen i sig. Anledningen att jag vill vänta en månad är dessutom för att försäkra mej om att ingen trampas på tårna. Om någon, av vilken anledning som helst, tycker att någon eller några av ovan nämnda rollspel borde behållas av Geddon, så posta gärna eller prata med mej när jag är på plats så tar jag bort dom från listan.

Pengarna som kommer in från spelen tänkte jag skulle gå till nya rollspel som faktiskt kan komma att användas. Vad nu folk kan tänkas vilja ha. Gör en mer utförlig post om det när första bron är passerad.
#427
Rollspel / Gryning på Ereb
februari 18, 2006, 22.55
Kan ju alltid göra en halvtrollis och utveckla den i ett lite lugnare tempo.

Har ett förslag. Vad säger grupp Pasi och co om att träffas den 10de eller 12te mars för en första genomgång?

När jag satte mej ner med grupp Denilors Knektar så hade vi en 6 timmars genomgång av karaktärerna, deras förhållande till varandra, uppväxt, osv. Det kändes väldigt bra och gav en hel del kött på benen. Den 1 timmes långa spelningen som följde var kanske lite onödig. :P Jag vet själv att jag var rätt så tung i huvudet då.

Så vad jag skulle vilja se för nästkommande grupp vore något liknande, dock utan spelningen, om det nu inte finns åtminstonne 3+ timmar till godo. Men om man nu inte planerar inför den så kanske en fredag eller söndag skulle passa lika bra som en lördag?
#428
Rollspel / Gryning på Ereb
februari 18, 2006, 07.46
Jag har för mig att vi först pratade om den 11te mars med grupp PA(aaaa), Dale, Gunilla, Jimmy, Robin, Markus och Ozzy, men eftersom folk ville ha spelning lite tidigare så sade vi istället det 18de eller 25te februari, beroende på om PA kunde då? Fast om jag har fel och vi har sagt den 11te mars så blir det ju förståss så, i vilket fall jag ber om ursäkt till grupp JJ's Dömda. Ska försöka reda ut det asap.
#429
Rollspel / Gryning på Ereb
februari 17, 2006, 16.51
Alrighty! Spikar den 11te preliminärt så får vi se hur många som kan.
#430
Rollspel / Gryning på Ereb
februari 17, 2006, 15.29
Vi pratade ju lite löst om den 11te eller 18de mars för Jarom Jr. och hans Dömda Gossar, dvs Pasi, Ros, Heavy, Sala, Nisse och Kalle. Jag fick för mej att vi skulle vänta tills den 18de då Ros kommer hem från USA runt då. Eftersom det har gått lite tid sedan vi gjorde karaktärerna så kanske det vore bra med lite damage control och kolla om alla i gruppen fortfarande har tid, motivation, och framför allt läser forumet så dom är uppdaterade. Så ni som tillhör gruppen, kolla gärna med dom andra i den mån ni träffar dom.

Posten ovan däremot var riktad till en annan grupp och berörde februari månad.
#431
Rollspel / Gryning på Ereb
februari 17, 2006, 12.02
Tjo,

Vill bara försäkra mej om att det inte blir spel den 18de med grupp Denilors Knektar? Riiight?
#432
Rollspel / Rollspelssektion 2006
februari 08, 2006, 01.26
Jag tror inte att det är en så god lösning att flytta in tv'n i ett mindre rum. Det känns väldigt tillslutet, och jag känner personligen att när jag tittar på tv så är det delvis i väntan på något mer socialt. Dvs, jag vill ha koll på vilka som kommer och går, ha folk att snacka med, osv. Jag vill inte sluta in mig från resten av lokalen på samma sätt som när jag spelar rollspel. Vad jag defenitivt skulle kunna göra är att möblera om lite runt sofforna vid tv'n så att den inte står vägg i vägg med det blå rummet. Kanske inte en jättebra lösning, men om ljudnivån sänks för spelare i rummet brevid så är det ju alltid ett steg i rätt riktning.

På tal om det lilla datorrummet så finns ju alternativet att inreda det till ett nytt rollspelsrum. Då det var tal om att köpa in nya datorer till datorsektionen, så antar jag att datorerna som nu inhyses där får plats i det reguljära datorrummet. Min igentligen enda farhåga med det är att det rollspelsintresse som Geddon verkar uppleva nu inte håller i sig, och att det i slutändan blir en utgift som inte betalar sig i användande. Då jag inte har varit på Geddon så mycket det senaste året så är jag lite nyfiken på varför det Gröna rummet, när det existerade, inte användes så mycket så att det i slutändan skrotades. Spelades det för lite, behövdes utrymme till annat, eller var det helt enkelt inte så mysig?
#433
Rollspel / Rollspelssektion 2006
februari 06, 2006, 16.38
Hej alla,

Som ansvarig för rollspelssektionen 2006 så tänkte jag berätta lite om vad jag har för ideer och förhoppningsvis höra vad folk tycker kan göras för att förbättra Geddon för oss rollspelare.

