Armagedon.se

Organisera mera => Föreningsfrågor => Ämnet startat av: Clifford skrivet oktober 06, 2004, 04.45

Omröstning
Fråga: Armagedon: Växa eller krympa?
Alternativ 1: Armagedon ska behÃ¥lla lokalen, satsa pÃ¥ fler unga medlemmar och ständigt försöka öka. röster: 21
Alternativ 2: Armagedon ska anpassa sig efter nuvarande medlemmar, öka deras inflytande, fokusera pÃ¥ det vi gillar och satsa pÃ¥ en kamratlig anda för kompiskretsen. röster: 19
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 06, 2004, 04.45
En debatt som har aktualiserats både här på forumet och på andra ställen på sistone är vad Geddon ska vara för förening.

Ska vi vara en "kompisförening" för likasinnade, där vi träffar varann och umgås på våra villkor? Kanske låta bli att jaga nya medlemmar och hitta en mindre, effektivare lokal.

Det andra alternativet är det som oftast varit det gällande, med mer eller mindre lyckat resultat, nämligen att ständigt försöka växa och ständigt öka mängden aktiviteter, medlemmar och bidrag.

Nu så vill jag ha en sansad debatt här, så jag slipper använda mina über-moderator skillz.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Huggorm skrivet oktober 06, 2004, 08.05
Jag tycker att lokalen är bra. Istället för att jaga nya medlemmar kan vi alltid ta in "lätta medlemmar" som aldrig kommer att besöka lokalen.
Detta kan man göra på konventet tex pris för vanlig snubbe eller redan medlem 300kr men om du går med i spelföreningen Armagedon idag för 50kr så får du gå in för 220kr.  :D
Jag är redan medlem så jag tjänar tyvärr inget på detta själv om ni nu trodde det.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 06, 2004, 08.12
Persoligen avstår jag från att rösta eftersom det borde finnas ett tredje alternativ som går ut på att "Det spelar egentligen ingen roll vilket så länge folk börjar aktivt ta ansvar för föreningen"..

Det är förmodligen där problemet ligger, och problemet kommer att kvarstå (om än i mindre skala) även om Gedon flyttar till en billigare lokal. För gratis lokal lär vi ju knappast aldrig få tag på..

Helst skulle jag själv se ett större engagemang från medlemmar i stort och en nyrekrytering, det är det enda sättet Gedon kommer att överleva på 20 år till.. Det man behöver ha lite i åtanke om man skaffar en ny lokal (vilket trots min ovanstående åsikt är det enda som gäller i nuläget) är att medlemsantalet med allra största säkerhet kommer att sjunka ytterligare.. Vilket betyder, som ni säkert kan räkna ut, ytterligare mindre inkomster för föreningen..


Men det är förstås min inte-så-ödmjuka åsikt som dom säger över-där..

/Heavy
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 06, 2004, 16.46
Citat från: "Heavy"Persoligen avstår jag från att rösta eftersom det borde finnas ett tredje alternativ som går ut på att "Det spelar egentligen ingen roll vilket så länge folk börjar aktivt ta ansvar för föreningen"...

Jag röstar på Heavy, för hans sammanfattning ovan e så j*vla sanningsenlig så att det är skrämmande :evil:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Björn skrivet oktober 06, 2004, 17.05
Jag tycker personligen att vi skall följa alt. 1

MEN att det måste finnas en stark förankring (eller åtminstone ganska stark) bland medlemmarna i allmänhet och i styrelsen i synnerhet...

Jag kommer propager för mitt alternativ till dess att jag märker att jag är allt för ensam om min åsikt.... Då kommer jag nog helt enkelt byta åsikt (det är svårt att segla optimist-jolle i orkanvind...)
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 07, 2004, 00.11
Spännande att se att det finns hela 4 medlemmar som tycker något alls :x
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 07, 2004, 03.00
Ang. att ha fler alternativ: Tyvävrr kan jag inte addera val till en poll efter att den skapats. Jag håller med Heavy, bortsett från att de som anser att någon borde göra något oftast inte gör något.   :lol:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 07, 2004, 08.08
Citat från: "Clifford"Ang. att ha fler alternativ: Tyvävrr kan jag inte addera val till en poll efter att den skapats. Jag håller med Heavy, bortsett från att de som anser att någon borde göra något oftast inte gör något.   :lol:

Det är ju trots allt så att det är lättare att klaga än att "göra något" *s*

Nåja, allvarligt dock..
Jag tror att många som är mer eller mindre aktiva på detta forumet men inte arbetar aktivt för förening på annat sätt verkligen skulle engagera sig mer om de kände att deras idéer och tankar får gehör..

