[Kallelse] Styrelsemöte Nr 8, 080727 - Planeringsmöte hösten

Startat av Greger, juli 20, 2008, 09.04

Föregående ämne - Nästa ämne

Greger

Planeringsmöte och krismöte inför hösten

Geddon, kl 15.

Känns som att vi behöver ägna hela detta mötet åt att prata nyvärvning av bidragsberättigade medlemmar. Utan sådana hotas ju föreningen av nedläggning och då spelar ju inga andra frågor någon större roll... ;)

Vi i styrelsen behöver göra en gemensam kraftansträngning och dela på bördan att få nytt blod till föreningen, om vi inte vill se föreningen gå under. Helst få med medlemmarna också.


Dagordningen för mötet:


§ 1. Nyrekrytering av bidragsberättigade medlemmar
Nyrekryteringen bör ges prioritet framför alla andra frågor om föreningen ska överleva.

a) Krismedvetande - föreningen kan inte överleva på sina gamla medlemmar, som inte är bidragsberättigade - nyrekrytering måste ske. Frågan är hur? Hur sprider vi krismedvetande till våra medlemmar, medan vi samtidigt är proaktiva och satsar för förnyelse?

b) Handlingsplan - en handlingsplan för höstens nyvärvningsaktiviteter måste upprättas. Vi gör det vi gör bäst, ordnar spelaktiviteter och försöker locka folk.

c) Förslag till handlingsplan presenteras av Greger, se nedan:
(Kan förändras inför mötet, förslag väldigt välkomna!)

CitatFörslag till handlingsplan för nyrekrytering, hösten 2008

h1. Marknadsföringsinsatser måste göras: posters, flyers, sprida banners på nätet - både för föreningsverksamheten och konventet.

h2. Prova-på dag. En lördag (eller söndag) i månaden anordnar vi en prova-på dag med snabba roliga spel, t ex hockey, Space Hulk, Wings of War, Blood Bowl, etc.

h3. Fristadsektionen. Prata med Fristadsektionen och hör om de vill ordna något att bjuda in sina kompisar till, backa med pengar, etc.

h4. Bäckäng-gruppen. Kolla med spelgruppen på Bäckäng om de vill ordna något och bjuda in kompisar, backa dem.

h5. 40k och WHFB. Göra arrangemang med 40k och WHFB spelarna, och locka dit nytt folk som får prova.

h6. Fixa Kelly's-spelning

h7. Diorama-spelning

h8. Flames of War

h9. Hockey-kvällar. Hockeyspel på både bord och projjad duk. Helst i samband med någon match, som visas på storbildsskärmen också.

h10. Workshops i hur att bygga terräng för t ex 40k och WHFB, kanske FoW - vi utökar föreningens terrängsamling, samtidigt som vi försöker locka fler unga.

h11. Mariedals fritidsgård - ordna prova-på spelningar och aktiviteteter där, i syfte att rekrytera.

h12. Andra krisdrabbade föreningar? Finns det kanske andra föreningar som skulle vara intresserade av ett samgående? Modellbyggare? Dart? Bilbaneförening? Bågskytte? Andra hobbyföreningar med knep och knåp...?
Kanske ett sätt att öka medlemsantalet och att säkra ekonomin för flera föreningar i kris?

§ 2. Konventet - se det som en tillfälle för nyrekrytering - alltså, insatser görs framförallt för att locka nya medlemmar.
Kan styrelsen tänka sig att tillsammans fixa biffen med konventet?! Behöver inte bli så jobbigt om vi hjälps åt. Mycket är ju redan ett självspelande piano!

§ 3. Övriga frågor
Alla andra frågor bordläggs till nästa möte, om det inte är något akut.


Om det är akuta övriga frågor som inte kan vänta, vg posta om dem här!