Det väcktes redan på årsmötet problemet med att det röda rummet ofta är bokat och i och med att brädsspelarna tagit över det gröna rummet så lämnar det inte många alternativ. Även om min kreativa ådra saknas när det gäller dekorering så ska jag se över möjlighterna att göra det blå rummet lite mer spelvänligt för oss rollspelare, utan att för den delen trampa på tårna på figurspelarna.

För dom som just stiger in i Geddons lokaler och vänder sig blick åt höger finner ett par hyllor med många underliga tingestar. Dessa brukar skrämma datorspelare och lämna en varm känsla hos bräd och rollspelare. Talar förstås om dom antika spelen som finns kvar sedan Geddons barndom. Själv är jag inte mycket för historia och känner inte tillräcklig nostalgi för motivera att behålla dessa. Jag skulle personligen vilja ta kontakt med brädspelssektionsansvarig och börja sälja av dessa på auktioner. För pengarna kan vi börja köpa in nyare roll och brädspel, även sådana som inte omedelbart kommer att användas, men som ändå öppnar dörrar för dom som vill testa lite nytt. Jag tror dessutom att det kommer att ge ett gott intryck på nya medlemmar. Jag hade tänkt lägga upp alla spel som kommer att säljas av på forumet för att höra om det är något av dem som fortfarande används, i vilket fall de givetvis kommer att lämnas kvar. Jag skulle dessutom vilja höra från folk som tycker att detta är en dålig ide. Skulle mycket väl förstå om någon anser att dom gamla spelen är något av Geddons arv och inte bör säljas.

Utöver detta så kommer jag att se till att förbrukningsvaror såsom ljus (om det behövs i och med dimmern) och dylikt finns tillhanda i det röda rummet. Om det skulle vara något du tycker saknas så posta det gärna eller köp det själv och se till att spara kvittot för kompensering. Allt som inköps behöver inte vara till sektionen som stort, utan jag är helt och hållet för om en grupp tycker att dom behöver ett supplement till ett rollspel eller en påse nötter att knapra på då dom trots allt lirar Squirrel: the Nibbling.

Förslag, ideer och kritik mottages gärna.
#434
Rollspel / Gryning på Ereb
januari 22, 2006, 17.37
Tänkte tjuvstarta kampanjen i slutet av Februari och början på Mars. Grupperna verkar färdiga och en del mycket bra ideer har spånats på vilket är trevligt.

Vad jag har hört när jag talat med några av er så finner en del det svårt att hitta en omedelbar gruppdynamik. Jag skulle inte bekymra mej allt för mycket om det. När jag tidigare nämnt att gruppen är viktig så menade jag inte att rollpersonerna måste ha ett tidigare förhållande till de andra hon kommer att arbeta/färdas/dräper oknytt med.  Man kan absolut inte begära att en spelare skall ha allt för mycket empati med en karaktären innan kampanjen ens har dragit igång. Jag brukar personligen rekommendera att karaktärer lämnas öppna till mångt och mycket under de första halv dussinet spelningar, för att sedan få färg efter hur spelaren tycker att denne passar in i världen och gruppen. Jag har absolut inte något emot karaktärer som inte känner de andra inom gruppen inför den första spelningen.

Nog om det. Jag tänkte att den första spelningen skulle bli mer av en samling där vi ser till att karaktärerna är helt färdiga, samt där vi går igenom deras bakgrunder, utseende, släkt, vänner och så vidare. Skulle dessutom vilja att alla tänker igenom hurvida dom har frågor om världen. Kom ihåg, det är inte Barbia vi spelar i, bara ett land som tidigare hade det namnet. Är din karaktär väldigt duktig på något, som till expempel Undre Världen med ett fv på 15, ja då kanske det vore interessant för dig som spelare att till exempel veta hur makten är fördelad bland tjuvar och banditer. Fundera på den delen, vilken information du tycker det vore lämpligt att din karaktär torde inneha. Om det sedan blir lite tid över efter att alla är nöjda så kör vi igång en spelning som vanligt.

En grupp har redan pratat med mig om en spelning den första Lördagen i Mars. Ni andra, prata ihop er om vad som passar bra och posta eller maila.
#435
Rollspel / Gryning på Ereb
december 16, 2005, 15.11
Ser ut att bli tidigast i slutet av Januari som saker ser ut nu.  Kommer att posta i god tid när jag vet lite mer.