Så är det iallafall för mig i vissa fall..

Heder åt dom som trots allt kämpar i orkanvinden (som Björn uttryckte det)...
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Ivar skrivet oktober 07, 2004, 16.25
Extremt svår fråga att ta ställning till!
Därför har jag inte ännu svarat då jag fortfarande funderar på vad jag vill. Kan ju vara så att det stämmer in på vissa andra också.
Man kan väl tycka utan att uttrycka.
Jag har i alla fall mycket självmotsägande åsikter, min hjärna o mitt hjärta tycker olika o ligger i luven på varann.
Ambivalens, aaarghh!!!!!!!!!!!
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Björn skrivet oktober 07, 2004, 16.44
Ivar, jag tycker att det är bra att du visar att du inte tycker att detta är en enkel fråga. Inte jag heller (även om det kanske verkar så) Detta handlar ju inte bara om vad vi vill ha för åsikt på pappret, utan vad vi vill jobba för.

Det sämsta som kan hända är att folk egentligen tycker nr2 men röstar på nr1 för att den känns mer ambitiös och seriös, men sedan inte tänker engagera sig (obs! att egagera sig kan man göra på många olika sätt, jag uppmanar inte att folk skall kandidera till styrelsen i första hand) VAR ÄRLIGA  :!: Men tänk efter både med hjärta och hjärna :!: (och kanske någon annan kroppsdel också  :wink: )
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 07, 2004, 19.05
Citat från: "Heavy"Heder åt dom som trots allt kämpar i orkanvinden (som Björn uttryckte det)...

Instämmer till punkt och pricka(riktas i första hand mot styrelsen)

Sen till frågan:
Jag försöker se det hela ganska krasst.

Antingen så är man en lat geddonit som inte vill göra så mycket och då är det alternativ 2 som gäller, eller så ser man möjligheterna och då är det alternativ 1 som gäller.
Dock har man ju kunnat konstatera efter att sammanfattat ett par andra trådar som i princip diskuterat detta(Lokalen som helhet, Aktiviteten på forumet samt geddons ekonomi) att det okända alternativet 4 är populärast: Om jag inte gör något så gör någon annan det istället :x
Skulle vara kul med någon förändring gällande detta, för oavsett vad förändringen är så kan den omöjligen skada :shock:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Huggorm skrivet oktober 07, 2004, 21.37
Citat från: "Clifford"Ang. att ha fler alternativ: Tyvävrr kan jag inte addera val till en poll efter att den skapats.
kika lite till så ska du nog se att det finns vissa funktioner  :wink:  om det inte är något lurt med just geddons forum vilket i sig inte skulle vara så konstigt..
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 07, 2004, 23.42
Citat från: "Björn"Det sämsta som kan hända är att folk egentligen tycker nr2 men röstar på nr1 för att den känns mer ambitiös och seriös, men sedan inte tänker engagera sig

Hear, Hear !!
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Ivar skrivet oktober 09, 2004, 01.27
CitatAntingen så är man en lat geddonit som inte vill göra så mycket och då är det alternativ 2 som gäller, eller så ser man möjligheterna och då är det alternativ 1 som gäller.

Jaså det var så enkelt?

Nej det är det inte, inte för mig i alla fall, min värld är inte svartvit o det finns mer saker att ta hänsyn till än engagemang. Armagedon har varit o håller på att bli en fritidsgård men ingen (vad jag vet) vill jobba gratis som fritidsledare i lokalen med allt som det innebär.

Förändringen vore väl att våga satsa på alternativ 2, vi har ju i föreningen alltid gått på 1ans linje. Medlemsantalet skulle vara mindre, lokalen skulle vara mindre o medlemsavgiften högre.

Armagedon är en tunnelmask(möjligtvis en Ziplodit)  som växt så mycket o slukat allt i sin väg, att skelettet inte hunnit med o det håller på att kollapsa. Är föreningen till för de existerande medlemmarna eller för de imaginära blivande medlemmarna?
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 09, 2004, 14.12
CitatArmagedon är en tunnelmask(möjligtvis en Ziplodit) som växt så mycket o slukat allt i sin väg, att skelettet inte hunnit med o det håller på att kollapsa. Är föreningen till för de existerande medlemmarna eller för de imaginära blivande medlemmarna?

Wow lixom...för att komma från en Ericssonanställd var det riktigt smart sagt ;)

Allvarligt talat, en mycket god iaktagelse.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 09, 2004, 17.28
Citat från: "Clifford"Wow lixom...för att komma från en Ericssonanställd var det riktigt smart sagt ;)

Jo du borde väl veta :wink:
Titel: ..
Skrivet av: Lambda skrivet oktober 10, 2004, 15.22
jag röstade på #2 för att jag är så jävla less på att jobba (mer eller mindre) för ett antal otacksamma snorungar. däremot skulle jag inte ha några problem alls att städa upp efter mig och mina vänner, för att mina vänner städar upp efter sig (för det mesta, vilket är helt ok).

det är lätt att tjafsa på ett forum, eller var som helst för den delen. lite svårare att lyfta ett finger och faktiskt få något gjort.
hur kommer det sig att styrelsemedlemmar sköter "spelkvällarna"? om man missar sin s.k. spelkväll, får man skit för det istället för att en helt vanlig medlem lägger märke till det och tycker att: "oj, det blev inte städat igår. bäst jag tar tag i det nu med en gång. stääädniiing!". men det skulle aldrig inträffa, eller hur?

istället för att utse en grupp människor som städar åt en (vilket ju ändå låter rätt bra, så länge man själv inte blir vald), borde man trycka till de som skräpar ner och inte städar upp efter sig själva. om medlemmarna själva nästan aldrig skulle "glömma" (bullshit) att plocka upp skiten efter sig och lägga undan tomma flaskor, skulle man kanske bara behöva ha "spelkvällar" varannan vecka.

säg att man påpekar för någon att: "du lämnade din flaska här igår. kolla.", och då får man oftast svaret: "det var inte jag. bevisa att det var jag.". i de situationer får man inte ta fram sitt slagträ och säga: "jag tror dig, men det var min kompis här som såg dig lämna flaskan.".

genom att dra nya medlemmar till föreningen och göra den större, får man in fler som skiter i det mesta, vilket innebär mer jobb för "kugghjulen" i föreningen. vissa tycker att det är ok och tar på sig hur mycket skit som helst, medan andra tröttnar och lägger ner, vilket i sin tur betyder ännu mer skit till de som aldrig ger upp. lycka till.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 10, 2004, 23.24
Säger som jag sa på annan plats, kul att se en ny person med idéer som det ligger tanke bakom 8) (Inte för att László  är en främling, men ni fattar)
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 11, 2004, 08.20
Bra iaktagelser, och jag håller fullständigt med Lazlo.. !
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Lobotommie skrivet oktober 11, 2004, 11.33
Vill bara påpeka att "kompisar" inte stjäl från varandra heller.
Titel: ..
Skrivet av: Lambda skrivet oktober 11, 2004, 18.43
som svar till Lobotommie:

om du läst denna: http://www.armagedon.buildtolearn.net/phpBB2/viewtopic.php?t=148&start=30 ser du att något jävla ägg har redigerat mitt inlägg och skrivit dit: "*Message edited by the REAL inquisition*" istället. där stod det samma sak som du påpekade.

Citat från: "Lobotommie".. "kompisar" inte stjäl från varandra heller.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 11, 2004, 20.53
Jo, det stod det tidigare, men vad som var stötande i det begriper jag inte rikitgt Cliff :? Förresten, stryk "inte riktigt" och ersätt med "inte alls" med tanke på att DET ÄR HELT JÄVLA SANT :evil:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 12, 2004, 01.07
*Obs läs nedanstående med förståelse och viss ironi*

Edra jävla puckon, varva ner och fatta att jag strök det pga att jag inte vill att fel personer läser detta. Ok, så jag tog i, men det var EN mening som knappast sabbade innehållet i vad Laszlo ville ha sagt. Nu har ju folk börjat prata lite om det, men men.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 12, 2004, 18.43
Öh, så det pratades inte om det innan då :?:

G1 till G2: "Varför funkar inte den sista datorn?"

G2 svarar: "Den saknar tydligen hårdvara(lagom kryptiskt för allas smak?)!"

G1 igen: "Kass! Hur kommer det sig då?"...

Eller har jag helt fel :?:
Titel: ..
Skrivet av: Lambda skrivet oktober 12, 2004, 19.05
så här var det:

jag sitter vid datorn när helt plötsligt en fjäder boingar ut från den (sidan var inte på pga överhettning från grafikkortet). då tycker Windows:
Citat från: "Windows"ett kugghjul behöver smörjas. stäng av datorn, fixa felet och boota igen.
jag, som varken vet in eller ut, går hem och lägger mig.
nu funkar den (tillfälligt) igen. men den saknade "fjädern" behöver återinskaffas (min uppgift).
kommer ner till Geddon imorgon (onsdag) efter skolan och fixar det.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 12, 2004, 20.29
Hmmm, kanske har fått en av datorerna om bakfoten, men ovan stående diskussion har väl förmodligen ågt rum ändå va :?
Titel: ..
Skrivet av: Lambda skrivet oktober 12, 2004, 20.55
nej, Larsson, du har rätt. det som hände, hände. jag skulle bara vara lite lustig (vilket tydligen misslyckades). ang. diskussionen vet jag ingenting, men saknas kan det ju göra av en massa anledningar, eller hur? :)
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Bubba132 skrivet november 04, 2004, 20.40
nr 2 är helt i min smak! Lysande sickan!!
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Kalle skrivet november 15, 2004, 08.04
Och hur länge skall man ha varit medlem för att klassas som en "nuvarande"? veckor eller år (missförstå mig rätt) :lol:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Ivar skrivet november 15, 2004, 14.02
skitbra frågeställning, det är väl upp till alla medlemmar att bestämma sig om vad de tycker om den saken både gamlingar o ungdomar, såna som blev medlemmar i dag o för 22 år sedan, jag vet inte.det jag menar är de medlemmar som inte har blivit medlemmar än som man ska försöka ragga upp med flashiga slogans o neonljus...
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Kalle skrivet november 15, 2004, 20.35
Som exempel alternativ 2!
Menas det då att man -->inte <-- "medvetet" skall ragga upp fler medlemmar? Eller har jag förståt helt fel? :oops:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet november 15, 2004, 22.32
Kalle: Ja, att låta styrelsen fokusera på att förbättra för de medlemmar vi har istället. Ingen rekrytering, men självklart ska ju de fåtal som hittar hit kunna köpa medlemskort.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Kalle skrivet november 15, 2004, 22.42
Ok, då förstod jag rätt :D
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Alfredsson skrivet januari 18, 2005, 10.38
jag tycker en mindre lokal skulle vara mysigare. och inte lika mycket igångsättningsmotstånd att städa och säkert bättre planlösning.

jag ser ingen anledning att behålla den nuvarande om den vad jag förstått inte används fullt och kostar för mycket

med risk för att kasta glas i stenhus blir man lite lätt lack på skrikiga frågvisa barn. men då jag själv vart ett sånt så vet jag inte riktigt hur jag ska ställa mig.

men som den sanne bakåtsträvaren jag är (sarkasm) så röstar jga nog på att föreningen ska optas för den nuvarande publiken.

jag tror att det kanske även skulle dra eventuella andra medlemmar också paradoxalt nog.

typ som musik och dikter. när de är som mest ärliga med sig själva som skriver så konstigt nog kan flest människor relatera till det.

om föreningen är sann sina medlemmar och optar för att vi ska ha det så bra som möjligt och inte en tilltänkt målgrupp så kommer det nog balansera medlemstillförseln ganska bra.


yay yo way to go mindre lokal och mer trevlighet.

tack för att armagedon finns.  även om jag inte visar det ofta betyder ni mycket för mig.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 18, 2005, 14.27
RÄTT :idea:  
Tack för att nån håller med. Kan inte du tiutta in på följande trådar oxå å få fart på dem igen(det e lite svårt att föra en disussion(särskilt när man nästan e själv om det) när folk strutsar ner huvet i marken eller vägrar acceptera fakta):

http://www.armagedon.buildtolearn.net/phpBB2/viewtopic.php?t=93

http://www.armagedon.buildtolearn.net/phpBB2/viewtopic.php?t=148
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Alfredsson skrivet januari 18, 2005, 17.55
Citat från: "Martin Larsson"RÄTT :idea:  
Tack för att nån håller med. Kan inte du tiutta in på följande trådar oxå å få fart på dem igen(det e lite svårt att föra en disussion(särskilt när man nästan e själv om det) när folk strutsar ner huvet i marken eller vägrar acceptera fakta):

http://www.armagedon.buildtolearn.net/phpBB2/viewtopic.php?t=93

http://www.armagedon.buildtolearn.net/phpBB2/viewtopic.php?t=148

jag ska försöka läsa igenom dem och sätta mig in i dem i dagarna. hade inte sett dem förr men jag ska ta tag i dem.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet januari 18, 2005, 20.15
Det där med att vi drar medlemmar genom att vara ärliga mot oss själva låter faktiskt riktigt trovärdigt. Ingen idé att låtsas som om vi luktar gott :)
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Alfredsson skrivet januari 18, 2005, 21.17
Citat från: "Clifford"Det där med att vi drar medlemmar genom att vara ärliga mot oss själva låter faktiskt riktigt trovärdigt. Ingen idé att låtsas som om vi luktar gott :)

nej majoriteten av kommande medlemmar kommer antagligen lukta illa ändå. (skriver lite bajs för att göra topicen oläslig för intresserade)

Larsson. jag har svarat i den andra saftiga topicen.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 19, 2005, 00.09
Lukta gott problemet kan ju lätt lösas genom att börja sälja tex AXE i kiosken så det så 8)

Sen torde det väl ge sig självt att vår potensiella rekryteingsbas är ganska begränsad till folk som är någorlunda likasinnade...
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Heavy skrivet januari 19, 2005, 08.22
Vilket automatiskt betyder att dom är lika bra att använda AXE som övriga föreningen = vi slipper lägga den bördan på käre Bubba med..



;)
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 22, 2005, 10.55
Citat från: "Heavy"Vilket automatiskt betyder att dom är lika bra att använda AXE som övriga föreningen = vi slipper lägga den bördan på käre Bubba med..



;)

Det är därför nästa års styrelse kommer utrustas med Råttingstavar i mängder :twisted:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 09, 2005, 00.02
Jaha, det verkar som denna tråden precis som alla andra med en någorlunda duglig diskussion dog ihop med forumet typ den 22 januari :x

F*CK *SS :x

Flytta forumet dammit :x
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Lambda skrivet februari 09, 2005, 11.29
bajs. hihi. jag beställer idag.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Heavy skrivet februari 09, 2005, 16.09
Citat från: "Lambda"bajs. hihi. jag beställer idag.

Ahhh, Da King !!!
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Ewers skrivet februari 09, 2005, 16.22
Han håller på just nu...
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 09, 2005, 21.00
Citat från: "Lambda"bajs. hihi. jag beställer idag.

Fy f*n va gôtt. Gôrbra jobbat mannen, you da man :!:  :D
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Lambda skrivet februari 10, 2005, 00.25
tja. jag är da late mannen. :shock:
nu väntar vi på faktura..
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 10, 2005, 15.16
Well, det betyder fortfarande att du varit aktiv och duktig, och att du har legitim rätt att slappa i avvaktan på nästa steg :wink:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Jesper Wasling skrivet maj 25, 2005, 16.45
Citat från: "Clifford"Kalle: Ja, att låta styrelsen fokusera på att förbättra för de medlemmar vi har istället. Ingen rekrytering, men självklart ska ju de fåtal som hittar hit kunna köpa medlemskort.

Det var kul att hitta hit och se vad ni har för er, men det är trist att se en sån negativ attityd till nya medlemmar.
Var lite mer öppna. Ju fler medlemmar ni får tag i, desto fler potentiella aktiva kan engagera sig. Ergo - ragga medlemmar. Går inte det - köp upp andra förningar, det har ju Armagedon gjort förr (ex Ostento vigilium Borås och Gaplas)

På min tid *ler* gjorde vi det misstaget att inte tro att de yngre (vilka för övrigt var generationen över ex Clifford och Martin) inte kunde något och var helt opålitligt jäfört med oss. Och resultatet blev att en hel drös försvann. Sedan slutade vi "äldre" och vips fanns det inga som kunde ta över utan ett jädra trassel.

Alla har vi varit muppar, men vi växer till oss. Jag lovar ;-)

Och. Svaret var inte specifikt riktat till Clifford utan jag bara tog hans inlägg som startpunkt.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet maj 26, 2005, 02.03
Som svar till Wasling:
F-n vad kul att se ditt inlägg, nu väntar jag med spänning på att se fler gurus dyka upp här.

Och ang själva frågan: Debatten har rört sig i rätt riktning, och mitt inlägg ovan var menat som en tolkning av poll-resultatet, och speglar inte alls mina egna åsikter.

Föreningen har i dagarna ÄNTLIGEN genomfört en reklamsatsning på schyssta flyers och affischer i butiker och skolor i Borås. Från och med i morse finns de på nästan alla högstadier, gymnasier och högskolan också. Detta har varit i görningen i över ett år men blivit försenat många gånger, men nu är det gjort. Förhoppningsvis leder det till många nya ansikten.

Återigen, riktigt skönt att se att du hittat hit och att vårt forum och hemsida når ut utanför oss som pillar med det dagligen. Ibland känns det som om vi är fem pers som använder forumet, max...Så det är skönt med en gnutta bekräftelse :)
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet maj 26, 2005, 20.00
Till Cliffan

Jag kollar forumet minst en gång om dan(junkie) men till skillnad från det verkliga livet skriver jag bara när jag har något vettigt att tillföra. Det skrivna ordet har en betydligt längre livslängd än en verbal harang, vilket ibland leder till att man inte svara på folks dumheter och allmänna provokationer. Jag misstänker att det även finns andra som har ett liknande förhållningssätt.

Bara för att jag inte alltid svarar på allt och allas inlägg betyder inte det att jag inte uppskattar forumet och det jobb som läggs ner för att hålla igång det. Jag tycker det är underbart att vi har ett forum. :D
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: sebbe skrivet maj 26, 2005, 22.39
Citat från: "Gunilla Hellén"Till Cliffan

Jag kollar forumet minst en gång om dan(junkie) men till skillnad från det verkliga livet skriver jag bara när jag har något vettigt att tillföra. Det skrivna ordet har en betydligt längre livslängd än en verbal harang, vilket ibland leder till att man inte svara på folks dumheter och allmänna provokationer. Jag misstänker att det även finns andra som har ett liknande förhållningssätt.

Bara för att jag inte alltid svarar på allt och allas inlägg betyder inte det att jag inte uppskattar forumet och det jobb som läggs ner för att hålla igång det. Jag tycker det är underbart att vi har ett forum. :D
om någon gnäller på att du inte är på forumet och du är på forumet ska du givetvis inte ta åt dig.
denna kritiken är bara riktad till folk som inte kan se den =P

jag brukar allt som oftast författa ett inlägg utan att skicka det, speciellt om någon har skrivit något korkat och jag vill säga något elakt som jag inte borde säga. fungerar skitbra.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet maj 27, 2005, 01.12
Jag tog inte illa upp! :D

Jag försökte bara förklara att det finns olika typer av användare på forumet; läsarna, bölarna, de selektiva m. fl. För mig är alla sätt att använda forumet lika bra, vare sig man bara läser eller bara skriver på det. Men att låta påskina att det bara finns 5 aktiva användare är lite drastiskt. Fast jag har ju själv varit aningen drastisk när jag klagat på bristen av engagemang rörande konventet, så jag har viss förståelse för att man som drivande ibland känner sig något ensam.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Clifford skrivet maj 27, 2005, 02.13
Citat från: "sebbe"
denna kritiken är bara riktad till folk som inte kan se den =P

Word of the Month!
Sebbe, det där får du ha som din signatur eller nåt...vilken visdom!

Och Gunilla, jag ville inte påskina att det faktiskt bara var fem pers, utan att det IBLAND känns som det. (Heavy, Emil, Sebbe, Larsson, jag...nån jag glömt? ;-) )

Det är jättebra med er "lurkare" som inte skriver men ändå läser, det är toppen. Men vad jag söker efter är kanske lite mer initiativ från styrelsen och andra ansvariga att se och utnyttja forumets kapacitet.

Varför finns inte en lista över styrelsen på forumet?
Varför finns ingen vettig kontaktinfo?
Hur kan vi skapa bättre informationsflöde till medlemmarna?

Massor med saker skulle kunna få utrymme på forumet, men tyvärr är vår mest aktiva tråd en jävla ordlek, vilket faktiskt brukar göra mig besviken.
Så se möjligheterna!
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet maj 27, 2005, 12.14
Jag tycker du har jättebra idéer Cliff. Jag ska kolla över det inom en snar framtid, har en redovisningstenta på torsdag så innan dess kan jag inte lova något.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: sebbe skrivet maj 28, 2005, 02.00
Citat från: "Gunilla Hellén"Jag tog inte illa upp! :D

Jag försökte bara förklara att det finns olika typer av användare på forumet; läsarna, bölarna, de selektiva m. fl. För mig är alla sätt att använda forumet lika bra, vare sig man bara läser eller bara skriver på det. Men att låta påskina att det bara finns 5 aktiva användare är lite drastiskt. Fast jag har ju själv varit aningen drastisk när jag klagat på bristen av engagemang rörande konventet, så jag har viss förståelse för att man som drivande ibland känner sig något ensam.

bra bra.

jag hatar också ordleken, det enda roliga i den tråden var när dyne gjorde reklam för buffy cup, det var skitroligt.
men visst, om det gör så att fler använder forumet till andra saker så är den bra =)
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet maj 29, 2005, 11.48
Citat från: "sebbe"jag hatar också ordleken, det enda roliga i den tråden var när dyne gjorde reklam för buffy cup, det var skitroligt...

VA????

Dene ju kul som f*n :roll:

Skämt å sido, det är bra att det finns mindre seriösa delar oxå på forumet också. Gillar man inte dem så e det bara att bortse från dem. Det viktiga är enligt mig att folk noterar att det händer saker :wink:

Citat från: "sebbe"denna kritiken är bara riktad till folk som inte kan se den =P

Fy fan va bra :D helt klart en given signatur...

Citat från: "Clifford"Och Gunilla, jag ville inte påskina att det faktiskt bara var fem pers, utan att det IBLAND känns som det. (Heavy, Emil, Sebbe, Larsson, jag...nån jag glömt? ;-) )

Det är jättebra med er "lurkare" som inte skriver men ändå läser, det är toppen. Men vad jag söker efter är kanske lite mer initiativ från styrelsen och andra ansvariga att se och utnyttja forumets kapacitet.
Massor med saker skulle kunna få utrymme på forumet, men tyvärr är vår mest aktiva tråd en jävla ordlek, vilket faktiskt brukar göra mig besviken.
Så se möjligheterna!

Clifford har en fet poäng. Jag har seriöst försökt bedriva diskussioner här gällande en hel del olika grejer, men det är j*vligt svårt när ens tråd har typ 50 inlägg och 800 visits...
Om fler personer skulle säga A så kommer fler säga B och därmed kommer det bli bätter och intressantare diskussioner 8)

*ADMIN-EDIT*
Tre posts från samma användare är lite störigt att ta sig igenom, bättre att skriva ihop allt, så jag gjorde det.
Titel: !
Skrivet av: MOB skrivet juli 18, 2005, 01.18
Så, vad har hänt med alla flajers och affischer? Nya medlemmar?

Kan inte annat än instämma i vad gubben Wasling skrev. Det var bättre förr!  :D
Och precis som han påpekar. Betänk att flertalet av er som anser er vara veteraner idag, inte hade kommit med i föreningen om vi hade gått på linje 2 redan då. Vilket det faktiskt har pratats om i åtminstone 15 års tid (trot eller ej).

Jag är glad att det blev linje ett som vann då. Och jag hoppas för allas skull att det blir detsamma igen.

Sent 80-tal (med start med Armagedon Fright Night -89 om inte jag missminner mig) och tidigt 90-tal var taktiken att fixa nya medlemmar genom att ordna stans bästa fester. Det lyckades vi med under ett flertal år och medlemsantalet gick från i runda slängar 70 till 350 st. Naturligtvis var merparten av dessa enbart intresserade av fester. Men ett antal av dem var också intresserade av föreningen i allmänhet och spel i synnerhet. Många av de medlemmarna är fortfarande kvar. De som enbart var partyanimals gav oss välbehövligt klirr i kassan och betydligt trevligare fester under ett antal år. Så ingen skugga över dem!
Titel: Re: !
Skrivet av: Clifford skrivet juli 18, 2005, 09.33
Citat från: "MOB"Så, vad har hänt med alla flajers och affischer? Nya medlemmar?


Antalet unga medlemmar har ökat rejält de senaste veckorna, kanske pga sommarlov men förhoppningsvis har affischerna och våra flyers synts ordentligt. Vi blev för övrigt idiotförklarade av flera högstadieskolor i Borås när vi undrade om det gick att sätta upp ett anslag.

Vi har cirka 10-15 affischer kvar samt 200+flyers, om nån har idéer vart vi kan sätta dem så säg till. Biblioteket ska få affischer iallafall.

Festerna ja...jag och Norén fixade den sista...den var kul som f*n. Nuförtiden försöker föreningen vara 100% supersnäll, Koboldernas Dag är väl den sista spillran av gamla Geddon. (bara det faktum att datorerna har åldersgräns på spel och att vi har windows originallicenser till alla 8 datorer säger väl en del  om föreningen idag  :lol: )
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Ekelund skrivet juli 18, 2005, 13.48
Ja... jösses... originallicens till datorerna. Det har hänt endel sedan geddon var förfest (och fest) lokalen framför alla andra... Enligt mig är detta enbart av godo (även om det var kul)...

Vad röstningen i början av diskussionen anbelangar så hade jag svårt att rösta... kan inte riktigt se hur det inte går att förena de båda spörsmålen.

Ja...ja för vad det är värt... är väl inte den mest aktiva medlemen längre... men det kan vara kul att tjöta lite...
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Ekelund skrivet juli 18, 2005, 13.57
Ja... jösses... originallicens till datorerna. Det har hänt endel sedan geddon var förfest (och fest) lokalen framför alla andra... Enligt mig är detta enbart av godo (även om det var kul)...

Vad röstningen i början av diskussionen anbelangar så hade jag svårt att rösta... kan inte riktigt se hur det inte går att förena de båda spörsmålen.

Ja...ja för vad det är värt... är väl inte den mest aktiva medlemen längre... men det kan vara kul att tjöta lite...
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: dilba skrivet juli 18, 2005, 16.45
Armagedons stulgiltiga mål är ju värdsheravälde och det är lättare
att uppnå med massor med minions som kan göra de små sylsorna
som te x kindnappning, utpresning och skälvmords bombare.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: emil skrivet juli 18, 2005, 18.11
Citat från: "dilba"skälvmords bombare.
:shock:  :lol: Jag skrattar så jag gråter! Kan knappt föreställa mig vad en sådan är för ngt - Dom där bomberna som skälver folk till döds? Måste vara sådna där snygga bondbrudar/ryska agenter med gigantiska kroppsliga attribut.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: MOB skrivet juli 18, 2005, 19.00
Nix. Antingen är det väl gamla Tremor cannons. Eller också de lite mer moderna Earthshaker Cannons som hänvisas till.

http://www.forgeworld.co.uk/earthshakerp.htm

Vad "de små sylsorna" är eller vad "kindnappning" eller "utpresning" betyder vågar jag dock inte svara på. Har en gissning vad avser "kindnappning" dock. Det är naturligtvis när någon blir bortförd av snälla kidnappare.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: emil skrivet juli 18, 2005, 21.41
MOB, du är GW-skadad för livet. Och jag har bara snuskig fantasi? :oops:
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Ekelund skrivet juli 19, 2005, 11.36
Rahah.... vem som faktiskt är utsedd till "de små sylsorna" framgår med all önskad tydlighet...

Skälv on baby...
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juli 22, 2005, 22.43
:lol:

De e inte lätt om man inte kan stava :wink:
Titel: Re: !
Skrivet av: Jesper Wasling skrivet september 21, 2005, 09.50
Citat från: "MOB"Så, vad har hänt med alla flajers och affischer? Nya medlemmar?

Kan inte annat än instämma i vad gubben Wasling skrev. Det var bättre förr!  :D
-- Gubben Wasling har alltid rätt ;-)


CitatSent 80-tal (med start med Armagedon Fright Night -89 om inte jag missminner mig)
-- Fast vi hade ju testfester redan 87, där några Londonresenärer återvände hem med en resväska med Acid house (Anna fnys, Saramo och co om jag inte missminner mig)
Och det funkade för vips hade vi en dröse tjejer i föreningen och
som gubben MOB säger - det blev både klirr i kassan och ännu roligare fester.
Titel: Re: !
Skrivet av: MOB skrivet september 27, 2005, 00.18
Citat från: "Jesper Wasling"-- Fast vi hade ju testfester redan 87, där några Londonresenärer återvände hem med en resväska med Acid house (Anna fnys, Saramo och co om jag inte missminner mig)
Och det funkade för vips hade vi en dröse tjejer i föreningen och
som gubben MOB säger - det blev både klirr i kassan och ännu roligare fester.

Ja, det är sant. Vi hade ju även en inflyttningsfest på Katrinedalsgatan först (1987?). Där Borås Energi spelade. Men det var ju inte temafester på det sätt som de blev senare. Jag minns också en spelning som Thomas Alms band (hette de inte Blob?) hade i vardagsrummet på sjätte våningen. Avspärrat från dansgolvet med en sån där vägbom och några gatukontorskoner med saftblandare uppe på. Det var grejer det.
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: Martoow skrivet oktober 11, 2006, 15.55
Tillbaka till ämnet, erhm. :P
Visst skulle det vara kul om gedon kunde expandera, kanske få lite mer plats till warhammer, kortspel, datorspelande och allt annat man kan hålla på med nu... och kanske tillochmed lite nya grejer. :)
Då ökar dock risken ännu mer att man får in folk med lite långa fingrar.


En liten förening skulle ha sina fördelar också;
Alla känner alla, billigare hyra(?) och att det inte blir färre missförstånd(som den där olyckliga händelsen när man låste med en borste).

Det har ju snackats om att starta en ny förening och jag kommer självklart följa med dit, om det skulle bli aktuellt. :)

För mig spelar det ingen roll hur det utvecklar sig, båda alternativen verkar kul. ^^
Titel: Armagedon: Växa eller krympa?
Skrivet av: carlsson skrivet oktober 11, 2006, 17.31
Föreningen behöver fler aktiva arrangörer! Fler personer som brinner för att vara förening! Fler personer som vill att det ska vara kul att komma till lokalen och lira!

Med fler arrangemang öppnar vi upp möjligheten för att dra dit nya personer. Fler arrangemang = fler medlemmar. Men samtidigt krävs att vi är aktiva på t ex skolor och fritidsgårdar, något som inte är helt lätt.

Just nu behövs det en Bidragsansvarig! Dvs en person som håller koll på vilka bidrag vi kan få. En sådan person skulle troligen hjälpa föreningen att stå på rätt rejäla fötter, jag är nämligen helt övertygad om att vi skulle kunna få bidrag till att t ex anställa någon. Nån som känner sig manad?  

Detta blev lite svamligt skrivet, men jag hinner inte skriva det bättre nu. Ni förstår vad jag menar! ;)